.

Jumaat, 1 November 2013

TAK PERLU HEBOH DI LONDON



KOMENTAR TUKAR TIUB
kenapa najib berani bercakap
agar sunni dan shiah berbaik baik
tapi tak berani cakap di parlimen

kenapa di london berani?
nak tunjuk henat pada mat saleh ke?

kalau jaguh kampong
di mana pun kan dilihat
sebagai jaguh kampong

SATU PENCERAHAN SUNNI/SHIAH
Nurr Wahda Islamiah Salam, Syiah Imamiyyah, Syiah Zaidiyyah adalah mazhab Islam yg telah lama diiktiraf ijmak ulama sedunia. Banyak fitnah menghujani syiah dgn tujuan utk menjadikan sunni-syiah itu berselisih justeru melupakan isu utama umat Islam spt isu di Palestin, Myanmar, Bahrain, Afghanistan dll yang menyaksikan orang Islam terus ditindas di bawah cengkaman kuasa2 asing yg angkuh.

 Pesanan President Universiti Al-Azhar agar Muslim jangan terperangkap dengan sentimen mazhab yang merupakn permainan musuh Islam. Yusuf Al-Qardhawi yang mengucapkan terima kasih pada Amerika tidak layak dijadikan rujukan. Malah beliau sendiri ditolak oleh rakyat Palestin. Dikecam oleh syeikh-syeikh Al-Azhar, digelar nyanyuk oleh bekas mufti Mesir. 

Dikatakn beliau juga merupakn agen Mossad, ini adalah pengakuan bekas isterinya seorang ahli parlimen di negaranya. Anak beliau sendiri mengkritik fatwa ayahnya mengenai Mesir. Imam Palestin menyifatkan fatwanya tentang Syria sebagai satu pembohongan. Fatwa on FIKRAH SHIAH DAN GARIS REVOLUSI
Publish | Delete | Spam
nurrwahda islamiah

on 10/31/13

-------

PROGRAM MELAWAN DI SANA SINI





FORUM DI DEWAN CHINA
SELASA DEPAN

DEWAN YMCA
DI IPOH PERAK
MALAM JUMAAT DEPAN
 


DEWAN MALIKI
DI KEPALA BATAS
MALAM SABTU DEPAN


DEWAN ORANG RAMAI
 CHEROK TO KUN
MALAM AHAD DEPAN


--------

AGAMA SEBAGI CANDU




SATU LAGI
CALON 
ANUGERAH HASAN MALEK
Khutbah Jumaat: GST tidak bebankan rakyat, susun semula sistem percukaian
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) melalui khutbah Jumaat hari ini meyakinkan hadirin bahawa Cukai Barangan...SELANJUTNYA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..CONTOH TERBAIK... kah kah kah..

kah kah kah..INI BUKTI AGAMA SEBAGAI CANDU.... kah kah kah..

kah kah kah...CANDU MENIPU ORANG RAMAI... kah kah kah..

kah kah kah..CANDU BODOHKAN RAKYAT... kah kah kah

kah kah kah... I REST MY CASE MAY LORD.... kah kah kah..

kah kah kah..DO I NEED TO SAY MORE... kah kah kah

NOTA
maka hasan malek lah
bani ketuanan melayu

HASIL KEJAYAAN

---------

SILA JANGAN SALAH TAFSIR




BILA NAK AMBIL TINDAKAN
 Haramkan penerbitan akhbar tidak beretika
KUALA LUMPUR 31 Okt. - Kerajaan digesa mengharamkan penerbitan sebarang akhbar dan portal propembangkang yang tidak beretika serta cenderung melakukan fitnah dan tohmahan.

Antara portal propembangkang yang dilihat aktif melancarkan penyebaran berita tidak beretika ialah Malaysiakini dan The Malaysian Insider.

Presiden Kelab Wartawan Muda Malaysia, Dzulkarnain Taib berkata, kewujudan portal propembangkang yang dilihat tidak 'sebulu' dengan kerajaan dan hanya memutar belit laporan berita sepatutnya disekat habis-habisan.

"Kewujudan mereka (portal) dilihat hanya memporak-perandakan dan memecah-belahkan masyarakat di negara ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..BERAPA KALI NAK TERANGKAN.... kah kah kah..

kah kah...MALAYSIA KINI BUKAN PRO PEMBANGKANG... kah kah..

kah kah..MALAYSIAN INSIDER BUKAN PRO PEMBANGKANG... kah kah .

kah kah kah...LAMAN INI ANTI KERAJAAN... kah kah kah.;.

woit... TAK KAN TAK NAMPAK.... kah kah kah..

kah kah... KERJA MEREKA PORAK PERANDAKAN KERAJAAN...kah kah 

kah kah kah..INI TUGAS SUCI MEREKA...  kah kah kah..

kah kah...KALAU TAK ANTI KERAJAAN... SAPA NAK BACA...kah kah..

woit...JANGAN JADI HASAN MALEK... kah kah kah

ANAK MUDA 
BANGUN MELAWAN


---------

LAWAK HARI JUMAAT




 KAH KAH KAH


KESAH KETUA KAMPONG
seorang ketua kampung telah kehilangan burung peliharaan yg sangat dia sayang..lalu ketua kpg tersebut telah memangil semua penduduk kpg untuk menyiasat perkara tersebut. ketua kpg: siapa yg ada burung? semua lelaki di kpg tersebut berdiri.. 


ketua kpg hairan dan menyedari yg dia tlah silap ketika bertanya soalan. ketua kpg: Bukan itu maksud saya...siapa yg pernah lihat burung? semua perempuan di kpg tersebut pun berdiri. menyedari dia tersalah mengajukan soalan lagi, ketua kampung pun berkata.. ketua kpg:maksud saya...siapa yg pernah melihat burung saya.? maka berdirilah isteri ketua kpg tersebut bersama seorang janda.

 ketua kpg terperanjat kerana rahsia skandalnya terbongkar...da n dia terkena flying kick dari isterinya kerana curang on KESAH SATU KELUARGA
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 10/31/13

--------

BETUL KE FLET INI TERBAKAR





KOMENTAR TUKAR TIUB
rumah warga miskin kota selalu terbakar
bukan pekara baru
semua warga miskin kota tahu
bahawa rumah setinggan mereka ini sengaja dibakar
untuk memaksa mereka pindah

ini bukan fitnah
ini bukan tohmah
ini memang cara nak halau warga miskin kota

LIHAT GAMBAR GAMBAR
kelmarin diberitakan 
ada kebakaran di kerinchi
kalau betul ini   satu kemalangan
maka kita semua wajib hulur bantuan
TETAPI?
tetapi apa?
kita tunggu dan lihat
apa laporan bomba
apa kenyataan dbkl

bomba  saperti biasa 
akan kata talian lintas leterik yang bercelaru

kita tunggu apa kata dbkl

jika dbkl kata
rumah flet ini kotor 
rumah flet ini tak selamat
ruamh flet ini perlu dibaiki
maka ini tandanya
cukong telah pasang orang
tanah ini akan dirembat

LIHAT GAMBAR
betapa stratrejik kawasan ini
ini  wilayah warga msikin
menggangu mata warga kaya

wak nak cakap pun wak segan

BANGUNAN 
MEWAH DI BELAKANG

TANAH DI SEBELAH PROJEK

DI HADAPAN 
BANGUNAN MEWAH

TEMPAT STRATEJIK
 DALAM KOTA


------

CONTOH PERNIAGAAN KETUANAN MELAYU



MACAM MANA MAMAT NI BERAK
design jadi hurup m
kah kah kah
kah kah
kah

Putrajaya ubah pendirian, tidak saran iklan di Utusan Malaysia
Lebih sebulan lalu, Najib Razak menyarankan agensi dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC)  mengiklan dalam akhbar milik Umno, Utusan Malaysia namun kini Putrajaya  mengubah pendirian itu.
Shahidan Kassim, berkata kerajaan persekutuan tidak pernah mencadangkan Utusan Malaysia diberi keutamaan bagi tujuan pengiklanan.
"Kerajaan hanya menekankan iklan patut diletakkan di akhbar utama di Malaysia supaya mesej dapat mencapai golongan sasarnya," katanya dalam jawapan bertulis parlimen kepada Ahli Parlimen Bayan Baru dari PKR, Sim Tze Tzin
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... INILAH BERITA NAIKKAN DARAH.... kah kah kah...
kah kah kah...MADEY DAH  KATA NAJIB NI LEMBIK... kah kah kah..
kah kah kah...INI LAH CONTOH NYA.... IKUT CAKAP PAKATAN... kah kah kah..
kah kah kah...GERTAK SIKIT...KECUT TELOOO.... kah kah kah..
kah kah kah...PAKATAN KATA JANGAN BUANG DUIT.... kah kah kah..
kah kah kah...NAJIB SETUJU...kah kah kah..
kah kah kah..YG CAKAP SHAHIDAN... kah kah kah
kah kah kah....NAJIB TAK BERANI.... kah kah kah..
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
kah kah kah... INNA LILI LAH LAAAA UTUSAN MELOYO... kah kah kah..
kah kah kah...  NAK BUAT MACAM MANA....kah kah kah...
kah kah kah...CONTOH TERBAIK PERNIAGAAN KETUANAN MELAYU...kah kah kah..
kah kah kah...PADAN MUKA... kah kah kah

I REST MY CASE ME LORD
kah kah kah

----------

RISIKAN AMERIKA TENTANG NAJIB




KOMENTAR TUKAR TIUB
ttpa ini pekara kecil
yang penting ialah amerika tahu
peranan najib dalam kes pembunuhan altantuya
justeru najib senang diperas ugut
untuk menerima rancangan amerika
termasuk tppa
dan gst

SIAPA DIA
telah dilaporkan 
seramai 35  talipon bimbit
kepala negara telah dipantau oleh cia
ini bukan fitnah
ini bukan tohmah

KENYATAAN MEDIA
31 Oktober 2013

Amerika Syarikat dan Australia perlu hentikan risikan ke atas Malaysia

Rakyat Malaysia malah dunia dikejutkan berita mutakhir dari 'whistleblower' Edward Snowden melalui Der Spiegel dan Sydney Morning Herald yang mendakwa risikan Amerika Syarikat menggunakan kedutaan-kedutaannya serta suruhanjaya-suruhanjaya tinggi milik Australia, termasuk kedutaan dan suruhanjaya tinggi kedua-dua negara di Kuala Lumpur.

Operasi risikan ini didakwa dijalankan di bawah operasi "STATEROOM" dan turut melibatkan Britain dan Kanada. STATEROOM didakwa memintas maklumat radio, telekomunikasi, dan Internet, dan rata-rata aktiviti pintasan dilakukan tanpa pengetahuan duta-duta di kedutaan dan suruhanjaya tinggi tersebut.

Kedutaan Amerika Syarikat dan Suruhanjaya Tinggi Australia perlu memberi penjelasan tentang dakwaan ini kepada Kerajaan dan rakyat Malaysia, lebih-lebih lagi setelah i Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang Parlimen dan  Ismail Sabri Yaakob, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani telah megecam tindakan risikan tersebut.

Pada masa yang sama, Putrajaya perlu bertindak tegas dan menghantar nota bantahan kepada kedutaan dan suruhanjaya tinggi tersebut, oleh sebab ada kemungkinan risikan ini diguna untuk kelebihan strategik negara-negara tersebut, lebih-lebih lagi tatkala Malaysia terlibat di dalam perbincangan berkaitan Trans-Pacific Partnership Agreement (TPPA). Risikan seperti ini telah pun berlaku, seperti yang dibangkitkan Kerajaan Timor Timur yang menyatakan risikan pihak Australia sebegini telah diguna untuk memintas komunikasi pejabat-pejabat kerajaan sewaktu perundingan rizab minyak dan gas di Timor Gap.

Sebarang risikan yang dilakukan negara luar di dalam Malaysia wajib dikecam dan tidak dibenarkan terus berlaku, demi keselamatan ekonomi dan kedaulatan negara.

FAHMI FADZIL 
Pengarah Komunikasi
---------