.

Khamis, 27 November 2008

SKIM PENCEN DIBERI SEMULA KEPADA KAKITANGAN AWAM - melayau


PUTRAJAYA 27 Nov. Kerajaan bersetuju supaya opsyen mengambil skim pencen diberi semula kepada semua anggota sektor awam yang telah memilih skim Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, tempoh opsyen tersebut bermula dari 1 hingga 31 Januari tahun depan dengan tarikh kuat kuasanya pada 1 Februari.

Beliau mengumumkan demikian ketika berucap pada majlis penyampaian anugerah kualiti sektor awam di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) hari ini.


kah kah kah…. gamin tak tak ade duit…. kah kah kah…. mat mongol nak rompak KWSP…

kah kah kah…. kalau simpan KWSP boleh ambil keluar sekali harung… kalau pencen keluar bulan bulan… dan nasib tak baik… kah kah kah…..

woit …. mat mongol cakap OUR ECONOMY IS STABLE….. kah kah kahGEMPAR !!!! MUNKEE SAIFUL MUNCUL LAGI – MalaysiaKini

Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mendakwa dirinya diliwat oleh Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, terkilan dengan kelewatan perbicaraan kes tersebut.

Sebelum ini, Mohd Saiful ditemani peguamnya, Zamri Idrus hadir di pejabat JAWI.

Mohd Saiful bagaimanapun, berkata beliau tidak mahu mengulas lanjut mengenai tujuan dia ke JAWI pagi ini.


KENAPA ?

ujan tidak ribut tidak … tetiba munkee ni muncul… kah kah kah… tapi kali ini Unti Pet tak ade pula….. kah kah kah….

kah kah kah… inilah yang dinamakan KONSPIRASI …. ada orang di belakang… opps… maaaf…. ada orang yang merancang… kah kah kah…

BUKAN KAH hujung minggu ini PKR akan mengadakan KONGRES DI SHAH ALAM…. maka munkee ni keluar dari lubang opps .. maaf silap lagi…. bukan lubang tapi tempat dia menyorok…. kah kah kah…

konspirator ni… nak kacau KONGRES PKR … biar media heboh hal bontot munkee ni… bukan rancangan PAKATAN RAKYAT nak ambil kerajaan…. kah kah kah…

woit…. kalau nak dapat media attention…. kah kah kah… u datang laaaa…ke shah alam…kah kah kah… ada CNN, BBC, Rueters, AFP, AP, ABC, CBS, Aljazera…. semua tunggu you … kah kah kah…u bawak laaa unti pet….kah kah kah

…kah kah kah… u bawa juga borang application scholarship yang mat mongol dah rekomen pada u… kah kah kah…

Aljazeera nak ambil u nak jadi u pengacara program….ANA IBNU CAR MURTA… kah kah kah…

Tv Pakistan nak ambil u jadi pengacar program….DOS DOS BENCUT HEI…kah kah kah

Berbulan-bulan dulu TT banyak terima surat bertanya tentang…. betul ke munkeee ni kena…. kena apa hah?.... susah nak cakap…. ada yang tanya adakah munkee ni sudah hamil… ada yang tanya adakah munkee sudah berbadan dua…. ada yang bertanya betulke munkee ni sedang bunting…. kah kah kah….

kah kah kah…semua pertanyaan tak baik….sorang pun tak ada bertanya apa khabar Unti Pet… kah kah kah…kah kah kah….

kah kah kah... konspirator lupa…. ni zaman dah ada internet….kah kah kah…BERITA BAIK UNTUK SISTEM SOSIALIS - GEDUNG MEMBELI BELAH 100 TAHUN MUFLIS , 31,000 HILANG KERJA – the guardian londonWoolworths gedung membeli belah untuk rakyat biasa telah jatuh muflis petang kelmarin. Gedung berumur 100 tahun ini memiliki 800 buah kedai di UK dan di bandar besar dalam dunia.Gedung ini telah menjadi mangsa pertama sebelum perayaan Hari Krismas.

Beberapa jam sebelum Woolworth diistihar muflis, sebuah gedung perabut MFI juga telah tidak dapat membayar sewa. MFI memiliki 111 cawangan. Pada ketika ini 1 dari 4 cawangan MFI telah ditutup.

Kemuflisan Woolworths dan MFI ini akan mengakibatkan 31,000 hilang pekerjaan.

Di Amerika tiga syarikat pembuat kereta terbesar dalam dunia – FORD, GENERAL MOTORS dan CHRYSLER sedang nazak.

Berita ini amat baik untuk mereka yang berjalan kaki , cintakan alam dan cintakan dunia tanpa kereta.

Buku yang terlaris di jual di Eropah ketika ini ialah buku-buku yang bersangkutan dengan pandangan dasar ekonomi sosialis dan pandangan-pandangan ekonomi Marxist.

Di German dua bulan dahulu DAS KAPITAL telah berkali-kali di ulang cetak kerana keinginan warga untuk mengetahui apakah dia dasar ekonomi sosialis. Das Kapital sedang menjadi buku terlaris di Eropah.
s.BERANI MADEY SAHKAN MUKHRIZ TIDAK RASUAH? - harakah


Politik wang, "istilah sopan" untuk gejala rasuah dalam pemilihan Umno diakui sudah mencapai tahap paling parah, namun bagi majoriti rakyat Malaysia ia tidak lebih sekadar satu isu basi yang hanya hangat dibincangkan setiap tiga atau empat tahun sekali. Walaupun didedahkan, misalnya hanya untuk menjadi ketua bahagian sahaja ada calon yang menghabiskan puluhan juta ringgit, masyarakat umum tidak lagi terkejut dengan "perangai jelik orang Umno itu".

Malah, ramai yang senyum sinis (menahan muak) mendengar pelbagai penegasan pimpinan tertinggi Umno bagi memerangi politik wang yang sudah mendarah-daging seluruh tubuh parti berkenaan. Terbaru, bakal Presiden Umno, Najib Razak dari Lima, Peru mengakui usaha menangani rasuah dalam Umno tidak mudah dan memakan masa panjang untuk mengatasinya.

"Saya tak pasti, antara Mukhriz dan Khairy, siapa yang kurang membelanjakan wang dalam kempen nanti," kata seorang aktivis Pemuda Umno, yang mendakwa ketiga-tiga calon ketua pemuda itu sudah terjerumus dalam gaung rasuah. "Masakan Mukhriz mampu mendapat pencalonan paling tinggi ketika Khir Toyo dan Khairy dikatakan mengumpan perwakilan bahagian-bahagian dengan rasuah?" tambahnya.


kah kah kah…. MAHAFIRAUN LAWAN RASUAH ??..... kah kah kah…biar betul…. kah kah kah

… semenjak bila mahafiraun lawan rasuah ?… kah kah kah…. ini nak kempen untuk firauan kecik…. kah kah kah… nanti yang kecik ni jadi mahafirauan lagi… kah kah kah…nak naik tahtha…. nak jadi antu raya… kah kah kah

kah kah kah… ini nak bantu munkee sembab… kah kah kah… mahafiraun kata yang lain ‘jokers’…. kah kah kah… mere nam joker ni pun dulu dlaam kabinet half past six mahafiraun…. kah kah kah…

kah kah kah…. kalau mahafirauan melawan rasuah… samalah macam umi ufilda masih dara sunti… kah kah kah….

EZAM CADANG PAS TERAJUI PENTABIRAN SELANGOR – melayauSHAH ALAM 26 Nov. Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamad Ezam Mohd. Nor mencadangkan pemimpin Pas mengambil alih pemerintahan Selangor bagi mengembalikan keseimbangan politik dan kedudukan tidak menentu bangsa Melayu.

Beliau berkata, cadangan tersebut dilihat lebih rasional ekoran beberapa kontroversi berlaku di negeri itu yang berpunca daripada keputusan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sepanjang lapan bulan lalu di bawah pimpinan PKR
.

kah kah kah… BEKAS !! BEKASSSsssss…. kah kah kah… munkee ni KKS – kurang kasih sayang… kah kah kah…

munkeee ni gila talak…. pas tak nak… pkr tak nak…. yang nak hanya gerombolan united malays national organisation…. kah kah kah…

woit… apa jadi dengan GERAK ?.... kah kah kah… tak TAK BERGERAK… tak nazak… kah kah kah…. tak lawan rasuah lagi…. dulu heboh… kah kah kah… napa senyap….langsung tak berani cakap hal rasuah lagi… kah kah kah…. takut pada mahafiraun atau firaun kecik?..... kah kah kahPENGUATKUASAAN BERSEPADU BENDUNG SALAH GUNA VOA - melayau


Waktu Ketibaan atau Visa on Arrival ( VOA ) telah disalah guna oleh hampir 30 peratus daripada pelancong yang melawat Malaysia. Ini satu angka yang cukup membimbangkan. Sejak kemudahan ini diperkenalkan pada 1 September 2006 dan dari tarikh tersebut sehingga 30 September 2008, sebanyak 251,908 VOA telah dikeluarkan dan dari jumlah itu seramai 75,465 orang pelancong telah menyalahgunakannya dengan tinggal melebihi masa di negara ini.


kah kah kah…. siapa ingat dasar VOA sapa buat?.... kah kah kah..

kah kah kah…. siapa tahu kenapa ramai orang nigeria leh datang sini… kah kah kah

… melayu jangan mudah lupa…kah kah kah…dasar VOA ini mahafirauan yang buat…

kah kah kah...masa itu dia jadi raja afrika… kah kah kah… ingat tak?....

kah kah kah.... ada south south… ada dialok langkawi… kah kah kah…

masuk segala macam hantu puaka…. masa itu semua kecut telog… kah kah kah …tak berani lawan mahafiraun… kah kah kah… ni dah banyak masaalah timbul kerana emperor afrika ada disini… kah kah kahKES KP IMIGRESEN TERIMA RASUH DIBICARA MEI DEPAN - mStar


KUALA LUMPUR: Mahkamah Sesyen di sini hari ini menetapkan 18 Mei tahun depan sebagai tarikh perbicaraan terhadap bekas Ketua Pengarah Jabatan Imigresen yang dituduh menerima rasuah RM60,000 daripada seorang ahli perniagaan bagi mempercepatkan kelulusan permohonan 4,337 visa pekerja Bangladesh, Ogos lalu.

Timbalan Pendakwa Raya, Fadzillah Mohd Osman memberitahu Hakim S.M. Komathy Suppiah bahawa pihaknya akan memanggil 30 saksi bagi memberi keterangan.

Datuk Wahid Md Don, 56, mengaku tidak bersalah menerima wang itu daripada Datuk Low Chang Hian sebagai bayaran upah.


kah kah kah…. inilah contoh terbaik KETUANAN MELAYU…kah kah kah

inilah contoh birokarat melayu…. kah kah kah…

inilah contoh hubungan baik antara ketuanan melayu denggan towkay cina…. kah kah kah… peniagaan ali dengan baba… kah kah kah