.

Selasa, 23 Mei 2017

KUASA DUIT







KUASA DUIT

KUASA PITIS

KUASA $$$$$

NAK CAKAP 

APA LAGI




Walau dibantah, projek kondo Masjid Telipot diteruskan

Walaupun dibantah, kerajaan negeri Kelantan tetap meluluskan projek pembinaan kondo di sebelah Masjid Telipot yang dengan sendirinya mengambil hak untuk membesarkan masjid itu.

Banner pecah tanah kondo masjid Telipot yang dilancarkan semalam.

Banner pecah tanah kondo masjid Telipot yang dilancarkan semalam.

Tanah milik kerajaan yang menjadi tapak Tadika Tengku Anis sebelum ini akan didirikan kondo 'D'Perdana Telipot' dan dilancarkan majlis pecah tanahnya semalam, 17 Mei.

Projek ini mendapat bantahan dari kariah masjid ini kerana mereka mahu ia dijadikan kawasan pembesaran masjid mereka.

Banner majlis pecah tanah itu dinaikkan dengan gambar menteri besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakub dinaikkan bersama dengan pemilik projek ini.

Projek ini dikatakan hasil kerjasama pemaju Jalur Saujana, PKINK dan Yayasan Islam Kelantan (YIK).

Projek ini mendapat bantahan berbagai-agai pihak namun ia tidak diendahkan oleh pihak berkuasa kerajaan negeri Kelantan.

DUIT ADALAH

KUASA YANG

TAKDA AGAMA

ATAU BANGSA

MASJID KE

KUBUR KE

SEMUA SEBAT



---------------

HUTANG HUTANG - HUTANG NEGARA






FACE BOOK


#BREAKINGNEWS Terkini Bank Negara M'sia (BNM)
Hutang luar negara Malaysia hampir RM1 trilion (RM1,000,000,000,000)
Itu tak termasuk lagi hutang 1MDB dan sebagainya..
FAKTA Hutang Luar negara terus meningkat di era PM Najib:
Q1/ 2017 - RM897.0 bilion
Q1/ 2016 - RM814.1 bilion
Q1/ 2015 - RM767.4 bilion
Q1/ 2014 - RM700.3 bilion
Q1/ 2013 - RM611.6 bilion
Q1/ 2012 - RM559.4 bilion
Q1/ 2011 - RM263.5 bilion
Q1/ 2010 - RM246.8 bilion
JANGAN RISAU... "Saya Juga Boleh Pimpin Negara selama 22 Tahun", kata PM Najib Razak -(18/5/2015).


Suara Rakyat
Suara Rakyat Jap lagi ada pemakan dedak puluh jutaan ringgit ckp..

Hutang S'pore pon lagi tinggi hutangnya dari M'sia. Malah bertambah maju lagi..
LikeShow more reactions
Reply
24
16 hrs
Syarif Farouq Mana bukti? Resit hutang?
LikeShow more reactions
Reply
9
16 hrs
Suara Rakyat Rosmah simpan..
LikeShow more reactions
Reply
24
16 hrs

Ramli Harun Kau buat lah najib salagi masih hidup ?..Janji kau bahgia utk meminjam wang utk projek maga di malaysia !..apa kira hutang bukan kau yg bayar tapi rayst yg bayar !.....Karajaan Umno dan BN memberi kesenangan utk rayat pd masa kini?...undi jangan tak undi di PRU 14 !....kalau menang boleh tambah lagi hutang nagara utk projek buat rumah di angkasa !...
LikeShow more reactions
Reply
14
16 hrs
Shahren Abdul Malek Rakyat boleh bayar pakai gst,takpe..naikkanlah GST sampai 100%,kami tak kisah kerana BR1M boleh tanggung rakyat makan hari hari..
Kamilah macai penyokong tegar umngok!
LikeShow more reactions
Reply
11
15 hrs
Jusmy Akula Betol la tu urus hutang secara berhemah sebab jumlah hutang berTAMBAH! Dah memang definisi puok Amenok asal meningkat atau bertambah, memang BAGOS SANGAT la tuuuuuuuuuuuuuu





------------------

BERITA BAIK TELAH SAMPAI








DIUUMUMKAN

DAPUR JALANAN KUALA LUMPUR
TELAH BERJAYA 
DIDAFTAR DENGAN
PENDAFTAR PERTUBUHAN
SECARA RESMI SEBAGAI SEBUAH
BADAN BUKAN KERAJAAN (ngo)

NAMA BARU DAPUR JALANAN
IALAH:
KELAB DAPUR JALANAN

KEPADA SEMUA KAWAN
KEPADA SEMUA SAHABAT
KEPADA SEMUA PENYOKONG
KEPADA SEMUA PENDERMA
INI ADALAH BERITA BAIK
SAMA SAMA KITA
MENERUSKAN LAGI 






------------------

INI BUKAN WAYANG







BUKAN WAYANG
Ini bukan Wayang. Ini perjuangang yang tiada berkesudahang AnaLisa simpLe. AnaK buLan ramadhan Perkara sensitive TaK boLeh cerita Lebih2 BanyaK yang maraH Nanti di KAPiR harbie aku TaK boLeh nampaK Kerja NASA kerja Atas Langit Berapa terapong pakai.? Berapa gunung hike Daki.? 
Berapa ORANG staff pakai.? Berapa miLeage cLaimed.? Berapa Lodging hoteL.? Berapa catering.. ? Foods n beverage..? Berapa negeri.? Berapa menara.? Hanya AllaH yg tahu Berapa banyaK pakai. Nasib baiK bumi bukan Spinning BaLL Bumi fLat earth Bumi 🌍 datar.? Angkuh MANUSiA Mengukur aLam Kesungguhan Berbo'Ong... on 
MAIN WAYANG KE?
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 5/22/17




------------------

BAYAR CASH






FACE BOOK

Muktamar PAS dilanda RIBUT TAUFAN ujian ALLAH.. BANJIR di PENANG ALLAH bayar CASH.. berbeza lagi berbeza.. Mmg HAMPEH :)

Comments
M Ghafa Asmoin Alhamdulillah Pas ribut kat luar aje tp x ribut kat dlm mcm parti org 2..dgr2 aje btul ke idak..tiba2 ketua wanita letak jawatan..maaf tanya aje..he3x
LikeShow more reactions
Reply8 hrs
Azni Mohd Sariff Ok lah tu.. Yg tak mampu dan sedar diri letaklah jawatan apa ada hal... Nih pemimpin pas pusat dan 3 ekor.. Oppss Sory.. 3 exco masih tak sedar diri nih bila pulak nak letak jawatan?? Maaf Tanya jer.. Heee3000x
LikeShow more reactions
Reply8 hrs







--------------------

BERITA BAIK JUAL AGAMA





BEITA BAIK JUAL AGAMA
bro..berita visa saudi ini juga adalah berita baik kpd agen2 umrah..kalo semua org buat umrah, buat haji tanpa melalui agen2 ni, maka agen2 tak bole cari makan..agen2 umrah dan haji ini ada wasta dan cabel dgn org2 di saudi sana..
biasanya agen akan sewa seat kapal terbang, sewa bilik2 di hotel2 di haram dan tokey2 hotel dan seat2 kapal terbang itu adalah org2 saudi..kalo lu tahu hukum hakam, lu tau semua rukun2 umrah haji, apa salahnya kalo lu buat sendiri..
kos lebih murah sb agen2 makan komisyen terutama agen2 lembaga tabung haji..sekarang ini pun dah ramai warga asing yg taknak balik kenegara masing2 dgn sengaja..sb nak cari keje di saudi..di malaysia lebih parah, semua penyamun2, perogol2 dari india bole diselamatkan atas nama ISLAM..tak caya lu tanya dr asri.. on 
INI DASAR VISA TEPAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/22/17






--------------------

TAKZIAH





TAKZiAH

Letupan bom konsert Ariana Grande di UK ragut puluhan nyawa

 | May 23, 2017
Konsert tersebut dihadiri ramai remaja dan kanak-kanak




LONDON: Sebuah letupan bom di sebuah konsert di Manchester, United Kingdom awal pagi ini dipercayai meragut “puluhan nyawa”, menurut laporan BBC.
Polis tidak menolak ia serangan pengganas, dan setakat ini menganggarkan kira-kira 19 terbunuh.
Letupan berlaku ketika bintang remaja Amerika Syarikat, Ariana Grande, membuat persembahannya di Manchester Arena.


TAKZiAH


-------------------

SILA BELI BUKU




COPY PASTE
Gua datang blog lu, klik iklan bagai bukan nak baca komen orang wey TT. Dah lama aku perati. Mana tulisan tulisan ko cm dlu TT ? Ko dah menganut mazhab copy paste ke hape ni ? Sembang penghasut rakyat bagai tapi kopipes komen tampal kat blog. 
Lancau la TT. Gua rindu tulisan2 lu dulu.. jadikan blog lu ni mcm buku. Lu pun bukan muda lagi.. dah tua bangka. Tunggu mati.. so sebelum lu mati, hadiahkan karya lu banyak2 buat kami anak muda rujuk masa akan datang.. ko siar jugak komen ni, ko menang absolute poyo ! on 
IKAN BILIS DAN JERONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/23/17





---------------

BILA NAK TANGKAP MO1?



HILANG GHAIB
tangkap MO1 tu bila laji? petesen kat mana? HILANG, ke GHAIB, ke kena TELAN anjing, ke TELAN kuching? gua banyak TUA LAN sama si madey tu, buat olok aje! sekarang tak main sain sain lagi, sudah pakai e-petesen, senang aje.....dan cepat.....dan murah silap silap dah masuk kat JAMBAN, buam JEM TANDAS on 
TAK ADA APA NAK TAMBAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/23/17






---------------------

Isnin, 22 Mei 2017

AWAS BANI MELAYU




AWAS BANI MELAYU
TANAH MELAYU SEDANG 
DIGADAI OLEH NAJIB
KEPADA CHINA MERAH

FAKTA INI
NAJIB TAK BERI TAHU
AHLI PARTI
KETUANAN MELAYU
PUN TIDAK TAHU









NASI PANGGUNG PETANG KELMARIN





ISTEMEWA

KWAY  TEOW

GORENG

TOK WI
sebelum masuk puasa
 nasi panggung
petang ahad kelamrin
merayakan nasi panngung
dengan penuh istemewa

tim tok wi 
dari kangar perlis 
telah sampai
ke jalan panggung

mereka bertolak dari kangar
awal subuh
mereka telah membuat
semau persediaan
jam 5 petang
tik anak muda tok wi
mula menggoreng
untuk ratusan
warga miskin kota

hidangan panas
disambut gumbira 
oleh
 warga miskin kota

ini kali kedua tim tok wi
datang berbuat amal
di jalan panggung
sayang kali ini
tok wi sendiri
uzur
dia menghantar anak
dan 
anak anak didik
kway teow tok wi
amat amat dikenali
diseluruh perlis
sesiapa datang ke perlis
wajib menjadi
restoran tok wi
yang dibuka
dari jam 6 petang
hingga habis terjual

LIMA ANAK MUDA
TIM TOK WI



 

SEMUA PANAS


MINUMAN SEJUK


KEDAI JALANAN
ULANG TAHUN
KE DUA

TIM  KEDAI JALANAN


 DATANG  BERAMAL


HADIAH DARI KAK JAH
BUBUR PULUT ITAM

  DATANG MAKAN

 DATANG MAKAN





---------------