.

Ahad, 22 Februari 2009

SENJATA MAKAN DIRI – MB NIZAR - Mkini


Gabungan Pakatan Rakyat di Perak hanya menggunakan kuasa speaker Dewan Undangan Negeri untuk menggantung Menteri Besar baru, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir dan anggota exconya.

Menteri Besar Pakatan, Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin menegaskan demikian dalam ucapan malam tadi di Felcra Serigala di Slim River yang dihadiri kira-kira 1,000 orang, dan berhujah bahawa Pakatan kini telah melumpuhkan BN kerana gabungan itu menguasai 28 kerusi, berbanding 21 kerusi BN selepas penggantungan tersebut.

"Hari ini, kalau kami nak gulingkan kerajaan baru pun sudah boleh...tetapi kita ini ikut undang-undang dan peraturan. Bukan macam mereka merampas dengan cara penuh jijik.

"Mereka lupa, kuasa besar dan tinggi yang BN pernah berikan kepada Speaker 50 tahun dahululah kita guna balik ikut peraturannya," kata Nizar.


kah kah kah…. KUASA TUAN SPEAKER DALALM PERLEMBAGAAN INI YANG BUAT GEROMBOLAN SENDIRI…. kah kah kah…

kah kah kah…. 50 TAHUN KEMUDIAN…. DIA MAKAN TUAN …. kah kah kah..

woit… PERGI LONDON CARI QC TU PAKAI DUIT SIAPA ?.... kah kah kah

kah kah kah… LEMBU LEMBU MAT EZAM YANG TAK BERGERAK GERAK TAK TANYA?.... kah kah kah…

woit…. MALAYSIAN AGENCY FOR CARS AND COWS…. TAK SIASAT KE ?… Opsss… NI BUKAN NAIK KERETA ATAU NAIK LEMBU… NI NAIK KAPAL TERBANG…. MAAF … DI LUAR BIDANG KERJA ….kah kah kahJAMES JAMIN DAN CLINT KAYU TIMUR


MANHUNT FOR DETAINEE FACING DEATH PENALTY - MKiniMalaysian police have launched a manhunt for a Singaporean detainee facing the death sentence, who escaped from custody in handcuffs while being escorted to court.

The New Straits Times said the Singaporean man was being taken to a court lock-up in a police vehicle with two other detainees on Friday, when he shoved an officer out of the car and escaped.

The remaining officer could not give chase as he had to guard the other detainees.

A two-hour search at the scene, involving two police dogs, proved fruitless.

Khalid Abu Bakar, police chief of central Selangor state, told the daily that an investigation would be conducted into how the man managed to escape.

"The two policemen are also being investigated as certain procedures were not followed," he said.

The Singaporean, who was not named in the report, was arrested several years ago and charged with drug trafficking, which carries the death penalty.-
AFP


PELIK .... MACAM CERITA JAMES BOND DAN CLINT EASTWOOD.... TETAPI BENAR... TAMBAH PELIK SIAPA MAMAT SINGAPURA INI ?...
ZAMBRY : SAYA DILANTIK OLEH SULTAN –mStar
Dr. Zambry Abdul Kadir hari ini sekali lagi menjelaskan bahawa kedudukan beliau sebagai ketua kerajaan negeri Perak adalah jelas tetapi telah cuba diberi tanggapan yang sebaliknya oleh pihak tertentu.

"Saya Menteri Besar yang dilantik oleh Sultan Perak, ini proses yang jelas tetapi ada yang putar belitkan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Membina Negara Bangsa peringkat negeri di sini hari ini.kah kah kah…. kah kah kah…. DILANTIK OLEH SIAPA ?.... kah kah kah

woit…. MENTERI BESAR JADI BESAR JIKA DIA DI LANTIK OLEH RAKYAT….kah kah kah…

woit… KALAU TIDAK BUKAN MENTERI BESAR…kah kah kah…

kah kah kah…. MUNKEE NI BUKAN DI LANTIK OLEH RAJA….kah kah kah…

woit…. MUNKEE NI DILANTIK OLEH AGUNG…. kah kah kah…

woit… BERAPA BEG AGUNG LANTIK MUNKEE NI ?.... kah kah kahRAFIDAH KALAH MENANG KETENTUAN ALLAH -Mkini


Ketua Pergerakan Wanita Umno Tan Sri Rafidah Aziz berkata tidak menjadi masalah baginya jika kalah kepada Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dalam pemilihan Umno bulan depan.

"Bagi saya individu tidak penting, parti lebih mustahak. Kalau kalah tidak menjadi kudis bagi saya. Ini lumrah dalam politik."

"Berjaya atau tidak, Allah yang menentukan takdir saya. Bila dah menang, kerja tentulah banyak," katanya kepada pemberita semasa diminta mengulas tentang pertandingan jawatan ketua Wanita Umno antara beliau dengan Shahrizat, yang kini merupakan naib ketua pergerakan itu.kah kah kah… DAH MULA NAK REKRUT ALLAH PULAK…. kah kah kah…

woit…. WOIT NAPA TAK CAKAP YANG TENTUKAN AGUNG …. kah kah kah

kah kah kah…. BANYAK AGUNG BANYAK LAH UNDI DAPAT….kah kah kahHARI HARI AKHIR SEORANG MANDORPolis telah menemui Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu selama lima jam di ibu pejabat MIC Rabu lalu berhubung siasatan terhadap Institut Pembangunan Pendidikan Maju (MIED) dan Institut Perubatan, Sains dan Teknologi Asia (AIMST), lapor Bernama.

Agensi berita nasional itu memetik sumber-sumber bahawa polis turut mengambil beberapa fail mengenai MIED dan AIMST untuk membantu siasatan.


kah kah kah… KESIAN !.... KESIAN !.... kah kah kah

kah kah kah….DULU KENA BALING KASUT DI SUNGAI SIPUT…. kah kah kah

woit…. ESTATE SUDAH TUTUP…. MANDUR KENA TANGKAP …. CiiiiiT!.

Woit… APA KOMEN MALAYSIAN AGENCY FOR CARS AND COWS? … kah kah kah