Rabu, 21 November 2012

SIAPAKAH DIA MAMAT INI ?
MARI KITA GOTONG ROYONG
CABUTKAN KAMERA AES INI

SURATA DARI KETUANAN MELAYU
1.ko tenguk kat singpork!mentor puak dap!!jadi negara termaju didunia!!diperintah oleh sukusakat komunis dap!!penuh dengan kamera!penuh dengan undang-undang!!puak kapiaq disana ikut pulak!!

 2.dimalaysia!!puak kapiaq dengan dibantu oleh orang bodoh macam ko!!tentang segala macam undang-undang!!termasuk penggunaan kamera!!apa sebab!!sebab depa nak pedajai kemimpinan orang melayu!!kepimpinan orang islam!!itu je isunya bhaiii!!

 3.orang melayu dah sedaqla bhaii!!mungkin depa tak sokong najib tapi depa sokong orang macam zul nordin!hassan!!harun din dll!!

4.ko ni dari dulu hingga lani dok bodoh memanjang bhaii!! on ANAK ANAK MUDA BERSEDIA - KEMPEN RUNTUHKAN KAMERA AES AKAN BERJALAN


MARI KIRA TURUN RAMAI RAMAI
KITA TIBAI KETUANAN MELAYUBERITA TERGEMPAR DARI PULAU PINANG
NOTA:
united malays national organisation
berjuang atas nama ketuanan melayu
justeru
rakyat malaysia berhak untuk bertanya
adalah malaon ini melayu? D.K DEVAVIJAYAN LETAK JAWATAN
Ketua Pemuda MIC Bahagian Batu Kawan Letak Jawatan
BUTTERWORTH: Ketua Pemuda MIC Bahagian Batu Kawan  D. K. Devavijayan hari ini meletak jawatan dalam parti itu berkuat kuasa serta-merta bagi memberi tumpuan kepada perniagaannya.
Devavijayan, 36, berkata beliau telah menghantar surat peletakan jawatannya kepada Presiden MIC  G. Palanivel dan Pengerusi MIC Bahagian Batu Kawan R. Muthiah hari ini, memaklumkan hasratnya itu.
"Saya masih anggota MIC dan menyokong kuat Barisan Nasional, cuma saya tidak boleh memberi komitmen terhadap jawatan itu (Ketua Pemuda MIC Batu Kawan) keranadalam masa yang sama perlu menguruskan perniagaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SIAPA AKAN GANTIKAN MALAON INI?... kah kah kah...

kah kah kah... ADALAH CALON YANG BERKELAYAKAN?... kah kah kah..

kah kah... ADA YANG BODI FAT FAT.. kah kah kah..

kah kah kah ... FACE ROUND ROUD ...BADAN  SHORT SHORT..kah kah kah..

kah kah kah....KULIT  DARK DARK...kah kah kah..

kah kah kah.... MUKA   BODOH BODOH ... kah kah kah ...
TERUS GORENG KES ANAK NAZRI - MAK CIK FELDA FAHAM

 KES BUNUH DI GORENG TERUS
KOMENTAR TUKAR TIUB
ajenda 40 juta ini wajib di mainkan
hingga ke pru13
hati hati jangan sampai nazri letak jawatan
kerana pada masa inio nazri memang dibenci
kalau nazri letak jawatan macam shahrizat
maka dilihat ada perubahan
KENYATAAN KETUA PENDAKWARAYA HONG KONG MENGESAHKAN PIHAK BERKUASA MALAYSIA MENGHENTIKAN SIASATAN TERHADAP DATO’ SERI MUSA AMAN DAN MICHAEL CHIA

Saya merujuk kepada laporan ekslusif oleh Teoh El Sen yang disiarkan oleh portal berita Free Malaysia Today bertajuk “Hong Kong Willing To Re-open RM40m Case” bertarikh 20 November 2012. Laporan ekslusif tersebut memuatkan petikan wawancara dengan Kevin Zervos, Ketua Pendakwaraya Hong Kong mengenai siasatan kes rasuah RM40 juta yang disabitkan dengan Dato’ Seri Musa Aman dan Michael Chia.

Dari laporan dan wawancara tersebut, beberapa perkara kini dapat disahkan:

1.      Pihak berkuasa Malaysia (sama ada SPRM, Peguam Negara atau kedua-duanya sekali) yang memaklumkan kepada Suruhanjaya Bebas Pencegahan Rasuah Hong Kong (ICAC) bahawa wang RM40 juta adalah sumbangan politik kepada Umno

2.      Wang RM40 juta memang dibekukan di dalam sebuah akaun Michael Chia (walaupun namanya tidak disebut) dan disyaki pihak berkuasa Hong Kong disimpan bagi pihak Dato’ Seri Musa Aman (walaupun namanya tidak disebut)

Keterangan Kevin Zervos itu mengesahkan bahawa Dato’ Seri Nazri Aziz tidak berterus terang di Dewan Rakyat baru-baru ini apabila beliau memaklumkan bahawa keputusan ICAC menghentikan siasatan adalah oleh kerana ICAC mendapati wang RM40 juta tersebut adalah sumbangan kepada Umno.

Dato’ Seri Nazri Aziz sekali-kali tidak pernah menyatakan kepada Dewan Rakyat bahawa ICAC terpaksa menghentikan siasatan kerana dimaklumkan oleh pihak berkuasa Malaysia bahawa wang RM40 juta itu adalah sumbangan politik.

Apabila pihak berkuasa Malaysia yang memaklumkan perkara tersebut kepada ICAC, ia mengesahkan desas-desus selama ini bahawa ICAC terpaksa menghentikan siasatan kerana tidak mendapat kerjasama sepenuhnya dari pihak berkuasa Malaysia.

Malah, kenyataan Kevin Zervos itu adalah lebih berat, kerana ia membayangkan bahawa pihak berkuasa Malaysia (sama ada SPRM, Peguam Negara atau kedua-duanya sekali) bersekongkol untuk menghentikan siasatan terhadap Dato’ Seri Musa Aman dan Michael Chia dengan memberikan maklumat yang tidak tepat mengenai wang RM40 juta itu, tanpa siasatan yang telus dan bebas.

Saya juga yakin pihak berkuasa Malaysia tidak pun menyerahkan bukti-bukti dan hasil siasatan yang menyokong kesimpulannya bahawa wang RM40 juta itu adalah sumbangan politik yang berpunca dari hasil yang sah di sisi undang-undang.
Mengambil kira perkembangan terkini ini, saya menyeru pihak-pihak berkenaan mempertimbangkan perkara berikut:

1.      Parlimen mempertimbangkan tindakan sewajarnya kepada Dato’ Seri Nazri Aziz yang boleh dikira cuba menyalahmaklumkan (mislead) Parlimen dengan kenyataannya bahawa seolah-olah kesimpulan bahawa wang RM40 juta itu adalah sumbangan politik kepada Umno dibuat oleh ICAC sendiri, sedangkan ia dimaklumkan oleh pihak berkuasa Malaysia kepada ICAC

2.      Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dato’ Seri Abu Kassim Mohamaed perlu berterus terang segera kepada Parlimen dan rakyat mengenai status sebenar siasatan SPRM terhadap tuduhan rasuah RM40 juta dan menjelaskan sama ada SPRM bertanggungjawab memaklumkan kepada ICAC bahawa wang itu kononnya sumbangan politik kepada Umno sehingga ICAC terpaksa menghentikan siasatan.

Saya juga menyambut baik kenyataan Ketua Pendakwaraya Hong Kong bahawa beliau sudi untuk membuka semula kes ini jika ada bukti baru. KEADILAN akan menumpukan sepenuh perhatian untuk mengumpulkan bukti-bukti baru ini agar satu siasatan dapat dimulakan segera oleh ICAC.

RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
21 NOVEMBER 2012
MALAM INI RADIO BANGSAR AKAN MENGHASUT LAGIMALAM INI RADIO BANGSAR UTAMA
temu bual dengan rizal hamdan
aktivis anak muda
untuk melihat dan menganalisa dan memahami
apa yang telah dan berlaku di gaza
jam 9:00 malam
RADIO BANGSAR AKAN MENGHASUT LAGI
NOTA:
layari stesen internet radio bangsar:

www. radiobangsarutama.com


BAKAL PM MALAYSIA BUKAN SAHAJA BANGANG TAPI BODOH PUN IKUT SAMA


DOA  SAHAJA TAK CUKUP
WAJIB CAMPUR
 JALAN RAYA BARU NGAM

 KOMENTAR TUKAR TIUB
jelas kelihatan betapa bangangnya 
muhyiddin yang bercita cita untuk
menjadi perdana menteri malaysia

guru memiliki falsafah dan pendekatan ilmuan
guru dilatih bukan untuk berniaga
guru diliatih untuk mengembangkan ilmu pengetahuan
guru dilatih untuk mendidik
guru menjadi contoh untuk yang belajar

nampak sangat bodohnya muhyiddin ini


diharapkan bani melayu akan sedar
bahawa mereka dipimpin oleh sosok bangang lagi bodoh

NOTA:
ini lah bahaynya
belajar di universiti malaya
dan ambil jurusan pengajian melayu

inilah bahayanya daging
melilit ke muka
susah bernafas
otak jam
KUALA LUMPUR 20 Nov. - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, bakal guru perlu dilatih untuk menjadi seorang pemikir dan berupaya menyelesaikan masalah serta berfikiran sebagai seorang usahawan. Timbalan Perdana... 
© Utusan Melayu (M) Bhd 


RAKYAT MALAYSIA TIDAK ADA JALAN LAIN
KITA WAJIB TURUN PADA 12 JANUARi
DAN HUMBANKAN SEMUA YANG BANGANG

HANYA MUTU YANG MENGENAL MANIAM


Dr. M cadang lantik Karpal Singh
KUALA LUMPUR 20 Nov. - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mencadangkan agar Pengerusi DAP, Karpal Singh juga dipertimbangkan untuk dilantik menjadi Perdana Menteri jika pakatan pembangkang...


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Muka_Hadapan#ixzz2CohjscKj
© Utusan Melayu (M) Bhd KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAMPAK JELAS KELING INI SOKONG BENGGALI..... kah kah kah...

kah kah kah... HANYA MUTU YANG MENGENAL MANIAM.... kah kah kah...

kah kah kah...HANYA KELING YANG MENGENAL BENGGALI.... kah kah kah...TANGKAP DAN ROTAN ORANG JAHAT INI

KOMENTAR TUKAR TIUB
tanah tanah ini adalah milik rakyat
bukan meminta dipulangkan
tetapi dirampas kembali

di indonesia di zaman suharto banyak tanah
orang  kampong dirmpas
sesudah suharti diguliangkan
tanah tanah ini dirampas kembali
dan dipulangkan kepada rakyat

di malaysia kita juga wajib melakukan sama
cuma ada sadikit penambahan
mereka juga wajib di rotan  sebagai contoh
kerana berkelakuan jahat ketika berkuasa
ini untuk memastikan pemimpin-pemimpin
 kerajaan pakatan juga tidak akan berbuat pekara yang sama


UMNO , MCA & MIC SAPU TANAH RAKYAT SELANGOR

SHAH ALAM 20 NOVEMBER: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sekinchan, Ng Sue Lim mendedahkan 23 keping tanah berukuran 1 hingga 7 ekar setiap satu sekitar tahun 2000 hingga 2008 ‘disapu’ pemimpin Barisan Nasional Selangor.

“Sebelum ini, saya dedahkan Umno Bahagian Tanjung Karang dah ambil 2 keping tanah.

“Sekarang semua Ketua Umno bahagian, MCA dan MIC juga memohon dan dapat tanah-tanah di sekitar Selangor,” jelas Ng pada sidang media di lobi Dewan Undangan Negeri Selangor.

Menurutnya lagi, tanah-tanah tersebut merupakan tanah bernilai tinggi untuk kegunaan komersial dan pemimpin Umno hanya perlu membayar RM1 untuk setiap kaki persegi.

“Dalam dokumen tanah, Umno dapat 14 keping, MCA 5, MIC 3 dan Gerakan 1, dalam 14 yang Umno dapat, 6 keping dimiliki Umno Bahagian Sungai Besar kerana bekas Menteri Besar adalah dari Sungai Besar,” tambahnya.

“Jadi kita minta Umno, MCA dan MIC negeri pulangkan tanah tersebut kepada kerajaan Selangor, kerana ia milik rakyat,” katanya lagi.

Ng sebelum ini mendedahkan kes pembelian tanah oleh Umno Tanjong Karang yang diterajui mantan Menteri Besar, Mohamed Khir Toyo pada 2001.

Jualan tanah dibawah harga pasaran menyebabkan negeri hilang RM3.3 juta pendapatan, akibat diskaun premium yang diberikan kepada parti itu.

Penjualan tanah komersial berkeluasan 1.2 hektar di Jalan Sungai Kajang, Tanjong Karang diluluskan Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) pada April 2002.
PENCERAHAN YANG TERANG DARI PEMBACASEORANG NELAYAN  BOLEHKAH HADI AWANG JADI PM?
bro.. lu xnak kupas isu hadi awang jd pm ka? terengganu pun xdapat rampas balik ni plak nak jadi pm? negeri lain kita dpat sapu tapi terengganu xdapat. sebab apa? sebab rakyat terengganu sendiri tolak kerajaan pas terengganu had awang dulu.

 bukan sebab pengundi hantu. apa kejayaan dia masa perintah terengganu dulu? mansuh tol, buang patung penyu dan besarkan markas pas. itu je? lain xda sebab xdapat royalti katanya. 4tahun perintah 4tahun dok berkokok nak royalti. itu je la yg depa tau. xda royalti negeri xleh bangun. ini nak jadi pm? kedah pun pru akan datang dapat balik kat bn la. percaya la.

 lagi satu xkan kt nak amik menteri dari penggangur yang harap elaun pemuda je jadi menteri penuh dah 2 selera besar nak pakai keta mahal. orang xheran la kalo gaji 10k pun janji jujur. background 2 penting. macam mb khalid. korporat berjaya. jadi mb pun mb terbaik. ni nak amik penganggur makan elaun pemuda je jadi menteri?? hmmm... patut la berkokok UG UG UG on HINAKAN MEREKA YANG MAKAN DI MEK DOGAL

Jangan polemikkan isu jawatan PM – Mustafa 
Harakahdaily
Selasa, 20 Nov 2012
 

KUALA LUMPUR: Isu siapa menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Rakyat memenangi PRU13 nanti tidak perlu dijadikan polemik di kalangan pemimpin dan penyokong PR, kata Datuk Mustafa Ali. ANAK ANAK MUDA BERSEDIA - KEMPEN RUNTUHKAN KAMERA AES AKAN BERJALAN

KESAH DALAM 3 BINGKAI

1 - orang ramai jumpa kamera aes
     orang ramai berkumpul
2 - orang  ramai gotong royong
     goncang batang kamera ini
3 - kamera ini jatuh tersembab
     menyembah bumi

 KESAH BERGAMNAR


NOTA:
anak anak muda di selangor
diminta mula mengenal tempat
diminta mula mengenal lokasi
kamera aes din pasang

pada 26 haribulan ini tarikh
2 minggu yang diberikan oleh kerajaan selangor tamat
justeru jika kamera itu masih terpaksang
adalah menjadi mudarat kepada orang ramai

sebagai amal jariah
maka hendaklah beramai-ramai
secara bergotong royong dicabutkan kamera ini

tidak adalah kerja yang lebih baik dalam dunia
ini melainkan melakukan kebaikan untuk orang ramaiGesa segera pasang AES
 
Orang ramai mahu Jalan Masai-Kongkong dilengkapi sistem didik pemandu

Pasir Gudang: Orang ramai mahu kamera sistem penguatkuasaan automatik (AES) segera dipasang di Jalan Masai-Kongkong di sini, berikutan kemalangan jalan raya sudah meragut sembilan nyawa di situ dalam tempoh dua bulan lalu. 

Mereka yang ditemui sependapat, pemasangan AES dapat mengubah sikap pemandu dan penunggang untuk lebih bertanggungjawab ketika menggunakan laluan berkenaan. 
Ini berikutan tindakan segelintir pemandu gemar memandu laju dan memotong di kawasan larangan di laluan sejauh kira-kira 50 kilometer itu dan sering menjadi punca nahas jalan raya hingga meragut mereka yang mematuhi peraturan jalan raya

 
  GESA SEGERA RUNTUH KAN AES
Serdang: Orang ramai mahu kamera sistem penguatkuasaan automatik (AES) segera diruntuhkan  di Jalan Serdang- Bangi, berikutan  dcengan kenyataan kerjaan Selangor yang mengatakan bahawa kemera ini dibuat untuk mengkayakan kroni United Malays National Organisation.

Mereka yang ditemui sependapat, pemasangan AES ada cara bagaimana  duit  pemandu dan penungang motosikal ramai dapat  dirampas dengan mengunkan undang-undang.  Orang ramai menyifakan kamera ini sebagai lanun daratan.

Satu kumpulan  pemandu telah merancanag untuk meruntuhkan kamera ini apabila tarikh dua minggu yang diberi oleh kerajaan Selangor tamat. RASUAH MALAYSIAN SUDAH SAMPAI KE HONG KONGKENYATAAN MEDIA

20 November 2012


“FACT FINDING MISSION” KE HONG KONG:
LAPORAN KEPADA JAWATANKUASA SEMAKAN ICAC UNTUK MENYEMAK/ MEMBUKA SEMULA KES RASUAH RM40j MELIBATKAN DATO’ SERI MUSA AMAN, DATO’ SERI NAZRI AZIZ DAN MICHAEL CHIA


National Oversight & Whistleblowers (NOW) telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan satu rombongan ke Hong Kong bertujuan mengumpul maklumat lanjut dan menyampaikan perkembangan terkini kepada pihak-pihak berkuasa dan berkepentingan di Hong Kong mengenai siasatan kes rasuah RM40 juta yang dikaitkan dengan Dato’ Seri Musa Aman, Dato’ Seri Nazri Aziz dan Michael Chia.

Ini bertepatan dengan kenyataan Dato’ Seri Nazri Aziz di Dewan Rakyat baru-baru ini yang menggunakan nama dan reputasi Suruhanjaya Bebas Menentang Rasuah Hong Kong (ICAC) untuk menggugurkan dakwaan rasuah terhadap Dato’ Seri Musa Aman dan Michael Chia.

Sedangkan sehingga kini, tidak ada satu pengesahan pun dari ICAC yang mengiyakan kenyataan Dato’ Seri Nazri Aziz itu, ditengah-tengah tuduhan bahawa ICAC terpaksa menghentikan siasatan kerana tidak mendapat kerjasama dari pihak berkuasa Malaysia yang sengaja melengah-lengahkan kes tersebut.

Perkara ini diperkuatkan lagi dengan perkembangan terkini dari siasatan terhadap tuduhan rasuah melibatkan hartawan Ananda Krishnan di India, apabila pihak berkuasa India turut menyuarakan bantahan terhadap pihak berkuasa Malaysia yang dilaporkan sengaja tidak memberi kerjasama untuk melengah-lengahkan kes tersebut.

Jelas bahawa ada perkaitan yang membimbangkan di antara kedua-dua kes; apabila pihak berkuasa Malaysia dituduh tidak memberi kerjasama kepada pihak berkuasa lain yang menyiasat kes rasuah individu tertentu yang rapat dengan Umno/Barisan Nasional.

Oleh itu, adalah menjadi keutamaan untuk mengesahkan kebenaran kenyataan Dato’ Seri Nazri Aziz dengan merujuk kembali perkara ini kepada ICAC dan pihak berkuasa Hong Kong. Sekiranya ICAC terpaksa menghentikan siasatan kerana pihak berkuasa Malaysia tidak memberikan kerjasama yang sewajarnya, ini adalah satu skandal besar yang perlu disiasat dengan lebih lanjut oleh SPRM dan pihak berkuasa di negara ini.

Pendedahan terbaru bahawa keluarga Dato’ Seri Nazri Aziz ada mendapat habuan dalam bentuk sebuah kereta mewah dianggarkan berharga RM1 juta dari Michael Chia menguatkan lagi persepsi bahawa tindakan Dato’ Seri Nazri Aziz membersihkan nama Dato’ Seri Musa Aman dan Michael Chia adalah berunsurkan rasuah yang perlu disiasat segera.

Saya telah menghubungi ICAC dan sementara ia menjelaskan ia perlu menjaga kerahsiaan siasatan, ICAC juga memaklumkan bahawa wujud mekanisme semakan semula siasatan melalui sebuah badan yang dipanggil Operations Review Committee (Jawatankuasa Semakan ICAC).

Oleh yang demikian, satu rombongan yang turut disertai wakil-wakil rakyat akan berkunjung ke Hong Kong untuk memulakan proses permohonan kepada Jawatankuasa Semakan ICAC untuk:

1.                  Memaklumkan fakta-fakta kes yang menyebabkan ICAC terpaksa menutup kes ini untuk mengesahkan sama ada dakwaan bahawa pihak berkuasa Malaysia tidak memberikan kerjasama benar atau tidak;

2.                 Membuka semula siasatan terhadap dakwaan rasuah RM40 juta dan pengubahan wang haram (money laundering) terhadap Dato’ Seri Musa Aman, Dato’ Seri Nazri Aziz dan Michael Chia mengambil kira perkembangan terkini termasuklah kenyataan-kenyataan Dato’ Seri Nazri Aziz di Parlimen dan keterlibatan keluarga beliau menerima habuan dari Michael Chia

Rombongan ini yang disertai oleh saya, YB William Leong (AP Selayang), YB Hee Loy Sian (AP Petaling Jaya Selatan) dan YB Chang Li Kang (ADUN Teja) akan berlepas ke Hong Kong esok (21 November 2012).

Dalam rangka lawatan ini, rombongan akan menemui ahli Majlis Perundangan Hong Kong (Legislative Council) seperti berikut:

Leung Kwok-Hung, pengerusi League of Social Democrats
James To Kun-Sun, wakil Parti Demokratik
Raymond Wong Yuk-Man dan pimpinan parti People’s Power
Pimpinan Civic Party

Rombongan juga akan mengadakan pertemuan dengan NGO dan media untuk menerangkan kesan kes ini kepada reputasi ICAC. Satu sidang penerangan akan diadakan pada hari Khamis, 22 November 2012 yang akan turut disertai oleh wakil-wakil parti politik, NGO dan media.

Sesi penerangan dan pertemuan dengan ahli-ahli Majlis Perundangan Hong Kong adalah bertujuan untuk mendapatkan kerjasama mereka untuk berunding dengan Jawatankuasa Semakan ICAC untuk menyemak kembali kes tersebut.

Akhir sekali, rombongan akan bertemu dengan wakil ICAC untuk menyampaikan permohonan rasmi agar kes ini disemak kembali mengambil kira kesannya kepada reputasi antarabangsa ICAC, apabila namanya digunakan di Malaysia untuk membersihkan nama Dato’ Seri Musa Aman dan Michael Chia dalam suasana yang menimbulkan penuh tanda tanya.

Misi ini adalah misi yang pertama dan akan diteruskan dari semasa ke semasa bergantung kepada perkembangan di Hong Kong.

Satu sidang media akan diadakan di ibu pejabat KEADILAN pada hari Jumaat, 23 November 2012 jam 4 petang sejurus rombongan tiba dari Hong Kong.