Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 12 Oktober 2011

BILA YB PONTENG NAK MINTA MAAF?




ANGKA INI JADIKAN PEDOMAN PRU 13




SURAT TERBUKA KEPADA PEMBACA TUKAR TIUB

masanya telah tiba untuk kita memastikan
siapa yang perlu kita sokong dalam piliharaya ini
kes kampong baru telah membogelkan
ramai ahli parlimen pakatan rakyat tidak hadir
bukan pula mereka minta maaf kerana tidak hadir
mereka memutar belitkan fakta kenapa tidak hadir

kita nak tahu KENAPA TAK HADIR?
kita nak tahu KENAPA HANYA 28 SAHAJA YANG HADIR?

selama ini kita tidak sedar bahawa ramai yb kita ponteng
selama ini kita anggap semua berjalan lancar
nasib baik ada kes kampong baru
tanah orang melayu ini tergadai
kita tak boleh buat apa apa
tetapi ada pengajaran dari trajedi ini
kita diberi maklumat saheh
bahawa hanya 28 orang sahaja yb pakatan yang hadir ketika mengundi
inilah hikmah trajedi kampung baru


untuk pemngetahuan pembaca
sila beri tahu orang kampong bahawa:

yb ini dibayar
mereka ada elaun tetap
mereka dapat pencen
mereka boleh klim duit perjalanan
mereka dapat AP untuk beli kereta
ketika parlimen bersidang mereka dapat lagi elaun


bagaimana mereka dapat kerja ini?

orang ramai yang menaikkan mereka
orang ramai yang mengundi mereka

mereka berkempen minta diundi
mereka membuat janji
mereka bermulut manis
tetapi lepas diundi mereka tak pergi buat kerja
lepas menjadi yb mereka ponteng bila parlimen bersidang
buktinya hanya 28 orang saja yang datang
ketika rang undang undang kampong baru diluluskan
yang lain mana pergi?
yang lain buat apa?

cuba fikirkan
kalau kita bekerja di pejabat
kalau hendak cuti kita minta pada majikan
kalau di sekolah
kita minta cuti dari guru besar
tetapi
nampaknya YB ini ikut suka hati mereka sahaja
datang tak datang mereka tak peduli
yang penting mereka dah jadi YB

pilihanraya akan sampai
kita jadikan kes kampong bari ini
sebagai batu tanda untuk siapa yang patut kita sokong
semua pembaca tukar tiub wajib meneliti
sama ada yb diwilayah mereka patut disokong atau ditendang
ini tugas suci kita sebagai warga yang bertanggung jawab

sila hantar senarai siapa yang patut kita sokong
dan siapa yang patut kita tendang
tak guna cakap berjuang untuk rakyat
tak guna berbuih buih mulut cakap hal islam
tak guna bertempek: lawan tetap lawan

tapi:

ketika mengundi di kampong baru tak hadir!

SEBAGAI KAJIAN SEJARAH:

NAMA NAMA YB YANG HADIR KETIKA MENGUNDI PADA 4HB OKTOBER 2011


PAS :

Mahfuz
Salahuddin
Firdaus
Hayati
Che Uda
Dr Mariah
Dr Hatta
Khalid samad
Siti Zailah
Wan Rahim
Muhd Husin
Dr Rosli
Nasir Zakaria

PKR :

Tian Chua
Zuraida
Yusmadi
Azmin Ali
Gwo Burne
Ahmad Kassim
Azan


DAP :

Kula
Lim Lip Eng
Charles Santiago
Sim Tong Him
Manogaran
Er Teck Hua
Fong Po Kuan
Fong Kui lun

THE BATTLE OF THE NANDEK



TUNAIKAN SEBELUM PRU 13





KEADILAN: DAKWA ANADA KRISHNAN KERANA SALAHGUNA KUASA, RASUAH
– keadilan daily

Ahli Parlimen KEADILAN hari ini mendesak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat jutawan terkemuka, Ananda Krishnan kerana didakwa terlibat dengan rasuah dan salahguna kuasa.

Ananda, pengarah Maxis Communication sebelum ini diketahui umum merupakan proksi dan sahabat baik kepada Mahathir Mohamad.

Ahli Parlimen Selayang, William Leong berkata, siasatan itu penting untuk membantu Biro Siasatan Pusat India (CBI) berhubung jenayah yang dikatakan berkaitan pemilikan syarikat telekomunikasi India, Aircel.

“Seksyen 16 dan 17 Akta SPRM Malaysia 2009 memperuntukkan, bahawa memberi suapan kepada mana-mana orang atau ejen adalah kesalahan.

“Manakala Seksyen 66 Akta memperuntukkan bahawa SPRM dan mahkamah Malaysia mempunyai bidang kuasa untuk mendakwa dan menghukum rakyat Malaysia dan penduduk tetap yang melakukan rasuah di negara-negara asing,” katanya pada sidang media di lobi parlimen, hari ini.

Laman web ekonomi The Edge semalam melaporkan bekas Menteri Telekomunikasi India, Dayanidhi Maran sedang disiasat pihak berkuasa negara itu kerana rasuah dan salahgunakuasa, berdasarkan laporan The Hindustan Times pada Isnin lalu.

Ia berikutan aduan ahli perniagaan, C Sivasankaran bahawa dia dipaksa keluar dari syarikat Aircel oleh bekas menteri berkenaan dan menjual kepentingannya kepada Kumpulan Maxis dari Malaysia.

Ananda Krishnan dan rakannya, Ralph Marshall didakwa terlibat melakukan konspirasi jenayah itu bersama Dayanidhi dan adiknya Kalanidhi.

Maran telah menghentikan permohonan lesen 2G Aircel apabila ia dimiliki oleh Sivasankaran.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. INI KES NANDEK NAK TIPU NANDEK DI NEGARA NANDEK .... kah kah kah..

woit...BIARKAN LAAA... INI NANDEK NANDEK PUNYA HAL.... kah kah kah..

kah kah kah...YANG KITA BENGANG BILA NANDEK TIPU KITA.... kah kah kah..

NOTA:
sepatutnya azeez reezal dan mahateer
yang akan merasa kecewa
kah kah kah




SATU LAGI BUKTI PENIPUAN




NOTA:


terlalu banyak bukti
terlalu banyak pendedahan

jelas pru 13 pakatan rakyat akan kalah
jelas kerajaan pakatan di selangor akan kalah

bukan kerna TIDAK ada sokong
tapi kerana perancangan menipu undi

ini belum ambil kira undi mat bangla
ini belum ambil kira undi mat indon

berapa lama lagi kita akan dibodohkan?


SILA LIHAT DENGAR PENDEDAHAN INI






BERSEDIA UNTUK DITIPU


SATU LAGI KENYATAAN TIPU MELAYU




UNIVERSITI CONTOH UNTUK IKUTAN






JANGAN TAKSUB KEJAR RANKING UNIVERSITI - meloya

KUALA LUMPUR 11 Okt. – Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis (Unimap), Kamarudin Hussin berharap agar tiada sebarang stigma negatif dilemparkan oleh pihak tertentu berhubung kriteria yang diguna pakai oleh penganjur dalam menentukan ranking universiti terbaik dunia.

Menurut beliau, kegagalan Universiti Malaya (UM) tersenarai dalam Times Higher Education (THE) sedangkan dalam masa yang sama tersenarai di kedudukan ke-167 QS World University Ranking 2011/2012 jelas menunjukkan terdapat perbezaan dalam penilaian.

“Hakikatnya, ranking tidak mencerminkan sepenuhnya kedudukan sesebuah universiti. Sebagaimana yang diingatkan olehMohamed Khaled Nordin pada 11 September lalu, universiti tidak sepatutnya terlalu taksub mengejar ranking, sebaliknya berusaha memenuhi sasaran penubuhannya dengan menumpukan perhatian kepada keperluan pelajar, rakyat dan kerajaan.

“Universiti-universiti yang menduduki tangga teratas ranking sangat jauh ke hadapan. Bukan sahaja dari aspek umur yang dikaitkan dengan pengalaman dan kematangan, tetapi juga aspek peruntukan kewangan,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Dari sudut umur, beliau mempersoalkan bagaimana UM yang hanya sekitar 100 tahun dapat dibandingkan dengan universiti seperti Harvard yang berusia 375 tahun, Oxford (915 tahun), Cambridge (1,136 tahun), Caltech (120 tahun) dan Universiti Tokyo yang kini berusia 135 tahun.

“Kalau UM memerlukan RM0.5 bilion untuk membuat penyelidikan berimpak tinggi, bandingkan amaun itu dengan Harvard yang mempunyai tabung sebanyak RM30 bilion hingga RM40 bilion untuk tujuan yang serupa,” katanya.

Dalam pada itu itu, kata beliau, Unimap berbangga dengan penyenaraian tujuh universiti tempatan termasuk UM di antara 500 kelompok terbaik daripada 30,000 universiti seluruh dunia dalam QS World University Ranking.

Ini katanya, menambah azam Unimap dalam merangka pelbagai strategi agar turut tersenarai dalam kelompok tersebut pada masa akan datang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI PUN NAK MENIPU.... kah kah kah..

kah kah kah...NAK TIPU ORANG MELAYU.... NAK TIPU RAKYAT MALAYSIA....kah kah kah..

woit... BILA PULA UNIVERSITI MALAYA BERUMUR 100 TAHUN.... kah kah kah..

woit.... PENANG FREEE SCHOOOL MEMANG LEBIH SERATUS TAHUN.... kah kah kah..

woit...MALAY COLLEGE DAH SERATUS TAHUN PADA 2005 DULU..... kah kah kah..

woit...MACAM MANA UM 100 TAHUN.... kah kah kah..

woit...JANGAN LAH BODOH KAN ORANG MELAYU.... kah kah kah

woit... TENGOK LOGO UM ...TUBUH 1949...kah kah kah..

kah kah kah...INI PUN DI SINGAPURA.... kah kah kah...

kah kah kah...UM DI KUALA LUMPUR TAHUN 1962.... kah kah kah...

woit... JAGA LAH MARUAH SIKIT... DAH LAH KANG KONG... BANGANG PULAK..kah kah kah

NOTA:
patutlah tak masuk ranking
kerana tenaga pengajar
kalau tak kang kong
kong kang
kah kah kah


UNIVERSITI JALAN RAYA




BERITA PELIK PEGAWAI IMIGRESEN




LARI DARI APA?





PEGAWAI IMIGRESEN MAUT JATUH TINGKAT 12 KONDOMINIUM
- minsider

Seorang pegawai imigresen maut selepas terjatuh dari tingkat 12 kondominium Magnaville di Selayang dekat sini semalam.

Mohd Irwan Mohd Ishak, 29, dikatakan terjatuh dari rumahnya di tingkat 12 dalam insiden kira-kira 5.30 petang itu ketika tiga lelaki datang ke rumah tersebut untuk mencarinya.

Isteri mangsa, Suhaidah Suhardi, 35, berkata suaminya enggan bertemu dengan lelaki berkenaan apabila beliau memaklumkan kedatangan mereka kepadanya.

“Saya bagi tahu suami ada orang datang hendak berjumpa, tapi dia tak mahu jumpa, dia kata abang keluar, panjat tingkap lalu ikut tangga sahaja,” katanya dipetik Bernama Online.

Suhaidah berkata beliau telah menghalang suaminya daripada keluar melalui tingkap sebelum terdengar bunyi dentuman kuat di bawah rumah mereka.

“Saya tergamam dan terkejut lihat suami dah jatuh ke bawah,” kata surirumah sepenuh masa itu ketika ditemui di tempat kejadian.

Mangsa merupakan pegawai penguat kuasa imigresen di Damansara dan mempunyai dua anak berumur dua dan tujuh tahun serta sedang bercuti tanpa gaji sejak Ramadan lepas.

Jiran Suhaidah membuat laporan polis kira-kira pukul 7 petang dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Selayang untuk bedah siasat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI BERITA PELIK.... kah kah kah..

kah kah kah..SIAPA TIGA LELAKI YANG DATANG ITU?.... kah kah kah..

kah kah kah...APAKAH MEREKA ALONG?.... kah kah kah

kah kah kah...APA KAH DIA THIRD MAN DALAM KES MAHKAMAH DI PARIS?..... kah kah kah..

kah kah kah...APAKAH INI DIA LELAKI X DALAM KES BUNUH NORITA?.... kah kah kah..

kah kah kah..ATAU PEMILIK AIR MANI X YANG TERJUMPA DI JUBUR SAIFOOL.... kah kah kah

kah kah kah...ATAU MEREKA INI DARI SPRM?.... kah kah kah...

kah kah kah...HA HA HA....INI PEGAWAI JAIS ...kah kjah kah..

kah kah kah....DATANG ATAS ARAHAN KAVITA SINGH NAK CARI KASET ISABELLA BOB LOKMAN..... kah kah kah




SILA BACA SURAT DARI PEMBACA




SOSOK JUJUR DAN SUCI







NOTA:
diharapkan para yb pakatan rakyat
yang selalu ponteng datang
ke parlimen akan membaca sumpah seranah
dan maki hakum dari pembaca





Salam kpd Bro TT & pengunjung2 semua,

Pacik bukan orang Kg.Baru, not even orang KL. Tapi Pacik ingin mengomen
tentang tulisan ' SELAMAT TINGGAL WARISAN' berkenaan Kg.Baru & semua komen2
lain yg berkaitan tentang RUU PPKB 2011. Harapan Pacik Bro TT boleh
panjangkan untuk makluman semua yg ada hati nak jatuhkan *UMNO/Gerombolan* ;

1. Sabotaj *UMNO/Gerombolan* ? Apa yg nak dihairankan?

2. Selain daripada nature pemimpin *UMNO/Gerombolan* itu sendiri, Pacik
nampak MP2 PR telah lalai dalam menjalankan amanah.

3. Kalau dah balik rumah / hotel pun, takkan tak boleh datang Parlimen
balik? MP kan layak untuk dpt servis trafik PDRM? Sangat tak masuk akal
kalau MP2 yg masih ada kat Parlimen tu tak pukul talipon panggil semula MP2
yg bah balik tu. Dlm hal RUU PPKB2011 ni, *UMNO/Gerombolan* memang cari
masa sesuai je nak luluskan. You all should've expect this to come. And you
all should've well prepared !

4. Kamu semua lalai ! Cuai ! Bagi la 1001 alasan pun, kamu semua
sepatutnya dah nampak permainan dia orang ni. Jangan marah kpd rakyat yg
marahkan kamu. Memang mereka mengharapkan kamu mewakili mereka. Jangan cakap
je berdegar2 sampai langit pun boleh senget & runtuh.

5. Atau (di antara) kamu telah dibeli?

Kalau macam ni la, jgn mimpi la nak tawan Putrajaya. Mcm mana nak tadbir
negara kalau pemimpin-pemimpin (kalau boleh dipanggil pemimpin) PR sendiri
tak dapat nak menguruskan masa & mengatur strategi. Ini bukan soal
kemenangan PRU je. Ni soal masa depan negara & generasi akan datang !

*p/s: Selain kes2 ambil tanah bumiputera ni, try Bro TT open for discussion
pasal tanah2 kerajaan yg strategik yg di*lego* (& nak di*lego*) oleh *
UMNO/Gerombolan* kpd kaum2 pemodal ni. yg ter*now*, dengar2 cerita dah ada
perbincangan nak ambil alih tanah milik kerajaaan di Jln.Freeloader
Salahuddin & Jln.Gallegger kt KL tu.

Bhai TT... Gua stuju benar ngan point "Tanpa Nama 11 Oktober 2011 8:05 PM" tue.... sebijik sebuntat macam WWE.... hahaha... Yang kaya masih lagi Vince McMahon ... hahaha... yang rugi aderla penonton... kena tipu hidup-hidup... duit abis kena sebat... hahaha
By C++ on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/12/11

Betul kata TT. Aku sendiri pon tekejut baca auta Anwar Ibrahim, dia sendiri pon x jelaskan dan x mintak maaf kenapa dia xhadir pada hari tu. Salah satu dari perjuangan kita adalah buat cara yang lain dari musuh kita, yakni gerombolan. Kita mesti berani tegur pemimpin dan diorang pon kene terima kritikan dan minta maaf jika salah, jangan duk auta bersilat lidah..itu kerja gerombolan.
By Kurik on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

tt sekarang apa lu mau.minta semua yb pakat ramai ramai sembah saya lu macam dia orang sembah tok pekong. dia orang sudah kena,betul betul kena tibai.itu sudah cukuplah.lain kali dia orang tak akan bikin lagi. lu mau minta dia bagi sebab.lu gila ka.berapa ribu oarng mau hantam sama pr kalau dia orang cerita mana dia orang pergi. banyak yang turun kawasan pergi CERAMAH hoooi.itu ceramah dipanggil olih p**i m*k orang yang hantam mp pr sekarang.kalau tak turun dia orang bising,kalau tak turun dia orang hantam lain kali jangan bikin ceramah musim parlimen bersidang. tt-lu nak bahlol,lu bangang lah satu orang.jangan orang lain diajak bangang sama...sudah tutup kes,apa lu mau lagi..mau kasi pr hampuiiii
By jab sp on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

typical. typical perangai mcm tu punya pemalas. tak reti nak mintak maaf ke. tak de accountaibility langsung, asian tetap asian, dasar berak di tepi longkang, dpt gaji skit, sronok nak menunjuk kereta kat org kampung........ melayu bole pegi mamposssssssss, mampos kena tipu, mampos sebab terlalu bodoh
By mampos la on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

oooooo marah nampak, bro tian sudah cakap minority tak dapat bersuara, kalau bn nak gubak guballah atlease ada isu, kah kah kah kah
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

aku sokong TT.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

saudara isham, aku pun sedih. kalau macam ni bila mengundi esok siapa lagi kita nak undi kalau geng PR pun bungkus juga... mampuih la masa depan malaysia macam ni.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

kita tau kau orang akan kalah.tp kita mau kau orang kalah berjuang.
By dukun melayu on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

YAB Pakatan : Kami busy menguruskan rakyat. tuntutan rakyat lagi utama. kami berjuang utk rakyat. kami akan memudahkan hidup rakyat. jika rakyat susah, kami akan panggil harakah, rocket dan keadilan daily utk ambil gambar semasa kami bantu rakyat. kami anti utusan dan BH sbb gambar kami xmasuk frame. YAB Barisan : Kami sentiasa mengutamakan rakyat sbb tu lahirnya gagasan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. apa sahaja kami buat adalah utk rakyat, kepada rakyat darpd rakyat.

kami anti harakah, rocket dan keadilan daily krn susah masuk frame la. nasib baik kami ada utusan dan BH. PM : kita akan menaikkan gaji dan elaun ahli parlimen yg sekarang ini semakin byk kerja. MP : yahoooooooooo same je bro, baik pakatan mahupun gerembolan. yg penting dpt pencen, kereta import xyahn bayau cukai, anak beranak hidup senang lenang, kalo ada rezki lebih banyak la projek masyuuuuuukkkkkkkk
By mr. mfwic on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Cari alasan mcm gerombolan, ngaku jela salah
By poitex on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

kepala hotak punya MP Paktan dan BN.. lu tunggu anak muda akan naik..
By checkmate on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

bro hisam..yang lu berbulu tak tentu pasal pasal MP pakatan ni apasal...tak de cerita lain ke? tulis panjang berjela2...malas aku nak baca lagi blog ko ni.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

betul la tt..aku sokong ko...ape guna jadi AP kalo dah tau semua mende undi akan kalah... lancau la... semua kencing kuat...
By gengjahat on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Seronoknya BN .Isu ini digembar gembur oleh bloggers BN dan disambut mesra oleh blog pakatan. Minta maaf atau tidak MP pakatan dah dicemar bersama oleh blog BN dan Pakatan.Kenapa tak tuntut MP BN minta maaf..gendang berentak sumbang kita pun menari ikut rentak sumbang,tak nak berhenti?Kepada MP pakatan,yang hadir mlm tu syabas, teruskan usaha anda, menang PRU13 batal balik enakmen itu.. kepada blogger pro pakatan sudahlah menepuk air didulang..
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

hahahah... patutnya player Malaysia pun tak yah main lawan Australia ari tu dah gerenti kalah 5-0....alasan... bila nak datang bp mcm 1998 dulu? coma
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Mentang2 lah ramai penyokong A.B.U.(Asalkan Bukan UMNO), takkan MP Pakatan Rakyat over confident, sampai lupA tanggung jawab hakiki nya, datang, hadir, amati rang undang2 yg dibawa ke Dewan...kalau dah pegang kuasa nanti amacam nanti...Itu lah kita mesti ada perundangan, PM boleh pegang utk satu term je kerana kalo lama sangat jadi besar kepala, pastu pilihanraya mesti BERSIH, media mesti independent, suruhanjaya pencegah rasuah juga independent (takde kena mengena dgn parti pemerintah): RAKYAT JADI HAKIM NYA...
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

betul, setuju sangat bro. kita undi suruh buat kerja. apa dia? -KERJA
By bijakbistari on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

jangan bagi undi lagi pada YB pakatan yg kelentong dan ponteng tu..... YB kangkong kongkang yg cakap belit2 tu jgn sesekali bagi can kt dia utk PRU akan dtg.....
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

bro isham kami sokong entry anda, kenyataan maaf dari ketua pembangkang akan memberi impak positif dari pengundi....akui kesilapan bukan ikut perangai gerombolan buat alasan.....cakap lawan tetap lawan, namun bila ada perlawanan....lari main telo...geng perpaduag dok soh kire....pung kurang2..ade 60 org lagi mp pakatang....
By haq on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

org yg xpenah mengundi pun xpyh ckp byk le, hang duk diam2 sudah.. biaq pi kt depa la nk mai ke tak.. jgn risau, org lain aka rakyat xbodo. kita jgn anggap org lain bodo. cermin dulu muka hang tu sahabat.. YB Mohamad Sabu
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Banyak sgt alasan mmg pukimak tul diorg buat apa jadi YB at first place??? memang buka minda tul aku ngan pembangkang nih..
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Tanpa Nama 11 Oktober 2011 8:05 PM, camni la bro, kalau lu jd salah sorg YB - yg dipilih oleh rakyat - yg ponteng sidang parlimen - tanpa alasan yg munasabah - apa lu rasa persepsi rakyat terhadap lu? jgnkan "mangkuk darwinism", syaitan sendiri pun kutuk!
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

lantik ngo bebas buat ape ... mereka (PR) bukan nak lawan pun ... NGAKU KALAH SEBELUM BERJUANG ... kalu sekadar hadir panaskan bontot...pastu claim itu claim ini ... pastu datang pulak ikut suka depa ajeee.. baik bagi semua 'WAKIL' kat GEROMBOLAN ajeee... bio depa ni lahap, nyelanak, songlap, rogal, zina, liwat, rompak, samun, curi, cekau, dan sat nika jenih lagi perkataan yang sealiran dengannye ... ape ape juge yang depa suka ... bio depa buat malaysia ni, macam gheta depa .... sementara masih hidup dan bernyawa ....

TAK PAYAH PEGI NGUNDI .. PEGI BUAT APE !!! .... GEROMBOLAN TETAP TIPU DAN MENANG BESO ... PR menang ciput ... sekadar nak tunjuk MALAYSIA NEGARA DEMOKRASI ..... posting TT, yang benar benar luahan dari hati golongan 'marhaen' ...
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11


Kisah benar. Seorang nenek menyimpan dua sebatang tebu dari kebunnya di dapur. Dia simpan untuk cucunya yang akan balik hujung minggu. Keesokkannya ketika nenek itu balik dari kebun dia dapati sebatang tebu itu telah hilang. Si nenek bertanya kepada seorang cucu sedara yang kebetulan tengah lepak di beranda rumahnya. "Mana pergi tebu yang nenek simpan kat dapur ni?" Jawab si cucu sedara dengan selamba,"Kucing dah makan tebu tu nenek." Moralnya: Lebih baik minta maaf daripada buat cerita mengarut. Ingat orang bodoh ke?
By Yong on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

keputusan pilihan raya umum ke-13 mac 2012 BN memenangi kerusi parlimen majoriti lebih 2/3... Keputusan pilihanraya antara negeri2: Perlis: BN Kedah: BN Pulau Pinang: Pakatan Rakyat (DAP) Perak: BN Selangor: BN Kelantan: Pakatan Rakyat (PAS) Terengganu: BN Pahang: BN Negeri Sembilan: BN Melaka: BN Johor: BN Sabah:BN www.filehippo.com
By FileHippo on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

nate beruk!!! malaysia lebih aman dari kaki ponteng!!! kpd kaki ponteng , sila sedar diri , jgn cubo nak jadi calon PRU-13!!! ramai lagi yg lagi komited utk ke parlimen!! kaki ceramah , kaki open house kaki rasmi mesyuarat,kaki seminar ... tanpa anwar anak-beranak, tanpa hadi , rakyat tetap , rakyat !
By salman faris hamat on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

JANGAN LUPA TUNTUTAN KITA


SALUT UNTUK KAUM BURUH - MOGOK UNTUK KEJAYAAN





MOGOK UTUSAN 1961 - SEJARAH KIRI




MTUC AKAN BERPIKET DI SELURUH NEGARA PADA 3 NOVEMBER
– minsider

KUALA LUMPUR: Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) akan berpiket di seluruh negara pada 3 November untuk membantah cadangan pindaan AktaPekerjaan yang diluluskan Dewan Rakyat minggu lepas, kata presidennya Mohd Khalid Atan.

Beliau berkata keputusan untuk berpiket di seluruh negara diputuskan malam tadi pada mesyuarat yang dihadiri wakil-wakil dari lebih 100 kesatuan.

"Kita putuskan untuk berpiket di seluruh negara kerana Kementerian Sumber Manusia berkeras untuk meneruskan pindaan itu walaupun kita minta ditangguhkan agar lebih banyak perbincangan boleh dibuat mengenai perkara itu," katanya ketika dihubungi Selasa.

Katanya MTUC membantah dengan kerasnya pindaan itu dan telah menghantar surat meminta menangguhkan pindaan tersebut kepada Menteri Sumber Manusia S. Subramaniam pada mesyuarat Majlis Penasihat Buruh Negara (NLAC) 3 Oktobersebelum kira-kira 200 anggota MTUC berpiket di luar Parlimen hari itu.

"Ramai pekerja dan pemimpin kesatuan tidak berpuas hati dengan kementerian itu yang tidak menghiraukan bantahan kita terhadap cadangan pindaan tersebut dan meneruskan pembentangan. Sehubungan itu, kita putuskan untuk mengadakan piket bagi menunjukkan betapa kita tidak puas hati," tambah beliau.

NOTA:
bagus
tradisi piket
tradisi mogok
tradisi demo
semua ini adalah tradisi yang molek untuk perjuangan
piket dan mogok adalah tradisi kaum buruh
piket dan mogok memberikan mereka kekuatan
kekuatan ini di bantu oleh hak mereka berpersatuan

apa yang ingin dilakukan oleh kerajaan rosmah dan najib
ialah melupuskan hak kaum buruh
membenarkan tuan punya syarikat
membenarkan majikan
membenarkan towkay
membuang pekerja itu suka hati
mencari sumber tenaga luar – out source – sesuka hati

kaum buruh bersatulah!


TAK PERLU MOGOK - KITA BERDEMO


SEMUA BOLEH DI NIAGAKAN




DIMANA BOLEH BELI TAULIAH?




JAIS SAHKAN BOB LOKMAN DITAHAN KERANA TIADA TAULIAH
- minsider

Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) mengesahkan pihaknya menahan pelawak, pengacara dan penulis lirik terkenal Bob Lokman kerana menyampaikan ceramah agama tanpa tauliah agensi itu di Hulu Langat dekat sini malam tadi.

Pengarah Jais Marzuki Hussin berkata Bob Lokman ditahan di bawah Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Selangor.

“Jais mengesahkan satu tangkapan telah dibuat ke atas pelakon dan penghibur, Bob Lokman atas ceramah yang dlakukannya di Masjid Sg. Lui, Hulu Langat pada 10 Oktober (semalam).

“Bob Lokman didapati tidak mempunyai tauliah dan tidak pernah memohon tauliah daripada Jais. Tangkapan dibuat berdsrkan maklumat awam,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau dipercayai ahli dan pemimpin kedua PAS dikenakan tindakan oleh Jais.




KENAPA SAYA DITAHAN SETELAH JADI BAIK : BOB LOKMAN
– harakah daily

Pelawak, pengacara dan penulis lirik terkenal, Bob Lokman hairan dengan tindakan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang menahan beliau setelah menjadi baik, tetapi tidak ketika dia sedang bergelumang dalam arus keduniaan sewaktu berada dalam dunia hiburan dulu.

Tindakan Jais itu disifatkan oleh beliau seolah-olah mahu menyekatnya supaya tidak menjadi baik, sebaliknya untuk mendorongnya agar terus hanyut dalam arus keduniaan seperti masa lalu.

Menurut Bob, walau apa pun halangan yang menimpa, beliau tidak akan berganjak dengan pendiriannya sekarang untuk lebih mendekatkan diri kepada Allah dan terus meninggalkan kehidupan glamour serta penuh kelalaian.

Sehubungan itu, beliau akan terus melakukan kerja-kerja dakwah dengan mendekati pelbagai golongan dalam masyarakat termasuk para penagih dadah untuk mengajak mereka kembali ke jalan Allah.

NOTA:
hanya satu soalan
siapa ber tauliah untuk tangkap orang yang tak ada tauliah
orang yang beri tauliah pada orang yang dapat tauliah
untuk tangkap orang yang tak ada tauliah siapa pula beri tauliah

siapa beri tauliah pada jais
siapa berui tauliah pada orang yang beri tauliah pada jais?
kah kah kah
kah kah kah

kah kah kah

NOTA:
ada ayat quran ke tentang tauliah?