Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 Ogos 2011

APA DIA MALAPETKA 31 OGOS





BANGUN DAN LAWAN











31 OGOS HARI MALAPETAKA

Pada 15 Mei setiap tahun warga Palestin dimana sahaja mereka terbuang akan menyambut hari Nakba - hari Malapetaka. Pada 15 Mei 1948 negara Israel telah di cacakkan ke bumi Arab. Semenjak tarikh itu warga Palestin dan Arab terus hidup dalam kesangsaraan. Tanah mereka telah dirampas. Mereka menjadi orang pelarian. Huru hara berterusan di bumi Arab kerana kerenah kaum Zionis Israel. Nakba ialah hari untuk memperingati kesampaian Malapetaka itu.

Pada 31 Ogos 1957 Tanah Melayu pula menerima Malapetaka. Ini terjadi apabila British meninggalkan kuasa pentabiran kepada United Malays National Organistion. Semenjak 31 Ogos 1957 anak semua bangsa di Tanah Melayu telah hidup dalam kesangsaraan. Dasar 'ketuanan Melayu' telah membawa Malapetaka kepada Tanah Melayu. Justeru, 31 Ogos adalah hari untuk memperingati kesampaian Malapetaka itu.

Pada bulan Ogos tahun 2011 ini saya akan cuba membawa para pembaca untuk memahami konsep dan intipati Malapetaka ini. Memahami Malapetaka 31 Ogos ini amat penting. Jika kita tidak tahu dari mana kita datang maka kita juga tidak akan tahu arah mana yang hendak kita tuju.

Dari sejarah Tanah Melayu, kita diberi tahu bahawa pada 20 Jun 1948 British telah mengistiharkan apa yang dipanggil 'darurat'. Untuk saya, darurat ini macam kita dalam kereta tetiba merasa sakit perut yang amat sangat. Maka kita berhenti dan mencari tandas. Kerana tidak berjumpa tandas maka kita terberak dalam belukar di tepi jalan. Kerana tidak ada sumber air maka kita dedat dengan daun. Apa yang saya kesahkan ini ialah suasana darurat. Tetapi pada tahun 1948 dahulu - tidak ada seorang pun warga Tanah Melayu yang dalam darurat. Tidak ada sesiapa yang hendak terberak di tepi jalan.

Apa yang berlaku ialah kuasa kolonial British telah di serang oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya di bawah pimpinan Parti Komunis Malaya. Gerakan bersenjata ini bertujuan menghalau penjajah British dari Tanah Melayu. Dengan licik Britsih telah mengalihkan perjuangan untuk mendapat kemerdekaan ini kepada ‘darurat. Tidak ada apa darurat. Yang hendak terberak di tepi jalan kerana diserang oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya ialah soldadu upahan British. Soldadu upahan inilah yang sedang dalam darurat.

Berjuang mengangkat senjata ini telah membuka lanskap politik baru ke Tanah Melayu. Kuasa kolonial yang dianggap gagah dan lengkap bersenjata kini telah diserang oleh gerila Tentera Pembebasan Rakyat Malaya. Kuasa kolonial British amat memerlukan bumi Tanah Melayu kerana dari bumi kita ini terdapat kekayaan bijeh dan getah. Punca ekonomi inilah yang ingin dipertahankan oleh penjajah. Politik ialah ekonomi. Memiliki kuasa politik memiliki punca ekonomi. Justeru penjajah British bertahan kerana lombong bijeh dan ladang getah.

Serangan bersenjata dari gerila pembebasan ini menjadikan kuasa kolonial terus berdarurat. Akhirnya British merancang satu strateji baru. Jika terus menjajah maka perjuangan bersenjata yang dipimpin oleh Parti Komunis Malaya ini akan merebak luas. Tuntutan untuk merdeka akan merebak untuk menjadi ajenda anak semua bangsa. Keadaan sedemikian amat bahaya untuk British.

Justeru, British memerlukan budak suruhan yang baik sebagai ganti sebelum mengundur. Dengan licik dan terancang British telah memasang dua ekor kuda. Saekor kuda bernama Onn Jaafar dan saekor lagi bernama Tunku Abdul Rahman. Seperti di Iraq hari ini kuasa kolonial Amerika memasang lebih dari saekor kuda. Ada kuda bernama Nouri al-Maliki, ada Jalal Talabani dan ada Tariq al-Hashmi.

Kuasa kolonial berkulit puteh sedar dengan memasang beberapa ekor kuda mereka akan dapat mencari barua yang setia. Terlalu ramai anak tanah jajahan yang bersedia untuk menjadi budak suruhan dan mengikut kata tuan kolonial. Taktik British dan kuasa kolonial cukup senang - siapa yang dapat membuktikan yang mereka lebih setia kepada tuan penjajah maka sosok itu akan dinobatkan. Inilah taktik kuasa kolonial dalam percaturan reapolitik. Ianya berlaku dahulu dan sedang dijalankan sekarang.

Di Tanah Melayu kuasa kolonial British telah memilih United Malay National Organsiation untuk menjadi barua mereka. Parti Kebangasan Melayu Muda, AWAS, API, Hisbul Musliamin, Parti Komunis Malaya - adalah parti-parti yang menentang British. Parti-parti ini mengangkat senjata menentang British. Parti ini akan membawa merdeka tetapi amat bahaya untuk kepentingan British. Ini berbeza dengan United Malay National Organisation yang bekerjasama dan menjadi barua British.

Buktinya apa yang saya tulis ini cukup jelas. Pada bulan Ogos ini cuba baca - tak perlu beli - akhbar milik United Malaya National Organisation. Akan penuh dengan dengan kesah melawan komunis. Inilah apa yang saya katakan Malapetaka. Ketika anak semua bangsa bangun melawan penjajah British, United Malay National Organisation diupah oleh British untuk menentang dan melawan orang yang menentang British. Orang angkat senjata lawan Britsih gerombolan ini angat senjata lawan orang yang lawan British. Inilah kerja barua. Inilah Malapetaka yang saya maksudkan.

Kita akan muntah taik setiap tahun apabila melihat Bukit Kepong dikaca tv. Memang betul ada serangan ke rumah pasong Bukit Kepong. Memang betul polis yang diserang ketika itu adalah polis Melayu. Tetapi polis Melayu ini adalah polis upahan British. Kerana mereka Melayu tidak semestinya apa yang mereka lakukan baik dan betul. Melayu bukan bermakna betul. Ada Melayu barua dan ada Melayu nasionalis.

Anak muda hari ini juga wajib diberitahu bahawa serangan Bukit Kepong itu dipimpin oleh Mat Indera. Mat Indera ialah seorang nasionalis kiri Melayu. Ini tidak terdapat dalam filem Bukit Kepong kerana United Malay National Organisation tidak mahu rakyat Malaysia tahu bahawa ada Melayu yang berani angkat senjata melawan British. Dan dalam Parti Komunis Malaya amat ramai ahlinya, kadernya dan pucuk pimpinan terdiri dari orang Melayu.

Dari awal lagi British telah menjalankan dasar pecah dan perentah. Melayu, China dan India tidak ada akan dibenarkan bersatu. Pada tahun 1947 apabila ada kerjasama dan setiakawan yang erat diantara bangsa-bangsa maka muncul Perlembagaan Rakyat. Jawapan British kepada Perlembagan Rakyat 1947 ialah melakukan penangkapan beramai ramai. Satu tahun kemudian Tanah Melayu diistiharkan darurat - perang kolonial bermula.

Dasar pecah dan perintah dan dasar rasisma British ini telah diambil oleh United Malay National Organsation untuk diguna pakai hingga ke hari ini. Justeru, sebagai contoh paling terbaru - kita lihat bagaimana media dan tv United Malay National Organisation cuba menunjukan kepada umum bahawa tidak ramai bukan Melayu yang turut serta dalam tunjuk perasaan Bersih pada 9 Julai dahulu. Maknanya gerakan Bersih ini tidak dapat sokongan dari masyarakat bukan Melayu. Ertinya 9 Julai gagal.

Walhal, hakikatnya demo Bersih 9 Julai adalah yang paling cool dan paling Malaysia. Anak semua bangsa telah turun berdemo. Mereka menyatakan bahawa Malaysia ini bukan milik Rosmah dan Najib. Malaysia bukan milik 'ketuanan Melayu'. Malaysia ini milik anak semua bangsa. Mereka ke jalan raya sebelum ke pilihanraya.

Taktik pecah dan perintah ini adalah taktik yang ampuh untuk digunapakai oleh pemerintah yang zalim. Lihat di Palestine. Nakba di Palestin berterusan hingga ke hari ini tanpa henti henti. Warga Palestin terus diserang oleh kaum Zionis. Bagitu juga di Tanah melayu, semenjak 31 Ogos 1957 dahulu, Malapetaka ini bukan berkurangan malah terus bertambah. Malapetaka yang dibawa oleh United Malay National Organisation ini dari hari ke hari semakin mencekek kehidupan warga.

Kaum Zionis di Palestin telah menggunakan rasisma sebagai senjata yang ampuh. Kaum Yahudi telah dinobatkan sebagai kaum terpilih bukan sahaja di dunia ini malah diakhirat juga. Di Tanah Melayu ini, United Malay National Organisation telah menggunakan falsafah ‘ketuanan Melayu’ dimana dikatakan manusia Melayu memiliki hak hak yang istemewa. Di heboh heboh dan dicanang ke hulu ke hilir bahawa tanpa ‘ketuanan Melayu’ dan tanpa United Malay National Organisation negara kita ini tidak mungkin wujud. Inilah apa yang saya katakan Malapetaka.

Hari ini secara dirancang melalui akta dan peraturan garis pisah bangsa-bangsa telah diwujudkan. Melalui hukum dan syarat yang disadur dengan agama, tembok pemisah telah didirikan. Setiakawan antara India, Melayu dan China tidak dibenarkan mengampoh budaya bangsa. Prasangka antara bangsa bangsa sengaja diatur dan di susun untuk memastikan orang ramai terus syak wasangka sesama sendiri. Suasana syak wasangka ini amat baik untuk United Malay National Organisation meneruskan kuasa. Inilah yang saya maksudkan dengan Malapetaka.

Ogos bulan Malapetaka ini sedang memperlihatkan kepada orang ramai bagaimana taktik pecah dan perentah dijalankan. Minggu lalu, tetiba media kita heboh dengan berita Melayu murtad. Berita Melayu makan dalam gereja. Berita tentang penganut agama Kristian bersedekah kerana berniat untuk memurtadkan Melayu. Semua yang berlaku ini sebenarnya ialah taktik United Malay National Organisation.

Sebelum berita Melayu murtad ini kita telah membaca berita kepala babi ditemui dalam kawasan masjid. Berita Masjid dilempar cat. Berita gereja dibakar.

Apa makna semua berita berita ini?

Semua ini adalah taktik dan strateji gerombolan United Malay National Organisation untuk menakut nakutkan Melayu. Manusia Melayu wajib terus ditakutkan. Jika manusia Melayu takut maka mereka akan mencari perlindungan. United Malay National sedang memasang lukah untuk memerangkap Melayu yang takut.

Apa dia Melayu yang takut?

Melayu yang takut adalah Melayu yang rendah diri. Melayu yang berjiwa hamba. Melayu yang sanggup mencium ke bawah duli. Melayu yang telah bagitu lama ditakut takutkan sehinggakan tidak lagi memiliki initiatif sendiri. Melayu yang takut ini cukup bijak dengan budaya bodek yang telah disebarkan oleh United Malay National Organisation. Melayu yang takut ini hanya sanggup menerima fatwa kerana tidak ada memiliki fikrah yang kritikal. Otak manusia Melayu yang takut ini telah di bonsaikan oleh United Malay National Organisation semenjak 31 Ogos 1957. Inilah dia Malapetaka yang menhimpap manusia Melayu. Justeru tarikah 31 Ogos ini sama-sama kita nobatkan sebagai hari Malapetjka untuk Tanah Melayu.(TT)

nota:
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN yang terbaru
sesiapa ingin melanggan akhbar
mingguan ini sila pukul talipon:
03- 22-72- 40 45

KITA TUNGGU BULAN NOVEMBER




ANAK MUDA BERSEDIA!




nota:
anak muda semua bangsa!

bersedia!

jika 4 tuntuan gagal
ertinya pakatan akan kalah pada pru 13
bukan kerana tidak dapat undi
tetapi kerana ditipu

sedar dan ingat hakikat ini!



PASCA -9 JULAI : BERSIH 2.0 BERI SPR TIGA BULAN LAKSANA 8 TUNTUTAN - minsider

Sebulan selepas perhimpunan 9 Julai, Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) tetap dengan pendirian mendesak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menubuhkan jawatankuasa khas bagi membincangkan isu berkaitan pengurusan pilihan raya terutamanya daftar pemilih.

Selain itu, menurut Pengerusi Bersih 2.0 Ambiga Sreenevesan , pihaknya memberi tempoh tiga bulan kepada SPR untuk melaksanakan lapan tuntutan yang dikemukakan oleh gabungan 62 badan bukan kerajaan (NGO) itu.

Lapan tuntutan Bersih 2.0 adalah agar SPR membersihkan daftar undi, mereformasikan undi pos, gunakan dakwat kekal, akses media yang bebas dan adil, tempoh kempen minimum 21 hari, diperkukuhkan institusi awam, hentikan rasuah dan hentikan politik kotor.

“Selepas sebulan kalau kita lihat telah wujud banyak perkara yang membuktikan semua tuntutan kami adalah berasas, malah ada bukti yang mana pada pendapat saya, SPR patut menangani dengan serius tentang perkara ini,” kata beliau.

Ambiga menambah, “persoalannya sekarang bagaimana pemastautin tetap boleh didaftarkan sebagai pengundi?”

“Jadi kami mahu SPR menubuhkan jawatankuasa khas dengan melibatkan wakil parti-parti politik untuk selesaikan semua isu pilihan raya terutamanya daftar pemilih,” kata beliau kepada The Malaysian Insider.

Ambiga sebelum ini pernah mencadangkan kepada SPR agar menubuhkan jawatankuasa khas itu dan Timbalan Pengerusinya Wira Wan Ahmad Wan Omar berkata pihak akan mempertimbangkan cadangan tersebut.

“Tetapi sampai sekarang kita belum mendapat apa-apa maklum balas mengenai perkara ini, kita akan teruskan tindakan untuk mendesak agar tuntutan ini dilaksanakan.

“Kita tetap mahukan SPR tubuhkan jawatankuasa khas ini, ia sangat penting untuk siasat semua masalah yang berlaku,” tambah Ambiga.

Bercakap soal kepincangan daftar pemilih yang menyaksikan banyak pendedahan dibuat Pakatan Rakyat, beliau menegaskan, “ia terbukti satu penipuan yang paling serius.”

Isu daftar menjadi hangat baru-baru ini ekoran pendedahan mengenai tindakan menukar status kewarganegaraan pemastautin tetap kepada warganegara dalam tempoh yang singkat dan ia mendapat bantahan kepimpinan Pakatan Rakyat.

“Daftar pemilih adalah satu perkara yang paling utama dalam pilihan raya, pendedahan yang dibuat PAS dan Pakatan Rakyat ini sangat serius kerana ia adalah satu penipuan yang nyata.

“Mereka (SPR) mesti melakukan siasatan secara telus dan mesti memberi penjelasan kepada rakyat tentang perkara ini,” kata bekas presiden Majlis Peguam ini.

Kata Ambiga, tindakan SPR membenarkan pemastautin tetap mendaftar sebagai pengundi bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.

Walaupun banyak bukti didedahkan, namun Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan SPR tetap menafikan perkara itu.

“Memang parti-parti politik boleh membuat bantahan dalam masa-masa tertentu, tetapi ia satu proses yang tidak memberikan apa-apa hasil, malah ia bertentangan dengan peruntukan-peruntukan yang ditetapkan.

“Mana-mana pemastautin tetap tidak dibenarkan untuk mengundi. Kalau dibenarkan, ia bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan yang mana bukan warganegara Malaysia tidak boleh menjadi pengundi,” tambahnya.

Ekoran pendedahan itu, Pakatan Rakyat telah menyerahkan surat rasmi kepada Najib Razak agar memanggil sidang tergempar Parlimen dalam tempoh tujuh hari bagi membahaskan isu itu.

Ditanya apa tindakan Bersih 2.0 selepas ini, Ambiga bagaimanapun berkata pihaknya akan melihat tindakan yang diambil SPR dan kerajaan dalam tempoh tiga bulan ini.

“Semua tuntutan Bersih 2.0 boleh dilaksanakan dalam tempoh tiga bulan, kami akan melihat perkembangan terbaru... apa tindakan SPR dan kerajaan,” katanya.

Selepas Himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai, Barisan Nasional yang dipengerusikan Najib turut menyuarakan pendapat untuk menyelesaikan isu kepincangan sistem pengurusan pilihan raya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KITA TUNGGU DAN KITA NANTI.... kah kah kah..

kah kah kah...KITA SABAR DAN KITA TENGOK.... kah kah kah..

kah kah kah...APA YANG AKAN BERLAKU.... kah kah kah..

woit.... TAK PERLU SEMUA 8 TUNTUAN DI BERES.... kah kah kah..

kah kah kah...EMPAT SUDAH CUKUP.... TAK PERLU BINCANG BANYAK..... kah kah kah..

- hapuskan undi pos
- pakai dakwat kekal
- bersih kan senarai pengundi
- panjangkan tempoh berkempen


empat tuntutan ini boleh dilakukan tanpa perubahan undang undang
empat tuntuan ini dalam skop spr
empat tuntuan ini tak kena mengena dengan parlimen

jika empat tuntuan ini tidak di lakukan
jelas pilihan raya ke 13 nanti gerombiolan akan menipu
jika pakatan kalah bermakna pakatan rakyat ditipu

NOTA:
tiga bulan TIDAK termasuk bulan puasa
justeru kita tunggu hingga bulan november

PENIPUAN SEDANG DI RANCANG




NOTA:

suasana politik
jelas menunjukkan
bahawa sokongan terhadap pakatan rakyat melonjak
ertinya pakatan akan mendapat kemenangan


waspada!

jika pakatan kalah
jelas ada berlaku
penipuan

ini penipuan yang sedang dirancang
di bawah ini hanyalah salah
satu dari taktik
penipuan i


MAT TIPU




2,000 WARGA ASING PUNYA LEBIH DUA DOKUMEN
- meloya

Sejumlah 2,000 kes membabitkan warga asing dengan satu biometrik tetapi mempunyai lebih daripada dua dokumen, dikesan Jabatan Imigresen sejak 1 Jun lepas di 69 pintu masuk di seluruh negara.

Ketua Pengarahnya, Alias Ahmad berkata, senarai itu kini dalam pemerhatian dan jabatan sedang menjalankan siasatan untuk mengenal pasti mereka.

"Ia mungkin disebabkan daripada beberapa punca, satu mungkin mereka tukar pasport baru kerana pasport lama hampir tamat dan kemudian masuk balik guna pasport baru,” katanya pada satu sesi taklimat kepada media di sini hari ini.

Sehubungan itu, beliau berkata pihaknya perlu menjalankan siasatan dengan teliti dan tidak mahu terburu-buru mengambil sebarang tindakan. - TIEWNAMA

NOTA:
negara kita dalam huru hara
semua kerana rosmah dan najib ingin terus berkuasa
kerakyatan diberi pada mat bangla
kerkayatan diberi pada mat indon

kita todak ada pilihan'
lagi lama rejim rosmah najib berkuasa
lagi hancur negara kita ini

anak anak muda sedar lah
negara ini adalah untuk kamu
jika semua harta dan kekayan negara dirompak
oleh rosmah dan najib
kamu akan di wasiatkan dengan hutang yang berterusan

anak muda!
akhirnya dunia ini adalah milik kamu

SENATAK DI SERANG KKS



SERANGAN PENYAKIT KKS





5 BEKAS PEMIMPIN PKR, SETIAUSAHA SULIT SEDIA JADI SAKSI KES ANWAR
- meloya

KUALA LUMPUR 9 Ogos - Lima bekas ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) menawarkan diri untuk menjadi saksi kes liwat Anwar Ibrahim terhadap pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Rata-rata mereka beranggapan, tindakan peguam bela Penasihat PKR mahu menemu ramah Najib dan isteri, Rosmah adalah suatu yang tidak relevan kerana kedua-dua mereka tidak ada kena mengena dengan kes tersebut.

Mohamad Ezam Mohd. Noor berkata, beliau sedia menawarkan diri untuk dipanggil menjadi saksi kepada kes liwat Anwar.

"Jika Perdana Menteri dan suami boleh dipanggil oleh peguam bela untuk menjadi saksi jadi mengapa saya tidak boleh dipanggil sebab saya lebih tahu siapa sebenarnya Anwar," katanya..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... AGAKNYA APA YANG AKAN DI KATAKAN OLEH MAT EZAM KEPADA TUAN HAKIM... akh kah kah..

kah kah kah....TUAN HAKIM....ANWAR LEBIH SAYANG PADA AZMIN DARI SAYANG PADA SAYA..... kah kah kah..

kah kah kah... HINGGA SAYA DI HINGGAPI OLEH PENYAKIT KKS.... kah kah kah..

kah kah kah...SAYA TERPAKSA PERGI INDON KERANA KKS... kah kah kah

kah kah kah...APA DIA KKS ITU?..... kah kah kah..

kah kah kah.....PENYAKIT KUREEEENG KASIH SAYANG..... kah kah kah...

kah kah kah...YANG PERGI INDON ITU APA PASAL?.... kah kah kah..

nota:
ramai penyokong anwar yang kena kks
gobala anwar saari dan rahimi
semua kena kks
hanya zul nordin saja yang bukan kks
zul nordin ditkrif kena pernyakit gila talak kah kah kah

NOTA:
siapa dapat jawab
kerana apa mat ezam
pergi duduk di indon?
siapa dapat jawab
kah kah kah

BERITA CUKUP BAIK





BERITA HASIL KAJI SIASAT


gambar dibawah adalah berita
dari laporan china press
beerita ini melaporkan
pengaruh cukong mca di kuantan
kini hanya tinggal 18% sahaja

berita ini adalah hasil kaji selidik
akhbar china press

ini berita baik untuk pakatan rakyat

kemerosotan ini akibat dari
loji radio aktif di gebeng
rumah dan hartaanah di kuantan merosot

juga club med di cherating yang tidak
berapa jauh dari gebeng dikatakan akan
ditutup tidak lama lagi kerana tidak
ada pelanggan yang berani jadi manusia
berkaki tiga kah kah kah


nota:
pembaca yang tahu mandirin
sila terjermah kan berita ini


DARI AKHBAR CHINA PRESS









nota:
lebai google tak mahu terjemah
kerana bulan puasa kah kah kah


TIKUS BIKIN KACAU DI UTARA



TIKUS TUA DAN TIKUS MUDA











ANTI- TSU KOON MAKIN MEMUNCAK - berita hairan

Prestasi kurang memuaskan punca ditolak

Presiden GERAKAN, Koh Tsu Koon, dianggap sebagai liabiliti kepada Barisan Nasional (BN) untuk merampas semula Pulau Pinang berikutan sentimen tidak berpuas hati terhadapnya semakin memuncak di kalangan rakyat negeri ini.

Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng, berkata sentimen ‘anti’ terhadap bekas Ketua Menteri Pulau Pinang itu dilihat semakin menebal di kalangan rakyat ketika kini yang menyebabkan mereka tidak mempunyai alternatif, selain memilih pakatan pembangkang untuk terus memerintah negeri ini.

Bekas Naib Ketua Pemuda GERAKAN itu yang keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR) tahun lalu, berkata rakyat negeri ini tidak menolak BN, tetapi terpaksa mengundi pakatan pembangkang seperti pada Pilihan Raya Umum 2008 hanya kerana tidak sukakan Tsu Koon sebagai tanda protes.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI BERITA BAIK DAN BERITA KURANG BAIK DARI TANJUNG..... kah kah kah...

kah kah kah... BERITA BAIK KERANA SEORANG MUNKEEE TAK ADA KERUSI KENA TIBAI... kah kah kah..

kah kah kah...INI JUGA BERITA BURUK... KALAU MUNKEEE INI KENA HALAU....RAKYAT INGAT ADA PERUBAHAN.... kah kah kah...

woit...TAPI ADA LAGI BERITA LAGI BURUK.... kah kah kah..

kah kah kah... SEDAR TAK MAKNA BERITA INI.... kah kah kah..

kah kah kah...BERITA INI AMAT BURUK UNTUK BINI ROSMAH..... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA BINI ROSMAH YANG AMBIL MUNKEE INI.... kah kah kah

kah kah kah...KALAU MUNKEEE INI KENA TIBAI... MAKNA NYA BINI ROSMAH JUGA KENA TIBAI... kah kah kah..

woit... ADA LAGI MAKNA YANG TERSOROK.... kah kah kah..

kah kah kah...BILA BERITA HARIAN LAPOR BERITA INI MAKNA NYA BERITA HARIAN JUGA SUDAH MACAM UTUSAN.... kah kah kah..

kah kah kah.... BERITA HARIAN MASUK KEDALAM GERAKAN ANTI JANJIB....kah kah kah..

nota:
apa dia gerakan janjib ini?
ini gerakan anti janda dan najib
kah kah kah

LAGI BUKTI SPR TIPU




INI LAGI BUKTI JIKA TAK PERCAYA





nota:

nama ada pada kad mengundi
tapi nama hilang dalam kad
pengenalan kah kah kah







LAGI PENGUNDI BERTINDIH DIKESAN
- keadilan daily

Dewan Pemuda Pas Kawasan Titiwangsa (DPPKT) mendesak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) menjelaskan kewujudan beberapa lagi pengundi bertindih di parlimen itu.

Menurut Ketuanya, Mohamad Suhaimi Abdul Aziz, carian pihaknya mendapati terdapat beberapa individu yang mempunyai nama yang sama dalam daftar pemilih SPR.

“Ada beberapa individu mempunyai 1 kad pengenalan lama tetapi memiliki dua pengenalan baru yang sama, nama yang sama dan mengundi di dua parlimen yang berbeza,” katanya dalam satu kenyataan media.

Beliau memberi contoh nama seperti SA’AD BIN SAMSUDIN, yang memiliki no kad pengenalan lama iaitu 1479323.

Kad pengenalan barunya pula adalah 380913105681 dan 510913105553. Beliau mempunyai dua hak mengundi iaitu di Parlimen Titiwangsa dan Parlimen Setiawangsa.

Contoh kedua, terdapat seorang wanita yang memiliki kad pengenalan lama yang sama iaitu 4802777, tetapi memiliki kad pengenalan baru berbeza iaitu 550620055800 dan 560620055412.

Beliau bernama SHODAH BINTI ABDUL RAHMAN dan mempunyai kelayakan mengundi dua kali di Parlimen Titiwangsa.

Contoh ketiga, seorang lelaki bernama MOHAMAD BIN ISMAIL, memiliki kad pengenalan lama 8370614 dan dua kad pengenalan baru, iaitu 540405025757 dan 540405025095 dan memilik hak kelayakan mengundi di Parlimen Setiawangsa dan Parlimen Titiwangsa.

Contoh keempat melibatkan seorang lelaki bernama ANDERSON A/L P ARPUTHANATHAN. Yang memilik kad penganalan lama yang sama iaitu A0831847 dan dua kad pengenalan baru yang berbeza iaitu 671117106499 dan 671117105963.
Beliau mempunyai hak kelayakan mengundi di Parlimen Setiawangsa dan Titiwangsa.

NOTA:

penipuan demi penipuan
bukti semakin jelas
orang ramai semakin sedar
pru ke 13 ini pakatan rakyat akan menang besar

tetapi

walau pun dapat sokong besar
pakatan rakyat akan ditipu
apa yang kita baca diatas adalah
sebahagian dari proses penipuan itu

hasilnya

pakatan rakyat akan gagal di pru 13
bukan kerana tidak ada sokongan
tetapi gagal kerana ditipu

tak percaya?

tunggu dan lihat !


JENAYAH TERHADAP KEMANUSIAN




PENJENAYAH BESAR





PEMUDA PAS : SPR TAK LAYAK KENDALI PILIHAN RAYA , PERLU ROMBAKAN
- minsider

KUALA LUMPUR, 9 Ogos — Dewan Pemuda PAS pusat menyifatkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah hilang kredibiliti dan tidak layak untuk mengendalikan sistem pilihan raya negara ekoran terlalu banyak kepincangan.

Tegas ketuanya Nasrudin Hassan, kepincangan dan kelemahan yang berlaku dalam sistem pengurusan pilihan raya telah menjejaskan nilai ketelusan dalam sesebuah negara demokrasi termasuk Malaysia.

“Pendedahan demi pendedahan oleh orang ramai dan parti-parti politik yang menyertai pilihan raya tidak mampu disangkal lagi, malah ia telah melurut jatuh seluruh uniform pengerusi dan timbalan pengerusi SPR di hadapan umum.

“Sangat memalukan dan sungguh menjengkelkan, apabila SPR kini berdepan dengan krisis integriti,” katanya dalam satu kenyataan.

Justeru tegas beliau, pilihan raya tidak boleh diadakan dengan “berhakimkan” pengurusan SPR sedia ada.

NOTA:
ini bukan kes malu
kalau kes malu
tak ada apa sangat
ini kes tipu
tapi awas
ini bukan kes tipu biasa
malah ini bukan tipu macam kes tipu along
ini kes menipu rakyat untuk memenangkan orang jahat

ini bukan jenayah
ini kes jenayah terhadap kemanusian
macam jenayah slobodan milosovic
macam jenayah mugabe
macam jenayah basir


ini macam kes sadadm hussein
rakyat tuntut demokrasi tapi degil
ini macam kes gadaffy
rakyat minta demokrasi tapi degil
bila kena serang dari luar
baru nak bawa kebebasan dan demokrasi
bila di minta dengan baik rakyat ditipu
bila kena tibai oleh amerika baru sedar
kah kah kah


nota:

kalau spr tidak diyakini
kita minta bangsa bangsa bersatu
menjalankan pilihanraya kali ini

tak boleh?

kenapa tak boleh
jangan lupa sejarah
semasa nak tubuhkan malaysia dulu
pbb datang untuk buat pungutan suara
jangan buat buat tak faham
kah kah kah