Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 20 Oktober 2008

NASIONALIS KIRI SHAMSIAH FAKEH MENINGGAL DUNIA - TERKINI !!

Shamsiah Fakeh nasionalis kiri yang berjuang mengangkat senjata melawan British telah meninggal dunia pagi ini jam 9.00.

Jenazah akan di uruskan di Surau Al-Hidayah Kucai Enterpreneur’s Park.

Akan di kebumikan di tanah Perkuburan Islam Sungai Besi selepas Asar.

( Ahad dua minggu dulu rakan sekolah pondok Shamsiah Fakeh – Rais Manaf telah juga meninggal dunia di Jelebu )



BURSA SHAM JATUH BAWAH 900 – The Edge Daily

PETALING JAYA: The Kuala Lumpur Composite Index jatuh ke bawah 900 garis sikoloji pagi ini.

Pagi ini juga Najib Razak akan menambah 5 bilion ringgit lagi sebagai tambahan untuk menjadikan 10 billion ringgit sebagai modal kepada ValueCap.Sdn.Bhd.

Syarikat ValueCap ini ditubuh pada tahun 2003 untuk membeli saham kepada syarikat yang kurang bernilai.


kah kah kah…. ini kerja bangang….. 10 bilion ni duit sapa?.... napa nak beli saham tak laku…. kenapa guna duit rakyat beli saham tak laku…..idea sapa ni….kah kah kah….ini duit rakyat…. macam mana…hal ini tak ade bincang dalam parlimen…... habis hangus duit rakyat....

cakap ekonomi ok….ni mengelabah…. 10 bilion ringgit ni kalau buat rumah untuk rakyat lagi best…. 10 bilion ringgit ni kalau beli sistem dylisis untuk semua hospital lagi best….10 bilion ringgit ni kalau buat sekolah lagi best….. sapa punya syarikat ini?....siapa lembaga pengarahnya….. mesti ada kroni ni….kah kah kah



BERITA HAIRAN !!KERTAS UNDI LEBIHAN ‘MASUK’ LOKAP POLIS

ALOR GAJAH: Kertas undi bagi menentukan calon Ketua Umno bahagian Alor Gajah terpaksa dihantar ke Balai Polis Selandar, tengah malam tadi, apabila didapati berlaku lebihan dari segi jumlah.

Jawatankuasa Pemilih terpaksa menangguhkan keputusan itu dan membawa kertas undi itu ke balai polis selepas jumlah undi didapati bertambah sebanyak tiga, iaitu daripada 395 menjadi 398.


kah kah kah … ini betul betul berita hairan….. kah kah kah ….wow …. hebat…. apa agaknya kesalahan kertas undi ni….. kah kah kah ….kertas ni akan ditahan berapa lama…..kah kah kah …..

kah kah kah… sin sal la bin….kah kah kah…. kertas boleh bertambah dengan sendirii….ingatlaaaa…inilah yang selalu berlaku semasa pilihanrya umum …tapi tu kerja SPR…. tak caya lagi?.... cuba fikir cam na kertas undi boleh bertambah?....fikir dan firkan….berapa lama kita ditipu….dakwat dijari tak nak….pemerhati luar tak boleh….kerana…..kah kah kah….nak tambah kertas undilaaa…



PM BERHAK TEGUR MAHATHIR - malayau

Perdana Menteri berhak menegur Tun Dr. Mahathir Mohamad kerana ia adalah suatu perkara biasa bagi membetulkan keadaan.

Datuk Seri Syed Hamid Albar
Ahli Majlis Tertinggi UMNO


Tidak pernah berlaku orang luar mengatur pemilihan parti dan kalau berlaku pun tak patut benda itu berlaku.


Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin
Ahli Majlis Tertinggi UMNO


Tindakan Dr. Mahathir itu hanya akan menjejaskan tanggapan rakyat terhadap beliau sebagai seorang negarawan.

Datuk Ahmad Shabery Cheek
Menteri Penerangan


Orang luar jangan campur urusan dalaman UMNO dan biarkan orang UMNO sendiri membuat penilaian.

MOHAMED AZIZ
Ketua UMNO Bahagian Sri Gading

kah kah kah….. ini adalah pahlawan-pahlawan dan panglima wak dolah…. silap-silap semuanya hangus kena pancung oleh mat mongol….kah kah kah ….

kah kah kah…. baru sekarang mereka sedar yang madey bukan ahli gerombolan… kah kah kah…..tapi tak mengapa…. biar lambat asalkan melwan….. lawan jangan tak lawan …. rakyat nak tengok sapa kuat….sapa kuat dia dapat….gaduh jangan tak gaduh….biar mati berdiri jangan mati dalam perigi….kah kah kah



AHMAD SHABERY SOKONG KENYATAAN PM - malayau

SHAH ALAM 19 Okt. - Menteri Penerangan, Datuk Ahmad Shabery Cheek hari ini menyokong kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bahawa Tun Dr. Mahathir Mohamad tidak sepatutnya campur tangan dalam pemilihan kepimpinan UMNO.

Beliau berkata, kenyataan Abdullah itu dibuat kerana Perdana Menteri mahu masa depan negara dan UMNO ditentukan oleh rakyat dan anggota parti itu sendiri
.

kah kah kah….. macam nilaaa mat kemaman oooi…. berani sikit…. duku kepala madey tu…. kah kah kah…. kan dulu dia duku 46 …. ni duku dia balik…. kah kah kah…. nak takut buat apa…. lepas ni pun hang akan kantoi juga…. kena pancung….kah kah kah….alang alang lebih baik tibai…. kah kah kah…. biar mati berlawan jangan mati sedang mengawan…. kah kah kah



PAC DIARAH HALUSI PEMBELIAN EUROCOPTER - malayau

PEKAN 19 Okt. - Kerajaan mengarahkan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) memperhalusi isu pembelian helikopter Eurocopter EC725 bagi menggantikan Nuri sebelum mengambil keputusan untuk membeli pesawat itu.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, keputusan membeli pesawat tersebut perlu dikaji secara mendalam walaupun proses perolehan helikopter itu dikatakan dilakukan mengikut peraturan dan tidak dipengaruhi mana-mana pihak.

"Dalam mesyuarat Kabinet kelmarin, saya mengusulkan supaya isu pembelian helikopter Eurocopter diperhalusi PAC.

kah kah kah….. mat mongol ni ambil kesempatan…. macam dia yang arahkan…. kah kah kah … bukan nak kaji…. Nak kaji buat apa ….. orang nak siasat dia …. Dia nak buat kelentong lagi laaa ni…. kah kah kah…… apa lagi trick mat mongol ni…. kah kah kah …. orang semua dah tahu…. bawa masuklaaa badan pencegah rasuah…. bila lagi wak dolah nak hantar BPR … tak kan nak tunggu BPR baru…..tak boleh tunggu…. nanti ada yang lari….kah kah kah



SYED HAMID TAK KISAH DICEMUH DEMI TUGAS - malayau

MARANG 19 Okt. - Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar tidak kisah menjadi mangsa cemuhan dan kecaman penulis-penulis blog selepas tindakan tegas termasuk mengharamkan Hindu Rights Action Force (Hindraf) diambil.

Beliau berkata, ini kerana tindakan itu walaupun tidak popular kepada sesetengah pihak tetapi penting dalam mengekalkan ketenteraman, perpaduan, kestabilan dan keselamatan negara.


kah kah kah…. jilbab jangan merajuklaaaaa…. kena cemuh macam mana? kah kah kah… siapa penulis yang cemuh ni…. bbc ke?... washington post ka?.... new york times ke?.... kah kah kah…. woit jilbab…. hang buatlaaa blog sendiri…. nak menagis buat apa…. kah kah kah…. yang orang marah tu kerana hang cakap bodoh… bukan kerana hang bodoh tapi bila hang buka mulut nampak hang bodoh … hang cakap sama macam kawan lama hang mat zam zam…. mana munkee tu dah ilang …. tak dengar suara…. balik kerala ke?....kah kah kah



GENERASI MUDA PERLU BERANI TEGUR PEMIMPIN - malayau

JOHOR BAHRU 19 Okt. Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru, Datuk Shahrir Samad mahu generasi muda tampil menegur pemimpin sedia ada secara terbuka kerana pandangan mereka amat dihargai.

Katanya, pandangan orang muda sentiasa diperlukan bagi memastikan perkembangan UMNO terus kukuh.

Saya harap dalam setiap mesyuarat, generasi muda jangan fikir sangat apa pandangan orang lama. Lebih baik meluahkan pandangan daripada pendam di hati,katanya.


kah kah kah….. generasi muda bukan hanya menegur pemimpin….. depa dah lari dan dah masuk pakatan…. tu pasal pakatan dapat lima negeri…. kah kah kah….. mamat ni tak sedar ke… kalau tak ada akta universiti…. satu habuk pun tak ada orang muda yang nak sokong gerombolan united malays national organisation… kah kah kah…

wak kalau wak berani sediri kenapa wak tak gudamn madey….. kah kah kah… wak takut kah?..... kah kah kah