Khamis, 23 Ogos 2012

PERUTUSAN PENCERHAN PEMBACA


UCAPAN SELAMAT MAIN MERCUN DARI PEMBACA

siutla koni tt.. kalo yepun bukan islam, jgnla main2 ucapan salam tu. urang kapir pon tau bg salam batul2
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12

Barangsiapa yang bangun pagi dan mandi di kala sebelum subuh di pagi raya, maka dia termasuklah dalam golongan yang mengerjakan isterinya malam tadi..keh keh
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12

13 BEAUTIFUL! Pandai betul TT berlakon seperti pemimpin tinggi UMNO berlakon konon mengucap hari lebaran yang datang dari hati untuk menipu/menjarah/menzalimi lagi rakyat Malaysia yang masih bangan.
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12


macam harammmmmmmmmm TT
By Memanda Perdana on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12

kah kah kah...macam gampang! bang isham, kau mintak maap pada bik mama? kah kah kah...selamba badak je... terbaek la bro!!
By bengkak on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12

terbaek.
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/23/12

macam hare...terus potong selera aku nak makan. hang bagi steady sikit bro... jangan dok buat kelaku lagu ni dah.
By underBear on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

hehehe kang silap2 keluar fatwa kafir sebab main mercun cino hehehe
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

kah kah kah ucapan hari raya terbaik tahun ni. nampak hensem pulak berbaju melayu & bersongkok :)
By mek on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12


kah kah kah kah kah kah kah kah kah
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

Bonne l'année TT !! =)
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

bonne l'année TT!! =)
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

hahahahaha perutusan hari raya yang paling cool yang penah aku tengok
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

tt pkai songkok tinggi? ada apa2 ke? hehehe
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

Bagus tt..bestttttttttttttt.
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12


DEAR TT, SO COOL!!!!!!!!!!!!
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

nmpak songkok tinggi ni mcm org UMNo geng malikul sembab ja kah khak kah
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

kah kah kah part salam tu misti mat2 serban panas dengar kah kah kah selamat hari raya puasa. wahai bani melayu, tak perlu nak jadi arab kah kah kah
By Anonymous on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12

wakakaka~ osah poning
By muhammad aiman Aiman on UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB on 8/22/12


siapa lagi kawan kita yang masih ada dikampong sham?
By Calipso on SELAMAT HARI RAYA DARI TIM TUKAR TIUB on 8/19/12
JEMPUTAN JANJI DEMOKRASI
NOTA:
janji demokrasi
malam 30 ogos 2012
jam 10:00 malam
dataran merdeka
pakai baju kuning!


NAKBA DAN MALAPETAKA - SEKALI LAGI

MATV INDERA PEJUANG NEGARA

NAKBA DAN MALAPETAKA

Setiap tahun pada 15 Mei warga Palestine akan menyambut Nakba. Tarikh ini bukan disambut dengan pesta-pestaan. Tarikh Nakba ini - 15 Mei 1948 - adalah tarikh entiti yang dipanggil Israel telah dipacakkan keatas bumi Arab. Justeru pada tarikh ini warga Palestine diseluruh dunia akan mengingati kembali hari musibah ini.

Semenjak 15 Mei 1948 – warga Palestine telah berhadapan dengan segala macam kesangsaraan. Tanah mereka dirampas. Rumah merdeka diroboh. Mereka kehilangan harta benda. Kehilangan hak demokrasi. Kehilangan kampong halaman. Rakyat Palestine diserang, dibunuh dan dihalau dari kampong halaman. Sesiapa yang berani melawan akan dipenjara.

Nakba 15 Mei adalah Malapetaka untuk warga Palestine. Nakba 31 Ogos adalah Malapetaka untuk Semenajung Tanah Melayu. Nakba ialah Malapetaka.

Saban tahun semenjak 31 Ogos 1957 Hari Malapetaka telah di rayakan di Tanah Melayu ini. Malapetaka yang menimpa warga Persekutuan Tanah Melayu ini tidak jauh bezanya dari yang sedang dialami oleh Nakba di Palestine.

Untuk memahami kembali sejarah kelahiran Malapetaka ini biar saya bawa kembali para pembaca kepada pensejarahan kelahiran hari Malapetaka ini. Hendaknya dapatlah kita semua memahami makna Malapetaka ini yang dieja dengan M huruf besar ini.

Awalnya, Perjanjian Anglo-Dutch 1824 telah memisahkan kepulauan Melayu kepada dua entiti – Semenanjung Tanah Melayu dibawah British dan Batavia di bawah Belanda. Pejanjian Anglo-Thai 1909 telah memisahkan pula 5 wilayah Melayu – Pattani, Jala, Setul, Singgora dan Menara. Wilayah ini menjadi tanah jajahan Siam hinga ke hari ini. Pada tahun 1874 melalui Perjanjian Pangkor kuasa kolonial Britsh telah memasuki jarumnya untuk menjajah Semenanjung Tanah Melayu.


Perjanjian Pangkor ini akhirnya membolehkan British menguasai seluruh Semenanjung Melayu. Akhirnya Tanah Melayu menjadi tanah jajahan British dibawa jagaan Raja England dan bukan lagi dibawah East India Company.

Penjajah Barat datang untuk mencari harta kekayaan. Di Tanah Melayu British telah bertemu dengan bijeh. British telah juga membuka ladang getah. Dua punca ekonomi ini menjadi bagitu penting sekali untuk perkembangan ekonomi kolonial British.

Untuk terus melipat gandakan keuntungan, kaum penjajah British telah membuka bumi Melayu kepada pendatang baru dari China dan India. Mereka telah dibawa masuk sebagai tenaga buruh oleh kuasa kolonial British. Dengan kehadiran buruh China dan buruh India ini maka lanskap Tanah Melayu berubah untuk selama-lamanya.

Dunia ini bergerak dengan hukum hakam alam. Hukum alam bergerak dan tidak berubah-ubah. Hukum ini menetapkan : dimana ada penindasan disana pasti akan ada penentangan. Hukum alam ini mula menapai dan mengampoh di Tanah Melayu. Hasilnya, Kesatuan Melayu Muda (KMM) ditubuh pada tahun 1938. Ini adalah gerakan politik paling awal yang menuntut kemerdekaan Tanah Melayu dari British.

Pada ketika ini Parti Komunis Malaya (PKM) telah wujud di Singapura. PKM pada ketika itu sedang menyusun kaum buruh China di kota-kota seperti Singapura, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.


Penentangan terhadap penjajah British dan kuasa modal penjajah ini telah melahirkan setiakawan diantara KMM dengan PKM. Ikatan setiakawan ini adalah kerjasama antara kaum tani Melayu dengan kaum buruh India dan China. Inilah bibit-bibit kelahiran negara bangsa.

Kesampaian Jepun pada tahun 8 Ogos 1941 telah meruntuhkan empire British. Dalam masa yang sama ikatan setiakawan bangsa-bangsa di Tanah Melayu untuk menuntut kemerdekaan telah diperkukuhkan. Perjungan bersenjata Tentera Rakyat Malaya Menentang Jepun – Malayan People Anti Japanese Army telah memperkukuhkan lagi setiakawan bangsa-bangsa di Tanah Melayu.

Apabila Jepun kalah perang pada bulan Ogos 1945 sekali lagi British Military Administration masuk untuk mengambil alih pentabiran Tanah Melayu. Tetapi semuanya telah berubah. Tanah Melayu kini bukan lagi Tanah Melayu sebelum perang Jepun.

Kini gerakan nasionalisma telah mengampoh dan laungan kemerdekkan kedengaran disana sini. Telah wujud Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) Angkatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar ( AWAS) – semua ini adalah gerakan nasionalis kiri yang bangun berjuang untuk menghalau British dari Tanah Melayu.

British scara licik dan terancang telah mewujudkan apa yang dipanggil hingga ke hari ini - United Malay National Organisation. Ini adalah organisasi yang ditelor, yang dieram dan dinetaskan oleh penjajah British. Tarikh munculnya gerombolan United Malaya National Organisation – 1946 – agak lewat. Muncul sebagai reaksi terhadap gerakan nasionalis Melayu kiri yang mahu menghalau British. Dari segi sejarah, cukup jelas bahawa gerombolan ini diwujudkan untuk menjadi tali barut dan budak suruhan British.


Setiakawan antara bangsa-bangsa yang bangun menentang penjajah British telah melahir setiakawan yang baru. Perlembagaan Rakyat telah dilahirkan pada tahun 1947 oleh AMCJA-PUTERA. Ini adalah kerjasama setiakawan antara All Malayan Council Joint Action dengan organisasi massa Melayu bernama Putera.

Perlembagaan Rakyat 1947 ini cukup penting dalam sejarah pembentukan negara bangsa. Dalam Perlembagaan Rakyat ini sesiapa sahaja yang lahir di Tanah Melayu akan dinobat sebagai Melayu. Ertinya anak semua bangsa yang lahir di Tanah Melayu adalah Melayu. Ini adalah garis politik kiri yang paling radikal. Garis politik ini dan setiakawan anak semua bangsa telah mengoncang kekuatan kuasa kolonial British.

Untuk menumpaskan agenda kelahiran negara Bangsa Melayu ini, secara licik British melalui gerombolan United Malay National Organisation telah melaungkan slogan Hidup Melayu. Para pembaca yang budiman, perhatikan betul betul slogan ini. Slogan ini bukan laungan untuk menghalau British tetapi untuk menunjukan bahawa orang Melayu kurang oxygen.

Gerombolan United Malay National Organisation dengan kerja sama British telah memulakan dan menanamkan garis politik Melayu Melayu, China China dan India India. Maka lahirlah Perikatan. Politik perkauman ini amat baik untuk British. Ini adalah dasar pecah dan perintah. Dalam pertubuhan Perikatan masih lagi Melayu, China dan India. Berbanding dengan AMCAJA-PUTERA – badan ini adalah gabungan anak semua bangsa yang memanggil diri mereka Melayu.

Projek Perlembagaan Rakyat 1947 telah digagalkan British. Akhirnya, pada 20 Jun 1948 pecahlah perang kolonial menentang British. Perang kolonial kali ini telah disertai oleh API, AWAS, Hisbul Musliminn, Malayan Democratic Union, PKM, KMM, PKMM dan ratusan patriot dan nasionalis anak semua bangsa. Mereka mengangkat senjata untuk mengahalau British dari Tanah Melayu.

Saya harap hingga ke tahap ini para pembaca telah dapat memahami pejalanan sejarah Tanah Melayu. Saya harap para pembaca telah dapat memahami dari mana munculnya gerombolan United Malay National Organisation, Malayan Chinese Association dan Malayan Indian Congress. Kesemua badan-badan ini adalah boneka British. Dari namanya kita telah tahu bahawa badan-badan ini dibentuk dan ditaja oleh penjajah British.

Mari kita lihat apakah yang telah dibuat oleh United Malaya National Organisation apabila rakyat Tanah Melayu pada thun 1948 bangun mengangkat senjata melawan British. Apa agaknya yang telah dilakukan oleh United Malay National Organisation? Sejarah membuktikan bahawa : Mereka bukan bangun menentang British tapi bangun berjuang menentang orang yang menentang British.


Jika tidak percaya apa yang saya tulis ini – sila bersabar. Pada bulan Ogos ini nanti – media milik United Malay National Organisation akan membuka kesah-kesah bodoh dimana puak-puak gerombolan tanpa segan dan malu akan membuktikan bahawa mereka dengan bangga telah menjadi barua British. Mereka akan mendabik dada mengatakan bagaimana mereka berjuang menentang komunis. Walhal, gerila Parti Konunis ketika itu sedang melawan British.

Ketika Shamsiah Fakeh, Abdullah Sidi, Rashid Maydin, Chin Peng banguan mengangkat senjata – apa yang dilakukan oleh United Malaya National Organisation?
Sejarah jelas membuktikan – gerombolan United Malay National Organisation telah bersubahat dengan British untuk menumpaskan gerakan bersenjata melawan British ini.

Ketika anak semua bangsa bangun melawan British untuk mencapai Merdeka; gerombolan United Malaya National Organisation bangun berjuang melawan orang yang berjuang untuk Merdeka. Untuk saya kalau perbuatan ini bukan kerja barua British maka Rosmah Mansor itu masih lagi dianggap anak dara sunti.

Justeru, sebagai balasan menjadi barua yang setia , pada 31 Ogos 1957 penjajah British telah mengagihkan pentabiran Tanah Melayu kepada United Malay National Organisation. Tarikh 31 Ogos inilah yang menjadi Hari Malapetaka untuk Tanah Melayu. Tarikh ini adalah Nakba untuk anak semua bangsa di Tanah Melayu. Semenjak dari tarikh ini kita telah melihat satu demi satu musibah telah menimpa Tanah Melayu.

Untuk saya menobatkan 31 Ogos sebagai Hari Malapetaka bertujun untuk menilai kembali pensejarahan Tanah Melayu. Kita tidak perlu berselindung. Nakba di Palestine membolehkan tanah-tanah Palestine dirampas oleh kaum Zionis. Malapetaka di Tanah Melayu memperlihatkan ribuan hektar tanah rizab Melayu hilang dirampas oleh Zionis tempatan.

Pelentong, Chu Badak, Tasek Utara, Berembang, Kerpan hanyalah beberapa nama tanah asal Melayu yang dilupus. Paling akhir tanah Keretapi Api Tanah Melayu di Singapura lupus. Dan yang akan datang ialah tanah Kampong Baru dan Kampong Banda Dalam.

Malapetaka ini tidak berkesudahan. Lihat pula berapa ratus ribu anak semua bangsa menjadi mangsa ditahan tanpa bicara semenjak British mewujudkan Akta Keselamatan Dalam Negeri pada tahun 1948. Paling akhir kita melihat 6 warga penyokong Bersih sedang ditahan tanpa bicara.


Berapa ribu pula warga yang telah gugur dan mati dibunuh dalam tahanan? Pernah saya terdengar suara dari parlimen menyatakan lebih dari satu ribu orang telah gugur semenjak sepuluh tahun dahulu. Nama seperti Altantuya, Beng Hock, Kugan, Francis, Aminulrashid dan Sarbaini akan terus bertokok tambah. Malapetaka ini masih berterusan.

Bulan Ogos kelihatan amat ironi untuk Tanah Melayu kerana 500 tahun – pada 10 Ogos 1511 – Portugis telah mendarat di Melaka. Pendaratan Portugis 500 tahun dahulu hanya akan dilihat sebagai satu titik dakwat hitam dalam sejarah Tanah Melayu berbanding dengan Malapetaka 31 Ogos.

Untuk pembaca yang muda biar saya ditunjukan disini bahawa Nakba di Palestine pada 14 Mei adalah hasil dari perancangan British. Manakala Malapetaka di Tanah Melayu pada 31 Ogos adalah juga hasil perancangan British. Nakba di Palestine berterusan hingga ke hari ini. Malapetaka di Tanah Melayu ini juga tidak akan reda-reda selagi gerombolan United Malay National Organisation tidak dihumbankan ke dalam tong sampah sejarah. (TT)KIBAR SANG SAKA BUKAN JALUR TEMBELANG
NOTA:
tulisan ini telah
pernah disiarkan
MAT INDERA ANGKAT SENJATA LAWAN PENJAJAH BRITISH

MAT INDERA WIRA BANGSA
PENCERAHAN DARI PEMBACA
Ya betul. Dgn Perjuangan semua anak bangsa di tanah air kita, maka British pun telah terpaksa keluar dari Tanah Melayu dan negara kita telah mencapai kemerdekaan. Tabik hormat kepada para pejuang2 kita dari kalangan golongan berhaluan Islam dan dari kalangan golongan berhaluan kiri. Tapi, saya agak sedikit terkilan.

Kita tak dapat merdeka penuh dari british seperti Yaman Selatan. Yaman Selatan adalah satu2nya negara Komunis yg pernah wujud di Tanah Arab (1968-1990). Mereka merdeka penuh daripada British (di samping dpt menumbangkan Sultan2 mereka yg takut dgn British) dengan perjuangn bersenjata. Dari situ, wujud sosok yg gagah spt Salim Rubayyi' Ali, Abdel Fattah Ismail, Ali Antar, dsb. Di bawah ini, saya attachkan dua video perarakan ulangtahun Kemerdekaan Yaman Selatan yg ke-20 pada tahun 1987. Ini adalah antara 'rare video' yg sukar didapati. Dari sosok mereka, jelas terpancar semangat juang mereka menentang penjajah.

Videonya, Bhg1: http://www.youtube.com/watch?v=mAwtgvnj05M& feature=channel&list=UL Bhg2: http://www.youtube.com/watch?v=7L0It7ayI6o Bhg ringkas (tapi ada pbhg perarakan kaum pekerja) http://www.youtube.com/watch?v=_iSkgDEeff0&feature=channel&list=UL Video2 ni saya tgk masa sebelum saya pergi Bersih 3.0 utk naikkan semangat perjuangan.

Dan juga utk tgk lepas Bersih 3.0 utk kenang2an Dari situ, saya tiba2 nak jadi wataniah utk melindungi perjuangan rakyat an melindungi kedaulatan rakyat walaupun BMI saya tak lepas syarat untuk jadi tentera ahaks :p Salam perjuangan kepada seluruh rakyat anak semua bangsa. Biar pemuda hancur asal tanah menjadi luhur.
By all-out on MAT INDERA PEJUANG KEMERDEKAAN - ANGKAT SENJATA LA... on 8/22/12
SEMUA TURUN
semua dijemput turun
untuk malam 30 ogos
jam 10:00 malam dataran merdeka!


MALAM 30 OGOS KITA BERKUMPUL DENGAN JAJI DEMOKRASI
PENGUMUMAN UNTUK SEMUA DARI JANJI DEMOKRASI


ngo dibawah janji demokrasi
akan berkumpul
di dataran merdeka
pada malam 30 ogos 2012

semua warga di jemput datang
kita bersama sama merayakan
malam 30 ogos 2012

sila pakai baju kuning

NOTA:
sila layari tukar tiub
sila layari radio bangsar
untuk maklumat terkini
PENGUMUMAN UNTUK SEMUA DARI JANJI DEMOKRASI


ngo dibawah janji demokrasi
akan berkumpul
di dataran merdeka
pada malam 30 ogos 2012

semua warga di jemput datang
kita bersama sama merayakan
malam 30 ogos 2012

sila pakai baju kuning


SENARAI NGO JANJI DEMOKRASI
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)
Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK)
Kebajikan Rangkaian Veteran dan Bekas Angkatan Tentera – Army Veteran (KERABAT)
Jaringan Rakyat Tertindas (JERIT)
Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
EMPOWER
Memacu Arus Perjuangan (MAP)
Malaysian Civil Liberty Movement (MCLM)
Jingga 13
Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)
Gabungan Mahasiswa Islam seMalaysia (GAMIS)
Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independent (KAMI)
Pro-Mahasiswa Nasional
Aksi Mahasiswa Peduli (AKSI)
Asalkan Bukan Umno (ABU)
Pertubuhan Kemajuan dan Kebajikan Rakyat Selangor (Pro-Rakyat)
KILL THE BILL
WARGA AMAN
SEED
Malaysian Youth and Democratic Movement (DEMA)
Angkatan Rakyat Muda (ARM)
Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM)
HIMPUNAN HIJAU
STOP LYNAS COALITION (SLC)
Radio Bangsar Utama (RABU)
UBU - Universiti Bangsar Utama
Unit Ehsan Malaysia
Alumnus Sekolah Politik (ASP)
Agent of Change (AoC)
Akademi Pak Sako (APS)
Selamatkan Teluk Rubiah
Revolusi Anak Muda Malaysia (RAMM)
Gagasan Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (MAMPAT)
Pertubuhan Kebajikan Rakyat Perlis (PKR Perlis)
Gerakan Mansuhkan ISA (GMI)
Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur / Selangor (KLSCAH)
Kumpulan Aktivis Media Independent (KAMI)
Gerakan Bertindak Kembalikan Royalti Kelantan (GEGAR)
Solidariti Anak Bachok Daratkan Minyak (CABAR)
Majlis Permuafakatan Kampung Warisan KL/Selangor (MUAFAKAT)
Kumpulan AL-FATEH Rompin
Gabungan Profesional Menuntut Royalti, Hak Pendaratan Minyak dan Gas Ke Kelantan (ROYALTI)

RAKYAT PAHANG MULA BANGUN MELAWANMERATA-RATA PAHANG KURENG AIR

BERITA DARI FACE BOOK

Raja Rohaisham Raja Muhaiddin shared Zar Ali's photo.
semenjak tv dok kecoh pasal air kat selangor tak cukup, kami kat kajang ni tak pernah putus air Alhamdulillah.. org pahang apa cerita?

Zar Ali: PM & TPM asyik sebok mencari pasal dengan Kerajaan PR di Selangor dalam isu air - tak sedar negeri PM sendiri bermasaalah tentang air di Pahang.....
LAGI KESAHEHAN TEORI GIGI
APA MENARIK DLM GAMBAR INI?NOTA:
sila perhatikan gambar nasha ini
apa yang menonjol?
apa yang pertama dilihat?

pastilah giginya yang jongang

telah muncul satu teori politik
bahawa politikus bergigi jongang
dari semenjak zaman ibrahim ali
memang cakap mereka kurang diyakini

NOTA:
nasha tidak lama lagi
akan menggunakan teknoloji jepun
untuk memperbaiki jongang ini

apabila jongang ini telah diluruskan
maka itu lah tanda nasha akan masuk
menjadi angotta gerombolan

TIKUS JONGANGNOTA:
lagi panjang jongang
lagi tak boleh dipercayai!

KALAU PARTI INI BERJUANG UNTUK MELAYU KENAPA NAMA PARTI INI UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION?
BANGUN DAN LAWAN


PERPADUAN BERSAMA UMNO BUANG MASA - harakah daily

KUALA LUMPUR: PAS menyifatkan seruan pihak tertentu agar bersama Umno untuk menjamin perpaduan rakyat khususnya Melayu di negara ini hanya sebagai membuang masa.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata, rekod dan sejarah telah membuktikan bahawa Umno telah gagal menunjukkan perpaduan termasuk dalam parti itu sendiri.

Menurutnya, Parti Negara, Parti Semangat 46 dan Parti Keadilan semuanya ditubuhkan oleh mereka yang pernah memimpin Umno.

Malahan golongan agama di dalam Umno menubuhkan PAS kerana tidak puas hati dengan Umno dalam isu judi, apabila suara ulamak diketepikan begitu sahaja.

Tetapi katanya, Umno sampai sekarang masih menganggap mereka adalah parti keramat yang menjadi rukun perpaduan Melayu, walaupun rekodnya dipenuhi dengan perpecahan.


"Setiap kali menjelang pilihanraya maka suara perpaduan Melayu akan berkumandang di udara. Kayu ukur perpaduan, mesti bersama Umno. Jika luar daripada Umno, perpaduan tidak akan tercapai. Seolah-olah bersatu dengan Umno adalah rukun perpaduan Melayu.

"Umno sering mendakwa penubuhan PAS menyebabkan orang Melayu berpecah. Padahal sebelum Umno ditubuhkan 1946 sudah ada Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) yang ditubuhkan pada tahun 1945 yang tidak bersedia menjadi tali barut penjajah seperti Umno," katanya.

Oleh kerana itu katanya seruan perpaduan bersama Umno hanya membuang masa apatah lagi perpaduan atas dasar bangsa yang tidak kekal lama.

Menurut Idris lagi, perpaduan atas dasar bangsa ibarat api dalam sekam dan akan berakhir dengan perpecahan.

Hanya perpaduan atas dasar Islam sahaja ujarnya yang akan mengenepikan perasuah, penzina, perampas harta rakyat dan pengkianat amanah rakyat walaupun sesama bangsa.

"Atas asas ini, perpaduan akan dapat diwujudkan, jika tidak ia hanya perpaduan palsu yang hanya retak menunggu pecah sahaja.

"Umno hanya boleh disatukan dengan benda sahaja, bukannya atas kesedaran ideologi. Mampukah Umno bertahan jika sudah kehilangan kuasa kerana tidak boleh memberi benda," soalnya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... AKHIRNYA SEJARAH GEROMBOLAN DI KETAHUI OLEH ORANG RAMAI... kah kah kah..

kah kah kah.... SEKARANG SEMUA SUDAH TERBONGKAR.... kah kah kah...

kah kah kah... DAH TAK DAPAT NAK SOROK SOROK LAGI.... kah klah kah....

kah kah kah.... GEROMBOLAN INI NAIK KERANA BRITISH HARAMKAN PARTI LAIN... kah kah kah....

kah kah kah.... GEROMBOLAN NAIK KERANA SETIA UNTUK JADI BARUA BRITISH... kah kah kah..NOTA:
sila tanya ahli gerombolan
siapa diantara pemimpin mereka
yang menentang british?

dari sejarah semua orang tahu
gerombolan menentang orang yang
melawan british


NOTA:
lagu kebangsaan curi dari indon
bendera ciplak dari amerika

NOTA:
kalau parti ini parti melayu
kenapa nama parti ini
united malays national organisation?
kah kah kah