.

Isnin, 9 Disember 2013

PENCERAHAN DARI PEMBACA




INI AISHAH

BAHAGIA DI LONDON
korang ni betul2 jaga seluar dalam orang la woiii.. 

1) Korang jaki ke kalau aisyah komunis..dia ada mintak sedekah kat korang ke..prinsip hidup dia bolehkan korang mati terjelir lidah ke? 

2) Apa agama dia? Nape korang rasa seriau sangat,,korang yg beragama islam tak tentu lagi dpat peluk bidadari ,,kahkahkahh..nak neraka kan orang konon..nak termuntah aku 

3) Dia bahagia di london..korang cemburu lah tu..konon negara kapir.. sudah lah beb....jaga spender sendri sudah lah.. kahkahkahh on AISHAH BUKAN HAMBA
Anonymous
on 12/5/13

LONDON
"... 3.kot-kot kunun seronok bebas di London!!nanti terpenjara kat neraka!!" ...mu dah sure tak masuk neraka... on AISHAH BUKAN HAMBA
SajeNakTanya
on 12/5/13
MENERUSKAN PERJUANGAN
Kisahkan sedikit aktiviti Aishah seperti penglibatan beliau dalam perjuangan menegakkan keadilan sosial bagi Malaya dengan wahana Maoisme dari London seperti misalnya penglibatan Shamsiah Fakeh dalam PKM atau TT bergiat aktif sejak zaman universiti,diburu ,lari ke Australia, Pakistan, Timur Tengah, di London dan akhirnya masih setia dengan kepercayaan politik melawan bentuk kezaliman di Malaysia. 

Tak banyak kisah penglibatan Aishah selain daripa beliau adalah anak Jelebu yang pintar, pergi ke London dan putus hubungan dengan keluarga dan terpesona dan setia pada pendirian politiknya. Apakah Aishah ada menulis dan kita ingin tahu karya-karyanya atau memberi pidato atau bergerak aktif dalam kerja-kerja aktivisme. Asyik-asyik cerita Jelobak Jelebu. Cerita substance Aishah dalam gerakan sejagatnya melawan kezalimnan global. on AISHAH BUKAN HAMBA
Anonymous
on 12/5/13

JOLOBU
Kenapa Aishah dalam usia yang agak lewat, 25 tahun klo x silap matematik saya, baru nak pergi ke London ambil Ijazah Quantity Surveying? (Kat LSE? Setahu saya LSE bukan la mashor dlm bidang QS). Maka bermakna Aishah terlewat 5 tahun dari segi urutan "pembelajaran" yang normal. 

Persoalannya skg apa kah yang dia buat dlm (tak kurang dpd) 5 thn itu yang terlalu lama untuk sesiapa pun mengabiskannya (sia-sia shj?). Lagi pun bagaimana kerajaan boleh meluluskan biasiswa (Colombo Plan pulak tu) kepada beliau tanpa mengambil kira "kelewatannya" yang bukan sedikit.

 Apa kah yang Aishah boleh buat kat Jolobo selama 5 tahun, TT? Klo org lelaki boleh la buat bising-bising kat pekan Tampin. Org pompuan camno, jang? on KE JOLOBAK KE JOLOBU
Anonymous
on 12/5/13


AGAMA ITU CANDU
Secara umum komunisme berlandasan pada teori Materialisme Dialektika dan Materialisme Historis oleh karenanya tidak bersandarkan pada kepercayaan mitos, takhayul dan agama dengan demikian tidak ada pemberian doktrin pada rakyatnya, dengan prinsip bahwa "agama dianggap candu" yang membuat orang berangan-angan yang membatasi rakyatnya dari pemikiran ideologi lain karena dianggap tidak rasional serta keluar dari hal yang nyata (kebenaran materi). on KE JOLOBAK KE JOLOBU


KE JOLOBAK KE JOLOBU
TUAI PADI TIGO TANGKAI
MEMANG HEBAT POMPUAN JOLOBU
IDEALOJI TAK PONAH RUNGKAI



--------------

MALAYSIA NEGARA KETUANAN RIDUAN TEE



MANA MUKA MELAYU

Sukan SEA: Eyin Raih Pingat Emas Ke-1000 Negara
NAYPYITAW: Atlet wushu, Phoon Eyin melakukan kejutan apabila meraih pingat emas untuk negara bagi acara qiangshu wanita pada temasya Sukan SEA di sini, Isnin.
Eyin, 17, berkata, 'Saya mahu skuad wanita qiangshu mencetuskan kejutan terbesar bagi kontijen Malaysia pada Sukan SEA di Myanmar.'
NAY PYI TAW - Wusyu terus tidak menghampakan kontinjen negara apabila menokok sebutir lagi pingat emas, semalam. Malah tambah istimewa, Tai Cheau Xuen merangkul emas ke-999 buat Malaysia sepanjang sejarah...

Thamil Arasu terpaksa tukar posisi
NAY PYI TAW - Pemain tinggi lampai Harimau Muda, A. Thamil Arasu, menganggap bukan satu masalah besar dialihkan posisi daripada penyerang ke bahagian sayap kanan sepanjang saingan Sukan SEA Myanmar ke-27.

Nicol David

KUALA LUMPUR - Ratu skuasy negara dan pemain nombor satu dunia Datuk Nicol Ann David memenangi kejohanan skuasy Terbuka Hong Kong.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...MANA DIA PEJUANG MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah...KENAPA TAK ADA KOUTA MELAYU.. kah kah kah..

kah kah kah...ASIK ASIK  CHINA YANG DAPAT PINGAT... kah kah kah..

kah kah kah..MANA MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah..TUNTUTLAA KOUTA MELAYU DALAM SUKAN.... kah kah kah..

kah kah kah..BARU BETUL KETUANAN MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah.,..NI MUKA CHINA SAJE.... kah kah kah..

kah kah kah..MALAYSIA JADI NEGARA KETUANAN RIDUAN TEE... kah kah kah


MINTA KOUTA MELAYU
UNTUK TANDING  GEMOK BADAN

-----------

BERITA GEMPAR - UNTUK PERTAMA KALI









KOMENTAR TUKAR TIUB


inilah pertama kali

media  ada melaporkan
tentang anak najib
ini pun dari malaysiakini



utusan?
berita harian?
star?
sinar harian?
semua takut pada rosmah

tahniah malaysia kini

JANDA SIAPA?

Anak Najib lawat pusat pemindahan banjir

Mohd Nizar, 35, anak sulung Najib Abdul Razak, melawat pusat pemindahan di Kuantan kira-kira 5 petang semalam.

Dikesan memakai baju T yang tertulis perkataan ‘Najib My PM 2013', beliau diiringi oleh rombongan yang agak besar.

Najib adalah ahli parlimen yang lama berkhidmat di Pekan, antara kawasan yang terjejas teruk akibat banjir.

Ditanya jika perkataan pada t-shirt beliau akan ditafsirkan sebagai publisiti untuk bapanya dan BN, Mohd Nizar yang menjawab: "Tidak saya hanya di sini untuk membantu".


SIAPA SLIM CUN INI

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERITA MENGGEMPARKAN?.... kah kah kah...

kah kah kahg..SIAPA ANAK NAJIB  INI .... kah kah kah..

kah kah kah..MACAM MANA BOLEH MUNCUL.... kah kah kah...

kah kah kah...ANAK NAJIB BERTUMUR 35 TAHUN.... kah kah kah..

kah kah kah... ADA GAMBAR PULAK.... kah kah kah..

kah kah kah...ROSMAH MESTI MENYINGA... kah kah kah..

kah kah kah ... ROSMAH TAHU MAHU ADA ANAK NAJIB... kah kah kah..

kah kah kah ..YANG ADA HANYA ANAK NAJIB DENGAN ROSMAH... kah kah kah..

kah kah kah..YANG LAIN TAK WUJUD... kah kah kah

kaa kah kah..AZIZ NONG CHIK TAK WUJUD... kah kah kah..

kah kah kah..INI LAH KESAH PEREMPUAN PUAKA.... kah kah kah     


                               INI CUCU SIAPA?                               

----------

SUNNI WAL RASUAH




 MAZHAB SUNNI WAL RASUAH



PERUTUSAN HARI ANTI-RASUAH SEDUNIA

9 Disember adalah hari Anti-Rasuah Sedunia yang diilhamkan oleh Perhimpunan Agung Bangsa-Bangsa Bersatu hasil dari resolusi 58/4 bertajuk “United Nations Convention against Corruption”. Hari ini diraikan dengan tujuan untuk meningkatkan kesedaran awam akan bahaya korupsi dan rasuah serta keperluan akan suatu usahasama antarabangsa bagi menangani bersama permasalahan ini.
Korupsi dan langkah pembanterasan rasuah pada mana-mana peringkat dan kadar, perlu ditangani oleh semua lapisan masyarakat, bangsa dan agama. Kesedaran harus wujud agar mana-mana bakal penerima dan pemberi rasuah boleh terus dihapuskan.

Korupsi dan rasuah yang berkekalan akan mambantutkan pembangunan sosial, melebarkan kesenjangan pendapatan dan menambahkan bebanan kewangan pada rakyat terbanyak. Korupsi dan rasuah yang membarah di Malaysia telah menyebabkan pelbagai ketirisan dan pembaziran dalam kewangan kerajaan seperti yang dibangkitkan sendiri pihak kerajaan di dalam Laporan Tahunan Ketua Audit Negara. Hasil ketirisan ini telah mengurangkan pendapatan negara yang akhirnya menyebabkan pertambahan bebanan hidup rakyat melalui pengurangan subsidi bahan keperluan asas seperti gula, elektrik, petrol dan pertambahan cukai kepada rakyat seperti cukai GST yang bakal dilaksanakan kelak.

Kerajaan perlu melipatgandakan usaha-usaha membanteras korupsi dan rasuah pada mana-mana peringkat dalam mana-mana bentuk. Ini memandangkan Malaysia hanya mampu mencapai tangga ke-53 daripada 177 negara dalam Index Persepsi Rasuah Dunia 2013 (World Corruption Index) berbanding Singapura pada tangga ke-5 dan Brunei pada tangga ke-38. Terbukti permasalahan korupsi dan rasuah dilihat semakin berterusan walaupun setelah berbagai program transformasi politik dan ekonomi dipergiatkan. Jelas, tiada tekad politik dan kesungguhan dari pihak kerajaan untuk memerangi gejala korupsi dan rasuah secara habis-habisan.

Pada hari Anti-Rasuah sedunia ini, marilah kita sama-sama melipatgandakan usaha membanteras korupsi dan rasuah yang seharusnya bermula dengan menambahkan kesedaran individu serta masyarakat awam akan bahaya korupsi dan rasuah berterusan melalui pendedahan isu-isu semasa yang berkaitan. Pimpinan negara perlu menjamin tatakelola yang baik dengan tekad tegas membanteras rasuah.

Anwar Ibrahim
Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia
Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat


SHORT FAT AND UGLY
do something about it

-----------

SHIAH ITU KAPIR




YANG MENARIK
AJARAN SHIAH INI
IALAH BANGUN MELAWAN
BUKAN 
BANGUN MEMBODEK

KOMENTAR TUKAR TIUB
united malays national organisation
mengtakrif pengikut mazhab shiah sebagai kapir

untuk suasana senang
kita terimalah hakikat bahawa
penganut maqzhab shiah ini kapir

kalau shiah dah kapir
biarkan lah mereka meneruskan kepercayaan mereka
macam penganut agama hindu
macam penganbut agama kristian
macam penganut agama entah apa lagi

kenapa sibuk
ke hulu ke hilir

penganiut shiah ini tak nak masuk syurga
penganut shiah tak minat dengan bidadari
penganut shiah tak minat dengan  gadis bemata jeli
mereka nak kena bakar api neraka
biarkanlah

yang united malays national organisation
sibuk ke hulu ke hilir
pasal apa?

Syiah: “Momok baru” untuk kuasai Melayu

Di antara sebab mengapa penjajah dapat menguasai tanah ini selama ratusan tahun adalah kerana kebodohan penduduk setempatnya. Selepas beberapa ratus tahun dijajah, barulah timbul kesedaran untuk memperjuangkan kemerdekaan.
Maka tidak hairanlah mengapa Malaysia hanya diperintah oleh parti politik sama semenjak hari pertama negara mencapai kemerdekaan.

baca disini seterusnya:

http://www.themalaysianinsider.com/opinion/amin-iskandar/article/syiah-momok-baru-kuasai-melayu


AJARAN SHIAH INI
menarik anak anak muda
bukan kerana syurga dan neraka
tetapi
laungan 
banguan melawan

-----------

ITIK SALAI MASAK LOMAK PODEH







ITIK SALAI
MASAK LOMAK
CILI API
MASAKAN MELAYU
NEGERI SEMBILAN

--




-------------------

JEMPUTAN MALAM INI







MALAM INI
UNIVERSITI BANGSAR UTAMA
wayang dari indonesia
jam 8:30 malam


-----------

DAPUR JALANAN PETANG KELMARIN







 JALAN PANGGUNG
PETANG KELMARIN

Menu dapur jalanan 8 december 2013:-
 Tim UIA - mee bandung, tauhu sumbat, moktail
 Tim syed syahir - roti canai
 Tim MADE - Buah epal, limau, roti
 Famili dari Pajam - Ais krim Malaysia! pakaian2 
 Aisyah minah cun - sandwich; the peanut butter jelly jem! 
 Nad & Khairul - Bubur Pulut Hitam
 Pyanhabib - the towkey air!

Kepada semua kawan2 yang datang membantu
 danbuat sibuk
dan buat ramai;
Nazzatul, Fauzi, Bob 
kawan2 cun dan hensem dari UIA AIKOL
Melati dari unisel bersama 
cewek2 & cowok2 dari surabaya & Timor Leste
Shakirah dan keluarga dari Pajam

Omar (Goodbye Omar!) & kawan2 dari geng kotak
dan kesemua kawan2 yang datang!
 
Terima kasih daun keladi, Minggu depan kita berjumpa lagi!  

Untuk sumbangan 
boleh masuk ke akaun
 dapur jalanan
   1479-0000917-05-1 
spkl collective

untuk yang ingin membantu
 memasak atau menghidang boleh telefon
  pakwan : 019-2671285 
 hadikhalid :012-6648873
  



-----------

JANGAN DENGAR CAKAP KADIR JASIN






KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarang Kumpulan News Straits Times Press (NSTP),  A. Kadir Jasin hari ini menggesa Najib Menteri melantik isterinya, Rosmah Mansor sebagai menteri.




Beberapa menteri harus dibuang dan diganti dengan Rosmah, kata wartawan veteran

Bekas Ketua Pengarang Kumpulan News Straits Times Press (NSTP),  A. Kadir Jasin hari ini menggesa Najib Razak mengkaji semula peranan menteri-menteri Kabinet selain melantik  Rosmah Mansor sebagai menteri. Katanya, melalui pelantikan itu, tiada pihak yang boleh membantah campur tangan Rosmah atau..


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SIAPA KADIR JASIN INI?.... kah kah kah..

kah kah... ADAKAH NAMA DIA KADIR ATAU KADEER.... kah..

kah kah..KENAPA CADANGKAN ROSMAH MANSOR JADI MENTERI... kah

kah kah kah..KENAPA BERI IDEA INI PADA NAJIB... kah kah kah..

kah kah kah...HANCURLAAA NEGARA INI.... kah kah kah..

kah kah..KALAU ROSMAH JADI MENTERI ...HABISLKAA MALAYSIA..kah ..

kah..APAKAH NIAT KADIR NAK HANCURKAN MALAYSIA?... kahh

kah kah kah... ADAKAH KADIR JASIN INI SHIAH?.... kah kah kah..

kah kah kah... NAK HURUI HARAKAN NEGARA INI?... kah kah kah

FAT SHORT AND UGLY

-----------

DAPUR JALANAN PETANG KELMARIN






DARI FACE BOOK

Melihat masih ramai lagi golongan yang tidak berumah, aku menjadi begitu geram. Masih ramai ditekan oleh sistem. Hati aku meronta-ronta untuk memberontak melawan sistem. Berontak bukan sebarang berontak, berontak biar dengan ilmu. Andai aku dapat kuasa suatu hari nanti, akan aku pastikan setiap jiwa-jiwa ini punya rumah! Akan aku pastikan setiap jiwa-jiwa ini punyai pekerjaan! Karena mereka juga ada hak, untuk hidup seperti manusia lain.



-------------