Jumaat, 6 April 2012

SEMUA WAJIB BERSEDIA ! 28 APRIL DATARAN MERDEKA

INI ANGKA KE DATARAN MERDEKA
KOMENTAR TUKAR TIUB


gerombolan amsih anggkuh
jawatan kuasa parlimen hanya tipu
ditubuhkan untuk jinak orang ramai
ditubuh untuk redakan kemarahan orang ramai

masa untuk bercakap telah tamat
masa untuk hantar memo telah habis

masa untuk berdemo telah sampai
500 ribu kita wajib turunSEMUA TURUN KE DATARAN MERDEKAHANYA 1 DARIPADA 8 TUNTUTAN BERSIH DITUNAIKAN – keadilan daily


KUALA LUMPUR 6 April — Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu menegaskan himpunan Bersih 3.0 perlu kerana hanya satu daripada lapan tuntutan Gabungan Pilihan Raya Bebas dan Adil (Bersih) diluluskan dalam laporan Jawatankuasa Khas Parlimen (PSC).

Mohamad berkata tujuh tuntutan lain langsung tidak dimasukkan dalam laporan 22 cadangan yang diusulkan PSC.

“Ini kerana dari lapan tuntutan hanya satu ditunaikan iaitu celup jari (dakwat kekal).

“Yang lain langsung tidak dipedulikan bahkan daftar pemilih paling kotor,” katanya pada sidang media di ibu pejabat Pas di Jalan Raja Laut semalam.

Selain dakwat kekal, Bersih turut menuntut SPR membersihkan daftar undi, mereformasikan undi pos, memberikan akses media yang bebas dan adil, tempoh kempen minima selama 21 hari, pemerkukuhkan institusi awam, menghentikan rasuah dan menghentikan politik kotor.
Selain memberi perbandingan jelas antara Malaysia dengan Myanmar, Mohamed berkata negara ketinggalan jauh dalam penambahbaikan sistem pilihan raya berbanding negara itu yang mengamalkan sistem pilihan raya yang bersih dan adil, seperti dilaporkan The Malaysian Insider.

Bersih pada 4 April lalu mengumumkan himpunan ketiga bagi menuntut pilihan raya bebas dan adil akan berlangsung 28 April ini di Dataran Merdeka.

Himpunan itu akan bermula jam 2 petang dijangka berlangsung serentak di beberapa lokasi lain dalam Malaysia dan juga seluruh dunia.

Ia juga adalah lanjutan daripada himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai tahun lalu dengan penglibatan puluhan ribu rakyat bagi menuntut lapan penambahbaikan dalam sistem pilihanraya.


ANAK MUDA MAHSISWA BERSEDIA!NOTA:
sila buat semua persediaan
sila buat apa yang patut
minta cuti
tempah tiket bas
jumpa awek
tempah hotel

suami wajib ajak isteri datang
isterin wajib ajak suami datang
balak wajib ajak awek datang
awek wajib ajak balak datang

kalau degil tak datang
cari ganti kah kah kah


INI SAHEH SAEKOR KANG KONG

NASIB SAEKOR KANG KONG


MOHON BATAL NIKAH ISTERI KETIGA LELAKI
- berita hairan

BEKAS DEKAN KESAN JANTINA SELEPAS SETAHUN KAHWIN

KUALA LUMPUR: Selepas hampir setahun berkahwin dengan ‘isteri’ ketiganya, bekas dekan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Dr Bahrom Sanugi memfailkan permohonan membubarkan pernikahan mereka di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini, apabila mengesyaki pengusaha butik kecantikan itu seorang lelaki.

Permohonan itu dikemukakan Bahrom, 61, (plaintif) pada 17 Januari lalu, selepas mendapat arahan daripada Jabatan Agama Islam Daerah Gombak pada 23 November 2010 supaya berpisah sementara dengan Sri Wani Choo Abdullah, 37, (responden).

Peguam Bahrom, Muhammad Hafiz Ab Rashid, berkata anak guamnya membuat aduan ke Pejabat Agama apabila mengesyaki responden bukan seorang wanita sekitar 2010 selepas pasangan itu berkahwin di Songkla, Thailand pada 19 Ogos 2009 dengan mendapatkan sijil nikah palsu di Kedah.

“Anak guam saya mempunyai bukti jelas berhubung jantina Sri Wani itu selepas menemui surat beranak yang menunjukkan beliau seorang lelaki. Malah dua nombor akhir pada kad pengenalannya adalah nombor ganjil sekali gus mengukuhkan bukti responden bukan wanita,” katanya.

Muhammad Hafiz berkata, mahkamah menetapkan 24 April ini untuk memutuskan sama ada responden perlu menjalani ujian DNA bagi mengesahkan jantinanya selepas pihaknya mengemukakan permohonan itu pada 18 Januari 2012 mengikut Seksyen 85 Akta Tatacara Mal Mahkamah Syariah 1998.

Bagaimanapun, Sri Wani berasal dari Bentong, Pahang yang memeluk Islam pada 2001 itu memfailkan bantahan terhadap permohonan terbabit tetapi tidak menyatakan alasan kukuh menerusi afidavit balasan kepada Bahrom sebaliknya beliau hanya mengemukakan jawapan mendakwa dirinya dianiayai.

Terdahulu, dalam prosiding di Mahkamah Jalan Duta di sini semalam, Sri Wani hadir ke mahkamah berseorangan dengan memakai baju kurung dan berselendang ungu untuk memfailkan injunksi sebelah pihak terhadap dua isteri Bahrom kerana mendakwa difitnah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI SAHEH KANG KONG... kah kah kah..

kah kah kah...SETAHUN MENGENTOT BARU SEDAR.... kah kah kah..

kah kah kah...NAMPAK SANGAT BOHONG.... kah kah kah..

kah kah kah.... TAK KAN TAK TAHU RUPA CIPAP.... kah kah kah..

kah kah kah... TAK KAN TAK KENALA RUPA KONTOL.... kah kah kah...

woit... INI MESTI KES NAK MAKAN FREE..... kah kah kah..

kah kah kah... KES DAH PUAS ENTOT.... BARU NAK LARI.... kah kah kah

woit... TAK CAYA?... kah kah kah..

woit...TENGOK KANG KONG INI ADA BERAPA PENYEDAP.... kah kah kah..

kah kah kah...KANG KONG INI ADA 3 PENYEDAP... kah kah ka


PELAJAR ANAK MUDA TURUN


KOMENTAR TUKAR TIUB


bersedia dari sekarang
sila ambil cuti
sila tempah tiket bas
sila tempah tiket keretapi
sila tempah tiket kapal terbang
sila kongsi kongsi naik kereta

bersih mahu 500 ribu
di dataran merdeka
pada sabtu 28 aprfil

ini demo ibu dari sega demo
ini demo sejarah
ini demo penentu

imni demo garis pemisah
sama ada kita akan terus ditipu
atau bangun melawan

anak anak muda
mahasiswa
pelajar
sila susun baris
untuk barisan hadapan

kita duduk
kita bantah!

PAK SAMAD : JANGAN KAITKAN SOAL AGAMA, BANGSA DALAM BERSIH 3.0 - minsider

KUALA LUMPUR, 6 April — A. Samad Said menegaskan Wira Perkasa tidak sepatutnya menyerang Datuk Ambiga Sreenevasan dengan isu-isu sensitif kaum dan agama, menambah himpunan Bersih 3.0 pada 28 April ini tiada kaitan dengan perkara-perkara itu.

Jelas Sasterawan Negara ini, sesiapa sahaja termasuk umat Islam boleh menyertai perhimpunan kali ketiga anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) dan Wira Perkasa tiada hak untuk menghalang.

“Soal mereka (Wira Perkasa) dengan Ambiga soal yang lain, bagi saya yang penting tiada perbezaan bangsa dan agama dalam perhimpunan itu.

“Sesiapa sahaja yang merasakan landas demokrasi ini perlu dibetulkan boleh menyertainya... itu yang betul,” katanya kepada The Malaysian Insider.
PAK SAMAD SEDIA UNTUK BERSIH 3.0 , MAHU RIBUAN RAKYAT SERTAI - minsider

KUALA LUMPUR, 5 April — Ikon sastera negara Datuk A. Samad Said yang menjadi perhatian tahun lalu apabila berjaya menyerahkan memorandum reformasi sistem pilihan raya kepada Yang di-Pertuan Agong.

Hari ini, beliau “terganggu” bahawa tiada reformasi sistem pilihan raya yang sebenar dilakukan sejak perhimpunan Bersih 2.0 di ibu negara pada 9 Julai lalu.

Sasterawan Negara yang lembut percakapannya memberitahu The Malaysian Insider berulang kali bahawa beliau “tidak gembira” dengan 22 cadangan yang diusulkan Jawatankuasa Khas Pilihan Parlimen (PSC) Jawatankuasa Khas Pilihan Parlimen (PSC) yang dibentangkan di Parlimen, pada Selasa lalu.

Kerajaan dan kegagalan PSC untuk mencadangkan pembaharuan menyeluruh, kata Samad, ia merupakan “alasan baik” mengapa Bersih 3.0 “perlu” diadakan.


INI ANGKA KE DATARAN MERDEKA 28 APRIL NANTI


TURUN TURUN - 500 RIBU TURUN KE DATARAN MERDEKA
PAS KERAH RATUSAN RIBU SERTAI BERSIH 3.0 - mkini

PAS hari ini mengerahkan ratusan ribu ahli dan penyokongnya supaya turun untuk menyertai perhimpunan BERSIH 3.0 yang bertemakan "duduk bantah" pada 28 April ini di Dataran Merdeka.
Kerahan itu disuarakan timbalan presidennya Mohamad Sabu yang turut mendesak kerajaan supaya menubuhkan suruhanjaya siasatan diraja (RCI) supaya melihat dakwaan penyelewengan dalam daftar pemilih dan pendaftaran pengundi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Beliau juga mempertahankan kenyataan MP Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar yang mendakwa terdapat ramai pegawai tertinggi kerajaan, termasuk dalam SPR yang didakwa memberikan kad pengenalan kepada warga asing supaya golongan itu dapat menjadi pengundi.

Bercakap dalam satu sidang media hari ini, Mohamad berkata perkara itu akan menjejaskan kedaulatan, ekonomi dan hubungan negara jika tidak disiasat.

"Ia adalah satu perkara yang paling kotor yang pernah kami lihat. Hanya satu cadangan jawatankuasa khas parlimen (PSC) telah diterima pakai, iaitu penggunaan dakwat kekal.

"Kami mempunyai bukti di mana pihak berkuasa memberi kad pengenalan kepada warga negara asing supaya mereka dapat mengundi sepertimana yang didakwa oleh ahli parlimen Pokok Sena. Sebab itu kami menuntut supaya ditubuhkan suruhanjaya diraja bagi menyiasat perkara ini," katanya

Mohamad yang popular dengan nama 'Mat Sabu' itu juga berkata beliau tidak menetapkan tempoh masa bagi menubuhkan suruhanjaya itu kerana pilihan raya boleh diadakan sehingga Mac tahun depan.

Mohamad berkata pihaknya akan mendedahkan perkara tersebut dari masa ke semasa.


500 RIBU WAJIB TURUN KE DATARAN MERDEKAASKAR KATAK TAK BERANI KELUAR
500 RIBU DI DATARAN MERDEKAWIRA PERKASA BERI AMARAN UMAT ISLAM JAUHI BERSIH 3.0 - mInsider

Wira Perkasa telah memberi amaran kepada umat Islam agar tidak menyertai perhimpunan menuntut pilihan raya yang bebas dan adil 28 April ini kerana ia diketuai oleh Ambiga Sreenavasan, yang menurut mereka anti-Islam dan “pengkhianat” bangsa.

Ketua Wira Perkasa Irwan Fahmi Ideris berkata kepada The Malaysian Insider, bekas Presiden Majlis Peguam itu telah terlalu jauh menyimpang dari perjuangannya, menambah beliau “sekali lagi” menunjukkan tindakan kurang hormat kepada umat Islam dengan mengadakan protes kali ini.

Menurut Irwan, beliau akan melaksanakan “apa sahaja tindakan untuk menentang Ambiga”, mengulang pendiriannya melabel Ambiga sebagai pengkhianat kepada umat Islam dan negara.

“Beliau menyokong Seksualiti Merdeka ... dan banyak lagi isu, menentang prinsip Islam. Saya tidak boleh lagi menerimanya.

“Saya akan menentangnya walau dalam apa sahaja keadaann ... saya akan menentang beliau. Saya tidak kisah. Saya bukan ahli politik, saya tidak rugi apa-apa,” katanya yang dihubungi semalam.

Bila ditanya Sasterawan Negara A. Samad Said turut menjadi pemimpin Bersih, Irwan menambah, beliau mempunyai isu tertentu terhadap kerajaan sedia ada.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... JANGAN CAKAP SAJE.... kah kah kah..

kah kah kah... GERTAK GERTAK KOSONG.... kah kah klah...

kah kah kah... TOK NO USE... TOK ESI... LIKE DRINK WATER... kah kah kah..

woit...NAK TANYA SIKIT.... kah kah kah..

kah kah kah...WIRA INI ... KERETA JEPUN KE KERETA PROTON... kah kah kah


500 RIBU DI DATARANNOTA :

ingatan untuk semua
sila buat segala persediaan
sila rancancang dengan baik

ini ibu segala demo
ini demo untuk semua!


SATU PENGUMUMAN - TENDER TERBUKA
PEMBUKAAN BIDAAN TENDER

ada lah diberitahu
kepada pengetahun umum
adalah di umumkan
secara terbuka
secara telus
tidak berselindung
agar tidak ada dakwa dakwi
tentang tuduhan hanya pengkronian

dengan ini diumumkan
yb khairy jamuluddin
merangkap ketua pemuda
united malays national organisation
dengan ini menjemput orang ramai
untuk melamar dan membida tender terbuka
untuk mengumpul mat bangla


adalah di maklum kan
bahawa tender mengumpul mat bangla ini
hanya dibuka kepada bumiputera sahaja
ini untuk memastikan tidak melanggar
niat dan akidah ketuanan melayu

syarat-syarat:

1 - syarikat bumputera 100%
2 - berdaftar dengan kementerian keewangan
3 - tidak ada dakwa dakwi jika ditolak atau diterima

takrifan bangla:

1 - lahir bukan di malaysia
2 - lahir di bangladesh

pengkhususan:

adalah diberitahu
reezal
azeez
neeena
shahreeezat

dan semua eee boleh dimasukan ke dalam
kategori bangla - cuma bayaran satu kepala
untuk mereka ini adalah satengah dari bangla tulin
ini kerana mereka berbahasa tamil di rumah


untuk kegunaan pejabat:

sila dapatkan borang
dari bilik 3C
tingkat 18
bangunan pwtc kuala lumpurNOTA:
dibawah ini ditunjukkan
tiga gambar sebagai panduan
untuk mengenal pasti bangla
satu gambar bangla tulin
dan dua gambar eee

semua pembida sila perhatikan


BANGLA TULEN DARI DACCA


EEE DARI PULAU PINANG
INI JUGA EEE


LAGI MELAYU DI BODOHKAN
MALAM INI DI ALOR STAR
JANGAN DESAK SPR : NAZRI - mStar

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak seharusnya didesak, sebaliknya diberikan ruang dan masa untuk meneliti kesemua syor Jawatankuasa Pilihan Khas Penambahbaikan Pilihan Raya (PSC) sebelum sebarang keputusan dimuktamadkan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, justeru semua pihak termasuk pembangkang diingatkan agar tidak memaksa SPR dan kerajaan untuk melaksanakan syor PSC sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 akan datang.

"SPR sentiasa mengambil baik semua syor yang dikemukakan justeru terpulang pada SPR untuk mengambil tindakan terhadap laporan yang telah dibentangkan.

"PSC baru sahaja dua hari diluluskan makanya semua pihak perlu bersabar kerana apa yang SPR rasa mereka boleh laksanakan, mereka tentu akan terus melaksanakan dengan segera," katanya di Dewan Rakyat di sini, Khamis.

KITA TURUN KE JALAN RAYA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KALAU TAK GUNA PAKAI BUAT APA ADA CADANGAN... kah kah kah..

kah kah kah... NAMPAK SANGAT JAWATAN KUASA KHAS PARLIMEN INI HANYA UNTUK MENIPU...kah kah kah..

kah kah kah..KERANA RAKYAT TURUN KE JALAN RAYA... TUBUH JAWATAN KUASA... kah kah kah...

kah kah kah...JAWATAN KUASA INI BERTUJUAN UNTUK MENJINAKKAN ORANG RAMAI...kah kah kah..

kah kah kah... MENIPU ORANG RAMAI... kah kah kah..

woit...SPR INI IALAH SURUHANJAYA PENIPU RAKYAT...kah kah kah...

kah kah kah..SPR INI BARUA GEROMBOLAN.... kah kah kah..ISNIN DEMO DEPAN PARLIMEN
LAGI SHAHRIZAT LEMBU - ORANG MELAYU KENA BODOHKAN OLEH GEROMBOLAN


KERAJAAN TIDAK BEKU HARTA PEMILIK NFC, URUSNIAGA MELUPUSKAN HARTA TERUS BERJALAN

Saya telah menegaskan berkali-kali bahawa semua transaksi yang melibatkan aset dan kepentingan pemilik NFC perlu dibekukan kerana ada kemungkinan besar harta-harta ini diperolehi dengan menggunakan dana awam sebanyak RM250 juta yang diselewengkan dari tujuan asalnya.

Aset dan kepentingan pemilik NFC yang saya maksudkan adalah seperti berikut:

1. Semua pegangan syarikat, saham dan pelaburan di dalam apa-apa entiti yang dibuat selepas tahun 2007, iaitu selepas NFCorp dianugerahkan kontrak RM250 juta untuk mengusahakan Pusat Fidlot Kebangsaan;
2. Semua hartanah, plot tanah dan pelaburan di dalam bidang hartanah yang dibuat selepas tahun 2007, sama ada pembelian di buat atas nama NFC, syarikat-syarikat yang dikuasai oleh pemilik NFC atau pun atas nama mereka sendiri;
3. Sebarang pemindahan wang kepada syarikat atau individu selain dari bayaran operasi biasa NFC; dan
4. Sebarang pertukaran kepentingan melibatkan aset lain, termasuklah kereta, dana, kelengkapan dan lain-lain.

Setakat ini, telah terbukti bahawa pemilik NFC telah menggunakan sebahagian dari dana awam berjumlah RM250 juta untuk tujuan yang tidak ada kena mengena dengan penternakan lembu, terutamanya pelbagai pelaburan di dalam bidang hartanah.

Persoalan yang paling kritikal ialah bagaimanakah kesemua RM250 juta ini akan dapat dipulangkan kembali kepada rakyat, apabila ia terikat di dalam pelbagai bentuk pelaburan hartanah dan harta-harta lain. Tambahan pula, tidak seorang pun pemilik NFC memberikan jaminan peribadi (personal guarantee) bahawa liabiliti mereka kepada rakyat Malaysia tidak sahaja terhad kepada modal yang dilaburkan di dalam NFC; bahkan kerajaan boleh mengambil alih harta mereka yang lain untuk mendapatkan kembali RM250 juta yang telah dipinjamkan.

Oleh sebab itulah, KEADILAN telah mendesak berkali-kali supaya kerajaan mengambil langkah segera dan tegas untuk membekukan semua harta dan transaksi melibatkan NFC dan pemiliknya, termasuklah harta-harta peribadi yang telah didedahkan selama ini kerana ia adalah cagaran balik untuk mendapatkan kembali dana awam berjumlah RM250 juta itu.

Malangnya, perkara ini tidak berlaku.

Saya boleh mendedahkan bahawa ruang masa yang mengalihkan pandangan rakyat dari skandal NFC kepada isu perletakan jawatan Dato’ Seri Shahrizat Jalil telah digunakan untuk mengatur urusniaga yang melupuskan hartanah-hartanah yang sepatutnya dibekukan.

Pemilik-pemilik NFC, iaitu Dato’ Seri Mohamad Salleh Ismail dan anak beliau, Wan Shahinur Izran Mohamad Salleh kini dalam proses memuktamadkan penjualan tiga aset hartanah kepada sebuah syarikat, Insun Development Sdn Bhd.

Tiga aset hartanah ini dibiayai oleh bank yang sama yang sebelum ini membiayai pembelian 8 unit hartanah mewah di KL Eco City, lalu menimbulkan persoalan sama ada pembiayaan ketiga aset hartanah ini juga adalah berasaskan simpanan deposit dana NFC yang ditempatkan di bank tersebut.

Maklumat hartanah tersebut adalah seperti berikut:

Hartanah 1

Alamat:
B-00-22
Plaza Damas 3
No 63, Jalan Sri Hartamas 1
Taman Sri Hartamas
50480 Kuala Lumpur

Jenis:
Tingkat bawah, kedai pejabat 3 tingkat
Harga dilupuskan kepada
Insun Development Sdn Bhd
:RM1.5 juta

Hartanah 2

Alamat:
B-01-22
Plaza Damas 3
No 63, Jalan Sri Hartamas 1
Taman Sri Hartamas
50480 Kuala Lumpur

Jenis:
Tingkat 1, kedai pejabat 3 tingkat
Harga dilupuskan kepada
Insun Development Sdn Bhd
:RM759,000

Hartanah 3

Alamat
:B-02-22
Plaza Damas 3
No 63, Jalan Sri Hartamas 1
Taman Sri Hartamas
50480 Kuala Lumpur

Jenis:
Tingkat 2, kedai pejabat 3 tingkat
Harga dilupuskan kepada
Insun Development Sdn Bhd
:RM741,000

KITA TURUN KE DATARAN MERDEKA

Urusniaga berjumlah RM3 juta boleh disahkan oleh pengurusan Insun Development Sdn Bhd yang beralamat di 15-5, Signature Office The Boulevard, Midvalley City, 59200 Kuala Lumpur atau pun peguam yang bertindak bagi pihak pembeli iaitu Heng & Co, No 30 Lorong Maarof, Bangsar Park, 59000 Kuala Lumpur. Harga pasaran ketiga-tiga hartanah ini dianggarkan berjumlah RM4 juta, maka pelupusan ini dibuat pada diskaun sebanyak 25%.

Saya membidas sekeras-kerasnya kecuaian pihak berkuasa yang membolehkan urusniaga sebegini terus berlaku terutamanya apabila pelupusan harta dibuat pada harga yang lebih rendah. Ini menjejaskan kemungkinan pihak berkuasa dapat merampas kembali sebarang harta yang dibeli dengan menyalahgunakan dana awam RM250 juta untuk mendapatkan kembali pembayaran dana tersebut kelak.

Jika ini boleh berlaku tanpa sebarang pengawasan, ini bermakna perkara yang sama boleh juga berlaku dengan aset-aset lain yang dimiliki oleh keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil tetapi dibeli menggunakan dana awam (atau pun melalui transaksi melibatkan dana awam) iaitu:

1. Kondominium One Menerong berjumlah RM14 juta
2. 2 plot tanah di Putrajaya berjumlah RM3 juta
3. Kondominium di Orchard Scotts berjumlah RM10 juta
4. 2 kondominium di Marina Bay Suites berjumlah RM34 juta
5. 8 unit rumah kedai pejabat di KL Eco City dianggarkan berjumlah RM12 juta

Urusniaga yang melupuskan harta-harta milik keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil seperti ini membuktikan bahawa Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak telah berbohong kepada rakyat apabila beliau mengumumkan bahawa aset NFC telah dibekukan pada 14 Januari 2012 yang lalu.

Sehingga kini, segala urusniaga dan operasi berjalan seperti biasa termasuklah yang melibatkan pelupusan harta yang menjejaskan pengambilan semula dana awam RM250 juta.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN

5 APRIL 2012500 RIBU PADA 28 APRIL INI