.

Ahad, 3 Mei 2009

SATU MALAYSIA TUNGGU !!!
MCA PERLU TANGANI ISU SOI LEK
- melayau

KLUANG 2 Mei - Pucuk pimpinan MCA perlu menangani sendiri isu membabitkan spekulasi Timbalan Presidennya, Dr. Chua Soi Lek akan melompat parti dan menyertai pakatan pembangkang.

Naib Presiden UMNO, Hishammuddin Hussein berkata, isu itu timbul mungkin disebabkan masalah yang telah lama terbuku di hati Soi Lek yang perlu dilihat dan didekati pucuk pimpinan MCA.


Mengenai anak Soi Lek, Tee Yong yang juga Ahli Parlimen Labis (BN) mungkin menuruti langkah bapanya, Hishammuddin yang juga Menteri Dalam Negeri berkata, adalah tidak wajar jika Tee Yong bertindak demikian.


NAJIB YAKIN SOI LEK TIDAK LOMPAT PARTI - melayau

KUALA LUMPUR 2 Mei - Perdana Menteri, Najib Razak yakin Timbalan Presiden MCA, Dr. Chua Soi Lek tidak akan melompat parti atau menyertai pembangkang.

Najib percaya bekas Menteri Kesihatan itu yang merupakan penyokong setia Barisan Nasional (BN), tidak akan berbuat demikian setelah beliau sendiri menyatakan pendirian itu dalam pertemuan mereka, dua hari lalu.jeng jeng jeng… KAH KAH KAH… jeng jeng jeng…

kah kah kah… …BUKAN SOI LEK… TAPI ANAK SOI LEK… kah kah kah…

woit…. SEMENJAK ADA PAKATAN INI…. SEMUA JADI RANCAK DAN CERIA…SAPA KENA BULI BOLEH MASUK PAKATAN…. kah kah kah…

jeng jeng jeng…SEMUA INI BIKIN BIK MAMA KURENG TIDOOOO….kah kah kah

kah kah kah….. LOMPAT… JANGAN TAK LOMPAT… TEKAN JANGAN TAK TEKAN… kah kah kah…

p/s: BETUL KE AZALINA NAK JADI AHLI DEWAN MUSLIMAT PAS KAH KAH KAH.MAT SEM BAB CUBA CAKAP ORANG PUTEH !!

PELAJAR HARUS LEBIH KOMPETITIF – MUHYIDDIN
- melayu

MUAR 2 Mei - Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin mahu warga sekolah khususnya pelajar lebih kompetitif dalam akademik biarpun menghadapi kekangan tertentu dari segi infrastruktur.

Kata beliau, bagi pihak kerajaan, usaha penaiktarafan sekolah-sekolah sentiasa dijalankan secara berterusan namun masalah peruntukan menyebabkan tidak semua projek infrastruktur dapat dijalankan serentak.


kah kah kah…. KOMPETITIF ???....KOM apa ni... BERUK SEMBAB APA NI?.. kah kah kah..

kah kah kah… TAK ADA PERKATAAN MELAYU ?.... CAKAP KETUANAN MELAYU…. kah kah kah… CAKAP PUN TAK BETUL… kah kah kah…

woit… SATU MALAYSIA TAHU … MARKAH PEREKSA DI RENDAHKAN BIAR MUNKEE MUNKEE DILIHAT BERJAYA…. kah kah kah…

woit… MAT SEMBAB … TAK KAN TAK BACA KES PENSYARAH YANG KENA BERHENTI…. PENSYARAH NI TAK MAHU MARKAH DITURUNKAN… kah kah kah…

woit… MAT SEMBAB … TAK KAN TAK TAHU … KONTREKTOR JUAL PROJEK BUAT BANGUNAN SEKOLAH…. SEKOLAH … BILIK MAKMAL RUNTUH…. kah kah kah…

woit… JANGAN BUAT BUAT TAK TAHU…. JANGAN NAK BODOHKAN ORANG MELAYU…. kah kah kah ..JANGAN JADI BANGANG !!!AYAM HARGA KAWALAN -
melayau


PUTRAJAYA 2 Mei – Setelah kata dua supaya harga ayam diturunkan tidak dipedulikan, kerajaan hari ini memutuskan untuk menjadikan bahan makanan utama rakyat itu sebagai barang kawalan manakala lesen permit importnya (AP) akan diliberalisasikan.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Ismail Sabri Yaakob berkata, beliau telah meminta ketua setiausaha kementeriannya menyediakan dua kertas cadangan berhubung perkara itu untuk dibentangkan kepada Kabinet dalam mesyuaratnya 13 Mei ini.

Tegasnya, beliau tidak nampak alasan harga makanan yang tinggi dan cuaca panas menjadi punca kenaikan harga ayam oleh Persekutuan Persatuan Penternak Malaysia (PPPM) tetapi berkongsi pandangan dengan orang ramai bahawa ia disebabkan permintaan babi yang menurun akibat wabak Influenza A (h1n1).

‘‘Oleh kerana orang sekarang beralih makan ayam disebabkan wabak Influenza A (h1n1), maka PPPM menaikkan harga ayam.

‘‘Isu harga ayam ini berkepentingan rakyat. Saya tidak boleh berkompromi, sepatutnya semua pihak membantu kerajaan mengurangkan bebanan rakyat. Saya akan pulang ke tanah air 7 Mei ini dan akan membentangkan dua kertas Kabinet ini pada mesyuarat 13 Mei,” katanya..


kah kah kah… PAKSA HARGA AYAM TURUN…kah kah kah… KERJA GILA…kah kah kah..

kah kah kah… INI SAMA LAH MACAM NAK TAHAN LUBANG JUBUR JANGAN BERAK… kah kah kah…

woit… MUNKEE BANGANG….TOK PERAIH AYAM ITU ADALAH ORANG TERAKHIR DALAM RANTAIAN INDUSTRI AYAM… ADA PEMILIHARA AYAM… ADA PEMBEKAL MAKANAN… ADA PENGANGKUT… ADA PENGIMPOT….. … SEMUA ORANG INI AMBIL UNTUNG ATAS AYAM INI… TOK PERAIH JUAL AYAM DI PASAR CHOW ITU ORANG TERAHKIR…. TAK KAN NAK BELASAH DIA…. GILA!!!...

woit… CUBA FIKIRKAN KALAU LADANG AYAM INI MILIK KERAJAAN… CUBA FIKIRKAN KALAU KILANG MAKANAN AYAM INI MILIK KERAJAAN…. CUBA FIKIRKAN KALAU SISTEM PENGANGKUTAN MAKANAN INI MILIK KERAJAAN…. MAKA BARU LAH BOLEH MAMAT YANG JUAL AYAM ITU IKUT ARAHAN…BODOH !

woit… SIKIT SIKIT TANGKAP…. SIKIT SIKIT SEBAT…. SIKIT SIKIT MASUH JIL….CUKUPALAAA…. DAH LETIH DENGAN TIPU HELAH INI…

woit….SIKIT SIKIT NAK TUNJUK KAN CINA BULI MELAYU…. SIKIT NAK TUNJUKAN SUPPLIER CINA TAK IKUT MELAYU…. MUNKEE YANG BAHAM DUIT RASUAH CINA TU …. TAK KATA APA….

woit…. BEBAN RAKYAT INI SEBENAR IALAH MEMIKUL GEROMBOLAN SELAMA 50 TAHUN…. DAH LETIH….KALAU GEROMBOLAN KUYUP RAKYAT TAK ADA BEBAN…. kah kah kahBERITA MENAKUTKAN MAT MONGOLKOSONGKAN KERUSI ? ADUN KOTA SHAH LAM UMUM 19 MEI
- mStar


Ahli Dewan Undangan Negeri Kota Alam Shah dari DAP, M. Manoharan disahkan isterinya bahawa beliau sedang mempertimbangkan dengan serius untuk melepaskan kerusi tersebut atas alasan tidak berupaya memberi khidmat dengan berkesan kepada pengundinya sejak Mac 2008.

Bagaimanapun Manoharan, yang kini ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), hanya akan mengumumkan keputusan muktamad selepas mengadakan pertemuan dengan Pengerusi DAP, Karpal Singh 19 Mei ini.


kah kah kah… SATU MALAYSIA SUKA HATI… kah kah kah..

kah kah kah… MAT MONGOL KECUT LAGI… kah kah kah…

woit…LEPAS INI ELI WONG PULAK DI BUKIT LANJAN…. kah kah kah

woit …KALAU NAK CEPAT SURUH WAK BOTOX …KACAU LAGI… kah kah kah..MEDIA AKAN DISEKAT DI IPOH


KEPUTUSAN SEKAT MEDIA TNPA RUJUK SPEAKER
– mikini

Arahan membataskan wartawan membuat liputan sidang dewan itu Khamis depan - yang pertama selepas BN merampas kuasa Pakatan Rakyat, Feb lalu - sebagai campur tangan setiausaha kerajaan negeri.

"Perjalanan persidangan Dewan Negeri terletak di bawah bidang kuasa Speaker.

"Datuk Setiausaha Kerajaan Negeri (Abdul Rahman Hashim) tidak berunding dengan Speaker berkaitan dengan hal ini.

"Beliau membuat keputusan sendiri secara sewenang-wenangnya," kata Speaker, V Sivakumar.

"Sekali lagi, Setiausaha Kerajaan Negeri telah campur tangan dalam urusan perjalanan Dewan Negeri."


kah kah kah…. PEGAWAI KERAJAAN PULAK YANG NAK TUNJUK TERER.. kah kah kah..

kah kah kah… MEDIA BODEK OK … SEMUA BOLEH DATANG UNTUK MELAPOR PERSIDANGAN….kah kah kah..

kah kah kah… TAPI MEDIA BODEK TAK ADA ORANG NAK BACA…kah kah kah...