.

Ahad, 19 April 2009

MAKANG IKANG
HELLO MAT SAID NAK KE MANA?


Hendak pergi mencadat sotong ke?

Hendak pergi cari ikang?

Banyak bawak kotak ada umpan spesial ke?
MAHAFIRAUN TELAH BERSABDA !! SATU MALAYSIA MESTI TUNDUKMADEY : BN JANGAN MENGAKU KALAH DI PENANTI


Dr Mahathir Mohamad berkata Barisan Nasional (BN) tidak sepatutnya mengaku kalah dan perlu meletakkan calon dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Pulau Pinang.

"Saya fikir kalau kawasan itu kawasan Umno, kita tentu bertanding, ini pasal kita ingat ini kawasan parti lawan, kita tak nak bertanding.

"Jadi kalau kita nak tunggu kawasan Umno, nanti tidak ada kawasan Umno, kita tak bertandinglah," katanya.MADEY SAYS BN MUST CONTEST PENANTY BY-ELECTION
- malaysianinsider

Mahathir Mohamad urged Barisan Nasional (BN) to drop the idea of not contesting the Penanti by-election in Penang.

To do so, he said, would be to concede defeat to the opposition Pakatan Rakyat (PR).

The former PM does not seem to be on the same page as Prime Minister Najib Razak who floated the idea yesterday of not contesting the polls.

The PM had argued that contesting elections he claimed were unnecessary was a waste of public funds.KAH KAH KAH…. kah kah kah…. KAH KAH KAH…

kah kah kah… MAK CIK…. SILA PESAN 1000 EKOR ITIK…. kah kah kah..

kah kah kah….. PAK CIK…..SILA TEMPAH SATU TAN KWAY TEOW…. kah kah kah…

kah kah kah….. SIAPA DI PENANTI SILA TEMPAT BILIK DAN HOTEL…. kah kah kah

woit….JAMIN KABINET MAHAJIB AKAN TUNDUK BILA HAMAFIRAUN BERSABDA…. kah kah kah…

woit… SATU MALAYSIA CADANGKAN MADEY JADI CALON DI PENANTI… kah kah kah….APA BENDANYA INI ?


RAJA NAZRIN PERTAHAN INSTITUSI BERAJA DARIPADA DIPERSENDA
– BERITA HAIRAN

Raja Muda Perak, Raja Dr Nazrin Shah, hari ini bertitah akan mengambil tanggungjawab utama untuk melaksanakan segala usaha bagi memastikan tradisi institusi beraja yang menjadi teras kepada sistem berkerajaan dan bernegara di negara ini akan terus dipertahankan.

"Bahawa kemuliaan dan kedaulatan seorang Raja Pemerintah itu tidak akan anakanda redha untuk dipersendakan. Untuk itu warga perlu diinsafkan supaya jangan terlalu cepat membuang pelita, kerana riang melihatkan fajar akan menyingsing; kerana hari siang juga akan berakhir.

KAH KAH KAH… kah kah kah…. KAH KAH KAH…

kah kah kah… SEKILO BERAPA HARGA? …. kah kah kahPAKATAN TERUS GEMPUR
PAKATAN AKAN TERUS GEMPUR SERPIHAN GEROMBOLAN DI PERAK
- malaysianinsider

Pucuk pimpinan Pakatan Rakyat telah mengambil keputusan untuk terus menggempur serpihan gerombolan Barisan Nasional di Perak.

Salah satu dari langkah awal ialah menggantung setiausaha Dewan Undangan Perak.

Pentabiran Pakatan Rakyat di Perak tidak akan mengundur dan akan terus mempertahankan hak mentabir kerana Pakatan Rakyat adalah pilihan rakyat Perak.


KUALA LUMPUR, April 18 — The move to suspend Perak state assembly secretary Abdullah Antong Sabri today is a signal that neither the Speaker V. Sivakumar nor the Pakatan Rakyat is going to concede control of the legislature to the Barisan Nasional without a fight.

The issue was debated long and hard by top PR leaders in Penang today and the decision is to fight BN every inch of the way.
SATU MALAYSIA KETAWA KAH KAH KAH !

RAKYAT TIDAK TOLAK BN – NAJIB
-ajensi

Perdana Menteri Najib Razak berkata, rakyat bukan menolak Barisan Nasional (BN) tetapi hanya menolak pemimpin yang tidak dekat di hati mereka.

Beliau berkata, oleh itu pemimpin BN perlu bekerja keras mendekati rakyat bagi memastikan kejayaan pada pilihan raya umum ke-13 nanti.

Perdana Menteri berkata, sekalipun berlaku tsunami politik semasa pilihan raya umum 2008, namun kejayaan beliau mendapat majoriti besar di Parlimen Pekan iaitu 26,464 undi, majoriti yang dilihat menongkah arus pada pilihan raya umum lepas itu, membuktikan rakyat senang dengan pemimpin yang selalu mendekati mereka.

“Maknanya rakyat tidak tolak BN tapi hanya menolak pemimpin yang tidak dekat di hati rakyat,” katanya ketika berucap pada majlis sambutan meraikan perdana menteri peringkat Parlimen Pekan di sini hari ini sempena pelantikannya sebagai Perdana Menteri pada 3 April lepas.

Najib berkata, pemimpin BN kini perlu mencontohi pemimpin terdahulu yang sentiasa bersama rakyat dan mengutamakan kepentingan rakyat.kah kah kah…. KELENTONG BEEB…. LEBONG BEEEB…. kah kah kah…

kah kah kah…. BERAPA MAJORITI ?.... kah kah kah…

woit…. 241 TU APA?....INGAT TAK …TWO FOUR ONE …. INGAT TAK… DOO CHAR EGG…INGAT TAK… TENIN ARBAAH WAHID…. INGAT TAK….DEUX UNE QUATRE… INGAT TAK…EEK SEEK EEK…kah kah kah…

kah kah kah…. MACAM MANA KEM TENTERA DI KUANTAN BOLEH BERALIH KE PEKAN….. kah kah kah…

woit… JANGAN LAH TIPU ORANG MALAYU….kah kah kah

kah kah kah... JANGAN LAH BODOHKAN ORANG MELAYU….DAH RAMAI MELAYU BODOH… NAK TIPU LAGI BUAT APA…
. kah kah kah

woit… KALAU ADA SOKONGAN ....BUKTIKAN…. LAWAN DAN BERTEMU DI PENANTI…. kah kah kah..

kah kah kah.... SAPA TAK TAHU 241 ... SILA TANYA KJ... ...kah kah kahSATUI MALAYSIA SALUT SAMY VELLU - KALAU TAK TANDING HANCUR INTEGRITI , PRESTIJ DAN IMEJ – SAMY


SAMY KATA TANDING -
mkini


Kenyataan Perdana Menteri, Najib Razak mengenai kemungkinan BN tidak bertanding dalam pilihanraya kecil DUN Penanti, mendapat reaksi berbeza dari kalangan pemimpin gabungan tersebut.

Najib, menyatakan kemungkinan itu kepada pemberita di Pekan Pahang kerana BN tidak mahu membazirkan wang rakyat.

Presiden MIC, S Samy Vellu mahu BN bertanding dalam pilihanraya kecil di kubu kuat pembangkang itu demi memelihara "integriti, prestij dan imej" BN.kah kah kah… INI BARU BETUL SEORANG PAHLAWAN….kah kah kah…..

kah kah kah…. SAMY VELLU HERO RAKYAT…. PENDEKAR BERANI TEMPUR… kah kah kah…

kah kah kah…. SATU MALAYSIA TABIK PADA SAMY…. kah kah kah…

kah kah kah… MESTI JAGA INTEGRITI… PRESTIJ… IMEJ… kah kah kah…

woit… JAGA LAH IMEJ… TAK KAN MANGAKU KALAH…. Kah kah kah..

kah kah kah… INTEGRITI… PRESTIJ… IMEJ… YANG TINGGAL SIKIT SIKIT NI JAGALAAAAA…. kah kah kah……

kah kah kah…. SAMY ...SURUH WAK BOTOX KACAU ELI WONG…. POSTER DAH SEDIA... CALON DAH ADA.... HANYA TUNGGU WAK BOTOX BIKIN KACAU…. kah kah kah..SHAHRIZAT AKAN BERTANDING DI PENANTI ?SHAHRIZAT: CUKUPLAH HELAH PEMBANGKANG – SOKONG TIDAK TANDING DI PENANTI
- mStar

Wanita Barisan Nasional berharap semua parti komponen akan menyokong cadangan Perdana Menteri, Najib hari ini berhubung kemungkinan BN tidak akan meletakkan calon pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Penanti.

Ketua Pergerakan Wanita Umno, Shahrizat Abdul Jalil berkata, pihaknya sentiasa bersiap sedia menghadapi pilihan raya kecil itu tetapi tidak bersetuju dengan helah yang cuba dilakukan pembangkang berhubung peletakan jawatan secara sengaja oleh ADUN kawasan itu, Mohammad Fairus Khairuddin daripada Parti Keadilan Rakyat.

kah kah kah…. MUNKEE NI DAH KALAH…. HELAH APA ?... kah kah kah…

kah kah kah…. HELAH MUNKEE SUAMI LARI KE ?.... kah kah kah…

kah kah kah…..HELAH ?... TAK BERANI DI LEMBAH PANTAI?…. kah kah kah…

kah kah kah….. HELAH…. MEMANG LAH… INI HELAH DAN AKAN DI TERUSKAN OMBAK HINGGA KE PRU…. TAK KAN SALAH PULAK…. TAK KAN MACAM MADEY NAK UBAH PERLEMBAGAAN…. kah kah kah…..

woit... BETANDINGLAH DI PENANTI... kah kah kah