.

Isnin, 20 Oktober 2014

KELING MENYAMAR MELAYU






INI BUKAN
 MUKA MEWLAYU
Orang Cina hadapi krisis identiti
 | October 20, 2014
Zainuddin turut mengakui orang Melayu merupakan pendatang tetapi Melayu merupakan pendatang awal yang terkuat, berani dan bijak.
PETALING JAYA : Zainuddin Maidin berkata orang Cina menghadapi krisis identiti sebagai rakyat Malaysia kerana walau tidak mahu dipanggil pendatang, mereka tetap mahu dikenali dengan bahasa pendatang.
Beliau turut mengakui dakwaan wakil Gerakan dari Johor, Tan Lai Soon bahawa orang Melayu merupakan pendatang tetapi Melayu merupakan pendatang awal yang terkuat, berani, bijak dan disebabkan itu mereka menjadi sultan dan raja yang dihormati sejak sejarah awal negara ini.

KAH KAH KAH

woit setuju
melayu juga pedatang
setuju cina
ada krisis identiti

persoalan kurun ini
macam mana 
zainuddin mydin ini
jadi melayu
tak ada rupa melayu
kulit legam

kenapa tak ngaku
diri keling
ngapa nak  jadi melayu

KAH KAH KAH



-----------

SILA TEKA MISTERI INI





TEKA GAMBAR SIAPA HILANG
Bhai...mungkin loh kurang tahu atao korang pekaaaaaaaa.....sudah dua balai ako masok melawat...ko tao apaoo....aku nengokkk ada gambar agong dan permaisuri....gambak IG DAN DIG.....ADA GAMBAK NAJIB....satooo yang ako moskillll...ada satu bekas gambar yang telah dibuang sebelah najibbb...ako taolah sebab ada habuk membentuk frame tu...apa punya malas cleaner balai neh....kasi cleanlah itu evidance...

ineh mosti syarikat kroni punya klaner ni.....ahhh..balai lain aku taklihat laie.....ko tak caya....ko nengok sendiri dengan mata spek kepala ko sandiri...bukan apo bhai....misteri...kenapa di cabut...napo dak cuci bersih..dan paling bangang...napo buang gambak eh....JANGAN BIARKAN PENGUNJUNG BALAI DISELUBUNGI MISTERIIIIIIII.....adoi...sakit kapala....gambar siapa turrrrrrrrr...........??????? on NASI PANGGUNG KELMARIN
Publish | Delete | Spam
DD KAYBEE
at 3:02 PM


--------

PERLUKAH HINA ULAMAK





Program sentuh anjing cubaan hina ulama,

kata bekas mufti Johor -



Bekas Mufti Johor Nooh Gadut berkata penganjuran program "I want to touch a dog" anjuran umat Islam di Selangor semalam sebagai satu percubaan untuk menghina ulama dan pihak berkuasa agama.
Penasihat Majlis Agama Islam Johor (Maij) itu berkata, perbuatan menyentuh anjing secara sengaja adalah haram kerana ia merupakan najis berat iaitu najis mughallazah yang dipandang secara serius dalam mazhab Shafie dan Hanbali.
"Jangan cuba mencipta budaya yang bercanggah dengan Islam dan mazhab Shafie, apatah lagi mempunyai unsur menghina ulama di negara ini," katanya seperti dilaporkan Berita Harian hari ini
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/program-sentuh-anjing-cubaan-hina-ulama-kata-bekas-mufti-johor#sthash.mvTPt1Gp.dpuf


KAH KAH KAH

woit
perlu kah di cuba 
perlukah dihina ulamak

ni betul 
tergolek dog ketawa
ini lawak klasik
sepanjang tahun
kah kah kah

KAH KAH KAH

JAI DAN EZI 
TERGOLEK KETAWA


--------------

NASI PANGGUNG KELMARIN





NASI PANGGUNG 


Petang semalam cuaca baik-baik sahaja
Jln Panggung tak putus-putus
dikunjungi anak semua bangsa
bersolidariti, bertukar kasih,
ya, semuanya disana masih 'baik-baik' sahaja
Menu & kontributor berkongsi makan di Jalan Panggung:-
Tim Dapur Jalanan - Bihun Sup Veggie
Tim Syed Shahir - Roti Canai / Air Mineral
Tim Uitm Seremban - Pek Biskut / Makanan Kering
Tim Bob & kawan2 - Soto 
Tim Meals 4 All // Beatrice - Ayam Goreng
Zulaikha sekeluarga - Pack Toiletries
Kak Ogy sekeluarga - Nasi Goreng Cina
Qish Awek Cun - Kek Oren
Anak semua bangsa yg bersolidariti, berkerja bakti & buat ramai:-
Fauzi, Fazzy, Mus, Aisyah, Shu, Acino Brickfield Boy,
Dr Maszlee Malek, Awatif, Fitrah, Qish, Suzanna & kawan2, 
Zharif & Tim Akademi Belia, Fatihah & Tim Uitm Seremban, 
Bob Soto & kawan-kawan, Nurul & Koloni Inc Uitm, Adli & kawan2 GMI
Tim Busking - Hijrah, Aiman, Azen, Amir & Se-angkatan
& semua kawan-kawan yg sama hadir bantu di Jln Panggung

TERIMA KASIH SEMUA
Thank you! Gracias! Merci! teşekkür ederim! danke!
 Dapatkan merchandise baru Dapur Jalanan, Arpon Dapur, pakai masak, simpan buat koleksi. Membeli sambil menyumbang RM20.00. Boleh didapati di Jalan Panggung & kroni-kroni terdekat. 
 Untuk maklumat terkini, info-info mengenai kami boleh cari & tekan like Facebook page DapurJalananKualaLumpur & follow twitter - @dapurjalanan & instagram - dapurjalananKL. Cari, follow & LIKE!!
Untuk yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun Dapur Jalanan, 

CIMB: 8001-7278-49 
SPKL Collective

KENANGAN MENGUSIK JIWA
Untuk yang ingin sama-sama potong bawang atau sumbang makanan atau apa-apa nak disumbang boleh talipon: ezzuandi 019-267-12-85
Hadi Khalid 012-664-88-73
Solidariti untuk miskin kota
Dapur Jalanan Kuala Lumpur
*Makanan Adalah Hak Anak Semua Bangsa*

20 Oktober 2014



------------

BEZA INDIA DENGAN KELING




KOMENTAR
sila buka buku sejarah
satu ketika dahulu
ada dibukukan perkataan
dkk - darah keturunan keling
ini kerana pada ketika itu
ramai keling menyamar masuk
untuk jadi melayu
termasuk iskanday kutty

ramai keling islam dipulau pinang
mengakui diri mereka syed
mengakui diri mereke sheikh
ini watak utama membuktikan
apa itu keling
ini membezakan keling dengan india


KAH KAH KAH
woit
muka ini muka melayu?
ini macam muka bengali roti
dari mana asal usul bengali ini?
KAH  KAH KAH



Perwakilan Gerakan kurang ajar dan biadap
PETALING JAYA : Ketua UMNO Bahagian Cheras,  Syed Ali Alhabshee menyelar perwakilan parti Gerakan yang terlalu kurang ajar dan biadap yang mendakwa orang Melayu sebagai pendatang di negara ini.
Katanya, dakwaan tersebut amat serius dan dilabelkan sebagai cubaan menghasut yang boleh mencetuskan ketegangan kaum.
“Tuduhan bahawa Melayu juga pendatang sememangnya berniat jahat dan perbuatan menghina orang Melayu dan kedudukan Raja-Raja Melayu.
“Ia amat rasis, berniat jahat, kurang ajar, biadap dan tidak tahu berterima kasih,” katanya..
Beliau mengulas laporan media mengenai dakwaan seorang perwakilan Gerakan yang mengingatkan pemimpin UMNO untuk tidak menggunakan kenyataan ‘pendatang’ kepada bangsa lain semasa mesyuarat agung tahunan parti itu yang berlangsung hari ini.


KAH KAH KAH
padan muka
tok nenek moyang
datang ke tanah melayu
jual minyak attar
jual kelentong

KAH KAH KAH




------------

MINUMAN SEHAT TANPA KIMIA







KOMENTAR
air ketum
hasil dari daun ketum
yang telah direbus
air ketum ini menjadi ubatan
menghilangkan lengoh
menghilangkan sakit sendi
menghilangkan sakit urat
air ketum telah diminum
oleh nelayan
oleh pesawah
yang bekerja keras
membanting tulang

sejak kurun berkurun
air ketum telah digunakan
dalam ubatan melayu tradisional

memang betul 
air ketum boleh disalah gunakan
semua yang wujud dalam dunia
ini boeh disalah gunakan
pisang masak pun boleh disalah guna
kalau disapu  dengan kaca halus
untuk dijadikan racun



apa yang wajib dilakukan
ialah kajian ilmiah tentang ketum
kemudian dipasarkan

kalau menentang air ketum kerana mabuk
maka persoalan timbul
kenapa beer air anggur whisky dan brandy
masih ada terjual
apakah kerana pemiliknya
syarikat gergasi antara bangsa
maka TIDAK siapa berani mencadangkan
agar kilang ini ditutup

hanya berani kepada daun ketum
hanya berani lawan orang kampong
kaum kapitalis international tak berani

lihat bagaimana tongkat ali
lihat bagaimana kulit manggis
telah dikaji dan dipatenkan
oleh syarikat multinasional
dan dijual kembali kepada kita

kenapa kita tidak botolkan air ketum
saperti gandum dan barli
menjadi beer dan  stout

jangan bunuh perniagaan tempatan
ini adalah perniagaan asli orang melayu


ABTU, 18 OKTOBER 2014 - 7:04PM
JITRA: Persatuan Mencegah Dadah Malaysia (PEMADAM) meminta Majlis Fatwa Kebangsaan mengeluarkan fatwa yang mengharamkan penggunaan daun dan air ketum di negara ini.



















KAH KAH KAH
tukar tiub penyokong
penggunaan daun ketum
murah dan sehat
tanpa kimia
tanpa karbon
perniagaan 100% melayu







---------

TERBAIK DARI GERAKAN







BANI MELAYU
untuk semua rakyat malaysia
sila lihat gambar dibawah ini
lihat dengar jujur
lihat dengan hati terbuka
jangan tipu diri sendiri
perhatikan betul betul
kemudian tanya
adakah ini muka melayu
tau
muka pendatang dari india?
i rest my case my lord

NOTA
sori kalau tak ada selera
makan tengah hari ini
i have no choice
KAH KAH KAH 



KOMENTAR

satu kemyatan jujur
dari parti gerakan
untuk sedarkan bani ketuanan melayu
bahawa mereka juga pendatang
ke tanah melayu ini

tahniah
salut untuk
keberanian ini




Perwakilan Gerakan: Melayu pun pendatang

Seorang perwakilan Gerakan dalam mesyuarat agung tahunannya hari ini mengingatkan pemimpin Umno untuk tidak menggunakan kenyataan “pendatang” kepada bangsa lain.

Ini kerana, kata perwakilan Johor Tan Lai Soon, orang Melayu juga sebenarnya pendatang di negara ini.

“Biar saya jelaskan, Melayu, Cina, India semua pendatang, kecuali Orang Asli, orang Sabah dan orang Sarawak, yang menjadi bumiputera asal,” katanya.

Katanya, pemimpin Umno yang sering menyifatkan masyarakat Cina sebagai pendatang sebenarnya tidak sedar bahawa mereka juga pendatang.

Tan berkata demikian ketika membahaskan usul ucapan dasar presiden Datuk Mah Siew Keong dalam perhimpunan tahunan Gerakan di Shah Alam.



KAH KAH KAH
woit
ada tak purkasa
puurkida
puurkatak
akan bagun melawan
tapi gerkanan bukan cukong

woit
anak lelaki iskandar kutty
dari  kerala
mat mongol dari suweylasi
malikul dari jawa
zahid hamidi anak jawa
perogol amah dari medan
bik mama keluart  dari busut

tukar tiub
suku biduanda
orang asli negeri sembilan

KAH KAH KAH

MUKA MUKA PENDATANG

----------

AMERIKA MULA MARAH







KOMENTAR
dalam perjuangan ada garis
garis yang tepat
membawa hasil yang tepat

garis hakiki
musuh kepada musuh kita
adalah kawan kita

FAKTA
the new york times
tak pernah dalam sejarah
walau pun dizaman reformasi
telah mengeluarkan lidah pengarang
menentang akta baginda queen
malah memberi ingatan kepada najib razak

kemudia rumah puteh
membuat kenyataan menyokong
demo peguam khamis lalu
juga rumah puteh menyelar
najib mengenai akta baginda queen

musuh kepada musuh kita
adalah kawan kita

ERTINYA:
walau pun kita tentang amerika
tetapi bila amerika tibai
united malays national organisation
ini bermakna amerika membuat kerka betul

NOTA:
ini juga ingatan
kepada najib
tentang rancangan najib
untuk memejarakan anwar





AS mahu kerajaan hapus Akta HasutanSHAH ALAM - Kedutaan Amerika Syarikat (AS) mengingatkan Malaysia agar memansuhkan Akta Hasutan 1948 seperti yang dijanjikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib...

Abdul Rahman Dahlan
SHAH ALAM - Amerika Syarikat (AS) diingatkan tidak campur tangan dalam sebarang keputusan kerajaan termasuk isu berkaitan Akta Hasutan.
.KAH KAH KAH
uncle sam sudah marah
ini macam di iraq
ini tanda tanda
najib pendek umur

KAH KAH KAH






















-------------

BERDEMO UNTUK KEADILAN





KOMENTAR
turun bersama
untuk melakar sejarah
turun bersama
untuk mengubah dunia

anak muda akhirnya
dunia ini adalah milik anak muda



Jangan sertai perhimpunan haram

 di Istana Kehakiman

Anggota seni bela diri di negara ini diingatkan tidak menyertai perhimpunan yang dikatakan bakal diadakan di Istana Kehakiman, Putrajaya akhir bulan ini.

Sambil meminta rakyat tidak menyertai perhimpunan itu, Presiden Majlis Pendekar Malaysia (MPM) Omardin Mauju berkata pihaknya tidak menyokong perhimpunan itu.

"Kita juga minta polis tidak meluluskan permit bagi perhimpunan tersebut," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Kejohanan Wushu Mencari Bakat Sekolah-Sekolah Negeri Sembilan Kali Ketiga di Seremban, semalam.


- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-sertai-perhimpunan-haram-di-istana-kehakiman#sthash.ueXFXiQO.dpuf


KAH KAH KAH
woit
anak muda
lagi di larang
lagi nak terajang
lagi tak boleh
lagi nak datang

KAH KAH KAH








----------