.

Selasa, 21 September 2010

BERITA BAIK UNTUK SELURUH MALAYSIA
BUKTI KAN ADA SURAT NIKAH


nota:
saya ada tiga keping
kopi surat nikah..
tak percaya ... kah kah kah


KJ : PERKASA TIADA HAK PENGARUHI UMNO DESAK PECAT PEMIMPINNYA
– minsider

Khairy Jamaluddin memberi amaran kepada Perkasa bahawa pertubuhan bukan kerajaan bela orang Melayu itu tiada hak untuk menentukan hala tuju perjuangan Umno ataupun mendesak membuang mana-mana pemimpin yang mereka tidak suka.

Khairy yang juga mennatu Dolah , salah seorang daripada beberapa pemimpin Umno yang secara konsisten mendesak agar parti itu menjauhkan diri daripada Perkasa mengulangi pendirian beliau tentang keperluan untuk beralih daripada ‘kebergantungan’ pada pertubuhan bukan kerajaan itu.

“Pendirian saya dalam isu ini sangat jelas dan tidak berubah. Umno tidak harus mempunyai sebarang kaitan dengan Perkasa,” kata Khairy.

Bagaimanapun menantu Dolah ini enggan mengulas dakwaan berubahnya pendirian Najib Razak dan Adnan Mansor dalam isu berkaitan dengan keperluan menjauhkan diri daripada Perkasa.

KAH KAH KAH

woit… INI BERITA TEBAIK… kah kah kah..

kah kah kah… GADUH KAN MEREKA…. kah kah kah..

kah kah kah… SEKARANG KITA SOKONG DATUK PADUKA IBRAHIM ALI…. kah kah kah..

kah kah kah…. IBRAHIM ALI LAH WIRA KITA…. kah kah kah…

kah kah kah... IBRAHIM ALI IALAH WIRA DUNIA KE EMPAT..kah kah kah..

woit... TAK PERNAH DENGAR DUNIA KE EMPAT?.... kah kah kah..

kah kah kah... DUNIA KE EMPATY IALAH DUNIA AMPIBIA... kah kah kah

woit… MENANTU DOLAH INI BUKAN ORANG REMBAU…. kah kah kah..

kah kah kah… DIA MENYAMAR…. kah kah kah…

SOALAN:
apa persamaan antara kj dengan bik mama?
dua dua berdoa mahafiraun di pendekkan umur kah kah kah

INI DIA KESAHNYA - YANG DI TUNGGU TUNGGUnota:

ramai yang bertanya bila tt
menayangkan imej imej ini
ramai yang tertanya tanya

cilako apo bondo eeeh?

kita cari hari baik bulan baik
untuk membuka labon
kita cari hari baik dan bulan baik
untuk buka gelanggang

kah kah kah
SIAPA MINAH CUN INI?


Kesah ini terjadi amat lama dahulu. Ketika itu keluarga kami berlanggan Utusan Melayu tulisan Jawi. Dari harian Jawi ini aku mula berkenalan dengan Christine Keeler. Ketika itu aku tidak tahu makna dan apa tanda yang di bawa oleh Christine Keeler.

Minah cun ini ialah Christine Keeler lahir tahun 1942. Christine memang minah cun. Dari kampong dia berpindah ke London. Dalam umur yang bagitu muda – 15 tahun – Christine telah menjadi model di sebuah kedai pakaian di Soho London. Kemudian menjadi pelayan dan akhirnya bekerja menjadi penari bogel di sebuah cabaret di Soho.

Di cabaret ini Christine bertemu dengan Dr. Stephem Ward. Dr. Stephen ini mempunyai ramai teman dan kenalan dari elit kota London. Ada yang menggunakan kepakaran Ward sebagai bomoh dan ada yang hanya kawan sosial.

Salah seorang sahabat baik Dr. Stephen ialah Lord Astor. Lord Astor anak Lord - memiliki rumah lumayan di perkamponag dimana Ward dan kawan kawan sering bersantai di hujung minggu.

Pada bulan Julai 1961 Stephen telah memperkenalkan Christine Keeler dengan John Profumo. Ketika ini suasana dalam Perang Dingin antara blok USSR dengan Amerika. John Purfomo ialah Menteri Perang.

Menteri Perang dalam kabinet Harold MacMillan dan Christine telah diberitakan berompi pompi dan sutut menyutut. Heboh seluruh dunia. Skandal pecah.

Ketika kesah ini pecah aku tidak berapa faham kenapa gadis cun ini menjadi agenda harian dalam akhbar Utusan Melayu. Sekali sekala aku lihat juga tubuh mongel minah cun ini. Bergegar juga kejantanan aku walau pun aku masih belum bersunat. Aku tak reti rupa rupanya kalau keluar cerita macam ini akhbar akan laris. Manalah aku tahu masa itu aku rasa Kuala Klawang ini pusat dunia.

Ada satu babak yang aku baca - dimana di kesahkan Christine mandi berenang bogel bersama Profumo dalam kolam renang Lord Astor. Bahagian ini aku cukup ingat kerana aku hairan lagi pelik kenapa mandi bogel ini menjadi heboh. Di kampong aku – ini non issue - lelaki dan perempuan ada yang mandi bogel dalam sungai – terutama bila selesai kerja di sawah. Kalau tak bogel banyak celah celah yang berlumpur tak dapat dibasuh.

Cara nya cukup senang : mula mula pakai kain sarong bila masuk ke dalam sungai. Bila sudah dalam sungai tanggalkan kain sarong dan balingkan ke tebing - berbogelah sebogel bogelnya. Air sungai ini menjadi pelindung yang baik. Tak ada pulak mat sekodeng ketika itu.

Kemudian aku membaca bahawa Christine Keeler ini juga adalah kekasih Yevgeni Ivanov pegawai diplomat bertaraf military atache di kedutaan USSR London. Wow! Hebat Christine ini - ada dua kekasih. Dan kedua-duanya adalah musuh ketat. Tapi mereka berkongsi lendir. ( macam pernah dengar cerita berkongsi lendir ini – macam kesah najib dan razak)

Entot tidak salah . Yang jadi salah besar mungkin ketika Christine duduk atas muka Ivanov, jantan ini akan ternampak pula dalam lubang kecil Christine terselit satu surat rahsia tentang senjata nuklear UK yang tertinggal oleh menteri Profumo.

Bila cerita rompi pompi ini bocor – akhbar di UK jadi ‘gila’. Akhirnya soalan timbul di parlimen. Disini Menteri Perang Profumo telah kelentong, pada mulanya - dia bersumpah – tak kenal dengan minah cun berambut panjang yang bernama Christine Keller – ( macam penah dengar ).

Tetapi akhbar British mencari dan mengeledah. Akhirnya Profumo letak jawatan kerana terbukti telah berkongsi lendir dengar agen Soviet Union. Ini membawa membawa bahaya – lebih bahaya dari menjual tanah KTM.

Berkemungkinan Ivanov boleh mengpau Menteri Perang United Kingdom ini. Malah gambar gambar mereka berbogel dalam kolam renang Lord Astor mungkin ada dalam simpanan KGB – badan perisek USSR ketika itu. ( cerita ini sama macam cerita mahfuz)

Perdana Menteri MacMillan jadi lemah. Kerajaan Konservatif kena asak. Lennon, McCartney, Harrison, Sutcliffe dan Pete Best sedang main gitar di Hamburg. John, Ringo, Paul dan George akan muncul kemudian. Era rock n roll – akan bermula dan revolusi sexual akan bermula sama.

Anak muda di United Kingdom mula bangun. Kerajaan Konservatif dilihat kerajaan menipu dan membodohkan rakyat. Pada tahun 1964 kerajaan Parti Buruh di bawah Harold Wilson mengambil alih pentabiran baru. Reformasi budaya bermula di United Kingdom.

Terbukti salah satu jenayah yang membawa keruntuhan kerajaan Konservartif MacMillan ialah Christine Keller. Kerajaan MacMillan jatuh di bawah kangkang Christine Keeler.


PASCA SKRIP:

Kemudian bila aku sudah besar dan mula membaca maka baru aku tahu makna dan tanda skandal Christine Keller dan Profumo. Rupa-rupanya Menteri Perang ini mungkin telah di pau oleh agen Russia. Ketika ini Russian ingin tahu kekuatan ketenteraan United Kingdom.

Bila aku di London pada tahun 80’an aku berkerja sebagai pelayan di Soho. Tempat dan kelab dimana Christine bekerja telah tutup. Yang tercacak ialah Raymond Revue Bar dan bilik-bilik sekodeng untuk warga Arab dan jantan dari negara dunia ketiga – seperti dari Malaysia - yang gian nak menengok cipap Mat Saleh berbulu perang menari bogel.

Kemudian aku berpindah dari Soho untuk bekerja di Shaftesbury Avenue. Di permulaan lebuh ini ada sebuah kedai perabut. Satu petang ketika aku meleser aku ternampak kerusi 3107 - yang aku panggil Kerusi Christine Keller yang direka oleh Arne Jacobson. Kerusi dimana Christine bergambar bogel ini telah menjadi ikon poster dunia hingga ke hari ini – sama seperti muka Che’. Gambar Christine ini telah i diambil oleh Lewis Morley dan kini dipamiran di Victoria dan Albert Museum yang tidak diruntuhkan seperti penjara Pudu walaupun dianggap ‘jahat’

Satu petang aku terlupa tarikh yang tepat – demi Zeus – Christine Keeler telah melintas di hadapan restoran tempat aku bekerja. Aku cukup yakin yang aku lihat ialah si minah cun itu kerana dua minggu sebelum ini ada satu dokumentari untuk melihat kembali apa yang telah terjadi pada tahun 1961 dahulu. Dari dokunentari ini aku melihat rupa bentuk si Christine.

Demi Zeus – lihatlah lingakaran sejarah ini – dari Utusan Melayu hingga ke Soho – aku mengikuti minah cun ini. Yang lainnya walalh wu alaam bisawab.

nota:
di united kingdom
minah cun tidak dibunuh
atau di letupkan walau pun
telah di entot oleh menteri

nota:
kesah kongsi menteri kongsi lendir
kesah menteri bersumpah tak kenal minah cun
macam pernah dengar
di nama ya ?
dimana kita dengar?
di sweden ke ? kah kah kah
SIAPA MAMAT GEMOK INI ?


Nama dia Alfred Hitchcock.

APA DIA BUAT ?

Dia pembuat filem. Asal British pindah ke Amerika.

HEBAT SANGAT KAH DIA?

Memang hebat - dia pembuat filem seram.

APA LAGI ?

Dia gemok dan hodoh. Muka tak laku. Kerana itu
dia selalu mengambil pelakon minah minah cun. Kemudian
semasa penggambaran dia buli minah minah ini.

Tak caya : Tanya Doris Day, Kim Novak, Grace Kelly,
Marlene Dietrich – semua menanghis kena buli.

ITU SAJA...APA LAGI?

Ha ha… filem pertama sesudah zaman filem bisu
yang bercakap dan bersuara dibuat
di London pada tahun 192'
Filem ini di arahkan oleh Alfred Hitchcock.

ITU SAJE ..POORAH?

Tunggu sat ! Nama filem ini ialah BLACKMAIL kah kah kah

KENA PAU


nota:
kena pau kah kah kah
macam pernah dengar aje
dimana? kes jual tanah ke ?
kah kah kah

nota:
hisamudeng tukor tiut, 'Terengganu Investment Authority Berhad (TIA)" bertukar nama kepada 1MDB? Pada 11 Jan 2010 !!! puluh juta, ratus juta, ribu juta.. aku dok pahang sikit haghang, kawang2 aku geng nelayang seberang takir, besut, marang, dungung, kuala kemamang jugok dok reti, kerana kite rakyat bawahang yang tadok pelajarang hanye reti bab ikang. ikang kecik , ikang besor - ikang mahal, ikang muroh. rakyat susoh cari makang macang aku memang kene tipu sokmo oleh puok2 nnatang bewok yang ccakap lembot gigi pade lidoh. tipu la rakyat, gomol habih harte negare, buat la projek yang cepat ruttoh... Kalu mung dok ccaye tanye la Mat Said Kemamang yang bijok itu. Di bawoh rang ikan.


SINGAPURA ADA GAMBAR NAJIB
KENA PERANGKAP SINGAPURA
NAJIB MUNGKIN TERUS TUNDUK PADA SINGAPURA
– haraklah daily

Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar tidak menolak kemungkinan bahawa Singapura akan mendapat lebih banyak manfaat dalam rundingan dengan Malaysia
.
Beliau membuat andaian demikian ekoran melihat tindakan pentadbiran Najib Razak pada 24 Mei lalu menyerahkan tanah milik Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di Tanjong Pagar pada republik itu yang baginya merugikan negara.

"Apakah kemungkinan Lee Hsien Loong (Perdana Menteri Singapura) mempunyai gambar pembunuh sebenar Altantuya menyebabkan Najib akan kalah dalam rundingan kedua hari ini," ujarnya pagi tadi pada Harakahdaily.

Beliau mengulas lawatan Najib hari ini ke Singapura hari ini bagi meneruskan siri perbincangan seterusnya berhubung beberapa perkara yang menjadi pertikaian kedua-dua negara.

Najib sebelum ini dikaitkan dengan wanita Mongolia itu biarpun beliau beberapa kali menafikannya.

Altantuya dibunuh menggunakan bahan peledak C4 di Bukit Raja, Shah Alam pada 19 Oktober empat tahun lalu.

"Yang didapati bersalah Koperal Sirul Azhar Umar dan (Cif Inspektor) Azilah Hadri dari Unit Tindakan Khas (UTK) Bukit Aman sedangkan motif pembunuhan tidak dikenal pasti.

"Apabila mahkamah membebaskan setiausaha politik (Abdul Razak Abdullah Baginda) Perdana Menteri tanpa terlebih dahulu menjelaskan motif pembunuhan dasyat itu, seolah-olah ada pemimpin politik tertinggi tertentu dilindungi," ujar Mahfuz lagi.
Sebelum ini, penyiasat persendirian, P.Bala Subramaniam dalam akuan bersumpahnya mendakwa Najib ada bersama Altantuya pada pameran intan berlian di Singapura.
Sehubungan itu, ada pihak mendakwa Siangapura mempunyai rakaman tetamu yang menghadiri pameran tersebut.

Mereka juga mendakwa pembahagian 60:40 tanah KTMB di Tanjong Pagar kepada republik itu ada kaitan dengan bukti rakaman tersebut.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
ini adalah kenyataan yang paling jelas
kenyataan datang dari seoarang ahli parlimen
kenyataan dari naib presiden sebuah parti politik
dari kenyataan ini amat jelas bahawa najib
sedang di peras ugut oleh singapura.

cerita najib kena peras ugut ini bukan
lagi cerita laman web dan blog – kini
pasti akan sampai ke parlimen
persoalan sekarang apakah negara kita
sanggup dipimpin oleh seorang yang
akan terus diperas ugut kerana dikatankan
terlibat dalam satu kes pembunuhan.

sampai bila 27 juta warga negara ini
berlagak buat buat tak faham tentang
pembunuhan ganas minah cun dari mongolia.

telah sampai masa muhyiddin yassin
yang selalu mimpi mimpi nak jadi pm tampil
ke hadapan untuk mengambil alih kepimpinan
negara ini - isteri muhyiddin cun dan slim
cuma muhyiddin sendri pulak yang gedebab kah kah kah


nota:
desas desus telah
kedengaran yang madey
juga sependapat dengan mahfuz kah kah kah

SATU LAGI CARA UNTUK TIPU MELAYU
LU TOLONG GUA... GUA BAGI LU TANAHMALAYSIA- SINGAPURA SETUJU KE MAHKAMAH TIMBANG TARA - melayau

Malaysia dan Singapura bersetuju merujuk isu caj pembayaran bagi pembangunan tanah di Tanjung Pagar, Kranji dan Woodlands ke Mahkamah Timbang Tara, Najib Razak. - Utusan

KAH KAH KAH

nota:
ini sebenarnya sandiwara
setelah mat mongol jual negara ini
dipentaskan sandiwara ini
untuk menipu orang melayu

sandiwara ini seolah olah malaysia
tidak bersetuju dengan singapura
bila ini dilihat oleh orang melayu
maka orang melayu yang telah
bonsai otak akan menganggap
bahawa melayu terer tak dapat kena tipu

mereka tidak sedar ini hanya sandiwara


nota:

ingat macam mana kena tipu dalan perjanjian air?
ada china doll
ingat macam mana kena tipu dalam perjanjian malaysian singapore airline (msa)
ada china doll

yang ni? lagi senang
hanya ada gambar mongolian doll kah kah ka
h

TENGKU KEPALA BUSUT
TENGKU CAKRA ALAMTENGKU ADNAN DIDESAK MOHON MAAF - mStar

Pertubuhan Mantan Wakil Rakyat Umno (Penawar) mendesak Setiausaha Agung Umno Tengku Adnan Tengku Mansor memohon maaf secara terbuka kepada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu ekoran tindakan beliau melabelkan mereka sebagai rasis dalam memperjuang hak Melayu dan bumiputera.

Presiden Penawar, Adam Kadir berkata keputusan itu diputuskan sebulat suara dalam mesyuarat Dewan Tertinggi badan itu.

"Sekiranya Tengku Adnan enggan memohon maaf, pihaknya akan menuntut supaya Umno memecat beliau sebagai Setiausaha Agung Umno," katanya dalam satu kenyataan tiga perenggan di sini pada Isnin.

KAH KAH KAH…

woit…. NAMPAKNYA TENGKU FRAUD MAKIN TERDESAK… kah kah kah..

kah kah kah… INI SUDAH HEBAT….kah kah kah…

kah kah kah…. ADA AMARAN… MINTA MAAF KALAU TIDAK KENA TENDANG… kah kah kah…

kah kah kah…. TAPI INI AMARAN DARI PERSATUAN POLIS PENCEN… kah kah kah…

kah kah kah…. TADA ADA SAPA AMBIL POT…. kah kah kah..

nota:
dimana malaon ini
beli tengku?
bila malaon ini jadi raja?

betul ke tengku ada
di jual di kedai
no 7 wisma yakin kah kah kah


KALAU JUMPA ULAR - JUMPA MURUGIAH - APA HARUS DIBUAT ?
MURUGIAH PRESIDEN PPPPEJABAT SAYA TIDAK DIGELEDAH POLIS : MURUGIAH – berita hairan

Murugiah mengulangi bahawa beliau tiada apa-apa hubungan dengan peguam yang mendakwa bergelar Datuk yang menjadi suspek utama kes pembunuhan Sosilawati dan tiga yang lain.

"Saya minta orang ramai jangan membuat tafsiran yang silap, suspek utama memang tidak ada hubungan apa-apa dengan saya. Saya cuma berjumpa dengannya pada 8 September lalu pada satu majlis yang saya hadiri sebagai timbalan menteri," katanya.

Murugiah juga berkata beliau akan membuat laporan polis bagi mengenal pasti dalang di sebalik penyebaran khabar angin kononnya pejabatnya digeledah polis.

Jumaat lalu, Murugiah membuat laporan polis berhubung satu khidmat pesanan ringkas (sms) yang mengaitkan beliau dengan peguam yang menjadi suspek utama kes pembunuhan berprofil tinggi itu.

KAH KAH KAH

woit… BETUL KE APA YANG MALAON INI CAKAP… kah kah kah..

kah kah kah… TAK KENAL…. TAPI ADA JUMPA…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK KENAL…. TAPI ADA BERBUAL DENGAN SI PEMBUNUH… kah kah kah…

kah kah kah…. TAK KENAL…. TAPI SI PEMBUNUH ADA KATA PADA MALAPON INI DIA NAK MASUK MIC ... kah kah kah..

kah kah kah… ITU PASAL ORANG MELAYU KATA…. JUMPA ULAR DAN JUMPA MURUGIAH … KETUK MAHATHIR DULU…. kah kah kah

nota:
tunggu dan lihat
ada atau tidak
yang akan di tahan
kerana sebar sms itu
atau hanya auta keling kah kah kah