Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 25 April 2011

E-MAIL BODOH LAGI




E-MAIL UNTUK ORANG INI



E-MEL SATU MY MUDAH URUSAN RAKYAT : PAKAR – berita hairan

Penyediaan e-mel percuma di bawah konsep satu Malaysia kepada setiap rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas akan memberi pelbagai manfaat kepada rakyat, menurut pakar teknologi maklumat komunikasi maklumat (ICT).

Azli Paat, yang juga Pengarah Adavista Sdn Bhd, berkata e-mel rasmi yang penyertaannya secara sukarela itu dapat memudahkan semua pihak berurusan dengan semua sektor dan agensi kerajaan.

"Sepatutnya tidak harus timbul isu yang mengatakan usaha ini akan memudahkan kerajaan memantau e-mel rakyat atau memudahkan kerajaan menghantar e-mel terus ke akaun e-mel satu MY," katanya.
Beliau diminta mengulas pengumuman Najib Razak minggu lalu mengenai projek itu yang adalah inisiatif sektor swasta dan tidak membabitkan wang awam.

Inisiatif e-mel satu MY itu akan membolehkan komunikasi secara langsung dan selamat antara rakyat Malaysia dan kerajaan dan meningkatkan perkhidmatan penyampaian kerajaan kepada pengguna dan ahli perniagaan.

Azli berkata, dengan pelbagai penyedia perkhidmatan e-mel percuma seperti Yahoo!, Gmail, Hotmail dan lain-lain, rakyat kini boleh memilih e-mel satu MY untuk berurusan dengan sektor kerajaan.

"Apabila menggunakan e-mel satu MY, seperti dalam urusan cukai pendapatan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), pihak terbabit akan lebih senang untuk memberi maklum balas yang dikehendaki," katanya dengan mencadangkan e-mel itu tidak digunakan untuk kegunaan peribadi.

Tricubes Bhd akan mempelopori pelaburan RM50 juta itu yang juga termasuk pembangunan sebuah laman portal, sebuah pusat sehenti bagi perkhidmatan kerajaan, penyediaan khidmat tambah nilai seperti rangkaian sosial, semakan bil dalam talian dan pembayaran, sebagai tambahan kepada set peralatan pembangunan web untuk warga negara dan entiti perniagaan bagi membangunkan aplikasi secara kreatif.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. INI PAKAR APA?.... kah kah kah..

kah kah kah..PAKAR URUT BADAN KE?... kah kah kah..

kah kah kah…MALAON INI KAKI BODEK …. kah kah kah..

woit… APA KELEBIHAN GUNA E MAIL INI?.... kah kah kah…

kah kah kah… ADA HOT MAIL.. ADA YAHOO.. ADA G MAIL… NAK BUAT APA DENGAN SATU MY INI?.... kah jkah kah

kah kah kah… LEBIH SENANG UNTUK MAKLUM BALAS!!!…. kah kah kah..

kah kah kah..APA E –MAIL YANG ADA SEKARANG INI TAK SENANG UNTUK MAKLUMA BALAS?... kah kah kah,..

woit…. KALAU NAK BODEK… BODEK BETUL BETUL…. kah kah kah..

kah kah kah...KALAU NAK BODOH… BODOH BETUL BETUL… kah kah kah..

nota:
ini syarikat nak paksa gunakan email bodoh ini
ini mesti syarikat bumiputera melayu
kalau sayarikat bukan bumiputera melayu
mesti perniagaan tak perlu dana kderajaan
tak perlu kontrek kerajaan
tak perlu diancarkan oleh kerajaan

nota:
hanya orang bodoh sahaja
yang akan mengghunkan email bodoh ini
kah kah kah

nota:
melayubodoh @ bodoh.com

REMBAT TANAH ORANG MELAYU LAGI



KAMPONG WARISAN DIREMBAT




TEMPOH PAJAKAN HAMPIR TAMAT - meloya

KUALA LUMPUR 24 April - Kesemua baki 66 daripada 131 pemilik lot Kampung Melayu Kepong, Mukim Batu yang masih belum mengemukakan permohonan melanjutkan tempoh pajakan selama 99 tahun diingatkan agar segera berbuat demikian.

Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata, pemilik tanah terlibat tidak harus memandang ringan perkara ini kerana permohonan adalah diluluskan secara berkelompok selain boleh menikmati pelbagai insentif menarik termasuk pemberian diskaun bagi pembayaran premium yang ditawarkan Jawatankuasa Kerja Tanah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKTWPKL).

Katanya, secara keseluruhan daripada 131 lot tanah di kawasan ini hanya 65 lot sahaja iaitu 49.62 peratus telah memohon dan diberi kelulusan bagi melanjutkan tempoh pajakan.

"Purata baki tempoh pajakan pemilik tanah di kawasan ini adalah dalam lingkungan berbaki 18 tahun dan 24 tahun yang akan tamat tempoh pajak pada tahun 2029 dan tahun 2035.

NOTA:
pelik kenapa berita tentang tempat lain kita tak pernah dengar
yang kita dengar hanya tanah orang melayu dalam kuala lumpur saja

kita tak tahu macam mana YTL rembat tanah keretapi di sentul?
berapa tahun perjanjian pajak?

berapa tahun pajak kedai-kedai
yang berselirat di kuala lumpur ini

kenapa kita semua tak pernah dengar dan baca

hanya tanah sekangkang kera orang melayu sahaja
yang menjadi buah mulut

ada sesiapa pernah baca berapa lama pajakan kedai-kedai di bukit bintang?

kenapa hanya tanah orang melayu sahaja kena rembat?

tanah- tanah cukong lain kita tak pernah baca
apakah ini kerana lendir china doll semua
berjalan dengan senyap-senyap

NOTA:
disini jelas niat busuk geromboan nak rembat
tanah orang melayu – ini hanya permulaaan
tak percaya sila tunggu

NOTA:
malah di kampong banda dalam – di gombak
rancangan untuk merembat kampong kampong melayu sedang berjalan

sila ikuti perkembangan perjuangan warga banda dalam ini

TERUSKAN KEMPEN BOIKOT RESTORAN MAMAK KIMMA






INI UMNO CAWANGAN EEE
-(sila klik utk besar)


nota:
awas dan waspada
kumpulan ee ini selalu
menyamar sebgai melayau
dan kadangkala
menyamar sebagai islam

semuan dengan tujuan untuk
tipu mak cik dan pak cik felda!




INI ASAS KENAPA KITA WAJIB BOIKOT

KIMMA setia BN walaupun cuba disogok pembangkang - berita hairan

2011/04/18

BATU PAHAT:
Kongres India Muslim Malaysia (KIMMA) tetap setia bersama Barisan Nasional (BN) walaupun parti itu pernah ditawarkan wang berjuta ringgit, dijanjikan jawatan penting dalam kerajaan pembangkang serta pelbagai insentif dan projek jika menyertai pembangkang, kata Presidennya, Syed Ibrahim Kader.

Bagaimanapun, katanya, pelbagai tawaran lumayan berkenaan tidak mampu menggugat kesetiaan KIMMA terhadap BN kerana masyarakat India Muslim negara ini tidak sanggup menggadai maruah semata-mata mahu mengejar imbuhan, pangkat serta kesenangan sementara.

Malah katanya, seorang pemimpin pembangkang pernah menghubunginya secara peribadi dan menawarkan imbuhan sebanyak RM55 juta sekiranya beliau dan ahli KIMMA bersetuju untuk menyertai pakatan pembangkang.

“Dia (pemimpin pembangkang) telefon saya dan memberitahu... Datuk, saya akan beri RM5 juta sekiranya anda bersetuju sertai kami hari ini. Pagi esok saya akan masukkan lagi dalam akaun...jika selepas itu anda membawa bersama orang-orang anda (ahli KIMMA), saya akan masukkan RM50 juta lagi dalam akaun anda. Itu adalah janji dibuat pemimpin pembangkang berkenaan kepada saya beberapa tahun lalu.

“Malah, ketua KIMMA di negeri yang ditawan pembangkang iaitu Kelantan, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang turut ditawarkan pelbagai imbuhan termasuk projek dan jawatan penting dalam kerajaan negeri supaya menyertai mereka.

“Walaupun ahli KIMMA termasuk saya pernah dihujani tawaran lumayan supaya menyertai pembangkang, tetapi maruah masyarakat India Muslim negara ini bukan semurah itu... maruah kami bukan untuk dijual beli.

“KIMMA tidak akan terpedaya mahupun termakan pelbagai janji apatah lagi kami sudah menyokong BN mahupun UMNO sejak dulu lagi. Kami lebih mengenali dan tahu hati budi BN dan UMNO.

“Walaupun pernah berasa kecil hati kerana kesetiaan kami kurang mendapat tempat dan perhatian sebelum ini, namun di bawah pentadbiran Najib Razak dan Muhyiddin Yassin, suara KIMMA serta masyarakat India Muslim kini sudah mula didengari dan mendapat sokongan padu kerajaan,” katanya pada majlis ramah mesra bersama ahli Batu Pahat dan Muar, di sini, semalam.


SURAT SOKONGAN DARI PEMBACA:
penang pun same..ade kedai mamak yg teramat femes tp ada tangkai tergantung atas pintu..dan tandas amat kotoq...smpah dok berlunggok di tempat basuh pinggan..pinggan tu boleh tgk elok2 berdaki...eeeeeeeeeeee....kimmak betullll
Oleh chot penang pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/22

nak share.rasanya ramai pernah dengar nama "SUBAIDAH" kn?ada kat area Melaka + Penang kot. pernah ada sorang ustaz yang ada ilmu psl benda2 sihir@benda2 jin ni (kalau x silap ustaz haron din), nak masuk makan kat restaurant ni.tapi dia stop.dia nampak ada makhluk hitam besar, bertenggek kt bumbung. then, dia terus x masuk
Oleh amier pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/22

mmg x penah mkn dkt kedai mamak.. rela lapar dr mkn kat kdai dorg.. rela pegi tmpt mahal dr mkn kat c2.. da byk kali dgr sal kekotoran dorg nie.. tapi stil ramai yg suka lepak kat kdai dorg.. huuhuh
Oleh p[A]n[A]d[O]L pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Ada satu kedai mamak kt tempat india kt bukit sentosa kawasan kamalanathan , restoran tu nama salam sentosa .. Suatu hari tu aku minum time pepagi dlm kul 3 pagi punya la aku asyik menengok dia mengemop , sekali dia mop stall buat western .. Haha terus aku banned bancuh air kt umah lagi best..
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Yang ni pun saya dapat masa kempen dulu.. Untuk pengetahuan semua, beberapa bulan yang lalu saya juga terperasan ketika tengah makan di salah satu kedai MAMAK depan apartment tempat saya tinggal di PUTRA PERDANA PUCHONG .. Saya ternampak salah sorang pekerja dalam kedai mamak buat kerja2 kat dapur dan tiba2 keluar dukung anak ANJING lepas kat luar kedai then masuk ke dapur balik. Terus saya berhenti makan dan tanya pekerja tu.. You ISLAM? dengan takut2 dia jawab saya hindu tapi BOSS saya ISLAM. I suruh dia panggil BOSS dia and BOSS dia datang cakap "maaf". I cakap maaf kepala hotak you!!! I tanya dia you ISLAM??? dia cakap dia ya!. I bayar dan terus blah. Sejak hari tu aku dah tak jejak lagi ke kedai MAMAK! yang aku marah sangat kat kedai tu ada frame Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar-besar. . Baru aku perasan tak semua MAMAK tu ISLAM, RAMAI PEKERJA HINDU dan tak semestinya ada "Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD" besar -besar tu HALAL .. dan RAMAI yang ISLAM selamber je makan... So yang tak perasan lagi berhati2 !!!... Rosmi Subject: AWAS DAN BERHATI-HATI KALU NAK MAKAN DI KEDAI MAMAK...!!!! ! Restoran Mamak DI ALOR SETAR Di suatu ketika dahulu...... ... kami ada membuat satu program di salah satu hotel di tengah bandaraya Alor Star. Kami menjemput seorang ustaz dari Majlis Agama untuk membacakan do'a pembuka tirai. Kebetulan ustaz itu diberikan kerusi sebelah dengan saya dan kami pun berbual2. Ustaz itu meminta saya menyampaikan kepada kawan2 muslim dan muslimat akan satu perkara yang menghantui hati dan perasaannya, iaitu pihak Majlis Agama telah menjalankan siasatan dan serbuan dan mendapati bahawa SEMUA KEDAI2 MAMAK DI ALOR STAR DAN SEKITARNYA ADALAH 'CONFIRM' HARAM DIMAKAN kerana TAUKE2 CINA ADALAH PEMBEKAL AYAM kepada restoran2 mamak tersebut! Terkejut! Saya bertanyakan kepada ustaz itu...mengapakah perkara ini, dgn kuasa yang ada pada Majlis Agama, tidak disebarkan kepada umum? Jawapan ustaz,...... ... Dan mamak2 tu pulak telah mengikat kontrak bekal ayam dengan tauke2 cina dan sekiranya Majlis Agama membuat tindakan drastik dan kontrak bekal ayam terjejas maka tauke2 akan saman mamak2 dan mamak2 akan saman Majlis Agama....." Permintaan ustaz," Tolonglah anta sebarkan kepada kawan2! Itu sahaja yang ana mampu"
Oleh Anak Sungai Derhaka pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Bro TT, Aku dah ajak penjenguk blog kau baca Sejarah Melayu! Kaji dan teliti kelaku golongan celaka ni! Bagus lah kau dah sempat ingat sastera sejarah kita yg masih relevan untuk pedoman khalayak hari ini! Terima kasih pada Tun Seri Lanang atas kebijaksanaannya. Golongan tahi Adam ni memang pengotor, cuba kalian tengok dia guna kas kas sejenis dadah dari pokok popi sebagai penyedap dan ubat ketagih orang Melayu melantak nasi kandar! Kau tengok mana ramai orang Cina atau orang India atau orang Melayu yg mentakedarah kedai mamak?Terus boikot kedai mamak! Bukan kedai saja, tapi juga jangan jadikan golongan ini isteri,suami, menantu, memtua atau besan! Jangan bagi golongan ini mengembangkan populasinya melalui kahwin campur! Cukuplah orang Melayu sekali saja di perintah oleh golongan eee yg DNA nya berasal Kerala
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Salam Tuan.. Yang ni saya dapat masa kempen Boikot Kedai Nasi Kandar di Penang dulu... Ini satu lagi kisah benar pasal mamak ni. Ianya berlaku di PRESINT 9 , PUTRAJAYA dekat Avon . Seorang makcik ni lalu belakang kedai mamak ni. Dia nampak mamak ni na la punye tengah menguli tepung. Kalau uli dengan tangan takpe jugak. Ini dia uli dengan KAKI!!. Eeee uwekkks. Kedai mamak kat situ ada 2. Satu pekerja2 dia pakai apron merah, satu kedai lagi apron putih . Yang makcik tu nampak ialah di kedai pekerja2 yang pakai apron putih Secara keseluruhannya bolehlah dikatakan kebanyakan mamak ni pengotor.. So sendiri mahu ingatlah ye¡K.Seelok-eloknya elaklah makan di kedai yang diragui kehalalannya. Banyak lagi kedai melayu. Kedai melayu pun ada jugak jual roti canai dan teh tarik.
Oleh Anak Sungai Derhaka pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

woii...tengok DIA TEBAR ROTI CANAI PELUH MASUK, TENGOK KUKU JARI2 TGN MAK OOII BERDAKI TU YANG NAMPAK YANG TAK MASA DIA ULI TEPUNG DLL YEAAAKK TAK TAU LAH...KARI DIA DAH LAMA TU DARI ZAMAN TUK NENEK SIMPAN BAGI KITA MAKAN PAS TU RENDAM SELUAR DALAM DALAM KARI TU,(SILA SEBARKAN KEPADA SEMUA ORANG BANDAR, KAMPUNG TERMASUK UMNO)
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Aku pun nak share skit pengalaman aku dengan mamak ni, satu hari tu aku bagi salam nak order roti canai, yang mencanai tu tak nak jawab sebab dia kata dia bukan islam dan aku tanyer siapa yang uli tepung tu,yang uli tepung tu orang islam, ada pulak macamtu boleh pas2....dalm kes lain mamak ni memang pengotor bila dia buat roti telor pagi2 dia angkat telor dalam tray telor dan terus ambil telor tu buat roti canai dan aku nampak sendiri ada taik ayam skit2 kat telur mamak tu terus pecahkan telur tu masuk dalam roti yang dia canai.. eee geli tul.. sampai sekarang aku tak singgah kedai mamak.. ee pengotor tul. boikot kimma mamak ni k !!
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

salam semua. satu benda yg takde org tulis. skrg ni trend di restoran mamak ada melayu tumpang meniaga buka kedai nasi. apasal tak da org point benda ni, pasal kita pergi ke restoran mamak tapi mkn makanan melayu. aku tengok tak adalah kotor mana pun gerai2 yg tumpang tepi restoran mamak tu. entahlah. point tt yg asal lawan sapa kimma sokong bee end itu aku tahu dan sokong tapi kalau kata semua restoran mamak kotor itu sudah menyamakan semua. aku tak da apa2 pun kepentingan,cuma aku rasa restoran apa bangsa pun ada yg kotor, ada yg bersih. itu lumrah. kalau nampak yg kotor, jgn masuk.habis cerita. tt, utk lebih adil,kalau kau pergi lepak kat apek petaling street tu, kau ada pergi survey kat dapur dia ke? ada bersih ka..
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

korang ingat mamak kimmak uli tepung wat roti canai pkai mesin ke?..cer tgk kat dapur diorang, mesti ade besen2 besar utk uli/gaul tepung, tp diorang bkn pkai mesin bai, gune KAKI je!!!kahkahakahakah.. bangge bdak2 mlayu mkn roti canai dr air kaki mamak kimmak..wei, diorang ni kat india dlu xde mase nk blajar bab2 kulinari masakan ni, yg penting bnda alah tu siap, dah brsedia utk dijual..pastu korang pekena air kaki mamak kimmak ni biji mata terjegil 3,4 pagi bole lyan bola,kahkahkahakah!!! lagi satu,kari n sambal yg biasenye dihidangkn skali ngan roti cnai tu, jgn harap dpt yg fresh masak, slagi mane x abis jual,slagi mane bdak2 mlayu x abis membeli,slagi tu die akan jual hatta rase kari/sambal tu dah brtukar jd masam smpai kuah dal ngan kari ngan smbal same je rase die ,MASAM!!!kahkhakahakah!!! ingat yg wat kecoh2, siap wat demo, htr memo la kat komtar thun lepas,sape yg trlibat?..sume tu didalangi oleh geng2 mamak yg mngaku melayu,mcm sial!!!prangai diorang mmg busuk mcm peluh Lihat lagi...
Oleh suke apam pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

dari semua surat yang diterima jelas menunjukkan: - hampir semua china doll adalah bersih dan selamat dijilat - hampir semua pelacur menyamar sebagai pelancung saheh - hampir semua menggunakan pasport untuk tipu melayu - ada pusat yang dimiliki oleh melayu dan pekerjanya melayu...garing dan ranggup! - ada pusat yang dimiliki oleh cina yang pekerjanya china doll, - ada juga pekerja pinoy, bakso, tom yam dan CKT. nota: melayu cakap pasal halal haram tang makan memanglah cekap, tapi.. tang jilat pussy dan kulum dick, tang main ekor, tang rogol anak sendiri, tang langgan aromaterapi dan SPA...ini baru sikit bro.. semuanya halalan toyiba....sedap kan? muahahahhahahhaha
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Assalamualaikum, nak tambah lagi cerita pasal mamak tongkang ni...pengalaman saya sewaktu hadir dibeberapa restoran mamak dekat Malaysia ni...(ini bukan cerita rekaan ye...tapi kisah benar) 1. Sewaktu saya menjalankan tugas di Port Dickson suatu ketika dahulu..waktu tu masih terlalu pagi..lingkungan jam 5 pagi..saya dan kawan saya bercadang untuk sarapan pagi disebuah restoran mamak ditengah-tengah bandar Port Dickson berhampiran dengan pejabat Imigresen atau Kastam, nama restoran tidak ingat sebab saya bukan orang tempatan Port Dickson. Oleh kerana terlalu awal dan restoran tersebut baru saja dibuka, saya bercadang untuk ketandas restoran tersebut untuk mencuci muka dsb (malahan itu juga petua yg saya amalkan sekiranya ingin tahu tahap kebersihan sesuatu restoran itu dengan melihat keadaan dapur dan tandasnya..kalau bersih dapur dan tandasnya maka bersihlah perkhidmatannya. Sewaktu saya masuk saja dikawasan dapurnya..huh seorang perempuan berbangsa India (berpakaian sari dan ada tanda didahi)sedang bergelumang dengan bahan-bahan makanan dilantai dapur yang akan dihidangkan nanti..huh hati saya berdetik...dan apabila saya ketandasnya...huh...mual dan jijik dengan baunya..terus hilang selera saya...dan saya cuma sekadar mencuci muka dan terus beredar kearah kawan saya dan terus memberitahu kawan saya akan keadaan tersebut. Kami kemudiannya membatalkan tempahan sarapan pagi kami... 2) Kawan sepejabat saya sering mengunjungi kedai mamak terkenal di Kuala Lumpur satu ketika dahulu...Doraisamy. yang terkenal dengan hidangan Sup..diringkaskan ceritanya. Sewaktu kawan saya menempah Sup..dia terlihat sewaktu mamak tersebut menyeduk sup panas dari periuk besarnya...kain lap meja yang dipegangnya terjatuh kedalam periuk sup tersebut...dengan pantasnya mamak itu terus menceduk kain lap yg jatuh itu keluar dari periuk sup dan juga menghidang sup dalam mangkuk seperti tiada apa-apa yang berlaku...kawan saya itu terus beredar dan tidak mahu lagi makan di kedai mamak...
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Hati-hati Abang Isham. Saya takut nanti kena Mamak pukul bila lalu dekat kedai Mamak. Kempen ini tak ada gunanya kerana orang Melayu akan tetap makan di Kedai Mamak yang kotor. Asalkan ada ayat-ayat dalam bahasa Arab di kedai Mamak dan tukang masaknya diimport dari Bangladesh sudah cukup bagi orang Melayu. Manakala restoran Cina yang jauh lebih bersih yang tidak jual babi akan distiharkan haram oleh Mufti Perak Tan Shree Harussani kerana tiada sijil halal dan tukang masaknya berbangsa Cina. Nampaknya sijil halal ini adalah satu scam Mamak Jais untuk cari untung daripada tuanpunya restoran. Pada zaman P. Ramlee dulu mana ada sijil halal haram? Zaman Nabi dulu pun tak ada keluar sijil halal. Disebabkan oleh sijil halal ini, orang Melayu lebih sanggup makan di kedai kedai kotor Mamak yang ada sijil halal daripada makan kat kedai Cina yang tak jual babi.
Oleh Razak Seri Paduka Baginda pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Ini citer dari abang Yong kat kampung. Sorang ulama terkenal telah dibawa untuk makan oleh pengikut2nya kesebuah kedai mamak terkenal di sebuah pekan kecil. Ulama tersebut nak pergi toilet dulu, katanya. Entah macam mana dia termasuk salah bilik. Alangkah terkejutnya ulama ni apabila dalam bilik itu dia nampak beberapa ekor jin sedang kencing ke atas makanan yang bakal dihidangkan. Ulama tersebut terus ajak pengikut2nya keluar. Dalam perjalanan baru dia citer apa yang dia nampak. Rupanya kedai mamak ni menggunakan khidmat “pelaris” dari jin. Ulama ni masih hidup lagi. Kedai mamak tu masih beroperasi, tapi pelanggan dah berkurang sebab citer ulama nampak jin kencing ni dah tersebar di pekan kecil tu. Terpulang korang nak percaya atau tidak citer abang Yong ni. Tapi kedai mamak memang kurang dari segi kebersihan.
Oleh Yong pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

fakta kedai mamak... 1. 100% pekerja bukan rakyat malaysia 2. banyak yg gantung/guna tulisan jawi... 3. Pengotor 4. Kuah kari/dal kenapa ada rasa masam? 5. Harga x penah standart baik minuman/makanan 6. Ada cukai yang dikenakan 7. Minuman terlalu tinggi dok aircond pun kena kira dan berbeza harga 8. Minum milo o pun harga 1.60 kalau minta kurang manis/pekat lagi la untung 20 ke 30 kali ganda 9. Sotong sekilo 16 ringit tapi makan nasi biasa 3 ekor sotong dah RM 19.00 belum campur air??? 10. Bermaharajalela letak tempat parking atau ruang jalan kaki kerusi meja
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

salam nak cita sket pasal sedara saya ni. dia ada penyakit misteri kalau masuk kedai yang guna sihir dia mesti muntah. So ceritanya selepas makan kat kedai nasi kandar kayu. Terus sakit perut...lepas tu muntah. Dah dua kali. Dia bukan tok bomoh atau ustazah. Tapi boleh tengok benda-benda(Bukan selalu). Kadang2 je dia nampak. So dalam kedai kayu tu dia nampak monyet dan anjing hitam kat area dapur . Kitaorang dah lama tak makan kedai mamak. nak percaya pun tak pa, tak percaya pun tak pa. Tapi ni cerita benar. Oleh Tanpa Nama pada TERUSKAN KEMPEN ANTI RESTORAN KIMMA pada 11/04/20 _________________________________ Setuju dgn komen di atas.. Pesakit Gangguan Sihir kadang2 boleh nampak bende2 ni... Di restoran mamak @ bukit jelutong, pesakit ni x selesa bile masuk. pastu, dgn Izin Allah, dia nampak Jin2 kat dlm kedai mamak tu, penuh... Semua jenis yg mcm belon2 bulat. ada yang terlentang, ada yang mencangkung, ada yg baring... Kebanyakan Jin2 ni tgh perhatikan pesakit ni sbb JIn2 ni tau pesakit ni ada masalah gangguan sihir.
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

alamak.. itu kedai kapla batas (depan tnb/pej pos kan) laki aku suka makan klu hari aku x masak...kena habaq kat dia ni...hehe
Oleh Lovelygirl pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Aku nk cite jugak la..kes ni berlaku kat kedai mamak kat N9. Mase tu aku teringin sangat makan beriani, orderla beriani dgn laki aku, then aku order ais, laki aku teh tarik. Aku duduk ngadap pembancuh air. Aku tgk, mamak yg bancuh air tu buat 2 kerja, bancuh air n basuh cawan skali. Punyala laju dia buat kerja, aku peratikanla..dia pegang gelas tgn kiri n kanan, 8 bijik, 4 kiri, 4 kanan. Masuk dlm sinki. Amik sebijik, berus guna berus mcm berus jamban. then, masuk sinki balik. pastu angkat kelapan2 gelas n terus susun atas rak. sebijik je diberus, tu pon mcm berus jamban, then yg lain cecah air je. lepas ari tu, aku terus tak mkn kedai mamak dah..laki aku hampir muntah..bluewekk..ciss!! anti mamak!
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Mamak ada 4 jenis: 1. MAMAK TONGKANG - Pantang tengok longkang, mesti nak kencing berdiri tepi longkang. 2. MAMAK BELIT - Pantang nampak projek dan duit, mesti belit kiri kanan. Maruah tolak tepi janji masuk. 3. MAMAK MADU - Pantang tengok perempuan cantik, mesti nak ngap. 4. MAMAK AMNO - 24 jam mengaku Melayu...kah kah kah..kah kah
Oleh Anti TELAN pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

KEMPEN KETUK SATU MAMAK



kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

ketawalah kamu sebelum
kamu di tipu oleh saekor mamak
kah kah kah


HIDUP TERSEKSA SEPANJANG MASA



BEKAL NASI LEMAK









nota:
hasilnya ialah:
fat lady of malaysia
kah kah kah






SATU PERCUBAAN GIGIH





nota:
jangan ingat bik mama tak usaha
tapi apakan daya badan terus membadak
kah kah kah







OBESITI : JANGAN HANYA KAIT NASI LEMAK
- meloya

Masalah obesiti dalam kalangan murid sekolah tidak seharusnya dikaitkan dengan pengambilan nasi lemak di kantin sekolah semata-mata kerana terdapat pelbagai faktor lain turut menyumbang kepada masalah tersebut.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Ahmad Puad Zarkashi berkata, pengambilan makanan segera seperti piza, burger dan sebagainya di luar sesi persekolahan dan di rumah turut menjadi antara punca kegemukan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH




woit..INI BETUL … OBESITI INI SATU PENYEKSAAAN…. kah kah kah..

kah kah kah…NAK TAHU TENTANG SEKSA OBESITI SILA TANYA MAT MONGOL… kah kah kah…

kah kah kah…BERAPA TERSEKSANYA HIDUP … DENGAN OBESITI…. kah kah kah…

kah kah kah…SIANG MALAM KHAYALKAN YANG SLIM DAN CUN…. kah kah kah..

kah kah kah…BERKHAYALKAN YANG CUN MACAM ALTANTUYA DAN ZIANA ZAIN…. kah kah kah..

kah kah kah… PUSING PUSING… ADA ANAK BADAK SEBELAH BANTAL…. kah kah kah…

kah kah kah…TIGA BULAN STIM… NGANG TAK NGANG… kah kah kah

nota:
malaon ini jamin tak akan jadi calon lagi
ini betul betul perli bik mama
yang berat dan gedebab kah kah kah



FESTIVAL BUKU ANTARABANGSA - PWTC





DI FESTIVAL BUKU




nota:
buku : tertangkapnya saekor toyo - kini
dalam pasaran - sila lawati kedai
GERAK BUDAYA di - festival buku antarabangsa
di banguanan PWTC yang bermula:
pada 21 April hingga 1 Mei ini.

untuk masa ini buku ini hanya boleh
didapati di festival ini

pada hujung minggu ini tt akan
berada di sana untuk menandatangani buku
ini - sila ikuti pengumuman di dalam tukartiub.

iqrak-lah!


untuk maklumat sila hubungi:
pak chong: 016-37-97 - 231

KETUANAN MELAYU BERSEDIA UNTUK JADI BARUA



BARUA PUN BARUALAH



nota:
sedap jadi barua ini
amoi dapat
tidoo ketat
duit dapat
kalau datuk lagi naik pangkat
kah kah kah



MCA MINTA PULAU UTUSAN, APA KATA PEMUDA UMNO – harakah daily

Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) mencabar Pergerakan Pemuda Umno untuk menyatakan pendirian terhadap gesaan Timbalan ketua publisiti MCA, Loh Seng Kok agar akhbar lidah rasmi Umno, Utusan Malaysia dipulaukan oleh rakyat Malaysia.

Gesaan ini dilaporkan oleh laman web berita dalam talian Malaysiakini pada 23 April 2011.

Ini ekoran rencana yang ditulis oleh Penolong Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Zaini Hassan minggu lepas yang mencadangkan agar digerakkan kempen ‘1Melayu, 1Bumi’.



PERKASA SIFAR GESAAN BOIKOT UTUSAN SEBAGAI SUARA SUMBANG – berits hairan

Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA) Perak hari menyifatkan gesaan beberapa pemimpin MCA supaya memboikot akhbar Utusan Malaysia sebagai suara daripada golongan yang terdesak mencari sokongan.

Yang Dipertua PERKASA Perak, Ahmad Zaini berkata kumpulan yang hebat menghentam akhbar tersebut adalah kalangan pemimpin yang tidak lagi diterima di kalangan orang Cina sendiri.

"Mereka kini cuba mencari pelbagai cara termasuk memainkan isu sensitif tanpa mempedulikan semangat setiakawan dalam Barisan Nasional (BN) bagi tujuan menarik semula sokongan di kalangan orang Cina...tidak perlu layan desakan tersebut, sedangkan mereka sendiri sudah tidak laku lagi di mata kaum mereka sendiri," katanya di sini.

Beliau mengulas gesaan MCA supaya rakyat memulaukan akhbar Utusan Malaysia kerana mecadangkan gerakan "1Melayu, 1Bumi" yang dianggap oleh parti itu adalah untuk menghalalkan diskriminasi kaum.

Timbalan ketua publisiti MCA, Loh Seng Kok, berkata konsep 1Melayu, 1Bumi yang diilhamkan oleh akhbar itu bertujuan menghukum masyarakat Cina kerana melaksanakan hak demokrasi mereka membuat pilihan semasa pilihan raya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

kah kah kah… KETUANAN MELAYU SUDAH GADOH DENGAN KETUANAN CUKONG…. kah kah kah..

kah kah kah…INI SUASANA POLITIK YANG TERBAIK…. kah kah kah…

kah kah kah… MAT MONGOL SUDAH KELAM BIN KABUT… kah kah kah…

kah kah kah… SOKONG CUKONG… MELAYU LARI…. kah kah kah…

kah kah kah… SOKONG MELOYA… CUKONG LARI…. kah kah kah…

kah kah kah…TAK SOKONG CUKONG… TAK DAPAT CHINA DOLL…. kah kah kah…

woit… PUKASAM INI BETUL BETUL POTONG STIM…. kah kah kah…

kah kah kah…BIKIN MAT MONGOL SUSAH… kah kah kah…

kah kah kah…PUKASAM INI PATUT TOLONG PERTAHANKAN MAT MONGOL…. kah kah kah…

kah kah kah…SEKARANG KIT SIANG BERANI PANGGIL MAT MONGOL INI MAT DAYUS… kah kah kah…

kah kah kah… LIM KIT SIANG SUDAH PECAH RASHIA …kah kah kah..

kah kah kah…. MAT MONGOL DAYUS KERANA KENA NASI KONG KANG… kah kah kah….

PELIK AMAT PELIK TETAPI BENAR




GERAKAN BAWAH TANAH DI IPOH






TIADA PERCANGGAHAN MENGENAI POCO-POCO :MUFTI KELANTAN - meloya

Tiada percanggahan fatwa antara Muzakarah Jawatankuasa Majlis Fatwa Kebangsaan yang membolehkan tarian poco-poco dengan Mufti Perak, Harussani Zakaria yang mengharamkan tarian itu, kata Mufti Kelantan, Mohamad Shukri Mohamad.

Beliau berkata, umat Islam harus melihat kedua-dua keputusan itu dari skop yang lebih luas dan menyeluruh sebelum memberi pandangan masing-masing.

"Saya tidak nampak ia wujud percanggahan pendapat berhubung isu itu jika penilaian dibuat secara menyeluruh dan mendalam dari sudut kepentingan kepada pengamal-pengamal senaman itu,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH”
KAH KAH KAH


kah kah kah…INI YANG BEST DARI ORANG AGAMA…. kah kah kah..

kah kah kah... SATU MAKAN LIMAU... SATU MAKAN DURIAN.... kah kah kah...

kah kah kah... DUA DUA PUN SAMA....kah kah kah

kah kah kah…. SATU KATA HARAM… YANG SATU KATA TAK HARAM…. kah kah kah…

kah kah kah..BUNTANG BUNTANG KATA TAK ADA PERCANGAHAN … kah kah kah..

kah kah kah… AKHIRNYA TERPULANG PADA DIRI SENDIRU UNTUK BUAT HITUNGAN… kah kah kah..

jkah kah kah…JANGAN MALAS MEMBACA… ASIK NAK DENGAR PENDAPAT ORANG…kah kah kah….

lkah kajh kah… BUKU ADA… BACA…. KITAB ADA…. BACA…. kah kah kah..

kah kah kah..WAL JANGAN JADI WAL MALAS…. kah kah kah...

MAT MONGOL JADI MAT DAYUS




MAT DAYUS







FIASCO: SATU MELAYU BUKTIKAN NAJIB SATU LAGI PAK LAH
- mkini

Pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang berkata reaksi yang diambil oleh Najib Razak berhubung cadangan Utusan Malaysia agar konsep “1Melayu, 1Bumi” diutamakan membuktikan beliau tidak lagi mempunyai kuasa dalam partinya sendiri.

Malah kata Lim, Najib boleh diibaratkan sebagai 'pak turut' yang menjejaki langkah presiden Umno sebelum ini, Abdullah Badawi.

“Soalan yang diingin diketahui ramai sekarang ialah sama ada Najib Razak telah menjadi seorang lagi Pak Lah (Abdullah), perdana menteri kelima yang tidak mengendalikan Umno meskipun beliau adalah Presiden Umno sehingga menyaksikan beliau dipaksa bersara sebagai ketua Umno dan perdana menteri,” kata Lim dalam satu kenyataan media hari ini.

“Jawapan semakin diperlukan selepas pendirian Najib yang langsung tidak boleh diterima berhubung cadangan 1Melayu, 1Bumi oleh Utusan,” kata Lim.

Beliau juga membidas perdana menteri yang memberikan alasan dayus bahawa kenyataan rasis yang disiarkan akhbar milik Umno itu adalah pendapat peribadi penulisnya.

Semalam, Najib berkata gerakan '1Melayu, 1Bumi' yang disaran Utusan Malaysia bukan pandangan kerajaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MALUNYA MUKA … KENA PANGGIL OLEH CHINA JANTAN DAYUS… kah kah kah..

kah kah kah…DAYUS INI ERTINYA KOTE TAK KERAS…. kah kah kah..

kah kah kah…HEBAT LIM KIT SIANG INI…kah kah kah..

kah kah kah… MEMANG BETUL PUN TAPI KIT SIANG WAJIB FAHAM…. kah kah kah…

kah kah kah…MAT MONGOL INI HANYA SEORANG ISTERI…. kah kah kah..

kah kah kah …ISTERI YANG TAKUTKAN SUAMI YANG BERBADAN BESAR…. kah kah kah…

kah kah kah…ITU PASAL KITA SIANG PANGGIL MAT MONGOL DAYUS… kah kah kah

woit…MANA NGO MELAYU… MANA PUKISAM… MANA PUKIPM… MANA PUKIDA… kah kah kah…

kah kah kah….PEMIMPIM MELAYU KENA PANGGIL DAYUS… SENYAP SAJE…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK KAN NAK TUNJUK SOLIDARITI… SAMA SAMA DAYUS….. kah kah kah…