.

Ahad, 9 November 2008

BERITA SUKAN TERKINI !!! PERWAKILAN BERTUMBUK, MESYUARAT UMNO BAHAGIAN SEREMBAN DI TANGGUH - melayau


SEREMBAN 9 Nov. Persidangan perwakilan UMNO Bahagian Seremban hari ini ditangguhkan selepas tercetusnya pergaduhan di antara perwakilan dalam dewan Kelab Golf Taman Tuanku Ja'afar di sini.

Keputusan tersebut dibuat oleh Timbalan Pengerusi Tetap UMNO Bahagian, Othman Senara selepas perwakilan mula bertumbuk antara satu sama lain, membaling kerusi ke arah barisan jawatankuasa bahagian serta mengeluarkan kata-kata kesat dalam kejadian yang turut disaksikan pengerusi jawatankuasa pemantau UMNO Bahagian Seremban, Tan Sri Rahim Tamby Chik.

Berikutan kejadian itu, mesyuarat tertangguh selama lebih 30 minit dan difahamkan dua perwakilan mengalami kecederaan.


kah kah kah kah…… kah kah kah kah….. terguling guling…. kah kah kah…. berderai derai….. kah kah kah….terbaha bahak….. kah kah kah…

wakil WORLD BOXING FEDERATION (WBF) dan wakil WORLD BOXING ASSOCIATION (WBA) telah datang ke seremban untuk melihat dan memberi takrifan apakah ini bantamweight, middleweight atau heavyweight…… kah kah kah…

DON KING promoter muhamad ali cley sencara senyap-senyap telah menandatangai pejanjian untuk membawa penumbuk-penumbuk ini ke CEASER PALACE sebelum akhir tahun ini…. kah kah kah….

kalau dulu don king membuat Thriller in Manila… kah kah kah…

kali ini pertumbukan seremban ini akan di kenali sebagai THRILLER REGU GILEER….. kah kah kah kah…. kah kah kah… kah kah kahGOLONGAN DEWASA GEMUK SESUAI ‘GEDEBOK’ - malayau


PUTRAJAYA 8 Nov. - Golongan dewasa yang mengalami masalah kegemukan atau obesiti lebih sesuai dipanggil 'Gemuk, Gebu dan Gedebok' berbanding 'Gemuk, Gebu dan Gempal', kata isteri bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Siti Hasmah Mohd. Ali.

Beliau berkata, jolokan '3G' iaitu 'Gemuk, Gebu dan Gempal' lebih sesuai diberikan kepada golongan remaja dan kanak-kanak yang berhadapan dengan masalah berat badan berlebihan.

"Untuk dewasa saya tukar gempal itu kepada gedebok, itu lebih sesuai," katanya ketika berucap merasmikan majlis Forum Obesiti di Kalangan Kanak-Kanak dan Remaja di Dewan D'Seri Endon, bangunan Puspanitapuri di sini hari ini.


kah kah kah…. GEDEBOK !!!!.... kah kah kah… ini perli bik mama…. kah kah kah… pening kepala bik mama …. nak kena buang unisel…. nak dah nak dilantik sebagai pensyarah ilmu gedebok…kah kah kah…

bik mama akan strike back….kah kah kah… bik mama akan panggil janda madey ni dengan nama GEDUMPAK – gemuk, gendut dan BOTAK…. kah kah kah… janda madey ni kan botak…. yang botak akan dipanggil GEDUMPAK …kah kah kah..POLIS KELANTAN BURU KETUA KUMPULAN SAMUN PALING DIKHENDAKI – berita hairanKOTA BAHARU: Polis Kelantan sedang memburu seorang lelaki yang dipercayai ketua kumpulan samun paling dikehendaki yang licik melakukan jenayah samun di daerah Gua Musang, Jeli, Kuala Krai, Machang dan Tanah Merah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kelantan, ACP Mazlan Lazim berkata, polis mengenal pasti ketua kumpulan tersebut sebagai Bakri Jalil, 34, dari Kampung Banggol Kemiang, Paloh Rawa dekat Machang.

“Suspek yang dipercayai mempunyai 20 rekod jenayah lampau dalam kes curi dan samun bersenjata sangat dikehendaki pihak polis dan sudah diburu sejak dua tahun lalu,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

jeng jeng jeng ….. gua musang …. kah kah kah… siapa gedebe di gua musang….. kah kah kah…. kesian ku li….. media salah panggil nama gedebe ini… kah kah kah

jeli… kah kah kah…. siapa gedebe di jeli?.... munkee tok pa……kah kah kah

macang?....kuala krai…..macang dan tanah merah…. memang betul penyamun berani menyamun di hari siang.... kah kah kah... amat licik membuat rompakan…. kah kah kah… macam mana tak terer..... kah kah kah...dah 50 tahun berlatih…. dah jadi seni…. kah kah kah…

kesian ku li…..dia sedang kena buru….. kah kah kahKAJI KEPUTUASN RAJA PETRA - melayau


KOTA KINABALU 8 Nov. - Peguam Negara diarah mengkaji penghakiman kes pengendali dan editor laman blog Malaysia Today, Raja Petra Raja Kamarudin yang dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam, semalam daripada ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, kajian itu perlu dilakukan bagi mengenal pasti kelemahan yang wujud dalam tindakan pihak berkuasa membendung kegiatan yang boleh mencetuskan huru-hara dan ancaman kepada negara.

Menurut beliau, kajian itu juga bagi membolehkan pihak Peguam Negara membuat rayuan terhadap kes Raja Petra itu dalam masa terdekat.

kah kah kah…. KAJIAN ?.... kah kah kah…. kalau nak buat kajian tak perlu tangkap dulu…. buat kajin dulu… kah kah kah… napa ngok samgat….kah kah kah..

nak buat rayuan apa lagi…. nak tangkap raja petra lagi?…. woit …cukuplaaaa dah 50 tahun tipu melayu…. nak tipu macam mana lagi…. semua dah tuuuuuuur… kah kah kah.