Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 10 November 2008

BERITA HANGAT !!! NAJIB DIA TAK TOR – Malaysia Insider

TERJEMAHAN

Ketua Pakatan Rakyat Anwar Ibrahim telah meramalkan yang regim Najib Razak akan menjadi satu regim kuku besi.

‘ Jika dia muncul, semuanya akan di bungkam,’ Anwar berkata kepada pemberita di Parlimen petang ini apabila Menteri Keewangan akan mengambil 7 bilion ringgit sebagai langkah rasangan ekonomi yang telah di istiharkan oleh Najib Razak hari Selasa yang lalu.

‘ Pekara ini belum di luluskan oleh Parlimen. Malah masih belum di bawa ke perbincangan,’ kata ahli Parlimen Permatang Pauh mengenai pakej ransangan ekonomi itu.

‘Orang ramai tidak menyedari akan masalaah ini kerana media arus perdana telah menutup pekara ini untuk melindungi Najib.

‘ Ini apa yang kita katakan angkuh dengan kuasa, mereka mengawal semua, mengarahkan semua dan memonopoli berita malah dapat melakukan pembunuhan,’ kata Anwar.

‘ Ini bermakna kita akan melihat rupa bentuk pentabiran di bawah Najib,’ Anwar berkata.


TULISAN ASAL

KUALA LUMPUR, Nov 10 — Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim has predicted a dictatorial regime under Prime Minister-designate Datuk Seri Najib Razak.

"If he comes into the picture, everything will be clamped down," he said to reporters in Parliament when told that the Finance Minister plans to roll out the RM7 billion stimulus package which Najib announced in Dewan Rakyat last Tuesday.

"It has not been approved by Parliament. It has not even been tabled," the Permatang Pauh MP said of the stimulus plan.

"The public is not even aware this is a problem as conveniently most mainstream newspapers have covered this up just to protect him.

"This is what we mean by arrogance of power, they control everything, dictate terms and monopolise the news and they can get away literally with murder," he said.

"This means you can anticipate the type of administration under Najib," Anwar said.



RAJA PETRA BEBAS MENULIS KEMBALI – AHMAD SHABERY - melayau


KEMAMAN 9 Nov. Pengendali dan editor laman blog Malaysia Today, Raja Petra Raja Kamarudin yang dibebaskan daripada tahanan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kelmarin, bebas menulis kembali tetapi beliau berdepan dengan tindakan jika didapati melanggar undang-undang, kata Menteri Penerangan, Datuk Ahmad Shabery Cheek.

Tindakan tegas akan diambil terhadap Raja Petra sekiranya didapati melanggar melanggar undang-undang melalui tulisannya pada masa depan, katanya.


Kalau selepas ini Raja Petra rasa nak menulis lagi, dia bebas menulis.

kah kah kah….. munkeee ni pen raja petra ke?..... kah kah kah… munkee ini mak raja petra ke?..... kah kah kah….. raja petra kerja untuk munkee ni ke?..... kah kah kah..


kah kah kah….. munkee ni bayar sewa stremyx raja petra ke?......raja petra nak munulis kena minta dakwat dari munkeee ni ka?..... kah kah kah

munkee ni dari sekolah mana?..... kah kah kah… munkee ni belajar dimana?.... kah kah kah…..ini mesti produk profesor kang kong …. kah kah kah…

woit …. sama ada munkee ni kata yes or no…. tak ada orang ambil pot…. kah kah kah…. munkee ni betul mat bendul….. kah kah kah…



TERPERANJAT !!! JANGAN BERI TEMPAT PADA AHLI RASUAH – berita hairan


PEKAN: Datuk Seri Najib Razak berkata, ahli Umno yang terbabit dalam politik wang pada pemilihan parti Mac tahun depan sepatutnya tidak diberi tempat dalam kepemimpinan parti.

Timbalan Perdana Menteri berkata, politik wang akan menjejaskan Umno berikutan pandangan orang luar, proses pemilihan dalam parti tidak bersih.

Beliau berkata, keadaan itu juga menyebabkan pemimpin yang tidak sepatutnya diangkat untuk sesuatu jawatan akhirnya terpilih disebabkan sokongan berdasarkan mainan politik wang.


kah kah kah …… biar betul…. kah kah kah…. biar betul cakap ni…. kah kah kah…. tu macam mana ……abis semua bungus…. kah kah kah….lingkup satu kapal…

kah kah kah….nak cari yang TAK RASUAH…..kah kah kah… macam nak cari air laut tak masin….kah kah kah…. mana nak jumpa…. kah kah kah… ade jumpa ke?..... kah kah kah



BAHASA MELAYU DIGUNA MELUAS – berita hairan



MADINAH: Mungkinkah bahasa Melayu menjadi bahasa kedua penduduk Kota Suci Makkah dan Madinah 100 tahun lagi?

Berdasarkan keadaan sekarang, ini tidak mustahil kerana bahasa Melayu sudah pun digunakan secara meluas oleh peniaga di kedua-dua kota suci pada masa ini, menjadikannya bahasa kedua paling meluas digunakan di Semenanjung Arab.


kah kah kah …. kah kah kah…hairan…. kah kah kah…. sekarang ni rtm sendiri pun tak pakai bahasa melayu…..kah kah kah…..bahasa rojak adalah… kah kah kah….

dengar dan pandang sendiri program radio dan tv racangan bahasa melayu…. you know kita orang not like that….kah kah kah kah…. so… you knowlah I cakap ni you pun tak faham ….kah kah kah…. you understand ke I cakap ni….. kah kah kah..

tok arab nak cakap melayu ….. kah kah kah…. tok arab jual minyak attar mana?... ....kah kah kah…… menteri sendiri pun bahasa kelam kelabut…. kah kah kah… you know I nak declare open corridor utara ….you comelaaaa…. kah kah kah…lepas tu we all go laah….. kah kah kah

woit... cukuplaaa.... dah 50 tahun bodohkan orang melayu.... woit sedarlahh... orang melayu dah cukup bodoh