.

Ahad, 9 September 2018

ITU LAH MAT SONGEL





TOK GOPOH GAPAH

Mat Songel Tukang Karut, pengarah drama wayang kulit.macam ahli falsafah Tahulah siapakan? Cerita wayang kulit banyak adegan sailang. Aktor2nya pula semua handal2 belaka. Satu orang banyak watak - hero, penyanyi, penari, kaki samseng; cakap elok2, kemuadian berapi2, lepas tu macam pakar falsafah dan ada pula watak ostat. Itulah Mat Songel. on 
TOK GOPOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/9/18



-------------

NEPOTISMA KRONISMA






KRONISMA

Nepotism cronyism ini satu penyakit kusta mwlekat sedari ajar umbi selagi ini berlaku jangan cerita pasal reformasi system style pentadbiran itu perlu di reform.. Dan bila dlm keadaan menekan tertekan perubahan strategy berlaku mulala issue dewa melayu kaum menjadi alat alatan mainan raja berperanan dan ahli politics berperanan maka lahirlah muuaah muuaahh apa dewa mau Im the boss Tamil king mekar on 
TAK AMBIL POT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:48 PM


-------------

MASLAN OPSS... MAZLEE





MASLAN OPPS..

MAZLEE

Bagilah orang lainlah maslan.....opps ...opps..mazlee... Hang duk kalut nak jadi sangat presiden uiam tu pasai apa. Bagi tumpuan pada isu pendidikan lain. Isu janji ptptn yg x selesai lagi,isu guru,isu keselamatan sekolah,isu infrastuktur di pendalaman.dll. Sudah2 lah ikut cara lama. Gua sudah Mula rasa bosan...Naik meluat. Nasib baik tulisan blog tt masih cool...kahkahakahkah... on AWAS AWAS AWAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18




-----------------

TAK AMBIL POT





TAK AMBIL POT

apa benda lu mangarut ni brader isham..lu fikir warga malaysia ni kisah ke pasal rumah putih? org malaysia ni hanya risaukan akidah jalan dah..org malaysia hanya fikirkan bila anwar ibrahim si pencium tangan sultan nak jadi perdana menteri..org malaysia hanya kisahkan kote sajat, kisahkan lgbt..
org malaysia hanya kisahkan rotan dipungung lebih penting dari rotan dimusnahkan dihutan balak..apapun..ramai org2 malaysia yg tak suka trump termasuk yb2 ph..trump dilihat lucah dan seksis walaupun trump dah batal tppa..malaysia negara pembangunan dunia pertama tapi minda kelas ketiga..prof kangkung sibuk mengejar jawatan sana sini.. on 
WAJIB BACA
Anonymous
on 9/8/18




-----------------

LUBANG PICAH





LUBANG PICAH

Pecahhh! Kantoiiii! Rafuzi mauuu nuar yg ciomm tgn raja2 linggam jd piyem sbb akan brgahbong dgn yamno weyyyyyyy!!lobang sudah picahhh on PERUBAHAN STRUKTURAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18
Rapiziii sbnrnya mahu pkr bergabungghhh dgn umno. Pecah.lobang sudahhh picahhhh.woooooo on PERUBAHAN STRUKTURAL
Anonymous
on 9/8/18





----------------

MAT GELOJOH






MAT GELOJOH

2 kali anwar gelojoh, 2 kali anwar masuk dalam..paling aku tak buleh lupa masa anwar umum ada cukup anggota parlimen Be End yg sokong dia utk tukar kerajaan..last sekali dia yg kena prank dgn saifool. 
Pak nuar ada semua ciri pemimpin unggul utk Malaysia, tapi kalau tak control sifat gelojoh tu tak mustahil jadi Gus Dur no.2..sebelum jadi kepala negara dipuji2, lepas jadi kepala negara terus hampeh..kepala bapak mcm bijan cakap. Jadila mcm mat sabu, walau dah jadi menteri tetap minum kopi dgn pak tt di kedai mamak..kah kah kah on
 MAT DELOJOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18





-------------

PERANGAI JIN TANAH





PERANGAI 

JIN TANAH

Simpulan gumpalan cerita kontot cartot bertema mat songel watak mat songel minah songel guru nanak hahaha sinopsis barisan nasional terkejut jadi pembangkang ooh pucuut pembangkang ph terkejut terpancut pancut menjadi kerajaan Baru melaysia baru hahaha 
plot ceritari diawal pembentukan kerajaan Baru malaysia dari kacamata seorang penulis dan penulis adalah salah seorang delagasi rombongan ke istana surga kayangan hahaha dan ianya satu pandangan tentang kerenah sikap perangai jin tanah jin tanah hahaha on 
KAKI SAILANG?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18



----------

TOK GOPOH



TOK GOPOH

Watak mat songel tidak boleh dibawa ke mahkamah dan tiada bukti ianya satu fitnah plot cerita bagai peluru yang tak bermaya hahahaha maka akupun terhibur hahaha hati ku gumbira mandipun basah hahaha dan ada watak lagi mat gopoh almost gopoh hahaha ianya tidak 
Sama dgn mat gelojoh atau guru nanak tapi watak itu wujud hahahaha terima kasih tuan hisamuddin Rais kerana membuat aku yang sukar senyum ini terhibur hahahaha akal ku melayang melayan menerjah nerjah setiap bayangan itu satu kenikmatan yaallah i prayer u mylord on 
KAKI SAILANG?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18



----------------

BINCAT APO?




BINCAT APO?
Dulu Dollah El-Tiduree.. pernah ckp pasal Pembangunan KORIDOR.. orang kampong hapah pon tak paham.. mereka ingat Dolah nak tidor. Sekarang TT nak cerita pasal STRUKTURAL.. orang kampong den tanyo samo den, struktural tu kopalo bijik apo. Ikut cara Chedet.. dia tak cakap Kleptokrasi pada Najib tapi cakap Najib bapak penyamun ..sonang paham? on 
PERUBAHAN STRUKTURAL
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/8/18 


-----------------

BUKAN BODEK







BUKAN BODEK

Alahhh bro TT. lu jangan banyak sembang no, wa tahu lu punya darah daging sudah sebati dengan pembangkang, so bila lu sudah menang lu dah buntu ide nak buat apa dan tak pandai nak menyokong kerajaan, kalau nak bagi kursus macam mana nak jatuhkan kerajaan lu memang champion 
tapi nak bodek kerajaan lu hancus, wa cakap sama lu sama juga wa cakap sama wa sendiri, tak best jadi penyokong kerajaan.. Kah kah kah alasan lu untuk tubuh NGO Bersihkan Malaysia wa lulus lah..tak pergi pergi ngadap Tun atau abang Nuar.. Kah kah kah on 
PERUBAHAN STRUKTURAL
Publish | Delete | Spam
Mohamad Fadzli Mohd. Noor
on 9/8/18





----------------

JENIS KALDAI





JENIS KALDAI
Tuan Haji Muhammad Shafee Abdullah ni bukan kategori mat songel. dia jenis kaldai ikut arahan tuan jer. tak banyak masalah... goodboy! Soalan: Antara rafizi dan shafee sapa lagi bawa mudarat? mohon bincangkan dalam 200 patah perkataan. on BUAT BUAT CERITA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18



-----------------

TAHNIAH





TAHNIAH

KAUM KELUARGA 
KERABAT BANGSAR
UCAPKAN TAHNIAH



------------------

MAT SONDOL





MAT SONDOL

bro..sori mencelah..haji hadi bukan mat songel..haji hadi adalah mat sengal..namun jgn dipandang hina sb diwaktu malam tuan haji hadi adalah mat sondol..dah ada rejeki pantat hikmat, apa guna kalo main jari je..oleh itu, haji hadi adalah mat sengal dan mat sondol..
err..persis sikap babi suka menyondol, maka pru balakong pun haji hadi menyondol sokong mca berdaging babi seketul dlm sekawah nasi arab..semoga allah pulihara haji hadi agar kesnya dpt dilangsungkan dan mjd iktibar kemenangan bagi sekalian umat ahli syurga.. on
 BAPAK MAT SONGEL DITEMUI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/18


-------------