Rabu, 15 Ogos 2012

DARI PEROGOL AMAH MENJADI WAK DOGOL
INI WAK DOGOL KITA
LOGO DAN LAGU WAK DOGOL

Telah sampai dan tepat pada masanya pada 31 Ogos ini Negara Malaysia wajib menobatkan Menteri Penerangan Rais Yatim sebagai Wak Dogol. Saheh bin Betul bahawa kelihatan semakin jelas watak Wak Dogol ini sedang dimainkan dengan penuh penghayatan lagi kyusuk oleh Datok Seri Rais Yatim.

Jika Lembaga Acadeny Awards tahu tentang watak Wak Dogol ini pasti Rais Yatim akan menerima sebuah Oscar. Jika Woody Allen tahu tentang Wak Dogol pasti telah ada watak ini dalam filem satiranya. Justeru, kerajaan Malaysia wajib mewujudkan satu derajah kebesaran yang di panggil Datuk Seri Tan Seri Wak Dogol. Sosok yang paling layak menerima derajah kebesaran ini hanyalah Rais anak lelaki Yatim.

Wak Dogol ini ialah watak yang kita temui dalam wayang kulit. Watak ini adalah watak pelawak. Kerjanya ialah membuat lawak dalam Istana. Menghiburkan Sultan dan Raja. Ketika ada jamuan makan Wak Dogol a.k.a Rais Yatim inilah yang akan menjamah makanan dahulu. Jika ada racun maka Wak Dogol inilah yang akan diracun dahulu.Ketika Raja ingin beradu Wak Dogol akan membuat cerita dongeng agar Raja berkhayal untuk tidur. Jika Raja lengoh-lengoh badan maka Wak Dogol inilah yang akan jadi tukang urut. Dalam keramaian jika Najib..opps...Raja terkentut maka Rais Yatim...opsss Wak Dogol akan mengaku yang dia telah melepaskan angin.

Hakikatnya Wak Dogol ialah kaki bodek. Hakikatnya Rais Yatim ialah juga seorang kaki bodek. Rais sedang membodek Najib, manakala Maznah suami Rais ...opps... isteri Rais sedang membodek Rosmah. Jantan betina dua ekor ini sedang membodek untuk memastikan kerusi Rais Yatim di Jelebu selamat. Membodek untuk memastikan yang Rais akan terus menjadi calon.

Cerita Rais Yatim kaki bodek ini bukan susah hendak difahami. Kita lihat sahaja apa yang telah berlaku pada awal bulan Ogos ini. Biasanya bulan Ogos ini ialah bulan dimana United Malays National Organisation akan heboh ke hulu ke hilir menjual cerita-cerita dongeng tentang peranan mereka berjuang untuk mencapai Merdeka. Sayangnya dongeng ini sudah basi. Tahun ini tidak ada sesiapa yang ambil pot tentang kesah dongeng ini.

Satu Malaysia telah tahu bahawa lagu Negara Ku – lagu kebangsaan – telah diciplak dari lagu Indonesia Terang Bulan yang berasal dari lagu Peranchis. Satu Malaysia juga telah tahu bahawa Jalur Tembelang....opps.. Jalur Gemilang diciplak dari motif bendera Amerika.

Datok Seri Wak Dogol sedar tentang perkara ini. Bendera dan lagu kebangsaan ini hanya menunggu masa untuk ditukar. Anak-anak muda dalam alam siber telah menyatakan kemualan mereka terhadap dua pekara ini. Jenerasi muda hari ini lebih kreatif, maka mereka merasa malu apabila dibuktikan ‘ikon negara’ Malaysia ini sebenarkan bukan asli tapi ciplakan. Penciplakan ini telah menjemput negara jiran memanggil Malaysia ini sebagai Malingsia. Maling ialah pencuri.Dengan kesedaran ini , dengan niat membodek, Rais Yatim telah melancarkan logo 31 Ogos. Mengikut kesah yang dibebelkan oleh Rais Yatim logo ini bertujuan untuk menyambut Merdeka. Sayang seribu kali sayang, Datuk Seri kita ini sudah salah congak. Politik negara telah berubah. Rakyat telah tidak takut lagi dengan kuasa United Malay National Organisation. Pada tahun 2012 orang ramai terutama anak muda dalam dunia siber telah ‘menibai’ logo resmi yang dikeluarkan oleh Pak Menteri. Anak-anak muda dalam alam siber telah memperlekeh logo Merdeka buatan Rais Yatim.

Sebagai Wak Dogol Rais Yatim merasa terdesak. Logo itu dibuat untuk membodek Najib tetapi semuanya tunggang terbalik. Kemungkinan Wak Dogol ini terus bertanding di Jelebu semakin merosot. Untuk menyelamatkan keadaan si Rais Yatim ini telah mencadangkan logo baru untuk direka oleh anak-anak muda.

Penolakan orang ramai terhadap logo Wak Dogol adalah pertanda bahawa parti yang memerintah selama 55 tahun ini sedang nazak. Era kekuasan United Malays National Organisation kelihatan jelas dicabar oleh orang ramai. Apa sahaja yang cuba dilakukan oleh kerajaan hari ini semuanya diperlekeh. Semuanya dikritik. Semuanya menjadi bahan lawak.

Dengan ambience politik sademikian maka Pakatan Rakyat dengan cekap telah mengambil kesempatan untuk mengajukan logo mereka sendiri. Sekali pandang ada apa pada logo? Awas. Logo yang dicadangkan itu hanyalah manifestasi untuk membuktikan bahawa Pakatan Rakyat memiliki kudrat dan iradat untuk menggantikan kerajaan Barisan Nasional. Justeru Wak Dogol terus mengelabah.Minggu lalu Wak Dogol telah membuat satu lawak apabila dia berkata bahawa Pakatan Rakyat telah ketandusan idea. Lawak bodoh Rais Yatim ini menjadika bertambah seram apabila YouTube memberitahu bahawa lagu tema yang direka khusus untuk 31 Ogos rupa-rupanya telah diciplak dari lagu gereja Indonesia. Berita ini menggemparkan alam siber.

Tidak dapat tidak Wak Dogol telah bersilat lidah menafikan ciplakkan telah berlaku untuk lagu tema 31 Ogos. Untuk menyedihkan hati Rais Yatim, si pereka lagu ini telah mengaku pula bahawa lagu ini masih belum siap. Lepas satu, satu projek Rais Yatim kantoi. Nampaknya, projek-projek gagal ini semakin berjaya membotakkan kepala Datuk Seri Wak Dogol kita ini.

Wak Dogol kita ini belum mahu mengaku kalah lagi. Wak Dogol ini masih menyimpan cita-cita bahawa dia bukan saja calon yang boleh menang malah dia juga adalah calon Menteri.

Tetiba Datuk Seri Wak Dogol kita ini dalam usaha untuk mempertahankan jawatannya telah mengeluarkan satu kenyataan. Kenyataan ini jika diutarakan dimana-mana pun dalam dunia ini, pasti sosok yang mengutarakan akan dianggap sasau dan gila.

Datuk Seri Rais Yatim Menteri Penerangan Barisan Nasional telah berkata bahawa logo Hari Merdeka tahun 2012 akan bertukar setiap dua hari. Minta maaf apa yang saya tulis ini bukan fitnah. Ini kenyataan datuk Seri Rais Yatim. Apakah Datuk Seri yang juga jantan takut kepda bini ini telah hilang akal? Atau telah nyonyo mengikut istilah Zaid Ibrahim – tidak lah dapat diketahui.


Seharusnya sesudah sahaja Datuk Seri Wak Dogol kita ini membuat kenyatan bodoh tentang logo berubah-ubah ini, dia wajib di tangkap dan dihantar ke hospital. Satu pemerekasan rapi wajib dilakukan keatas daya fikir Wak Dogol kita ini. Kepala Rais Yatim wajib dipereksa. Tidak pernah dalam dunia ini atau mana mana negara atau apa apa lembaga akan mengubah logo resmi mereka setiap dua hari.

Mustahil syarikat kasut Puma akan mengubah logonya dua hari sekali. Mustahil Bank Pertanian akan mengubah logonya dua tahun sekali. Malah NFC syarikat lembu Sharizat tidak akan mengubah logonya sampai bila-bila walau pun semua lembunya telah mati.

Pernahkah kita melihat logo sukan Olympik berubah-ubah. Malah negara yang menjadi tuan rumah sukan ini tidak akan mengubah logo ciptaan negaranya untuk merayakan Olympik sampai bila-bila kerana ianya adalah bahan sejarah. Malah RTM sendiri pun tidak akan mengubah logonya setiap dua hari. Hanya Wak Dogol Rais Yatim yang ‘mental’ berani berkata bahawa logo Merdeka tahun ini akan berubah setiap dua hari. Jelas Rais Yatim sedang mengalami gangguan fikiran yang maha sangat.

Kita boleh ketawa apabila melihatkan perangai Wak Dogol Rais Yatim yang sedang membodek Najib ke tahap gaban. Tetapi apa sebenarnya yang sedang berlaku pada bulan Ogos tahun 2012 ini?

Apa yang terjadi sekarang ialah Projek Malaysia yang direka mengikut acuan United Malays National Organisation telah gagal dan sedang dibakul sampahkan. Penolakan lagu, penolakan logo, penolakan bendera, penolakan tema untuk menyambut 31 Ogos yang dikatakan sebagai Hari Merdeka membuktikan bahawa Projek Malaysia telah gagal.


Penolakan-penolakan ini adalah menifestasi kebencian rakyat terhadap United Malays National Organisation. Kebencian rakyat telah juga sampai ke tahap gaban. Anak semua bangsa dalam negara ini telah semakin tidak sabar untuk menendang keluar kerjaan Barisan Nasional. Anak semua bangsa sedang menunggu masa dan ketika untuk melupuskan kuasa dari tangan United Malays National Organisation.

Sebelum saya mengundur dan mengucapkan selamat hari raya pasti ramai pembaca akan bertanya apakah dianya tahap gaban itu. Sebenarnya saya sendiri pun tidak tahu apakah dianya tahap gaban itu. Untuk saya tahap gaban ini akan kebencian yang maha sangat dikalikan dengan sejuta loya dan didarafkan dengan sejuta mual. Kemudian dicampurkan dengan perangai membodek Datuk Seri Wak Dogol Rais Yatim. Untuk saya inilah dia gaban. Selamat Hari Raya. (TT)NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45PILIHAN JALAN RAYA BUKAN PILIHAN RAYA

BANGUN DAN LAWAN
WARGA INTERNET SOKONG PROTES # STOP114A

Pemilik blog terkenal, Hishamuddin Rais, kempen ini tidak seharusnya hanya berada di dalam internet, tetapi perlu diluaskan ke demo jalan raya. — Gambar fail
KUALA LUMPUR, 14 Ogos — Warga internet seluruh negara hari ini menyokong kempen untuk memprotes Akta Keterangan 1950 Seksyen 114A yang dipinda pada 31 Julai yang lalu berkenaan dengan internet dan rangkaian sosial.
Menurut pemilik blog terkenal, Hishamuddin Rais, kempen ini tidak seharusnya hanya berada di dalam internet, tetapi perlu diluaskan ke demo jalan raya.

“Sekiranya kempen ini hanya berada di dalam internet semata-mata, kempen ini akan hanya menjadi syok sendiri.

“Orang ramai perlu turun ke jalan raya dan membantah akta ini, kerana sekadar menutup internet tidak akan berlaku apa-apa,” kata blogger yang dikenali sebagai Tukar Tiub itu.

Katanya lagi, akta ini dipinda sedemikian lagi kerana kerajaan sudah semakin takut kerana sudah kehilangan hegemoni terhadap maklumat.

“Sejak internet menjadi medium yang besar, kerajaan sudah tidak boleh memonopoli maklumat, kerana itu mereka adakan akta ini,” katanya lagi.

Pindaan ini akan meletakkan beban membuktikan kesalahan pada pihak yang dituduh dan bukannya kepada pihak yang menuduh, yang jelas bercanggah dengan dasar dan prinsip keadilan. Secara khusus, pengguna laman sosial seperti Facebook, Twitter, blog dan lain-lain akan dipertanggungjawabkan dengan setiap isi kandungan dalam laman-laman mereka, walaupun komen dan artikel itu ditulis oleh pihak lain.

Pembekal perkhidmatan wifi juga akan dikenakan tindakan sekiranya ada pihak yang menyalahguna perkhidmatan tersebut - sekiranya rangkaian wifi rumah anda dicuri, dibawah pindaan ini anda dipertanggungjawabkan.

Sementara itu, ketua editor Malaysiakini, Fathi Aris Omar berkata, laman berita portal itu menyertai kempen ini kerana mahu menyedarkan orang ramai terhadap kelemahan pindaan akta tersebut.

“Segala beban kesalahan hanya diletakkan kepada pemilik laman web, bukan orang yang bertanggungjawab jika sekiranya sesuatu fitnah dari ruang komen.

“Jadi akta ini jelas menakutkan orang ramai untuk bersuara dan memberi pandangan atas apa yang berlaku,” katanya lagi.

Antara yang menyokong kempen ini ialah Free Malaysian Today, Malaysiakini, The Nut Graph, Harakahdaily, Keadilan Daily, dan BFM Radio.

Selain itu, tokoh-tokoh masyarakat seperti Datin Paduka Marina Mahathir menyokong kempen ini.

Ahli politik yang menyokong kempen ini ialah Datuk Saiffudin Abdullah, Khairy Jamaludin, Nurul Izzah, Lim Kit Siang dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Selain itu, lelong.com.my, cari.com.my, Majlis Peguam, Suaram dan Sister In Islam (SIS) menyokong agar pindaan 114A ini dimansuhkan.


KITA BERSEDIA UNTUK MELAWAN
KITA TURUN RAMAI RAMAIMAT NAJIB JADI KECUT

BANGUN DAN LAWAN KE JALAN RAYANAJIB : KABINET AKAN BINCANG AKTA KETERANGAN - minsider

Najib Razak malam ini berkata, Putrajaya akan membincangkan tentang pindaan undang-undang kontroversi Akta Keterangan 1950 Seksyen 114A selepas warga internet Malaysia memprotes undang-undang yang mencengkam kebebasan di alam siber.

Najib memberi komen selepas sekurang-kurangnya tiga pemimpin Barisan Nasional (BN) meminta kerajaan mengkaji semula seksyen 114A daripada akta tersebut.

“Saya telah minta kabinet untuk membincangkan seksyen 114A, Akta Keterangan 1950.

“Apa sahaja yang kita lakukan, rakyat menjadi keutamaan,” kata Najib melalui akaun Twitternya, @najibrazak.

Timbalan menteri pendidikan tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, ketua pemuda Umno, Khairy Jamaluddin dan senator MCA Gan Ping Sieu menyokong protes yang semakin membesar terhadap undang-undang baru itu.

Kempen menentang undang-undang tersebut turut disokong oleh Majlis Peguam dan parti DAP yang menurunkan laman web mereka sempena kempen memboikot internet hari ini.

Pemimpin DAP Lim Kit Siang dan peguam hak asasi manusia Edmund Bon berikrar tidak akan menggunakan internet selama 24 jam dan laman-laman web seperti Harakahdaily dan Keadilan Daily membuat 'pop up' menyokong kempen menentang seksyen 114A.

Tokoh masyarakat seperti Datin Paduka Marina Mahathir dan Hishamuddin Rais turut bersama-sama kempen ini.

Pindaan akta kontroversi tersebut diluluskan oleh Dewan Rakyat pada bulan April tahun ini dan digazetkan sebagai undang-undang oleh menteri de facto undang-undang Datuk Seri Nazri Aziz pada bulan Julai baru-baru ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI KERAJAAN BANGANG..... kah kah kah

kah kah kah... SEBELUM BUAT UNDANG UNDANG KAJI LAAA DULU.... kah kah kah..

kah kah kah... SEKARANG BARU SEDAR.... kah kah kah...NOTA:
nampak jelas flip flop
nampak sangat najib takut
nampak sangat gempaq sikit
terkencing kencing


MENUNGGU VIDEO HASAN ALI SAMPAI MURTAD

TUNGGU SAMPAI GILA
SAYA BERJAYA KUNCI MULUT MUBALIGH KRISTIAN - mkini

Presiden Jalur Tiga (JATI) Hassan Ali mendakwa siri pendedahannya berhubung usaha mengkristiankan umat Islam berjaya menutup mulut golongan mubaligh Kristian.

Beliau mendakwa, langkah mendedahkan video pengakuan mangsa terbabit dan ceramah yang disampaikannya dalam siri jelajah di seluruh negara akhirnya berjaya mendiamkan golongan mubaligh itu.

"Atas pendedahan video itu, reda sedikit bishop dan reverend. Mereka tak bercakap (soal mendekati orang Islam)," katanya bekas pesuruhjaya PAS Selangor itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NASIB BAIK ADA HASAN ALI.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU TIDAK RAJA MELAYU SEMUA KENA TENDANG.... kah kah akh..

kah kah kah... KALAU TIDAK KITA SEMUA MASUK KRISTIAN.... kah kah kah..

woit.... HASAN ALI INI CUKUP HEBAT.... kah kah kah...

kah kah kah.... HASAN INI INI CUKUP POWER..... kah kah kah...

kah kah kah.... TUHAN HANYA IKAT SAITAN PADA BULAN PUASA.... kah kah kah..

kah kah kah... TAPI HASAN ALI LAGI TERER.... kah kah kah..

kah kah kah.... HASAN ALI BOLEH KUNCI PADRI SEPANJANG MASA.... kah kah kah..NOTA:
bila agaknya dapat
melihat video hasan ali?

bila agaknya dapat melihat
kitab injil pakai solar power

kalau tunggu lama lama
tak sampai sampai
ramai orang akan murtadSAEKOR MALAON AKAN KENA TENDANG
SAEKOR MALAON DARI YOU JI
PEMUDA PAS KELANTAN MINTA NASHARUDDIN LEPAS MP BACHOK
- harakah daily

KOTA BHARU: Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) meminta bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa menyatakan pendiriannya dengan jelas samada masih ingin bersama PAS atau membawa haluan yang bertentangan dengan kehendak parti.

"Jika beliau sudah tidak berminat bersama-sama dengan PAS, amatlah wajar untuk beliau meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Bachok daripada terus menerus mengkhianati amanah yang diberikan oleh rakyat Bachok di dalam PRU12 yang lalu," kata Setiausahanya, Mohd Nuri Mat Yaacob dalam kenyataannya yang dihantar kepada Harakahdaily.

Beliau mengulas kenyataan Nasharudin yang dikeluarkan oleh beliau seperti yang tersiar di dalam Buletin Utama TV3 hari ini di mana beliau mencadangkan agar PAS keluar dari Pakatan Rakyat jika DAP menentang hudud.

Beliau juga dilihat bersama-sama dengan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak di Mekah sedangkan pada awal Ramadhan lalu beliau telah pergi ke sana.

"DPPNK melihat cadangan beliau tersebut hanyalah mengulangi hujah-hujah yang diratib oleh pemimpin-pemimpin Umno selama ini.

"Sedangkan semua pihak sedia maklum bahawa kerajaan pusat yang ditunjangi oleh Umno dan BN lah yang sebenarnya menghalang pelaksanaan hudud di Kelantan selama ini," kata Nuri dalam kenyataannya.

Ditambah dengan sikap beliau yang dilihat pro Umno sejak kebelakangan ini, DPPNK melihat amat wajar untuk beliau membuat pengisytiharan rasmi adakah beliau masih setia bersama PAS atau sebaliknya.

"Jika beliau sudah tidak berminat bersama-sama dengan PAS, amatlah wajar untuk beliau meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Bachok daripada terus menerus mengkhianati amanah yang diberikan oleh rakyat Bachok di dalam PRU12 yang lalu," katanya.

Bagi DPPNK, katanya, PAS sedikitpun tidak rugi jika individu seperti beliau mengangkat kaki meninggalkan parti.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... INI SAKI BAKI YOU JI DALAM PAS.... kah kah kah...

kah kah kah.... BAGI BERSIH BETUL BETUL.... kah kah kah...

kah kah kah.... REBUS DENGAN AIR PANAS.... kah kah kah...

kah kah kah...SENTAL DENGAN SABUN.... kah kah kah...

kah kah kah...KEMUDIAN RENDAM DENGAN CLOROX.... kah kah kah....

kah kah kah.... BARU BOLEH TENDANG KELUAR..... kah kah kah...

NOTA:
mesti ada lagi
geng you gi ini
cuba tanya azizan
apa komen dia?
kah kah kah