.

Khamis, 29 Januari 2009

SOGOK RM500 UNTUK DAPAT PENCALONAN – berita hairan


SEREMBAN: Mahkamah Sesyen di sini, semalam, diberitahu bekas Naib Ketua Umno bahagian Seremban, Mohd Nor Awang, 48, ditahan selepas menyerahkan wang tunai RM500 kepada seorang Ketua Umno cawangan sebagai dorongan untuk mencalonkannya bertanding jawatan ketua bahagian itu, tahun lalu.


kah kah kah…..HORMAT SIKIT KEPADA WARGA N9…. 300 RINNGIT TAK MAIN…CIPUT…..kah kah kah…

woit…. MELAKA DENGAN PAHANG …. 300 RINGGIT…. COTOHILAH WARGA N9….. kah kah kah…

kah kah kah….. HINGGA KE HARI INI REKOD DI PEGANG OLEH N9…. kah kah kah…

woit…. tak ada berita dari selangor… wilayah…. kah kah kah…. tak pertandingan ke?...kah kah kahPOLITIK WANG : UMNO DISARAN MANSUH SEMUA SAYAP PARTI -mStar


KUALA LUMPUR: Umno disaran supaya memansuhkan semua sayap partinya bagi memastikan gejala rasuah politik dapat dihapuskan dengan lebih berkesan.

Pengerusi Lembaga Disiplin Umno, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail berkata langkah penstrukturan semula parti itu penting kerana pengurangan sayap parti akan mengurangkan proses pemilihan bagi membendung gejala politik wang.

"Lagi banyak pemilihan, lagi banyak berlakunya masalah politik wang.

"Saya fikir perlukah ada Puteri dan Putera kerana lagi ada Puteri dan Putera banyak lagi main (guna) duit.

"Saya juga memikirkan barangkali Pemuda dan Wanita juga perlu dipertimbangkan kerana di England rasanya tidak ada pertubuhan wanita baik dalam parti Konservatif mahupun Parti Buruh," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Umno di sini hari ini.

Beliau turut mengakui gejala politik wang turut berlaku dalam pemilihan peringkat Puteri dan Putera Umno namun hingga kini masih belum ada pihak yang tampil membuat aduan secara rasmi.


kah kah kah…. CANTIK… CUN…. BETUL…. SEMUA SOKONG…. kah kah kah..

kah kah kah…. IDEA PALING CEMERLANG…HEBAT… DALAM 100 TAHUN IDEA INI HANYA DATANG SEKALI…..kah kah kah

woit….SYAP INI SAJE KE YANG RASUAH NI?.... kah kah kah…

woit… CAM NA DENGAN YANG BUKAN SAYAP…. kah kah kah..cam na yang tak ada sayap... kah kah kah

kah kah kah….BUBAR SEMUA SEKALI …. kah kah kah… BARU RASUAH SELESAI…kah kah kahLEBIH 10,000 RAKYAT HILANG KERJA SEJAK 1 JANUARI - mStar


KUALA LUMPUR:Lebih 10,000 rakyat Malaysia kehilangan pekerjaan sejak 1 Jan tahun ini, kata Pengarah Eksekutif Persekutuan Majikan-majikan Malaysia (MEF) Shamsuddin Bardan hari ini.

Bercakap kepada Bernama, beliau berkata lebih banyak pekerja dijangka hilang pekerjaan dalam tempoh terdekat apabila semakin banyak syarikat, terutama yang bergiat dalam sektor pembuatan, menghadapi masalah untuk terus beroperasi.

Sejajar dengan itu, beliau merayu kepada kerajaan supaya menyalurkan dengan segera peruntukan melalui pakej rangsangan ekonomi kedua bagi membolehkan syarikat mengetahui dengan jelas kedudukan masing-masing.woit….TOLONG JANGAN BUAT FITNAH …. INI BOHONG… kah kah kah..

woit…. jangan buat berita palsu…. kah kah kah…

woit… SUDAH LUPA KE….. WE HAVE NO ECONOMIC PERBLEMS…. kah kah kah…

kah kah kah… OUR FUNDUMENTALS IS STRONG… kah kah kah..

woit.... tolong ingatkan siapa cakap macam ni..... kah kah kahDIPECAT SELEPAS MUNCUL DI KEMPEN ANWAR – mKini


Bekas imam Masjid Wilayah Persekutuan - mendakwa diarah menjadi saksi sumpah laknat seorang pemuda yang menuduh diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim - dipecat daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Ramlang Porigi, yang ditukar serta-merta ke jabatan tersebut September lalu tidak lama selepas berucap dalam satu kempen politik ketika pilihanraya kecil Permatang Pauh, mendapat surat pemecatan itu minggu lalu.


kah kah kah…. KALAU SAKSI SUDAH CELAH APA JADI DENGA KES?.....kah kah kah…

woit….. sumpah tu okay ke?..... kah kah kah….

woit….pelik…. sekarang imam pun dah jadi pegawai kerajaan….. kah kah kah…

kah kah kah….. imam pun dah jadi makan gaji…. kah kah kah….

woit….abis semua…..tak ada lagi imamn yang dipilih oleh penduduk mukim…. kah kah kah