.

Isnin, 10 Ogos 2009

SATU PANDANGANKALAU DIA BOLEH DEPA LAGI BOLEH


Saya selalu mendengar cerita bagaimana di beberapa selekoh di lorong-lorong motorsikal ada paku-paku tajam di taburkan. Ini untuk tujuan membocorkan tayar. Tidak berapa jauh dari itu ada iklan – tukartiub.

Saya juga diberitahu oleh kawan baik saya bahawa di penurun jalan sesudah terowong lebuh raya Karak – sering minyak ditaburkan. Pernah keretanya tergelincir sekali. Tidak jauh terowong ini ada lori tarik kereta menunggu.

Ini adalah contoh taktik untuk menjalankan perniagaan. Ini cara untuk mencari pelanggan. Dalam dunia perniagaan yang menjadi rukun iman ialah keuntungan. Semua yang berniaga ingin mendapat untung. Lebih banyak untung lebih cepat jadi kaya.

Hari ini kita semua tahu bagaimana seramai 26 orang warga negara kita telah ditewaskan oleh virus H1N1. Wabak ini sedang menular bukan sahaja di negara kita malah di seluruh dunia.

Apa sebenarnya semua ini?

Pada tahun 1963 – satu persidangaan telah diadakan di Iron Mountains tidak jauh dari Hudson New York. Ketika ini Amerika sedang bertarong di Vietnam, Laos dan Kamboja.

Ini adalah persidangan para pemikir untuk membuat dasar bagi pihak kuasa imperial Amerika. Pemikir-pemikir ini ingin mencari jalan bagaimana sistem ekonomi kapitalis dunia ini dapat diteruskan tanpa berlaku perang.

Laporan dari Iron Mountains telah mengajukan :

- Pertambahan penduduk di bumi akan membawa laba kepada kaum koprat
- Perang wajib berlaku untuk tujuan ekonomi, politik dan perkembangan sosial
- Melahir kan musuh sebagai strateji politik

Dari sinilah lahir keinginan untuk mengawal genetic dan genocide dalam usaha untuk mengawal manusia untuk memastikan keuntungan terus dapat dikaut oleh kaum kapitalis. Disini juga bermulanya apa yang akan kita kenali sebagai keganasan biologi – bioterrorism. Teknolojibio akan digunakan sebagai senjata untuk mengawal umat manusia.

Pada tahun 1970 telah keluar satu memo - National Security Memo No: 200. Memo ini ditulis oleh Henry Kessinger yang menimbulkan bagaimana wajib dikawal ledakan penduduk yang semakin bertambah dalam dunia hari ini. Memo No: 200 ini mencadangkan agar dijalankan usaha untuk mengurangkan penduduk dunia.

Ini sebahagian dari memo yang ditulis oleh Henry Kessinger:

‘ There is a major risk severe damage to world economy, political and ecological syatem begin to fail to our humanitarian values. The urban slums dwellers ( though apprently not recent migrants) may serve as a volotile, volient force which threatened political stability.

International relation - population factors are crucial in and after determinants of voilent conflicts in developing areas. There is no single approach which will solve the population problem. The complex social and economic factors involved call for comphrensive strategy… At the same time action and program must be tailored to specific countries and group.’


Dalam bahasa yang senang Henry Kessinger melihat manusia miskin – penduduk miskin kota - sebagai sampah dan perlu di kawal dan dibersihkan. Ini samalah dengar dasar ‘setinggan sifar’ yang selalu di warwar kan dalam negara kita ini.

Justeru – hari ini ada berpuluh-puluh lembaga, badan dan makmal sedang membuat kajian biologi. Ada yang bergantung rapat dengan universiti. Ada yang bekait rapat dengan kaji selidik tentera. Ada yang diwujudkan oleh syarikat pembuat ubat. Malah semua makmal penyelidikan ini kait mengait antara satu sama lain. Lembaga-lembaga ini semuanya mendapat dana dari syarikat pembuat ubatan-ubatan dan mendapat kontrek dari Jabataban Pertahanan Amerika.

Semua lembaga dan makmal ini adalah lembaga kapitalis. Tujuan penyelidikan ilmiah mereka ialah untuk membuat keuntungan maksima. Ilmu pengetahuan mereka bukan digunakan untuk kesejahteraan umat manusia tetapi untuk mencari jalan perniagaan untuk mendapat untung.

Syarikat ubat benabikan keuntungan. Lagi ramai yang sakit lagi baik untuk ubat dijual. Kesihatan ialah perniagaan – ini dasar kaum kapitalis.

Justeru jangan terperanjat jika saya nyatakan bahawa virus AIDS, Hiv, Ebola semuanya lahir dari bilik makmal.

Seperti memerangkap Mat Rempit agar tayar motosikalnya bocor bagitu jugalah kajian biologi di bilik-bilik makmal yang sedang dilakukan oleh kaum kapitalis ini. Kaum kapitalis multinasional ini ingin memerangkap – bukan dengan menjual tiub. Mereka melepaskan virus-virus ini dengan dua tujuan :

1 – mengurangkan penduduk dunia
2 – menjual ubatan

Tidak masuk akal ? Ini hanya teori konspirasi ? Ini pandangan gila Hishamuddin Rais?

Sabar dahulu. Cuba fikirkan pula bagaimana depleted uranium – DU – sedang digunakan dalam perang di Iraq dan Afghanistan. Peluru-peluru baru yang dibuat oleh syarikat pensenjataan telah menggunakan DU dalam peluru yang dapat meledakan apa sahaja – dari kereta perisai hingga ke tembok-tembok tebal.

Depleted Uranium atau DU ini dari apa yang diheboh-hebohkan adalah uranium yang telah mandul kuasanya. Justeru tidak merbahaya kepada manusia. Ini bohong. Kajian demi kajian telah dijalankan yang menunjukkan DU ini masih membawa padah dan malapetaka yang maha hebat kepada umat manusia.

DU akan melahirkan barah. Anak anak yang baru lahir di Iraq dan Afghanistan – dimana ibu atau ayahnya telah terhidu DU – akan lahir bukan seperti bayi. Ada yang berkepala besar. Ada yang bermata satu. Ada yang bengkang bengkok. Bayi-bayi ini adalah gergasi cacat yang dimunculkan oleh teknoloji kaum imperial Anglo-Amerika. Tujuan penggunaan DU ini cukup jelas. Penduduk akan berkurangan. Yang hidup akan terus menerus memerlukan ubatan – ertinya mereka akan terus membeli ubat.

Ini pandangan karut dari Hishamuddin Rais ? Kerana DU juga terkena kepada tentera mereka juga.

Betul. Memang betul ada beribu-ribu tentera British dan soldadu Amerika yang telah mengambil bahagian dalam perang Desert Storm dan sedang menghadapi apa yang dipanggil Gulf Syndrom. Ini adalah penyakit baru dimana pengidapnya akan mati perlahan-lahan. Pada akhir 80’an dahulu para veteran Desert Storm di United Kingdom telah menuntut agar Golf Syndrom ditakrif sebagai penyakit. Ini telah ditolak oleh kerajaan. Kerajaan menafikan wujudnya penyakit ini.

Para veteran – satu demi satu mati. Anak-anak mereka yang baru lahir banyak yang cacat sama seperti yang terjadi di Iraq dan Afghanistan. Jangan hairan – kaum kapitalis – tidak memiliki hati perut. Apa yang penting ialah keuntung besar. Dan ini juga adalah selari dengan dasar yang telah dibincangkan di Iron Mountains. Ini juga dasar yang sedang dijalankan mengikut Memo No: 200 yang disarankan oleh Henry Kessinger.

Umat manusia perlu dikurangkan dalam dunia ini agar mereka yang kaya terjamin kesempurnaan hidup mereka. Ini samalah seperti mengawal penduduk Kampong Kerinchi dari berpindah ke Country Height atau mengudam setinggan di Kampong Berembang atau Buah Pala agar mereka tidak berani membuat rumah di Bukit Tengku.

Juga hampir kesemua soldadu yang pergi berperang itu adalah anak-anak muda dari kelas bawahan. Mereka ini seperti kata Henry Kessinger adalah sampah yang akan membawa masaalah. Soldadu Amerika hampir 80% adalah berkulit hitam dan Latino. Menghantar mereka ke medan perang adalah cara terbaik untuk mengurangkan jumlah mereka.

Anak-anak orang kaya tidak akan masuk menjadi tentera. Anak-anak orang kaya pergi ke Havard dan Yale. Mereka berakhir membuat harta di Wall Street atau menjadi CEO syarikat multinasional. Malah Bush sendiri telah mengelat dari pergi ke Perang Vietnam.

Apabila saya membaca, mengkaji dan meneliti dokumen yang telah ‘dibebaskan’ atau yang telah dibocorkan maka ternyata virus terbaru H1N1 ini juga telah menetas dari bilik makmal.

Dasar pengurangan umat manusia dibumi ini sedang berjalan dengan baik. H1N1 ini adalah sebahagian dari strateji itu.

Jika kurang yakin tentang apa yang saya cuba nyatakan disini – atau menganggap ini hanya teori konspirasi – sila cari dan baca - ada berjuta-juta bahan kajian ilmiah dan tulisan-tulisan para penyelidik yang menimbulkan hal ini. Semua ini amat senang untuk ditemui dalam internet.

Pada ketika ini telah keheboh-hebohkan tentang satu vaksin yang akan muncul untuk melawan H1N1. Ini juga adalah pengiklanan besar dari kaum kapitalis. Untuk sementara waktu kita diberi tahu yang vaksin ini masih dalam kajian.

Bayangkan – mula-mulanya – kita ditakut-takutkan. Kemudian kita diberitahu jangan takut ada jalan selamat. Tetapi jalan selamat ini wajib dibayar. Cukup senang untuk memerangkap. Sama seperti menaburkan paku di jalan raya untuk membocorkan tayar motosikal Mat Rempit. Inilah sifat kapitalis. Inilah cara kaum kapitalis membuat untung.

Dalam sistem ekonomi sosialis – ubatan adakah untuk kesihatan bukan untuk keuntungan. Dalam sistem ekonomi sosialis hospital adalah milik rakyat bukan untuk disawastakan. Dalam ekonomi sosialis perubatan adalah untuk semua bukan untuk yang kaya.

Dalam sistem masyrakat sosialis umat manusia adalah penjana tamadun bukan sampah yang perlu dihapuskan. Fikrah manusia digunakan untuk kebaikan bukan untuk keuntungan.TT

Nota : Sebaik sahaja tulisan ini siap angka kematian
telah bertambah dari 26 ke 32 - jam 3.20 petang 10 Ogos 2009.


Nota : Tulisan ini boleh diciplak demi membuat kebaikanROCK PUAKA MALAM ESOK JANG OOI DI ROMBAO
MENCARI ADIK YANG HILANG


DIMANA : Kampong Selemak Rembau (tepi Jalan Besar Kota - Inas)
BILA : Selasa 11 Ogos 2009
WAKTU : 8.45 malam
Kampung Selemak, Rembau

ADA APA : Rock Puaka – Mencari Adik Yang Hilang

Semua dijemput datang. Nak datang pakai duit sediri jangan jadi gerombolan semua nak kena taja.

ROCK PUAKA DI ROMBAO BUKAN RAMBO

AL SAMI TUN DI BATU CABUN
SIAPA LEBIH MAHADEWA - DEWA MURUGUN ATAU DEWA MONGOLONAL MONGOLON DI BATU CABUN BESARRUN DARI SAMIRUN


BILA SPRM NAK BUKA KES RASUAH MUNKEE INI ?

MACAM TIKUS NAIK JUNJUNG
PEMUDA UMNO CABAR PAS KELUAR PAKATAN
- berita hairan

BUKIT MERTAJAM: Pergerakan Pemuda Umno hari ini mencabar Pas keluar daripada pakatan pembangkang bagi menjaga maruah parti itu yang seolah-olah tidak dihargai oleh rakan gabungannya, DAP.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin, berkata gabungan itu bukan sahaja tidak mempunyai semangat setiakawan yang tinggi seperti Barisan Nasional (BN), malahan tidak menghormati sumbangan Pas.

Beliau berkata, contoh yang jelas berlaku di Pulau Pinang apabila satu-satunya wakil rakyat Pas yang memenangi pilihan raya umum lalu tidak mendapat sebarang tempat dalam barisan exco kerajaan negeri.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… MULA MULA AJAK BERSAMA….. kah kah kah…

Kah kah kah…. KENA PERGI JAHANAM… SENYAK KEJAP BEWOK NI… kah kah kah…

Kah kah kah…..NIAT BUSUK MASIH JELAS …kah kah kah

Kah kah kah…..NAK PECAH KAN PAKATAN… kah kah kah…

Woit… REPORT PADA MADEY ..BARU TAHU…. kah kah kah..

Woit…. BILA SPRM NAK NGAP MUKEE NI … KES RASUAH MUNKEE MASIH ADA ... kah kah kah..

Kah kah kah... ITU PASAL MUNKEE NI MENIKUS... kah kah kah...INI PEMUDA PAS CABAR PEMUDA UMNOWACANA ILMIAH PERMUDA PAS/UMNO TAK JADI KENYATAAN
- mStar

KUALA LUMPUR: Dewan Pemuda PAS akan menganggap Pemuda Umno "tak berani untuk berwacana" jika tidak menjawab surat berkaitan penubuhan jawatankuasa teknikal bagi menjayakan wacana ilmiah membabitkan ketua kedua-dua pergerakan itu menjelang bermulanya bulan Ramadan.

Malah sayap PAS itu akan beranggapan bahawa "perjuangan Umno bertentangan dengan Islam" jika tiada maklum balas daripada Pemuda Umno.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… PASAL APA TAKUT… kah kah kah…

Kah kah kah… BUAT LAH GEMPAQ GEMPAQ… MACAM DI IJOK…. kah kah
Kah..

Kah kah kah….KALAU MUNKEE NI DATANG PERMATANG PASIR… PASTI PAS MENANG…. kah kah kah…

Kah kah kah…MUNKEE INI ADALAH YANG TERBAIK SEBAGAI EJEN PAKATAN…kah kah kah…

Woit… SURAT NIKAH MUNKEE INI TAK ADA BATERI LAGI ?... kah kah kah…GEROMBOLAN BERTERABUR – BERTIKAM SAMA SENDIRI
UMNO BUKIT MERTAJAM TOLAK PINDAAN PERLEMBAGAAN
- malaysiakini

Umno Bahagian Bukit Mertajam yang mengadakan persidangan perwakilannya hari ini menolak sebulat suara cadangan pindaan perlembagaan parti itu.

Ketuanya Senator Musa Sheikh Fadzir berkata 173 perwakilan daripada 38 cawangan di bahagian itu, menolak cadangan pindaan perlembagaan Umno kerana ia dilakukan dalam keadaan tergesa-gesa.

"Sepatutnya, setiap ahli dan bahagian perlu mendapatkan penjelasan yang terperinci mengenai perkara-perkara yang hendak dipinda dan diberikan masa yang mencukupi untuk membincang dan membahaskannya," katanya.

Katanya, sebelum sebarang pindaan dibuat terhadap perlembagaan parti, kajian teliti perlu dibuat mengenai kesesuaian pindaan dan implikasinya.

KAH KAH KAH…


Kah kah kah….INI ADALAH TIM TERBAIK GEROMBOLAN… kah kah kah…

Kah kah kah…. INI LAH TIM GEROMBOLAN YANG SETIA PADA KETUANAN MELAYU…. kah kah kah..

Kah kah kah…TIM INI LEBIH HEBAT DARI TIM TINGAT EMPAT… kah kah kah

UMNO KELANTAN TUBUH JAWATANKUASA KHAS SIASAT MENYUARAT UMNO RANTAU PANJANG - bernama

Badan Perhubungan Umno Kelantan menubuhkan jawatankuasa khas bagi menyiasat dua persidangan perwakilan Umno Bahagian Rantau Panjang yang diadakan serentak di dua lokasi pada Jumaat lalu.

Pengerusinya Mustapa Mohamed berkata jawatankuasa itu diketuai timbalannya Senator Awang Adek Hussein yang akan meneliti laporan mengenai dua mesyuarat itu.

Mustapa berkata isu dua mesyuarat itu adalah serius dan akan dijalankan siasatan segera.

Jumaat lepas, kumpulan diketuai Ketua Umno Bahagian Rantau Panjang Abdullah Mat Yasin mengadakan persidangan perwakilan di Dewan Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Lubok Jong di Pasir Mas manakala kumpulan yang diketuai Pengerusi Tetap Umno bahagian itu, Che Alwi Che Haron mengadakan persidangan perwakilan di Dewan Umno Kampung Lati, Rantau Panjang.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… INGAT KAN PUKREK PUKREK PUKREK SAJA BERKEPALA DUA…. kah kah kah..

Kah kah kah…. INI LAH TIM GEROMBOLAN YANG MEMILIKI BUDAYA TERBAIK…. kah kah kah…

Kah kah kah…. GEROMBOLAN SATU MALAYSIA AKAN MENCONTOHI GEROMBOLAN RANTAU PANJANG…. kah kah kah…

Woit… KEYVEAS APA CERITA ?... kah kah kah..

Woit… MURUGIAH APA CERITA ?... kah kah kah..

Kah kah kah... SAMPAI TUA PERDAFTARAN PERTUBUHAN TAK BUAT KERJA... kah kah kah

Kah kah kah …ABDULLAH MAT YASSIN INI KEYVEAS KE .. MURUGIAH ?... kah kah kah…

Kah kah kah…. CHE ALWI INI MURUGIAH KE… KEYVEAS…. kah kah kah…

Kah kah kah…. TERUS KAN PERJUANGAN KETUANAN MELAYU… kah kah kah..

Woit… BILA MUNKEE MUNKEE NI GADUH… SATU MALAYSIA TEPOK TANGAN…. kah kah kah…