.

Jumaat, 11 Mac 2016

LAPORAN SAHABAT








SETAKAT INI

jumaat 11/03/16
sahabat mat sabu
telah berjaya mengumpul
RM 139,450 
diucapkan ribuan terima kaseh
sasaran kami ialah
RM 200,000
sila teruskan menderma


MAY BANK

5642 5857 6644







-----------------

APA TELAH BERLAKU?







JENG JENG JENG

PASAL APA?



Ketua Puteri Umno T'ganu ditukar, kata Mas Ermieyati

Katanya, mesyuarat pengurusan pergerakan itu pada Isnin lepas telah memutuskan untuk menukar Rozita Ismail.





MINAH INI

SOKONG 

MAT SAID KE?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH




------------

ROTAN PINK






 ROTAN PINK
Apa lagi yang nak di kaji .. kalau dah negeri pemerintahang Isle teruskanglah .. dah puloh tahung ambo donga mu royak nak potong tange dan rotan niih. Nanti upocaro rotan buleh buak kak stadium dee, punguk tikek .. full house lagi, 40,000 pononton. 

Cari penajo, ambo ghaso Datuk Vida boleh sponsor .. tukang rotan kena pakai pink lah. Poooh sambil ikuk perintah tuhe, pitih pong dapak .. itulah rezeki tuhe namonyo. Lagi ramai ore ngentot cara haram, lagi kembong poket kito .. kah kah kah. Pitih dah banyok tok seh potong balak lagi dee, banjir pong tak dok .. hemdulilla. on INGATAN SEBELUM MEROTAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/10/16





--------------

BAR RABA RABA BONTOT






ANAK SAPA

GERANGAN?


WSJ: Goldman siasat anak bekas pembantu Najib



Firma pengurusan pelaburan, Goldman Sachs sedang mengkaji pengambilan anak perempuan kepada seorang pembantu kanan Najib ketika firma itu mengadakan rundingan dengan 1MDB, dakwa akhbar Wall Street Journal.
Memetik sumber, WSJ berkata ini adalah sebahagian daripada siasatan dalaman berhubung urusan Goldman dengan 1MDB dan ke atas bekas pengerusi syarikat itu bagi operasi di Asia Tenggara, Tim Leissner
Sumber WSJ berkata Leissner bukanlah hubungan utama bank itu dengan 1MDB pada masa wanita itu diambil bekerja.
Malaysiakini tidak menyiarkan nama individu yang diambil bekerja itu sementara menunggu reaksinya.

KAH KAH KAH

LETiH BERIKIR

LEBIH BAiK

RABA RABA

BONTOT

KAH KAH KAH


-----------

BACA SEKALI LAGI




BACA DISINI:

https://www.malaysiakini.com/columns/333573















--------------

PROGRAM AHAD MALAM








JEMPUTAN

AHAD MALAM

DEWAN CHiNA


SIARAN 

LANGSUNG

untuk warga di luar kota
sila layari radio bangsar



---------

LAGI CERITA MAT FRAUD









FACE BOOK

Kah...kah...kah....
Nah sejibik kat dahi tu.... tanam dalam kepala hotak tu.... Tengku la sangat.... hahaha..
..



‘Ku Nan, ‘tengku palsu’ tak layak komen – Khairuddin












------------

EKONOMI DUNIA HARI INI









EKONOMi

DUNIA MASiH

TiDAK MENENTU

WASPADA!




A Warning From the Bank for International Settlements : The Calm Before the Storm?
“We may not be seeing isolated bolts from the blue but the signs of a gathering storm that has been building for a long time.”

European Central Bank reveals strong stimulus plan: The ECB cuts main interest rate to zero and unveils new measures aimed at encouraging banks to increase lending.

European stocks turn lower as ECB says more rate cuts unlikely, banks up: European shares turned lower on Thursday after the European Central Bank President Mario Draghi said more rate cuts were unlikely, but bank shares rose on plans for a new round of cheap funding.

IMF issues new warning on global economy: In a major speech to the National Association for Business Economics in Washington on Tuesday, the first deputy managing director of the IMF, David Lipton, said that it was “most disconcerting” that the rise in “risk aversion” was leading to a “sharp retrenchment in global capital and trade flows.”

US credit card debt balloons to $917B: What it means: While rising debt issuance usually points to a strong economy, danger could be lurking ahead.


----------------

LAYARI RADIO BANGSAR






PROGRAM


RADIO BANGSAR

Rancangan Rock'A'Rona minggu depan. Apakah rock di Malaysia suatu gerakan ideologi atau Ikut ikutan dan jadi jadian? Bersama tamu Rosdan bekas penyanyi kumpulan Bloodshed dan menubuhkan band Punisher. Juga Tajul dari FTG mengupas persoalan dan falsafah rock, thrash dan underground. Bersedia ke website radiobangsarutama

Radio Bangsar Utama radio online Berani Langgar, Laporan Jelas


------------

APA DIA BARISAN BERSATU




APA iTU

BARISAN

BERSATU



Lupakan kisah silam, bersatu selamatkan negara, kata pengarah strategi Amanah 

Gerakan Selamatkan Malaysia bukan satu "alignment (penjajaran) semula" parti politik di negara ini tetapi satu kebangkitan rakyat menyelamatkan negara, kata pengarah strategi Parti Amanah Negara (Amanah) Dr Dzulkefly Ahmad.
Dalam satu kenyataannya kepada The Malaysian Insider, beliau berkata, berdasarkan kepada masalah negara, sekarang bukan masa semua pihak mengungkap kisah silam, tetapi masa untuk rakyat bertindak tanpa mengira kelompok politik.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?
u=OAR%2BEXHZ9wfNVYCp%2BihT%2BMitKcsh6%2B4eDMIDxtuB%2BHnBVJN%2FgTJqND69gV5y6c2GjwBTHtr%2BY%2BbCmQ2bWYZ0EaT6MZlmoygpnHL8kVF2N32gD4cG%2FNdiTPpXHJ%2B7qp53p%2BNFAtWKJ5K5jovrjFFs0mVECU2wOjX2d7U%3D&b=5#sthash.KEo7FalH.dpuf


JEMPUTAN

AHAD MALAM



-------------

DALANG YANG MANA?






SAPA DALANG

SAPA WAYANG

PAK DALANG?





‘Ada dalang hasut kemuka usul’

KUALA TERENGGANU - Tindakan Adun Kijal,  Ahmad Said mengemukakan usul undi tidak percaya terhadap Menteri Besar Terengganu,  Ahmad Razif Abdul Rahman pada sidang Dun baru-baru ini dipercayai turut didalangi individu lain.

Ahmad Razif berkata, beliau percaya bekas menteri besar itu tidak berani berbuat demikian sekiranya tidak mendapat sokongan pihak lain.

“Kita tahu, sudah pasti tindakan yang dilakukan itu turut melibatkan pihak lain yang berkepentingan kerana kalau berseorangan sudah tentu beliau tidak akan berani buat usul begitu kalau tidak ada pihak-pihak lain terlibat.

KAH KAH KAH

satu malaysia heboh
nak ganti pm mesti
ada pilihanraya
kah kah kah
datang amt said
dia buktikan secara umum
boleh ganti pm atau mb
tanpa pilihanraya
kah kah kah
kira kira mat said ini
memberi pencerahan politik

PENCERAHAN
------------

SERBA SALAH







PECAT SALAH

TAK PECAT 

SALAH 

JADI SEMUA

SERBA SALAH


Umno jadi lemah jika tidak pecat ahli bersekongkol dengan pembangkang

Umno akan menjadi sebuah parti yang lemah dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) sekiranya tidak memecat ahli parti yang bersekongkol dengan pembangkang dalam menandatangani "Deklarasi Rakyat", baru-baru ini.
Ahli Dewan Negara,  Mohd Ali Rustam berkata dalam keadaan politik sekarang, Umno tidak boleh mempunyai "gunting dalam lipatan" yang boleh memecahbelahkan parti dari dalam dan perlu segera melakukan "pemutihan parti" bagi memastikan Umno terus kukuh.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=3ZIpvYyWIJbwzTGFAthPUYqRUZrKb3euYXDfz0svVXHLsif8Z2%2Fos23rTxP26eEmif4mMTyDfQ58uCGozDSDnNkaSyRTb9wXIqz%2Bg3tlnqB9fo%2B%2ByUcvqwWupRPl2iiLUvZNHxwKC5jBHBmUyoEnwtxaaP8%3D&b=5#sthash.3wUCNBE3.dpuf

KAH KAH KAH

mahathir dulu tulis buku
dilema melayu
kah kah kah
sekarang dah jadi
dilema ketuanan melayu
kah kah kah 
berani nak pecat muhyidin
berani nak pecat mukhriz
berani nak pecat afdal
siapa yang berani

APA TERJADi


-------------