Jumaat, 23 September 2011

PARA CUKONG PATUT DI BERI PELAJARANNOTA:


para cukong
towkay judi
towkay lendir

patit dihantar mengadap
ayatollah khalkhali

NOTA:
siapa tak tahu hal ini
sila baca dan kaji sejarah
revolusi iran
jangan malas!


AYATOLAH KHALKALIMCA CALLS MAT SABU THE NEXT KHOMEINEI - minsider

MCA has called Mohamad Sabu the next Ayatollah Ruhollah Khomeini in the making, taking a different tack from Umno’s offensive against the PAS deputy president for allegedly being a Communist sympathiser.

Khomeini was an Iranian religious and political leader who played an integral part in the Iranian Revolution that led to the overthrow of the Shah of Iran in 1979. He later became Iran’s Supreme Leader until his death in 1989.

The remarks about Mohamad, popularly known as Mat Sabu, were contained in an editorial contained within MCA party organ, The Guardian. Copies of the newsletter were distributed to participants of a conference organised here by the party’s think-tank.

“In a June interview... (Mat Sabu) found the late leader’s use of religion as a device of change refreshing seeing that, in his opinion, ulamas in Malaysia are keeping the powerful protected,” the editorial said.
“With such a revolutionary idol to look up to, Mat Sabu, if given a position of power, could easily follow in the path of the late Ayatollah and use religion as a platform for social change and dogmatic rule.”

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...MCA INI PARTI CUKONG... kah klah kah..

kah kah kah...TAK FAHAM APA MAKNA REVOLUSI IRAN.... kah kah kah...

kah kah kah...CUKONG TAK TAHU SIAPA AYATOLLAH KHOMEINI .... kah kah kah..

kah kah kah...CUKONG TAK TAHU GARIS POLITIK ALI SHARIATI.... kah kah kah...

kah kah kah.... CUKONG CUKONG INI KALAU DI TEHRAN ZAMAN REVOLUSI.... JADI LAUK OLEH AYATOLLAH KHALKALI... kah kah kah

JEMPUTAN BERSIH SABTU 30 SEPTEMBER


DARI LIDAH PENGARANG
BANGUN DAN LAWAN

SIMPANAN TUNAI SELANGOR RM1.1 BILION REKOD 28 TAHUN
– harakah daily

SHAH ALAM, 23 Sept: Dalam tempoh enam bulan tahun ini, Kerajaan Negeri Selangor berupaya menambah simpanan tunai sebanyak RM200 juta, menjadikannya RM1,100 juta.
“Jumlah ini merupakan rekod kewangan paling baik negeri bertuah ini dalam tempoh 28 tahun,” kata Menteri Besar, Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau menyatakan demikian pada Majlis Santapan Malam anjuran Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan di Pusat Konvensyen Shah Alam, malam tadi.

Menurutnya, pada akhir tahun lepas, simpanan tunai Kerajaan Negeri Selangor berjumlah sebanyak RM918 juta.

Secara keseluruhan, katanya, kejayaan Selangor memperkasa pembangunan dan melestarikan kemajuannya adalah dengan restu, nasihat dan sokongan penuh Tuanku Sultan terhadap kerajaan negeri sekarang yang mengamalkan tadbir urus yang telus, bertanggungjawab, berhemah dan berhemat.

Katanya, Negeri Selangor juga telah menunjukkan peningkatan yang begitu ketara di dalam jumlah pelaburan dalam negeri.

Jelasnya, semenjak 2008 hingga Jun 2011, Selangor telah berjaya menarik pelaburan berjumlah lebih RM35,000 juta.

Ini bermakna, ujarnya Kerajaan Negeri Selangor sekarang bukan sahaja berjaya meningkatkan hasil negeri tetapi juga berjaya melaksanakan pengurusan kewangan dengan cekap dan berkesan.KOMENTAR TUKAR TIUB

Syabas kerajan Pakatan Rakyat di Selangor. Tahniah !

Ini terbaik. Selama 28 tahun gerombolan United Malay Nationnal Organisation telah merompak peti khazanah Selangor.

Tetapi awas dan waspada!

Mentabir sebuah kerajaan bukan sama seperti mentabir sebuah syarikat perniagaan. Mentabir sebuah kerajaan memerlukan lebih dari telus, lebih dari bertangung jawab, lebih dari berhemah dan berhemat. Telus , baik dan jujur adalah nilai yang amat amat diperlukan untuk menjaga Masjid Nabi tetapi mentabir kerajaan memerlukan realpolitik - politik yang dieja dengan huruf k.

Rakyat biasa tidak arif apa dia surplus budget. Rakyat biasa tidak faham apa itu bank akoun. Rakyat biasa tidak ambil pot bagaimana sesebuah kerajaan di tadbir. Tetapi mereka naik stim apabila membaca bahawa kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor ada 1.1 bilion ringgit. Dalam masa yang sama mereka akan naik bengang apabila hidup mereka tidak ada perubahan. Apabila mereka selalu dipindah-pindahkan. Apabila tanah mereka dirampas.

Hakikatnya apabila warga mendengar Selangor ada 1.1 bilion ringgit maka mereka juga ingin berjoget sama – they want a peice of the action. Ini lah hakikat real politik. Ini hakikat realpolitik di seluruh dunia bukan hanya di Malaysia.

Kalau mentabir sebuah syarikat – berita ini akan dilihat amat berjaya. Apabila pemegang saham diberitahu bahawa telah terkumpul 1.1 bilion ringgit dalam simpanan mereka akan tersenyum lebar. Pemegang saham amat gumbira kerana perlaburan mereka membawa keuntungan. CEO dan semua Pengarah Syarikat pasti akan mendapat bonus besar. Pemegang saham dengan berbesar hati melantik kembali CEO dan Pengarah untuk terus mengendalikan syarikat ini.

Dalam real politik ini tidak berlaku. Dalam real politik Malaysia dan dunia ketiga pentabiran yang telus akan dimusuhi.

Apakah terlupa ucapan Najib – Selangor wajib dirampas kembali. Rancangan merampas Selangor ini tidak ada sangkut paut dengan kepimpinan Pakatan Rakyat yang jujur dan telus. Kenyataan Najib ini tidak ada sangkut paut dengan bertambahnya duit simpanan dana Selangor.

Malah bayangkan bagaimana air liur Khir Toyo, air liur Mat Ezam dan air liur Noh Omar meleleh apabila membaca berita bahawa kini di Selangor ada tersimpan 1.1 bilion ringgit tunai.

Bayangkan juga bertapa buntangnya mata para Gerombolan dan ketua ketua bahagian United Malay National Organisation apabila mendengar bahawa MB Selangor telah berjaya membawa masuk 35,000 juta ringgit i.e 3.5 bilion ringgit pelaburan. Ini adalah lubuk makan mereka dan mereka sedang bersedia.

Bayangkan para ‘contract jungkies’ , penjual kontrek, kontretor kelas F, broker dan segala macam setan gerombolan menelan air liur kerana sebelum ini Selangor ialah lubuk ikan mereka - lubuk ini wajib dijadikan lauk sekali lagi. Ketika ini mereka sedang bersedia.

Para penyokong Pakatan Rakyat di Selangor dan Malaysia sedar lah bahawa United Malay Natioanal Organisation dan segala ajensi-ajensi kerajajan pusat telah merancang, sedang merancang dan akan terus merancang. Tidak dapat tidak Selangor akan jatuh kembali ke tangan gerombolan. Ini hakikat. Ini realpolitik. Apakah telah lupa tentang Terangganu yang diambil alih pada tahun 1998? Apakah telah terlupa bagaimana kerajaan Pas tumbang?

Ada ahli Pas yang menuduh ini kerana Hadi tadbir tak betul. Ada yang tuduh kerajaan Pas jatuh kerana dasar Islam salah pakai. Semua ini tidak tepat. Dalam realpolitik ini semua tidak penting. Yang penting ialah duit petrol. Yang penting ialah harta kekayaan Terangganu. Tidak mungkin para pemodal akan membenarkan Teragganu dipimpin oleh Pas.

Bagaimana gerombolan merampas Terangganu kembali?

Dengan pendaftaran pengudi baru. Untuk mereka yang lemah jantung cukup membaca sampai disini kerana apa yang akan ditulis ini akan memutus urat jantung yang lemah. Sedarlah wahain semua, tim pendaftaran pengundi yang membuat kerja untuk Terangganu juga sedang bekerja untuk Selangor. Ada yang terperanjat mendengar apa yang di baca?

Bagaimana pula dengan pengundi Indon? Bagaiman pula dengan pengundi Bangla? Semua ini strateji untuk mengalahkan Pakatan Rakyat di Selangor telah disusun. Gerombolan hanya memerlukan 9 kerusi sahaja. Justeru – mereka akan menipu, merasuah, membeli, merompak untuk mendapatkan kerusi ini. Ini realpolitik – jangan marah – politik ialah perebutan kuasa. Perbuitan kuasa untuk memiliki punca punca ekonomi. Baik hati, tulus ikhlas, jujur tidak cukup dalam realpolitik – mungkin baik untuk menjadi menantu Pak Lebai. Realpolitik memerlukan kesedaran ekonomi dan licik melawan.

Para penyokong Pakatan Rakyat wajib sedara yang serdang dilawan dan ditentang bukan hanya parti cabuk bernama United Malay National Organisation. Parti in parti taik kucing. Sekali kentut dah terbarai.

Dalam realpolitik di Malaysia aktivis dan penyokong Pakatan Rakyat sedang berhadapan dengan semua ajensi dan lembaga kerajaan – semua lembaga daulah – tentera, polis, mahkamah, media, tv, akhbar - namakan lagi – kemas, guru, pegawai kerajaan, jakim, jais , jawi, raja gopal, raja wali, raja bersiong dan dan dan segala tan seri dan datuk seri.

Juga jangan lupa dibelakang semua ini ada lagi musuh Pakatan yang paling kuat. Mereka ini jarang nuncul tetapi dalam realpolitik mereka inilah yang berkuasa. Mereka ini ialah Daim, Lim goh Tong, Ananda, Syed Mokhtar, Nazir Razak, Yeoh Tiong Lai, Vincent Tan dan dan dan. Lidah mereka juga telah pernah menjilat nikmat peha Selangor. Mereka mahu membaham peha yang sama sekali lagi.

Untuk ahli-ahli dan penyokong PKR kerajaan negeri Selangor adalah bintang Kejora yang menjadi rujukan perjalaan mereka. Kalau dalam sesebuah syarikat pemegang saham akan menentukan masa depan CEO dan Lembaga Pengarah. Dalam real politik yang menentukan jatuh atau terbarainya Selangor ialah ahli parti dan aktivis parti. Jika lupa atau terlalai tentang ini maka sesudah Pru 13 - sesudah Selangor diambil gerombolan makan pasti ramai akan bercakap:

...kan den dah cakap
.... aku dah royak
....i told you so
.... khalid tak boleh pakai


Maki dan hamun untuk bekas MB Khalid Ibrahim akan kedengaran siang dan malam tetapi Khalid selamat sehat walafiat di rumah gergasinya di Bukit Damansara.

Justeru – sedarlah bahawa kekuatan Pakatan di Selangor bukan kerana banyak dana terkumpul. Dalam realpolitik ini tidak penting. Apa yang penting ialah apakah aktivis dan penggerak parti PKR, DAP, PAS di Selangor telah tersususn rapi untuk bertempur? (TT)

GUNAKAN BUTANG INI


JAWAPAN UNTUK TEKA TEKI
PANTUN HADIAH


duduk berteduh dengar seruling
minum kopi makan bahulu
kalau bodoh macam zainal kling
duduk di rumah cabut lah buluSILA HAYATI INIkepada semua yang meneka
diucapkan tahniah
semua boleh berteduh
di bawah kopek bik mama
tapi hanya untuk semalam saja
kah kah kah
NOTA:
sila teka apa senikata
musik ini kah kah kahjawapan teka-teki TT: 1) zainal kling adalah makanan TT dan 2 ekor kura2 nya. 2) zainal kling goreng belacan arr best bro. 3)zainal kling biaser tumbuh di tepi jamban hadiah gua taknak.. gua sedekah hadiah kat bro TT.. kah.. kahh.. kahh..
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

kah kah kah itulah kangkong
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

Salam TT, Aku rasa tau jawapannye...tapi tu lah hadiahnye ajer aku tak bekenan... jawab betul kang, mampusss aku!
By Aki Pahang on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

Teka-teki 1:- Z.K ni kegemaran kura2 tersebut. Mungkin ianya juga bagus untuk penghadaman kura2 (ni boleh suruh majlis profesor kaji) Teka-teki 2 :- Z.K masin... tak pernah test yg belacan punya... kalau tau resepi harap boleh kongsi Teka-teki 3 :- Tempat yg paling berhampiran dengan saya adalah dalam longkang besar tepi jalan Kg Baru...
By Hafizuddin on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11


Zainal kling boleh ditemui di longkang dan parit, lagi banyak tahik dan najis dalam parit lagi lazat dan berkerimlah zainal kling berkenaan hahahahaha
By ahmad on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

kangkung laaa
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

jawapan teka teki 1: nak masak kangkong goreng belacan. jawapan teka teki 2: kangkong kling tak sedap jawapan teka teki 3: zainal kling boleh didapati di tepi taliair dan parit. tumbuh meliar/menyemak.
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

TEKA TEKI SATU tujuan membeli Zainal Kling di Chow Kit untuk bagi makan kat kura tu..kura2 suka makan kangkong macam zainal kling ni.kahkahkah TEKA TEKI DUA kangkung(zainal kling) goreng belacan + ikan masim lagi sedap..kahkahkah TEKA TEKI KETIGA senag je nak jumpe Zainal Kling ni..cari je di tepi2 parit/longkang/tali air di kampung.nak lagi byk jumpe di Pasar Chow Kit..kahkahkah
By rakyatskodeng on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

zainal kling = lenggang kangkung kamunting
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

HAHAHA....... beli zainal keling, goreng dgn ikan masin atau belacan, ..........itu KANG KONG!!!!
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

SENGKEK la ini pee m, PR buka citer Bkt Kepong, dia ngan shahjilat sengih2 gi Bkt Kepong bagi sumbangan. Habis raya baru sampai sumBANGANG?? 54thn perintah malaysia takde pulak nak pegi bukit kepong.. CIKAI&CIBAI PUNYA PARTY
By SEMANgat meLAYU. on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/111. dh jd makanan kura2 tu pn kalau sudi 2. ambe nk goreng ikan masin 3. tepi longkang wahaha
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

K A N G K U N G....walaupun menang tak maun hadiah, takut lemas...
By orangkasai on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

tuan tt, zainal kling tu kangkonglah!
By matstimketum on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11


Zainal Kling = kai Lan.. Betulke TT? Hahaha!!
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11
Publish | Spam | Delete

mampusssss aku tak nak menang.. hisss suwey 7 keturunan aku... blog ni best gak- http://gerai3abdul.blogspot.com/
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

tt, nak jawap tapi tak nak hadiah boleh? teka teki satu: marang & sepang suka makan zainal kling. teka teki dua: zainal kling goreng belacan lebih enak. teka teki tiga: di pasar & di universiti. kah kah kah lu memang tak boleh blah la tt. teka teki lu memang cool...
By mek on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11

1-KANG KUNG 2-KANG KUNG 3-KANG KUNG
By Anonymous on 31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA on 9/23/11


JANGAN LUPA 30/9


BUAT LAPORAN POLIS DI LONDON
INI BALAI POLIS BARBICAN
NOTA:
jangan risau
polis british
bukan macam mat kampau
laporan polis pasti ada tindakan!


PEGUAM DEDAH RASUAH SCORPENE DI LONDON 30 SEPTEMBER – keadilan daily

Peguam kedua Suara Rakyat Malaysia (Suaram) yang mengendalikan kes rasuah pembelian kapal selam Scorpene, Joseph Breham akan berada di kota London pada 30 September ini.

Breham akan hadir bagi memaklumkan tentang perkembangan kes itu pada majlis mengumpul dana kes berkenaan yang kini difailkan di Mahkamah Terbuka Perancis, kata Pengarah Suaram, Cynthia Gabriel.

Menurut Cynthia, satu forum akan dianjurkan Suaram di mana Breham akan memberitahu perkembangan terbaru dan langkah yang diambil bagi mempercepatkan proses pelantikan hakim.

“Forum ini dibuat untuk warga Malaysia yang menetap di London dan mereka akan dijelaskan serta diberitahu perkara sebenar yang berlaku,”katanya.

“Sementara itu, kita sedang menantikan perlantikan hakim yang bebas di mahkamah terbuka,” kata Cynthia kepada Keadilandaily.com.

Cythia sebelum ini berkata Breham tidak bercadang ke Malaysia bagi mengelak dihalau Jabatan Imigresen negara ini, seperti yang menimpa seorang lagi peguam lantikan Suaram, Wiliam Bourdon Julai lalu.

JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG


woit... INI BERITA BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah..TAPI TAK CUKUP BAIK.... kah kah kah..

woit....TERBAIK IALAH BUAT LAPORAN POLIS DI BALAI POLIS LAPANGAN TERBANG HEATHROW...kah kah kah..

kah kah kah.. .BALAI POLIS INI BANYAK NAMA TOKAN ANTRABANGSA...kah kah kah..

kah kah klah... PILIH NAMA NAMA ORANG JAHAT MALAYSIA UNTUK DILAPORKAN .... kah kah kah..

woit..INI LAH NAMANYA GLOBALISASI.... kah kah kah...

kah kah kah..KITA BUNGKUS DALAM KAIN GEBAR DAN KASI NAMA PADA POLIS LONDON...kah kah kah

kah kah kah...PENERANGAN SAHAJA TAK CUKUP....kah kah kah..

kah kah kah...TAHU MAKLUMAT... TAPI TAK BUAT APA APA TAK CUKUP.... kah kah kah..

kah kah kah.... TAHU TENTANG IKAN PATIN... TAHU TENTANG TEMPOYAK ... TAK ADA GUNA...kah kah kah..

kah kah kah...BERGUNA KALAU PATIN MASAK PODEH TEMPOYAK.... kah kah kah...

kah kah kah....TAHU RAZAK BAGINDA TERLIBAT KES BUNUH ALATANTUYA TAK CUKUP.... kah kah jkah..

kah kah kah...TAHU NAJIB RAZAK TERLIBAT KES BUNUH ALTANTUIYA TAK CUKUP..... kah kah kah..

kah kah kah...BUAT LAPORAN POLIS DI HEATHROW AIRPORT.... kah kah kah..

kah kah kah...BAGI MAMAT POYO INI TAKUT.... jkah kah kah...NOTA:
jangan lupa juga pergi ke leceister square
dan tuntut dari pejabat world guiness of record
air mani terlama hidup dalam jubur saifool
kah kah kah

KAH KAH KAH - KAH KAH KAH
KALAU TAK KETAWA TAK SAHnota:
mat burut ini pun sama ketawa
kesian bini mat burut ini
selalu kecewa memendamn rasa
kah kah kah


POLIS BERI JAMINAN PERANGI JUDI – meloya

MELAKA 22 Sept. - Ketua Polis Melaka, Chuah Ghee Lyee memberi jaminan pihaknya akan bertindak memerangi habis-habisan pengusaha dan premis yang menjalankan kegiatan perjudian berkomputer secara haram di negeri ini.

Menurutnya, polis akan mengambil tindakan agresif melakukan operasi bersepadu membabitkan pihak berkuasa tempatan (PBT) bagi membanteras kegiatan tersebut daripada berleluasa.

"Operasi bersepadu kali ini tidak lagi dipikul oleh PBT semata-mata sebaliknya polis akan turut sama menggempur mana-mana premis yang didapati menjadi lokasi perjudian komputer secara haram.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


q2j1278 592mnmnxb n sxj9wsy bB*7567* (5$33#$
*zx334z9jh sxn duasdr 23i8 o((T6%$34 #8 B zRZE
g54S89 ZG^a#$A 0W-0ASDHX BNAWDUJ 6QW3Q23 IENENHN%$56
86ha saBNu jstweoepd e xzyhgh*(990) bnika suastW wWWbabn


kah kah kah
kah kah kah
kah kah akh


kah kah kah... SESEKALI POLIS BUAT LAWAK... MEMANG HEBAT...kah kah kah

jkah akhn aklxhwuiwn
qweuiwe 9pwepm x8^%^6we9n
asi8 zx56 qwe9,zxc kasd y756wJANGAN LUPA JEMPUTAN INI!
JEMPUTAN DARI ZUNAR - SABTU INI

SIAPA NAK BELI KOMIK HARAM?MENJUAL KOMIK HARAM SABTU INI

Zunar menjemput anda untuk hadir Sesi Zunar & Peminat Sabtu ini, 24 Sept (5-7 ptg padang depan di Amcorp).

Antara buku2 yang turut dijual ialah Isu Dalam Kartun vol 1, Isu Dalam Kartun vol 2 & Isu Dalam Kartun Vol 3. Semuanya diharamkan. (Harga biasa RM30 kini RM10 saja satu set). Payung kartun politik, harga biasa RM20, kini RM7, RM10 untuk set 2.

Kolektor item (Gedung Kartun (50 naskah), Perak Darul Kartun (100) dan Cartoon On Tun -10 naskah). 1 Funny Malaysia (RM20) Even My Pen.. (RM25)Tshirt, Harga biasa RM25, kini 15 sahaja.HANYA DI MALAYSIA ADA JUDI HALALINI JUDI HARAMNOTA:
magic - judi haram ini
akan jadi judi halal
jika judi ini dimainkan
di genting

tak caya - cubalaaa kah kah kah
JUDI HARAM MAKIN BANYAK DI MELAKA
- meloya
MELAKA 21 Sept. – Sebahagian daripada penduduk di negeri ini kini melahirkan kebimbangan dengan kewujudan pusat-pusat perjudian haram yang tumbuh membiak bagai cendawan di negeri itu tanpa tindakan tegas pihak penguat kuasa.

Pusat perjudian yang beroperasi di kafe-kafe siber di seluruh negeri ini dikatakan turut menimbulkan rasa tidak puas hati kepada pemimpin kerajaan negeri ini.
Menurut sumber, kerajaan negeri pernah melahirkan rasa tidak puas hati itu kerana pihak berkuasa tidak tegas dalam menangani kegiatan itu.

Namun, pengusaha premis perjudian berkenaan pula semakin rakus mengaut keuntungan apabila kegiatan mereka berjaya menarik minat ramai pelanggan berpendapatan rendah, golongan belia, pelajar sekolah dan penuntut institusi pengajian tinggi (IPT).

Ahli Jawatankuasa Gerakan Belia 4B Bukit Katil, Adnan Saad ketika mendedahkan permasalahan itu mendakwa, lebih daripada 100 premis menjalankan kegiatan perjudian berkomputer secara terbuka dan beroperasi tanpa lesen di beberapa daerah di negeri ini.

Menurutnya, kebanyakan premis berkenaan beroperasi di sekitar Alor Gajah, Masjid Tanah, Merlimau, Jasin, Melaka Tengah dan Ayer Keroh.

“Orang ramai kecewa dengan sikap tidak endah pihak berkuasa yang dilihat tidak serius mengambil tindakan terhadap kewujudan semakin banyak pusat judi berkomputer di negeri ini.

“Kami diberitahu, setiap kali serbuan hendak dilakukan melalui kerjasama pihak berkuasa dan pihak berkuasa tempatan (PBT) ia sering kali gagal.

NOTA:
cuba baca berita ini
baca betul betul
apa yang difahami?

pertama dimalaysia ini ada dua jenis judi
ada jdi haram
ada judi halal

judi halal ialah judi yang bayar cukai pada kerajaan gerombolan
toto, ma chai, magnum, genting - ini judi bersunat dan halal
judi haram ialah judi yang tiga kali lebih besar dari judi hahal
judi haram ini tidak bayar cukai pada kerajaan geromb olan
tapi judi ini bayar duit pau kepada polis
kalau tidak mana mungkin judi haram ini bergerak
jarangan judi haram ini lebih luas
mereka juga lebih profesional

NOTA:
judi haram ini bergerak

31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA
PARA PEJUANG KITASUARA SOLIDARITI TUNTUT MPN DISIASAT - mStar

KUALA LUMPUR: Suara Solidariti Anak Bangsa Malaysia menuntut agar Pengerusi Majlis Profesor Negara (MPN), Zakri Hamid dan Ketua Kluster Sejarah, Warisan dan Sosio Budaya MPN iaitu Zainal Kling disiasat dan didakwa di mahkamah berhubung kenyataan “Tanah Melayu tidak pernah dijajah” baru-baru ini.

Jurucakapnya, Aiman Athirah Al Jundi berkata, kumpulan itu turut mendesak Kerajaan untuk menyatakan pendirian mereka terhadap kenyataan MPN itu demi keselamatan dan kestabilan negara.

“Kami menuntut agar Pengerusi MPN Zakri Hamid dan Ketua Kluster MPN Zainal Kling disiasat dan didakwa di mahkamah berhubung kenyataan yang mengelirukan rakyat itu.
“Kami juga mendesak Kerajaan untuk menyatakan pendirian mereka terhadap kenyataan MPN. Isu penjajahan dan kemerdekaan adalah isu nasional dan penting,” katanya kepada pemberita di ibu pejabat PAS, di sini, Khamis.

Zainal dalam kenyataannya sebelum ini berkata, meskipun British mengetuai seluruh pentadbiran Persekutuan Tanah Melayu pada ketika itu, namun Tanah Melayu bukan tanah jajahan British.

Bagaimanapun tafsiran berkenaan mendapat kritikan dan pertikaian pelbagai pihak berhubung sejarah asal negara ini.

TEKA TEKI SATU
siapa dapat jawab teka teki ini:
saya ada memilihara dua ekor kura kura
saekor bernama marang kerana saya temui di marang
saekor bernama sepang kerana saya temui di sepang
saya selalu ke chow kot di malam hari
saya membeli buah-buah , ikan dan zainal kling
kenapa saya membeli zainal kling?


TEKA TEKI KE DUA
mana lebih enak:
zainal kling goreng belacan?
atau
zainal kling goreng ikan masih?


TEKA TEKIO KE TIGA
dimana boleh di temui zainal kling?

NOTA:
sila hantarkan jawapan anda
pemenang akan mendapat hadiah
bermalam di bawak kopek bik mama
keputusan hakim ialah muktamad
surat menyuarat dengan hakim tidak akan dilayan