.

Khamis, 30 Disember 2010

MAHATHIR DAN NAJIB BERTEMU DI PARIS
BINCANG PILIHANRAYA?
APA MEREKA BUAT DI PARIS

Mahathir and Najib were in Paris where they made friend with a French guy named Jean Paul.

They used to go all over Paris with him (he was a good guide and translator for them) when suddenly one day Jean Paul disappeared.

Mahathir and Najib went to the police and lodged a complaint about the disappearance of their good friend.

The police asked Mahathir and Najib if they could give some vital clues about Jean Paul that would make finding him easier.

Mahathir says: " Jean Paul was handsome and not tall."

Police: "All Frenchmen are like that... give us something more specific!!"

Najib says: " Jean Paul had blue eyes and was very fair."

Police says: "C'mon guys, all Frenchmen have blue eyes and they are fair, tell us something more specific!"

Mahathir and Najib almost chorused and said: "Oh yes... now we remember, Jean Paul had two holes in his ass!!!

The Policeman gets really interested now, "Now that's something very specific - but tell me, how do you know this?? Did you guys see his assholes??

Mahathir and Najib: " No we didn’t see the assholes, but wherever we went with Jean Paul, everyone was overheard saying, "Here comes Jean Paul with the TWO assholes!!"

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
REALPOLITIK IALAH KUASA DAN RINGGIT

SATUKAN SELURUH TENAGA!nota:
hanya kuasa rakyat
yang dapat menumpaskan
semua kejahatan kezaliaman
dan kebalitan
!


MAHFUZ LETAK JAWATAN PENGERUSI GLC KEDAH - mkini

Naib presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar telah meletakkan jawatannya sebagai pengerusi syarikat kaitan kerajaan negeri (GLC), Kedah Sato Sdn Bhd, berkuatkuasa serta merta.
Sumber-sumber yang rapat dengan ahli parlimen Pokok Sena itu mengesahkan surat peletakan jawatan beliau telahpun dihantar kepada pihak pengurusan syarikat tersebut.

Sumber-sumber itu bagaimanapun enggan menjelas sebab Mahfuz (kiri) meletak jawatan, tetapi sejak semalam lagi, tersebar berita di internet bahawa ia berkaitan dengan pemberian tender oleh syarikat itu yang didakwa tidak mengikut peraturan.


KOMENTAR TUKAT TIUB

semua tertanya tanya? apa ini ?
kenapa mahfuz letak jawatan?
inilah realpolitik

realpolitik ialah politik yang memandu ekonomi
tak sangkut paut dengan agama
tak sangkut paut dengan bangsa
tak sangkut paut dengan bahasa
fuluuuuuus
dollaaaaar
repeeeee
riyaaaaal
ringgit

inilah realpolitik

mahfuz seorang politikus yang jujur
telah meletakkan jawan kerana telah berlaku
satu penyelewengan yangv amat besar dalam
pemberian tender untuk membuat projek :
KOLEJ INSANIAH KUALA KETIL

ini projek contoh yang akan membanggakan PAS dan Pakatan Rakyat.
projek kampus KOLEJ INSANIAH ini dianggarkan 300 juta ringgit
tender telah dibuka
enam syarikat telah melamar
tetiba sebuah syarikat lanun besar yang tidak masuk
tender telah di berikan projek ini.

siapa kanun ini ?

dibelakang lanun ini ialah mahafiraun

lanun ini ialah syed mokhtar

mahfuz yang jujur dan ikhlas telah meletakkan jawatan
kerana tidak bersetuju

AWAS !
anak anak muda besedia kerana penipuan
sedang berjalan bukan sahaja di kedah tetapi
di teranganu, kelantan dan selangor !

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA
APA KHABAR SIAPA PERGI JUMPA MISTER BEAN ?


kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

berita belum saheh
ada orang pergi jumpa
mister bean
kah kah kahSIAPA PERGI JUMPA MISTER BEAN?YANG INI ?


YANG INI KE?ARKIB ROGOL RAIS YATIMMAT ROGOL MELENTOKnota:
terima kaseh kepada ronald reagan
kerana memberi dunia internet
terima kaseh pada internet
kerana kita dapat lihat apa
mat rogol ini cakap

mat rogol ini cakap banyak sebelum merogol
lepas merogol senyap saja
tak letih kut kah kah kahdari arkib utusan :
15/12/2002

USAH KETEPIKAN HAK BUDAK MANGSA ROGOL

KUALA LUMPUR 14 Dis. - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Rais Yatim mengingatkan mana-mana pihak yang membantah keras cadangan hukuman mati terhadap perogol kanak-kanak supaya tidak mengetepikan hak dan kepentingan mangsa.

Sehubungan itu, beliau membidas pandangan pihak tertentu kononnya hukuman mati ke atas perogol kanak-kanak akhirnya akan menyebabkan mangsa dibunuh oleh pelakunya bagi menghapuskan bukti dan saksi.

Tegas beliau, pandangan itu hanya bersifat teoritikal tanpa disokong oleh bukti sebenar kejadian.

Sedangkan, katanya, perasaan belas kasihan sepatutnya difokuskan kepada mangsa kes rogol yang kemungkinan akhirnya akan terbunuh akibat dari jenayah seksual tersebut.

``Pandangan yang diutarakan oleh pihak terbabit umpama `tukang sorak yang mengiyakan suara pihak lain mengikut selera sendiri'. Ini telahan yang dibuat tanpa mengikut fakta kejadian.

``Saya hairan mengapa orang tidak melihat kepada mangsa yang (mungkin) mati disebabkan serangan seksual tetapi kemudian perhitungan yang ringan diberi kepada pelaku,'' katanya ketika dihubungi oleh Mingguan Malaysia hari ini.

Beliau mengulas bantahan daripada pelbagai pihak termasuk Majlis Peguam serta Menteri Pembangunan Wanita dan Keluarga, Shahrizat Abdul Jalil terhadap cadangan hukuman mati ke atas pesalah sumbang mahram dan rogol melibatkan mangsa di bawah umur 16 tahun.

Pihak yang menentang hukuman mati itu memberi alasan kemungkinan mangsa rogol akan dibunuh kerana penjenayah takut ditangkap kerana ada saksi.

Menurut Rais, beliau akan membangkitkan semua cadangan yang dibangkitkan mengenai hukuman mati terhadap perogol kanak-kanak itu dalam kertas khas yang akan dibentangkan kepada Kabinet tidak lama lagi.

Tegasnya, kebanyakan syor yang diterima pihaknya daripada ibu bapa ialah mahu perogol kanak-kanak dikenakan hukuman mati.

``Saya tidak menyatakan semua pandangan mesti diterima tetapi Kabinet akan mengkaji untuk mengenakan hukuman setimpal terhadap perogol kanak-kanak termasuk kemungkinan menambah hukuman yang sedia ada,'' katanya.

Rabu lalu, Shahrizat berkata, jika hukuman mati dijadikan undang-undang, mangsa rogol mungkin takut untuk membuat laporan polis dan kenyataan kerana ia membabitkan kaum keluarga yang menjadi penjenayah.

Tegasnya, besar kemungkinan juga mangsa akan dibunuh kerana penjenayah takut ditangkap kerana ada saksi.

Pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan politik sebelum ini mendesak kerajaan mengenakan hukuman mati mandatori terhadap perogol yang membunuh kanak-kanak di bawah umur 12 tahun.

Mereka membuat desakan itu ekoran kemarahan memuncak setelah seorang kanak-kanak, Siti Nurlina Shamimi berusia dua tahun ditemui mati dalam keadaan mengerikan setelah dirogol dan dicampak ke dalam sungai di Alor Star, 1 November lalu.

Menurut mereka hukuman keras wajar dilakukan kerana undang-undang dan hukuman yang sedia ada, seolah-olah tidak memberi kesan dan kesedaran langsung di kalangan penjenayah terbabit.

LU TOLONG GUA DI PORT DICKSON - GUA BAGI LU REMBAT FELDANYONYOT TAK LEH TAHANnota:
nyonyot ini
mat mongol geli geli
tak boleh tahan

tapi slim bukan badak
ni yang tak potong stim
kah kah kah


PERLANTIKAN ISA SAMAD KESILAPAN BESAR

Oleh Mazlan bin Aliman (Presiden ANAK)

Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) sangat dukacita dengan pengumuman pejabat Perdana Menteri mengenai perlantikan Isa Samad sebagai Pengerusi Felda yang baru berkuatkuasa 1 Januari 2011. Alasan kononnya Isa mempunyai kemampuan dan perkhidmatan yang efisien terlalu longgar dan dangkal berasaskan latarbelakang beliau sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan dan Menteri Wilayah Persekutuan.

Sabitan rasuah 5 daripada 9 pertuduhan politik wang ketika bertanding jawatan Naib Presiden UMNO pada pemilihan parti bulan September 2004 masih diingati rakyat negara ini kerana liputan meluas mengenainya. Beliau yang digantung keahliannya selama 6 tahun adalah bukti jelas pembabitannya dalam amalan rasuah yang sangat menjijikkan.

Bukan itu sahaja; penduduk Negeri Sembilan pun tahu betapa korupnya beliau ketika menjadi Menteri Besar selama 22 tahun. Beliau melepaskan jawatan tersebut dengan isu ternakan babi di Bukit Pelandok yang memaparkan wajah sebenar siapa beliau. Ketika menjadi Menteri Wilayah Persekutuan; beliau dilihat gagal berperanan sebaliknya menggunakan hubungan baik dengan tauke tertentu untuk mendapat habuan bagi menyogok perwakilan dalam pemilihan parti. Saya sendiri pernah menghantar memorandum kepada Badan Pencegah Rasuah(nama ketika itu)mengenai penglibatan Isa Samad dalam aktiviti korup beliau.

Adalah pelik bagaimana tokoh kitar semula ini dilantik menerajui Felda, sebuah GLC terpenting milik orang melayu dengan track record yang begitu buruk?

Kenyataan Ahmad Maslan baru-baru ini yang mendedahkan kejayaan anak-anak peneroka dalam kerjaya mereka sebagai seorang ahli korporat, profesional dan ahli akademik yang berjaya; nampaknya tidak memberi apa-apa makna. Kenapa tidak dilantik dikalangan mereka; yang sekurang-kurangnya boleh menandingi pencapaian Raja Alias, bekas Pengerusi Felda dulu.

Bayangkan, di zaman Yusof Nor sebagai Pengerusi Felda(1 Julai 2001-31 Dis 2010)pelbagai cerita, skandal dan krisis berlaku. Pendedahan Ahmad Maslan sendiri di Parlimen yang mengesahkan rezab Felda merosot daripada RM4.08 bilion pada tahun 2004 ke RM1.3 bilion pada tahun 2009 membuktikan Felda sedang bermasalah akibat salah urus, penyelewengan dan salah guna kuasa.

Adakah dengan perlantikan Isa Samad akan menyempurnakan pakej manusia korup menerajui Felda iaitu Ahmad Maslan, Isa Samad dan Najib Razak?

Tanah seluas 905,000 hektar adalah aset 112,635 orang peneroka dan akan di warisi oleh lebih sejuta generasi kedua dan ketiga Felda. Kenapa mereka ini tidak pernah dirundingkan terlebih dahulu?

Saya penuh yakin tidak akan ada yang menyokong Isa Samad melainkan para pengampu Felda sahaja. Ketika ini pun puluhan sms dan panggilan talipon yang saya terima membantah perlantikan Isa Samad dan mendesak sesuatu dilakukan.

Justeru menjaga kepentingan warga Felda, saya mewakili warga Felda mendesak Perdana Menteri menarik balik perlantikan Isa Samad sebagai Pengerusi Felda. ANAK akan menggerakkan pungutan tandatangan seluruh warga Felda mulai 1 Januari 2011 ini dan akan diserahkan sendiri kepada Perdana Menteri dalam tempoh sebulan.

Jika ianya gagal melembutkan pendirian Perdana Menteri, suatu Memorandum akan diserah ke Bawah Duli Tuanku Yang DiPertuan Agong untuk memohon campurtangan baginda.

Pelbagai bentuk kempen akan dilakukan bagi mempastikan Isa Samad tidak akan dinobatkan sebagai Pengerusi Felda yang baru. Perdana Menteri telah melakukan kesilapan besar atas perlantikan ini. KATAKAN TIDAK KEPADA ISA SAMAD!

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit….ANAK TAK FAHAM FAHAM LAGI…. kah kah kah..

kah kah kah… LANTIKAN INI IALAH LANTIKAN PORT DICKSON… kah kah kah…

kah kah kah…. LANTIKAN INI IALAH LANTIKAN ZIANA ZAIN… kah kah kah…

kah kah kah… TAK PERCAYA TANYA 6 ORANG PEGAWAI AGAMA ISLAM NEGERI SEMBILAN YANG KENA BUANG…...kah kah kah

kah kah kah…. SIAPA TAHU SILA TEMU BUAL PEGAWAI AGAMA INI… kah kah kah..

kah kah kah…. PEGAWAI AGAMA INI BUKAN KAWAN KHUSRIN… kah kah kah…

kah kah kah… PEGAWAI INI BUKAN KAKI BODEK…. kah kah kah…

kah kah kah…. LU TOLONG GUA… GUA TOLONG SAMA LU…. kah kah kah…MAHASISWA TOLAK THIRD FORCE

ANAK MUDA BAGUN MELAWAN !KENYATAAN MEDIA :PENGLIBATAN SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM) DI DALAM MCLM DAN PILIHANRAYA UMUM.


1. Mutakhir ini suara-suara ‘kuasa ketiga’ begitu lantang berkumandang dengan semakin hampirnya Pilihanraya Umum ke-13.

2. Terhebat adalah sebuah gerakan bernama Malaysian Civil Liberties Movement (ringkasnya MCLM).

3. Ada juga perkhabaran yang mendesak dan mencadang supaya mahasiswa turut mengambil bahagian secara terus bersama barisan calon-calon MCLM di dalam Pilihanraya Umum akan datang.

4. Solidariti Mahasiswa Malaysia telah berbincang dan memutuskan bahawa SMM tidak akan terlibat dengan MCLM dalam menyediakan calon dari kalangan Mahasiswa untuk bertanding dalam Pilihanraya Umum.

5. SMM juga telah sepakat atas kesedaran bahawa dalam menuju sistem dua parti gabungan; untuk berpendirian bahawa pertandingan tiga penjuru adalah sebuah pertandingan yang merugikan perjuangan memulihkan demokrasi, hak asasi manusia, menegakkan keadilan dan membela nasib rakyat.

6. SMM juga berpendapat bahawa keputusan secara kolektif tidak akan dapat dicapai dalam sebuah kumpulan yang tidak terikat dalam organisasi terurus. Demikian 30 calon MCLM tidak punya upaya untuk mencapai konsensus bersama dalam hal-hal penting melibatkan negara, agama, demokrasi apatah lagi jalur fikir ekonomi.

7. SMM menyedari hakikat bahawa makna politik itu bukan hanya sebuah perlawanan. Kompromi, desak dan gesa juga adalah sebahagian daripada politik. Justeru SMM tidak semestinya ikut serta dalam perlawanan dalam Pilihanraya Umum.

8. Bagi Mahasiswa, bertanding dalam Pilihanraya Umum bukanlah suatu prioriti. Apa yang lebih penting ialah menyedarkan rakyat tentang hak mereka, menyuarakan hasrat dan kepentingan masyarakat utk kesejahteraan semua.

9. Fungsi Mahasiswa sebagai suara ketiga tidak semestinya ikut bertanding dalam Pilihanraya, malah jauh lebih penting dari sekadar menjadi legislator di Parlimen ialah untuk terus menjadi suara yang terkecuali dari politik struktur dan permainan kuasa.

10. Justeru SMM masih belum punya hasrat serta mengadakan perbincangan untuk menghantar calon untuk bersama MCLM dalam menghadapi Pilihanraya Umum akan datang.


Sekian, terima kaseh.

Hilman Idham
Solidariti Mahasiswa Malaysia
29 Disember 2010

SELANGOR SESEDIA UNTUK MELAWAN
SEKALI LAGI!nota:
sekali lagi
beri perhatian
sanggup kah sesiapa
duduk semaja dengan malaon ini

muka sembab mata bula
patit kah jadi barua
kavita singh kah kah kahSUK : KERAJAAN NEGERI NAFI LEWAT SERAH NAMA, DAKWA WUJUD DALANG - minsider

Kerajaan negeri Selangor menyangkal Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Munir Bani yang mendakwa kononnya kerajaan negeri lewat menghantar senarai calon untuk mengisi jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri yang kini kelihatan menjadi kemelut antara negeri dan pusat.

Pakatan Rakyat Selangor juga kesal dengan perkembangan mutakhir dan merasakan ia tindakan didalangi individu tertentu yang mahu menggunakan istana demi kepentingan politik mereka.

Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor, Faekah Husin menegaskan, tidak terdapat dalam mana-mana peruntukan yang menyatakan bahawa pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri perlu dibuat dalam tempoh atau masa tertentu.

Malah katanya, jawatan Ramli Mahmud selaku Setiausaha Kerajaan Negeri sepatutnya hanya tamat 20 Mac depan.

“Perlu ditegaskan di sini, kerajaan negeri telah menjalankan proses pemilihan pada 27 November lalu dengan menubuhkan Panel Pemilihan yang sejajar dengan Nota Amalan Perkhidmatan Awam,” kata Faekah dalam satu kenyataan dikeluarkan petang ini.
Panel itu diketuai Speaker Dewan Negeri Selangor Teng Chang Khim dengan dianggotai dua Exco Kerajaan Negeri Dr Hasan Ali dan Dr Xavier Jayakumar.

Panel itu kata Faekah, telah menemu ramah enam calon dari lapan nama yang telah dicadangkan oleh Pejabat Setiausaha Negeri dan Pejabat Sumber Manusia.

“Panel Pemilihan telah menyenarai pendek calon-calon dan Menteri Besar telah pada 17 Disember 2010, mempersembahkan nama-nama tersebut untuk pertimbangan Sultan Selangor bagi mengisi jawatan Setiausaha Kerajaan,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. BETUL TAK….. MUKA SEMBAB INI MUKA PENIPU…. kah kah kah..

kah kah kah… MUKA JAGA SELUAR DALAM KAVITA SINGH…. kah kah kah..

kah kah kah…. MUKA RUPA TAPAK KASUT KAVITA SINGH…. kah kah kah..

kah kah kah….. KURUSKAN MUKA SIKIT….BIAR SENANG BERNAFAS…. kah kah kah..


sila baca sekali lagi apa malaon ini cakap :


MB SELANGOR LEWAT SERAH SURAT – berita hairan

Pelantikan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri yang baru adalah muktamad dan tidak boleh diubah walaupun Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkesempatan menghadap Sultan Selangor.

Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Mohamad Munir Bani, bagaimanapun berkata hasrat Abdul Khalid menghadap Sultan Sharafuddin Idris Shah, hari ini berhubung perkara itu tidak dapat dilaksanakan kerana baginda bercuti mulai 26 Disember hingga 3 Januari ini.

Katanya, Sultan Sharafuddin Idris Shah adalah Sultan yang tegas dan tidak akan berganjak daripada keputusan yang sudah dibuat.

Selain itu, katanya, mengikut Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959, tidak dinyatakan Menteri Besar perlu terlebih dulu dimaklum mengenai calon bagi jawatan itu atau mendapat persetujuan Menteri Besar.

Ini bermakna Ketua Setiausaha Negara, Mohd Sidek Hassan selaku ketua Jabatan Perkhidmatan Awam mempunyai kuasa memilih calon berkelayakan bagi jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri dan mendapat perkenan Sultan Selangor. Sultan memegang kuasa eksekutif pada peringkat negeri dan kerana itu baginda perlu disembah maklum calon bagi jawatan itu untuk diperkenankan," katanya ketika dihubungi semalam.

Mohamad Munir juga berkata, kerajaan negeri lewat menghantar senarai nama untuk jawatan tertinggi penjawat awam itu kepada pihak istana kerana Abdul Khalid menyerahkan tiga nama dalam sepucuk surat bertarikh 7 Disember sedangkan Sultan Sharafuddin Idris Shah memberi perkenan pelantikan Mohd Khusrin pada 10 Disember, dipercayai sebelum surat berkenaan sampai ke istana.

nota:
jelas nampak menipu !