Selasa, 20 Ogos 2019

CARA MEMBACA TUKAR TIUB







INGATAN
DIBERI INGATAN SEKALI LAGI
TENTANG CARA MEMBACA
TENTANG TEKNIK 
MEMAHAMI ISI KANDUNGAN
 TUKAR TIUB

SEMUA YANG DIPAPAR
DALAM BLOG TUKAR TIUB
MEMILIKI  TANDA DAN MAKNA

TIDAK ADA SATU PUN POSTING
YANG TIDAK MEMILIKI MAKNA

GAMBAR SOSOK
NAMA SOSOK
KOMEN KOMEN
TAJUK BERITA
KAH KAH KAH
KITA KETAWA
DISEBALIK KAH KAH KAH
ADA BERITA YANG TERSELIT
SEMUA DIPILIH 
SEMUA DIATUR
DISUSUN
OLEH SIDANG PENGARANG
UNTUK MEMASTIKAN
 MAKLUMAT TERSEBAR

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA
TUKAR TIUB PENJUAL BERITA
TUKAR TIUB PENYEBAR MAKLUMAT

HANYA TUKAR TIUB
BERANI LANGGAR
LAPORAN TEPAT
KAH KAH KAH


----------

TEORI UNITED FRONT




TEORI

UNITED

FRONT

KOMENTAR

GULAI BABI
RENDANG BABI
SUP BABI
SEMUA TIDAK LAGI
DIAMBIL KIRA 

DEMI BEKERJASAMA
UNTUK MENGAMALKAN TEORI
UNITED FRONT

YANG PENTING 
BEKERJA BERSAMA
UNTUK 
MENJATUHAKN MUSUH UTAMA

TEORI KAUM MARXIS INI
BOLEG DIGUNA PAKAI
OLEH SESIAP YANG MAHU MENANG

14 September tarikh penting penyatuan UMNO-Pas



KUALA LUMPUR – Rakyat Malaysia boleh menyaksikan peristiwa bersejarah pada 14 September ini yang menyaksikan penyatuan rasmi dua parti terbesar orang Melayu iaitu UMNO dan Pas.
Setiausaha Agung UMNO, Tuan Haji Annuar Musa berkata, pada tarikh itu, Presiden Pas, Tuan Haji Seri Abdul Hadi Awang dan Presiden UMNO, Tuan Haji Seri Ahmad Zahid Hamidi akan menandatangani Memorandum Persefahaman Piagam Muafakat Nasional.

YA ASAL

BALIK

USUL


--------

UTUSAN TUTUP




KAH KAH KAH

Utusan, Kosmo henti operasi minggu ini



KAH KAH KAH



----------

BACA DENGAN SEMIOTIK




BACA DENGAN

ILMU SEMIOTIK

Gmbr ni bwak mkna bik mama tngah wat2 sedih. Jari dia tu nk lap airmata, tp airmata tkleh klua, puas teran dah. Dlm duk bersedih, bik mama cb nk promosi cincin, gelang, brooch yg de blu daimon. Blu daimon ni dibuat dr botol kicap brwarna biru yg 
on 
SEMIOTIK LAGI
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 16:43

Bersabar rosmah 
dan mekarlah bak bunga rose 
senyum tersendiri 
muuuuuuuuuaaaaaaaahhh 
jgn inaya mata bundar mu. 
on 
SEMIOTIK LAGI
Anonymous
at 15:50

Kal

-----------

MAK JAN







MAK JAN
Blh tak Tt tlog knalkn sy dgn abg tamrin? Hati sy ni asyik duk trbyang abg tamrin. Sy janda dr melaka. Sy tkut sgt skrg ni sbb rmai org nk try sy, sy plk jnis mudah mnyerah. Abg tamrin lah helang dan sy adlh pipit..sy dpt rsa jolokan abg tamrin bgitu mnusuk..owhh abg... 
on 
HELANG DAN PIPIT
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 19/08/19

Ye




-----------

TUNGGU JEMPUTAN BAGINDA QUEEN






TUNGGU 

JEMPUTAN

BAGINDA QUEEN 
Wah!Wah!Wah!.....
untungnya Senator Yusmadli. 
Tak disangka ubi menjadu keladi. Wa caya lu, brader. Musti berita Senator Yusmadi dijemput Prince Charles berburu di Scotland ni, tak ditapsir - Out Of Context -  semuanya benar belaka. Hehehe..... 
on 
JEMPUTAN 
BAGINDA QUEEN
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 20/08/19

TT




------------

TANYA NURUL EZAH




TANYA

NURUL


Mudah saja nak membaca tukartiub. 
1. Tukartiub sengaja berkias. Bila betul, akulah hebat. Bila salah, bukan itu maksud aku.
 2. Bila ada gambar, memang ada berita di sebalik gambar. Tapi berita tahap longkang. 
3. Contoh cerita anak ikan tiap hari. Pembaca fikir video DSAI. Bila keluar video AA.
 Mulalah TT pusing ada dalang.
 Last sekali dalang keluar bawa citer lain. 
on 
CARA MEMBACA
 TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
azam
on 20/08/19

Car






-----------

SEMIOTIK LAGI








SEMIOTIK LAGI




------------

AWAS - CUKOMG DADAH MASUK POLITIK



AWAS

CUKONG

DADAH

BERI

DANA

POLITIK 

92 polis ditahan terlibat dadah

SEMBILAN puluh dua anggota polis ditangkap di seluruh negara dalam masa seminggu selepas Polis Diraja Malaysia (PDRM) melancarkan operasi khas membersihkan pasukan daripada gejala dadah, kata sumber.

Mereka ditahan dalam Operasi Blue Devil atau Setan Biru yang dilancarkan oleh Bukit Aman pada Selasa lalu dengan bantuan bahagian narkotik negeri. Semua 92 yang ditahan merupakan pegawai dan anggota pelbagai peringkat, yang terlibat memiliki dan menyalahguna dadah.

Operasi khas itu dilancarkan selepas Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador mendedahkan ancaman najis dadah di negara ini sudah mencapai tahap berbahaya, sehingga ada anggota polis sendiri yang menagih syabu.

“Apa yang mengejutkan dalam tempoh enam hari, seramai 92 pegawai dan anggota ditahan di seluruh negara.

“Operasi ini dijalankan Jabatan Narkotik Bukit Aman dengan cawangan narkotik setiap kontinjen,” kata sumber kepada The Malaysian Insight.

Seorang lagi sumber memberitahu, operasi khas itu membongkar penglibatan polis sebagai dalang sindiket dadah selain menjadi pengedar kecil.

“Memang operasi ini mensasarkan anggota dan pegawai kami sendiri tetapi mereka yang sudah ‘rosak’... sebab itu ia digelar ‘blue devil’.

“Namun, sebelum operasi dijalankan semua kakitangan PDRM sudah diberi peringatan dan amaran.

“Tetapi masih ramai yang berdegil dan meneruskan pembabitan mereka dalam najis dadah ini,” kata sumber.

Ditanya contoh kes, sumber berkata, tiga anggota berpangkat lans koperal dan seorang koperal ditahan di daerah Timur Laut, Pulau Pinang pada Rabu minggu lalu.

“Itu antara pembuka tirai operasi di mana mereka didapati positif methapethamine dan amphethamine.

“Di Selangor pula, seorang sarjan ditahan bersama 0.32 gramm dadah syabu dan peralatan menghisap ganja di Shah Alam,” katanya.

Sementara itu, sumber memberitahu Operasi Blue Devil ini masih berterusan dan satu sidang media dijangka diadakan selepas operasi selesai.

Dalam pendedahannya baru-baru ini, ketua polis negara juga berkata gejala dadah di Malaysia sudah keterlaluan sehingga boleh jadi seperti Colombia sekiranya tidak dikekang. – 20 Ogos, 2019.




BAHAYA

BAHAYA

BAHAYA



-------

CARA MEMBACA TUKAR TIUB







CARA MEMBACA

TUKAR TIUB


INGATAN
DIBERI INGATAN SEKALI LAGI
TENTANG CARA MEMBACA
TENTANG TEKNIK 
MEMAHAMI ISI KANDUNGAN
 TUKAR TIUB

SEMUA YANG DIPAPAR
DALAM BLOG TUKAR TIUB
MEMILIKI  TANDA DAN MAKNA

TIDAK ADA SATU PUN POSTING
YANG TIDAK MEMILIKI MAKNA

GAMBAR SOSOK
NAMA SOSOK
KOMEN KOMEN
TAJUK BERITA
KAH KAH KAH
KITA KETAWA
DISEBALIK KAH KAH KAH
ADA BERITA YANG TERSELIT
SEMUA DIPILIH 
SEMUA DIATUR
DISUSUN
OLEH SIDANG PENGARANG
UNTUK MEMASTIKAN
 MAKLUMAT TERSEBAR

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA
TUKAR TIUB PENJUAL BERITA
TUKAR TIUB PENYEBAR MAKLUMAT

HANYA TUKAR TIUB
BERANI LANGGAR
LAPORAN TEPAT
KAH KAH KAH


br /> --------

JEMPUTAN BAGINDA QUEEN



SENATOR YUSMADI

DIJEMPUT

PRINCE CHARLES

BERCUTI  

MEMBURU

DI SCOTLAND

Berhenti suruh Dr Mahathir berundur, kata Anwar kepada PKR


ANWAR Ibrahim meminta ahli PKR berhenti mengeluarkan kenyataan mendesak Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berundur untuk memberi laluan kepadanya.

Presiden PKR itu berkata konsensus pemimpin Pakatan Harapan supaya beliau mengambil alih tampuk kepimpinan negara daripada Dr Mahathir masih sah.

“Setakat yang Tun (Dr Mahathir) dan saya tahu, tidak ada yang berubah,” katanya dipetik portal Free Malaysia Today di sebuah majlis di Shah Alam, hari ini.


LU TAK

 CAYA

LU

PUKUL

TALIPON

LU

TANYA

CHARLIE
KAH KAH

--------


BETUL TAK TT CAKAP






BETUL 

TAK  TT

CAKAP


92 polis ditahan terlibat dadah



BERITA MEYUSUL

-------------

APA ITU SEMIOTIK









SEMIOTIK
APA ITU SEMIOTIK

TUKAR TIUB

MEMPOPULARKAN

SEMIOTIK




------------

UTUSAN PERGI MAMPOSSS






UTUSAN PERGI

MAMPOOOOS 
Utusan merupakan suara Melayu sejak 80 tahun lalu ??? pergi mampos lah! melayu di luar sana takda nak ambil pot lu jadi suara melayu atau apa jadah sekali pun. melayu cuma nak hidup aman damai pastikan perut anak bini kenyang, pergi sekolah ada duit dalam poket, yuran boleh dibayar takda tertunggak, ikan sayor ada dalam peti ais boleh dibuat lauk. dulu waktu melayu mengeluh tol mahal petrol kereta tin milo mahal, suara melayu sejak 80tahun ini mana pergi?
 -suara2 melayu - 
itu semua alasan lanchoowwww 
on 
UTUSAN LINGKUP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 20/08/19

Utk


--------

KOMUNIKASI TANPA KATA






GAMBAR

KLASIK

KURUN 

INI

DALAMI ILMU

SEMIOTIK 

ANDA

KAH KAH KAH



Semiotika – Komunikasi tanpa Kata, Pengertian Simbol dan Tanda-tanda

Karya seni dapat diamati dengan pendekatan semiotika, khususnya boleh dibilang semiotika visual atau semiotika rupa. Sebagai pisau analisa semiotika dapat digunakan untuk mengungkapkan tujuan komunikasi pikiran, perasaan, atau ekspresi apa saja yang disampaikan oleh seniman terhadap pemirsa melalui komposisi tanda. Semiotika adalah disiplin ilmu yang menelaah tanda (termasuk pengertian simbol, indeks, ikon) dan karya seni merupakan komposisi tanda baik secara verbal maupun non-verbal



-----------

TOWKAY BERI RASUAH PADA MELAYU






BUDAYA TOWKAY

BERI RASUAH

PADA PEGAWAI

MELAYU 
betul ke kajian yang dijalankan oleh sprm itu, macam empat dalam lima kakitangan yang ada kuasa yang sukacita mengamalkan rasuah, maaf jika pandangan saya silap 
on 
JADI BUDAYA
albert magic
on 19/08/19



TANYA XAVIER

HAL CURI PASIR

1 drp 5 penjawat awam yg berpangkat, tedarah rasuah ..gwa bebetol tak caya ..gwa ckp kang SPRM buta, kang lu marah. Lu tgk jelah gimana byk tmpt nama melayu dah jadi nama kapir omputeh ..lu tgk jelah sungai kita ..lu tgk jelah padang dah jadi kondo ..lu tgk siapa niaga kat kotaraya, pudu ..lu tak nampak lu buta. Kalau gwa ckp 4 drp 5 lu caya tak? 
on 
JADI BUDAYA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 19/08/19


Yg 1 dlm 5 tu trmasuk pgawai sprm jgk ke? Klau termasuk mknanya- my lord rest my case. Latheefa koya msti siasat smua trmasuk dirinya sndiri.. 
on 
AMAT BERAT
Unknown
on 19/08/19

Na



-----------