.

Khamis, 14 September 2017

TERUS KENA PAU






TERUS 

KENA PAU

syukur china pau, amerika pau, singapura pau.... berapa negara lagi nak pau.... mungkin bangla, indon, myanmar dan banyak lagi akan datang... next line jawa jadi piem... kah kah kah... hisam mudin lidah masuk pa chu ching dulu...apa pon kita serumpun kah kah kah 
on NAJIB KENA PAU LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:57 PM



------------------------

TERPEKEK TERLOLONG





TERPEKEK

Barua betul.... Terpekek... terlolong..sampai suara serak.. nak tolong , nak membela nasib..Rohinya. .Palestine. Syria.. abis duit malaysia keluar..kesana... 


TERLOLONG

Rakyat sendiri..yang merana akibat banjir.. di kelantan, temerloh , kedah dan sebahgian johore/pahang belum terbela lagi... (dah berapa tahun..???) PHOORR.AH. ..!!!!?!! 
on NASEHAT HADI
Publish | Delete | Spam
zaharuddin Ahmad
at 5:56 PM





-------------------

TRUMP MASUH ISLAM







TRUMP

Korang tak tau. Trump dah masuk Islam. Itu pasal dia jemput rosmah datang ziarah sesama sedara semelayu. Lepas ni nanti trump pulak datang malayxia ziarah rosmah, selain ziarah jokowi. Macam masa raya, berbalas open house gitu, kau beraya rumah aku, aku beraya rumah kau. 

MASUK ISLAM

Trump masuk Islam tu pun selepas najib intro penasehat dia dan trump cukup tercengang dengan kebolehan haji hadi sebagai ulamak global dan penasehat kepada PM glokal. Jadi najib buat perjanjian bagi duit pada trump tu sebenarnya adalah bayaran zakat hak mualaf on 
SAPA BUAT LAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/14/17







-------------------

NAJIB KENA PAU LAGI





NAJIB KENA

PAU LAGI



----------------------

NASEHAT HADI





SEMUA INI
ini baru dikatakan strategic maslan move... sebelum amerika campur tangan hal ehwal malaysia, malaysia kena campur tangan ekonomi amerika... oii tok lebai adi yg bijak laksana, ini mesti you yg nasihatkan... bijak bestari langkah nie... 

NASEHAT

USD10billion nak bail-out ekonomi amerika, bagus punya perancangan... otak bergeliga... boleh bikin batu cincin... berkilat macam kepala pi-em... rakyat amat suka statement2 bangang nie... 
ekonomi amerika nak diperkokohkannya... mmg bercita2 tinggi... apa tak cakap, akan subsidi gula untuk rakyat amerika.. tu lg bagus... 

DARI HADI

negara islam myanmar, yamen, somalia, korang jerit2kan aje la kat padang malaysia... taknak pulak ko gi bantu bersongoh2... nak hantar bantahan pun tidak... lemau la ..
 on SAPA BUAT LAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/13/17








-----------------

GEMOK MEMBADAK





GEMOK

Ceeaass!!!! Sampai ati kow sindir sindiran sebegitu rupa Durjana sungguh fana pemikiran..macam terrorists eeeeii Puteri ratu balkis tak pakai rantai Kat lehirla ratu pakai Kat pinggang menutupi lobang pusat ini trand terbaru dekat Zimbabwe lhu duduk hulu tembeling kee?

MEMBADAK

Woyy adik rosmah ku ni bergajah like Korean tau,cakap pandang pandang nanti gwa kettuutab ti.Datin datuk Sri setia Zuraidah peekaboo adakah beliaw bergajah Korean itu persoalan diabad ini on SATU FITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/12/17






--------------------

BURSA SAHAM MELEDAK NAIK





BERITA BAIK

PERJUMPAAN 
TRUMP DENGAN NAJIB
MENGUMBIRAKAN 
KELAS PENIAGA AMERIAK
NAJIB BERJANJI AKAN
MENYEAMTKAN 
EKONOMI AMERIKA

BURSA SAHAM
NASDAQ & DOW JONES
MELONJAK NAIK







KITA BANTU AMERIKA





KITA

Tak pe lah minyak naik .. tak pe lah tak de subsidi, walau pun subdidi ni hak kita sebagai pengali minyak .. tak pe lah kita kena GST. Kita kompol semua pitih ni, kita bawak ke Amirika, mereka lebih memerlukan. 

BANTU

Ingat kata Ostat, pitih yg ada dlm poket kita mungkin bukan kita punya. Pitih yg ada dalam masjid ini pong bukang masjid punya sebab lps ni kena serah pada Ostat sebagai upah ceramah.

AMERIKA

 Kalau Amirika kita bagi pitih, Rohinga bagi tak .. oh ye lupo lak, kan kito dah bagi tunjuk perasaan kat duta Myanmar ari tu. 
on HARGA MINYAK TERUS NAIK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/14/17





-------------------------

HARGA MINYAK NAIK LAGI




FACE BOOK


Syukur.... MINYAK KEKAL NAIK !!!.. alaa minyak naik 1 SEN & 4 SEN SAJA !!! Bukan effect pon..
SIAPA LAGI nak #BantuPerkukuhEkonomiAS !!.. kalau bukan Malaysia.
JANGAN MELAWAN...
Lebur duit2 pencarum #KWSP RM16.8 bilion pada Penyokong Israel No.1 Amerika Syarikat itu pon satu tanggungjawab negara bagi nak perkukuhkan ekonomi AS..
HAR HAR HAR...



Suara Rakyat Macai #JanganJadiBebal

Baca keseluruhan kenyataan Rafizi. Mmg beliau saran harga mingguan TETAPI saranan harga minyak mingguan beliau bersandarkan ada harga siling dan subsidi minyak dikembalikan.
Reply
42
12 hrsEdited
Manage
Che Azlan Shah Shahari Sekongkol dgn USA sama dgn Israel Dan lupa isu Palestine atau rohingya .ini lah prinsip lidah bercabang berkorrban sebab duit hingga isu Israel Palestine rohingya d tolak tepi
Mana peranan ahli amno yg berjuang untuk ugama untuk Palestine untuk rohingya Dan halalkan yg haram. Mana dia hukuman hudud manusia mcam ini.
Reply
19
12 hrs
Manage
Ayul Ben Ishaq Ya Allah smoga Malaysia ini di pimpin oleh pemimpin yg Amanah Dan Adil..ameen
nazak sngt dah malaysia ni..ksian kat rkyat yg kais pg mkn pg kais ptg makan ptg..ramai dah fakir miskin skg ni..
Reply
20
12 hrsEdited
Manage
EN Mie Minyak Naik pasal nak cover Kos penganjuran sukan sea besar besaran Yang lepas untuk acah acah menunjukkan pada negara ASEAN bahawa najibrosmah pembela rakyat ke arah negara maju
Reply
12
12 hrs
Manage
Yusneidy Yus Kara jaan Mlysia ni lebih syaitan dr syaitan..entah2 syaitan pun takot ngn kera jaan Mlysia.?_Ea la sbb syaitan xberkawan,xberdamping dan xmenolong si kafir Trump tu,sbb Si Trump tu sendiri adalah spesis syaitan yg berupa manusia. Tp si Kepit and all of his Gomen siap berkawan,tawar menawar dan membantu lg tu??? Dasyat Kepit..issyyy..iissyyy..huh!!!
Reply
3
10 hrs
Manage
Anuardin Mohd Nor Nilai duit US dh nk jatuh..maka dtg la pakar dari m.laysia membantu utk menaikan nilai US dollar..cara2 nk mengukuhkan ekonomi sebuah negara yg d panggil uncle sam..pelik tp benar...mari kita tenhok siapa yg kena...
Reply
4
12 hrs
Manage
Mizan Cvt Apabila mengagungkan & bersekongkol dengan penjenayah ekonomi serta pembunuh umat islam....negara yg merupakan boneka atau sekutu kuat kepada israel zionist laknatullah !!! Ianya adalah 'alamat' atau petanda menuju kehancuran...!!!
Sama2lah berdoa agar kita rakyat marhein serta seluruh umat islam dan bukan islam Malaysia dilindungi Allah s.w.t drpd segala ancaman fitnah serta tipu daya dajal.. 😢😰
-------------------

WARGA AMERIKA GUMBIRA








GUMBIRA

WARGA 

AMERIKA

GUMBIRA


NAJIB 

SELAMATKAN

EKONOMI

NEGARA 

MEREKA




--------------------

NAK MAKAN PUN SUSAH




SAPA PUNYA

DUIT PENCEN



FACE BOOK


Kami nak beli ikan kembung pun serba sempit, kat Amerika hang tabur duit!
Comments
Chris Chew Bukan pun duit dia yg kena tabur, apa takut?

Reply
3
9 hrs
Manage
Abu Bakar Mohd Rashid Ya la, duit 1MDB buat filem lucah pun bukan duit depa, kan. Rembat je la...

Reply9 hrs
Manage
Mohamad Feroz Zaini Yang penting. Amerika PUJI Najib.

Reply
1
9 hrs
Manage
Fatimah Mustafa Semoga Allah selamatkan Malsysia .

Reply
1
9 hrs
Manage
Ladybird Bug ameen

Reply9 hrs
Manage
Zulkifli Ismail Laporan Washington Post beri gambaran pemimpin suka hidup mewah (tiduk Trump Hotel) dan gila shopping

Reply
1
9 hrs
Manage
Normah Alwi Pi tayang kat us..buat mcm depa tu bodo sgt..huhh.

Reply
1
8 hrs
Manage
Normah Alwi Trump pun buat2 puji najib nak bg rakyat malaysia GERRRRAAMMM

Reply
1
8 hrs
Manage
Mustafa Yunos Tengok betul2 video berkaitan, sedang PM Najib terhanguk2 tunduk penuh hormat kpd President Trump, President Amerika itu hanya berpeluk tubuh mendengar sambil menyebut: great, right! Masih ingat 20 tahun lepas; Pengerusi IMF dgn angkuh berpeluk tubuh menyaksikan President Suharto menandatangani pinjaman dari bank dunia itu?

PM kita menyebut jumlah UFTI berbilion dollars yg akan disumbangkan oleh kerajaan Malaysia kepada Amerika Syarikat menggunakan duit rakyat. Konon utk membantu ekonomi Amerika, ini sebenarnya UFTI memohon perlindungan. Dimana maruah dan kedaulatan Malaysia? Di tangan pentadbiran BN Najib, semuanya ke laut!




--------------