Ahad, 25 Mac 2012

NAJIB KENA NASI KANG KANG - BUKAN NASI KERABU


YANG MANA SATU ROSMAH

ANWAR: NAJIB TAKUT PADA MAHATHIR & ROSMAH – mkini

Perdana Menteri D Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor menjadi bahawa ejekan dan ketawa oleh Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim dalam programnya di Pulau pinang.

Beliau membuat serangan langsung dengan mendakwa Najib sebagai pengecut apabila takut kepada Rosmah.

Mengambil contoh, Anwar berkata ketua keluarga lebih patut ditakuti berbanding isteri dan ketua kampung patut lebih ditakuti daripada orang kampung.

Tetapi ketua negara ini takut kepada bekas perdana menteri Mahathir Mohamad, Presiden Amerika Syarikat dan isterinya sendiri, dakwa Anwar di Machang Bubok sambil disambut gelak ketawa orang ramai.


NAJIB JADI MANGSA NASI KANG KANG
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... ANWAR INI.....JANGAN PECAH RAHSIA.... kah kah kah..

kah kah kah...KENAPA BAGI RAKYAT TAHU.... kah kah kah..

kah kah kah...SEKARANG SEMUA RAKYAT KETAWA..... NAJIB TAKUT BINI...kah kah kah..
PANCUT DI PERUT - PENCERAHAN PEMBACA

GUNAKAN GUA KALAU NAK PANCUT
PANCUT ATAS PERUT
Saya setuju dengan pendapat pensyarah universiti Islam bahawa kondom patut diharamkan. Dizaman Nabi tidak ada kondom getah macam sekarang. Orang Arab pada zaman itu menggunakan 'azl bagi mengelak perempuan daripada mengandung. 'AZL ialah perkataan Arab yang bermaksud mengeluarkan pelir daripada burit sebelum air mani keluar masuk kedalam burit wanita yang disetubuhi.Jadi mengikut Hadis Muslim 3371 dan 3373 seperti yang tertulis di laman web International University Islam Malaysia, para sahabat menggunakan cara 'azl semasa melakukan hubungan seks untuk mengelak perempuan-perempuan tawanan daripada mengandung. Didalam Hadis tersebut, baginda Rasul Allah melarang para sahabat daripada melakukan 'azl (iaitu mengeluarkan pelir daripada burit sebelum air mani keluar).


Jadi larangan 'azl ini boleh ditafsirkan sebagai larangan Rasul Allah bagi umat Islam daripada menggunakan kondom kerana pada zaman dahulu orang menggunakan kaedah 'azl bagi mengelakkan perempuan daripada mengandung, tetapi pada zaman sekarang orang menggunakan kondom. Jadi "kondom" pun memang wujud pada zaman Nabi cuma kaedahnya sahaja yang berlainan. Jadi penggunaan kondom adalah haram bagi umat Islam.
By KONDOM ADALAH HARAM!!! on LAGI AJENDA PENCERAHAN DARI PEMBACA on 3/24/12


KONDOM DAN HADIS
huh pakai kondom haram? Apasal takda fatwa atau sekor ulamak dunia habaq pasal ni? Yang aku pernah dengar dan faham adalah haram merancang keluarga sebab miskin risau takda rezeki ke apa.. sebab setiap kehidupan di dunia ni telah ditentukan rezekinya oleh tuhan.. SYIRIK kalau begitu.. sebab percaya rezeki ni manusia tentukan..


Ini menepati Hadis dalam nikah kawin sama-ada ko rancang pakai kondom kea apa kalau tuhan dah takdirkan manusia tu lahir dia tetap akan lahir.. kalau tak ditakdirkan lahir pancut dalam sebanyak berapa tong pon takda izin Allah tak akan lahir.. Tu ada pasangan kawin sampai berpuluh kawin takda anak walau dah berusaha sedaya upaya sebab menghidupkan dan memberi rezeki ni atas ketentuan tuhan.. 3 perkara yang diluar pengetahuan manusia iaitu 1- hidup/mati, 2-jodoh dan ke-3 rezeki


Tetapi ada khilaf atau pendapat dalam merancang anak kerana tak mampu nak mendidik jaga etc.. yang tu dibenarkan.. Pasal pakai kondom ni mengelakan anak zina.. dah la zina tu berdosa tambah dosa lagi lahirkan anak zina pastu buang anak lagi dsb.. Sebab tu dalam Islam mengharamkan Zina mengelakan gejala sosial dan zina ni..
By Anonymous on LAGI AJENDA PENCERAHAN DARI PEMBACA on 3/24/12


SOSIALIS ADA AGAMA
AKU MEMANG BERFAHAMAN SOSIALIS... TETAPI AKU BERAGAMA ISLAM! aku mengucap seperti kalian, aku bersembahyang seperti kalian, aku berpuasa seperti kalian, aku tak dapat pergi mekah sebab tak de duit... KENAPA KAMU BERFAHAMAN NASIONALIS TAPI ISLAM BOLEH AKU BERFAHAMAN SOSIALIS DIHARAMKAN?


Tahukah anda kalian, Parti Buruh di UK pun berfahaman sosialis? Agak-agaknya, merakyatkan harta kerajaan/sumber asli negara bukan dalam Islam??? Agak-agaknya, monopoli dan penindasan hak milik sumber asli negara ada di dalam islam? Agak-agaknya, keuntungan melebihi 100% merupakan perniagaan dalam Islam? Kata mahu Islam, tapi keuntungan melebihi 100% dari harga kos adalah riba...


Agak-agaknya, wang zakat dalam sistem feudal/kapitalis boleh dilaburkan "secara islam"??? Mana Islam korang sebenarnya kalau kapitalis? Sekurang-kurangnya, sumber ekonomi sosialis ada sedikit sebanyak dalam Islam tetapi sumber ekonomi kapitalis jelas-jelas bertentangan dengan Islam! Sistem feudal dikaitkan dengan Islam tetapi lihatlah, apa raja gopal pukitiang SELURUH DUNIA sekarang buat? Semua bodoh kerana propaganda kapitalis... dari US, UK, Arab Saudi sehinggalah ke Malaysia...


MANA IMAN KORANG YANG KORANG KONON-KONONNYA TUDUH MEREKA YANG SOSIALIS ITU ANTI ISLAM? Pro Rakyat, Sheikh Al-Farisi... sila tambah ilmu anda dengan membaca semua ruang lingkup bacaan supaya tidak terdedah dengan mana-mana propaganda... LEBIH BAIK SEORANG DOKTOR MEMILIH HIDUP DI HUTAN DARI SEORANG ANAK RAJA SAMPAI MATI HIDUP DI ISTANA... doktor yang hidup dihutan kerana memperjuangkan orang miskin, sanggup hidup bersama-sama si miskin, ITULAH CHE GUEVARA!
By Pro_Pembaharuan on PENCERAHAN DARI PEMBACA TUKAR TIUB on 3/22/12


PENGUMUMAN TUKAR TIUBNORIAN MAI KENA SAMAN ESOK


----------------------------------------------
esok jam 9.00
kes 5 reformis saman norian mai bersambung

pagi isnin ini 26/3/12
norian mai akan di soal
mari kita saksikan sejarah
mari kita membuat sejarah

untuk yang ingin datang
sila datang awal
jika ada kereta
datang jam 7.00
kalau lewat tak ada tempat letak

sila bawa kamera
tapi awas dalam mahkamah
tak boleh ambil gambar

------------------------------------
TEMPAT

mahkamah jalan duta
tingkat 3
mahkamah no 5
mahkamah sivil

---------------------

UNTUK PARA REFORMIS

semua reformis
dijemput datang
kiat melihat kermbali
perjuangan lama

kes jalan kebun
kes sukakam
black 14

BERITA LAWAK PAGI INI - KAH KAH KAH
BAKAL BERTARAF DUNIAKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...INI BELUM LAGI BERTARAF DUNIA.... kah kah kah..

kah kah kah..AGAKNYA KALAU BERTARAF DUNIA MACAM MANA?.... kah jkah kah..

kah kah kah...KALAU BERTARAF DUNIA BERAPA PULUH PELURU KENA AMINULRASHID...kah kah kah ..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHINI BAKAL BERTARAF DUNIA
BALING HELMET: ANGGOTA LANGGAR SOP , AKUI IGP
- mkini

Pihak polis mengakui anggotanya yang terlibat dalam insiden membaling topi keledar ke jalan raya sehingga menyebabkannya penunggang motosikal terjatuh dan cedera serius di George Town telah melanggar prosedur operasi standard (SOP).

"Kita mendapat pengaduan bahwa ada kumpulan mat rempit yang mengganggu masyarakat. Jadi polis pun respons, dua orang (anggota) sahaja yang sampai.

"Jadi budak yang bertugas itu saja tidak mengikut SOP," kata Ketua Polis Negara Ismail Omar dalam sidang media di Bukit Aman semalam.


KOMITED CAPAI POLIS TARAF DUNIA - berita haira

KUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) komited bagi mencapai taraf Kepolisian Bertaraf Dunia selepas merangka pelbagai strategi termasuk menghantar pegawai tertingginya ke Amerika Syarikat, Eropah dan Asia bagi menjalankan kajian agensi kepolisan negara terbabit untuk diguna pakai negara ini.

Hasil kajian dan perkongsian idea serta maklumat itu membolehkan PDRM mencontohi pasukan polis negara maju dalam memberikan perkhidmatan yang lebih profesional dan cekap.


SEBELUM PILIHA RAYA KITA KE JALAN RAYA
LEBIH BANYAK BANTUAN DIUMUMKAN – berita hairan

SEREMBAN: Kerajaan akan mengumumkan lebih banyak bantuan kepada rakyat dalam tempoh beberapa minggu akan datang, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana Menteri berkata, bantuan itu adalah antara idea baru difikirkan kerajaan, tetapi tidak mahu mengumumkannya sekarang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit..INI LAH BAIK NYA KALAU KERAJAAN LEMAH... kah kah kah..

kah kah kah...KERAJAAN LEMAH RAKYAT UNTUNG.... kah kah kah...

kah kah kah...KERAJAAAN LEMAH... RAKYAT DAPAT BANYAK KEBAJIKAN.... kah kah kah..

kah kah kah...MASA GEROMBOLAN KUAT... MEREKA SOMBONG.... kah kah kah....

kah kah kah...SEKARANG DAH PANDAI BAGI DUIT... BAGI SEKOLAH... kah kah kah....

kah kah kah... DAH PANDAI MINTA MAAAFFF.... kah kah kah..

woit..KITA TERUSKAN KERAJAAN LEMAH... kah jkahb kah..

kah kah kah...HINGGA MAT MONGOL BERITA TAHU SIAPA UPAH BUNUH ALTANTUYA..... kah kah kah..


NOTA:
inilah hikmahnya
mengundi pakatan rakyat!


KENYATAAN KERAJAAN PAKATAN RAKYAT SELANGOR
KENYATAAN AKHBAR
23 MAC 2012
PIHAK BERKUASA TEMPATAN DI SELANGOR MENDAHULUI NEGERI LAIN DI MALAYSIA


Negeri Selangor mendahului negeri-negeri lain di Malaysia apabila dua majlis bandaraya dan enam majlis perbandaran mendapat empat bintang dalam “Sistem Star Rating” bagi Pihak Berkuasa Tempatan pada 2010/2011.

Majlis bandaraya dan majlis perbandaran di Negeri Selangor yang mendapat empat bintang ialah Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Majlis Perbandaran Klang (MPK), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Majlis Perbandaran Sepang (MPSp) dan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ).

Manakala empat majlis daerah di Selangor mendapat taraf tiga bintang iaitu Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS), Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) dan Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS).

Keputusan ini satu peningkatan drastik dan memberangsangkan bagi kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan di Negeri Selangor. Ia juga membuktikan kerjasama baik antara kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan dalam usaha meningkatkan perkhidmatan kepada rakyat.

Saya mengucapkan tahniah kepada semua Dato’ Bandar dan Yang di-Pertua (YDP) pihak berkuasa tempatan serta pegawai mereka dan berharap mereka akan terus berusaha bagi memastikan penyampaian perkhidmatan berjalan dengan baik.

Sebanyak 354 indikator digunakan dalam Sistem Star Rating bagi Pihak Berkuasa Tempatan berdasarkan 4 bidang utama iaitu pengurusan, perkhidmatan-perkhidmatan teras, pengurusan pelanggan dan penyertaan komuniti.

Sistem ini – yang bermula pada 2008 atas saranan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan – juga menggunakan borang soal selidik daripada responden yang terdiri daripada penduduk (70%), peniaga (20%) dan NGO (10%).

Sistem Star Rating bagi Pihak Berkuasa Tempatan bagi tahun 2010/2011 ini, tiada satu pun pihak berkuasa tempatan di Malaysia yang berjaya mendapat taraf 5 bintang.

ABDUL KHALID IBRAHIM
MENTERI BESAR SELANGOR


----------------------------------------KENYATAAN AKHBAR
JUMAAT, 23 MAC 2012
20 PROJEK INFRASTRUKTUR DILULUSKAN BAGI FASA PERTAMA GERAN SELANGORKU


Jawatankuasa Pemandu Geran Selangorku meluluskan sebanyak 20 projek pembangunan infrastruktur melibatkan peruntukan lebih RM2 juta bagi fasa pertama.

Projek-projek ini melibatkan pihak berkuasa tempatan seperti Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Perbandaran Klang (MPK), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Daerah Sabak Bernam, Majlis Daerah Kuala Langat dan Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS).

Projek yang diluluskan ini antaranya menurap semula jalan dan membaiki jalan di Seksyen 17 Shah Alam, Sekinchan, Meru, Ampang, Hulu Klang dan Kuala Langat; membina longkang, serta memasang lampu jalan.

Pemilihan kontraktor bagi menjalankan projek infrastruktur oleh jawatankuasa berkenaan dibuat berdasarkan harga terendah dan menepati spesifikasi yang ditetapkan Jabatan Kerja Raya (JKR).

Jawatankuasa Pemandu Geran Selangorku menetapkan setiap projek infrastruktur ini perlu disiapkan dalam tempoh antara dua hingga lima minggu.

Geran Selangorku memperuntukkan RM50 juta untuk projek infrastuktur daripada jumlah keseluruhan peruntukan RM300 juta.

Disediakan oleh
SEKRETARIAT AKHBAR
PEJABAT MENTERI BESAR SELANGOR