.

Rabu, 10 Ogos 2016

TURUN TURUN





TURUN TURUN

KE JALAN

TURUN TURUN

KITA DEMO




Mat Sabu ajak bersolidariti bersama anak muda, #TangkapMalaysianOfficial1

Presiden Amanah, Mohamad Sabu menyambut salam anak muda dan akan bersolidariti bersama mereka dalam perhimpunan '#TangkapMalaysianOfficial1' 27 Ogos ini.
Dalam satu kenyataannya hari ini, pemimpin Amanah yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu itu berkata, rakyat mesti bersuara sebelum Malaysia menuju kehancuran ekonomi serta keruntuhan sistem pentadbiran di bawah Najib.
"Anak muda perlu bangun memulakan kebangkitan pada himpunan #TangkapMalaysianOfficial1 yang bertanggungjawab membawa negara Malaysia menjadi pincang, kemunduran ekonomi dan pemerintahan diktator.
"Ayuh, salam solidariti buat anak-anak muda daripada kami semua!" kata Mat Sabu, tokoh politik yang banyak menggerakkan himpunan jalanan dan demonstrasi sebelum ini dalam satu kenyataannya.
Menurut beliau, kerajaan Najib seperti sedang memanggil rakyat ke jalan raya apabila institusi awam utama hampir semua musnah di zaman pemerintahan beliau ketika ini.
Katanya, Peguam Negara yang cuba menyiasat skandal 1MDB diarah berhenti. Anggota-anggota Jabatan Peguam Negara yang dikatakan akan menyediakan kertas pendakwaan, dijumpai mati di dalam tong drum.
ANAK SEMUA

BANGSA

KITA TURUN

KE JALAN RAYA

SEBELUM  KE

PILIHAN RAYA




------------

KES JADI BERAT BILA FBI MASUK




ISLAM DUNIA KETIGA
Maaf TT, saya tak percaya apa yg tuan tulis akan menjad kenyataan. Saya bukan nabi, jauh sekali jadi wali. Sifir saya, kita negara Islam Dunia Ketiga. Kita ramai ultra melayu dalam PAS dan UMNO. PAS ultra biol agama. 

UMNO ultra biol ketuanan rasis. Mmg sesuai berkawan an bersahabat. Kedua2 bergabung menjadi SUPER SERABUT macam.beruk. Bangun pagi je, dah ngok ngek dah...maklomlah...solat terlalu lama sehingga kepala jadi biol. Nabi solat bengkak kaki, walaunta solat jadi biol. Ini hikmah menjadi Islam assunnah walkepalabutuh di Malaysia. 

Gua nak royak, jika hingga hujung tahun ni Najib n the klepet cabinet gang ditangkap, sehingga 31 dec 2016, gua akan hadiahkan sebijik kereta Frarri untuk lu TT.. (Kereta Ferarri model 1/32). on FBI CARI MALAYSIAN OFFICER 1
Anonymous
at 3:15 PM


PAK GAD
Malaysian Official ONE (1 atau UNO) ini bukan budak Pak Gud ke yang jaga PAM TAIK di KERINCHI HEIGHTS nun.... Semua orang kat situ KAYA BILYON BILYON kan... Cuba lah cari kat tempat ORANG KAYA.... Mana nak ORANG KAYA dengan MUKA KAYA tinggal kat kampung kampung SAPUMAN pun tak duduk kampong.... Ini pulak M.O.1. Paling tidak jadi PAK GUD kat RUMAH KAYA KAYA.... Cuba tengok at KERINCHI HEIGHTS KUALA LUMPUR !!!!!!!! Bukan Pantai Dalam lah..... on FBI CARI MALAYSIAN OFFICER 1
Anonymous
on 8/10/16

BODEK KIPAS OBAMA
Patutlah 'MO1' beria benar pergi main Golf dengan Obama..walaupun masa tu banjir besar melanda negara. Rupa-rupanya MO1 cuba pergi membodek mengipas Obama supaya jangan proceed kes 1MDB ini. 

MO1 ingat Obama tu macam Hadi atau Harun yang boleh dibeli dan disuap dedak. Lepas ni 1Dunia akan ketawa melihat MO1 lari lintang pukang bersama badak dan anak2nya...kah3.. Padan muka. on FBI CARI MALAYSIAN OFFICER 1
Anonymous
on 8/10/16


----------

MALAYSIA JADI FILIPINA






MUSA HITAM

ADALAH PM

YANG DINAFI

DARI  KITA

SAMA MACAM

ANWAR 





Bekas TPM: Malaysia sedang merosot seperti Filipina dulu

Malaysia sedang mengalami kemerosotan dan boleh berakhir sebagaimana pernah dialami Filipina, kata bekas timbalan perdana menteri  Musa Hitam.
Beliau berkata sejak kerajaan berhadapan dengan skandal-skandal mega, perkara-perkara lain, seperti kejadian tembakan pada siang hari, tidak diuruskan dengan baik.
Katanya, rakyat kini biasa dengan situasi itu dan seperti berlaku di Filipina pada zaman lalu apabila rakyatnya membawa senjata untuk mempertahankan diri.
Beliau berkata ini adalah kebiasaan terbaru di Malaysia.
"Saya rasa negara bergerak menuruni bukit. Kelajuannya perlahan, tetapi ia boleh menjadi cepat".
"Saya menyaksikan Filipina pada masa lalu, ia pergi ke arah negara gagal..

SAH SOHEH

DI FILIPINA

ADA MARCOS

KITA ADA NAJIB

DI FILIPINA

ADA ILMELDA

KITA ADA 

POKE ROSMAH

TURUN DEMO 

27 OGOS INI





------------

LAGI MINYAK DICURAH






JUSTO DAPAT

AMPON RAJA

JENG JENG

JENG JENG


 | August 10, 2016
Tuntutan saman DoJ berkait dengan tuduhan jenayah dihadapi Khairuddin dan kenyataan peguam negara “tiada pendakwaan jenayah” mengenai derma RM2.6... More ››

KUALA LUMPUR: Bekas naib ketua Umno Batu Kawan, Khairuddin Abu Hassan memasukkan tuntutan saman dikemukakan Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat terhadap sesetengah individu dalam afidavit lanjutan, dalam usaha mencabar keputusan peguam negara baru-baru ini.
“Kami memfailkan afidavit lanjutannya untuk mendapatkan kebenaran membuat permohonan, dan memasukkan 136 muka surat saman AS berkenaan,” kata peguam Haniff Khatri Abdulla yang mewakili Khairuddin.
“Ia juga ada kaitan dengan kenyataan ‘tiada pendakwaan jenayah’ peguam negara terhadap derma RM2.6 bilion, SRC International dan 1MDB,” katanya.

BRO CURAH

MIYAK LAGI

BIAR BAKAR

SAMPAI ARANG



----------------

YA AMPOON YA TUNGKU




SULTAN BUJET
Sokong Sultan Melaka Kenapa ku sokong? Sebab DYMM Sultan Melaka ialah Sultan Budget Bayangkan lah..chuma RM700 untok set baju istiadat Istana yang ber-mutu Siap dengan segala pin pin tin. 700 hengget ter-masok 6% Cukai Badak dan Najis. Murah dan budget. on SULTAN SERU SEKELIAN ALAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/10/16



------------

BAHAYA MAKIN DEKAT



BAHAYA

LEDAKAN 

EKONOMI 

KAPITALIS

MAKIN DEKAT

AMARAN DAN

PENCERAHAN 

TELAH DIBERI




Marc Faber Issues A Stunning Warning That A Gigantic 50 Percent Stock Market Crash Could Be Coming



Are we about to witness one of the largest stock market crashes in U.S. history?  Swiss investor Marc Faber is the publisher of the “Gloom, Boom & Doom Report”, and he has been a regular guest on CNBC for years.  

And even though U.S. stocks have been setting new record high after new record high in recent weeks, he is warning that a massive stock market crash is in our very near future.  According to Faber, we could “easily” see the S&P 500 plunge all the way down to 1,100.  

As I sit here writing this article, the S&P 500 is sitting at 2,181.74, so that would be a drop of cataclysmic proportions.  The following is an excerpt from a CNBC article that discussed the remarks that Faber made on their network on Monday



---------------

PAS AKAN SAMAN








KERETA MEWAH REZEKI
Prinsip PAS yg orang awam x tahu: 1. Bagi orang selain PAS, kena ikut cara Islam dan hidup perlu penuh integriti. Perlu diajar bagaimana nak hidup dengan cara Islam. 2. Untuk kepimpinan PAS : Oleh kerana mereka Islam, alim (sendiri kasi label diri sendiri sbb ada degree phd dari arab), automatik mereka terhindar dari segala cela dan tidak pandai berbuat dosa. 

Penggunaan kenderaan mewah tidak boleh dipersoalkan kerana mereka mendapat rezeki secara langsung dari Allah Taala. Mereka juga adalah wakil tuhan yg tidak boleh dipersoalkan sesiapa. Ini istimewanya kepimpinan PAS yg asyik mabuk dedak, membuatkan ramai warga awam dan kita pun terasa nak ketawa terbahak2. on BILA - KHAMIS ATAU RABU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/10/16


JAJA ISLAM
Guna Islam sebagai benteng untuk hidup senang-lenang hingga ke anak cucu. Duit balak kena rembat, rakyat kene banjir hidup merata merempat. Islam dijaja sebagai ubat penenang keresahan. Pemimpin PAS jadi senang lenang. Nak buat apa-apa, jaja Islam untuk kutip dana dari rakyat. Pemimpin dok melopong menganga senang lenang sepanjang hayat. on PAS AKAN BUNGKUS KE KELANTAN
Anonymous
on 8/9/16

BERJIMAK 3 MINIT
Kalo Najib yg punya banyak duit dlm akaun dan duit negara sbg modal berbisnes anak bini pun takut nak saman WSJ, inikan pula parti ultra lebai melayu kampung nak saman, modal pun ciputtttt, lu tgk apa Hadi nak mantra 2-3 hari lagi. Beliau terlalu sibuk beribadah sehingga anak bini nak bermesra sehari seminit pun, cukup susah. 

Nak berjimak pun, sekali sebulan, itupun 3 menit saja jolok2 pancut entah. Tambah2 skrg musim sakit bisul kat keliling lubang jubo masing2, adehhhh.. tunggu 6 bulan lagi la nak respond. Separuh nyawa woo sakitnya bisul tumbuh ni. Otak jadi biol berserabut berbulan2, hati jadi lagi runsing. Serba x kena cara berpikir. on BILA - KHAMIS ATAU RABU
Anonymous
on 8/9/16

BACA TAPI TAK FAHAM
inilah pengetahuan agama org2 melayu. melayu dulu, islam kemudian. inilah org2 yg baca al-Quran tapi tak faham sbb tak baca terjemahan. agama ini perlu dikaji. kalau kita sanggup belajar bertahun2 utk sekeping kertas diploma, ijazah, master, phd semata2 utk kesenangan dunia tak sampai 50 thn. knp kita tak belajar agama addin ini yg akan menjamin kesenangan yg kekal abadi? tanpa noktah ~ infinity...? 

the buck doesn't stop here. it doesn't stop at all! tidak mrk sedar bhw setiap insan akan bangkit bersama2 dgn imam2 mrk? adakah mrk ini tlh melantik najib sbg imam yg mesti dibela, dipuja? adakah najib akan mbawa mrk ke syurga pd hari pembalasan? 
Sebahagian (dari umat manusia) diberi hidayah petunjuk oleh Allah (dengan diberi taufiq untuk beriman dan beramal soleh); dan sebahagian lagi (yang ingkar) berhaklah mereka ditimpa kesesatan (dengan pilihan mereka sendiri), kerana sesungguhnya mereka telah menjadikan Syaitan-syaitan itu pemimpin-pemimpin (yang ditaati) selain Allah. Serta on PROJEK BODEK FULUSIKOM
Anonymous
on 8/9/16

SIAPA DERMA UNTUK PAS
90M on PAS LEADER.??? BapaK George BusH sudah Lama tahu... RonaLd Reagen Lagi Laaa... AdakaH 100m-10m=90M.? Who tooK 10M.? % Kikiki kaH TMTi kata :::: PAS naK Saman SR SarawaK Report hari seLasa MungkinkaH ini derma.? 

Siapakah dermawan.? MungkinkaH ada yg Sebut ini DERMA SiapakaH akan sebut ini adaLah DERMA aLikeLas Arabiya... Mari Lihat sejarah.? BapaK George BusH Berpidato tentang NWO New WorLd Order He say """my biG 'idea is . ...""" On top of that... He point his finger on his eye and sky SubcontiosLy...

He means.... My biG 'idea ["eye dear"] on the sky... Comment::: Itu pandangan PERiBADi aku Tak Percaya taK KAPiR HARBi Percaya pun tak KAPiR HARBi Sedangkan waktu bapak BusH Sedang bercakap tu Langit Internet beLum wifi Paham taK..? Mampus kita hancur bumi Hangus hangit terbakarrr on BILA - KHAMIS ATAU RABU
Nazrio Dond DoLLa
on 8/9/16

----------------

DAPAT KULOP PUN OKAY





BIDADARI
Nafsu disyurga kepingin mendapat 72 bidadari, nafsu didunia sampai kawen 4.Kenapa layan nafsu dunia kawen sampai 4 sedangkan disyurga 72 bidadari perawan sedang menunggu. on JANTAN DAPAT DEDAK DI SYURGA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/10/16

PERAWAN
Inginkan layanan bidadari perawan disyurga? Ini dinamakan syurga nafsu, apakah bila sampai disyurga tidak lagi perlu bersolat, ingat bidadari saja. on PEREMPUAN DAPAT APA DALAM SYURGA
Anonymous
on 8/9/16

KULOP KULOP
POMPUAN DAPAT KULOP KULOP SAJA LAH Semua lelaki sunat kan , KULOP tu di bagi bagi pompuan lah.... Untong lah kalau dapat KULOP NIGERIA Kulop Bugis SECOIT saja macam TETEL KAMBING Ha ha ha ha ha ha on PEREMPUAN DAPAT APA DALAM SYURGA
Anonymous
on 8/9/16



------------

BILA PAS NAK SAMAN?








TUAN IBRAHIM

KATA SAMAN

SARAWAK 

REPORT

BILA PAS 

HENDAK SAMAN

SAJE TANYA

TAKUT JADI

MACAM NAJIB

CAKAP SAJE


Dituduh terima RM90 juta, PAS akan saman Sarawak Report | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../dituduh-terim...
Translate this page
Free Malaysia Today
2 days ago - PETALING JAYA: PAS hari ini membidas Sarawak Report selepas laman pemberi maklumat itu mendakwa parti Islam itu menerima RM90 juta ...

Amanah: Kami sedia bantu PAS saman Sarawak Report | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../amanah-kami-...
Translate this page
Free Malaysia Today
18 hours ago - PETALING JAYA : Amanah bersedia menawarkan pertolongan kepada PAS sekiranya parti Islam itu memerlukan bantuan guaman untuk ...

Fitnah RM90 Juta : PAS Pertimbang Saman Sarawak Report

https://aidcnews.wordpress.com/.../fitnah-rm90-juta-pas-pertimban...
Translate this page
1 day ago - Apa motif Sarawak Report yang melaporkan pimpinan Pas menerima RM90 juta daripada DS Najib. Ini yang ditunggu oleh Pas kerana selama ...

Addin: PAS Mahu Saman Sarawak Report

www.addindeen.com/2016/.../pas-mahu-saman-sarawak-report.htm...
Translate this page
2 days ago - PAS Mahu Saman Sarawak Report. Sehubungan itu, beliau berkata tindakan undang-undang akan diambil ke atas pengendali laman itu ...

Dakwa terima RM90 juta dari Najib, PAS nak saman S'wak Report ...

www.malaysiakini.com/news/351525
Translate this page
Malaysiakini
2 days ago - PAS hari ini mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap laman web Sarawak Report kerana mendakwa parti itu menerima RM90 juta ...


-----------

MALAM INI PENJARA SUNGAI BULUH






 MALAM INI

BERHIMPUN

DI PENJARA

SUNGAI BULUH







--------------

JANGAN HINA BEROK





MINTA

PERHATIAN

SILA JANGAN

HINA BEROK



PERNAH KAH ANDA tengok aksi-aksi sebegini di tengah2 bandar besar dgn PERCUMA..??

SIAPA TIRU SIAPA..??? Berok ka Orang..??

WAHAI prebet 'Ali Tonggeng'... kalau buat aksi mcm beruk ni sejam dapat berapa, RM10 jugak ka ??!!


























---------------

MARI KITA TUNJUK PERASAAN






DEMO DEMO

MARI TURUN

DEMO DAH JADI

BUDAYA KITA

SALUT  UNTUK

ANAK MUDA


Menjelang protes #TangkapMO1, penganjur ajak tukar gambar profil

 | August 9, 2016
Perhimpunan itu mahu Putrajaya mendedahkan identiti di sebalik 'Malaysian Official 1'.




KUALA LUMPUR: Sekumpulan pemuda akan mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka pada 27 Ogos ini bagi mendesak Putrajaya mendedahkan identiti “Malaysian Official 1” (MO1), yang disebut Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat dalam permohonannya menyita aset berkait 1MDB bulan lalu.
Sehubungan itu, Gabungan #TangkapMO1 menyeru orang ramai menunjukkan sokongan dengan menukar gambar profil media sosial mereka kepada logo kempen #TangkapMO1.
“Kami menyeru sekiranya sudi, anda boleh menukar gambar profil kepada logo kempen #TangkapMO1 di laman sosial masing-masing sebagai tanda sokongan terhadap perhimpunan ini,” kata Presiden #TangkapMO1, Anis Syafiqah Yusof.
Beliau menjangkakan kehadiran seramai 10,000 orang, dan protes akan bermula jam 2.40 petang selepas berkumpul di perkarangan pusat beli belah Sogo dan Masjid Negara.
Perhimpunan itu akan dibantu pasukan Amal Relief Malaysia (Arif) dengan kerjasama Skuad Medik untuk memastikan perhimpunanan berjalan lancar, katanya.

TURUN DAKWA

TANGKAP

ORANG JAHAT

FBI CARI MO1

SIAPA MO1?



-------

SIAPA BERI ARAHAN BEBAS JUSTO




JENG JENG

JENG JENG

AMERIKA

ATAU FBI 

BERI ARAHAN?

SAJE TANYA


Justo dapat pengampunan diraja, hukuman dikurangkan 1/3

 | August 9, 2016
Justo mengaku bersalah cuba memeras ugut PetroSaudi International yang mempunyai kaitan dengan 1MDB dan dia kini hanya perlu menjalani baki hukuman penjara setahun lagi. secara parol atau mungkin dipindahkan ke penjara lain.

BANGKOK: Warga Switzerland, Andre Xavier Justo yang dijatuhi hukuman penjara tiga tahun kerana cuba memeras ugut bekas majikannya, PetroSaudi International yang dikaitkan dengan 1MDB, mendapat pengampunan diraja.
Menurut peguam, Worrasit Piriyawiboon, anak guamnya mendapat pengampunan sempena ulang tahun ke-70 Raja Bhumibol Adulyadej menduduki takhta dan ulang tahun kelahiran Permaisuri Sirikit.
“Pengumuman mengenai pengampunan diraja disiarkan dalam laman web Warta Diraja malam tadi. Saya menghubungi pegawai pemulihan dan beliau mengesahkan nama Justo berada dalam senarai,” katanya kepada Bernama hari ini.
Pengampunan itu bermakna Justo yang disifatkan sebagai “seorang banduan sangat baik” oleh pihak berkuasa penjara Thailand akan menjalani hukuman penjara singkat, kerana hukuman penjara ke atasnya dikurangkan sebanyak satu pertiga.

Worrasit berkata, Justo sudah menjalani hukuman penjara setahun daripada tempoh tiga tahun, selepas didapati bersalah oleh Mahkamah Jenayah Bangkok Selatan tahun lepas.
Selepas diberi pengampunan diraja, dia hanya akan menjalani hukuman penjara untuk setahun lagi.

RAJA SIAM 

GENG SAPA

SAPA BERI

ARAHAN 

CEPAT BEBAS

INI MESTI

KERJA ANWAR

--------------