.

Khamis, 1 Mac 2018

TINGGI FALSAFAH SHAHDU INI








TINGGI FALSAFAH

SYAHDU INI





JANGAN BUAT FITNAH








BETUL TUAN AJI

INGATKAN

 AZMIN ALI

INGATKAN 

LIM GUAN ENG

JANGAN BUAT 

FITNAH

'Jangan sampai memfitnah'


PUTRAJAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengingatkan Menteri Besar Selangor,  Mohamed Azmin Ali dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, supaya berhati-hati memberi kenyataan berhubung kes di negeri masing-masing.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tuan Haji Dzulkifli Ahmad, berkata kedua-dua pemimpin itu perlu berwaspada supaya kenyataan diberi terutama membabitkan SPRM tidak berunsur fitnah atau membawa kepada fitnah jenayah.


KES TUAN AJI

BAHAN BURET

BINI POLIS

DIBALI APA JADI

ITU FITNAH KE?

KERJA SAPA

SAJA TANYA

MANA TAHU

KALAU LENDIR

MASIH PEKAT

KAH KAH KAH


---------------

ENTOT KE BALI






UNTUK SELAMAT

DARI JAIS

ENTOT KE BALI
ini tak boleh jadi jais dah kacau di hotel dalam selangor,nak entot kena pergi ke bali disana hindu control so jais tak boleh kacau on
 TENGOK PORN - MAKSIAT KE?
Publish | Delete | Spam
albert magic
on 3/1/18




--------------------

KLITO SEINCHI










PESONG DENGAN

KLITO SEINCHI
ni panggil DIVERT, memesong isu, alih perhatian, batang neelofa, buret, cibai, puki mana elok, mana kena tusukan, mana barang baik semua permainan melayu, kalau rasuah tak cakap, senyap menyap, rompak duit rakyat senyap, rogol budak bawah umur, senyap, batang kat kepala kah lah lah msia terbaik syumul kah kah on 
KENAPA MELAYU TERUS BANGANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/1/18






-----------------

SALAH PERLABUHAN




SALAH PELABUHAN
jho lo dah buat silap patut kapal mewah dia berlabuh aje di perlabuhan klang sah FBI tak nampak on F.B.I SUDAH MARI
Publish | Delete | Spam
albert magic
on 3/1/18




------------------

CHINA TEMBAM SEMPAT LARI



LAPORAN MEDIA

INDONESIA

Polri-FBI Tak Temukan Jho Low Saat Amankan Yacht Rp 3,5 Triliun



Jakarta - Bareskrim Polri bersama penyidik dari FBI merampungkan penggeledahan kapal super yacht Equanimity. Sayangnya, pada saat digeledah penyidik, pemilik kapal yang juga terdakwa korupsi USD 1 miliar asal Malaysia, Jho Low, tak ditemukan. 



"(Jho Low) Belum kita temukan," kata Wadir Tipideksus Bareskrim Polri Kombes Daniel Silitonga saat dihubungi detikcom, Rabu (28/2/2018).


Saat ditanya perihal negara mana yang sempat disinggahi oleh kapal Yacht sebelum ke Bali, Daniel menuturkan pihaknya akan perlu mengkaji log book-nya terlebih dahulu. Ia menuturkan, terkait hal itu pihaknya tidak bisa menyampaikan dalam waktu dekat.


"Itu kita belum baca (log book) karena kita baru turun dari kapal. Jadi nanti biarkan anak-anak membaca dulu karena tebal sekali. Jadi tidak bisa dijelaskan dalam waktu dekat sebelum kita baca," tuturnya.


CILAKA

CHINA TEMBAM

SEMPAT LARI

FBI SEDANG CARI


----------------

BUKAN BERITA BINCAT DAN KOTE








WAHAI MELAYU

INI BERITA

DUNIA HARI INI

Indonesia sita kapal mewah Jho Low yang dicari pendakwaraya AS

PIHAK berkuasa Indonesia hari ini merampas sebuah kapal layar mewah di pulau Bali yang dicari oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ) berkaitan siasatan rasuah berbilion dolar melibatkan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lapor Reuters.  

"Kami telah menjalankan pemeriksaan ke atas kru kapal berkenaan sejak semalam dan kini kami mengambil tindakan kerana sudah mendapat kebenaran mahkamah untuk menyita kapal berkenaan," kata pengarah jenayah ekonomi dan jenayah khas biro siasatan jenayah Indonesia Agung Setya kepada Metro TV. 

Rakaman televisyen Indonesia menunjukkan pegawai polis negara itu bercakap dengan kru kapal berkenaan. 


BUKAN BERITA

KOTE SAJAT

ATAU

BINCAT NIKOFA




----------------------

ISLAM INDON BELOT









ISLAM INDON 

SUDAH BELOT
Itu lah dia contoh negara islam hari ini.. tiada langsung semangat setiakawan. Islam indonesia sanggup menolong kapir yahudi amerika nangkap kapal islam malaysia yg dikatakan berharga 1 billion. Persoalan nye mana jho low? Apa kah hookoman nye TaT? on 
TER HOTT TER NOWW TER KINI - NAJIB AKAN LARI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 2/28/18





---------------------

MUNGKIN HILANG






MUNGKIN HILANG

Boleh percaya ke ni? Kalau orang malaysia yang tahan kapal layar ni, esok dah hilang kahkahkah! on
TER HOTT TER NOWW TER KINI - NAJIB AKAN LARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/28/18




---------------

DIN AYAM TAK PATUK DEDAK







DIN AYAM 

TAK PATUK DEDAK
Cisss ku sangkakan din ayam yg patuk dedak, rupa rupanya tuan guru al fadhil ularmak dunia yg nganga mulut baham duit. Terbukti sudah, walau serban sebesar stadium tapi hati tetap tunduk pada hawa nafsu. Lalu timbul persoalan: 

1. Adakah duit yg umno curik ini dan serahkan pada lebai dikira halal?

 2. Bolehkah masuk syurga ambik duit curik? 

3. Adakah ini satu bentuk utk halalkan duit curik? 

4. Adakah lebai ucap bismillah dan alhamdulillah bila guna duit curik ini? 

5. Bolehkah duit ini diguna utk tambah bilangan bidadari syorga? Dan berapa harga seorang bidadari? 

Ustart tolong jawap sat. on NIK ABODOH KANTOI MENGAKUI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/1/18




-------------------

PRU14 - PAKATAN MENANG








PRU14
jeng jeng jeng... lindungan perairan antarabangsa... kapal mewah Equanimity 1mdb... main dekat2 perairan malaysia kini... latihan helikopter siap mau cabut lari... ada helipad landing atas Equanimity... so kalian kuncu kuncu take care sendiri... 

PAKATAN MENANG

gwa and rosie siap mau cabut lari... I tengok pru14 tumbang dacing... klo bijak siap lah cabut lari nanti... isa sharil azeez nashar eddy... bos2 institusi 1st batch hotel sg buluh pergi... so long farewell gwa famili sudah cabut lari... pru nanti gwa hilang tarak hadiri... on 
TER HOTT TER NOWW TER KINI - NAJIB AKAN LARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/1/18







---------------------

CARA MEMBACA MEDIA ARUS PERDANA






JANGAN LUPA

INGAT CARA

MEMBACA MEDIA

ARUS PERDANA

MALAYSIA

KALAU DINAFI

ERTINYA ADA

KWSP sangkal dakwaan Sarawak Report

KUMPULAN Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyangkal keras dakwaan portal berita dalam talian, Sarawak Report, dalam catatan blog dan Facebooknya hari ini.

KWSP dalam satu kenyataan semalam berkata, ia tidak pernah berurusan mahupun memeterai sebarang perjanjian dengan Limage Holdings SA, Limage Southwest Holdings, individu yang dikenali sebagai Mr Matrai atau mana-mana pihak seperti yang dinyatakan oleh Sarawak Report.




PNB And EPF To Bail Out Spiralling Costs Of ... - Sarawak Report

www.sarawakreport.org/.../pnb-and-epf-to-bail-out-spiralling-costs-of-londons-batters...
Jan 18, 2018 - Reports have pointed to cost over-runs in all directions, as hazards such as asbestos raised their heads and all four chimney towers needed to be taken down and re-built. London's Evening Standard newspaper has indicated that the proposed sale came after the building costs doubled from an initial ..

KWSP sangkal dakwaan Sarawak Report | Kes | Berita Harian

https://www.bharian.com.my/.../kwsp-sangkal-dakwaan-sarawak-re...
Translate this page
10 hours ago - KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) menyangkal keras dakwaan portal berita dalam talian, Sarawak Report, dalam catatan blog dan Facebooknya semalam.KWSP, dalam satu kenyataan semalam, berkata ia tidak pernah berurusan mahupun memeterai sebarang perjanjian ...

No such deals, letter is fake, EPF says over Sarawak Report | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../no-such-deals-letter-is-fake-epf-says-over-sarawak-re...
51 mins ago - KUALA LUMPUR: The Employees Provident Fund (EPF) yesterday refuted statements bySarawak Report in its blog and Facebook page regarding alleged transfers o...


MEDIA ARUS

PERDANA 

KERJANYA

NAFI NAFI NAFI

KALAU TAK NAFI

MEDIA AKAN

LAPOR TENTANG

KOTE SAJAT

ATAU

BIJIK  NIK KELAPA



-----------------

TENGOK PORN - MAKSIAT KE?






TOK AJI ARIS

NAK TANYA SIKIT

KALAU DALAM 

HOTEL KITA 

MELANCAP

SAMBIL TENGOK 

FILEM PORNO 

KAT TV

DIANGGAP 

MAKSIAT KE?


200 hotel di Selangor akan tampal pelekat anti maksiat, kata Jais

Lebih 200 hotel di negeri ini akan mempamerkan pelekat ‘Jangan Terjebak Dengan Perbuatan Maksiat’ sebagai kerjasama membantu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) mengurangkan statistik kesalahan syariah itu.

Pengarah Jais, Tuan Haji Haris Kasim, berkata kerjasama itu membabitkan hotel butik hingga bertaraf lima bintang yang berdaftar.

SAJE TANYA

KERANA 

TUAN AJI TONTOWI

DIA NAK TAHU

TAPI DIA SEGAN

NAK BERTANYA

KAH KAH KAH


--------------------

DIN LEMBU BUAT KERENAH





NIK ABODOH

CAKAP BETUL

BENAR JUJUR

MUSTAHIL 

DISUMPAH

BOLEH JADI ABU

TAK MASUK AKAL

FITNAH INI

KERJA SAPA ?




Nik Abduh nafi audio sumpah jadi abu

Ahli Parlimen Pasir Mas Tuan Haji Nik Abduh Nik Abdul Aziz menafikan audio rakaman berdurasi 18 saat yang didakwa mengandungi ucapannya mengenai penyaluran  wang dari Umno kepada Pas.

Dalam satu kenyataan di facebooknya malam tadi, beliau berkata, penyebaran audio yang tular itu sebagai sampah di kalangan pemfitnah dan turut merujuk kepada Parti AMANAH Negara.


INI MESTI 

KERJA ORANG

DALAM YG ADA

SAMA KETIKA

BERBINCANG

SAPA ORANG INI?

DIN ITIIK?

DIN KAMBING?

DIN LEMBU?

ATAU

DIN AYAM?

DIN YG MANA?

KAH KAH KAH


----------------------

KES PELIK LAGI MELIK








BACA

KES INI PELIK

CULIK & TEBUSAN

TAPI......

TAPI APA?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH


Lelaki mengaku tidak bersalah larikan,

 kurung Pastor Koh

PETALING JAYA: Seorang pemandu teksi perkhidmatan dalam talian mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret hari ini atas pertuduhan melarikan dan mengurung Pastor Koh pada 13 Februari tahun lalu.

Lam Chang Nam, 32, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan ke atasnya dibacakan di hadapan Majistret Nurshahirah Abdul Salim.

Mengikut pertuduhan utama, Lam bersama 7 lagi yang masih bebas didakwa melarikan Pastor Koh, 64, atau nama sebenarnya Keng Joo Koh untuk tujuan mengurung mangsa dengan sulit dan salah pada 10.45 pagi, di tepi jalan besar, Jalan SS4B/10A, Kelana Jaya, pada 10.45 pagi, 13 Februari tahun lalu.

Dia dituduh melakukan perbuatan itu mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 34 kanun sama yang membawa hukuman penjara maksimum 7 tahun dan denda, jika sabit kesalahan.

Dalam prosiding sama, lelaki itu turut mengaku tidak bersalah atas pertuduhan pilihan memeras ugut Jonathan Koh Szu Hao, 34, anak lelaki kepada Pastor Koh, dengan meminta wang RM30,000 kononnya bagi membebaskan bapanya di Paradigm Mall, Kelana Jaya, pada 8.46 malam, 6 Mac tahun lalu.

Dia dituduh mengikut Seksyen 385 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 7 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana 2 daripada hukuman itu, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Abu Arsalnaa Zainal Abidin manakala tertuduh diwakili peguam Aaron Mark Pius.


Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin bagi kedua-dua pertuduhan itu dan menetapkan 30 Mac untuk sebutan semula kes.


WALAU PUN

KES CULIK

KES TEBUSAN

PADRI MASIH 

HILANG 

TAPI JAMIN

HANYA 5,000RM

KES AKTA HASUTAN

ADAM ADLY

JAMIN 6.00O RM

ADA  SESUATU

TAK KENA

MACAM  KES

BUNUH ALTANTUYA

MAHKAMAH

TIDAK MINTA

RAZAK BAGINDA

ULANG BICARA

WALAU PUN 

KES BUNUH

TAPI KES 

AKTA HASUTAN

SAMPAI 

KE MAHKAMAH

PERSEKUTUAN

BUAT GUA MANYAK

CUNT FUSE

---------------------

KENAPA MELAYU TERUS BANGANG








KENAPA 

BANI MELAYU



TERUS BANGANG?

Mufti Wilayah Persekutuan beri 3 nasihat kepada Neelofa



Neelofa patut fikir 100 kali

Jawi perlu ambil tindakan


KETIKA MEDIA

DUNIA HEBOH

DENGAN 

TERTANGKAPNYA

KAPAL JHO LOW

DI BALI

MEDIA 

ARUS PERDANA

MELAYU 

HEBOH DENGAN 

BURET NEELOFA

ITU PASAL

BANI MELAYU

TERUS BANGANG



-------------------