.

Jumaat, 9 Mac 2018

BETUK KE INI?




PROJEK APA INI?

SIAPA PUNYA

PROJEK INI?





MANA HILANG PEMUDA KETUANAN MELAYU








CHINA TIPU 

MELAYU
Ak tak paham la dengan jo yg lagi satu nie, yg melayu punya jo... jo cina tu satu hal la dgn kapalanunny tu... nie yg jo melayu nie... cer dia check, rakyat tempatan mana yang kluar negara sampai habiskan sampai 46b nie.. rakyat tempatan indon ke, rakyat tempatan paki ke, yg bangla ke, yg filipin ke yang ber-I/C Mesia Tercentha nie.. 

MANA PEMUDA

org amngok jugak la yg bagi depa2 nie alirkan duit keluar sampai berbilion2... ke badak tempatan yang belanjakan duit sampai 46b... takyah la ko ukur org bawak kluar duit dgn ekonomi...patut ko lg risau... org bawak kluar duit banyak2 ke luar negara... kami org tempatan pure nie nak ke indonesia pun tunggu setahun sekali naik air asia, itu pun ticket booking setahun... 

KETUANAN MELAYU
tu pun sbb nak hilangkan stress duduk kat mesia lama2 nie... tekanan dapat mantery2 bengapnie.. hampeh betul la dua2 ekor jo kat malaysia nie... tu la bangun2 tido, terus2 nak becakap, tu la jadiny... terus tido je la Jo... contohi lah senior ko yg belah utara tu... tido je la... on 
DUA TUAN HAJI MULA GADUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/7/18




---------------------

SYRIA SIAP SEDIA MENUNNGU NATO $ ZIONIS





SYRIA SIAP

SEDIA MENUNGGU

NATO & ZIONIS
salah satu spesis melayu bangang....rakyat syria bersame-same dengan tentera dan kerajaan syria bersatu melawan yankee jihadi aka tentera2 upahan nato (zionis) yg berusahe untok menjayekan rancangan israel raya la bangang on SUMPAH JADI ABU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/9/18




------------------------

USTAZ JUAL KISMIS



USTAZ JUAL KISMIS
Dulu kismis Amerika sekotak kecik dijual RM1 sekotak. Dapek kek ustaz kito, bila dibius dengan doa.. krismas Amerika tu, harga jadi RM10 sekotak ..RM1 didermakan pada anak yatim. Orang ckp Ustaz dari PAS ni baik nye.. RM1 setiap sekotak dia derma. Si Kapir laknat Amerika tak derma apa pun.. jahat betul? .. Ustaz tu modal dia hanya beli krismis Amerika dan kotak kosong bercop ..Krismas doa. on 
HAJI DOL PEGANG TASBIH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/8/18







-------------------

BIK MAMA DIMANA?






BIK MAMA

DIMANA?

Gempa di Ranau, pendaki di Gunung Kinabalu terpaksa turun dalam kegelapan

KIRA-kira 130 pendaki di Gunung Kinabalu mula turun ke bawah malam ini, susulan kejadian gempa bumi 5.2 magnitud melanda Ranau, Sabah.



SAJE TANYA

MANA TAHU

CUBA CUBA

NAK JOGGING

KAH KAH KAH
 
-------------------

NASIONALIS TRUMP






NASIONALIS

TRUMPS MULA

TIBAI 

CHINA MERAH




Donald Trump signs order for metals tariff plan, prompting fears of trade war

Trump pushes forward with plan for 25% tariff on imports of steel and a 10% tariff on aluminum, but says exceptions will be made

Donald Trump pushed forward with plans to impose tariffs on steel and aluminium imports on Thursday, arguing the levies were necessary for national security and to stop the “assault on our country”.
Flanked by steel and aluminium workers and key staff, Trump said he had to act to stop the “decimation of entire communities” and insisted there would be a very fair process as the administration used the next 15 days to negotiate exemptions with allies. Canada and Mexico will be exempted.
“Steel is steel,” said Trump. “Without steel you don’t have a country.”
Trump campaigned on saving US steel and aluminium jobs, which have been lost to cheap foreign imports. But the tariffs threaten to undermine decades of detente in international trade and have split the Republican party – no congressional members of his own party were present for the White House announcement.
Officials from China and Europe have threatened retaliation if Trump goes ahead with his plan.

As Republicans lobby the president to abandon his plan, Trump hasfound some support from his most reliable critics: Democrats.
“President Trump has identified the right opponent – China – much better than both the Obama and Bush administrations did,” Chuck Schumer, the Democratic leader in the Senate, said on Thursday, before Trump’s announcement. “Democrats and Republicans have been blind to this and President Trump isn’t.”
Advertisement
But Schumer urged Trump to tailor his plan so that it targets China and does not affect allies.

“Don’t swing blindly and wildly at our foe, China,” Schumer said. “Establish a well-placed jab at China. Set them back. Let them know we mean business.”

TUNGGU & NANTI

APA AKAN TERJADI

CHINA MERAH

KENA TIBAI

TANAH MELAYU

SELAMAT

--------------------

SPRM MEMBURET LAGI








MEMBURET

KAH KAH KAH

SPRM

TEPAT HBO

HENJUT 

BINI ORANG


PALING SELAMAT


Pegawai SPRM mohon kes khalwat dibicara secara tertutup

Mahkamah Rendah Syariah Petaling hari ini menangguhkan perbicaraan kes khalwat membabitkan dua pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas peguam memohon ia diadakan secara tertutup.

HENJUT

BINI

POLIS

APA 

CERITA

KAH KAH KAH




------------------

LAGI BUKTI PAKATAN AKAN MENANG






PRU14

SATU LAGI BUKTI

PAKATAN MENANG

KECUALI DITIPU


Populariti tidak jamin kedudukan Shahrir di JB

SHAHRIR Samad begitu sinonim dengan Johor Baru, kawasan Parlimen yang dipegangnya sejak 2004 walaupun margin kemenangannya semakin mengecil sejak dua pilihan raya umum (PRU) lalu.

Walaupun sangat popular di kerusi bandar itu, pengerusi Felda berkenaan kini berdepan kemungkinan kalah pada PRU14, jika cakap-cakap di kedai kopi, orang percaya.

Kaji selidik di Johor baru-baru ini mendedahkan separuh daripada responden tidak berpuas hati dengan kerajaan persekutuan dan mereka yang ditemu bual The Malaysian Insight berkata Shahrir mungkin jatuh pada PRU akan datang, walaupun beliau sangat popular.


BUKTI

SATU DEMI SATU

KAJI SELIDIK

TEMUBUAL

LAPORN MEDIA 

MENUNJUKKAN

DLAM PRU14

PAKATAN MENANG

KECUALI DITIPU



---------------

ALBUM KLASIK






JEMAAH TAK RAMAI
babi hutan tu tengok jemaah tak berapa nak ramai itu pasal dia masuk nasib jugalah dia tak bawa geng, solution nya senang aje, sentiasa penuh kan surau/ masjid Insha Allah babi hutan tu tak datang lagi, tapi babi pekan tak tau la on 

CHA ALIF BOTH
albert magic
on 3/8/18


ALBUM KLASIK
Dalam kulit album Pink Floyd ada di tunjukan prihal babi terbang.. kata usTaT sapa yg simpan album tu..mualaikat tak masuk rumah. Saya geli hati nengok babi masuk masjid.. semua yang ada dalam masjid tu caklibut.. termasuk usTaT yang mengata Pink Floyd tadi.. agak-agak mualaikat masih ada tak dalam masjid tu. on 
CHA ALIF BOTH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/8/18



----------------

ADA PILIHARA BABI







ADA PILIHARA BABI
Melayu dari Bali.Indon...pakai songkok...nama Aji tapi Hindu...sembah dewa dewi...makan babi...Melayu Batak pun bela babi makan babi...bukan Islam pun... Jadilah Melayu tak payah jadi Islam...tak payah pakai purdah...tak payah pakai jilbab...jadilah kawan Jo Low macam Paris Hilton ...bukan Melayu boleh enjoy mentadarah duit 1MDB..... on 
ZORRO DAN NINJA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/8/18



-------------------

RAJA MELAYU DARI CELAH MANA?





RAJA MELAYU
eh!? eh!? biar betul? takkan baginda queen lagi tinggi darjat dari raja raja melayu kot?? kalau baginda queen tu cucu cicit muhammad saw, raja2 melayu datang dari celah bedah mana pulak? jakim wajib tutup channel youtube tu, 

DARI CELAH MANA

tu semua merendahkan martabat raja2 melayu yg syumul, alim dan zuhud. kita rakyat malaysia wajib sain petisyen bantah youtube. youtube patut diharamkan di malaysia. jom susun buat demo depan pejabat youtube!! jom saman youtube. kah kah kah! on 
BERITA TERKINI - CUCU CICIT NABI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/8/18





-------------------

GERENTI PERCAYA






GERENTI PERCAYA

wa gerenti bani melayu pasti akan percaye....kahkahkah...kalo dorang boleh percaye bulat2 yg alexander adalah zulkarnain...wa gerenti dorang akan percaye rosmah adalah keturunan mariam si anak dara kahkahkah on 
BERITA TERKINI - CUCU CICIT NABI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/9/18







------------------

JATUH KAPIR



JATUH KAPIR
La macam mana lak cucu cicit nabi boleh jatuh kapir ..ni musti ada kaitan dgn amanat Eddie Wang. on 
BERITA TERKINI - CUCU CICIT NABI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/8/18



---------------

MELAYU ADA BANYAK





MELAYU 

ADA BANYAK
Melayu dari Bali.Indon...pakai songkok...nama Aji tapi Hindu...sembah dewa dewi...makan babi...Melayu Batak pun bela babi makan babi...bukan Islam pun... Jadilah Melayu tak payah jadi Islam...tak payah pakai purdah...tak payah pakai jilbab...jadilah kawan Jo Low macam Paris Hilton ...bukan Melayu boleh enjoy mentadarah duit 1MDB..... on ZORRO DAN NINJA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/8/18



---------------

AL-FATIHAH



AL-FATIHAH




Sanusi bin Junid - Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

https://ms.wikipedia.org/wiki/Sanusi_bin_Junid
Translate this page
Tan Sri Dato' Seri Sanusi Junid (lahir 10 Julai 1943) ialah seorang ahli politik Malaysia. Beliau dilantik sebagai Menteri Pembangunan Negara dan Luar Bandar pada tahun 1981 sewaktu berumur 38 dan sebagai Menteri Pertanian pada tahun 1986. Tan Sri Sanusi menjadi Menteri Besar Kedah Darul Aman yang ketujuh ...

AU

REVOIR

OLDBOY


----------------