Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 13 Julai 2012

BERITA BAIK UNTUK PELAYAR RADIO BANGSAR UTAMA





SANDIWARA RADIO BERMULA MALAM ISNIN INI

radio bangsar utama
mengembalikan budaya
sandiwara radio yang
satu ketika dahulu
sebelum sampainya tv
adalah bentuk budaya
menjadi minat warga
seluruh negara

BERMULA MALAM ISNIN




pada malam isnin ini
isnin 16/07/2012
jam 10.30 malam
sebagai tanda sejarah
sebagai tanda hormat
sebagai pemula budaya

radio bangsa utama mempersembahkan
BIK MAMA BOMOH PUAKA

setiap malam tepat jam 10.30
bik mama bomoh puaka
akan dapat didengari

NOTA:
kepada peminat sandiwara
kepada anak anak muda
yang ingin berkarya
yang ingin menjadi penulis sandiwara radio
yang ada skrip
yang mahu menulis skrip
sila hubungi radio bangsar utama:

radiobangsarutama@gmail.com


LAGI BERITA BAIK
hampir kesemua temubual
yang telah dirakamkan
boleh diulang dengar
sila masuk ke muat turun



LAGI LAGI BERITA BAIK
anak anak muda
yang memiliki demo tape
band band underground
yang lagu lagu ciptaan mereka
yang tak ada stesen radio berani siarkan
sila hubungan radio bangsar utama

radio bangsar utama
akan siarkan
tidal ada budaya tapis

ini stesen punk rock
lagu komunis rejimen ke 10
hanya rabu berani siarkan

anak anak muda
punk rocker
anak muda
yang counter culture
sila hantar demo tape
sila hantar cd
kami akan dendangkan


BERMULA MALAM ISNIN INI




SAHEH BUMIPUTERA PUN ADA MACAM MACAM JENIS





HANYA ARAHAN BOSS SAHAJA?












KOMENTAR TUKAR TIUB

saheh ada diskriminasi
saheh tak ada merit

ini bukan pun duit biasiswa
ini hanya duit pinjaman

MARA BATAL PINJAMAN BELAJAR ANAK PIMPIANAN PKR - mkini

Tawaran pinjaman pelajaran kepada anak seorang pemimpin PKR ditarik balik apabila Majlis Amanah Rakyat (MARA) mempertikaikan status bapanya sebagai seorang Melayu.

Menurut pemimpin PKR Batu Pahat, Syed Hamid Ali, MARA membatalkan pinjaman pelajaran ke luar negara yang ditawarkan kepada anaknya Akmal Hakim, 17, kerana Syed Hamid telah didaftarkan sebagai 'Arab' ketika dilahirkan.

"Saya dah 69 tahun. Dulu orang yang daftar saya bukan ayah saya. Saya semak-semak, jiran saya yang daftarkan waktu tu. Nama syed, jadi dia bubuh Arab.

'Itu sebelum merdeka, lepas merdeka ada perlembagaan Artikel 160 yang kata siapa Melayu. Selama ni saya tak pernah rasa Arab. Cakap Arab ana ente je saya tahu.

"Saya daftar anak saya sendiri. Surat beranak dia tulis keturunan bapa Melayu," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH AKH AKH

woit... LAWAK LAAA BERITA INI.... kah kah kah..

kah kah kah... ADA MACAM MACAM TUAN SYED.... kah kah kah..

jkah kah kah... SYED HAMID GEROMBOLAN REMBAT DUIT RAKYAT OK...kah kah kah..

kah kah kah... SYED HAMID PKR NAK PINJAM DUIT PUN TAK BOLEEEEH.... kah kah kah..



TERUSKAN BOIKOT RESTORAN SYEED




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit...BAGAIMANA DENGAN SYED TIPU DARI PENANG...kah kah kah..

kah kah kah...BAGAIMANA DENGAN SYED LAHIR HARI JUMAAAT DI PENANG...kah kah kah..

woit... BAGAIMANA DENGAN SYEEEED DARI KIMMA.... kah kah kah..

kah kah kah...INI SYEEEED PALSU ... TAK ADA SANGKUT PAUT DENAGN ARAB....kah kah kah..

kah kah kah... SYEEEED KIMMA ADA SANGKUT PAUT DENGAN MADEY KERALA.... kah kah kah..




SURAT SURAT KHUSUS UNTUK HISHAMUDDIN RAIS

















MULA JADI TAIK BABI
sial hishamuddin rais dasar sosialis taik babi sebar khabar angin. bukti mana sial???? kau ni memang cibai. babi pengecut tau heboh benda takde bukti. tunjuk la bukti hanjing!! pembaca blog bodo kau pun bodo nk mampos caye bulat2 apa kau tulis. da takde poin lain nk hentam kerajaan ke pukimak! da 2 komen aku kau tk berani siar. dasar pengecut.kalau berani siar la komen.
By Udin Rais Pengecut Cabut Lari on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

Udin Rais Pengecut Cabut Lari <------ INI SB, SB yang sakit otak, Kerjanya melucah tahanan politik ISA, Kerjanya memprovok para demonstran, Kami tak bodoh, Kami tak buta, SB pun baca TT, kah2 kah kahh.. Arahan oleh BIK MAMA!
By Anonymous on SANDIWARA ITU DI TERUSKAN LAGI - KOMEDI SERAM MEN... on 7/12/12

hanya tahu fitnah pemimpin negara, ni je standard si hishamudin rais sosialis taik babi ni
By Udin Rais Pengecut Cabut Lari on LAWAK SUWEY NAJIB on 7/12/12



INI GILA PULAAAAK

Hishamudin Rais ni sama gila cam laki dan betina tu. sebab dia pn mimpi nk tumbangkn kerajaan. kah kah kah kah kah!!!!!!! ooppss silap. laki dan betina gila tu berani tp Udin Rais ni pengecut suka cabut lari. kalau setakat hasut belia2 kat blog sampah ni, dia berani la kah kah kah kah kah kah kah!!!!!!!!!
By Udin Rais Pengecut Cabut Lari on LAGI PENCERAHAN SANDIWARA DARI PEMBACA on 7/12/12

YANG INI PENGECUT PULAK
Udin Rais Pengecut Cabut Lari berkata... yg bodo lagi bangang ialah hishamuddin rais.balik2 tuduh kerajaan, semua salah kerajaan. kau tu da tua da nk mampos tak kawin2 lg pon salah kerajaan?? asyik2 teori konspirasi. bukti mana bukti?? ni samalah cam bung nuar tak tunjuk2 lg jam omega! jgn lupa! da la bangang, pengecut pulak tu!

bila kau nk cabut lari lg? hahahahahaha 10 Julai 2012 1:50 PTG ,<<<<<<<<<<< NI KOMEN GILA BIN SASAU APA NI?? TAK BACA SEJARAH KE?? TAK PERNAH BACA SEJARAH DUNIA KE?? KALAU TAK BACA SEJARAH KAT TT, TAK BACA ATAU TANYA KAT LEBAI GOOGLE KE?? ATAU KAU HANYA BERTANYA KEPADA LEBAI DESAS BIN DESUS KEMUDIAN KAU YG BERDESUS KEMUDIAN NAIK SASAU??? KESIAN.. KAH2 KAH KAH!! MEMANG BENAR, PETANDA PILIHANRAYA!!
By Anonymous on SANDIWARA BERSAMBUNG LAGI - DARI SEDIH JADI SERAM on 7/10/12

JADI BABI PULAAAAK
woi babi sosialis,,,,yg ni aku x percaya,,ngko tu berlagak semua tau tp bodoh,,aku lama dok syria,,aku lebih tau dari ngko,,,bashar babi tu jahat cam ayah dia hafez,,ngko sokong dia sbb sosialis kan,,,,,

sakit ati btul aku,,saudara islam sana dibunuh oleh syiah alawite,,,dan mereka berjuang tanpa pertolongan sesiapa tp ngko selamba babi jer sokong celaka sosialis kau tu,,,woi bab lwn umno aku stuju ngan ngko,,,tp cuba2 lah cari kebenaran islam,,sampai bila kau nk pegang kepercayaan athies kau tu
By Anonymous on MEMAHAMI APA DIA ZIONISMA DAN NEW WORLD ORDER on 7/9/12

PROGRAM MELAWAN DAN SANTAI - MEMBUDAYAKAN TUNJUK PERASAAN




MALAM INI KONSERT DI MELAKA

bersama penyokong bersih
bersama gerakan demokrasi
bersama anak muda melaka

semua di jemput datang


MELAKA MALAM INI



















DEMO PETANG SABTU




PETANG SABTU ESOK
jam 2 petang berkumpul
di masjid wilayah jalan duta
kemudian berarak ke istana negara

ini demo membantah langak
najib razak menjualkan
tanah tanah felda kepada
pemodal luar negara










PESTA MUSIK JALANAN


PETANG SABTU DI PETALING JAYA
ini pesta untuk merayakan
budaya jalan raya

lagu lagu yang merayakan demonstrasi
lalu lagu yang mengembangkan budaya tunjuk perasaan
lagu lagu bangun melawan ke jalan raya
akan dipertandingkan

juga banyak aktiviti:
kedai buku
kedai kreatif anak muda
belajar nak buat baju t
belajar nak buat grafiti

sila datang dan buat ramai!








LAPORAN LANGSUNG
radio bangsar utama
akan membuat siaran langsung
wartawan akan memberi laporan demo felda

rabu juga sebagai radio resmi pesta jalanan
akan berada dari mula sampai akhir
untuk memberi laporan





MALAM INI JAM 9 DARI RADIO BANGSAR UTAMA





SU AKHBAR PALING COOL





MALAM ESOK RABU AKAN MEMBINCANG DEMO FELDA SABTU INI


Bersama Nasaie bin Ismail

- Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) Lembah Klang dan Selangor
- Anak peneroka Felda Jengka 16, Pahang Darul Makmur
- Setiausaha Akhbar Presiden Pas - Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang











PENGUMUMAN UNTUK PENDENGAR RABU

hari sabtu jam 2 petang
radio bangsar utama
akan membuat dua laporan terus menerus

satu laporan demo menyokong warga felda
satu lagi konsert pesta jalanan

untuk kaum kerabat reformasi
untuk penyokong rakyat tertindas
untuk mereka yang benci gerombolan
untuk mereka yang hendak tumbangkan kerajaan
sila layari radio bangsar utama

www.radiobangsarutama.com

www.radiobangsarutama.blogspot.com

BE COOL BE DARE






LAGI KESAH MAT SAMURAI DAN MINAH NINJA




SOALAN UNTUK KURUN INI

selalunya kalau ada kereta pecah
yang tunjuk keganasan pasti ada gambar

pelik di beritakan awal lagi
ada beberapa kereta pecah
tapi satu gambar pun tidak
di lihat

salah skrip
atau salah pengarah
kah kah kah


MINAH NINJA


PELIK KUBUR TAK ADA GAMBAR
terkini..ternow... sebahagian petikan dari Agenda Daily tentang mamat samurai tu "Kamal yang berasal dari Kampung Lindungan Jaya PJS Selangor semalam dikebumikan di Tanah Perkuburan UPM Serdang selepas selesai bedah siasat di Hospital Kuala Lumpur. Difahamkan, tiada saudara mara yang menghadiri pengkebumian tersebut, kerana dilarang oleh isterinya. Motif larangan tidak pulak diketahui kenapa. Jadinya, jenazah beliau disempurnakan oleh pihak polis dengan bantuan kakitangan UPM.

" apa maknanya ini?ini bermakna sesuatu telah dirancang,saudara mara bahkan orang kampung tak dibenarkan menghadiri pengebumian mamat samurai ini,hanya isterinya dan pihak polis serta kakitangan UPM...apa maknanya ini?ini bermakna,kejadian itu telah dirancang,ini bermakna mamat itu masih hidup..mungkin mamat itu sedang berada diluar negara? petanda besar ini adalah untuk mengolah persetujuan orang ramai untuk membuat satu akta baru mungkin akta internet dan komunikasi,atau akta jangan menentang atau nak See more...
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on LAWAK SUWEY NAJIB on 7/12/12



siapa kata mamat ngamuk nie pengikut ajaran sesat ha? JAWI, JAKIM, Mufti atau Polis Raja Di Malaysia? aku komfius la....
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/13/12

Tukar Tiub pun gagal nampak lagi satu kekantoian - dilaporkan terdahulu Khalil Afandi ni umur 47. Sekarang ni keluar konon abang dia tapi lihat laopran, umur 45. abang lg muda dari adik?? adakah ini salah lapor atau satu lg kekantoian skrip? p/s: adakah Joe ini ialah Uncle Pet yg memainkan watak baru? kah kah kah
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/13/12

Kalau tgk jaya punya friends ni pun ntah mamat negro mana-mana.. https://m.facebook.com/friends/?id=100003857930334 https://www.facebook.com/jaya.negara.10?sk=friends Tokan mat black ka Sapo ajo la dia ni..
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/13/12

logik jugak kalau teater ni tujuannya untuk kasi cina takut. untuk ingatkan cina yg 13mei bakal berulang kalau BN mampus. apa punya lancau laa teater ni. lain kali kasi nampak real laa. tembak laa kat kepala kasi bersepai otak. baru real.
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/13/12

Wahh.. Puan Ainon pun masuk sini.. Biar betik?? ;)
By Anonymous on BETUL KE MAT SAMURAI ITU MATI? on 7/13/12

"Dia berkata adiknya telah hilang selama bertahun-tahun dan hanya muncul kembali di rumah keluarga baru-baru ini" kemana dia menghilang? jeng jeng jeng..
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/13/12


Abg lancau...umur blog eh 47, umur abg 45,, mazhab apa diarang pakai neh
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

MENTAL PULAAAAAK
Amuk di JPM, kes mental bukan politik, kata Dr Agus (Malaysian Insider) July 12, 2012 KUALALUMPUR, 12 Julai – Penganalisis politik, Prof Madya Dr Mohammad Agus Yusoff meminta semua pihak agar tidak mengaitkan insiden mengamuk di kompleks JabatanPerdana Menteri (JPM) Isnin lalu dengan politik walaupun seolah-olah ia kelihatan berunsur tekanan politik.

Menurut beliau kesmengamuk sedemikian berlaku akibat daripada tekanan hidup yang tinggi tanpamengira fahaman politik yang dianuti. “Orang mengamuk ada di mana-mana. Pada saya iatiada kaitan, kalau kita hendak katakan ia soal politik atau apa… janganlah perkara ini dipolitikkan.

“Hal ini menggambarkan betapa teruk masalah psikiatri di kalangan rakyat yang perlu diambil perhatian oleh kerajaan untuk mengatasinya,” kata beliau lapor Sinar Hairan. Menurut pensyarah UKM itu, kes iniberkemungkinan besar lelaki yang mengaku dirinya Imam Mahdi itu mengalamitekanan hidup yang tinggi. “Itu hasil daripadatekanan yang dia hadapi. Maka itu yang dia buat. Dia sesat, dia tertekan dandia tiada fahaman politik apa pun,” ujar beliau.

Malah, pensyarah dari jurusan sains politik dariUniversiti Kebangsaan Malaysia ini memberi ingatan supaya tidak semua perkara dipolitikkan. “Ini adalah kes yang terasing, kita terimalah seadanya begitu,” ujarnya. Sementara itu, menurut Prof Dr MohamadHussain Habil, Pakar Psikiatri Fakulti Perubatan Universiti Malaya, berpendapat bahawa perbuatan Khalil Afandi Abd Hamid, 47, jarang berlaku ke atas individu yang mempunyai masalah mental seperti merancang perbuatannya terlebih dahulu.

“Khalil seolah-olah telah merancang perbuatannya menerusi entri blog di jayanegara1234.blogspot.com dan perbuatan seperti itu jarang sekali berlaku ke atas pesakit mental. “Ini kerana pesakit mental biasanya tidak merancang tindakan mereka, dan jika ia melibatkan serangan atau tindakan yang agresif, sasaran mereka adalah orang yang dekat terutama ahli keluarga,” kata Hussain lapor Sinar Hairan.
By Matrojak on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12



BLOG TIPU PULAAAAK
kalau betul tu blog beliau..pastinya skmm x boleh akses masuk kedalam blog itu dan padam semua tulisan2 beliau,ini kerana mereka perlukan emel untuk masuk blog dan padam tulisan beliau,jika mereka hebat benar,kenapa blog hanief.blogspot mereka tak leh pecah masuk dan remove semua content dari blog hanief yang terang kutuk kerajaan dan madey kutti dan kezaliman kerajaan BN,kerana saya adalah follower tetap blog hanief dan video2 beliau

jadi kesimpulannya blog ini adalah rekaan,kesilapan besar mereka adalah mereka buat blog konspirasi ni bulan 5/2012 ini kerana kelewatan mereka buat blog pada masa pru13 dah dekat dengan due date,kalau blog ni di cipta dari tahun 2000 ke,2008 ke,2009 ke ada logiknya,sedangkan nak naik rating blog pun nak amik masa berbulan atau 2,3 tahun,..jadi secara sahehnya semakin banyak pendedahan didedahkan semakin teserlah kecacatan konspirasi mereka
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

TAETER PERSEMBAHAN DATUK TEE
Satu lagi drama aksi terbitan Datuk T Production, Samurai dan Ninja Malaysia : Amukkan Di Putrajaya. Ramai pengkritik mengatakan drama ini gagal kerana skrip,lakunan,prop,wardrop,pelakon,plot dan banyak lagi begitu teruk kerana tidak dapat mewujudkan unsur-unsur realistik,artistik, logik dan panik kepada para penonton.

Adegan menceroboh jabatan perdana menteri ni begitu lemah ada ke patut samurai dan ninja ni menceroboh ikut pintu depan macamlah bawak 1 battalion ninja. Logik ke hanya ada beberapa orang POLIS BANTUAN yang mengawal pos kawalan, hoi ini pejabat perdana menteri bukan pejabat daerah. Kenapa pejabat perdana menteri di kawal oleh polis bantuan yang hanya bertaraf security guard bukannya Unit Tindakan Khas (UTK) PDRM.

Plot amukkan dan tembak menembak sangat teruk kenapa tidak ada seorang cameraman pun dibenarkan untuk membuat shooting, yang ada hanya rakaman audio itupun dibuat oleh seorang penonton yang ada di tempat penggambaran. Lakonan samurai dan ninja lepas kena tembak See more...
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

Tiada catatan yg Khalil mengatakan beliau adalah Imam Mahdi. Malah beliau menidakkannya seperti entry di blog pada 25 June 2012 5.09 "Apa yang aku tulis pastinya dari Allah. Aku bukan pendusta tapi Aku lelaki yang diberi petunjuk. Aku bukan Imam Mahdi yang ditunggu-tunggu.Benar-benar bukan. Fahamkan Hambali. Aku Khalil Afandi bin A. Hamid Salam Jumpa lagi Bye"
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

IMAM MAHADI DAN IMAM DOLAH PULAAAK
Tidak ada tulisan yg Khalil menyatakan dia adalah Imam Mahdi malah dia menidakkannya. Baca entry beliau pada 25 June 2012 5.09 Jaya Negara25 June 2012 05:09 Hambali, ok la tu. Aku nak suruh Ali ambil kekuatan aku dia tak mampu. Dia tak boleh jadi aku kata dia. Aku kenal ramai juga orang dulu masa aku hidup dgn masyarakat manusia.

Aku ini boleh menilai manusia cuma sekali lalu aja. Selalunya aku jarang salah dalam menilai biarpun sekali imbas aku lihat insan itu. Kau aku dah kenal lama-lama... kau sebagai manusia sudah cukup-cukup baik. Aku nak kau ambil semua kekuatan yang aku ada biar jadi kau lebih baik dari aku. Pidato kau kemaskan lagi. Kita nak menawan Dunia dan aku nak kau ikut aku walaupun terpaksa diseret. Kita tidak sombong tapi kita datang dengan keangkuhan dan kekuatan. Kita datang dengan pakaian pejuang.

Kita nak mengegarkan Bumi. Pastinya. Apa yang aku tulis pastinya dari Allah. Aku bukan pendusta tapi Aku lelaki yang diberi petunjuk. Aku bukan Imam Mahdi yang ditunggu-tunggu.Benar-benar bukan. Fahamkan Hambali. Aku Khalil Afandi bin A. Hamid Salam Jumpa lagi Bye
By Anonymous on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12



blog tak hilang, cuma akses je disekat di beberapa negara. sama mcm blog uncleseekers. masih boleh diakses dengan link di bawah ni. http://jayanegara1234.blogspot.be/ http://jayanegara1234.blogspot.ca/ http://jayanegara1234.blogspot.ch/ http://jayanegara1234.blogspot.de/ http://jayanegara1234.blogspot.fi/ http://jayanegara1234.blogspot.fr/ http://jayanegara1234.blogspot.gr/ http://jayanegara1234.blogspot.ie/ http://jayanegara1234.blogspot.in/ http://jayanegara1234.blogspot.it/ http://jayanegara1234.blogspot.jp/ http://jayanegara1234.blogspot.nl/ http://jayanegara1234.blogspot.pt/ http://jayanegara1234.blogspot.ro/ http://jayanegara1234.blogspot.se/ http://jayanegara1234.blogspot.sk/ http://jayanegara1234.blogspot.tw/
By khairilhusni on BETUL KE MAT SAMURAI ITU MATI? on 7/12/12

Kalau tengok betul-betul darah samurai dan perempuan tu macam tak real macam guna pewarna Star Brand aje, kawalan keselamatan di pejabat perdana menteri begitu longgar hanya polis bantuan yang mengawal keselamatan, setahu aku kalau kat luar negeri pejabat presiden atau perdana menteri dikawal oleh pihak tentera, kenapa takde berita sedara mara samurai tu tuntut mayat dan kebumikan mayat samurai, siapalah pengarah drama samurai mengamuk ni teruk benar lakonan yang dibuat, ini mesti production house datuk t, dari filem porno ke filem aksi semua filem dan drama tak boleh pakai.
By Temuluk on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

Pelik dan hairan bila mamat tu mengamuk tak tentu hala tanpa dinyatakan sebab. Lagi pelik bila perempuan tu mengikut mamat tu walaupun baru seminggu mengenalinya. Amat-amat pelik bila mereka dihantar ke JPM berkereta membawa pedang samurai. Mengapa tak bawa kapak atau parang yang biasa boleh dijumpai dalam but kereta selepas "penjenayah" ditembak mati? Kah! Kah! Kah! Kah! Pembuat skrip drama mana dia upah nie? Kah! Kah! Kah! Orang yang sama buat skrip untuk video Anwar ke? Kah! Kah! Kah! Kah! Gua rasa masyarakat Cina sedang ketawa terbahak-bahak melihat drama ini! Mereka sedikit pun tidak terasa dengan "ancaman" sebegini! Kah! Kah! Kah!
By Stupid University on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12

mohon baca finding saya mengenai wanita samurai ini di sini. mohon juga abang hishamudian rais tukar tiub dapat approve komen saya ini... selalu tak approve sedih tau
By Prince of Noob on MULA SAMURAI DENGAN NINJA - SAMPAI PULAK JOE on 7/12/12


PETANG ESOK MASJID JLN DUTA



NOTA:
radio bangsar utama
akan membuat laporan
secara langsung demo
anti felda esok

mari kita buat ramai


SABTU JAM 2 PETANG BERKUMPUL DI MASJID JALAN DUTA




KOMENTAR TUKAR TIUB


berita laporan polis
berita bantahan
berita larangan

semua ini akan membantu
semua ini akan menjemput
semua ini akan membuatkan lagi raami turun

lagi banyak laporan polis
lagi banyak bantahan lagi baik
orang tak tahu demo ini
akan jadi tahu

inilah hikmahnya kita berdemo!


SABTU INI JAM 2 PETANG








BANTAHAN PELBAGAI PIHAK TERHADAP HIMPUANN OREN - meloya

KUALA LUMPUR 12 Julai - Bimbang berlaku kekecohan seperti perhimpunan Bersih 3.0, beberapa pihak di seluruh negara hari ini membuat laporan polis bagi membantah penganjuran Himpunan Oren oleh Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) di ibu negara, Sabtu ini.

Di JOHOR, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Tebrau serta beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) membuat laporan polis menggesa pihak berkuasa menghalang perhimpunan itu.

SABTU INI KITA BERDEMO


PENEROKA FERLDA BUAT LAPORAN POLIS BANTAH HIMPUNAN HIJAU - berita hairan

TEMERLOH: Pengurusan FELDA dan anggota Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Tanah Rancangan (JKKR) FELDA dari lapan tanah rancangan FELDA Wilayah Jengka hari ini membuat laporan polis bagi membantah perhimpunan Oren yang dijadual Sabtu ini.

Laporan polis oleh lapan tanah rancangan berkenaan diwakili Pengurus FELDA Sungai Tekam, Yunus Husin, dibuat di Balai Polis Jerantut hari ini bertujuan meminta pihak berkuasa mencegah pihak terbabit daripada meneruskan demonstrasi haram tersebut.

Yunus berkata, Perhimpunan Oren yang dianjurkan oleh Persatuan Anak Peneroka FELDA Kebangsaan (ANAK) sebenarnya tidak mewakili masyarakat FELDA, sebaliknya hanya didalangi parti pembangkang.

"Bukan menjadi satu keperluan kepada masyarakat peneroka dan kakitangan FELDA untuk menyokong perhimpunan tersebut bagi membangkitkan perasaan tidak puas hati terhadap kerajaan.





TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - PECAH BERITA SEDUNIA




PELAJAR TURUN BERDEMO












TERKINI : RUMAH PEMIMPIN PELAJAR DI GELEDAH

Dalam jam 11 pagi tadi (12 Jun '12), seramai 10 orang anggota polis daripada IPD Johor datang ke pejabat saya untuk ambil kenyataan berhubung isu saya menghina Sultan Johor di Twitter setelah mereka menerima laporan polis daripada NGO PPPMM. Mereka membawa waran geledah & telah merampas telefon bimbit saya.

Saya dimaklumkan telah dituduh di bawah Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan 1948.Untuk sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi saya di :013-3272307 (ini no baru yg akan digunakan buat sementara waktu kerana telefon bimbit telah dirampas oleh pihak polis.)

Sekian terima kasih,

Ahmad Shukri Kamarudin,
Setiausaha Media SMM.



SABTU INI PESTA MUSIK BERDEMO



SEKARANG BARU SEDAR BAHAWA POLITIK JALAN RAYA LEBIH MUJARAB



NOTA:

badan ini : save malaysia stop lynas
dahulunya tidak mahu
berdemo kerana dipengaruh oleh
parti cukong mca

kumpulan ini hantar memo
kumpulan ini berunding
kumpulan ini pergi mahkamah
kumpulan ini setuju
bincang dg jawatankuasa parlimen

sekarang baru sedar
semua ada tipu helah
sekarang telah sedar
bahawa hanya jalan raya
yang boleh menyelesaikan
satau radio aktif

selamat datang ke jalan raya
selamat bersama berdemo


JALAN RAYA TERBUKTI BETUL



LAWAN SEKARANG BUKAN BERBINCANG ATAU KE MAHKAMAH

Panggilan Kepada Semua Rakyat Malaysia Untuk Menegakkan Hak Anda Untuk Masa Depan yang Bersih dan 714 Ialah Hari Bertindak Kebangsaan Untuk Menghentikan Lynas

Save Malaysia Stop Lynas (SMSL)
ingin menyeru kepada semua rakyat yang prihatin, organisasi-organisasi bukan kerajaan dan parti-parti politik untuk berganding bahu menyertai dan menyokong kami untuk menunjukkan kepada Kerajaan bahawa rakyat Malaysia mahukan masa depan yang bersih dan selamat.

Bersama-sama dengan kami lah untuk membuktikan kepada Kerajaan bahawa anda akan berdiri dengan teguh untuk mempertahankan hak-hak anda, untuk melindungi pelaburan anda dan keluarga anda untuk membina negara yang kuat, sihat dan bersih untuk seluruh rakyat Malaysia.

Setiap daripada kita telah bersungguh-sungguh dan bekerja keras untuk membina kehidupan kita; untuk mengadakan peruntukan bagi keluarga kita. Setiap hari, berjuta-juta penduduk biasa, rakyat Malaysia-muda dan tua dan wanita, kanak-kanak dan dewasa, lelaki dan perempuan berusaha untuk memperbaiki kehidupan kita melalui kerjaya kita, perniagaan kita, kajian kita, keluarga kita dan rakan-rakankita.

Kita telah banyak melaburkan masakita, tenaga kita dan wang ringgit untuk membina kehidupan kita, keluarga kita, pekerjaan kita, perniagaan kita dan menaruh harapan agar negara kita menjadi lebih baik dan selamat. Kami mahu menjadi bangga sebagai rakyat Malaysia!

Namun kini , sebuah syarikat perlombongan asing dari Australia, iaitu LynasCorporation mengancam dan menjadi satu halangan kepada harapan-harapan murni kita, dan bakal merosakkan masa hadapan kita dengan membina loji pemprosesan nadir bumi terbesar di dunia di pesisir pantai kami - secara asasnya atas dasar bebas cukai!

Kami warga kerja Malaysia, yang juga merupakan pembayar cukai terbesar negara, sekarang kita diminta oleh Kerajaan untuk hidup dengan loji nadir bumi gergasi di persekitaran kediaman kita. Kita perlu untuk melakukan SEGALANYA sehingga kita menghentikannya!!

Jika projek Lynas ini tidak dihentikan, Malaysia akan bakal tercemar dengan imej yang buruk sebagai tapak perlupusan terbesar di dunia bagi sisa nadir bumi untuk sebuah syarikat Australia yang banyak memperolehi perlindungan dan imuniti dari Kerajaan berbanding dengan kita rakyat jelata. Kita tidak lagi akan pasti jika makanan laut segar kita masih selamat dari pencemaran sisa nadir bumi kelak, kita akan was-was jika air yang kita minum masih bersih dan bebas daripada pencemaran dan jika udara yang kita sedut adalah bebas daripada zarah radioaktif atau mana-mana bahan cemar lain.

Apakah ertinya titik peluh dan kerja keras kita jika kita akhirnya hidup dalam keadaan ketakutan oleh pencemaran? Kita adalah warganegara, anak bumi ini, pembayar cukai di negara ini dan keluarga kita akan meneruskan hidup dengan pengakhiran hidup yang penuh dengan risiko dan bahaya dari bahan buangan radioaktif Lynas 'selama-lamanya. Malaysia akan menjadi bahan ketawa dunia manakala Lynas dan pemilik-pemilik saham kapitalisnya akan ketawa ke bank sambil mengambil kesempatan meraih keuntungan besar bagi diri mereka pada kebodohan dan kemurahan hati kita!

Bukit Merah dan tragedi yang dialami oleh penduduk –penduduk tempatan dan pekerja-pekerja kilang Asean Rare Earth adalah dari bentuk kematian awal; kanser yang terminal, kecacatan kelahiran, keguguran dan pelbagai lagi kes berkaitan kesihatan sehingga ke hari ini - tidak pernah diuruskan oleh Kerajaan. Malah sentiasa dinafikan dan disorokkan fakta-faktanya!

RareEarth Asia Mitsubishi (ARE) kilang ditutup lebih daripada dua puluh tahun yang lalu, namun AELB,selaku yang pihak berkuasa dan bertanggungjawab bagi kerja-walaupun itu pembersihan yang telah gagal untuk menghapuskan semua sisa toksik yang dibuang oleh loji nadir bumi walaupun AS $ 100 juta kos pembersihan yang telah dibayar oleh Mitsubishi . Hari ini, di persekitaran Bukit Merah dan berhampiran bandaraya Ipoh, timbunan sisa toksik masih tertinggal di mana mereka mencampakkannya, ianya kekal, terus mencemarkan tanah dan air, menimbulkan risiko kesihatan dan bahaya kepada penduduk tempatan yang suatu masa dahulu, hidup tanpa curiga.

Setelah berdepan dengan fakta kegagalan ARE dan pencemaran yang ditinggalkannya, AELB sekali lagi gagal melakukan tindakan yang betul untuk melindungi rakyat yang merupakan pembayar cukai di negara ini, malah AELB telah bertindak untuk mengeluarkan satu lesen operasi kepada Lynas Corporation.Tindakan ini amat mendukacitakan kita rakyat Malaysia yang berharap kepada perlindungan dan penguatkuasaan dari pihak AELB.

Kilang Lynas adalah hakikatnya sepuluh kali lebih besar dari kilang ARE dan beratus-ratus kali lebih sisa nadir bumi akan dihasilkan dan ditinggalkan di kawasan padat dari segi alam sekitar dan penduduk sosial Malaysia.

Melalui beberapa siri tindakan yang berbentuk protes oleh SMSL di Pahang dan di Kuala Lumpur, kami telah berjaya mewujudkan beberapa tekanan ke atas kerajaan – iaitu untuk mengenakan syarat-syarat tertentu ke atas Lynas sebelum lesen operasi dapat dikeluarkan. Kelewatan itu telah menyebabkan kerugian yang serius untuk Lynas - sebulan $ 10 juta menurut Lynas. Ini merupakan suatu pencapaian bagi kita, tetapi ia tidak cukup baik sehingga loji nadir bumi ini DIHENTIKAN terus!

Jangan sekali-sekali berfikir bahawa masalah loji nadir bumi Lynas adalah isu Kuantan sahaja. Ia BUKAN. Ia adalah masalah negara dan setiap rakyat yang mempunyai akal harus bertindak, dan menghentikannya sebelum ianya terlambat

Kempen Stop Lynas adalah kempen terbesar dan terkuat pernah disaksikan di Malaysia. Jika kita gagal hari ini untuk menghentikan Lynas, ia akan memberi Kerajaan kuasa untuk melakukan apa yang mereka suka tanpa merujuk kepada kita! Tidak mustahil sekiranya nanti kita akan mempunyai loji janakuasa nuklear, kita akan mempunyai estet petro kimia di Pengerang , dan kita akan menerima lagi banyak industri yang lebih toksik dan berbahaya berlabuh di pantai-pantai kita! Jika kita tidak berdiri bersama-sama berganding bahu untuk melawan pertempuran besar terhadap Lynas ini sekarang, kita tidak akan mempunyai peluang untuk memenangi mana-mana pertempuran yang lain.

Negara-negara maju tyang lain telah makin mengetatkan undang-undang alam sekitar mereka untuk mengekan pencemaran alam sekitar dan juga untuk menenggani kerana ancaman perubahan iklim. Mereka iini akan menyebabkan banyak syarikat –syarikat besar yang mencemar memburu untuk mencari negara-negara yang mereka anggap “syurga longgar undang-undang” untuk meletak pelaburan kotor mereka untuk melarikan diri dari undang-undang yang ketat dan cukai berat di negara mereka sendiri
Kita mahukan Malaysia menjadi kebanggaan ASEAN, bukan tempat lambakan bagi bahan pencemaran jangka panjang. Langkah pertama untuk kita memulihkan kebanggaan kita dan maruah kita adalah untuk berdiri bersama-sama untuk melawan Lynas.

Marilah kita membuat supaya suara kita didengari dan dan dipatuhi. Marilah kita menunjukkan kepada kerajaan kita bahawa kita adalah manusia yang layak menerima sebagaimana orang-orang yang hidup di negara-negara maju. Kita mahu masa depan kita boleh berbangga, duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan mereka yang tinggal di negara-negara maju!

Datang dan bersamalah menyertai kami sebagai SMSL.