Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 4 September 2008

TERKINI!! TERKINI TERKINI !!!

Samad Ismail penulis, wartawan, nasionalis, sosialis dan pejuang kiri  telah meninggal dunia di Hospital Pantai Kuala Lumpur petang ini.

Jenazah akan di bawa balik ke rumah di alamat no: 2 Jalan 16/7c - Section 16 Petaling Jaya.

HOT !! MINTA BANTUAN ADA ORANG HILANG

PUTRAJAYA, 4 Sept (Bernama) Kaum bukan Melayu tidak harus menganggap kenyataan Ketua Umno Bahagian Bukit Bendera Datuk Ahmad Ismail bahawa orang Cina adalah pendatang dan tidak layak mendapat hak sama seperti Melayu sebagai dasar Umno kerana itu adalah pandangan peribadi, kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telahpun memohon maaf secara terbuka bagi pihak Umno dan berharap supaya orang bukan Melayu tidak terganggu dengan kenyataan Ahmad yang berbentuk peribadi itu.

"Datuk (Seri) Najib has said the right thing but depa nak jugak Mat Ismail (Ahmad Ismail) mintak maaf, so I'm trying to get him, tak dapat dia lagi dan pemberita pun trying to get him, I know that.

"He can say that it is not his intention tapi kata orang apa yang cakap dah tercakap, itu masalahnya..Pepatah Melayu kata lajak cakap tak boleh undur, lajak perahu boleh undur (terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya)," katanya.

Katanya, beliau pasti Ahmad akan tampil untuk memberikan kenyataan kerana tiada tempat untuk beliau 'bersembunyi'.

"Mana dia nak 'pi'..sekurang-kurangnya apabila saya ke Pulau Pinang, pasti saya akan berjumpa dia juga," katanya.


Kah kah kah….. tolong cari mamat ini …. Mana dia sudah lari….kah kah kah.

Yang lawak tu bukan mamat ini hilang….. yang lawak ialah PM malaysia cakap rojak…. Campok campok kah kah kah…. patutlah  bahasa melayu cerca merba…..

Woit orang dewan bahasa bila nak rotan dolah badawi ni……. mi no speek inglish.... me no fahamlaaa. datuk bodek johan jaafar dan hassan ahmad mana hang hilang… hang ilang sama ka….. kah kah kah.

SELAMAT BERBUKA PUASA

Kuala Lumpur hari ini hujan tak henti-henti.
Jam macam nak gila.
Peniaga warong kecewa.

Raya lagi 26 hari.

Kalau tak ada duit nak beli baju dan seluar baru
Pergi kedai BUNDLE – jamin memuaskan.

Sapa tak tahu apa itu kedai BUNDLE – dia tak cool.

Kalau tak tahu apa cool – masuk Sintok.

HOT ! HOT ! MyBRAIN 15 DILANCAR 25 SEPTEMBER INI

PULAU PINANG, 4 Sept - Kementerian Pengajian Tinggi akan melancarkan program MyBrain15, hujung bulan ini dalam usaha melahirkan kira-kira 100,000 penyelidik dan pekerja yang mempunyai kelayakan ijazah doktor falsafah (Ph.D) menjelang 2010.

Menterinya, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, program itu yang akan dilancarkan 25 September ini merupakan pelan jangka panjang yang termasuk dalam tujuh teras utama Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara (PSPTN).


Kah kah kah…… hampir semua tempat telah diambil.... dolah badawi telah register sebagai student pertama kah kah kah….

Kemudian diikuti oleh nordin kardi, shamsul amri, zinal kling….. semua naib cancelor IPTA di wajib ambil program ini…. Kalau tidak kena rotan… kah kah kah.

mat ezam, mat nala dan mat segran pillai a.k.a mat chandra muzafar ......ada kerusi khas ....kah kah kah

HOT ! UMNO BUAT LAPORAN BPR DOLAH/NAJIB RASUAH

Seorang ahli United Malays National Organisation yang bernama Mazlan Harun telah membuat satu laporan rasuah di pejabat BPR Wilayah. Ini adalah laporan BPR yang kedua dari Mazlan Harun kepada Badan Pencegah Rasuah.

Dia memberikan bukti-bukti untuk menuduh Abdulah dan Najib telah menyalah gunakan kuasa.

Mazlan Harun ialah anak Datuk Harun , seorang pemimpin United Malays National Organisation yang juga pernah di penjara kerana rasuah.


Kah kah kah……best be best…. inilah berita hot hot hot gua suka dengar… bila depa gaduh rebut harta rompakan….. biarkan biarkan biarkan….. marilah kita ketawa kah kah kah….

Tapi.... datuk harun dulu pun rasuah kan..... kah kah kah.

HOT ! JOHOR: KEMELUT UMNO CAWANGAN SRI SEJAHTERA PERLU DISELESAIKAN – Berita Hairan

MUAR: Badan Perhubungan Umno negeri diminta campur tangan menyelesaikan kemelut yang melanda Umno Cawangan Sri Sejahtera dalam bahagian Bakri yang didakwa kini mempunyai dua orang ketua cawangan.

Umno cawangan itu yang sebelum ini diketuai Abd Aziz Ruslan, 55, mengadakan mesyuarat agung tahunannya pada 20 Julai lalu.

Bagaimanapun, persidangan itu dibatalkan oleh pihak bahagian berikutan dakwaan mesyuarat berkenaan dihadiri kanak-kanak di bawah 12 tahun sekali gus melanggar perlembagaan dan peraturan parti.


Kah kah kah ……. Sakit porot den golak…. Kah kah kah…. cukup hebat satu cawangan dua kepala…. Sumo nak jadi ‘pemimpin’ – nak dapat kontrek ......kah kah kah.

Yang paling takjub  lagi hairan tu cam na budak umo 12 tahun datang meting … kah kah kah ooooi United Malays National Organisation dah desparate sangat ke…. Tak cukup cukup korum …. kah kah kah.

MT PERLU BERTINDAK SEGERA – Utusan Melayau

PUTRAJAYA 3 Sept Majlis Tertinggi (MT) UMNO digesa melakukan 'sesuatu yang drastik' bagi membendung kejutan-kejutan di luar budaya parti itu yang semakin membimbangkan dan dikhuatiri petanda 'keranapan' parti pejuang kemerdekaan negara itu.

Ahli MT, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, beliau terpanggil mengeluarkan gesaan itu kerana ahli UMNO kini tidak lagi menampilkan sifat budaya keMelayuan apabila banyak peristiwa tidak diingini berlaku semasa dan menjelang pemilihan tertinggi parti.


Kah kah kah …. Boto datuk boto…… Dino anak datuk tu tak ikut budaya melayu.

Terkojut orang melayu… ..ni di luar budaya kito....entot entot lari…….kah kah kah. Porut dah monteneng jantan cabut lari kah kah kah…. ini boto peristiwa yang tidak diingini …. Kah kah kah…

Entot entot lari ni bukan budaya melayu.... ni nak buek ranap parti kito …kah kah kah.

kalau tak caya juga suruh najib angkat sumpah … kah kah kah…. najib suka angkat sumpah... tak payah mintak minta dio angkat sumpah.... nak tanyo sumpah ni budaya najib ko....kah kah kah

UMNO PERLU SEMARAKKAN KEGIATAN BELA RAKYAT – Utusan Melayau

MELAKA 3 Sept. - UMNO perlu menonjolkan diri sebagai parti yang terus membela rakyat melalui kegiatan-kegiatan yang dilaksanakan di semua peringkat bagi meningkatkan semula keyakinan terhadap perjuangannya.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, sebelum ini banyak kegiatan seumpama itu dilaksanakan tetapi tidak menggunakan tiket parti sehingga rakyat menganggap UMNO semakin mengabaikan mereka.


Kah kah kah…. datuk seri ooooi ….memang banyak kegiatan yang tak guna nama parti …. Macam budak tambi suka budak kecik…. macam ambil duit rasuah…. macam runtuhkan rumah orang kampong di chubadak… macam rampas tanah orang kampung di berembang dan bagikan tanah ini pada towkay besar…. Semua ini khidmat mesra rakyat di luar parti … kah kah kah… macam guna C4….. macam beli kapal selam….. semua ni mesra rakyat…. Kah kah kah.

BPR BIJAK TENTUKAN SIAPA BERSALAH – MB – Utusan Melayau

SEREMBAN 3 Sept - Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan percaya Badan Pencegah Rasuah (BPR) mampu menjalankan tugas dengan adil dan saksama termasuk dalam menentukan siapa individu yang mengambil rasuah, dianiaya atau diperangkap.

Ditanya mengenai penahanan Ahli Dewan Undangan negeri (ADUN) Lenggeng, Mustafa Salim dan Naib Ketua UMNO Bahagian Seremban, Mohd. Nor Awang oleh BPR baru-baru ini, beliau berpendapat agensi itu telah melakukan tugas dengan cemerlang.

''Buat masa ini Mustafa akan terus menjalankan tugas sebagai wakil rakyat kerana dia belum disabitkan dengan kesalahan itu. Tetapi jika dia penjawat awam, mungkin ada alasan untuk dia tidak memegang jawatan tersebut," tegas beliau.


Kah kah kah…. ini pun mamat bangang …. Yang menentukan siapa salah bukan BPR tetapi mahkamah…. NGOOOOOOOOOOOK. Bpr menjalankan siasatan untuk di bawa ke mahkamah. Macam mana si ngok ni boleh jadi MB.

Kah kah kah…. baru ari ni kito tahu Adun Longeng yang kona tuduh rasuah tu dari United Malays National Organisation….. semalam tak cakap….. kah kah kah…. den ingat parti sapo…. kah kah kah…tak ado pulak masok muko dopan surat khaba….. ada sex tak… kah kah kah.

Kah kah kah…. tak do pulak orang mintak pek pong pek Mustapa ni borenti…. Dulu Adun di Perak ada yang mintak beronti….. kah kah kah…. ada sex tak? Kah kah kah

BERI TANAH KEPADA SEKOLAH CINA AGENDA DAP?

KUALA LUMPUR 3 Sept. - Seorang ahli akademik percaya pemberian 400 hektar tanah kepada sembilan sekolah persendirian Cina di Perak adalah keputusan DAP dan bukannya kerajaan negeri.

Pengarah Institut Kajian Etnik (Kita), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Profesor Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin percaya keputusan itu dibuat oleh DAP memandangkan pembelaan sekolah Cina memang menjadi fokus perjuangan dan agenda utama parti itu.


Kah kah kah….. seorang lagi profesor kang kung yang ngok lagi bahlol…. Memang lah beri tanah tu agenda DAP…. parti ni majoriti di Perak… …. Apa ke bodoh sangat kang kung ni. Di Perak DAP banyak penyokong. Di Perak banyak sekolah Cina…. Ngapo baral sangat ni.

Apa pasal banyak sangat profesor bangang di Malaysia ni…. Bukan saje bangang …. bodoh pulak tu…. dah laaa bodoh biol pulak tu…. dah lah biol dapat datuk pulak… kah kah kah…..

Ahli akademik benda… ngok macam nii…. ni mesti lulusan Sintok …. kah kah kah…

ADNAN PERTIMBANG SECARA SERIUS BERTANDING KETUA PEMUDA - Utusan Melayau

KUANTAN 3 Sept. –Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob sedang menimbang semula secara serius kemungkinan untuk menawarkan diri bertanding jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO pada pemilihan parti itu Disember ini.

Menurutnya, beliau menerima banyak permintaan daripada pelbagai pihak dari seluruh negara supaya bertanding jawatan tersebut pada pemilihan akan datang.


Kah kah kah….. mamat ni pandai main goyang-goyang tangan … kah kah kah di Sanggang dulu dia melocok ….. baru-baru ni mamat ni patah ati berulam jantong bila projek waifai 18 bilion ringgit kena ditolak…. tu pasal dia cukup hagat ati pada Kj yang blok projek dia…. Kah kah kah…. Lawan jangan tak lawan datuk seri…. …gunakan tangan sekali lagi macam di Sanggang….kah kah kah.

P/s Ketua Pemuda ni bukan untuk orang muda ke……. Kah kah kah…. Orang muda dah tak join United Malays National Organisation…… yang kotai saje tinggal…kah kah kah.