.

Selasa, 9 Mac 2010

DUA TAHUN KETUANAN RAKYAT !FAJAR PERUBAHAN TELAH SAMPAI

PRESTASI KERAJAAN NEGERI-NEGERI PAKATAN RAKYAT SEPANJANG DUA TAHUN

Pakatan Rakyat secara tuntas memperlihatkan kerjasama dan muafakat utuh demi memasti serta menjamin kemaslahatan rakyat. Pakatan Rakyat akan sentiasa menjunjung prinsip-prinsip Perlembagaan yang menjamin hak orang Melayu, agama Islam sebagai agama Persekutuan, kedudukan istimewa Raja-Raja Melayu dan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi.

Pakatan Rakyat akan terus memastikan dasar-dasar yang dilaksanakan didasari prinsip ketelusan dan pertanggungjawaban. Berdepan dengan masalah perkauman yang meruncing, rakyat di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat menunjukkan perpaduan kaum yang semakin jitu dan utuh. Negeri-negeri Pakatan menunjukkan prestasi ekonomi yang memberangsangkan jika dibandingkan dengan negeri yang ditadbir Umno-Barisan Nasional.


SELANGOR

Negeri Selangor mencatatkan jumlah pelaburan sebanyak RM6.76 billion pada tahun 2009 dan mencipta sebanyak 20,753 peluang pekerjaan. Dari jumlah pelaburan tersebut, RM2.752 bilion (40.8%) merupakan pelaburan tempatan. Manakala Projek Industri yang diluluskan di Selangor berjumlah 278, ianya merupakan yang tertingi dicatatkan di negara ini.

Kerajaan Negeri Selangor juga mensasarkan enam hingga tujuh peratus pertumbuhan dalam Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) tahun ini daripada penguncupan sebanyak 3.87 peratus tahun lepas.

Selangor juga mencatatkan penurunan indeks jenayah sebanyak 5.3 peratus iaitu sebanyak 54,339 kes sepanjang tahun 2009 berbanding 57,704 kes pada tahun sebelumnya.

Kerajaan Negeri juga memperuntukkan kira-kira RM6 juta kepada Sekolah Agama Rakyat (SAR) di negeri ini bagi menjalankan aktiviti pendidikan dan pembelajaran berteraskan Islam sepanjang 2010. Peruntukan ini diberikan kepada SAR yang tidak pernah mendapat sebarang peruntukan kewangan dan peralatan pembelajaran dari Kerajaan Negeri mahupun sumbangan individu.


PULAU PINANG

Pulau Pinang meluluskan sebanyak 104 projek industri (ketiga tertingi). Dasar CAT (daya saing, pertanggungjawaban dan ketelusan) menjadi pemangkin kepada kejayaan Pulau Pinang untuk merekodkan lebihan belanjawan (surplus) sebanyak RM88 juta berbanding jangkaan defisit sebanyak RM35 juta (belanjawan 2008)

Kerajaan Negeri Pulau Pinang juga mewujudkan 200 ekar hub pendidikan untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai pusat pendidikan terunggul. Pengiktirafan serta bantuan kewangan (pemberian tunai) kepada pelajar terbaik SPM dan STPM serta para huffaz.

Bantuan kewangan kepada Sekolah Agama Rakyat berjumlah RM97 ribu per sekolah, RM60 ribu kepada setiap sekolah Cina dan RM63 ribu kepada setiap sekolah Tamil. Jumlah keseluruhan ialah RM11.3 juta.


KEDAH

Pelaburan adalah penyumbang kepada pembangunan ekonomi negeri. Di bawah kepimpinan YAB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak, Kedah telah mencatatkan pelaburan keseluruhan lebih RM839 juta bagi tempoh Januari hingga September 2009, dengan nilai pelaburan tempatan sebanyak RM279.4 juta dan pelaburan asing sebanyak RM559.8 juta.

Kini dengan keluasan 1,000 hektar kerajaan mendapat hasil RM16.7 juta, tidak termasuk cukai per tan metrik bila balak dikeluarkan dari hutan. Sedangkan di bawah pentadbiran Umno-BN, dengan keluasan yang sama, hanya mampu mengutip RM3 hinggga RM4 juta sahaja termasuk cukai kayu pertan metrik. Kejayaan ini merupakan hasil dari pelaksanaan dasar yang telus serta tidak berkompromi dengan rasuah.


KELANTAN

Semenjak 20 tahun lepas Kerajaan Kelantan secara berterusan dianaktirikan akan tetapi Kelantan tetap berjaya dengan program negeri berkebajikan. Program Kifalah untuk anak yatim, golongan miskin, ibu tunggal dan orang kurang upaya telah menjadi contoh kepada banyak negeri. Begitu juga dengan program Perbadanan Ladang Rakyat yang membantu golongan marhaen, Bandar Baru Tunjung dibina menjadi pusat komersil satelit kepada Kota Bharu. Kerajaan Negeri berjaya mengambil alih bekalan air daripada Thames Water kepada Air Kelantan. Selain itu PMBK menjadi agensi pelaburan utama negeri yang sebelum ini gagal di bawah pemerintahan BN sebelum 1990. Kerajaan Negeri berjaya menguruskan 20 sekolah agama bantuan penuh kerajaan negeri yang cemerlang dan menjadi saingan kepada sekolah premier di bawah Kementerian Pendidikan. Kehadiran pelbagai syarikat multinasional adalah bukti kuasa beli rakyat Kelantan terus kukuh. Sepanjang 20 tahun pemerintahan ekonomi tempatan dibina secara kendiri tanpa bantuan stimulus dari kerajaan Pusat.

BIRO KOMUNIKASI
PARTI KEADILAN RAKYAT

POSTER BARU SAMPAI - MALAM INI
MALAM INI DI SEREMBAN - JALAN TAK DATANG !DI SEREMBAN MALAM INISEMUA PENYOKONG DAN SIMPATISAN PAKATAN RAKYAT DI JEMPUT DATANG
RAPAT PERDANA DUA TAHUN KETUANAN RAKYAT

SEMBOYAN HALILINTAR

PADA : Selasa - 9 hb March 2010

TEMPAT : Oakland Commerce Square Seremban

MASA: Jam 8.30 malam

PENCERAMAH :

Saudara Mustaffa Ali
Saudara Lim Kit Siang
Saudara Anwar IbrahimBERITA ORANG GILAINI BUKAN ALTANTUYA - INI GAMBAR ZUL NORDIN DALAM CERMIN

ZUL NOORDIN CABAR WAN AZIZAH LETAK JAWATAN


Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu Zulkifli Noordin ( gambar diatas) menasihatkan Presiden PKR Dr. Wan Azizah Wan Ismail tidak berperang dengannya sambil menegaskan agar melepaskan jawatannya atas alasan sudah gagal memimpin PKR.

“Saya menasihatkan Wan Azizah supaya beliau sendiri meletakkan jawatan Presiden kerana gagal mempertahankan dasar PKR yang kononnya berikrar akan mempertahankan Islam dan kedudukan istimewa umat dan institusi Islam saperti yang diperuntukkan didalam Perlembagaan,” kata Zulkifli yang dipecat dari PKR kelmarin.

Zulkifli juga mencabar Wan Azizah jika berani agar bertanding di Parlimen Kulim-Bandar Baharu, satu lawan satu.


KAH KAH KAH..


woit... ORANG PANDIR DAH GILA.... kah kah kah..

woit... WAN AZIZAH GAGAL MEMIMPIN PKR?.... kah kah kah..

kah kah kah....TOLONG LAAAA... GILA BETUL MALAON INI.... kah kah kah..

woit... DARI SATU KERUSI PARLIMENT ... SEKARANG DAH JADI BERAPA?... kah kah kah..

woit... MALAON HOI... KAU PUN TUMPANG REZEKI PADA WAN AZIZAH... kah kah kah..

woit... YANG PERGI SEMBAH ANWAR IBRAHIM MINTA KERUSI BUAT APA?.... kah kah kah...

kah kah kah... YANG PERGI BODEK ANWAR DALAM JIL DULU FASAL APA?... kah kah kah..

kah kah kah... FASAL NAK CARI MAKAN?.... KERANA JADI PEGUAM TAK LAKU...kah kah kah..BAGI CHAN LAA MALAON INI !
PARTI NALA AL KURAP PAN
PAS TIDAK WAJAR TERIMA ZUL NORDIN: MAHFUZ -melayau

Pas tidak wajar menerima kehadiran ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin ke dalam parti itu kerana tindakan tersebut tidak selari dengan semangat permuafakatan parti gabungan pakatan pembangkang.

Naib Presidennya, Mahfuz Omar berkata, kehadiran Zulkifli yang dipecat oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabtu lalu bukan saja tidak dapat menaikkan imej Pas tetapi akan mencemarkan lagi nama baik parti itu.

"Pas ada etika dalam perhubungan kerjasama persefahaman rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat. Apa jua keputusan disiplin yang dibuat oleh parti-parti rakan kita, kita tetap menghormati keputusan tersebut.

"Tidak wajar kita terima, tiada pertimbangan langsung... saya tidak melihat apa-apa yang boleh membantu meninggikan imej Pas dengan kehadiran Zulkifli ke dalam Pas... ini akan memberi keburukan dan mencalarkan nama baik parti,” katanya kepada pemberita, di sini hari ini. -

KAH KAH KAH..

woit... NAK MASUK PAS BUAT APA LAGI.... kah kah kah..

woit... MALAON INI DULU PERNAH KALAH BERTANDING KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN KULIM... kah kah kah..

woit... LEPAS ITU ... MENJADI TIMBALAN KETUA BAHAGIAN PAS BANDAR TUN RAZAK... TAPI KENA TENDANG...kah kah kah..

kah kah kah... TAK KAN NAK MASUK PAS SEKALI LAGI... DAH KENA TENDANG...kah kah kah

woit... MALAON INI BOLEH MASUK PPP ATAU MIC.... kah kah kah..

woit... KALAU TIDAK MASUK MAKKAL SAKTI... kah kah kah....

woit... BUSUK BUSUK JADI MACAM MAT EZAM MASUK PARTI NALA KURAP PAN...kah kah kah
PADAN MUKA - KENA TERIMA SEMBAHYANG HAJATMUKA DAUN KENTUT KENTUT
'SMS' JAMIN MOHSIN TAK SOKONG BN – malaysiakini

Satu SMS yang mendakwa bahawa ahli parlimen Bagan Serai Mohsin Fadzli Samsuri - yang keluar PKR dan menjadi wakil rakyat bebas - memberi jaminan tidak akan menyokong BN, kini disebar di kalangan pemimpin akar umbi Pakatan Rakyat di Perak.

Ahli Majlis Syura Ulama PAS, Ahmad Awang berkata, SMS tersebut juga menjelaskan sebab Mohsin keluar parti pada Rabu minggu lalu.

“Beliau ada hantar mesej pada beberapa orang yang dekat dengannya (di Bagan Serai). Beliau cuba beri perjelaskan sebab beliau mengambil tindakan (keluar parti) itu.

KAH KAH KAH...

woit... INI SATU LAGI MALAON.... kah kah kah..

kah kah kah... BARU SEDAR KENA TIPU... kah kah kah..

kah kah kah.... DAH DAPAT DUIT PENDAHULUAN... BARU SEDAR KENA TIPU ..kah kah kah..

kah kah kah... TAK KAN TAK TAHU ... MALAON DUA EKOR DI IPOH... SAMPAI SEKARANG MELANGOK TAK DAPAT DUIT YANG DIJANJIKAN....kah kah kah...

woit... SEKARANG MULA TAKUT KERANA SEMBAHYANG HAJAT NON STOP...kah kah kah

kah kah kah... PADAN MUKA ! ...kah kah kah..
TOLONG JANGAN KELENTONG MELAYUINI ORANG MELAYU ASLI YANG BUKAN ISLAM
MUFTI PENYATU MASYARAKAT MELAYU ISLAM – melayau

Mufti Perak, Harussani Zakaria berkata, tujuan beliau mengungkap kembali usahanya membantu menubuhkan kerajaan perpaduan di Perak adalah supaya tidak ada nada songsang dari mana-mana pihak yang menyatakan mufti tidak berperanan dalam menyatukan masyarakat Melayu Islam.

KAH KAH KAH..

woit...INI DIA AJEN GEROMBOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah... BILA PULAK ISLAM MAIN KITAB MELAYU...kah kah kah..

woit...ISLAM BUKAN HANYA UNTUK MELAYU...kah kah kah..

woit... LAGI PUN...BUKAN SEMUA MELAYU ITU ISLAM.... kah kah kah..

kah kah kah... ADA MELAYU KRISTIAN DI FILIPINA....kah kah kah...

kah kah kah...ADA MELAYU HINDU DI BALI...kah kah kah

kah kah kah... ADA MELAYU DALAM HUTAN NEGERI SEMBILAN YANG ANAMISMA...kah kah kah..

woit...JANGAN NAK TIPU MELAYU ...KATA SEMUA MELAYU INI ISLAM...kah kah kah