Rabu, 16 Mei 2012

PROGRAM MELAWAN DISANA SINIPROGRAM MELAWAN DI SANA SINI


pembaca yang budiman
sila amabil perhatian
malam ini temu bual
dengan setiausha menteri besar selangor

esok program mat sabu
di sungai ular
di air putih
di sungai karang pantai

ahad ini pandang bandar baru sentul
progaram yb tian chua bersama hishamuddin rais

khamis 31 mei ini
siti aishan sri kandi pkr
hishamuddin rais
akan berada di jerteh besut terangganu
berjumpa di sana
MALAM INI RADIO BANGSAR UTAMAMERANCANG UNTUK MENANG PRU13 DENGAN MENIPU

BUKAN SATU AMARAN - HANYA SATU JANJI

JIKA NAJIB MENIPU UNTUK MENANG


Orang ramai telah sedar. Orang ramai telah tahu. Orang ramai sudah mendengar. Orang ramai telah membaca. Orang ramai telah melihat bukti. Kini orang ramai yakin bahawa Najib Razak sedang bersekongkol merancang dengan SPR untuk menang menipu dalam PRU13 ini.

Najib Razak dan kuncu-kuncunya dalam United Malays National Organisation sedar bahawa parti ini tidak lagi mendapat sokongan orang ramai. Najib Razak juga sedar suara-suara sumbang dalam partinya yang mempertikaikan kepimpinannya semakin kuat kedengaran.

Di hari pelancaran Tibai bulan lalu – Ibrahim Ali secara terang-terang telah berkata kepada laman Malaysia Kini bahawa telah tersedia pemimpin yang lebih berkeupayan dari Najib Razak untuk mengambil alih. Ibrahim Ali bukan terlepas cakap. Suara Ibrahim Ali adalah suara Mahathir Muhamad. Malah Daim Zainuddin yang kini dalam satu tongkang dengan Mahathir sendiri sedang ‘mengomel’ ke hulu ke hilir. Tanpa berlapik atau bersopan Daim telah mempertikaikan keupayaan Najib untuk memimpin.

Mahathir dan Daim melihat Najib Razak ini amat ‘lembik’. Mereka melihat Najib Razak tunduk kepada pemintaan orang China dan orang India. Malah Mahathir minggu lalu dalam Berita Harian telah berkata yang Najib ini amat lemah. Mengikut harapan Mahathir jika Najib mendapat sokongan kuat maka undang-undang ISA tidak akan dimansuhkan.

Pucuk pimpinan dan kuncu-kuncu gerombolan United Malays National Organisation juga melihat Najib Razak ini sedang menjadi satu beban yang maha berat untuk dipikul. Berat yang dimaksudkan disini bukan berat badan Rosmah Mansor.

Memang betul ramai pemimpin United Malays National Organisation bukan sahaja tidak suka dengan kerenah Rosmah Mansor malah menyampah melihat muka Si Rosmah ini. Sayangnya para pemimpin ini tidak berani bersuara. Malah Mahathir Muhamad yang dikatakan berani bersuara lantang ini pun akan ‘kelu’ bila berhadapan dengan Rosmah Mansor. Mungkin inilah ‘power’ bomoh dari Mumbai yang dilanggan oleh Rosmah.

Walau apa pun dikatakan tentang Rosmah – masih ada pekara lagi yang lebih berat dari berat badan Rosmah yang sedang menghimpit Najib Razak. Berat yang dimaksudkan ini ialah kes Najib Razak yang akan dibuka di mahkamah Peranchis. Ini kes rasuah pembelian kapal selam Scorpene. Kes ini telah menjadi berita dunia walau pun akhbar harian di Malaysia telah memadamkan berita ini.

Akhbar Malaysia tidak melaporkan tentang Tuan Hakim Mahkamah Peranchis Monsieur Roger Le Loire telah membuat kenyataan yang beliau akan memanggil : Razak Baginda, Najib Razak dan ayah Altantuya, Profesor Setev Shaariibu – sebagai saksi. Najib Razak ketika jual beli kapal selam ini adalah Menteri Pertahanan akan di sapina. Sesudah disapina , jika Najib gagal datang ke Paris maka nama Najib Razak akan di senaraikan ke dalam nama orang yang dikhendaki oleh Interpol. Saheh kes ini kes berat – lebih berat dari sanggul Rosmah Mansor.

Orang ramai juga telah diberitahu bahawa pada ketika ini - di meja SUARAM ada terlentang satu salinan kopi fax dimana Najib Razak telah meminta 1 bilion dolar atau 3 bilion ringgit sebagai duit komisen dari syarikat DCNS - Direction des Construction Navales – syarikat pembuat kapal selam Scorpene. Ini baru satu fax. Belum lagi muncul gambar-gambar Najib bersama Altantuya bercanda-canda dengan Inang-Inang di kota Paris.

Bayangkan betapa terseksanya ahli United Malays National Organisation memikul dua ekor biawak hidup – saekor benama Rosmah dan sekor lagi bernama Najib.

Justeru, untuk menyelamatkan diri, Najib Razak wajib menang besar di PRU13 yang akan datang ini. Hidup mati Najib Razak dan Rosmah Mansor bergantung kuat dengan keputusan pilihan raya ini. Musuh-musuh politik Najib Razak sedang menunggu untuk menendangkan Najib jika keputusan PRU13 ini tergerlincir.

Cuba perhatikan dengan rapi bagaimana Muhyiddin Yassin yang tidak ada kebolehan untuk tersenyum tetiba telah ketawa terbahak-bahak apabila melihat 300 ribu anak semua bangsa turun ke jalan raya pada 28 April yang lalu. Perhatikan betul-betul Timbalan Perdana Menteri ini telah tidak bersuara - senyap bin bisu – tidak mengeluarkan kenyataan mengutuk Bersih 3.0. Maknanya – Muhyiddin amat suka apabila Najib Razak dikepong rakyat kerana ini akan membuka jalan untuk Muhyiddin sendiri naik tahtha.

Najib Razak sedar akan semua ini. Sepenakut dan sebodoh Najib, dia masih cuba menyelamatkan diri. Justeru kita lihat pelbagai perancangan licik sedang disusun oleh kuncu-kuncu Najib. Perancangan ini adalah untuk menipu dalam PRU13 ini. Najib mahu menang besar. Jika Najib menang besar maka geng 3M - Mahathir Mukhriz dan Muhyiddin - akan senyap tidak bersuara.

Cara Najib dan SPR merancang untuk menipu ini bukan tidak diketahui. Satu Malaysia tahu tentang tentang projek kad pengenalan segera yang telah diberikan kepada Mat Bangla dan Mat Indon untuk membolehkan mereka mengundi. Projek kad pengenalan segera ini telah pertama kali digunakan di Sabah. Rakyat asal Sabah cukup marah. Mereka mengugut Najib sehinggakan Najib tunduk bersetuju menubuhkan Suruhanjaya untuk menyiasat kes kad pengenalan segera ini.

Orang ramai juga tahu bagaimana banyak nama pengundi telah dialih atau dihilangkan terus. Orang ramai juga tahu banyak kawasan pengundian secara haram telah diubah. Orang ramai juga tahu bagaimana secara mendadak lebih dari 1 juta pengundi baru telah didaftar di Selangor. Orang ramai juga tahu bagaimana SPR telah mengubah undang-undang untuk meneruskan undi pos dan memperkenalkan sistem undi awal.

Mungkin orang ramai tidak tahu bahawa undi pos kali ini bukan hanya untuk Sang Suami yang bertugas. Sang Isteri yang duduk mengangkang di rumah pun kini telah menjadi pengundi pos.

Mungkin orang ramai tidak tahu tentang sistem undi awal. Sistem ini akan diperkenalkan untuk pertama kalinya diPRU13 ini. Undi awal ini adalah untuk mereka yang bukan askar atau polis tetapi bertugas pada hari mengundi. Mereka ini terdiri dari pekerja SPR dan pengamal media. Bunyinya cukup demokratik.

Tetapi dibelakang konsep demokratik undi awal ini ialah perancangan jahat SPR untuk menipu.

Orang ramai wajib disedarkan tentang bagaimana dengan licik SPR telah menambah pekerja SPR dari 100,000 ke 240,000. Penambahan ini mungkin bertujuan untuk memantapkan kerja di hari pengundian. Tetapi sebenarnya ini adalah rancangan licik untuk menipu undi.

Bagaimana pengundi awal boleh menipu? Cara penipuan ini dilakukan cukup senang. Semua pengundi awal ini telah dikecualikan oleh SPR dari dicalit dengan dakwat kekal. Mungkin para pembaca akan tertanya-tanya – mengapa ini dilakukan? Kenapa mereka mengundi awal tetapi tidak guna dakwat kekal? Kenapa mereka spesial?

Jika pembaca bertanya maka para pembaca yang budiman telah sedar bahawa penipuan sedang dirancang. Pengundi awal - 240,000 pekerja SPR - tidak dicalit dakwat ini akan mundar mandir ke hulu ke hilir – bertukar-tukar tempat - untuk mengundi berkali-kali. Ini adalah sebahagian dari rancangan jahat untuk memenangkan Najib Razak dan gerombolan United Malays National Organsiation dalam PRU13 nanti.

Pada 28 April lalu 300 ribu anak semua bangsa telah turun ke jalan raya menuntut diadakan satu pilihan raya yang bersih dan adil. Jumlah 300 ribu yang berdemo dijalan raya adalah jumlah yang paling besar dalam sejarah politik negara. 300 itu adalah mereka yang menyokong 8 tuntutan Bersih untuk memastikan PRU13 ini akan dijalankan dengan bersih dan adil.

Tetapi dari gerak langkah politik Najib Razak kelihatan Si Najib ini akan terus mengadakan PRU13 ini tanpa mempedulikan 8 Tuntutan Bersih. Tanpa mempedulikan tuntutan orang ramai. Suara 300,000 warga yang turun ke jalan raya itu untuk Najib bukan suara rakyat.

Justeru, kita semua wajib mengingatkan Najib Razak bahawa Marcos juga menang dalam pilihanraya dengan menipu. Suharto juga menang dalam pilihan raya dengan menipu. Husni Mubarak dari Mesir juga menang amat besar dalam pilihan raya dengan cara menipu. Apa terjadi kepada mereka semua?

Di Manila Marcos menjangka penipuanya akan memanjangkan kuasanya. Di Jakarta Suharto berharap penipuan dalam pilihan raya akan memberikan dia mandat untuk terus berkuasa. Di Mesir Husni Mubarak membuat congak bahawa dia telah menang walau pun dengan menipu maka dia akan terus menjadi Presiden.

Semua anggapan ini meleset. Orang ramai di Manila turun ke jalan raya untuk menghumbankan Marcos walau pun Marcos menang. Orang ramai di Jakarta turun ke jalan raya walau pun Haji Muhamad Suharto menang. Di Mesir Husni Mubarak menang besar tetapi anak muda turun ke jalan raya untuk menghumbankan Mubarak.

Sesudah Marcos, Suharto dan Mubarak dihumbankan sebuah lembaga SPR baru ditubuhkan. Pilihanraya baru diadakan sekali lagi. Inilah yang sedang kita lihat berlaku di Mesir pada minggu ini. Rakyat mesir sedang mengadakan pilihan raya dengan SPR yang baru ditubuhkan.

Lembaga Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia telah tidak diyakini oleh orang ramai tetapi tidak diganti oleh Najib. Bersih telah menuntut agar ahli-ahli lembaga ini meletakan jawatan. Parti Pas telah memberi amaran kepada lembaga SPR untuk berundur. Parti Keadilan Rakyat telah membuktikan bahawa Pengerusi dan Timbilan Pengerusi SPR adalah ahli United Malays National Organsiation. Semua ini tidak dipedulikan oleh Najib. Amat jelas lorong Marcos, lorong Suharto dan lorong Mubarak sedang diambil oleh Najib Razak.

Jika lembaga SPR ini tidak meletakan jawatan sebelum PRU13. Jika 8 tuntutan Bersih tidak ditunaikan. Jika United National Organisation menang dengan cara menipu. Maka rakyat Malaysia wajib mengikut lorong rakyat Filipina, lorong rakyat Indonesia dan lorong rakyat Mesir. Kita semua – warga Malaysia - wajib ke jalan raya sesudah pilihan raya. Bukan 300 ribu yang wajib turun tetapi berjuta. Ini bukan satu amaran. Ini adalah satu janji untuk kita mengadakan satu lagi pilihan raya yang bersih dan adil.(TT)


NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45
NAJIB BERSEDIA UNTUK DI BAWA KE MAHKAMAH PERANCIS
KOMENTAR TUAKR TIUB


harus dingati
presiden pinochet dari chile
telah ditangkap dengan waran dari mahmakah spanyol

harus diingati donald rumsfled menteri pertahanan amerika
tak bernai masuk ke german
kerana telah ada waran tangkap
ini kerja ngo german

harus diingati jeneral ariel sharon dari israel
telah tidak berani datang ke belgium
kerana telah ada waran tangkap
ini kerja ngo belgium

harus diingati henry kessinger bekas setiausaha negara amerika
telah tak berani menjejak kaki ke seluruh eropah
kerna ada waran tangkap
ini kerja ngo eropah

harus dingati najib razak terlibat dalam kes rasuah syarikat peranchis
waran belum di keluarkan
ini kerja ngo suaramMAT MONGOL TERLIBAT KES BUNUH
KUASA MAHKAMAH PERANCIS TERTAKLUK SEMUA ORANG - mkini

Mahkamah Perancis yang menjalankan inkuiri berhubung urusniaga kapal selam Scorpene Malaysia-Perancis mempunyai kuasa memanggil semua pihak untuk membuat pengakuan dalam prosiding di negara itu.

"Mahkamah Perancis mempunyai bidang kuasa terhadap semua orang, tidak kira orang Perancis atau tidak, selagi mereka terlibat dalam perkara melibatkan inkuiri sedia ada.

"Dakwaan sebaliknya salah dan mengelirukan," kata peguam Perancis Joseph Breham dalam kenyataan yang keluarkan Suara Rakyat Malaysia (Suaram).

Breham (kiri) mewakili NGO hak asasi itu, yang merujuk kepada mahkamah Perancis.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebelum ini berkata, mahkamah Perancis tidak mempunyai kuasa mengarahkan rakyat Malaysia membuat pengakuan dalam inkuiri yang sedang berlangsung itu.

Rakyat Malaysia tidak tertakluk kepada undung-undang negara itu, katanya dalam sidang media selepas lawatan ketua tentara Thailand di kementeriannya, seperti disiarkan oleh Mob.tv.

Zahid antara saksi yang disenaraikan Suaram kepada mahkamah Perancis.
PERINGATAN: Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhad
ZAHID: MAHKAMAH PERANCIS TAK BOLEH SENTUH KITA
- yahoo.com

Menteri Pertahanan Ahmad Zahid Hamidi berkata, mahkamah Perancis tidak mempunyai kuasa untuk mengarahkan rakyat Malaysia membuat pengakuan dalam inkuiri bagi menyiasat urusniaga kapal selam Malaysia-Perancis yang sedang berlangsung.

Rakyat Malaysia tidak tertakluk kepada undung-undang negara itu, katanya dalam sidang media selepas lawatan ketua tentara Thailand di kementeriannya, seperti disiarkan oleh Mob.tv .

Ahmad Zahid diminta mengulas berhubung kenyataan peguam Perancis Joseph Breham yang mewakili NGO hak asasi Suara Rakyat Malaysia dalam kes sivil di mahkamah negara itu.

Breham sebelum ini berkata, hakim mempunyai kuasa mengeluarkan waran tangkap antarabangsa sekiranya perintah sepina ditolak, termasuk meletakkan "arahan merah" ( red alert ) bersama polis dunia Interpol.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KALAU TAK GENTAR PERGI LAAA MAHKAMAH PERANCHIS... kah kah kah..

kah kah akh...KALAU TAK GENTAR BILA KENA SAPINA DATANG LAAAA... kah kah kah

kah kah kah....KALAU TAK GENTAR ..RAKYAT SUKA...kah kah kah..

kah kah kah...RAKYAT NAK TENGOK MAT MONGOL KENA TIBAI.... kah kah kahBERITA NAJIB AKAN DI DAKWA MENJADI BERITA DUNIA


French judges probe Malaysian prime minister’s role in submarine purchase bribes


A Paris court of inquiry has started an investigation which may finally link the dots between Malaysian Prime Minister Najib Razak, his country’s purchase of two French submarines, bribes worth nearly $200 million and the murder of a Mongolian model by his bodyguards.

The in camera inquiry by judges Roger Le Loire and Serge Tournaire, who are highly experienced investigators in corruption and human rights cases, will try to discover if the French defence company DCNS and its project partner Thales International paid the bribes to secure the 2002 contract to supply two Scorpene submarines to the Malaysian navy.

Their inquiry will build on two years of investigation and evidence-gathering by French police.

The deal was done while Najib was defence minister and attention is focused on the role played by Najib’s close friend and policy adviser, Abdul Razak Baginda.

French officials have let it be known they are especially interested in two payments by the French arms dealers.

One was for 114 million euros ($148 million) and went to a Malaysian company called Perimekar for “logistical support.”

Perimekar was at the time wholly owned by a company which was controlled by Razak Baginda and his wife, Mazalinda.

The examining magistrates also want to hunt down the story behind payments worth $46 million to a company called Terasasi, which was originally incorporated in Malaysia, but then registered itself in Hong Kong where, according to the online magazine Asia Sentinel, it is listed among 142 companies at a convenience address in the Wan Chai district.

The registered directors of Terasasi are Razak Baginda and his father Abdul Malim Baginda.

Questions about the submarine deal became more intense and sharp in October 2006 after the body of Mongolian model and translator Altantuya Shaariibuu was discovered in the jungle outside Kuala Lumpur.

She had been shot in the head and an attempt then made to destroy her body with military C4 explosive.

Altantuya was the jilted lower of Razal Baginda and she had last been seen causing a scene outside his house.

A few years before she had been a model in France and in 2004 she accompanied Razal Baginda to act as translator when he was negotiating the Scorpene deal.

In a handwritten letter found after her death she said she intended to confront Razak Baginda and demand $500,000 as the price of her silence on the details of the Scorpene agreement.

Even the politically attuned Malaysian courts could not avoid this case.

But although Razak Baginda and two of then-defence minister Najib’s bodyguards, Azilah Hadri and Sirul Azhar Umar, were charged with murder the outcome was deftly finessed.

In an astonishing piece of courtroom stage management, Razak Baginda, was not required to answer to the charges of abetting Altantuya’s murder, was released and now lives in exile in Britain.

The bodyguards took the fall and have been sentenced to death. They are appealing the verdict, but that hearing has been delayed.

It is widely predicted that appeal will not be heard until after the next elections, expected in June, when, if Najib and his governing coalition are returned to power, a way may be found to acknowledge the bodyguards’ loyalty.

After failing to get a full investigation of the Scorpene affair in Malaysia, many Malaysian human rights advocates and Altantuya’s family put a lot of faith in the French investigation.

However, there was initial disappointment when it appeared that judges Le Loire and Tournaire would investigate only the bribery allegations and not look at the murder of Altantuya.

But 10 days ago the Malaysian human rights group Suaram was allowed to give the judges a private briefing. Spokesmen for the group said afterward they described the political context of the affair from the Malaysian point of view and gave the judges a list of potential witnesses.

Among them is Razak Baginda, and there are reports the judges may attempt to subpoena him from Britain.

Others on the list, such as Prime Minister Najib, are unlikely to take any notice.

But Altantuya’s father, Setev Shaariibuu, says he intends to go to Paris from Mongolia and that from his last conversation with his daughter he can “connect the dots” for the judges.


Read more:
http://www.vancouversun.com/news/French+judges+probe+Malaysian+prime+minister+role+submarine+purchase+bribes/6575480/story.html#ixzz1v0kSqmoB


radio bangsar utama akan terus melapor kes bunuh altantuya:


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

ISA SAMAD TERUS MENIPU WERAGA FELDA
INTERNATIONAL SUAP AGENCY - ISA
BAGAIMANA WARGA FELDA DITIPU

Pada 18 Oktober 2011 jam 11 pagi, pengurusan Felda Global Ventures Holdings Sdn Bhd (FGV) telah mengadakan Mesyuarat Jawatankuasa Penyenaraian FGV yang ketiga dipengerusikan oleh Isa Samad. Antara lainnya, mesyuarat tersebut membincangkan kesediaan pengurusan Felda dan pandangan mereka mengenai penyenaraian FGV dan penstrukturan korporat yang akan berlaku berikutan penyenaraian tersebut.

Boston Consulting Group (BCG) adalah salah satu daripada juru runding yang dilantik untuk menerajui proses penyenaraian ini. Selain menyediakan pelan langkah-langkah penyenaraian, BCG juga bertanggungjawab menilai kesediaan dan pandangan pengurusan Felda mengenai tindakan Barisan Nasional menyenaraikan FGV dan aset-aset berkaitan Felda.

KEADILAN telah berjaya mendapatkan salinan laporan yang dibentangkan oleh BCG kepada pengurusan Felda dan FGV di dalam mesyuarat tersebut.

Mukasurat 4 dari laporan tersebut yang menyentuh mengenai kesediaan dan pandangan pengurusan Felda ada disertakan bersama.

Kesimpulan yang dibuat oleh BCG setelah menemuramah dan mengadakan kajiselidik melibatkan 30 orang pengurusan tertinggi Felda dalam bulan Oktober 2011 adalah seperti berikut:

1. Cabaran terbesar untuk menjayakan proses penyenaraian ini adalah pandangan pengurusan tertinggi Felda sendiri yang menentang keputusan tersebut;

2. Lebih separuh dari pengurusan Felda (55%) tidak bersedia untuk melalui proses penyenaraian ini;

3. Hanya 20% dari pengurusan tertinggi Felda yang benar-benar menyokong proses penyenaraian; dan

4. 65% dari pengurusan tertinggi Felda percaya proses penyenaraian ini akan gagal kerana Felda masih belum bersedia.

Pendedahan ini mengesahkan bahawa proses penyenaraian yang cuba dilakukan Barisan Nasional mendapat tentangan hebat dari kalangan pimpinan tertinggi Felda sendiri. Ini memberi gambaran bahawa mereka yang lebih arif dan mengikuti proses dalaman sepanjang keputusan menyenaraikan Felda berpandangan penyenaraian ini lebih membawa keburukan daripada kebaikan kepada Felda dan peneroka.

Tentangan pengurusan tertinggi Felda ini akan menyulitkan proses penyenaraian dan membawa risiko bahawa ia akan gagal kerana tidak mendapat kerjasama kakitangan Felda.

Makanya, adalah menjadi tanggungjawab Dato’ Seri Najib Tun Razak dan Tan Sri Isa Samad untuk memberikan penjelasan kenapa pandangan dan tentangan pengurusan tertinggi Felda ini tidak diambil kira dan penyenaraian Felda diteruskan jua.
Mereka juga perlu memberi jaminan bahawa pengurusan Felda sedia ada tidak diketepikan dan muka-muka baru yang lebih akur dengan kehendak Barisan Nasional akan dilantik mengisi sebahagian besar jawatan baru di dalam Felda.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
16 MEI 2012hanya radio bangsar utama yang berani langgar:

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/PERTAMA MEMECAH BERITA - KELUAR MENGUNDI - LAWAN PENIPUAN

KELUAR MENGUNDI - LAWAN PENIPUANSesudah 28 April yang lalu BERSIH 2.0 telah muncul lebih gagah bertenaga untuk menjadi satu gerakan massa yang ampoh. Ketika BERSIH 3.0 DUDUK BANTAH, rakyat seluruh negara melihat dengan mata kepala bagaimana anak semua bangsa telah banguan merampas kembali hak mereka untuk mendapat satu sistem pilihan raya yang adil dan bersih. Bersama-sama warga Malaysia di dalam dan luar negara, jumlah yang turun ke jalan raya di BERSIH 3.0 adalah yang terbesar dalam sejarah perjuangan masyarakat madani.

Tetapi waspada, perjungan untuk menuntut pilihan raya yang adil dan bersih masih belum selesai.

Bukti-bukti tentang penipuan baru telah ditemui dan diumumkan tetapi tidak ada langkah yang diambil untuk menghapuskan penipuan ini. Jawatan Kuasa Khas Parlimen Pembaikan Pilihanraya telah gagal seratus peratus. Tidak cukup dengan kegagalan ini , rancangan untuk menipu dalam pilihan raya masih diteruskan. Ini saheh terbukti melalui pindaan Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 yang telah diluluskan dengan tergesa-gesa di Parlimen. Nasib baik rancangan penipuan ini telah dibogelkan dan pindaan ini ditarik kembali.


Lembaga Suruhan Pilihan Raya dan juga kerajaan tidak ada sedetik niat untuk membaiki dan mereformasi sistem pilihan raya. Jauh sekali untuk memastikan pekara yang paling fudumental - senarai nama pemilih – dibersihkan. Jelas dan saheh bahawa lembaga SPR dan kerajaan tidak boleh dipercayai untuk menjalankan PRU13 yang akan datang ini dengan adil dan bersih. Maka BERSIH 2.0 menyeru - anak semua bangsa - rakyat Malaysia untuk bangun melawan penipuan.


Langkah pertma yang wajib kita lakukan ialah KELUAR MENGUNDI – LAWAN PENIPUAN. BERSIH 2.0 menyeru semua warga yang berdaftar mengundi akan menggunakan undi mereka sebagai benteng untuk melawan penipuan. Kami menyeru rakyat Malaysia – anak semua bangsa - untuk beramai-ramai bertekad keluar mengundi. Marilah kita keluar beramai-ramai mengundi dengan jumlah yang belum pernah terjadi di Malaysia.


Langkah kedua yang wajib kita lakukan untuk memastikan PRU13 ini adil dan bersih ialah memerhatikan dengan mata yang tajam jika berlaku penipuan. Laporkan, hebohkan dan lawan penipuan ini. Kita memerhati ketika masa berkempen dan di hari membuang undi. BERSIH 2.0 sedang bekerjasama dengan TINDAK MALAYSIA dan JOM PANTAU! untuk melatih para sukarelawan. Para sukarelawan inilah akan memainkan peranan yang amat penting sebagai Pemantau, Pegawai Pilihan Raya, Pengira Undi dan ajen untuk pengundi pos. Kami menyeru semua penyokong BERSIH untuk sama-sama melawan penipuan dengan menjadi Pemantau, Pengira Undi dan Ajen Pengundi.


Tindak Malaysia telah menjalankan banyak latihan diseluruh negara untuk melatih Ajen Pengundi, Pengira Undi dan Ajen Barung (PACABA). Sukarelawan untuk PACABA adalah petugas yang paling penting kerana mereka adalah dibarisan hadapan untuk mencium bau penipuan. Juga mereka akan memastikan pegawai pilihan raya tidak terlibat dalam penipuan. Dan memastikan pegawai pilihan raya mengikut peraturan.

Jom Pantau! ialah badan pemantau yang bekerjasama dengan Malaysian Observers Network (MEO-Net), Southeast Asian Center for e-Media (SEACAM) dan National Institute for Democracy Electoral Integrity (NIEI). Semua warga boleh mengambil bahagian dalam pemantauan pilihan raya. Warga boleh membuat laporan jika ternampak ada penipuan, ada penyalah guna kuasa atau terlihat tindakan dan kerja yang tidak mengikut peraturan. Semua ini boleh diloporan kepada umum di www.pru13.info


Salam BERSIH!


Jawatankuasa Pemandu
BERSIH 2.0


RADIO BANGSAR UTAMA BERANI LAWAN


PENGUMUMAN UNTUK SEMUA WARGA

KENYATAAN PAK SAMADHENTIKAN SEGALA KERENAH GANGGUAN DAN ANCAMAN PRIBADI TERHADAP DATO AMBIGA SREENEVASAN, PENGERUSI BERSAMA BERSIH 2.0


Bagi pihak BERSIH 2.0 dan juga Jawatan Kuasa Pemandu, saya mengutuk segala bentuk kerenah gangguan dan ancaman terhadap Dato Ambiga Sreenevasan

Saya merasa sedih dan marah apabila melihat kerenah gangguan yang sedag dilakukan keatas Pengerusi Bersama Bersih yang juga seorang warga Malaysia. Beliau adalah sosok yang selama ini telah menghadiahkan kehidupannya untuk membuka luas ruang hak asasi manusia dan memperbaiki kesejahteraan umat. Ketika serangan dengan kelakuan hina dan kadang kala ganas ini dilakukan di hadapan rumahnya, Dato Ambiga telah melayani kedaaan tersebut dengan penuh sopan dan hormat.

Sebagai warga negara yang telah melalui kehidupan dalam negara ini dan telah melihat rebah dan bangunnya Malaysia, saya merayu agar kita semua menzahirkan sifat terbaik kita sebagai manusia. Marilah kita memberhentikan kerenah gangguan dan ancaman ini.

Pihak yang berwajib seharusnya bersuara mengutuk apa yang sedang dilakukan terhadap seorang pemimpin masyarakat madani. Jika kerajaan dan pihak berwajib senyap dan membisu ini bermakna mereka menyokong kerja bangang dan perangai hina ini.

Dato Ambika bukan seorang diri menuntut pilihan raya bersih dana adil. Bersama Ambiga dan saya ada 19 orang ahli Jawatan Kuasa Bersih. Kami pula disokong oleh 84 buah badan bukan kerajaan - NGO.

Turut sama menyokong kami ialah 250,000 warga anak semua bangsa yang telah turun ke jalan raya di Kuala Lumpur pada 28 April yang lalu. Pada hari yang sama ada puluhan ribu lagi anak Malaysia yang menetap di 85 buah kota kota dalam dunia ini. Semuanya bangun bersetiakawan menuntut pilihan raya adil dan bersih.


Terima Kaseh.
Salam Bersih!
Jom mengundi!

Datuk A. Samad Said (Pengerusi Bersama)
RADIO BANGSAR UTAMA - MALAM INI JAM 9.00
SU POLITIK MB SELANGOR
RADIO BANGSAR UTAMA - JAM 9.00 MALAM INI


temu bual dengan faekah husin
setiausaha politik mb negeri selangor

tentang dasar kerajaan selangor
tentang arah kerajaan selangor
tentang pencapaian kerajaan selangor

warga selangor
anak anak muda selangor
sila layari radio bangsar utama

www.radiobangsarutama.com
www.radiobangsarutama.blogspot.com

juga radio bangsar utama akan bertanya
tentang garis politik dan persediaan pru13

selangor tidak akan bersama spr
jika pilihan raya dibuat dalam bulan julai

jika tidak bersama bila pru di selangor?

MU ZAKAR KELUAR FAK WA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit...JELAS KE...kah kah kah..

kah kah kah....TAK JELAS KE... kah kah kah..

kah kah kah...SUDAH TAK PENTING... kah kah kah..

kah kah kah...TAK ADA SESIAPA AMBIL POT TENTANG FAKWA NI.... kah kah kah..


PENJELASAN MENGENAI KENYATAN MUFTI PERLIS - berita hairan


Penjelasan Mengenai Kenyataan Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya Kepada Portal Berita Malaysiakini.

MERUJUK kepada kenyataan Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya kepada portal berita Malaysiakini mengenai kenyataannya bertajuk 'Sokong Syor Muzakarah Parti Guna Nama Islam’ yang disiarkan pada hari ini, Berita Harian ingin membuat penjelasan bahawa kenyataan beliau sebenarnya tidak disalah lapor.

Dakwaan Dr Juanda bahawa kenyataan beliau ‘diterbalikkan’ seperti yang dilaporkan Malaysiakini hari ini di bawah tajuk ‘Nama Islam: Mufti kecewa akhbar terbalikkan kenyataan’, boleh mengelirukan pembaca seolah-olah Berita Harian tidak membuat laporan berdasarkan fakta sebenar.


hanya radio bangsar utama yang berani langgar:

NASIB BAIK PAKAI SELUAR - KALAU TIDAK NAMPAK BUNTUT BERKURAP
BUNTUT BERKURAP KAH KAH KAH
KELAB PESARA TENTERA TOLAK SENAMAN PUNGGUNG - mkini

Tindakan sekumpulan bekas tentera mengadakan 'senaman punggung' depan rumah pengerusi bersama BERSIH Datuk S Ambiga dekat ibu negara pagi tidak tidak dikongsi, malah dikritik rakan-rakan mereka dalam pasukan keselamatan.

Kelab Kebajikan Veteran dan Pesara Tentera (KERABAT) menyifatkan senaman aneh di Bukit Damansara pagi tadi bertentangan dengan prinsip kesopanan dan kesusilaan yang diterapkan dalam Rukun Negara.

Presidennya, Lt Kol (B) Mohd Nazari Mokhtar berkata tindakan itu tidak mencerminkan usia anggota pertubuhan itu yang telah bersara daripada perkhidmatan.

"Secara peribadi tindakan ini kurang matang," kata ketua NGO pesara tentera.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... RUPA RUPA NYA ADA PESARA TENTERA YANG TAK SOKONG...kah kah kah..

kah kah kah.... DULU EEE BUAT KERENAH .... KENA TIBAI JUGA...kah kah kah..

kah kah kah...INI MALAON BEKAS TENTERA BUAT KERENAH... KENA TIBAI JUGA...kah kah kah...

woit... JELAS ...POLITIK MALAYSIA TELAH PECAH DUA...kah kah kah..

kah kah kah... SUDAH TAK RAMAI LAGI YANG SOKONG GEROMBOLAN...kah kah kah...


NOTA:
di london pun
najib kena tibai
kalau di paris
bukan kena tibai
pasti kena tangkap
kah kah kahradio bangsar utama berani tibai gerombolan: