Khamis, 13 Oktober 2011

MEMAHAMI STRATEJI UNTUK MENGOLAH PENIPUAN

INI BUJET BIK MAMA
BELANJAWAN - TANDA DAN MAKNA

Najib Razak telah membacakan Belanjawan Malaysia 2012 di Parlimen. Siapa yang pasang telinga akan dapat mendengar. Siapa yang tak ada kerja lain yang lebih bermanafaat boleh membacanya. Tetapi majoriti rakyat dalam negara kita ini tidak ambil ‘pot’ – tak ambil endah.

Tetapi masih banyak sosok-sosok yang tercabar apabila mendengar belanjawan ini. Mereka ini bukan ahli ekonomi atau pemerhati trend politik di rantau ini. Mereka juga bukan ajen Wikileaks, tetapi, saheh mereka tercabar.

Kumpulan pertama yang merasa tercabar ialah para YB dari Pakatan Rakyat yang jarang datang ke Parlimen atau tidak membuat kerja di kawasan mereka. Kumpulan ini akan merasa pembacaan belanjawan ini adalah pembacaan tarikh tali gantung yang akan sampai ke leher mereka. Mereka merasa gundah gulana dan amat bersedih hati bila mendengar belanjawan ini.

Para pembaca jangan merasa sedih kerana ada satu lagi kumpulan yang cukup gumbira mendengar belanjawan ini. Sosok ini bukan meneliti dan mengkaji apa yang tertulis di kertas belanjawan. Semua ini tidak penting. Yang penting sosok ini merasa diri mereka cukup layak untuk menjadi YB. Bila belanjawan telah dibaca maka inilah tanda pilihanraya akan sampai. Justeru sosok ini wajib menonjolkan muka. Dengan baju batik berlengan panjang mereka akan bersadai datang ke forum-forum politik. Kalau boleh duduk dikerusi paling hadapan terutama jika ada pemimpin pusat hadir sama. Belanjawan untuk mereka ialah tanda untuk mula melobi mencari kerusi YB untuk bertanding.

Dalam masa yang sama para komentar politik di Warong Tom Yam Mek Jah tidak habis-habis berlabon tentang tarikh pilihanraya seolah-olah dirinya akan bertanding. Tulisan demi tulisan di akhbar muncul memberi komen tentang belanjawan dan pilihanraya. Di laman web dan di blog semuanya akan menganalisa dan memberikan pendapat bahawa belanjawan kali ini bertujuan untuk mengadakan pilihanraya.

Saya sendiri bersetuju bahwa pilihanraya umum akan sampai tidak lama lagi. Saya juga bersetuju bahawa belanjawaan ini adalah tandanya. Tetapi untuk saya Belanjawan 2012 memiliki tanda dan makna yang lebih dalam. Belanjawan ini untuk saya membawa makna dan tanda yang gelap.

Justeru, biar saya katakan disini secara jujur bahawa apa yang saya tulis ini adalah surah setan. Saya juga akan membawa khutubah songsang. Surah setan dan khutubah songsang ini saya tujukan kepada pembaca agar ianya dapat menerjah terbuka mata hati para pembaca sekelian. Saya ingin membawa para pembaca ke satu dunia yang amat gelap lagi jahat.

Untuk pembukaan bukan salam yang akan saya sampaikan tetapi kata-kata lucah: Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor akan kalah. Terperanjat? Tergamam?

Saya cukup yakin tentang kekalahan kerajaan Pakatan Rakyat ini. Jangan silap faham. Jangan silap anggap. Saya bukan musuh dalam seluar. Saya memiliki bukti dan hujah untuk mempertahankan surah setan saya ini. Saya memiliki sebab musabab kenapa saya berani membawa ayat songsang ini.

Untuk memahami ayat songsang saya ini para pembaca tidak perlu ke Havard atau ke Oxford untuk belajar ilmu politik. Cukup dengan membaca Utusan dan menonton TV3. Kerana itu saya ingin membawa para pembaca mengingati kembali laporan Utusan dan TV3 dimana terpampang berita Najib yang menyatakan bahawa Selangor wajib dirampas kembali. Kenyataan tentang Selangor ini wajib dikahwinkan dengan kenyatan Najib mengenai Putrajaya yang akan dipertahankan hingga ke titisan darah terakhir.

Kenyataan Najib bermakna: Dengan apa cara jua Selangor wajib di rampas kembali. Para pembaca yang budiman jika tuan tuan tidak faham akan maksud kenyataan Najib ini maka saya tidak memiliki tonik politik yang boleh membantu. Untuk saya kenyatan Najib ini cukup terang, licin dan puteh – selicin dan seputeh pipi Khir Toyo yang baru di botox.

Kalau tuan pembaca masih kurang jelas biar saya sambung lagi. Najib Razak juga telah menggantikan Khir Toyo sebagai Ketua Perhubungan Selangor. Awal dahulu Najib telah melantik dirinya untuk menjadi Ketua Perhubungan Perak – ini sebelum rampasan kuasa berlaku. Peranan Najib dalam rampasan kuasa ini amat jelas. Tetapi di Selangor peranan Najib menjadi lebih penting dan lebih mendesak dari di Perak. Ini kerana tali gantung untuk Najib sedang terpasang di Selangor.

Umum mengetahui bahawa 3M – Mahathir, Mukriz dan Muhyiddin - sedang merancang untuk menjatuhkan Najib. Ini bukan lagi rahsia sulit yang hanya di ketahui oleh CIA dan Wikileaks. Satu negara tahu kesah ini. Najib sendiri pun sedar bahawa bontotnya selalu di bakar oleh Muhyiddin Yassin melalui kenyataan Muhyiddin yang lebih pro-Melayu. Manakala Mahathir Muhamad menibai Najib melalui budak suruhan yang bernama Ibrahim Ali. Biasanya suara Ibrahim Ali sama selari dengan pandangan dan suara Mahathir Muhamad.

Kumpulan dan tim orang-orang United Malay National Organisation yang benci kepada Najib tambah berganda-ganda apabila mereka melihat perangai dan gelagat Rosmah Mansor. Isteri Najib ini kadang kala berlagak seperti suami Najib. Rosmah telah mengambil alih peranan Menteri Wanita Keluarga dan Masyarakat. Shahrizat Jalil kini bertaraf Menteri Pengiring Rosmah. Malah Bernama telah melaporkan pada 6 Oktober lalu Rosmah Mansor telah sama duduk berbincang dengan Menteri Keewangan dan Gabenor Bank Negara untuk meneliti Belanjawan 2012 sebelum dibentang ke Parlimen.

Apa yang saya maksudkan disini jika Najib - Ketua Perhubungan Selangor - gagal merampas Selangor maka tidak dapat tidak Najib akan diosong keluar seperti apa yang telah berlaku kepada Abdullah Badawai. Dalam bahasa yang lebih bersopan Najib Razak akan ditendang keluar oleh United Malay National Organisation. Najib amat sedar masa depan politiknya bergantung kepada Selangor. Jika Selangor tidak dirampas maka Rosmah tidak lagi berpeluang keluar di kaca TV untuk membuat ucapan Selamat Hari Raya. Dan leher Najib sendiri akan dipenggal.

Saya berharap tuan tuan pembaca yang budiman dan para penyokong Pakatan Rakyat tidak tersalah baca. Kejatuhan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor bukan kerana kegagalan pentabiran Menteri Besar Khalid Ibrahim atau kelemahan para exco kerajaan Selangor. Selangor jatuh bukan kerana sokongan warga Selangor berkurangan. Atau pengundi Melayu lari dari Pakatan. Tidak.Tidak.Tidak. Malah sokongan warga Selangor makin bertambah – makin menyerlah. Warga Selangor semakin yakin dan selesa dengan pentabiran Pakatan Rakyat yang bebas dari rasuah.

Kalau warga Selangor sokong macam mana boleh jatuh? Hubaya hubaya pembaca sekelian. Kerajaan Selangor jatuh kerana satu perancangan licik sedang diatur untuk memastikan United Malay National Organisation akan berkuasa kembali di Selangor. Rancangan ini tidak ada sangkut paut dengan sokongan rakyat.

Untuk memahami ini saya bawa pembaca kembali ke tahun 1999 dimana Terangganu telah jatuh ke tangan Pas. Tetapi pada pilihanraya 2004 United Malay National Organisation sekali lagi berjaya merampas Teragganu. Bagaimana ini berlaku? Senang dan amat senang sekali. Bagini caranya: Secara tersusun didaftarkan pengundi-pengundi baru dari semua pelusuk. Pengundi baru ini didatangkan ke Terangganu. Bukan untuk semua kawasan – hanya di kawasan-kawasan yang diperlukan sahaja. Presto! Hasilnya Pas dapat dikalahkan.

Jangan terperanjat apabila saya nyatakan disini bahawa tim yang membuat pendaftaran pengundi baru di Terangganu di bawah pimpinan Idris Jusuh itu sedang bekerja siang dan malam mengatur pendaftaran pengundi baru di Selangor. Apakah para pembaca bebal sangat sehinggakan tidak dapat mengkaitan kempen pemutihan Pendatang Haram dengan kempen untuk menambah pengundi baru untuk United Malay national Organisation di Selangor? Semua ini satu perancangan yang disusun oleh Najib untuk memastikan Selangor kembali menjadi harta pesaka United Malay National Organisation.

Tetapi bagaimana semua ini berkait dengan Belanjawan 2012? Apa hubungan kejatuhan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor degan Belanjawan 2012. Sebenarnya tidak ada hubungan secara langsung. Tanpa Belanjawan 2012 ini United Malay National Organisation dan Barisan Nasional akan terus juga berkuasa di Putrajaya. Dan Selangor tetap akan jatuh.

Peranan Belanjawan 2012 yang dibacakan oelh Najib ini hanyalah tipu helah untuk menunjukkan kepada umum bahawa melalui Belanjawan ini rakyat telah tertarik kembali untuk menyokong Barisan Nasional. Orang ramai telah meninggalkan Pakatan Rakyat kerana Belanjawan dan janji-janji Najib amat menariik. Poorah – semua ini bohong. Kajian demi kajian telah dibuat. Rakyat Malaysia semakin benci dengan kerajaan Najib Rosmah ini. Ini hakikat.

Satu lagi straterjinya ialah mewarwarkan Belanjawan yang penuh dengan hadiah dan kenaikan gaji dan bonus. Seolah-olah semua rakyat akan bertandak dan berjoget dengan Belanjawan ini. Sedarlah bukan semua pengundi pegawai kerjaan. Bukan semua pengundi bekerja makan gaji. Justeru Belanjawan ini adalah tabir hitam untuk mengabsahkan kemenangan seolah-olah rakyat kembali menyokong Barisan Nasional. Belanjawan ini adalah sandiwara untuk menipu orang ramai agar percaya bahawa United Malay Nationalm Organisation melalui Belanjawabn 2012 telah berjaya menarik kembali hati para pengundi.

Terimalah hakikat bahawa Belanjawan 2012 ini hanyalah tabir hitam untuk mentutup kerja jahat yang sedang berjalan sekarang. Kerja jahat yang saya maksudkan ialah pendaftaran Mat Bangla dan Mat Indon yang diberi hak untuk mengundi. Sayugia diingati – di Selangor – United Malays Natioanl Organistgaion hanya memerlukan 9 perubahan kerusi. Ini cukup senang. Di kawasan dimana Barisan Nasional kalah dibawah 2000 undi akan didatangkan pengundi baru. Mat Bangla dan Mat Indon akan bertanggung jawab memenangkan United Malay National Organisation dan bukan Belanjawan. Khalas. Period.

Para pembaca budiman – surah setan saya ini bertujuan untuk memberi ingatan bahawa rancangan licik ini sedang berjalan rapi. Surah ini saya tujukan kepada yang berbaju batik berlengan panjang yang sedang melobi kerusi untuk bertanding. Khutubah songsang ini juga saya harapkan akan membuka mata para YB Pakatan Rakyat agar mereka sedar bahawa kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor akan jatuh bukan kerana pengaruh Belanjawan 2012 tetapi kerana Mat Bangla dan Mat Indon. Ini belum lagi diambil kira 87,000 undi pos baru yang sedang diaTUR. Inilah hakikat realpolitik yang wajib diterima.(TT)

NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN terbaru
sesiapa yang ingin melanggan
akhbar mingguan ini sila
pukul talipon 03- 22-72-40-45


JANGAN KENA TIPU


SIAPA TAHU ASAL USUL MALAON INI?

SELESAI INI DULU SEBELUM PRU
MADEY: KEMUNGKINAN PAKATAN TAK BUBAR DUN SERENTAK
- mkini

Kerajaan Pakatan Rakyat di empat negeri berkemungkinan tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) serentak dengan pembubaran parlimen bagi membolehkan pilihan raya umum ke-13 diadakan.

Mahathir Mohamad berkata tindakan itu berkemungkinan merupakan strategi Pakatan untuk menumpukan kekuatan dan meraih sokongan rakyat di negeri-negeri pemerintahan BN.

Pakatan menerajui pentadbiran kerajaan negeri di Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah.

"Dengan ini, mereka (Pakatan) dalam tangan ada empat buah negeri. Mereka tumpu di negeri-negeri lain untuk menambah kekuatan mereka," katanya.

"Bagi pilihan raya di peringkat DUN, ia bergantung kepada kerajaan negeri sama ada bubar atau tidak dewannya. Kalau keempat-empat DUN di bawah pemerintahan Pakatan tidak dibubar, kita akan lihat pilihan raya terhad kepada negeri-negeri yang diperintah BN," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


ALAAAA MAK.... kah kah kah kah...

woit... ALAAA MAK.... MADEY NI DAH BOCOR KAN RAHSIA KITA.... kah kah kah..

kah kah kah... CIIIISSS... BEDEBAH... KAU BOCORKAN STRATEJI KAMI..... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU KAMU INI SAEKOR PENIPU DARI KERALA.... kah kah kah..

kah kah kah..YANG TIDAK DI KETAHUI ASAL USUL KAMU..... kah kah kah
SILA KLIK IKLAN UNTUK PRUPENEROKA FELDA SUDAH MARAH DAN NAIK MINYAKPENYAMUN BERNAMA ISA SAMADNOTA:
orang negori cukup hebat
ada perogol di jelobo
ada penyamun di pot dikson
ada bik mama jual nasi kang kang di rombao
kah kah kahKEMARAHAN WARGA FELDA

Assalamualaikum wbt dan Salam Hormat.

Ketakutan dan kerisauan nampak jelas di raut wajah Tan Sri Isa Samad (Isa Samad) dalam rancangan Soal Jawab TV3 pada malam 12 Oktober 2011. Fakta-fakta diberikan sama sekali adalah sekadar alasan dan Warga Felda keseluruhannya berterima kasih kepada TV3 kerana menanggalkan topeng yang dipakai Isa Samad dan menampakkan sisi wajah kerakusan dan kedangkalan pengetahuan Isa Samad. Gerakan-gerakan yang dimulakan oleh ANAK diketuai oleh saudara Mazlan Aliman dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat menunjukkan bahawa Warga Felda tidak lagi meyakini UMNO sebagai pembela Felda yang sebenar, bermula pada hari pertama Isa Samad memulakan tugasnya sebagai Pengerusi Felda.

Meneruskan lagi kesinambungan perjuangan warga Felda dalam menentang kerakusan Isa Samad dan konflik-konflik yang ditimbulkan oleh beliau dengan restu Perdana Menteri, Warga Felda akan memulakan kempen Gelombang Jingga dengan penubuhan Gerakan Mansuhkan ISA 2.0. Tujuan penubuhan Gerakan Mansuhkan ISA 2.0 ini adalah untuk menyatukan kumpulan-kumpulan peneroka, golongan belia Felda, golongan profesional kelahiran Felda serta NGO-NGO yang bersimpati dengan perjuangan warga Felda bagi menghalau Isa Samad dan konco-konconya dari agenda peribadi masing-masing.

Pelancaran dan penamaan Jawatankuasa Gerakan Mansuhkan ISA 2.0 akan diumumkan kelak melalui sebuah sidang akhbar yang dijangka diadakan dalam masa terdekat. NGO-NGO yang ingin turut bersama dan bersimpati dengan warga Felda diminta berhubung dengan Saudara Mazlan Aliman, Pengerusi ANAK yang dilantik sebagai Setiausaha Kehormat Gerakan Mansuhkan ISA 2.0. Sementara itu, Warga Felda diseru memakai warna kebanggan kita iaitu warga jingga sekerap mungkin yang akan dijadikan permulaan sebuah gelombang bagi menumbangkan Isa Samad dan konco-konco korporatnya yang rakus. Menteri Besar - Menteri Besar di mana terletaknya tanah-tanah Felda Plantation yang cuba dicagarkan oleh Isa Samad kepada Felda Global Ventures selama 60 tahun diminta terus mempertahankan tanah masing-masing iaitu hak rakyat negeri dari cuba digadaikan di Bursa Saham.

Bersama-sama ini juga disertakan ringkasan bergrafik Krisis Campur Tangan Isa Dalam Felda bagi menjelaskan lagi situasi yang berlaku dalam Felda untuk disiarkan dalam media kendalian tuan dan sokongan media tuan adalah sangat dihargai.

Sekian,terima kasih.

Suara Felda
Penganjur Bersama
Gerakan Mansuhkan ISA 2.0
(Jom nyahkan ISA samad serta Isterinya dan Sabri Ahmad)

SILA KLIK IKLAN UNTUK TT


KITA BERJUMPA DI BATU PAHAT

SEMUA DI JEMPUT DATANG
HIMPUANAN BLOGGER RAKYAT JOHOR

"Bersatu, Bergerak Berjuang"

Sehingga hari ini, telah banyak organisasi dan orang perseorangan menghubungi pihak kami di Sekretariat bertanyakan mengenai program Bengkel Penulisan & Kewartawanan. Terima kasih kami ucapkan.

Bahkan ada yang bertanyakan tentang program anjuran Pakatan Rakyat yang semakin banyak di Johor kebelakangan ini. Untuk makluman, semenjak Mac 2008 hingga awal 2010, Pakatan Rakyat Johor telah menganjurkan lebih 1000 program.

Namun, oleh kerana kurangnya pendedahan dan kemahiran merakam dan mendokumentasi, maka arkib, tentatif program dan gambar-gambar bukti kejayaan program jarang kelihatan.

Ratusan ribu anak-anak Johor di Kuala Lumpur, di Pulau Pinang, di Kelantan bahkan di luar negara terpinga-pinga tidak tahu apa yang berlaku di kampung halaman mereka, iaitu negeri Johor tercinta kita ini.

Mereka juga tidak tahu perbahasan-perbahasan dan isu-isu yang dibangkitkan wakil-wakil rakyat Johor di Parlimen mahu pun dalam sidang Dewan Undangan Negeri, sama ada dari Barisan Nasional mahu pun Pakatan Rakyat.

Jadi, adalah menjadi tugas kita memberi maklumat dan melapor keadaan sebenar yang berlaku. Tambahan pula media massa arus perdana memang sengaja melenyapkan berita-berita agar kepincangan pentadbiran disembunyikan.

Sebagai contoh, ada anak-anak Johor sehingga hari ini yang masih tidak tahu tragedi perobohan rumah-rumah kampung di Kampung Baru Plentong Tengah dan Kampung Kempas Denai di Johor Bahru.

Begitu juga ribuan aduan permasalahan rakyat di Johor yang tidak pernah dilaporkan. Apakah dengan tiadanya laporan, maka tidak ada kepincangan berlaku?

Insaf atas perkara ini, Sekretariat Himpunan Blogger Rakyat Johor melalui Bengkel Penulisan & Kewartawanan akan melatih anda untuk merakam, melapor dan mendokumentasi peristiwa-peristiwa ini untuk rakaman sejarah buat tatapan anak cucu kita di masa hadapan

Semoga segala usaha baik kita ini untuk mengembalikan martabat rakyat dan menjunjung amanah dipermudahkanNya.

Butiran program :

Tempat : Family House, Rumah Kedai Taman Maju, No 10A Taman Maju, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
Tarikh : 15 hb Oktober2011 (Sabtu)
Masa : 10.00 am hingga 6.00 pm
Penganjur : Sekretariat Himpunan Blogger Rakyat Johor

Cara ke lokasi:

Dari Kuala Lumpur & Johor Bahru :
- Keluar exit Lebuh Raya PLUS (Ayer Hitam, Kluang, Batu Pahat)
- Dari Tol Ayer hala ke arah Batu Pahat
- Selepas 10 kilometer akan melalui simpang empat utama pekan Parit Raja (Bangunan Umno Sri Gading di sebelah kanan)
- Lepasi lampu isyrat itu dan lihat di kiri ada Petronas (Sebelah kanan ialah Taman Maju)
- Bendera KEADILAN dan PAS akan digantung dihadapan bangunan sebagai tanda lokasi

Dari arah Batu Pahat :
- Masuk ke Jalan Kluang dan menghala ke Ayer Hitam
- Kira-kira 15 kilometer akan melepasi Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) di sebelah kiri
- Selepas lampu isyarat UTHM, perhati di sebelah kiri ada kilang Fujitsu
- Sebelah kanan ialah Petronas Parit Raja (Sebelah kiri ialah Taman Maju)
- Bendera KEADILAN dan PAS akan digantung dihadapan bangunan sebagai tanda lokasi

Sekiranya ada kesulitan, sila hubungi:

017 - 6195 764
013 - 7056 243

Jumpa disana !!

Negeri Johor merupakan antara negeri sasaran utama Pakatan Rakyat untuk ditawan pada pilihan raya umum akan datang. Setiap parti dari Pakatan Rakyat (KEADILAN, Pas dan DAP) telah melancarkan program gerak tawan negeri Johor melalui program berkala parti masing-masing.

Sebagai segmen penting dalam konteks ‘peperangan maklumat’ dan propaganda, maka angkatan blogger, wartawan masyarakat, sukarelawan dan biro-biro penerangan parti Pakatan Rakyat berperanan untuk menyebarluas maklumat mengenai program- program, kenyataan pimpinan, isu semasa dan tawaran dari negeri dibawah pentadbiran Pakatan Rakyat.

Menyedari hakikat bahawa ketika ini di negeri Johor agak ketnggalan dan masih terdapat ruang-ruang yang boleh ditambah nilai, maka Sekretariat Himpunan Blogger Rakyat Johor merasakan suatu program bagi melatih, mengasah dan mempertajam peranan blogger di negeri Johor adalah amat penting dan perlu disegerakan.

Antara pihak yang terlibat langsung dalam penganjuran program Himpunan Blogger Rakyat Johor ialah Angkatan Muda KEADILAN Negeri Johor, Dewan Pemuda Pas Negeri Johor, Unit Amal, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), aktivis, sukarelawan dan penyokong Pakatan Rakyat.JANGAN LALAI JANGAN KENA TIPUAL-FATIHAH

SELAMAT JALAN KHARIS!


AL-FATIHAH!salut mon ami
anak muda yang berani

pagi ini kharis
nama face book tuan senang besar
telah gugur ketika berjogging
di taman tasek kelana jaya

kharis memang gila bersukan
berbasikal dan pemain rugby yang kental

kharis adalah graduan pertama UBU
kharis pernah menjadi Tok Ampoo semasa
teater ini di bawa ke Plentong johor baru
kempen pilihanraya 1999

kawan kawan mengucapakan:
salut hingga kita berjumpa lagi
kamu akan terus diingati


TUAN SENANG BESAR

TEATER CULT KLASIK TOK AMPOO


SEX MELAYU LEBIH HEBAT DARI KAMASUTRA
SEX INDIAINI SEX MELAYU BRO

NOTA:
sex melayu lagi hebat
dari kamasutra
telah sampai masanya
sex melayu dibukukan
untuk tamadun dunia

sex melayu ialah:
kocik kocik tapi koreh
kah kah kah


JAKIM MAHU SEKAT BUKU PANDUAN SEKS KELAB TAAT SUAMI - minsider

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan menyekat pengedaran buku “Seks Islam, Perangi Yahudi Untuk Kembalikan Seks Islam Kepada Dunia” yang diterbitkan oleh Kelab Taat Suami kerana didakwa mengarut dan memalukan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri SenatorJamil Khir Baharom berkata perbincangan mengenai hubungan seks dalam buku berkenaan walaupun secara halal antara suami dan isteri adalah tidak wajar kerana ditonjolkan dengan cara tidak beradab dan boleh mengundang tanggapan negatif.

“Apatah lagi apabila membicarakan mengenai khayalan yang Allahyarham Asaari Muhammad atau Abuya (bekas pemimpin Al-Arqam) sedang melayari hidup di alam sendiri dan akan menguruskan isterinya untuk dibawa ke alam roh, ini hal karut,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...BAGI CHANLAAAAA HOOOOI...kah kah kah...

woit... TOK ARAB ADA PERFUMED GARDEN.... kah kah kah...

kah kah kah... ORANG INDIA ADA KAMASUTRA..... kah kah kah...

kah kah kah...MAT SALEH ADA GUIDE TO HAPPY SEX.... kah kah kah..

woit... TAK KAN MELAYU TAK BOLLEEEH..... kah kah kah..

woit...SAMPAI BILA MELAYU NAK PANCUT TEPI DINDING AJE.... TAK ADA TEKNIK..kah kah kah..

kah kah kah..YANG TERER PUN HANYA PANDAI PANCUT ATAS PERUT..... kah kah kah..

woit.... CHINA PUN ADA.... IPOH MALI KENCING TAK TAK MUNYI.... ADA CAKAP CAKAP.....kah kah kah..

NOTA:
jais akan mengeluarkan buku
GOYANG HINGGA PANCUT UNTUK ANAK ANAK SEKOLAH
buku ini masih menunggu logio halal dari jakim
kah kah kah


YA AMPOON YA PIKOOOONYA AMPOOON YA RAJA GOPAL

DR. AZIZ BARI, MALAYSIAKINI DIBIDAS
- meloyas

KUALA LUMPUR 11 Okt. - Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) membidas tindakan pakar Perlembagaan, Prof. Dr. Abdul Aziz Bari yang mempertikaikan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung isu pemeriksaan sebuah gereja di Damansara Utama Ogos lalu.

Yang Dipertuannya, Azwandin Hamzah berkata, kenyataan itu menunjukkan Abdul Aziz tidak faham dan tidak menghormati kuasa yang ada pada Sultan sebagai ketua agama Islam.

Katanya, sultan bukan sahaja menegur tetapi mahu bertindak adil kepada kedua-dua pihak supaya tidak timbul ketegangan.

''Saya rasa pandangan itu tidak ikhlas, silap dan mempunyai agenda peribadi untuk kepentingan beliau sendiri. Saya juga tidak menolak kemungkinan ia adalah agenda pihak tertentu yang ingin menggunakan beliau,'' katanya dihubungi, di sini, hari ini.

Dalam kenyataan yang disiarkan oleh portal pro pembangkang Malaysiakini, Abdul Aziz dipetik berkata, tindakan Sultan Selangor campur tangan berhubung isu pemeriksaan gereja tersebut bukan sesuatu tindakan yang lazim.

Menurut Abdul Aziz, sebagai ketua agama Islam negeri itu baginda mempunyai hak untuk campur tangan tetapi ia perlu dilakukan selaras dengan ajaran Islam.
Malahan beliau secara terbuka menyifatkan tindakan Sultan Selangor dilihat tidak konsisten.


AGENDA TERANCANG BURUKKAN INSTITUSI RAJA : MOHAMED EZAM - meloya

KUALA LUMPUR 11 Okt. – Tindakan portal berita propembangkang, Malaysiakini menyiarkan artikel mempersoalkan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dilihat sebagai satu agenda untuk memburuk-burukkan institusi raja.

Ahli Dewan Negara, Senator Mohamed Ezam Mohd. Noor berkata, jika diteliti dari awal penubuhan portal berita tersebut, jelas dilihat Malaysiakini sering menyiarkan laporan yang menghilangkan rasa hormat masyarakat terhadap kerajaan, jabatan-jabatan kerajaan dan kini, institusi raja pula.

“Tindak-tanduk mereka jelas untuk menimbulkan rasa kurang senang terhadap institusi asas negara kita.

“Tindakan membenarkan pembacanya meninggalkan komen juga dilihat menambahkan lagi perbalahan berhubung isu tersebut,’’ katanya ketika dihubungi hari ini.
Menurutnya, perkara itu harus diambil serius oleh pihak kerajaan dengan melakukan siasatan menyeluruh terhadap portal berkenaan.

Sultan Sharafuddin semalam melahirkan rasa amat tersinggung dengan usaha pihak tertentu yang cuba melemahkan kepercayaan dan akidah orang Islam di negeri itu.

Baginda yang merujuk siasatan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas majlis Thanksgiving Dinner di Dewan 3, Kompleks Dream Centre di Seksyen 13, Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu bertitah, terdapat keterangan ada cubaan untuk memesongkan kepercayaan dan akidah umat Islam tetapi ia tidak mencukupi untuk tindakan undang-undang diambil.

Ekoran itu Malaysiakini melaporkan berita seorang paderi yang mempersoalkan titah Sultan Selangor berhubung isu berkenaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... YA AMPOOOON.... kah kah ka..

kah kah kah...YA PIKOOOOON.... kah kah kah..

kah kah kah...YA TAUPOOOOON.... kah kah kah...

kah kah kah...YA BILKOOOON.... kah kah kahYA AMPOOON YA RAJA GOPAL
AZIZ BARI: TIDAK SALAH KRITIK RAJA-RAJA - mkini

Akta Hasutan 1948 memperuntukan bahawa tidak menjadi kesalahan bagi seseorang mengkritik Raja-raja Melayu asalkan mereka tidak menuntut pemansuhan institusi raja itu, kata pakar perlembagaan, Prof Dr Abdul Aziz Bari.

Sehubungan itu, katanya dakwaan bahawa beliau memburuk-burukkan institusi raja ketika mengulas kenyataan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung isu pemeriksaan sebuah gereja di Damansara Utama Ogos lalu, tidak timbul.

“Seperkara, sultan melaksanakan kuasa perlembagaannya dan rakyat - iaitu pembayar cukai - mempunyai hak untuk menilai prestasinya.

“Dari sudut pandangan Islam, seseorang akan mendapati peraturan yang lebih ketat apabila seorang lelaki bangkit dan mengingatkan Khalifah Umar al-Khattab bahawa beliau akan membetulkan pemimpin itu melalui pedangnya,” kata Aziz.

Menurut beliau seperti prestasi institusi awam yang lain, institusi raja-raja juga terpaksa berdepan dengan kritikan dan semakan sepanjang masa.

Justeru, bagi mengelakkan perkara itu, Aziz yang telah menghasilkan tesis, buku dan artikel mengenai peranan monarki dalam Islam dan demokrasi, berkata pihak istana mesti mendapatkan pandangan yang lebih luas dan bukan hanya terikat dengan kelompok kawan yang kecil.


DI PADANG SEDANG MENUNGGU SERBUAN JAIS
STOUT BAIK UNTUK ANDA


NOTA:
nak tahu rahsia stout
sila tanya mat rahmat
kah kah kah

GUNA KUTIPAN CUKAI ROKOK , ARAK TINGKATAN PENDAPATAN FAM : ZAHRAIN
- mStar

Kerajaan disaran meningkatkan pendapatan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) sebanyak RM30 juta setahun menggunakan kutipan cukai rokok dan arak bagi meningkatkan mutu bola sepak Malaysia agar setanding dengan negara maju.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrain Hashim berkata, kerajaan perlu memandang serius isu bola sepak jika ingin memperbaiki mutu permainan kerana ia membabitkan soal kewangan.

"Sukan bola sepak pada hari ini memerlukan dana kewangan yang kukuh. Kita tidak boleh lari daripada elemen itu.

"Jika dibandingkan dengan pendapatan bola sepak Jepun iaitu kira-kira AS150 juta setahun, jumlah yang diterima FAM tidak mencukupi," katanya pada sidang media di lobi Parlimen pada Rabu.

Sehubungan itu, Zahrain yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) berharap agar kerajaan mempertimbangkan saranan tersebut selepas penajaan dan pengiklanan rokok serta arak sebelum ini diharamkan.

"Bola sepak adalah sukan rakyat...adalah menjadi tanggungjawab kerajaan untuk memastikan ia terbela dan mempunyai dana yang mencukupi,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAK TANYA JAIS DAN MUIS.... APA HUKUMNYA BOLA INI?.... kah kah kah..

kah kah kah.... BUKAN SAHAJA BOLA INI TAK ADA TULIAH.... kah kah kah..

kah kah kah...BOLA INI DI BELI DENGAN DUIT ARAK..... kah kah kah..

kah kah kah...ADAKAH BOLA INI HARAM?.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TAK HARAM ...KENAPA TAK ADA LOGO HALAL DARI JAKIM?.... kah kah kah..

woit...BILA AGAKNYA JAIS DAN MUIS AKAN TANGKAP PEMAIN BOLA?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA MAKAN GAJI DARI DUIT ROKOK DAN ARAK..... kah kah kah


LAPAN TUNTUTAN RAKYATWARNA BERSIH KUNING DI HARAMKANINI WAJAH MAT BERSIH 2.0
MAHKAMAH LEPASKAN PEMUDA MILIKI BAJU T BERSIH 2.0 – harakah daliy

Aktivis masyarakat, Mohd Amizul Fazly Muhamed Sudin, 33 yang ditahan atas dakwaan memiliki t-shirt bertulis perkataan Bersih 2.0 pada Julai lalu hari ini dilepas tanpa dibebas Mahkamah Majistret Bachok.

Majistret Mohd Hafiz Mohd Nor melepaskan tertuduh selepas Timbalan Pendakwa Raya, Wong memaklumkan mendapat arahan Jabatan Peguam Negara supaya tidak meneruskan kes itu.

Ekoran arahan tersebut majistret kemudian melepas tanpa membebas tertuduh. Hadir bersama di mahkamah ahli-ahli keluarga dan pimpinan Pemuda PAS Bachok.

Mohd Amizul Fazly diwakili peguam Firdaus Mohd Yusoff, Mohd Alami Lazim dan Mohd Abd Rashid Yah.

Mohd Amizul yang juga anggota jawatankuasa Pemuda PAS Bachok didakwa mempamer baju T bertulis Bersih 2.0 di sebuah kedai runcit di Kampung Permatang Pauh, Mahligai, Bachok pada awal Julai lalu.

Beliau kemudian ditahan reman selama dua hari di Ibu Pejabat Polis Daerah Bachok dan didakwa di mahkamah pada 5 Julai di bawah Seksyen 47 Akta Pertubuhan 1966.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... MALAYSIA INI MACAM MACAM PUNYA GILA?..... kah kah kah..

kah kah kah...TANGKAP KERANA PAKAI BAJU KUNING.... kah kah kah

kah kah kah...MASUK LOKAP BERI PAKAI BAJU KUNING.... kah kah kah..

woit...KALAU INI BUKAN GILA.... ERTINYA ROSMAH MANSOR MASIH LAGI DARA...kah kah kah


INI WAJAH RATU BERSIH 2.0
INI KEMPEN BERSIH 2.0