Rabu, 4 Mei 2011

KEMPEN MELAWAT MALAYSIAPERLUKAN SATU NAMA BARULUBANG SAIFOOL DAN SUMPAH LAKNAT

Pelik tetapi benar. Pada tahun 1998 dahulu Kementerian Pelancungan Malaysia dengan kerjasama kementerian pelancungan negara-negara Asean telah bersetuju untuk menjadikan tahun 1998 sebagai Tahun Meliwat Malaysia.

Kempen Tahun Meliwat Malaysia ini amat berjaya. Malaysia untuk pertama kalinya telah mendapat liputan media antarabangsa. Berpuluh akhbar dan stesen tv dari luar negara telah menerbus masuk ke Malaysia ketika kempen Meliwat Malaysia ini dilancarkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Malah untuk pertama kalinya CNN telah menghantarkan Larry King , pesauh stesen ini untuk menemui bual wartawan unggul Malaysia – Zainuddin Maidin. Sayangnya Zam, nama manjanya - ketika itu sedang mendapat rawatan sakit tekak, walau pun ada desas desus yang mengatakan bahawa Zam sengaja mengelak. Sebagai nasionalis Zam hanya ingin ditemui bual dalam Bahasa Urdu atau Punjabi – dua bahasa yang tidak difahami oleh Larry King.

Kali ini , pada tahun 2011 ini Menteri Pelancungan Malaysia telah agak berbelah bagi dalam melancarkan kempennya tahunannya. Ada beberapa cadangan telah sampai ke meja Kementerian Perlancungan. Beberapa Profesor terutama dari Universiti Sintok telah mencadangkan agar tahun 2011 ini dinobatkan sebagai Tahun Lubang Saifool.

Mengikut cadangan dari Sintok ini satu seminar bertaraf antarabangsa sedang dirancang untuk menilai dan menyelidik cara terbaik untuk memasarkan dan memajukan Lubang Saifool sebagai satu tarikan untuk para pelancung sedunia. Mengikut Profesor Sintok ini , jika di Itali boleh berbangga menayangkan Menara Condong di Pisa kenapa Malaysia tidak berbangga dengan Lubang Saifool.

Sayangnya pandangan dan cadangan dari Profesor Sintok ini telah disangkal oleh Jawi dan Jais. Kedua-dua jabatan agama ini melihat cadangan dari Profesor Sintok ini sebagai ‘ potong jalan’. Jawi dan Jais melihat jika Lubang Saifool dinobat sebagai ikon pelancungan Malaysia maka besar kemungkinan peranan Jawi dan Jais sebagai juru jual agama akan terhad dan kemungkinan lupus.

Justeru secara bermati-matian Jawi dan Jais telah mengajukan Sumpah Laknat sebagai kempen pelancungan untuk tahun 2011. Cadangan dari Jawi dan Jais ini kelihatan telah mendapat sokongan dari ramai peniaga dan saudagar-saudagar agama. Paling jelas sokongan datang dari beberapa orang saudagar agama dari Perlis.

Para saudagar ini melihat dengan wujudnya Sumpah Laknat ini maka saham dan peranan para saudagar agama ini akan melonjak. Malah besar kemungkinan pandangan dan pendapat para saudagar akan terus dilanggani oleh Kementerian Pelancungan.

Bayangkan selama ini, terutama anak muda, langsung tidak ambil pot terhadap para saudagar ini. Berbuih-buih mulut para saudagar menjaja agama ke hulu ke hilir tetapi tidak ada sesiapa yang ambil pot. Apabila Kementerian Pelancungan membukakan tender dan mencari cadangan untuk kempen tahun 2011, maka para saudagar agama melihat ini adalah peluang terbaik. Ini bukan lagi durian runtuh tetapi ini peluang untuk membuka jalan mendapat kontrek. Silap-silap mungkin para saudagar agama ini akan diberi slot di RTM untuk membuat program Al-Kawah – tentang kesucian makan nasi kawah.

Cadangan dari Jawi dan Jais ini telah tersebar di media. Berita ini telah menjadikan Profesor Sintok mengelabah. Para Profesor melihat saudagar agama ini telah potong jalan. Mereka merasakan jika cadangan Jawi dan Jais ini diterima oleh Kementerian Pelancungan maka ‘ soro dan pani ’ para Profesor akan tergelincir. Masa depan Profesor Sintok ini semakin gelap. Mereka tidak lagi akan dipanggil untuk berseminar dan berseMinah. Mereka mungkin akan menjadi tidak relevan.

Ada satu pekara yang paling menakutkan para Profesor ini - tulisan ilmiah mereka tidak lagi diterima oleh Utusan Malaysia. Jika ini berlaku maka runtuhlah harapan dan masa depan mereka. Jika Utusan tidak menerima tulisan dimanakah peluang untuk Profesor ini menulis. Tidak ada journal yang sanggup menerbitkan tulisan para Profesor ini. Bayangkan, jika Juwie dari Panchaindera pun akan menolak tulisan Profesor ini bermakna dunia keprofesoran mereka akan gelap.

Justeru Profesor ini berkumpul dan berbincang untuk menyediakan strateji baru. Dengan senyap-senyap para Profesor Sintok ini telah memulakan kerjasama dengan kerajaan Melaka. Cadangan telah dibuat agar Eyes of Malaysia yang kini berada di Melaka akan di tukar dengan jenama baru - Hole of Malaysia.

Penjenamaan baru - Hole of Malaysia - dilihat sebagai pandangan yang bijaksana. Para Profesor Sintok kini dilihat canggih dan berwibawa. Malah kempen Lubang Saifool ini bukan berhenti dengan Hole of Malaysia sahaja. Satu kertas kerja - Lubang Saifool Menjana Pelancung - telah pun disiapkan. Dalam kertas kerja ini ada cadangan dua projek besar untuk menjana kempen Lubang Saifool.

Pertama: Terowong Lebuhraya PLUS di Bukit Berapit akan diberi nama baru. Terowong ini akan dinamakan Lubang DiRaja Saifool. Satu pesta yang penuh dengan adat istiadat akan diadakan untuk menobatkan nama baru terowong ini. Seri Paduka Baginda Raja Gopal al-Marhum Raja Kapoor telah bersetuju untuk mencecah duli merasmikan Lubang DiRaja ini. Media dunia akan dijemput hadir untuk membuat liputan. Jika kali ini CNN tidak dapat menghantar Larry King, Kementerian Pelancungan akan menaja BBC untuk menghantar Musang King untuk membuat liputan.

Kedua: Satu Project paper telah disedikan untuk mendapat kelulusan Kabinet. Kabinet telah diminta untuk bersetuju agar pintu masuk ke gua di Batu Caves di kecilkan. Ini untuk memperlihatkan pintu gua ini sebagai satu lubang kecil yang memberahikan dan menarik. Malah ada cadangan agar di bahagian akhir pintu masuk ke gua ini akan dilicinkan dengan minyak pelicir. Ini untuk membawa para pelawat dan pelancung ke ambiance ‘licin dan geli-geli’ sebelum menerbus ke Lubang Saifool.

Cadangan ini hampir-hampir diterima oleh Kabinet. Tetapi Jawi dan Jais dengan licik dan bijak telah menggunakan saudagar agama dari Perlis untuk menghidupkan cadangan agar Sumpah Laknat yang sepatutnya dijadikan simbol pelancungan tahun 2011 ini.

Menurut jurucakap Jawi, Sumpah Laknat ini berkeupayaan untuk membuka satu pasaran yang lebih luas. Untuk membuktikan hujah para saudagar agama ini , satu Sumpah Laknat telah dipentas di Masjid Sentul. Para pelakon untuk bersumpah telah dipilih khas.

Berbanding dengan Sumpah Laknat Saifool tiga tahun dahulu, kali ini Sumpah Laknat lebih teratur dari segi media. Secara terancang media telah membuat laporan berminggu-minggu tanpa putus putus tentang Sumpah Laknat. Laporan media ini cukup membantu kerana di hari pementasan Sumpah Laknat, Masjid Sentul yang biasanya kosong tetiba telah penuh sehinggakan tidak ada tempat untuk bersembahyang.

Untuk merancakkan kempen Sumpah Laknat ini – para pelakon – telah diminta untuk memakai baju kalis peluru. Ini adalah taktik sensasi untuk memastikan berita Sumpah Laknat di Masjid Sentul ini akan mendapat laporan CNN, BBC, PBB, DDT, PIBG, JKK, SITC, MMC, KLM, BOAC, MTD, TT dan CCTV.

Menurut saudagar agama dari Perlis Sumpah Laknat ini juga boleh di francaiskan. Malah beberapa buah masjid di Malaysia ini perlu menyediakan kelengkapan khas untuk menjalankan Sumpah Laknat. Masjid Sentul boleh dijadikan Masjid Contoh khusus untuk membuat Sumpah Laknat.

Para pelancung dari Eropah yang menghadapi banyak masalah undang-undang atau terbelenggu dengan kes saman menyaman boleh datang ke Malaysia untuk melafazkan Sumpah Laknat. Saksi, peterjemah dan pemandu pelancung wajib disediakan oleh masjid-masjid. Masjid juga dikawal untuk memastikan hanya yang telah mendapat lesen dari Jawi dan Jais sahaja dibenarkan untuk menjalankan upacara Sumpah Laknat.

Malah sesudah Sumpah Laknat dilafaz, Jawi akan mengeluarkan satu watikah untuk mensahehkan sumpah ini. Masjid-masjid yang menjalankan Sumpah Laknat ini wajib terus dikawal oleh Jawi atau Jais untuk memastikan perniagaan Sumpah Laknat ini terjamin kualitinya. Dengan kualiti yang terjamin bukan sahaja pelancung akan meloroh masuk ke Malaysia , malah Jawi dan Jais sendiri boleh membuka cawangan Sumpah Laknat di luar negara.

Mengikut jurucakap Jais yang tidak mahu namanya di sebut, perniagaan Sumpah Laknat ini berpotensi untuk membuka satu pasaran yang luas. Ini mungkin melebihi perniagan menjual cap Halal yang kini menjadi monopoli Jais dan Jawi.

Di Malaysia perniagaan Sumpah Laknat ini pasti akan dilesenkan hanya kepada Melayu Bumiputera sahaja. Jais dan Jawi tidak akan mengeluarkan lesen kepada non-Bumi. Ini untuk memastikan industri Sumpah Laknat ini tidak akan jatuh ke tangan bangsa lain.

Sumpah Laknat ini juga akan membuka pasaran sampingan baru. Pelajar Bumiputera yang kini terlatih di Jordan, Saudi Arabia atau di Mesir berkemungkinan untuk menjawat kerja-kerja yang bersangkutan dengan Sumpah Laknat. Malah universiti tempatan boleh membuka kursus Sumpah Laknat sebagai mata pelajaran wajib.

Hingga ke saat ini Kementerian Pelancungan masih lagi belum membuat apa–apa keputusan. Kementerian sedang dalam dilemma. Tidak pasti cadangan dan kertas kerja mana yang akan menjadi asas kempen pelancungn tahun 2011 ini.

Cadangan dari Profesor Sintok juga memiliki merit untuk diimplementasi. Dalam masa yang sama cadangan dari Jawi dan Jais juga amat menarik. Sokongan saudagar agama dari Perlis terbukti telah membantu Jawi dan Jais.

Pada ketika ini pelancungan adalah penjana mata pencarian utama untuk Malaysia. Ini kerana harga getah dan kelapa sawit telah jatuh. Pendapatan dari ekspot bahan bakar minyak pula telah semakin berkurangan. Semua ini menjadikan pelancungan sebagai sumber utama negara Malaysia.

Tidak dapat tidak ekonomi Malaysia hari ini sedang berhadapan dengan dua pilihan. Ekonomi Malaysia kini bergantung kepada Lubang Saifool atau Sumpah Laknat. Tersalah pilih akan membawa akibat yang maha dashat. Tersalah pilih akan membawa porak peranda yang akan memerosotkan ekonomi negara.

Apabila ekonomi merosot, harga barang mahal, inflasi akan sampai dan gaji menurun. Jika ini terjadi maka orang ramai tidak memiliki banyak pilihan melainkan turun ke jalan raya. Bila turun ke jalan raya bukan Lubang Saifool yang akan mereka cari tetapi orang ramai akan mencarai Rosmah dan Najib hingga ke Lubang Cacing.(TT)

nota:
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN terbaru
sesiapa mahu melanggan akhbar
mingguan ini sila pukul talipon:
03- 22-72-40- 45

POLIS SUMPAH LAKNATINI BUKTINYA YANG AMAT JELASnota:
gambar ini disampaikan
oleh orang dalam yang
sedang meluat melihat
konspirasi dari gerombolan,
dari pembunuh, dari perasuah,
dan perogol amah dan budak sekolah

kita ucapkan:
terima kaseh daun keladi
kalau ada gambar sila hantar lagi

PENYALAHGUNAAN INSTITUSI POLIS DAN PENDIDIKAN UNTUK KEPENTINGAN POLITIK UMNO

Minggu lepas YB Nurul Izzah Anwar dan YB Nik Nazmi Nik Ahmad mendedahkan tentang peranan seorang pegawai polis kanan yang mendalangi agenda fitnah UMNO terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim dan cuba menghasut warga pendidik atas nama seminar keselamatan negara.

Pegawai yang dimaksudkan ialah Senior Asisten Komisioner (SAC) 1 Datuk Dr. Haji Abdul Rahman Ismail, Ketua Penolong Pengarah Penyelidikan dan Keurusetiaan Cawangan Khas dari Bukit Aman. Saya lampirkan gambar yang diambil daripada sebuah program di Sabah.

Salinan aturcara program yang dimaksudkan dan dianjurkan oleh Pejabat Pelajaran Daerah Bachok, Kelantan ini di atas tajuk ‘Seminar Isu-Isu Keselamatan Negara Masa Kini’ dan dilancarkan oleh YB Dato’ Dr. Awang Adek Hussin, Timbalan Menteri Kewangan Malaysia turut dilampirkan.

Jawatankuasa Induk Pengelola melibatkan pihak Polis DiRaja Malaysia, Majlis Keselamatan Negara dan Pejabat Pelajaran Daerah Bachok.

Saya dimaklumkan 4 siri seminar ini dijalankan dengan membabitkan lebih 2000 pengetua dan guru-guru dari seluruh Kelantan. Setiap sekolah diwajibkan menghantar pengetua dan 8 orang guru.

Pembentangan Abdul Rahman Ismail bukan tertumpu kepada isu keselamatan negara sebaliknya menjadi ejen agenda fitnah UMNO dengan mengupas isu-isu seks dan lucah yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga tragedi berdarah Memali.

Abdul Rahman Ismail telah menghukum Datuk Seri Anwar Ibrahim bersalah sebagai peliwat dan juga pelanggan pelacur.

Mengapa seorang pegawai kanan polis terlibat menyampaikan ceramah politik yang mengulangi propaganda murahan UMNO Barisan Nasional?

Bagaimanakah pihak polis dapat menjalankan siasatan yang telus dan professional dalam isu fitnah 2, video seks dan kes Altantuya jika pegawai tertinggi PDRM terlibat dalam agenda fitnah yang keji ini?

Mengapakah institusi polis disalahgunakan, bukannya untuk memerangi jenayah yang menghantui rakyat Malaysia?

Mengapakah pengetua dan guru-guru sekolah dari seluruh Kelantan diminta hadir di seminar ini? Apakah kaitan program politik ini dengan mengangkat martabat pendidikan negara?

Adakah langkah terdesak BN ini berpunca daripada ketakutan BN menghadapi pengaruh Buku Jingga Pakatan Rakyat khususnya di kalangan guru-guru dan keinginan merampas kuasa Kerajaan Negeri Kelantan?

Saya menuntut Ketua Polis Negara untuk menjawab persoalan-persoalan ini dengan jujur agar kita dapat menghentikan penyalahgunaan jentera kerajaan khususnya polis dan Pejabat Pendidikan untuk tujuan agenda fitnah UMNO.

Apakah jaminan Ketua Polis Negara dan Timbalan Ketua Polis Negara yang baru dilantik untuk memastikan institusi polis menjadi institusi yang berwibawa untuk memelihara keselamatan negara.

MOHAMED AZMIN ALI
TIMBALAN PRESIDEN
PARTI KEADILAN RAKYAT
3 MEI 2011

SAUDAGAR BESAR DI KAMPONG KITA
INI DIA SAUDAGAR
PENGKHIANAT ISLAM - meloya

KUALA LUMPUR 3 Mei – Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya menyifatkan pihak-pihak yang menentang penyatuan antara UMNO dan Pas sebagai pengkhianat Islam.

Selain itu beliau berkata, mereka juga boleh dianggap pendukung fikrah puak Khawarij iaitu sebuah kumpulan yang amat bencikan kesatuan di dalam Islam.

“Penyatuan (UMNO dan Pas) sebenarnya adalah wajib khususnya untuk kekuatan Islam dan Malaysia amnya. Semua pihak wajib berusaha ke arah itu,’’ katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Isu penyatuan serta kerjasama antara UMNO dan Pas bukan satu perkara baru malah ia telah dibincang serta dibahaskan sejak sekian lama sama ada di media mahu pun di kalangan rakyat.

Kerjasama yang dimaksudkan berkaitan dengan perkara membabitkan kepentingan Islam dan Melayu, bagaimanapun usaha itu sering terbantut ekoran keengganan Pas untuk berbuat demikian.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…DALAM DUNIA INI ADA MACAM MACAM BOLE JUAL. kah kah kah..

kah kah kah… ASALKAN BOLEH BUAT DUIT…. kah kah kah..

kah kah kah…LAGI SHAFIE AFDAL KALAU TUHAN DIKATAKAN BERSAMA DAN AMAT BERSETUJU DENGAN PERNIAGAAN INI…. kah kah kah..

kah kah kah… INI ADALAH DIA NAMANYA SAUDAGAR AGAMA…. kah kah kah….

kah kah kah..SAUDAGAR INI BERSEPAH SEPAH... MACAM MULTI LEVEL MARKETING...kah kah kah

kah kah kah… SAUDAGAR INI TAK AKAN SEBUT KEZALIMAN BILA JUAL PRODUK… kah kah kah..

kah kah kah..SAUDAGAR INI TAK SEBUT KEMUNGKARAN BILA JUAL PRODUK... kah kah kah..

kah kah kah...AYAT DAN HADIS AKAN DICARI UNTUK LARISKAN PRODUK... kah kah kah

kah kah kah…. JUAL JANGAN TAK JUAL… kah kah kah..

kah kah kah… NIAGA JANGAN TAK NIAGA… NANTI MISS SOROOO… kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TIDAK TAK DAPAT DATUK DAN TAN SERI SERI... kah kah kah..

kah kah kah..TAK DAPAT CIUM TANGAN MAT MONGOL.... kah kah kah

nota:
ketika aku membesar dahulu
di bas stesen lama seremban ada seorang
makhluk yang masuk dari satu bas ke satu bas
ini ketika bas belum berjalan
ketika itu bas dari jelebu ke seremban satu jam satu
bayangkan lamanya menunggu

mamat ini membawa buku kecil yang di saikostyle
pada masa itui belum ada potokopi
jadi mamat ini menjajakan buku ini
dari satu bas ke satu bas

sesiapa sahaja yang dilihatnya orang luar
dan bukan orang bandar seremban
keluaraga aku pastilah muka orang kampong
dari jelebu jelebu

inilah pengenakan aku yang pertama dan tidak’
akan lupus lupus dengan saudara jual agama

tak cukup dengn itu – mamat ini cukup pakai
baju melayu, kaian sarong dan songkok kah kah kah


SAUDAGAR PORN


BERITA PELIK BERITA HAIRANKENAPA SELUAR KOYAK?nota:
kenapa tak ada yang bertanya
macam mana seluar koyak
kalau dia terjun datri tingkap?

nota:
kes pegawai kastam itu apa jadi?
kes aminulrasheed apa sudah jadi

saje nak lambat lambat biar orang lupa?

terbaik kalau semua kes ini selesai
pada bulan puasa - semua senyap
kerana sedang beribadat kah kah kah‘BENG HOCK DUDUK DI BINGKAI TINGKAP SEBELUM JATUH’-
berita hairan

KUALA LUMPUR: Seorang pensyarah kejuruteraan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) memberitahu Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock, semalam, berdasarkan kedudukan mayat ditemui, beliau berpendapat Setiausaha Politik Exco Selangor itu duduk di bingkai tingkap seketika sebelum jatuh dari Tingkat 14, Plaza Masalam, Shah Alam pada 16 Julai 2009.

Ketua Makmal Sekolah Kejuruteraan dan Teknologi Terkini RAZAK, Profesor Madya Sallehuddin Muhamad, 45, berkata rumusan itu dibuatnya berdasarkan simulasi bagaimana Beng Hock jatuh berdasarkan berat badannya dengan menggunakan perisian, serta turut mengambil kira rintangan angin dan udara.


‘TAK MUNGKIN TEOH MENCANGKUNG DAN MELOMPAT’- mkini

Adalah tidak mungkin bagi Teoh Beng Hock mencangkung di belebas tingkap dan melompat keluar, kata laporan seorang pakar pada keterangannya kepada Suruhajaya Diraja yang menyiasat kematian Teoh.

Dalam laporannya, Profesor Sallehuddin Muhamad, dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM), berkata kesimpulan itu adalah berdasarkan beberapa rumusannya yang melakonkan semula cara-cara kemungkinan Teoh jatuh.

nota:
sila lihat dan baca dua berita ini
dua laporan berita dari dua laman yan berbeza
kedua dua berita ini melaporkan pekara yang sama

kedua dua berita ini memetik ‘cakap’ professor sallehuddin muhamad

siapa yang salah dengar
wartawan mana yang salah lapor
kerana dua laporan ini bercanggah
satu terjun dari tingkap
dan satu tidak mungkin

siapa mahu tipu siapa?

hanya satu soalan:
kenapa seluar beng hock koyak
macam mana seluar ini boleh koyak kalau dia terjun?

koyak berlaku apabila beng hock ditarik
dan punngung nya tergahar pada lantai
yang mengakibatkan seluar koyak

nota:
‘elementry my dear watson!’
kalau tak tahu siapa dr watson baik hantuk kan kepala
pada dinding jamban kah kah kah


GEROMBOLANG IKANG SEDANG LAWANGAPA CERITANG DENGAN STADIANG?nota:
macamm macam cara dibuat
untuik remabat duit rakyat

sila selidik ini mesti kerja
syarikat kroni!


MB TETAP TIDAK PUAS HATI - meloya

SETIU 3 Mei – Kontroversi projek pembinaan velodrom mini di Dungun yang bernilai RM36 juta belum berakhir apabila Menteri Besar, Ahmad Said tetap tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh pihak berkenaan.

Malah, Ahmad turut menempelak pihak-pihak berkaitan yang mengesahkan bahawa kos tersebut amat sesuai untuk pembinaan sebuah kompleks sukan yang menyediakan pelbagai kemudahan termasuk velodrom mini.

Beliau seterusnya mempertikaikan kos projek berkenaan yang disifatkannya jauh lebih tinggi berbanding kos asal RM3.5 juta, seolah-olah memberi gambaran projek itu dibina untuk penganjuran temasya sukan berprestij dan bertaraf dunia.

“Pembinaan projek sukan ini biarlah berpatutan dengan keperluan sukan peringkat negeri. Kita buat velodrom atau kompleks sukan bukan untuk menjadi tuan rumah Sukan Olimpik, tetapi kalau Majlis Sukan Negeri ada duit, dia buatlah,” katanya sinis.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… INI BUKTI GEROMBOLAN NEGERI IKANG SEDANG BERLAWANG… kah kah kah

kah kah kah… JANGAN SILAP FAHAM…MALAON INI BUKAN JIMAT CERMAT…. kah kah kah..

kah kah kah…MALAON INI MARAH KERANA INI PROJEK KRONI IDRIS JUSOH… kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU KRONI MALAOAN INI…. SEMUA BOLEH REMBAT… kah kah kah..

woit… KENAPA TAK LAPOR PADA SPRM… kah kah kah..

woit… SIAPA LULUSKAN PROJEK TIPU INI…. kah kah kah..

nota:
apang jadang dengan stadiung runtung?
manang laporangnya?
apang hasil siasatang?

cilakang ikang masuk celah kang kang
kang kang kang


BERITA DARI TIEWNAMATIPU TIPU TIPUnota:
semua kerja menipu

tak caya?

cuba lihat gambar ini betul betul
ini gambar mayat teoh yang dijumpai
telah mati pada pgi itu
mayat ini belum diusik

soalan: kalau teoh jatuh dari bangunan
macam mana seluar dia koyak?

kenapa tak ada pun soalan ini timbul

darisegi lojik mestilah teoh telah
ditarik kemudian di buangkan
ke bawah kalau tidak macam mana]
seluar teoh boleh koyak

kenapa tak ada sesiapa pun menimbulkan
hal ini - buktinya cukup terang
tak perlu saintis - dan pegawai sprm
ini memang ada rekpd panas baran dan suka
tarik perut - semua orang tahu - yang
tak tahu hanya suruhanjaya kah kah kahANIMASI SAINTIFIK TUNJUK TEOH MATI KERANA TERJUN SAKSI
– berita hairan

Seorang pensyarah hari ini memberitahu Suruhanjaya Siasatan kematian Teoh Beng Hock bahawa berdasarkan animasi saintifik yang dilakukannya, ada kemungkinan Teoh mati kerana terjun dari tempat tinggi.

Profesor Sallehuddin Muhamad dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM) berkata, beliau diminta oleh penyiasat pensendirian suruhanjaya itu, Michael Leslie Squires, untuk membuat analisis terhadap kematian Teoh dengan menggunakan animasi saintifik berkaitan pergerakan Teoh jatuh di Plaza Masalam di Shah Alam.

Katanya, berdasarkan analisis itu berkemungkinan bahawa Teoh jatuh dari tempat tinggi selepas keputusan menunjukkan tiada sebarang kesan halangan udara yang berlaku kerana tolakan secara melintang dan tolakan ke bawah dari ketinggian tiga meter.


HASIL ANIMASI : BENG HOCK TERJUN DARI TEMPAT TINGGI : SAKSI - meloya

KUALA LUMPUR 3 Mei — Seorang pensyarah hari ini memberitahu Suruhanjaya Siasatan kematian Teoh Beng Hock bahawa berdasarkan animasi saintifik yang dilakukannya, ada kemungkinan pemuda itu mati kerana terjun dari tempat tinggi.

Profesor Sallehuddin Muhamad dari Bahagian Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi Malaysia (UTM) berkata, beliau diminta oleh penyiasat pensendirian suruhanjaya itu, Michael Leslie Squires, untuk membuat analisis terhadap kematian Beng Hock dengan menggunakan animasi saintifik berkaitan pergerakannya jatuh di Plaza Masalam di Shah Alam.

Katanya, berdasarkan analisis itu berkemungkinan bahawa Beng Hock jatuh dari tempat tinggi selepas keputusan menunjukkan tiada sebarang kesan halangan udara yang berlaku kerana tolakan secara melintang dan tolakan ke bawah dari ketinggian tiga meter.
Beliau berkata, kejadian itu juga berkemungkinan Beng Hock yang duduk di birai tingkap dan berkemungkinan jatuh dengan jatuhan bebas dari sudut 4.75 darjah.

"Sekiranya Beng Hock dalam keadaan itu, mustahil Teoh boleh terjun dengan laju berdasarkan bukaan tingkap yang kecil dan menyebabkan kepalanya terhantuk dengan kuat pada panel tingkap” katanya ketika disoal oleh Pegawai Pengendali, Amarjeet Singh. — Bernama

nota:
lihat bagaimana meloya dan berita hairan tipu orang melayu
dua dua berita datangnya dari tiewnama
besar kemungkinan tidak ada wakil meloya dan berita hairan di sidang suruhanjaya
kalau ada pun mereka mungkin tak bagitu cekap dalam bahasa inggeris
kerana itu adalah lebih senag putar dengan berita tiewnama

ini betul betul putar alam
terjun dari tempat tinggi kah kah kah
ada ke orang terjun dari tempat rendah? kah kah kah

lihat apa yang dilapor oleh malaysiakini
laman ini telah menghantar wartawan
untuk melapor kan apa yang sedang berlaku
disidang suruhanjaya kematian teoh beng hock

jika dibandingkan berita berita ini
mungkin kita berpendapat ini laporan dari malaysiakini ini
dari tempat yang berasingan
atau laporan dari dua pekara yang berasingan

inilah namanya projek tipu melayu kah kah kah

nota:
itu pasal china marah para gerombolan

BERSIH KAN IMEJ SENDIRI DULU
PULIHKAN IMEJ SUAMI DULU
PM : DAPAT PULIH IMEJ ISLAM - meloya

Najib Razak berharap kematian pengasas al-Qaeda, Osama bin Laden yang terbunuh dalam satu serangan tentera Amerika Syarikat (AS) hari ini akan membuatkan dunia menjadi lebih aman, selamat dan adil.

Najib juga berharap kematian Osama akan dapat memulihkan semula nama baik Islam yang tercalar ekoran imej negatif dibawa oleh pengasas al-Qaeda itu.

Beliau bagaimanapun mengingatkan kepada semua pihak bahawa meskipun kematian Osama memberi tamparan hebat kepada al-Qaeda, namun itu tidak bermakna pergerakan tersebut akan terkubur sama sekali sebaliknya ia tetap boleh disusun serta digerakkan semula.

“Kita tidak boleh anggap segala-galanya telah tamat ekoran kematian Osama tetapi jelas kehilangannya merupakan satu kehilangan bagi pihak al-Qaeda terutama dari segi kekuatan kepada pergerakan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…TAK PAYAH LAH CAKAP HAL IMEJ ISLAM…. kah kah kah..

kah kah kah… BETUL KAN IMEJ SENDIRI DULU…. kah kah kah..

kah kah kah…SIAPA BERI ARAHAN BUNUH ALTANTUYA…. kah kah kah..

kah kah kah…SIAPA AMBIL KOMISEN BELI KAPAL SELAM… kah kah kah..

kah kah kah…TAK PERLULAH BODEK AMERIKA DALAM HAL OSAMA… kah kah kah..

kah kah kah…TAK PERLU NAK BETUL IMEJ ISLAM…. kah kah kah

kah kah kah… IMEJ PANTAI PORT DICKSON BOLEH CERITA…. kah kah kah…


KENYATAAN NAJIB BERHUBUNG DENGAN OSAMA KURANG TEPAT – harakah daily

Persatuan Ulama Malaysia (PUM) menyifatkan kenyataan Najib Razak bahawa kematian Osama Ben Laden akan menjadikan dunia ini lebih selamat dan aman, sebagai kurang tepat.

Keadilan Daily melaporkan Yang Dipertua PUM,Sheikh Abdul Halim Abdul Kadir berkata, ini kerana Amerika Syarikat sendiri dianggap sebuah negara imperialis yang sentiasa berusaha untuk meluaskan pengaruh mereka ke seluruh dunia, khususnya negara Islam dengan menaja keganasan.

“Kenyataan Najib itu mungkin kurang tepat kerana sebenarnya kuasa Amerika sendiri tetap akan meluaskan pengaruh imperialisme mereka ke seluruh dunia yang sebenarnya menggalakkan keganasan itu sendiri,” kata Sheikh Abdul Halim.

Beliau juga percaya bahawa keamanan dunia tidak hanya bergantung dengan kematian seorang Muslim yang sering dilabel pengganas seperti Osama.

“Keamanan ini asasnya adalah keadilan sebagai sebuah idea yang akan menghapuskan penindasan.SALAHUDIN KESAL KENYATAAN NAJIB EKORAN KEMATIAN OSAMA – harakah daily

Tindakan Najib Razak seolah-olah bersorak gembira bersama dengan Amerika Syarikat ekoran kejayaan membunuh Osama Bin Ladin tidak disenangi oleh Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub.

Bagi beliau, Najib prejudis dan tidak bertanggung jawab ketika membuat kenyataan dunia akan aman selepas kematian Osama tanpa mengambil kira dasar luar Amerika yang berterusan memerangi umat Islam.

"Bagi saya, PAS sama sekali tidak toleransi dengan keganasan di dunia, namun kegembiraan Najib seolah-olah bersorak sorai bersama Amerika dengan kematian Osama satu perkara yang tidak boleh diterima oleh dunia Islam.

"Imej sebegini sangat buruk di kalangan umat Islam dunia," kata Salahudin.

Presiden Amerika, Barack Obama mengumumkan kematian Osama dalam satu serangan tentera Amerika di bandar Obbottabat, 100 km ke utara Islamabad.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
najib nak bodek amerika
tapi kena tibai dirumah sendiri
ini belum kena tibai oleh
malikul sembab al- haj lagi
kah kah kah


MAT SALLEH BONTOT HITAM
HIDUNG KEMEK BONTOT ITAM
GREATER KL AMBIL KIRA ASPEK KESEJAHTERAAN – TPM
- meloya

Muhyiddin Yassin hari ini memberi jaminan bahawa aspek-aspek kesejahteraan telah diambil kira dalam rancangan kerajaan untuk mewujudkan “Greater KL and Klang Valley” bagi menjadikan ia sebuah bandar raya bertaraf dunia.

Dia berkata, langkah itu juga bagi menjadikan kawasan berkenaan antara 20 bandar raya yang sesuai untuk didiami.

"Pembangunan ekonomi perlulah seimbang, dinamik dan berdaya saing. Ini bagi memastikan tiada jurang ekonomi wujud di kalangan kita semua,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI BAHASA APA NI…. GREATER KL… kah kah kah…

kah kah kah…TAK ADA BAHASA MELAYU KE?.... kah kah kah..

kah kah kah...NAPA TAK GUNA LEMBAH KLANG…. kah kah kah…

kah kah kah….GUNA KUALA LUMPUR BESAR… MENGAPA GUNA GREATER KL… kah kah kah..

woit….HIDUNG KEMEK… BUNTUT ITAM… MUKA SEMBAB… kah kah kah

kah kah kah….TAK PERLU TIPU ORANG KAMPONG…. kah kah kah..

kah kah kah… MI SPIK INGLIS LIKE LANDAN… kah kah kah…

woit…NAMPAK SANGAT NAK MENIPU…. kah kah kah..

kah kah kah…SEMBAB INI CEPAT LUPA …kah kah kah…

kah kah kah…..BELUM SAMPAI SEMINGGU LAGI… DAH LUPA ….kah kah kah…

nota:
lihat dan baca apa sembab ini kata
pada 25hb april yang lalu
MALU TUTUR JADIKAN BAHASA MELAYU TERPINGGIR : MUHYIDDIN – berita hairan – 25hb April 2011

Muhyiddin Yassin, berkata sikap malu dan rendah diri masyarakat untuk bertutur menggunakan Bahasa Melayu menyebabkan bahasa itu seolah-olah terpinggir di bumi sendiri.

Dia berkata, fenomena itu jauh berbeza jika dibanding dengan negara besar dunia seperti China dan Jepun di mana rakyatnya begitu bangga dengan bahasa sendiri dan mendaulatkan penggunaannya di semua peringkat.

"Perkara itu memang saya setuju kerana ada juga kebimbangan kita iaitu seolah-olah bahasa kebangsaan seperti dipinggirkan kerana masyarakat lebih mengalu-alukan bahasa Inggeris.

"Saya pergi ke China dan mereka di sana cakap semua dalam bahasa Cina, begitu juga di Jepun, bila majlis cakap bahasa mereka, cuma apabila hendak bercakap dengan kita secara personal, barulah mereka bertutur dalam bahasa Ingeris.

"Jadi, saya rasa ini kerana sikap, mungkin agaknya kalau tak guna bahasa Inggeris tak berapa glamour, seolah-olah bahasa Melayu ini bahasa rendah," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
fasik atau manafik
kah kah kah


PORNROGOL BUDAK