.

Isnin, 20 April 2015

MACAM MACAM PUNYA GILA





FACE BOOK



kalau lihat pisau di dapur itu boleh membunuh, potong la daging pakai tangan kau sendiri.

siapa tidak kuat akidah sila pandang gambar misai sahaja, 

yang lain sila abaikan. 
tongue emoticon

















KAH KAH KAH




---------------


ADA ABANG PULAK






Add caption

Saya cuba leraikan isu salib di Taman Medan, kata abang KPN






KAH KAH KAH

woit
abang kebab ni
nama apa?
murtabab ke?
saje tanya
jangan marah
jangan saman
kah kah kah
APA PUNYA PERANGAI






----------------------

1 JUTA 1 MEI




KOMENTAR
mereka menykong  lawan GST
- a.samad said - sasterwan negara
- dr muhamad haji saleh - saterawan negara
- tengku razaleigh hamzah
- ambiga sreenevasan - bersih
- prof emiritis dr shahril - anti-ppsmi
- muhamad muhamad taib - bekas mb selangor

TURUN TURUN



   



Mat Sabu alu-alukan Mahathir hadir

himpunan 1 Mei bantah GST

Penganjur himpunan Hari Pekerja #BatalGST yang menyasarkan sejuta peserta pada 1 Mei ini mengalu-alukan kehadiran bekas perdana menteri  Mahathir Mohamad, kata Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu.
Mohamad yang mempengerusikan himpunan tersebut berkata melalui bantuan media sosial, ceramah, badan bukan kerajaan (NGO) dan media, sasaran kehadiran 1 juta itu mampu dicapai kerana berpendapat semua rakyat terkesan dengan pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mat-sabu-alu-alukan-dr-mahathir-hadir-himpunan-1-mei-bantah-gst#sthash.dOoqi7Mw.dpuf

KAH KAH KAH

ini sudah baik
ini sudah bagus
yang mulia tun
turun berdemo
bersama rakyat

INI BARU BETUL



-------------

MARI KITA TEKA SEKALI LAGI





WARGA 

1 MALAYSIA
sila teka
dimana 
pesawat resmi ini
sedang berlabuh
sekarang?








-------------

LAGI KULIAH POLITIK






POLITIK P-101

najib  memberi contoh
terbaik apa itu
silap langah politik

dalam kiraan najib & rosmah
jika anwar dipenjara
maka mahathir akan gumbira
mahathir  tidak akan menyerang
inilah satu kesilapan besar
hasilnya:
najib & rosmah wajib
membayar dengan 
kerusi PIEM & FLOM 




-------------

BERITA BERGAMBAR






1 JUTA 1 MEI

kuala lumpur


GST
gua sudah tension
turun ke 1 mei 1 juta

---------------

LAGI POLITIK






POLITIK -P101
sila baca berita ini
sila cari makna terpendam

Hishammuddin Hussein, yang merupakan sepupu Najib, dilihat bersungguh-sungguh mempertahankan Najib, tapi tidak dua lagi naib presiden –  Ahmad Zahid Hamidi dan  Mohd Shafie Apdal.
"Bos senyap sahaja, beliau pun pening juga dengan keadaan sekarang," kata salah seorang sumber terdekat kepada dua naib presiden tersebut.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sokongan-untuk-najib-tak-mampu-tanding-pengaruh-dr-mahathir-kata-ahli-parti#sthash.JRGJNj0Y.dpuf






---------------

SUARA LIDAH KONTOT






Amaran Hishammuddin kepada Tun M
 | April 19, 2015
Menurut Hishammuddin sampai kiamat tidak akan selesai untuk menjawab kritikan Tun M




PUTRAJAYA :Hishammuddin Hussein meminta supaya kerajaan tidak melayan kritkan yang dibuat  Mahathir Mohamad.
Jelasnya, perkara yang dibangkitkan terhadap kepimpian  Najib Razak dan UMNO tidak akan berkesudahan.
“Sampai kiamat pun tidak akan selesai,” katanya.

KAH KAH KAH

woit
lidah kontot
tak berkesudahan
kah kah kah
kesudahannya ialah
najib dan rosmah ditendang
muhyiddin jadi PM
zahid jadi timbalan
hang nak gi mana?

APA PUNYA POLITIK


--------------

PETUA KURANGKAN SELERA MAKAN







PETUA
mengurang 
selera makan

SUNGGUH BERJAYA
Woi tt, benar sungguh petua yg kamu cakap. Aku tatap 3 kali sebelum makan tadi, siksa nak habiskan setengah pinggan nasik. Aku nak print foto tu dan simpan dalam wallet, bila nampak restoran aku akan tatap foto tu dulu tentu tak jadi singgah. Dua dalam satu, disamping dapat kurangkan makan, dapat juga elakkan GST! on BILA PURTAN BERSABDA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/17/15


----------------

APA PERANAN ROSMAH?





CINA TEMBAM
enjoy de menjoy


PELAJAR MELAYU
tak cukup bujet


KOMENTAR
kenyataan bung mokhatar ini
memberi implikasi politik yang luas
dalam kes 1MDB jelas dilihat
peranan jho low
lalu bung mokhtar bertanya
siapa jho low ini

jho low ini kawan anak rosmah

maka timbul persoalan
apa peranan rosmah dalam 1MDB?
ini yang ditanykan oleh bung mokhtar


Sokongan untuk Najib tak mampu tanding 

pengaruh Mahathir, kata ahli parti 


Sokongan tidak henti-henti diberikan kepada Najib Razak ketika berdepan serangan paling hebat, namun ahli Umno berpendapat, seterunya bekas perdana menteri  Mahathir Mohamad masih berpengaruh dalam parti itu.
Mereka berkata, sokongan dalam parti tidak memadai untuk mengekalkan kedudukannya sebagai perdana menteri, dan yang lebih membimbangkan, Umno dan Barisan Nasional (BN) bakal kecundang dalam pilihan raya umum akan datang.
Ahli Parlimen Kinabatangan  Bung Moktar Radin berkata, walaupun majoriti dilihat menyokong Najib selaku presiden parti, tapi tidak dinafikan masih ada ahli Umno yang berbelah bahagi untuk menyokong sama ada Najib atau Mahathir.
"Saya melihat, sokongan Umno terhadap Najib bukan melibatkan pemimpin atasan sahaja, ia juga mewakili suara di akar umbi. Bagaimanapun, memang ada sebahagian orang Umno yang berbelah bahagi dalam pendapat mereka.

"Ini kerana, hakikatnya, Mahathir masih ada pengaruh di kalangan orang Umno," kata Bung  kepada The Malaysian Insider.
Pada Sabtu,  Mahathir secara terang-terangan meminta Umno menyingkirkan Najib untuk menyelamatkan Umno dan BN daripada mengalami kerugian yang lebih besar dalam pilihan raya umum ke-14.
Beliau berkata, Najib tidak cekap untuk memimpin negara sebagai perdana menteri kerana beliau gagal menjelaskan mengenai dana milik kerajaan 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

Bung menyedari persepsi buruk yang berpunca daripada kontroversi menyelubungi Low, atau dikenali sebagai Jho Low tersebut, khususnya terhadap imej Najib sendiri.
"Saya tidak kenal Jho Low ini, personalitinya jauh berbeza, tapi ada orang hubung kait beliau dengan anak Rosmah (Datin Seri Rosmah Mansor).
"Bila dikaitkan dengan Rosmah, persepsi orang ramai akan ingat dia (Low) ada apa-apa. Kalau tidak ada apa-apa, Jho Low perlu menjelaskan peranannya dalam 1MDB ini," katanya.
Pemerhati menyifatkan, sementara Najib mungkin dilihat meraih sokongan kuat dari partinya, Dr Mahathir yang dikenali dengan kepintarannya, sedang menyusun langkah seterusnya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/sokongan-untuk-najib-tak-mampu-tanding-pengaruh-dr-mahathir-kata-ahli-parti#sthash.JRGJNj0Y.dpuf


KAH KAH KAH

woit
siapa cina tembam ini
sudah rembat duit
berbilion bilon
enjoy de menjoy
di hollywood
pakai duit KWSP
sampai KWSP elek duit
terpaksa lanjutkan umur
penabung keluar duit

CISSS APA JADI KWSP


-------------

SILA TEKA








UNTUK RAKYAT

SATU MALAYSIA

SILA TEKA

DIMANA NAJIB


DIMANA ROSMAH


SEKARANG?





-------------

SEMUA SEMAKIN JELAS








KOMENTAR
apa maknanya berita ini?

maknanya muhyiddin sedang bersana mahathir
maknnya muhyiddin sudah bersedia

program ini di susun oleh muhyiddin
program ini menjemput  mahathir
jelas amat jelas

JENG JENG JENG
woit
satu malaysia
tak sabar menunggu
PIEM baru



-----------------

TERUS LAWAN GST












 GST hukumnya harus demi pembangunan negara, kata mufti Perak
Mufti Perak Harussani Zakaria mempertahankan cukai barang dan perkhidmatan (GST) pada kadar 6% yang diperkenalkan Putrajaya mulai 1 April, mengatakan hukum melaksanakannya ialah harus.
Beliau melahirkan keyakinan GST dilaksanakan untuk kebaikan bersama rakyat dan bagi menghindari kemudaratan kepada negara.
f

Mufti Wilayah gesa Putrajaya 

kecualikan GST kepada 

orang Islam 

Mufti Wilayah Persekutuan Zulkifli Mohamad menggesa Putrajaya mengecualikan warganegara beragama Islam daripada membayar cukai barangan dan perkhidmatan (GST) kerana mereka sudah melunaskan zakat berdasarkan agama Islam.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mufti-wilayah-gesa-putrajaya-kecualikan-gst-kepada-orang-islam#sthash.vYG9opck.dpuf

KAH KAH KAH

woit
ada dua pandangan
apa maknanya
maknanya orang rami
jadi kant fuse
jadi pusing
APA PUNYA PUTAR



-----------