.

Selasa, 20 Jun 2017

RAKYAT TIDAK SOKONG





JANGAN 

RAKYAT TAK

SETUJU 


MP: Rampas rantai isteri MO1

Ketua Polis Negara Tuan Haji Khalid Abu Bakar digesa “campur tangan” dalam isu saman Jabatan Keadilan (DOJ), Amerika Syarikat (AS).

Anggota parlimen Shah Alam Khalid Samad berkata Khalid juga perlu membuktikan bahawa pihak berkuasa negara ini lebih cekap berbanding Biro Siasatan Persekutuan (FBI) AS.

“Ketua polis negara perlu buktikan yang beliau lebih cekap daripada FBI dengan mengambil sendiri barang kemas tersebut daripada Rosmah Mansor.

“Rakyat dahagakan tindakan kritikal seperti ini,” katanya yang juga pemimpin kanan Parti Amanah Negara (AMANAH).

Dalam kenyataan hari ini, Khalid juga mencadangkan Peguam Negara Tuan Haji Apandi Ali menasihatkan isteri MO1 untuk mengikuti langkah bintang Hollywood Leonardo DiCaprio yang memulangkan asetnya yang disiasat DOJ.

Khalid berkata, amalan itu adalah prosedur biasa penyiasatan, seperti yang pernah ditunjukkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) dalam rampasan barang mewah milik exco Johor dan pegawai Jabatan Air Sabah sebelum ini.

INI FITNAH

TAK ADA

RANTAI LEHER

MAK BADAK

MANA ADA 

LEHER UNTUK

PAKAI RANTAI

KAH KAH KAH


-------------------

INI SIGNAL JEAS DARI AMERIKA





INI SIGNAL

TERAJANG

NAJIB DARI 

AMERIKA

BERBILON DOLAR SEHARUSNYA
DIGUNAKAN UNTUK
MEMBANTU WARGA MALAYSIA, 
TAPI SEBALIKNYA 
TELAH DIGUNAKAN 
OLEH 
SATU KUMPULAN KECIL INDIVIDU 
UNTUK MEMUASKAN NAFSU
TAMAK HALOBA

PEMANGKU PEGUAM NEGARA
SANDRA R BROWN

CILAKA AMERIKA 
TELAH BERI SIGNAL
YANG AMAT JELAS
UNTUK NAJIB DITERAJANG
INI KERANA NAJIB
SEDANG JADI BARUA 
KEPADA CHINA MERAH
YANG MENJADI MUSUH AMERIKA
MUSTAHIL TAK FAHAM






---------------

SELAMAT BERBUKA





SELAMAT

BERBUKA

PUASA

AHAD NI

KITA RAYA



hari ini kuala lumpur redup
macam nak ujan 
tapi tak ujan

petang ni gua
nak gi hulu langat
tiap tahun wajib
berbuka di hulu langat

cari apa yang ada
ditepi jalan
entah entah ada
yang spesial

gwa masih belum
beli mercun
sibuk sibuk
nak pesan





------------

TOK AJI NAIDU







TOK AJI NAIDU
Ini haji rahman dahlan dah tak serupa haji lah. Ini belit mulut banyak kuat belakang lagi kasi ikat simpul tarik mati lagi belit kasi habis dalam ada kuat sama taruk belakang pusing banyak punya jugak satu kali ikat habis. 
Ini haji rahman dahlan dah lah serupa aci raman naidu dalam. on 
SAMAN JANGAN TAK SAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/20/17






------------

PIL KUDO






PARTI

Dongar khobar potir RIBUT yg mnghompap parti lobai JAHANNAM kek kota Sarang Somut aritu dah mulo berkumpul kek Amarika klu botul Amerika nih buat pitnah! 

LOBAI

Parti lobai JAHANNAM tuh buat pitnah kocik ajo tontang pilkudo barua broka aritu sobab tu laa potir RIBUT kocik jo yg dtg menondang khemah2 dan 19 urang dio urang kono terajang lingkop telontang2...tontu TAK samo dgn pitnah bosar yg Amerika kapir harbi nih buek kek PM dan bini PM kito yg syumol Islam meh, yg dah mulo berjinak2 sdondon dgn ularmok tersohor U-Turn PONTENG maki hamun yg mnjunjung HUDUD

JAHANAM

wpun dah torang2 dio urang dah merembat menyundal dan bergelumang dgn butir2 TAHIK gadak anjing babi dan bewak! Kito patut banggo bini PM kito ado intan permato yg termahal didunio samo banggo kito jugo ado ularmok dunio kaki U-Turn bolit memaki PONTENG dan mencuri yg sgt2 khusyuk tungangTunggik2 mnjd Imam semayang utk mncari dan mengundang kehadiran potir dan RIBUT sekali lg biar doa JAHANNAM dio urang aritu botul2 dimakbulkan Tuhan. on 
PEMIMPIN ISLAM DIFITNAH KAPIR LAKNAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/20/17





----------------

ISA SELAMAD





SELAMAD

ASAM DI DARAT
GARAM DI LAUT
DARAT SAMA DARAT
DI SPAD NANTI LAGI KAUT




----------------

NEGARA KU KU




SLOGAN

1MALAYSIA

DAH KANTOI

SEBUT  SATU

MALAYSIA

TIMBUL 1MDB

MAKA 

SLOGAN

BARU AKAN

MUNCUL

NEGARA KU

JADI SLOGAN

BARU 

KAH KAH KAH

KUH KUH KUH










--------------------

DUNIA BARU DITEMUI



U.F.O

bila ditemui bumi lain
bila ditemui makhlok asing
apa jadi dengan labon
para penjual agama?
atau para penjual ini akan buat
you turn dan cari nas baru
untuk terus menjual ke?
saje tanya 
jangan marah
kah kah kah


'We are not alone': Nasa telescope finds 10 Earth-like planets

Astronomers have added 219 candidates to the growing list of planets beyond the solar system, 10 of which may be about the same size and temperature as Earth, boosting the chances of hosting life.
Scientists found the candidates in a final batch of Nasa’s Kepler Space Telescope observations of 200,000 sample stars in the constellation Cygnu
They include 10 newly discovered rocky worlds that are the right distance from their parent stars for water, if it exists there, to pool on the surface. Scientists believe liquid water is a key ingredient for life.
“An important question for us is, ‘Are we alone?’” Kepler program scientist Mario Perez said in a conference call with reporters. “Maybe Kepler today is telling us indirectly ... that we are not alone.”
During a four-year mission Kepler found 2,335 confirmed planets and another 1,699 candidates, bringing its tally to 4,034. That number includes about 50 worlds that may be about the same size and temperature as Earth.



-------------------

INI BARU BETUL







INI BETUL

DOJ WAJIB

TUNJUK

BUKTI


Dakwalah kalau ada bukti, kata Hishamudin pada DoJ

JABATAN Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS) perlu buat pendakwaan terhadap pihak yang terbabit dalam pendedahannya berkaitan 1MDB, jika ada bukti kukuh, kata Menteri Pertahanan Hishammuddin Hussein.
Hishammuddin yang juga naib presiden Umno membidas tindakan DoJ kerana hanya mengeluarkan kenyataan tanpa memberi ruang kepada pihak terbabit membela diri mereka.
"Saya nak nasihatkan kepada DoJ kalau mereka ada bukti yang kukuh, dakwalah. Jangan membuat kenyataan demi kenyataan tanpa mengambil tindakan.
KAH KAH KAH

KITA TUNGGU

BILA DOJ 

ADA BUKTI

APA KATA

MALAON INI

KAH KAH KAH



--------------------

KITA SEMUA KENA PIKUL







RAKYAT DISEKSA

MEMIKUL ROSMAH 








---------------------

PEMIMPIN ISLAM DIFITNAH KAPIR LAKNAT




KAPIR LAKNAT

FITNAH 

PEMIMPIN

ISLAM - BILA

NAK SAMAN?

Beberapa hari lalu, selepas Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat memfailkan saman sivil ketiga untuk merampas harta bernilai USD1.6 bilion yang didakwa dibeli dengan wang diseleweng dari dana 1MDB, peguam bagi Rosmah  telah mengeluarkan kenyataan bahawa Rosmah akan menyaman mereka yang didapati memfitnah beliau dalam laman web dan media sosial.

Untuk mempercepat kerja-kerja firma guaman yang dilantik Rosmah, saya telah kenalpasti 7 tweet dan website yang dengan jelas cuba mengaitkan isteri Najib dengan skandal penyelewengan 1MDB – walaupun filing DoJ itu tidak menamakan  siapa itu “wife of Malaysian Official 1”. Dakwaan yang dibuat adalah berkait pembelian rantai berlian merah jambu bernilai USD27.3 juta oleh individu bernama Jho Low yang mana berlian itu kemudiannya dihadiahkan kepada  Rosmah.
(Klik gambar untuk pautan penuh tweet/website.)
1) Twitter AJ+
2) Twitter Tom Wright (Wall Street Journal)
3) Twitter Reuters
4) Twitter Bradley Hope (Wall Street Journal)
5) Laman web The New York Times (US)
6) Laman web The Guardian (UK)
7) Laman web The Straits Times (Singapura)
Jika apa yang ditulis dalam tweet dan laman web di atas adalah fitnah semata-mata, saya menggesa peguam  Rosmah untuk segera menghubungi pengendali-pengendali akaun Twitter dan laman-laman web ini untuk mendesak mereka memperbetul berita atau tweet mereka. 
Ini penting kerana kesemua akaun Twitter dan laman-laman web yang dipetik di atas merupakan “influencer” yang berpengaruh, bersifat antarabangsa/international, berkredibiliti dan diikuti ramai; orang ramai yang membaca tulisan mereka berkemungkinan tinggi akan mempercayai bahawa tulisan-tulisan tersebut adalah berasaskan fakta dan adalah benar. Penafian semata-mata tidak memadai, malah hanya akan mengukuhkan persepsi bahawa ada kebenaran disebalik dakwaan-dakwaan yang dibuat di dalam filing DoJ itu. 
Mungkin langkah yang lebih efektif daripada itu ialah dengan Peguam Negara menghantar delegasi untuk memberi kerjasama penuh ke dalam kes yang dibawa DoJ ini, atau dengan Peguam Negara membuka semula kes 1MDB dan membawa kes tersebut ke mahkamah di Malaysia.
Pada masa yang sama, saya terpanggil untuk mengingatkan peguam Najib bahawa pada 5 Julai 2015  Najib pernah berkata beliau akan menyaman Wall Street Journal di atas laporan berkenaan dakwaan saluran wang hampir USD700 juta dari 1MDB ke dalam akaun peribadi beliau, namun hingga hari ini beliau masih belum melakukan sedemikian. Sama seperti isu di atas, peguam  Najib perlu segera menyaman WSJ; jika tidak, persepsi bahawa dakwaan itu adalah berasas akan terus mengukuh.
Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN
19 Jun 2017





---------------------------

CILAKA KAU AMERIKA






FITNAH

pemimpin islam difitnah
pemimpin melayu di tohmah
oleh kapir harbi


amerika merancang 
amerika berkonpirasi
untuk tendang najib kerana
najib beri china merah buat
pengkalan tentera darat/laut
di tanah melayu
cilaka kau amerika

jabatan keadilan amerika
memfitnah rosmah
dikatakan dapat rantai berlian
berhara 27 juta dolar
ini fitnah 
ini tohmah

ini niat dendam kapir laknat
ini niat untuk jatuhkan
najib pemimpin melayu islam
najib membawa wasatiyah
najib syumul
najib suci
cilaka kau amerika

china musuh amerika
najib kawan china
maka najib jadi musuh amerika

cilaka amerika semua media
cnn, abc, cbc, bbc, cnc 
semua mengutuk najib
semua mengutuk rosmah
tabur fitnah

apa yang dilakukan oleh amerika
sedang munggugat akidah islam
sedang mengoyangan akidah
melayu islam

ini rancangan kristian
ini projek kristianisasi
ini projek yahudi

mana parti ketuanan melayu
mana parti islam
mana ngo melayu
mana ngo islam
kenapa tidak pertahan
pemimpin islam wasatiyah
kenapa semua senyap

mana purkasa
mana pukipm
man jaringan melayu
mana baju merah

kenapa semua tinggalkan najib
dah dapat dedak dari trump ke?
cilaka kau amerika

CILAKA KAU

AMERIKA




-------------

SAMAN JANGAN TAK SAMAN









HAJI RAHMAN 

WAJIB SEGERA

SAMAN FITNAH 


Saya terpanggil memberi komen terhadap Tuan Haji Abdul Rahman Dahlan yang menggesa Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS) untuk menamakan pengadu dalam kes rampasan aset haram hasil daripada penyelewengan wang 1MDB berjumlah USD1.7 bilion.

Kenyataan Tuan Haji Rahman ini membuktikan beliau tidak faham perkara asas, iaitu mengapa DoJ memfailkan kes rampasan aset haram ini. Untuk pengetahuan Tuan Haji Rahman, DoJ merupakan sebuah agensi kerajaan AS yang ditugas mempertahan kepentingan AS berlandaskan undang-undang, dan bukannya alat politik kuasa besar dunia seperti yang dipercayai Tuan Haji Salleh Said Keruak – yang telah terbukti tidak benar.

DoJ pada 15 Jun 2017 menyatakan bahawa:

Satu jenayah pengubahan wang haram (money laundering) dipercayai berlaku di AS antara 2009-2015 yang telah menyalahgunakan sistem kewangan dan perbankan AS;

Terdapat beberapa individu yang didakwa menyeleweng wang 1MDB berjumlah USD 4.5 bilion (~RM19.2 bilion hari ini);

Dari jumlah besar itu, USD 1.7 bilion (~RM7.3 bilion hari ini) didakwa diguna untuk membeli aset haram, termasuk berlian merah jambu bernilai USD27.3 juta;

DoJ memfail kes ini untuk memastikan AS tidak diguna sebagai “tempat selamat” (“safe haven”) para perasuah dan kleptokrat antarabangsa;

Setelah menerima aduan, siasatan mendalam telah dan terus dijalankan peguam-peguam dan agen-agen penguatkuasa undang-undang AS dari Jabatan Peguam Negara AS, IRS, FBI dan lain-lain;

DoJ mahu aset-aset ini dipulangkan kepada pemilik sebenar: rakyat Malaysia.

Jelas, melalui kes ini DoJ mahu membanteras jenayah pengubahan wang haram yang dipercayai telah berlaku di AS, serta mempertahan integriti dan menjamin keselamatan institusi kewangan AS – bukannya untuk campur tangan politik Malaysia.

Pengubahan wang haram, terutama menggunakan hasil pecah amanah dan penyelewengan wang rakyat, tidak boleh diterima bukan sahaja di AS tetapi juga di Malaysia seperti terkandung di dalam Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (2014).

Oleh itu, gesaan terhadap DoJ untuk mengumumkan nama pengadu hanyalah satu helah politik Tuan Haji Rahman. Sepatutnya Tuan Haji Rahman menggesa Najib untuk perjelas mengapa beliau masih enggan menyaman WSJ, dan menggesa Rosmah untuk perjelas bila beliau akan menyaman 7 akaun Twitter dan laman web yang mengaitkan beliau dengan berlian merah jambu itu.

Tuan Haji Rahman juga sepatutnya menggesa Peguam Negara untuk proaktif bekerjasama dengan DoJ dalam usaha memulangkan aset RM7.3 bilion yang didakwa dicuri itu kepada pemiliknya yang sebenar: orang Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan di Malaysia.

Jika Leonardo DiCaprio pun boleh sokong pulangkan aset yang diperolehi dengan wang haram, mengapa  Tuan Haji Rahman Dahlan tidak mahu sokong?

Atau adakah Tuan Haji Rahman tidak mahu harta rakyat yang didakwa dicuri itu dipulangkan kepada rakyat?

Tetapi, oleh sebab Tuan Haji Rahman ingin ketahui siapa pengadu kes DoJ ini, langkah terbaik adalah untuk beliau sendiri menyaman DoJ. Dan sekiranya beliau tidak tahu peguam mana yang boleh membantu, saya mencadangkan Tuan Haji Shafee Abdullah, yang didakwa menerima RM9.5 juta dari akaun peribadi Najib, yang pasti bersedia menerima kes ini demi mempertahan imej dan nama baik negara.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN

20 Jun 2017



----------------------

PANGLIMA POTASEH MARAH






PANGLIMA

POTASEH

 MARAH

Cantik .. cantik .. curi telur itik holkoomnye potong. Isa yg dah jahanamkan ratusan ribu tombolok peneroka Felda tu holkoom nye tukar pejabat.. gaji masih jalan, mungkin naik. Ada logik nye zaman nabi dulu mano ado ponoroko. Atau pantek ponyodap Najib kotat laey. on KEMUT ZIANA ZAIN MASIH POWER
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 6/20/17






----------------

ISA SAMAD SELAMAT




ISA SAMAD
*Apa pasal zunar tak letak isa pendek dalam katun keluarga bahagia tu? -Report: Isa Samad to be replaced as FGV head -There are reports that Sulaiman Mahbob, the chairperson of TM, will take over Mohd Isa Samad *Adakah isa pendek dah tak selamad? -

MASIH

Isa is believed to have arrived at the Perdana Putra Complex here at 8am for his meeting with Najib over the boardroom tussle at FGV. -An attempt to interview Isa proved futile as it is believed that he left the premises using an alternative exit to avoid the media scrum which had gathered outside the gates of the Complex.

SELAMAT
*Kalau selamad mesti hepi. Kalau hepi mesti nak senyum lebar bangga diri kat tvtri bukan lari ikut pintu misteri. *Jadi adakah jenna jane pula akan makan c4 atas bukit atau tepi pantai? on 
KETAWA PAGI SENIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/19/17






----------------

RINTIK PERANG DUNIA






RINTIK

Dulu us dah bertembung dengan russia masa konflik taliban afghanistan. Tapi tak melarat libatkan orang lain. Jadi tak menyebabkan world war. Aku harap kali ni serupa jugak. 

PERANG

Cuma kali ni suasana agak volatile sebab korea utara tegang, china tegak, negara teluk yang memang bergolak dah semakin merebak. Is merata.

DUNIA

Suicide bomber/driver everywhere. Sentimen white supremacy dan islamophobia di us kencang semula. Risau...batinku risau... on 
SELAMAT BERSAHUR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/20/17



-------------------

RIAK PERANG DUNIA






KITA SEMUA

WAJIB SEDAR

AWAS 

DUNIA MAKIN

TEGANG RIAK

PERANG 

DUNIA TIGA

MAKIN JELAS


Iran and Saudi Arabia offer clashing accounts of offshore confrontation

The Saudi navy said it had captured three members of Iran’s Revolutionary Guards from a boat seized last week as the vessel approached Saudi Arabia’s offshore Marjan oilfield, Riyadh has said.
Iran’s interior ministry denied the Saudi claim, however, saying that the Saudi navy had opened fire on two Iranian fishing boats.




----------------