.

Khamis, 21 Ogos 2014

31 OGOS HARI MALAPETAKA







KIBAR KAN

SANG SAKA



NAKBA MALAPETAKA

15 mei  ialah hari nakba
untuk warga palestin
31 ogos ialah hari malapetaka
untuk warga tanah melayu

nakba ialah malapetaka
dalam bahasa arab

malapetaka ialah nakba
dalam bahasa melayu



APA DIA AZMIN PADANG TEMBAGA







KAH KAH KAH
woit
jangan silap
azmin ada nama lain
azmin dikenali sebagai
azmin padang tembaga

apa dia padang tembaga?

KAH KAH KAH





----------

DINAFIKAN BERLAKU ERTINYA ADA BERLAKU





KOMENTAR
jangan lupa
cara membaca berita
di malaysia ini

kalau dinafikan 
ertinya pekara itu
benar berlaku

lagi kuat penafian
lagi kuat penipuan

SIAPA JANTAN INI?
TUNGGU DAN 
NANTI

Umno nafi Dr M hantar 'surat 7 tuntutan' kepada Najib

Umno menafikan laporan yang mendakwa  Mahathir Mohamad telah menulis surat kepada  Najib  Razak sebelum beliau membuat teguran terbuka yang keras terhadap Najib.

Dalam mesej teks kepada Malaysiakini,Setiausaha Agung Umno, Tengku Adnan Tengku Mansor (kanan) berkata tidak ada perkara seperti itu.

Lawanweb Asia Sentinel melaporkan bahawa Najib telah mengarahkan Tengku Adnan bertemu dengan  Mahathir dan menggesanya supaya menarik balik surat tersebut, yang kononnya mengandungi tujuh tuntutan.


KAH KAH KAH
woit
salah satu tuntutan
ialah madey mahu 
suami najib
rosmah mansor
kuruskan badan
macam ziaza zain

ini kerana
rumah madey
selalu bergegar
bila rosmah melintas

KAH KAH KAH





-----------

APA ITU PROJEK SELUAR DALAM






SIAPA DIA PROJEK
SELUAR DALAM


SIAPA DI BELAKANG AYAH CHIK
aku tak paham betul. aku yang takda jawatan dalam PAS atau PKR pun kenal si Azmin Ali ni. macamana Tuan Presiden PAS Ayah Chik boleh pilih nama malaon ni? Ayah Chik tak baca internet kah? atau penasihat IT nak update apa2 yang ditulis dalam blog2 ke telinga Ayah Chik? 

Aku rasa sejak internet ni ada, tambahan pula TT yang siang malam pagi petang update blog ni pun dah cukup untuk kita faham duduk bicara. betullah mesyuarat untuk buat keputusan penting tapi janganlah makan masa sangat. Isu MB ni bukannya kecil anak. Sekadar nasehat. Terima Kasih. on JANGAN DI CATUK ULAR SEKALI LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/20/14






----------

SATU CADANGAN TERUNGGUL






Beri Rosmah peluang kemudi kerajaan

KUALA LUMPUR 20 Ogos - Suami  Najib Razak, Datin Seri Rosmah Mansor perlu diberi ruang dan peluang untuk mengemudi kerajaan dengan cara yang tersendiri.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Ismail Sabri Yaakob berkata, setiap suami  mempunyai gaya kepemimpinan tersendiri dan rupa bentuk  peribadi, mereka mempunyai isu-isu rakyat yang rapat dengan hati masing-masing.

Menurut beliau, Najib dan rakyat Malaysia sungguh bertuah kerana dianugerahkan perempuan gemok hotok lagi rotok yang sentiasa meletakkan rakyat di celah tiga  buah dada di tempat paling atas.

"Bukan maknanya cara jantan takut bini tidak bagus tetapi kita wajar memperhalusi mata kita apabila memandang Rosmah Mansor. Sesuatu dasar kerajaan di Malaysia juga digubal dan bukan dipengaruhi oleh statistik berat badan Rosmah tetapi oleh berapa banyak duit bujet negara yang beliau rembat. 

Sebagai contoh 300 tan air wajib disediakan di Putrajaya untuk beliau berendam. Pintu masuk pejabat Najib di Putrajaya telah diubah suai untuk memboelhkan beliau masuk. Ini belum diambil kira tandas besi dan tangga besi yang diperlukan.

"Selain fakta resmi berat badan Rosmah, kerajaan turut mengambil kira  berat badan Rosmah yang dikutuk oleh rakyat melalui parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta mendapat sokongan rakan-rakan dalam kepimpinan kerajaan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.





------------

MALAM INI KAH KAH KAH





MALAM INI

kah kah kah
kah kah
kah
jemput datang
 buat ramai
kah kah kah



KITA MASIH BERHARI RAYA

Pada hari Khamis ini 21 Ogos 2014 (25 Syawal 1432H) kita masih lagi di bulan raya. Persembahan ini kedua dalam musim kedua. Kali ini kita tampilkan komik mat salleh tersesat dan yang biasa dengan  stand-up comedy berbahasa Inggeris yang ingin mencuba bakat dalam Bahasa Melayu.

Buat pementasan ini komik yang tersenarai ialah:


1. Botak
2. Sulaiman Azmil
3. Jonathan Atherton
4. Teruna Wangi
5. Isey Fazlisham
6. JD Raja Lawak
7. Hishamuddin Rais
8. Cemkar Singh
9. Rayza Mukmin

Seperti biasa, hos anda ialah Faisal Mustaffa

Persembahan ini akan dijalankan di PJ Live Arts, Petaling Jaya. Dapatkan petanya di sini.

Cara bagaimana untuk ke PJLA menonton standup comedy ‪#‎CeritaMalamJumaat‬ dengan menggunakan pengangkutan awam: Turun di stesen LRT Universiti. Ada feeder bus T635 di bus stand bawah stesen (bukan di tepi stesen), atau ambil Metrobus 16.

Untuk tempahan tiket, anda boleh buka pautan ini atau hubungi 017-2BUY-TIX (017-2289-849).

Anda juga boleh turut menyumbang kepada kami. Sila rujuk ke POZIBLE.

Jika anda ingin turut serta menjadi komik di persembahan kami seterusnya, sila hubungi 012-229-0944.





----------

KIBAR KAN SANG SAKA






KIBARKAN

SANG SAKA
malam 30 ogos 
jam 10:00 malam
dataran merdeka

datang buat ramai
kibarkan sang saka 




Malam Merdeka kita berhimpun

Bawa sepanduk, bawa Bendera Rakyat, bawa poster Burhanuddin Al-Helmy, poster Ahmad Boestamam, Pak Sako, Ustaz Abu Bakar Baqir, Mat Indera dan semua pejuang kemerdekaan yang cuba dilupakan, tetapi tidak dilupa oleh anak muda celik...

Semua gerakan anak muda dijemput menyertai himpunan ini. Inilah hari penyatuan anak muda berjiwa merdeka!




========

TEKA -KONTREKTOR MANA?





SATU KEMALANGAN 
ATAU KERJA 
SUBCON

MRT: Kontraktor tidak ikut SOP punca nahas - JKKP


SELASA, 19 OGOS 2014 - 9:24PM

MRT: Kontraktor tidak ikut SOP punca nahas - JKKP
KUALA LUMPUR: Siasatan awal kejadian blok landasan projek Mass Rapid Transit (MRT) runtuh semalam mendapati prosedur operasi standard (SOP) pemasangan landasan terbabit tidak dipatuhi oleh kontraktor.


KAH KAH KAH
cuba teka siap kontrektor
kontrektor siam?
kontrektor jepun?
kontrektor sweden?
kontrektor itali?
atau
kontrektor melayu
bumiputera

i rest my case mi lord

KAH KAH KAH


TUMBANGKAN GEROMBOLAN








TUMBANGKAN MUSUH
aku puji sahak sebab air free di selangor (20liter pertama), dia pandai berjimat, dia lunaskan hutang anak toyo, dia kumpul duit negeri selangor, dia kutip hutang pasir, dia tak songlap duit, dia buat benda-benda yg anak toyo tak buat. itu yg aku nampak sebagai rakyat marhaen. aku nampak dia baik. 

yang mana aku tak nampak, aku tak peduli. dia berhutang, kidex, loji langat blah bluh blah, aku tak peduli. yang aku tau, PKR pecat dia, parti komponen PAS dan DAP setuju sahak mesti diturunkan dari kerusi MB. aku nak tumbangkan kerajaan BN, walaupun dimata aku sahak nampak baik, aku tetap istiqamah utk tumbangkan BN. 

sahak, kalau aku sokong kau, BN takkan tumbang tapi kalau aku sokong PR, insyaAllah BN akan tumbang. sori sahak. khalas. on APA DIA KRISIS SELANGOR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/20/14


-------------