.

Isnin, 15 September 2008

KELANA JAYA !! HOT !!

Kerajaan Pakatan Rakyat akan memastikan Bahasa Melayu dimartabatkan sebagai bahasa perantaraan/lingua franca. Di hormati sebagai bahasa resmi negara Malaysia. Bukan di perlekeh macam hari ini.

Kerajaan Pakatan Rakyat akan juga menggalakkan warga untuk mempelajari bahasa Mandarin dan Tamil.

Ini adalah isi sebahagian dari ucapan Anwar Ibrahim.

PEMECAH BERITA !! 40 RIBU DI KELANA JAYA

Seramai 40 ribu warga Kuala Lumpur telah membanjiri Stadium Kelana Jaya.

Mereka datang untuk menyambut hari MERDEKA MALAYSIA - 16 September.

Warga - tua muda dan kanak-kanak telah hadir. Minah cun, Mak cik bergetah, Pak cik berketayap, berkain tudung labuh, berscaft kepala, bertali leher, berdasi dan berjaket, baju batik dan baju t, jean biru, jean koyak - semua hadir.

Tempat letak telah muntah dengan kereta. Mat Rempit bertaburan.

Inilah kali pertama rakyat menyambut semangat MALAYSIA MERDEKA!

PEMECAH BERITA ! 25,000 DI STADIUM KELANA JAYA - SEKARANG 10.52 MALAM

Bila berita ini ditulis Anwar Ibrahim masih lagi berucap di hadapan 25,000 orang rakyat Malaysia yang sedang berhimpun di Stadium Kelana Jaya Petaling Jaya.

Orang ramai masih berduyun-duyun masuk. Mereka berbondong-bondong untuk mendengar ucapan Anwar.

Malam ini ada satu pengumuman 'penting' yang akan di sampaikan oleh Anwar Ibrahim.

BIAR DR MAHATHIR TENTUKAN SENDIRI CAWANGAN MANA UNTUK KEMBALI , KATA MUHYIDDIN

KUALA LUMPUR, 15 Sept (Bernama) Dalam kerancakan cawangan dan bahagian Umno menawarkan tempat kepada Tun Dr Mahathir Mohamad untuk kembali menyertai parti itu, keputusan akhir mengenainya harus ditentukan sendiri oleh beliau, kata Naib Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin.

kah kah kah...... gua ada cadangan bestlaaaa..... pergi jadi ketua cawangan rembau..... nanti ada can jadi ketua pemuda..

jeng jeng jeng.....kj ...jang oooi kao kono jago boto -orang tua tu dah nak sampai - golo de eeeeh...kah kah kah

ZAID IBRAHIM MASIH MENTERI - TERKINI

Berita baru di terima - Zaid Ibrahim yang telah meletakkan jawatan menteri undang-undang kerana tidak bersetuju ISA digunakan - masih lagi seorang menteri kabinet.

Perdana Menteri Abdullah Badawi telah menolak permintaan Zaid untuk meletak jawatan.

Zaid di beri cuti selama dua minggu.

Apakah Zaid juga akan bercuti ke Taiwan untuk memperlajari ilmu pertanian masih belum jelas.

MAJLIS TERTINGGI UMNO

Pada 18hb ini Majlis Tertinggi ( MT) United Malays National Organisation akan bermesyurat lagi. Agenda : Tarikh dan waktu peralihan kuasa dari Abdullah Badawi kepada Najib.

Hari ini Senin 15hb September, 3 hari sebelum mesyuarat, Abdullah dan Najib telah 'koutim' dahulu.

Masih belum jelas apakah Muhyiddin dan Ku Li akan melakukan sesuatu untuk memastikan Abdullah pergi lebih awal. Atau mereka akan kempunan.

ABDULLAH PM HINGGA 2010 - TERKINI !!

Abdullah Ahmad Badawi dan Najib Razak telah berbincang. Persetujuan telah dicapai: Abdullah Badawi hanya akan mengundur pada tahun 2010.

ZAHID LETAK JAWATAN - TERKINI

Zahid menteri undang-undang sudah meletak jawatan. Dia bukan ahli parlimen tetapi seorang senator.

KAH KAH KAH

Nak selamatkan Raja Petra, maka dia di tahan.

kah kah kah...... nak selamat kan dia dari apa?

woit..... nak selamatkan dia dari motor besar dia .... kah kah kah

UMAT KENA TEGUH PRINSIP – NAJIB

PEKAN: Datuk Seri Najib Razak menggesa umat Islam berpegang teguh kepada prinsip ajaran Islam, termasuk berlaku adil dan bersikap toleransi kepada bukan Islam. Timbalan Perdana Menteri berkata, selain itu, banyak lagi peristiwa menunjukkan umat Islam berlaku adil kepada bukan Islam, sekali gus menunjukkan Islam sesuai untuk semua zaman dan kaum di mana saja di dunia.


Kah kah kah…… gua relak dan senag hati bila dengar uztaz baru berceramah…..kah kah kah

KERAJAAN SELANGOR CAKAP TIDAK SERUPA BIKIN – Utusan Melayau

SHAH ALAM 14 Sept. - Keputusan membatalkan pengambilalihan Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) membuktikan kerajaan campuran Selangor 'cakap tak serupa bikin'.
Ketua Pembangkang Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo berkata, ini kerana sebelum memerintah dan semasa kempen pilihan raya, mereka menyebarkan kepada rakyat yang keputusan kerajaan negeri dahulu menyerahkan pentadbiran SABK kepada kerajaan pusat sebagai tidak betul.


kah kah kah...... inilah tugas ketua pemabngkang yang terbaik...... ingatkan kerajaan pakatan tentang janji mereka..... nanti pakatan baru buat best......lagi lama mereka bertapak......kah kah kah..

kritik wak jangan tak kritik...... keras lagi wak....bagi mereka buat kerja .... baru mereka tip top....kah kah kah..... nanti wak leh lama duduk kat situ....kah kah kah.

SELAMAT KEMBALI YB! – Utusan Melayau

Selamat kembali ke tanah air YB daripada Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) dari Taiwan setelah beberapa hari berada di negara itu untuk lawatan sambil belajar dalam bidang pertanian moden. Bolehlah YB semua bersama- sama rakyat yang lain menyambut hari pembentukan Malaysia esok, 16 September.

kah kah kah..... rakyat nak tunggu dengar ceramah hal dragon fruit dari taiwan..... bila hah...kah kah kah ?

woit yb nak buat kerja sambilan tak.....mardi ada nak pakai tukang kebun .....kah kah kah

USAH BUANG MASA BERDEBAT HAL POLITIK - Utusan Melayau

SUNGAI PETANI 14 Sept. - Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, sudah tiba masa untuk semua pihak berhenti membuang masa memikirkan hal-hal politik atau terus berdebat sehingga menjejaskan parti.

Kah kah kah.... la.... nama sama tapi kepala entah kemana?

Wak ......kalau tak debat hal politik nak debat apa........kah kah kah .... nak debat harga cincau kat pasar chow kit.....kah kah kah