.

Khamis, 23 April 2009

TERKINI !!! TER NOW !! NGO YANG NGOOOOOK


GMP MOHON MAAF PADA MALAYSIAKINI
- mkini

Kira-kira empat jam selepas menghubungi Mohd Hilmi, penasihat undang-undang GMP, Nor Ali Nordin menghubungi Malaysiakini untuk memohon di atas kesilapan tersebut.

Katanya, Mohd Hilmi telah bercakap dengannya dan mereka ingin memohon maaf kepada Malaysiakini di atas kesilapan menamakan lamanweb tersebut dalam laporan polis semalam.

Nor Ali juga berkata, beliau dan anggota GMP yang lain akan ke balai polis Sungai Senam jam 3 petang ini untuk memperbetulkan laporan polis semalam.

Katanya, mereka akan mengeluarkan nama Malaysiakini dari laporan tersebut dan menggantikannya dengan lamanweb yang menyiarkan laporan berkenaan.

Beliau berkata berkata, GMP telah memaklumkan kepada akhbar-akhbar harian tempatan mengenai kesilapan tersebut.

Nor Ali berkata, akhbar-akhbar berkenaan telah memberi jaminan akan menyiarkan pembetulannya.

Bernama dan Utusan Malaysia (atas), adalah antara media yang menyiarkan berita mengenai laporan polis yang dibuat terhadap Malaysiakini itu.


kah kah kah…. SURUH PERGI SEKOLAH LARI… kah kah kah..

kah kah kah… SURUH BACA BUKU MALAS… kah kah kah..

kah kah kah… DAH BESAR JADI KAKI BODEK… kah kah kah…

woit… MALAYSIA KINI – EJAAN MELAYU … MALAYSIA TODAY – EJAAN INGGERIS… BLOG – EJAN GLOBAL…AKU KAKI BODEK….EJAAN GMP… kah kah kah..

woit… NAMPAK NGO NI NGOOOOooooooK…. kah kah kah...MAT LENGGONG UDAH MULA GARANG
SAYA TAK PEDULI KOMEN MADEY: NAZRI
– berita hairan


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz, berkata beliau tidak mempedulikan komen Mahathir Mohamad bahawa beliau tidak layak dilantik sebagai menteri dan menegaskan masih memegang jawatan itu sehingga kini.

Beliau berkata, pandangan bekas Perdana Menteri yang juga bekas Presiden Umno itu tidak lagi relevan dan menganggap beliau sudah 'tua' dan tidak perlu diperbesarkan isu itu.

"Kamu rasa saya bimbang tentang itu atau terganggu? Tak berbaloi...Apa yang dia (Madey) rasa tidak lagi relevan.


"Hari ini sehingga 12.35 tengah hari saya masih menteri di Jabatan Perdana Menteri," katanya pada sidang media di Bangunan Parlimen, tengah hari ini.

Semalam, Dr Mahathir secara terbuka menamakan Nazri dan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Johari Baharum sebagai dua individu yang pernah dikaitkan dengan tuduhan rasuah dan tidak sepatutnya dilantik semula dalam Kabinet.


kah kah ka… INI YANG RAKYAT SATU MALAYSIA NAK DENGAR… kah kah kah..

kah kah kah… BERTOMOI LAAA… BERGOCOHLAAAA… kah kah kah..

kah kah kah….RAKYAT SATU MALAYSIA MAHU HIBURAN… kah kah kah..

woit… YANG AMAT BERHORMAT TUN… TAK KAN TAK NAK JAWAB … DAN KENA PENYIKU….kah kah kah…

kah kah kah… DAH KENA KECING TAK KAN SENYAP AJE…. kah kah kah..

kah kah kah...KALAU SELIPAR PUN AKAN BANGUN MELAWAN...kah kah kah..TERKINI - SATU MALAYSIA KETAWA MELIHAT ORANG BODOH
HINA SULTAN: LAPORAN POLIS TERHADAP MALAYSIAKINI
- melayau

Gagasan Melayu Perak (GMP) hari ini membuat laporan polis terhadap Malaysiakini kerana didakwa menghina Sultan Perak, Sultan Azlan Shah dan Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah melalui penyiaran artikel bertajuk Raja Nazrin Defends Monarchy Against Redicule pada Selasa lalu.

Laporan dibuat oleh Presiden GMP, Datuk Seri Mohd. Hilmi Ismail pada pukul 5 petang ini di Balai Polis Sungai Senam di sini.

Ketika ditemui pemberita memberitahu, laporan polis dibuat kerana GMP beranggapan berita yang disiarkan oleh laman web tersebut bersifat kurang ajar dan biadap terhadap institusi beraja di negeri ini.

''Saya merujuk kepada sebuah berita bertajuk Raja Nazrin Defends Monarchy Against Ridicule yang dihantar oleh pengarang menggunakan nama pena 'admin' dan disiarkan di laman web Malaysiakini pada 19 April lalu.BERITA BOHONG DARI BEROK BEROK PEMBODEKTUDUHAN PALSU TERHADAP MALAYSIAKINI – mkini

Badan yang menamakan dirinya Gagasan Melayu Perak (GMP) telah membuat laporan polis terhadap Malaysiakini berhubung satu artikel yang tidak pernah disiarkan oleh lamanweb tersebut.

Dalam laporan polis itu, Presiden GMP, Mohd Hilmi Ismail mendakwa Malaysiakini telah menyiarkan satu artikel yang menghina Sultan Perak, Sultan Azlan Shah dan Raja Muda Perak, Raja Dr Nazrin Shah.

Artikel tersebut, yang bertajuk ‘Raja Nazrin defends monarchy against ridicule', yang didakwa disiarkan oleh Malaysiakini pada hari Selasa.

Apabila diperiksa, tidak ada artikel seumpama itu yang disiarkan oleh lamanweb berkenaan.

Bahagian bahasa Melayu bagaimanapun menyiarkan berita tersebut dari Bernama, tetapi ianya disiarkan pada 19 April.

Mohd Hilmi (kanan) dan badan pimpinannya itu membuat laporan tersebut di balai polis Sungai Senam dekat Ipoh pada jam 5 petang semalam.

Menurut laporan Bernama, Mohd Hilmi memberitahu pemberita bahawa laporan polis dibuat kerana GMP menganggap berita yang disiarkan oleh lamanweb itu bersifat kurang ajar dan biadap terhadap institusi beraja di negeri itu.

Beliau juga dilaporkan berharap Kementerian Penerangan, Komunikasi, Kesenian dan Kebudayaan mengambil tindakan terhadap lamanweb itu kerana menyalahgunakan teknologi maklumat sewenang-wenangnya tanpa memikirkan kesannya terhadap keselamatan negara.

'Diberitahu oleh kakitangan'

Malaysiakini menghubungi GMP pagi ini untuk mendapatkan penjelasan berhubung laporan polis tersebut dan Mohd Hilmi memberitahu yang beliau tidak tahu yang Malaysiakini tidak menyiarkan artikel dalam bahasa Inggeris itu.

Menurutnya, beliau tidak tahu tentang artikel itu dan dimaklumkan mengenainya oleh kakitangannya, sebelum membuat laporan polis tersebut.

Bila tanya sama ada beliau sedar bahawa laporan polis yang dibuatnya itu boleh mencemarkan reputasi Malaysiakini, Mohd Hilmi "Bukankah Malaysiakini sama dengan Malaysia Today dan blog-blog lain?".

Malaysiakini telah meminta Mohd Hilmi memohon maaf secara terbuka kerana membuat tuduhan palsu itu.

Malaysiakini juga sedang menimbang kemungkinan mengambil tindakan terhadap Mohd Hilmi dan GMP.


FALSE POLICE REPORT LODGE AGANIST MALAYSIAKINI

A movement calling itself Gagasan Melayu Perak (GMP) has lodged a police report against Malaysiakini over a news report which the website had not published.

In the police report, GMP president Mohd Hilmi Ismail claimed that Malaysiakini had published an article insulting the Sultan of Perak, Sultan Azlan Shah, and Raja Muda of Perak, Raja Dr Nazrin Shah.

The said article, headlined ‘Raja Nazrin defends monarchy against ridicule’, was allegedly published by Malaysiakini on Tuesday.

But a check revealed that no such report was published by the online news daily.

Its Bahasa Malaysia section had however uploaded a Malay version of the story based on a Bernama report but this was published on April 19.

Mohd Hilmi and his group lodged the report at the Sungai Senam police station near Ipoh at 5pm yesterday.

According to Bernama, Mohd Hilmi had told reporters that the police report was lodged because GMP considered the news carried by the website as rude and discourteous to the monarchy in the state.

He also said GMP hoped that the Ministry of Information, Communications and Culture would take action against the website for abusing information technology without considering the implication on national security.

‘I was informed by my staff’

Malaysiakini contacted GMP this morning to seek clarification over the police report and was told by Mohd Hilmi that he was not aware if Malaysiakini had carried such a report before going to the police.

“I didn’t know about the said article. I was informed by my staff and I lodged a report,” he said.

When asked if he realised that he could have tarnished Malaysiakini reputation with his police report, Mohd Hilmi asked: “Isn’t Malaysiakini the same as Malaysian Today or some other blogs?”

Malaysiakini has asked Mohd Hilmi to publicly apologise for making the false report.

The website is also mulling possible action against Mohd Hilmi and GMP.KAH KAH KAH…
. kahkahkahkahkah…KAH KAH KAH

kah kah kah kah kah kah kah kah kah….kah kah kah kah kah kah kah

woit … MANGOK… KALAU BODOH TOLONGLAH JANGAN BAGI TAHU ORANG RAMAI... JANGAN BAGI TAHU SATU MALAYSIA… kah kah kah…

woit… KALAU BODOH SIMPANLAH SENDIRI… kah kah kah..

woit… KALAU BANGANG JANGAN LAH BAGI SATU MALAYSIA TAHU…kah kah kah…

woit… DAH LAH BODOH… BANGANG PULAK… DAH LAH BANGANG..BENGONG PULAK…kah kah kah…

woit... NI PASAL TAK BELAJAR MATHS DAN SAINS DALAM BAHASA INGGERIS... BODOH TAK TAHU BACA BAHASA INGGERIS...kah kah kah...

woit… NAK BODEK… BODEK BETUL BETUL… PEGANG TELO DUA BIJI TU BETUL BETUL…. kah kah kah

woit... SURUH BEROK NI MINTA MAAF... SURUH BEROK NI BUAT KETUMBOK KETAMPI... BAGI SATU MALAYSIA KETAWA... kah kah kahMAKANG IKANG LAGI


AKUR JANJI SOKONG AHMAD SAID
– mkini


Ketua Umno bahagian di Terengganu yang menghadiri majlis perjumpaan dan taklimat anjuran Umno negeri itu Sabtu lalu, telah menandatangani akur janji, antaranya menyokong Datuk Ahmad Said sebagai menteri besar dan pengerusi badan perhubungan Umno negeri itu.

Seramai empat ketua bahagian - Hulu Terengganu, Dungun, Marang dan Setiu - menghadiri majlis tersebut.

Manakala empat lagi tidak hadir, iaitu Datuk Seri Idris Jusoh (Besut), Ahmad sendiri (Kemaman), Datuk Wan Ahmad Farid Salleh (Kuala Terengganu) dan Nasir Ibrahim Fikri (Kuala Nerus).KAH KAH KAH…kah kah kah… KAH KAH KAH

kah kah kah… AKUR JANJI DI PEJABAT… AKUR JANJI PENSYARAH…kah kah kah..

kah kah kah… AKUR JANJI MAHSISWA… AKUR JANJI JADI YB…kah kah kah..

woit… KENAPA YB TAK AKUR JANJI DENGAN RAKYAT… JANJI TAK TIPU DAN ROMPAK DUIT NEGARA…. kah kah kah..

woit… KENAPA YB TAK AKUR JANJI TAK NAK MELEBONG ORANG RAMAI..kah kah kah..

woit… KENAPA MEDIA TAK AKUR JANJI LAPOR BERITA DENGAN TEPAT…. kah kah kah…. BERITA TERENGGANU NI LANGSUNG TRAAAAAAAAk…. kah kah kah..BERITA GUMBIRA SATU MALAYSIA


MADEY TIBAI NAZRI AZIZ
– malaysianinsider

Madey telah menibai Nazri Aziz.

Minggu lalu Madey telah berkata bahawa masih ada malaon dalam kabinet t Najib.

Menurut Madey ada banyak menteri Najib yang rasuah dan berifat keji

Hari ini Madey telah menunjukkan kepada satu Malaysia siapa maloan itu.

Dua ekor maloan yang menjadi contoh ialah Nazri Aziz dan Johari Bahrum


Madey berkata : Nazri was nasty to me, so of course I don't like him. And Johari Baharum, has this accusation against him for accepting RM5 million to release people. Of course he was cleared but some people still feel he should not be made deputy minister."

Sebenrnya Johari Bahrum ditibai Madey kerana maloan yang bernama Johari ini telah memalukan Madey yang ditolak untuk jadi perwakilan gerombolan dua tahun dahulu kah kah kah. Pandai Madey ni kelentong.


NAZRI TIBAI MAHAFIRAUN - malaysianinsider

Nazri Aziz telah menibai Madey kerana Madey kata Nazri kurang hajar pada Mahafiraun.

Nazri kata Madey telah mamai.

Nazri kata Madey saekor mangkok macam budak kecik.

Nazri telah ketawa tapi tidak terkentut apabila nama Madey disebut.


KAH KAH KAH… kah kah kah… KAH KAH KAH

kah kah kah… BAGUS BILA MUNKEE DUA EKOR INI BERGADUH… kah kah kah..

kah kah kah… RAKYAT SATU MALAYSIA SUKA HATI MACAM RASA DAPAT DUIT BONUS 6 BULAN…. kah kah kah…

woit… TOLONG TERUS GADUH… SATU MALAYSIA AKAN SOKONG…kah kah kah

kah kah kah…. TIBAI ….JANGAN TAK TIBAI…. PUKUL… KETUK… SAMPAI TERSEMBAB..kah kah kahSATU MALAYSIA TERCABUT RAMBUT
MUKHRIZ: HUKUM WAKIL RAKYAT LETAK JAWATAN SESUKA HATI


Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) dicadang mengenakan hukuman terhadap wakil rakyat yang meletak jawatan sesuka hati tanpa alasan yang kukuh.

Ahli Parlimen Jerlun, Mukhriz Mahathir berkata perbuatan meletak jawatan dalam kalangan anggota Parlimen atau ADUN pembangkang dengan sewenang-wenangnya, kini seolah-olah menjadi kecenderungan bagi memastikan parti mereka sentiasa mendapat perhatian.


kah kah kah… FIRAUN BOTAK NI CAKAP APA NI ?... kah kah kah…

kah kah kah…. YB NAK LETAK JAWATAN…. DIA PUNYA PASAL LAAAA…kah kah kah…

kah kah kah…. TAK NAK TANDING TAKUT KALAH… JANGAN CARI ALASAN..kah kah kah…

woit… MEMANG LAH SEMUA PARTI NAK POPULAR DAN MENDAPATY PERHATIAN … NGOoooK… kah kah kah..

woit…. HANYA GEROMBOLAN TAK NAK POPULAR PASAL ITU RAKYAT TOLAK…. kah kah kah…

woit… BERSEDIA DI BUKIT LANJAN….POSTER SUDAH SEDIA UNTUK GANTI ELI WONG… kah kah kah…

woit…. WAK BOTOX SILA KACAU LAGI…. kah kah kahMANA DIA BANGKITLAH MELAYU !!!
NAJIB DROPS BUMIPUTERA QUOTA FOR SERVICES SECTOR
- malaysianinsider

Najib Razak today freed the country's services sector by ending the 30 per cent Bumiputera equity rule in an attempt to improve Malaysia's competitiveness in the softening global economy.

"Recognising the growth potential in the services sector, the government has decided to immediately liberalise 27 services sub-sectors, with no equity condition imposed. These sub-sectors are in the areas of health and social services, tourism services, transport services, business services and computer and related services," said Najib
.

kah kah kah…. BERITA SEDIH UNTUK KONTREKTOR KELAS F… kah kah kah..

kah kah kah… BERITA MENYAYAT HATI UNTUK TUKANG JUAL KONTREK…. kah kah kah..

kah kah kah… TOWKAY CINA TAK PAKAI LAGI MALAON GEROMBOLAN UNTUK DAPAT KONTREK…. kah kah kah..

kah kah kah… SEDIH… SEDIH… SEDIH…. kah kah kah…

woit… MANA DIA PEWIRA BANGKITLAH MELAYU… kah kah kah…

woit… MANA DIA PROWARIS… kah kah kah…BEKALAN AIR DI UMP TERPUTUS SEJAK TUJUH HARI LALU - bernama


KUANTAN: Hampir 5,000 warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) terputus bekalan air sejak tujuh hari lalu, dipercayai akibat loji air di Lepar Hilir yang dikatakan menghadapi masalah.

Naib Canselor UMP, Profesor Dr Daing Nasir Ibrahim yang kesal dengan kejadian itu berharap Jabatan Bekalan Air (JBA) Pahang dapat menanganinya segera.

"Tambahan pula pelajar akan menghadapi peperiksaan, keadaan ini amat membeban dan memberi tekanan kepada pelajar," katanya di sini, hari ini.

Dr Daing Nasir berkata, kejadian bekalan air terputus itu bukanlah perkara baru yang berlaku di UMP.

Beliau berkata, pihaknya berkali-kali membuat laporan kepada JBA Pahang berhubung perkara itu, namun masih belum ada sebarang tindakan segera dibuat.

"Pelajar terpaksa mendapatkan air dari tempat tertentu dengan menggunakan baldi.

"Perkara ini perlu diselesaikan segera kerana kita bukanlah negara ketiga yang menghadapi masalah bekalan air," katanya.


kah kah kah…. CUBA SELIDIK… SYARIKAT YANG BUAT LOJI AIR NI MESTI SYARIKAT KRONI…. kah kah kah..

kah kah kah… BILA PROJEK DAPAT… MUNKEE NI JUAL PROJEK ..BUAT DUIT ATAS ANGIN… kah kah kah…

woit… NI MESTI KERJA SUB CON ATAS SUN COM ATAS SUN CON….kah kah kah…

kah kah kah…. AKHIRNYA SEMUA RUNTUH…kah kah kah..

woit…. PAK MAN TELO LEBIH JUJUR DARI SUB CON INI…kah kah kah..NGO NGOOOOOOOK


NGO ANGGAP PEMBANGKANG SANGGUP GADAI MARUAH MELAYU, ISLAM
-berita hairan

Pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menyifatkan kenyataan bekas Menteri Besar Perak, Mohammad Nizar Jamaluddin bahawa Pas tidak akan bekerjasama dengan Umno sebagai bukti parti itu sanggup mempertikaikan kedudukan orang Melayu dan agama Islam.

Mereka juga berpendapat, kenyataan Mohammad Nizar yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang itu mencerminkan keangkuhannya dan sikap sebenar Pas yang tidak berminat berjuang untuk menegakkan perpaduan atau syiar Islam.


kah kah kah… TOLAK GEROMBOLAN ERTINYA GADAI MELAYU???… kah kah kah..

kah kah kah… NGO KEPALA HANGGUK MANA NI ?... kah kah kah…

woit…. TAK FAHAM KE… PAS TAK HENDAK KERSAMA DENGAN GEROMBOLAN…. kah kah kah…

woit… TAK PAYAH LAH JUAL NAMA MELAYU LAGI… kah kah kah..