.

Rabu, 30 Mac 2011

SELAK KAIN NAMPAK NANGKA
FILEM TIGA MAT BOROI


Aku tak tahu apa yang harus aku buat. Aku nak menangis tetapi aku rasa bersalah. Kalau aku ketawa aku juga akan merasa bersalah. Aku merasa bersalah kerana aku adalah salah seorang yang telah djemput untuk menonton tayangan perdana ‘ world premier – pembukaan sedunia’ filem Tiga Mat Boroi. Aku merasa bersalah kerana orang lain tidak dijemput.

Walau apa pun aku mesti berkata benar bahawa aku merasa bagitu bangga sekali apabila seorang pengarang akhbar The Star menalipon dan menjemput aku untuk datang menonton. Menggeletek anak tekak aku tak sabar sabar nak menengok Tiga Mat Boroi. Cepat cepat aku seterika baju dan seluar.

Aku juga merasa amat amat gembira kerana dapat sama merayakan kerja seni garapan Le Petit Tambi. Petit Tambi ini adalah pengarah filem kanak-kanak pada tahun 80’an dahulu. Dia cukup hebat dalam hal buat anak dan kanak-kanak. Dari apa yang aku difahamkan filem terbaru ini adalah percubaan awal untuk meninggalkan genre kanak-kanak dan memasuki filem yang dianggap ‘engaging’ atau filem fikrah.

Bayangkan betapa bangganya aku kerana telah di jemput untuk melihat tayangan eklusif Tiga Mat Boroi ini. Ini tayangan bukan di panggung kokak di Penang Road atau di Mid Valley. Aku dijemput ke panggung yang amat eklusif – Le Carcosa.

Tentang Carcosa ini, aku pernah diberitahu bahawa satu ketika dahulu Queen Elizebeth pernah terkencing berdiri di tandasnya. Ini terjadi sesudah Queen Elizebeth makan sup tomyam yang agak pedas di Jalan Masjid India. Drama ini berlaku ketika Queen Elizebeth datang ke Kuala Lumpur untuk merasmikan Sukan Commonwealth pada tahun 1998 dahulu.

Berita Queen Elizebeth terkencing berdiri di Carcosa ini memang tidak dilaporkan media kerana takut akan menjadi satu trend ikutan anak anak muda. Amat amat ditakuti kalau kalau anak muda akan pergi beramai ramai ke Carcosa hanya untuk berdiri terkencing.

Bila aku sampai ke Le Carcosa aku telah disambut oleh lelaki gelap berbaju lengkap hitam termasuk dengan kaca mata hitam. Sekali pandang mereka kelihatan seperti pelakun dalam filem Man in Black. Sekali lagi pandang mereka ini semuanya seperti gengster India filem Tamil – bangang tapi lawak.

Kemudian aku pun dibawa masuk ke dalam panggung. Kelihatan ramai para gedebe tempatan dan para wartawan yang telah datang lebih awal. Mereka semuanya kelihatan resah dan gelisah - duduk ternanti-nanti bilakah filem ini akan diputar.

Sebelum filem diputar Le Petit Tambi sebagai pengarah telah mengalu-alukan kedatangan para jemputan terutama wakil media. Le Petit Tambi berharap filem Tiga Boroi ini akan mendapat liputan yang meluas. Menurut pengarah filem ini dengan laporan media pasti orang ramai akan teringin ke panggung untuk menonton.

Filem pun diputar. Belum sampai tiga minit filem berputar telah mula kedengaran orang berdengkor. Dalam minit ke tujuh dua orang penonton telah bangun untuk ke tandas. Untuk aku ini petanda yang kurang sehat kerana filem ini tidak dapat memaku bontot penonton di kerusi.

Aku sendiri kembali untuk memberi konsentrasi dan melihat semua adigan yang sedang bergerak dihadapan mata. Aku terperanjat besar. Menurut Le Petit Tambi filem ini adalah filem drama politik yang serious. Tetapi bila aku lihat filem ini adalah filem komidi bodoh bergenre Senario.

Malah aku hairan kenapa tajuk filem ini diberi nama Tiga Mat Boroi. Tajuk filem sebagini sudah lawak. Tidak mungkin tajuk sebegini akan dilihat sebagai filem yang serious. Filem genre politik yang serious untuk aku adalah filem seperti Maria Mariana atau Sembilu. Filem filem ini memiliki drama politik yang hebat dan tak ada tolok bandingan dalam dunia perfileman. Filem inilah yang membantu… oops.. maaf lupa huruf t…. perkembangan fikrah negara.

Sebelum filem diputar tadi, Le Petit Tambi telah juga berkata bahawa adigan di ranjang dalam filem ini cukup hebat. Pengarah telah menggunakan lapan buah kamera. Ini untuk memastikan semua sudut digambari tanpa ada potongan. Lapan buah kamera ini cukup hebat malah lebih hebat dari Stanley Kubrick ketika membuat adigan ranjang dalam Lolita. Stanley Kubrick hanya menggunakan tujuh buah kamera sahaja. Ini betul betul sikap Malaysia Boleh dari Le Petit Tambi !

Menurut Le Petit Tambi filem ini mengesahkan seorang Negarawan ulung yang telah digoda oleh seorang Gadis Siam. Si Gadis ini adalah pengintip macam Mata Hari - yang dihantar khusus ke Malaysia oleh kerajaan Siam untuk mengagalkan projek Getah Negara. Jika projek Getah Negara ini berjaya maka Siam akan kehilangan pasaran yang amat besar. Inilah jalan cerita filem ini.

Bila aku mendengar kata-kata Le Petit Tambi tentang adigan ranjang ini air liur aku meleleh. Aku ternanti-nanti adigan ranjang ini. Malah aku telah bersedia dengan sarong tangan jika kejantanan aku terganggu. Jika terganggu aku tahu apa yang wajib aku lakukan.

Tup! Tup! Apabila adigan ranjang bermula aku terperanjat besar. Aku merasa diri aku tertipu. Walau pun ada lapan kamera yang digunakan dari pelbagai sudut – semuanya kelihatan gagal. Semua gambar kabur dan bergoyang goyang. Tidak ada satu pun kamera yang berani menggambari dari jarak dekat. Semua gambar diambil dari jarak jauh - long shot.

Malah cukup menyedihkan kerana tidak ada satu pun ‘reverse angle’ untuk memperlihatkan reaksi muka Negarawan yang sedang bertogel. Apa yang jelas dilihat hanyalah punggung dan bahagian belakang si Negarawan ini sahaja. Macam si Negarawan sedang membuat tumbok ketampi. Punggung turun naik untuk aku bukan memberahikan malah memualkan terutama bila punggung itu berbulu.

Adigan ranjang ini adalah adigan ranjang yang paling tidak ranjang yang pernah aku lihat. Gambar yang agak kabur dan bergoyang goyang ini bertambah buruk lagi dengan lakonan kaku watak utamanya. Pelakon yang menjadi Negarawan ini kelihatan tidak kacak. Kalau tidak kacak tetapi memilik badan yang gagah perkasa – mungkin juga penonton akan berpuas hati. Tetapi ini tidak berlaku.

Mengikut istilah Nyah badan pelakon utama ini: Cukup Mak Tak Taste.

Biar aku berkata jujur disini bahawa pelakon ini kelihatan boroi. Keboroian nya kelihatan jelas apabila dia bangun untuk memakai seluar. Perutnya kelihantan gendut. Malah apabila dia bangun aku terdengar ramai yang ketawa melihat perutnya yang boseh boroi dan bergoyang goyang.

Mengambil pelakun berperut boroi adakah kesilapan yang amat besar. Dalam pembikinan filem amat penting pemegang imej watak utama untuk dilihat kacak dan bergaya. Kalau pun bukan bermuka Brad Pitt sekurang kurangnya pilihlah muka macam kacak seperti muka Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Apabila wira filem ini mula berjalan aku hampir terbarai ketawa. Tetapi kerana hormat kepada penonton yang lain aku terpaksa mengigit jari untuk menahan ketawa dari terbarai. Sakit perut aku menekan ketawa masuk ke dalam perut.

Bayangkan siapa pun akan ketawa apabila melihat imej Negarawan ini – bukan sahaja boroi - pungungnya tonggek pulak. Oh la la… dimana silapnya tuan pengarah ini. Mata aku mencari cari dalam gelap itu dimanakah Le Petit Tambi. Pada ketika itu aku rasa nak memberi satu penampar kepada tuan pengarah.

Kemudian si Negarawan bangun untuk memakai baju. Nah sekali lagi aku teperanjat. Kelihatan jelas tangannya yang memegang baju itu kelihatan berbulu lebat. Memang betul bukanlah berbulu macam King Kong. Tetapai aku amat yakin pelakon ini cukup baik untuk berlakun dalam iklan Gillette. Tangannya yang berbulu itu akan kelihatan licin jika di Gillette -kan

Bila lampu dibuka aku terperanjat sekali lagi. Kami hanya tinggal lima kerat dalam panggung Carcosa ini. Penonton yang lain telah senyap senyap cabut pulang. Aku diperkenalkan oleh Le Petit Tambi dengan dua orang lagi yang menjadi Pembantu Pengarah. Bila aku lihat muka Pembantu Pengarah ini aku rasa nak menempeleng kepala mereka. Muka mereka kelihatan poyo walau pun mereka kelihatan bangga kerana telah berjaya membuat filem ini.

Le Petit Tambi tanpa malu dan segan telah berkata bahawa filem ini akan di bawa ke Pesta Filem di Cannes. Sedih bila aku mendengar kata-kata dari Le Petit Tambi ini. Aku merasa sedih kerana kebodohan mereka. Aku rasa filem ini kalau YouTube adakan syarat piyawan sudah pasti filem ini tidak akan dibenarkan masuk.

Bila sampai ke rumah aku termenong dan lalu membuka internet. Aku terperanjat berok apabila membaca tentang Ummi Ufilada yang telah membuat sidang akhbar untuk mengumumkan bahawa dia memiliki 18 buah lagi filem yang akan menandingi kehebatan filem Tiga Mat Boroi. Aku hampir pengasan apabila membaca berita ini. Nampaknya si Ummi ini ingin bertempur dengan Le Petit Tambi. Inilah bahayanya kalau kueh karipab tersimpan lama dalam seluar dalam dan tidak dimakan. Air basi karipap ini menyerang naik ke kepala.

Lalu aku terfikir – apa sudah jadi? Lalu aku bertanya kemana arahnya perkembangan filem Melayu hari ini? Apakah peranan Finas telah gagal? Apakah desas desus yang aku dengar bahawa Finas kini menjadi lubuk rasuah itu betul?

Untuk para pembaca yang teringin menonton filem Tiga Mat Boroi ini lupakan sahaja. Tetapi kalau nak melihat orang boroi tak susah. Yang agak susah ialah bertemu orang boroi yang tonggek dan tangan bebulu. Orang jenis ini hanya berada di Siam. Tetapi kepada anak muda kalau hendak pergi terkencing berdiri di paggung Le Carcosa seperti Queen Elizebeth dipersilakan.(TT)

nota:
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN edisi
terbaru. sekarang dalam pasaran
untuk mendapat akhbar minggun
ini sila pukul talipon: 03-22-72-40-45

KERJA HARAM JADAH ?KALAU DI IPOH DAH KENA TANGKAPnota:
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

yang ini yang susah
macam mana nak kuruskan badan
baru nak poco poco
dah haram kah kah kah

yang peliknya ada pekara yang lebih penting
tapi tak ada pulak sang mufteee keluar fatwi
kah kah kah

nota:
untuk yang ini fatwa selamt kuuut
kah kah kah
fatwa yang tak kacau periok nasi
fatwa yang tak ganggu rasuah gerombolan

NOTA:
siapa dia atan bin hashim
kah kah kah


SATU FATWA DARI FATWI

BANGUN DAN LAWAN
BANGUN MELAWANMEMBUDAYAKAN HAK BERDEMO
nota:
anak muda wajib mula menysusun
kerana akhirnya dunia ini adalah
milik anak muda
akhirnya tosik dan racun radioaktif
akan disedut oleh anak muda
yang lahir dan yang belum lahir

awas!
LEBIH 100 AKTIVIS ANJUR DEMO ANTI-SISA RADIOAKTIF -mkini

Kira-kira 100 orang berkumpul di hadapan simpang masuk ke bangunan parlimen bagi membantah pembinaan pusat pemprosesan nadir bumi (rare earth) yang paling besar di dunia di Gebeng, Kuantan.

Mereka terdiri daripada aktivitis termasuk dari NGO, Save Malaysia.

Mereka bimbang kemungkinan penyebaran sisa radioaktif yang bakal dihasilkan selepas projek bernilai RM700 juta itu beroperasi.

Sebanyak empat buah bas membawa kumpulan yang membantah pusat penapisan yang sedang dibina oleh syarikat Australia, Lynas Corp itu.

Penunjuk perasaan ini tiba di persimpangan parlimen sekitar jam 9.20 pagi. Mereka kemudian mengadakan perbincangan dengan seorang pegawai polis.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..TERBAIK… INI BUDAYA KITA…. kah kah kah..

kah kah kah…DEMO TELAH DI BUDAYAKAN…. kah kah kah..

kah kah kah… RAKYAT TAK MAHU MATI SEDUT UDARA BERACUN…. kah kah kah…

kah kah kah…IKAN PATIN SUNGAI PAHANG TAK MAHU JADI IKAN MUTANT….. kah kah kah…

kah kah kah… HANYA DEMO YANG KAN HENTIKAN KERJA JAHAT KAUM KAPITALIS AUSTRALIA…kah kah kah..

kah kah kah..HANYA DEMO YANG AKAN RUNTUHKAN KERJASAMA KAPITALIS TEMPATAN DENGAN KAPITALIS AUSTRALIA.... kah kah kah

kah kah kah… TANYA KAPITALIS AUSTRALIA INI : KENAPA TAK BUAT KILANG DI CANBERRA?...kah kah kah..

kah kah kah…KENAPA TAK BUAT KILANG DI SUDNEY…. kah kah kah…

woit…KALAU TAK NAK JADI MACAM FUKUSHIMA …. BAGUN MELAWAN SEKARANG….kah kah kah

nota:
kalau tak nak jadi mutant
bangun dan susun barisan sekarang!


PERTAMA KALI PORT DICKSON DISEBUTDENGAR DENGAR PORT DICKSON !!!!....complete the altantuya's murder case....

....the investigation into port dickson....

nota:
dengar betul betul

inilah pertama kalinya
anwar ibrahim menyebut
perkataan PORT DICKSON
perkataan ini tersangkut
dengan nama najib
kah kah kah

BLACK 14 - ANAK MUDA MELAWAN FITNAH!
SATU LAGI FITNAH
VIDEO SEKS KUKUH KAN ANWAR – wall street journal

Pendedahan rakaman video seks awal minggu lalu boleh memperkukuh imej Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim jika beliau dapat meyakinkan rakyat bahawa beliau bukan lelaki dalam rakaman itu, demikian menurut Wall Street Journal hari ini.

Akhbar yang mempunyai edaran di seluruh dunia menulis, jika Ketua Umum Pakatan Rakyat itu berjaya dalam usahanya menafikan pembabitan beliau, ia akan memperkukuh kepercayaan bahawa bekas timbalan perdana menteri itu adalah mangsa komplot politik dan akan mendatangkan kesan buruk ke atas Umno, yang dilihat ramai sebagai pihak di sebalik pendedahannya.

“Jika Encik Anwar boleh meyakinkan rakyat Malaysia bahawa beliau bukan lelaki dalam rakaman itu, serangan terbaru ini hanya akan menjadikannya lebih kuat, ia akan memperkukuhkan kepercayaan di dalam dan luar negara bahawa beliau adalah mangsa pendakwaan bermotifkan politik,” kata akhbar itu.

“Ia akan membawa berita buruk bagi Umno, yang telah pun mengatakan rakaman video itu tidak kaitan dengan mereka,” tulis akhbar itu dalam ruangan pendapatnya, siaran hari ini.

Ia menulis bahawa Barisan Nasional (BN) diterajui Umno kini terdedah kepada tanggapan tidak memihak mereka meskipun Najib Razak berada dalam “kapal selesa” sejak menerajui kepimpinan pada April 2009.

Jumaat lalu, Najib yang Presiden Umno berkata, partinya tidak terlibat dalam skandal pendedahan rakaman video seks oleh tiga “Datuk T”, yang didakwa melibatkan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat.

“Soalnya sama ada rakaman itu benar atau tidak, sebab kalau benar maknanya ada satu perbuatan mungkar yang berlaku. Itu perkara utama yang perlu ditentukan,” kata Najib selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno.

“... sebab ada pihak condong untuk bangkitkan soal konspirasi dan sebagainya jadi ini mengalih dari soal pokok sama ada berlaku atau tidak perbuatan yang mungkar itu dan dirakamkan atau tidak,” tambahnya.

Anwar yang membuat laporan polis Selasa lalu mendakwa wujud pembabitan Najib dan juga Hishammuddin Hussein, yang juga Naib Presiden Umno, dalam isu ini.

Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail mahu Najib dan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memikul tanggungjawab dalam hal ini ekoran pengakuan “Datuk T’ bahawa mereka yang mendedahkan rakaman video seks ini.

Najib berkata apa yang penting adalah untuk menyiasat kesahihan dan ketulenan video itu kerana parti berpegang kepada prinsip kebenaran sama ada perbuatan itu benar-benar berlaku dan dirakamkan.

Rabu lalu, bekas ketua menteri Melaka Abdul Rahim Thamby Chik dan seorang ahli perniagaan Shazryl Eskay Abdullah memberi keterangan mengenai video itu di Ibu pejabat Polis Bukit Aman serta menyerahkan rakaman video itu serta seutas jam tangan Omega kepada pihak polis.

Abdul Rahim merupakan bekas ketua Pemuda Umno pusat dan Pengerusi Risda.

Akhbar Wall Street Journal menambah, waktu rakaman video seks ini didedahkan juga signifikan dari segi politik memandangkan pilihan raya umum tergempar dijangkakan lewat tahun ini.

Pilihan raya negeri Sarawak yang pembangkang meletakkan sasaran untuk merekodkan prestasi lebih baik kali ini akan berlangsung 16 April.

Anwar kini berhadapan dengan kes liwat kedua dan nasibnya dijangka diketahui bulan depan selepas pendakwa telah menutup kes mereka baru-baru ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SUDAH KANTOI LAGI MANTOI…. kah kah kah..

kah kah kah…APA JADI DENGAN JUBUR SAIFOOOL…. kah kah kah..

kah kah kah…APA JADI DENGAN DNA – DATUK NAJIB ALTANTUYA…. kah kah kah..

kah kah kah… APA JADI DENGAN PUNGKOK AZIZAN…. kah kah kah..

kah kah kah…APA JADI DENGAN PELACUR KOREA…. kah kah kah..

kah kah kah…APA JADI DENGAN PELACUR MEXICO….. kah kah kah..

kah kah kah…SEMUA KONSPIRASI…. kah kah kah..

kah kah kah… SEMUA TIPU….. kah kah kah…

woit…. SEKARANG SEMUA SUDAH KANTOI MANTOI….. kah kah kah…

nota:
anak muda bersedia untuk menyambut
BLACK 14 – anak muda melawan fitnah

RANCANGAN SULIT
INI BUKTINYA

nota:
pengundi hantu
berhenti rehat
kerana keletihan
setelah berpuluh kali
mengundi !!!
kah kah kah


MUHYIDDIN: BN SASAR 30 KERUSI TAWAN SELANGOR : minsider

Usaha menawan balik negeri Selangor bukan satu tugas mudah tetapi Barisan Nasional (BN) meletakkan sasaran untuk menawan sekurang-kurangnya 30 kerusi dalam pilihan raya umum ke-13, kata Muhyiddin Yassin.

Timbalan perdana menteri berkata, BN telah mengenal pasti kerusi-kerusi yang perikatan itu boleh kuasai.

Bagaimanapun beliau enggan memberikan butiran lanjut.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MALIKUL SEMBAB ENGGAN MEMBERI BUTIRAN LANJUT…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK PERLU DARI MULUT MALIKUL…. kah kah kah..

kah kah kah…. SEMUA ORANG TAHU…. kah kah kah…

kah kah kah… SEMUA SEDANG DI RANCANG…. kah kah kah…

woit… TAK CAYA?.... BACA BAWAH INI …. kah kah kah…

baca ini:

AZMIN DAKWA UMNO, BN DAFTAR PENGUNDI HANTU TERMASUK KELUAR MYKAD - minsider

Timbalan Presiden PKR Azmin Ali mendakwa pihaknya telah mengesan usaha Umno-BN mengadakan “pengundi hantu” dengan membawa masuk orang luar Selangor sebagai bakal pemilih menjelang pilihan raya umum ke-13.

Selain itu, usaha tersebut termasuk membawa keluar pengundi-pengundi dari Selangor khususnya mereka yang dianggap sebagai penyokong Pakatan Rakyat.

“Sistem yang dibina oleh Keadilan (PKR) telah mengesan pelbagai bentuk penipuan dan watak pengundi hantu yang menjadi penyokong setia Umno dan SPR.

“Kita akan teliti pengundi yang dibawa keluar dari Selangor dan pengundi yang dibawa masuk ke Selangor,” kata beliau.

Malah menurut beliau, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) juga perlu dipantau kerana banyak sumber yang sahih melaporkan agensi kerajaan pusat itu mengeluarkan kad-kad pengenalan di luar waktu pejabat dan di lokasi yang mencurigakan untuk pendatang-pendatang asing demi menjamin kelangsungan kuasa politik Umno.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… AWAL AWAL LAGI PEKARA INI TELAH BERLAKU… kah kah kah..

kah kah kah…DARI TAHUN LEPAS LAGI PENIPUAN INI TELAH DIRANCANG…. kah kah kah…

kah kah kah… SAMPAI KIAMAT TAK AKAN MENANG PILIHANRAYA … kah kah kah…

kah kah kah…SAMPAI KIAMAT KENA TIPU…. kah kah kah..

nota:
kalau pilihanraya boleh mengubah sesuatu
maka telah lama pilihanraya di malaysia di haramkan

BANGUN DAN MELAWAN

BANGUN DAN LAWANANAK MUDA MULAKAN!


nota:
anak muda seharusnya memulakan
gerakan anti nuklear
gerakan anti radioaktif

malaysia yang bersih
dari bahaya radioaktif!LOJI LYNAS: TIADA LESEN OPERASI JIKA RAKYAT BANTAH, JAMIN MCA - minsider

MCA memberi jaminan loji pemprosesan nadir bumi di Gebeng dekat Kuantan oleh syarikat Australia tidak akan menerima lesen operasi jika rakyat tidak bersetuju dengan projek tersebut, yang lojinya sedang didirikan.

Pendirian itu dinyatakan oleh parti komponen Barisan Nasional (BN) itu bagi pihak badan pemberi lesen hari ini ketika tekanan semakin meningkat terhadap usaha mengadakan loji pemprosesan bernilai RM700 juta itu.

Ekoran bantahan pimpinan MCA bahagian tempatan mahu projek itu dikaji semula.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit… MENTERI INI BANGANG SANGAT… kah kah kah…

kah kah kah… JIKA RAKYAT TIDAK BERSETUJU…. kah kah kah..

woit…KEPALA BANA… JIKA TIDAK BERSETUJU…kah kah kah..

kah kah kah….. JIKA JIKA JIKA…. kah kah kah…

woit…INI BUKAN KES JIKA JIKA JIKA….kah kah kah...

kah kah kah...RAKYAT INI MEMANG TAK BERSETUJU… kah kah kah..

kah kah kah… RAKYAT MEMANG MEMBANTAH…. kah kah kah..

kah kah kah…RAKYAT TAK NAK MATI KENA RACUN…. kah kah kah..

woit..HABIS IKAN PATIN SUNGAI PAHANG JADI IKAN PAUS …. kah kah kah..

kah kah kah…HABIS AIR SUNGAI PAHANG KENA RACUN…. kah kah kah…

nota:
ingatkan kembali ramlan tukar tiub:

kawasan yang dipilih banyak orang china
jika membantah akan di tuduh anti melayu
juga raja akan diberi saham
juga jabatan agama islam akan diberi saham
juga tabung haji akan diberi saham
juga persatuan bekas tentera akan diberi saham
ini taktik seperti telah dijalankan di perak dahulu

semua untuk memastikan loji ini terus berjalan

RAHSIA TERBOCOR AWALWIRA NEGARA GANDA WANG ANDAnota:
wira berbadan gempal
berperut boroi
adalah wira jaguh
harapan bangsa dan negara
kah kah kah
SAYA JUGA DILAMAR PAKATAN, KATA BEKAS KETUA WIRA PERKASA – miinsider

Selain menerima tawaran beberapa pertubuhan bukan kerajaan, bekas Ketua Wira Perkasa Arman Azha Abu Hanifah berkata, beliau turut menerima pelawaan parti-parti politik termasuk Pakatan Rakyat.

Beliau bagaimanapun berkata masih belum membuat sebarang keputusan mengenai perkara itu.

Malah beliau enggan memberitahu bila menerima tawaran komponen Pakatan Rakyat.

Malam tadi, Arman Azha turut berada di Stadium Melawati, Shah Alam untuk mendengar ceramah yang disampaikan oleh kepimpinan Pakatan Rakyat termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Lim Kit Siang.

Ketua Penerangan Pemuda Umno Petaling Jaya Utara itu berkata, beliau mengikuti program semalam hanya untuk mendengar dan mengetahui isu-isu yang disampaikan pemimpin Pakatan Rakyat.

nota:
berita telah bocor
seharusnya pekara ini akan terus
disimpan dari pengetahun media hingga akhir minggu hadapan

nampaknya si wira ini tidak sabar sabar untuk menjadi ahli pakatan

jadi disini biar diterangkan sejelas mungkin
tentang duduk pekara mengenai pelawaan pakatan
terhadap wira berbadan gempal ini.

memang betul pakatan rakyat telah melamar wira
berbadan gempal ini.

awal bulan ini pucuk pimpinan pakatan
telah difahamkam tentang ura ura wira berbadan gempal ini
meninggalkan perkasa. pakatan rakyat sedar bahawa
wira ini adalah satu aset yang amat berharga jika dapat dilamar.

justeru beberapa pemimpin kanan pakatan telah pergi
secara sulit untuk berbincang. pemimpin pakatan
telah meminta wira berbadan gempal masuk
ke dalam saf pakatan dan aktif dalam pakatan

secara senyap senyap semuanya telah diuruskan
malah telah dipersetujui bersama
bagaimana berita masuk ke dalam
pakatan ini hanya akan dibuat pada bulan hadapan
ini untuk memberikan impak yang gah

juga telah digambarkan kemungkinan
jika anwar ibrahim masuk ke dalam penjara
maka kerusi permatang pauh akan diberikan kepada wira
berbadan gempal ini – tetapi semua ini masih dalam perbincangan

parti mana yang akan dipilih terpulang kepada keputusan wira ini sendiri.
lim guan eng telah bersedia menerima bagi pihak dap
hussam juga telah bersedia menerima bagi pihak pas
azmin ali juga telah bersedia menerima bagi pihak pkr

cuma ada satu pekara yang ditimbulkan oleh pucuk pimpinan pakatan
sebelum menerima wira berbadan gempal ini
ianya bukan satu syarat besar tetapi agak penting

bau ketiak wira berbadan gempal ini busuk

dari apa yang difahamkan masalah bau ketiak busuk ini jugalah
yang membuatkan ibrahim ali tidak tahan dengan wira ini


jika wira ini dapat menyelesaikan bau ketiaknya

maka sudah pasti beliau akan disambut dengan kompang
sebagai ahli pakatan rakyat kah kah kah