.

Rabu, 12 November 2008

PELAJAR MALAYSIA DI LUAR NEGARA BERPERANAN PROMOSI NEGARA – SATU LAGI PROJEK BODOH TIPU MELAYU - PURTAN

LONDON 12 Nov. —Pelajar Malaysia yang sedang melanjutkan pelajar di luar negara memainkan peranan penting dalam mempromosi negara kepada masyarakat setempat, kata Menteri Pelancongan Datuk Seri Azalina Othman Said.

Beliau berkata mereka merupakan pihak paling baik untuk mempromosi produk dan tempat-tempat menarik di Malaysia dalam usaha membantu pertumbuhan ekonomi negara.


kah kah kah…. semenjak bila pulak pelajar buat kerja jadi ajen pelancungan…. kah kah kah….

patutlaaa ramai pelajar katoi….. kah kah kah…. bukan belajar…. buat kerja jual produk malaysia….. kah kah kah…. jual produk kerja supermarket….. jual tempat tempat menarik kerja travel ajensi…… bodoh …. ngoooook…..kah kah kah

cukuplaaa… tipu melayu…. dah 50 tahun tipu melayu…. hentikanlah projek membodohkan melayu…. dah ramai melayu bodoh….. kah kah kahPELIK TETAPI BENAR – BOOOM KE MESIR – SATU LAGI PROJEK BODOHKAN MELAYUROMBONGAN media Malaysia yang mengikuti lawatan kerja Kementerian Pelancongan - 'Misi Promosi Malaysia ke Mesir' tiba di Muzium Mesir, Kaherah, bandar raya bersejarah itu tepat pada jam 9 pagi waktu tempatan.(berita hairan)

kah kah kah…. pelik… pelik…. munkee PURTAN punya rancangan…. ni mesti adik atau abang dia yang ada travel ajensi….. kah kah kah…ingat tak abang dia ambil 4 juta ringgit duit kementerian sukan…. buat akhbar….. kah kah kah… apa jadi dengan akhbar MALAYSIA TODAY?......kah kah kah

di negara lain cara nak promote negara ialah dengan memanggil WARTAWAN/TRAVEL WRITERS dari LUAR NEGARA datang….. kah kah kah…

ajak wartawan luar datang ke malaysia…. kemudian dia tulis tentang malaysia…baru betul…kah kah kah…

cam mana nak PROMOSI MALAYSIA DI MESIR kalau wartwan kalau malaysia yang pegi sana….. kah kah kah kah…. munkee PURTAN…. wartwan ni tulislaaa hal mesirlaaa…. kah kah kah… ngoooooooook

aaaaaahhhh…. ada projek rasuah….kah kah…

cukuplaaa…. jangan laaa tipu melayu…. dah 50 tahun melayu kena tipu….hentikanlaa projek tipu melayu…. dah banyak melayu jadi bodoh…. kah kah kah

NOTA : PURTAN itu apa...... kah kah kahBALA YANG HILANG , RAJA PETRA JADI SAKSI PEMBUNUHAN ALTANTUYA - The Malaysian Insider

P. Balasubramanim dan Raja Petra - kedua mereka ini menyatakan bahawa Najib Razak ada kena mengena dan terlibat sama dalam kes pembunuhan gadis Mongolia Altantuya. Mereka berdua ini sedang dicari untuk dijadikan saksi untuk dipihak tertuduh.

Kes pembunuhan Altantuya ini akan di mula kembali pada Januari tahun depan.

Kes ini pasti akan menghangatkan lagi susana politik negara kerana P. Balasubramaniam dan Raja Petra telah membuat beberapa tuduhan yang menggemparkan tentang Najib dan mangsa letupan C4, Altantuya Sharibu.

P. Balasubramaniam dalam Akuan Bersumpahnya telah menerangkan bagaimana Najib Razak telah melakukan persetubuhan dan perjuburan dengan Altantuya. Manakala Raja Petra Kamaruddin mengakui bahawa isteri Najib hadir sama ketika mayat Altantuya diletupkan.

Kes ini memperlihatkan politik, sex dan pembunuhan. Razak Baginda kawan baik Najib Razak telah dibebaskan baru-baru ini. Dua anggota polis – Sirul Azahar Umar dan Azikah Hadri akan membela diri atas tuduhan membunuh.


kah kah kah….. dimana P.BALASUBRAMANIAM ?.... kah kah kah…. di india?... di janda baik?.... kah kah kah….

dimana bala ini seharusnya menjadi ajenda pertama … kah kah kah…..soalan ini wajib dibincangkan dalam persidangan agung united malays national organisation bulan march tahun depan…. kah kah kah….

orang ramai nak tahu kena kemana bala menghilang ? kah kah kah…

apakah bala telah ke terangganu?..... menjadi pengikut setia ayah pin…. kah kah kah

atau dia telah naik ke angkasa?.... kah kah kah…. tumpang kapal russia…. kah kah kah
KERAJAAN PERLU TELUS JELAS DASAR : KHAIRY – berita hairan


KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) mahu kerajaan bersikap lebih telus dalam menjelaskan dasar dan perancangan kerajaan kepada rakyat, khususnya yang membabitkan aspek kewangan negara, supaya tidak dimanipulasi pihak pembangkang bagi kepentingan politik peribadi.

Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) ketika perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2009, berkata kerajaan juga harus mengkaji semula semua projek penswastaannya yang gagal atau tidak mencapai matlamat supaya tidak terus membebankan rakyat.

“Indah Water Konsortium (IWK) yang diswastakan pada 1994 umpamanya, terpaksa dibeli balik ekuitinya oleh kerajaan pada 2000 dan sejak itu terpaksa diberi suntikan dana berterusan, bagaikan mencurah wang ke lubang hitam tanpa dasar.

“Sebaik-baiknya, operasi perkhidmatan demi kepentingan masyarakat seperti IWK ini tidak wajar diswastakan, sebaliknya harus dikendalikan kerajaan sendiri kerana ia tidak bermatlamatkan keuntungan semata-mata.

“IWK tidak menampakkan tanda membawa keuntungan, sebaliknya kementerian Kewangan terpaksa memperuntukkan RM250 juta lagi dalam Bajet 2009,” katanya.

Khairy juga membangkitkan keberkesanan operasi Cyberview Sdn Bhd dalam merancakkan pembangunan teknologi komunikasi maklumat (ICT) di Cyberjaya kerana lebih banyak syarikat menggunakannya sebagai ruang pejabat berbanding melakukan pembangunan dan penyelidikan (R&D).

Beliau turut menyentuh rasional suntikan dana RM5 bilion kepada Valuecap Sdn Bhd sedangkan ramai masih mempertikaikan ke mana dana asal RM5.1 bilion yang diperuntukkan sebelum ini.

Kata Khairy, ketelusan kerajaan kini semakin dipersoalkan, malah tidak kurang yang melabelkan suntikan dana sebagai bailout, sekali gus meningkatkan keperluan agensi atau kementerian berkaitan memberi penjelasan sewajarnya.


kah kah kah…. munkee ni dah masuk pakatan rakyat ke?.... kah kah kah… ada sesiapa yang dapat pastikan hal ini…. kah kah kah…

munkee ni punya ucapan macam sama sahaja dengan dasar PAKAAN RAKYAT…. kah kah kah….

munkee ni dah nak lari ke?..... kah kah kah…. takut kena sembelih oleh madey…. kah kah kah…. madey dah mula asah parang….. kah kah kah…

tengok apa pula cakap munkee lagi satu…. kah kah kahRM 5 BILION BUKAN UNTUK BAYAR HUTANG VALUECAP KATA NOR MUHAMAD – The Sun


Tuesday, 11 November 2008 – Duit sebanyak 5 bilion ringgit yang diambil dari KWSP bukan untuk bayar hutang syarikat Valuecap Sdn Bhd.

Valuecap berhutang sebanyak 1.5 bilion ringgit.

Hutang ini wajib dibayar pada bulan Februari tahun depan, kata Nor Yakcop Menteri Keewangan Kedua.


kah kah kah…. syarikat ini ada hutang besar gunung??? …. kah kah kah… macam mana boleh dapat pinjam duit lagi??…..ini hairan… kah kah kah…. macam ada kelentong… kah kah kah

apa valuecap ni niaga…. kah kah kah…

hutang pada sapa?.... along?.... kah kah kah…..

munkee ni tak baca apa kata menantu mat ngantuk…. kah kah kah…. menantu mat ngantuk kata tak guna bagi duit 5 bilion pada valuecap….

munkee cakap tamil di rumah dan menyamar jadi melayu ni kata… bukan nak bayar hutang….. kah kah kah…

antara dua munkeee ni mana yang betul?.... kah kah kah…. munkeee tamil atau munkee menantu…. kah kah kah…. satu mesti tipu…. kah kah kah

woit …. cukuplaaa jangan tipu melayu…. cukuplaaa kamu menyamar kamu melayu… jangan tipu melayu…. dah 50 tahun tipu melayu…. kah kah kah… dah ramai melayu bodoh… kah kah kah