Ahad, 9 Oktober 2011

TER KINI - TER NOW - RAKYAT BANGUN LAWAN ROSMAH DAN NAJIB
GAMBAR RAKYAT BANGUN MELAWAN ROSMAH DAN NAJIBNOTA:
tunjuk perasaan
jalan raya telah dibudayakan
inilah contoh demokrasi sedang berjalan

orang ramai telah mula sedar
orang ramai telah melihat bagaimana merekam kena kelentong
orang ramai telah insaf bahawa selama ini mereka di tipu

ditipu dengan slogan hidup melayu
ditipu dengan slogan ketuanan melayu
sebenarnya semua ini adalah tipu muslihat
untuk rosmah dan najib terus berkuasa
untuk rosmah terus kelepet duit rakyat

kerajaan dua laki bini ini
sedang sibuk merompak harta kekayaan negara kita

untuk rakyat mereka berikan radio aktif
inilah hadiah rosmah pada warga pahang
ini hadiah najib pada orang pahang

orang pahang jangan jadi bangang
orang pahang sila sedar
orang pahang sila muncul tradisi mat kilau
orang pahang sila ingati tradisi lubuk kawah
tapi
kalau masih tak sedar lahaa
pergi mampoooslah
mampoos kena barah radioaktif!


HANYA SATU JAWAPAN: LAWAN!

TUNAIKAN 8 TUNTUTAN BARU PRU13

SATU LAGI PEROGAM LAWAN GEROMBOLAN

SEMUA DISELATAN DI JEMPUT

HIMPUNAN BLOGGER RAKYAT JOHOR

Bersatu, Bergerak, Berjuang

Negeri Johor merupakan antara negeri sasaran utama Pakatan Rakyat untuk ditawan pada pilihan raya umum akan datang. Setiap parti dari Pakatan Rakyat (Keadilan, Pas dan DAP) telah melancarkan program gerak tawan negeri Johor melalui program berkala parti masing-masing.

Sebagai segmen penting dalam konteks ‘peperangan maklumat’ dan propaganda, maka angkatan blogger, wartawan masyarakat, sukarelawan dan biro-biro penerangan parti Pakatan Rakyat berperanan untuk menyebarluas maklumat mengenai program- program, kenyataan pimpinan, isu semasa dan tawaran dari negeri dibawah pentadbiran Pakatan Rakyat.

Menyedari hakikat bahawa ketika ini di negeri Johor agak ketnggalan dan masih terdapat ruang-ruang yang boleh ditambah nilai, maka Sekretariat Himpunan Blogger Rakyat Johor merasakan suatu program bagi melatih, mengasah dan mempertajam peranan blogger di negeri Johor adalah amat penting dan perlu disegerakan.

Antara pihak yang terlibat langsung dalam penganjuran program Himpunan Blogger Rakyat Johor ialah Angkatan Muda Keadilan Negeri Johor, Dewan Pemuda Pas Negeri Johor, Unit Amal, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), aktivis, sukarelawan dan penyokong Pakatan Rakyat.

PROGRAM

Tempat : Family Hostel, Rumah Kedai Taman Maju, No 10A Taman Maju, 86400 Parit Raja, Batu Pahat, Johor D.T
Tarikh : 15 hb Oktober 2011 (Sabtu)
Masa : 10.00 am hingga 6.00 pm
Penganjur : Sekretariat Himpunan Blogger Rakyat Johor
Masuk : PERCUMA


MODERATOR

1. Hishamuddin Rais (Penulis dan pengkritik sosial
2. Rashidi Mohd Hassan (Wartawan kanan Harakah)
3. Blogger Milo Suam (Cyberwarrior Jingga 13)

Tempat terhad, jadi sila daftar lebih awal

Untuk pendaftaran dan pertanyaan, sila hubungi

017-6195764 atau 03-7056243
amkjohor.twitter@gmail.com


NOTA:
pukul talipon sekarang
tempat terhad - jangan
lambat nanti kecewa
seperti yang berlkau pada
ramai anak muda yang terlambat
untuk mengikuti program
KELAB PAK SAKO - ujung minggu
ini di shah alam

DARI KUANTAN - RAKYAT BAGUN MELAWAN

HANYA SATU JAWAPAN: LAWAN!

POLIS ROSMAH MENGGANAS LAGI

Kira-kira 2,000 membanjiri pantai Taman Gelora, Kuantan bagi memberikan menyatakan bantahan terhadap pembinaan loji nadir bumi di Gebeng.

Dinamakan "Himpunan Hijau 109", penhimpunan itu dipendekkan oleh anggota polis yang menghalang penceremah membuat ucapan.

Permit berhimpun dalam program NGO alam sekitar itu ditarik balik malam tadi ekoran terdapat program khidmat negara.

Bagaimanapun pagi ini, mereka tetap berkumpula mulai jam 8.30 pagi di bawah pemerhatian kira-kira 50 anggota polis.

Orang ramai kelihatan enggan berganjak dan membina perisai manusia tetapi selepas ditolak polis polis mereka menjadi marah dan mula mengebu serta meneriakkan slogan "Hidup rakyat".

Ketua Polis Daerah Kuantan Mohd jasmani Yusof bagaimanapun tetap menegaskan supaya orang ramai bersurai.


NOTA:
tidak ada jalan lain
untuk selamatkan dunia ini
hanya satu jawapan: lawan!


TUNAI DULU SEBELUM PRU13


TUNAI 8 TUNTUTAN BARULAH PRU13
TUNAIKAN INI DULU
NOTA:
sila baca surat dari permbaca ini
terang jelas
jika sesiapa memiliki pandangan sila ajukan

terima kaseh atas penerangan ini:

SURAT DARI PEMBACA:

salam tt, ni keputusan majlis fatwa: Hukum Penggunaan Indelible Ink Dalam Pilihanraya Malaysia, Keputusan: Muzakarah Khas Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bersidang pada 8 Ogos 2007 telah membincangkan Hukum Penggunaan Indelible Ink Dalam Pilihanraya Malaysia.

Muzakarah telah memutuskan bahawa berdasarkan penjelasan dan hasil ujikaji yang telah diberikan oleh pakar-pakar dalam bidang kimia serta hujah-hujah dan pandangan ahli-ahli Jawatankuasa, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa Indelible Ink tidak mengandungi bahan-bahan najis yang diharamkan oleh syarak, tidak mendatangkan mudharat kepada kesihatan dan tidak menghalang air untuk sampai ke kulit apabila digunakan. Oleh itu penggunaan Indelible Ink adalah dibenarkan oleh syarak kerana ia tidak akan menimbulkan masalah kepada ibadah umat Islam.

Walaubagaimanapun, keputusan Jawatankuasa terhadap kandungan dan tahap ketelapan Indelible Ink ini hanya tertakluk kepada bahan yang sama dengan yang telah diuji oleh pakar-pakar berkenaan sahaja. Keterangan/Hujah: Indelible Ink bermakna dakwat yang tidak boleh dipadam. Satu calitan dakwat ini pada jari pengundi akan memberi tanda coklat kehitaman yang akan kekal selama beberapa hari. Kaedah ini adalah kaedah yang mudah yang berkesan bagi mengelakkan penipuan undi atau pengundi yang membuang undi lebih sekali. Beberapa negara telah menggunakan kaedah ini termasuk China, Ghana dan Denmark. India sebagai pengeluar dakwat ini telah menggunakan kaedah calitan jari pengundi ketika pilihanraya sejak tahun 1962 lagi.

Berdasarkan laporan ujikaji komposisi kimia yang dilakukan oleh Jabatan Kimia Malaysia, dakwat yang diimport daripada India ini mengandungi tiga (3)bahan utama iaitu air, Ethanol (55 peratus) dan Silver nitrate .

Penggunaan Indelible Ink tidak akan mendatangkan sebarang mudharat jika digunakan pada kuku dan jari. Ia hanya akan mendatangkan kesan pada kesihatan sekiranya termakan atau terminum. Berdasarkan kajian, penggunaan Indelible Ink pada kuku boleh dihilangkan dalam tempoh tiga (3) hari dan jika digunakan pada kulit, ia akan hilang dalam tempoh tujuh (7) hari.

Untuk kegunaan dalam pilihanraya, SPR hanya akan mencalitkan Indelible Ink tersebut dalam kuantiti yang sedikit yang dijangka dapat bertahan sekurang-kurangnya 24 jam. Penggunaan alkohol dalam Indelible Ink bukan merupakan isu kerana pada asasnya jika sesebuah bekas mengandungi alkohol dibuka, proses meruapan akan berlaku dan ia akan mengurangkan kandungan alkohol tersebut.

Memandangkan Indelible Ink ini boleh telap air dalam keadaan serta merta dan kandungannya juga bebas dari sebarang lemak haiwan, maka penggunaannya tidak akan menimbulkan sebarang keraguan dari aspek hukum syarak. Ketelapan air pada kulit perlu dibezakan dengan ketelapan air yang sampai pada sel di bawah kulit, kerana dari sudut syarak kedua-duanya adalah berbeza dan untuk tujuan ibadah adalah memadai jika air telap sampai ke kulit.

Dalam konteks menjaga maslahah ummah, beberapa kaedah fiqhiyyah yang boleh dijadikan sandaran adalah : تصرف الامام على الرعية منوط بالمصلح Maksudnya : Tindakan yang dijalankan oleh ketua negara terhadap urusan rakyat adalah terikat dengan maslahah.

By Anonymous on SATU LAGI PROJEK TIPU RAKYAT on 10/9/11

JANGAN LUPA 8 TUNTUTAN


SATU LAGI PROJEK TIPU RAKYAT

INI 8 TUNTUTAN RAKYAT
JANGAN TIPU MELAYU
DAKWAT KEKAL: SPR TUNGU LAMPU HIJAU MAJLIS FATWA - minsider

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) masih mengkaji kebaikan dan keburukan penggunaan dakwat kekal ketika proses pengundian pilihan raya umum ke-13 termasuk menunggu keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan.

Timbalan Setiausaha SPR, Noordin Che Ngah berkata dakwat kekal boleh digunakan sekiranya mendapat kelulusan majlis tersebut yang akan meneliti sama ada ia bercanggah dengan prinsip Islam ataupun sebaliknya.

“SPR masih kaji benda ini (penggunaan dakwat kekal), kalau Majlis Fatwa kata ia telus air dan tiada unsur haram iaitu memudaratkan contohnya memedihkan mata atau menyebabkan batuk, maka dakwat itu boleh digunakan.

“Bagaimanapun sekiranya kajian mengatakan ia haram sehingga tak telus air untuk berwuduk, maka kita akan mengambil keputusan untuk tidak melaksanakannya,” katanya dipetik Bernama Online berucap pada Majlis Penerangan Perdana Peringkat Negeri Kelantan di Terminal Agrobisnes Negara dekat sini, hari ini.

Awal minggu ini, Nazri Aziz memberitahu Dewan Rakyat bahawa perkara mengenai penggunaan dakwat kekal diserahkan kepada jawatankuasa pilihan khas yang baru dibentuk untuk menilainya.

Nazri berkata pada pilihan raya umum 2008 ia tidak dapat digunakan pada saat-saat akhir atas kekangan membabitkan Perlembagaan.

NOTA:
ini bohong besar
cuma ingatkan kembali ingatan
pengunaan dakwat kekal ini telah hampir digunakan pada tahun 2008
tetapi dibatal

ketika dibatal BUKAN kerana membabitkan perlembagaan
nazri aziz menipu
pembatalan dilakukan kerana diberitakan ada
kumpulan yang akan memggunkan dakwat yang sama
sehingga hari ini tidak ada penerangan lanjut hal itu

apakah pembaca lupa
sidang akhbar dimana pengerusi spr yang lama
membuat sidang akhbar dengan ketua polis negara ketika itu
tidak ada isu perlembaagaan timbul

tolong jangan tipu orang melayu
hentikan projek membodohkan orang melayu


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..JANGAN LAH TIPU MELAYU...kah kah kah..

woit..MASA INI LAH NAK TANYA MAJLIS FATWA...kah kah kah..

woit...MASA NAK BUNUH ALTANTUYA ...TAK TANYA MAJLIS FATWA?... kah kah kah..

woit...MASA NAK BELI KAPAL SELAM KENAPA TAK TANYA MAJLIS FATWA?... kah kah kah...

kah kah kah...NAK GUNAKAN AGAMA NAK TIPU MELAYU...kah kah kah..

woit..DI BANGLADESH PAKAI DAKWAT...kah kah kah..

woit...DI INDONESIA PAKAI DAKWAT...kah kah kah...

kah kah kah...DUA DUA NEGARA INI LEBIH RAMAI WRAGA ISLAM DARI MALAYSIA...kah kah kah...

kah kah kah...DUA DUA NEGARA INI LEBIH RAMAI ILMUAN ISLAM DARI MALAYSIA... kah kah kah...

kah kah kah...MACAM MACAM DIBUAT ... SEMUA NAK BODOHKAN MELAYU...kah kah kahDARI MANA DUIT NAK DI CEKAU?
ATAU HANYA KELENTONG

PM : JIKA TAK ADA DUIT TAK KAN SAYA BERANI BAWA BAJET RM232B
- minsider

Najib Razak berkata kerajaan sememangnya mampu termasuk daripada segi kewangan untuk melaksanakan Bajet 2012 yang dibentangkan semalam.

“Kalau tak ada duit tak kan saya berani bentang semalam. Saya akan melakukan satu perbuatan membunuh diri dari segi politik kalau saya buat, saya bentang satu bajet yang tidak boleh dilaksanakan oleh kerajaan,” katanya ketika ditanya sama ada kerajaan mampu melaksanakan Bajet 2012.

Najib ( membentangkan bajet dengan dana RM232.8 bilion.

Beliau berkata demikian selepas menghadiri Majlis Mesra Rakyat di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Kundang dan melawat cadangan jalan pintas menghubungkan Kampung Baru Kundang dengan Bandar Tasik Puteri Rawang di sini hari ini.

Mengenai Belanjawan Bayangan Pakatan Rakyat RM220 bilion yang berbeza hanya kira-kira RM10 bilion dengan Belanjawan Kerajaan RM232.8 bilion, Najib berkata, soalan mengapa nampaknya nilai belanjawan pembangkang dengan kerajaan semacam hampir sama hendaklah diajukan kepada pembangkang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


PERSOALAN ORANG RAMAI: DARI MANA DUIT AKAN DATANG?

persolan ini wajib dijawab
persoalan ini wajib diterangkan
dulu madey dengan projek mega ambil duit petronas
dulu madey dengan projek mega ambil duit epf

apakah mat mongol akan ambil duit epf?
apakah mat mogol akan jual bond?
apakah mat mongol akan pinjam duit?
apakah mat mongol akan cetak duit?

KALAU JAWAPANNYA TIDAK:
pastilah cukai gasak sampai terbarai – GST – sebgai punca duit
tak percaya tunggu
kalau mat mongol masih lagi berkuasa dcengan suaminya rosmah
pasti cukai GST akan di kenakan kepada kita semua


ATAU
mat mongol akan jual
seluar dalam suaminya
di kedai bundle kah kah kahTUNTUTAN RAKYAT