.

Khamis, 6 Mei 2010

LAWAK BESAR PETANG KHAMIS
PAKAI KERETA INI JAMIN TAK KENA CURI


KERETA KETUA POLIS SELANGOR KENA KEBAS
– minsider

SHAH ALAM, May 6 — Thieves have hit the top cop in Selangor — Chief Police Officer Khalid Abu Bakar has lost his official car.

His driver had parked the Perdana V6 near a restaurant in Section 9 here to have his breakfast, but found the car missing when he returned 30 minutes later at 8.30am.

He lodged a report immediately at the district police headquarters here.

Khalid is at the moment overseas for a meeting.

Police are now questioning the driver.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


nota:

I have nothing to say my lord
I rest my case on your lap.. kah kah kahKERETA PERDANA V6 CPO SELANGOR DICURI

SHAH ALAM, 6 Mei — Kenderaan rasmi Ketua Polis Selangor Khalid Abu Bakar dilaporkan hilang di tempat letak kereta berhadapan sebuah restoran di Jalan Tengku Ampuan Zabedah 9/H, Seksyen 9 di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Noor Azam Jamaludin berkata kejadian berlaku pada kira-kira pukul 8.15 pagi tadi ketika kereta jenis Proton Perdana V6 berwarna hitam diletakkan di kawasan letak kereta berhampiran restoran itu semasa pemandu terbabit sedang menikmati sarapan pagi.

"Laporan polis dibuat oleh pemandu terbabit pada kira-kira pukul 10 pagi dan usaha untuk mengesan kereta tersebut sedang dilakukan," katanya.

PETANG AHAD INI - KALAU SUDAH BANGUN TIDOO
POODIEN - PAMERAN SENDIRIN PERTAMA SESUDAH BERCERAI
AHAD INI

DI BALAKONG KAJANG

KALAU SESAT TALIPON
: 012- 376- 20-23 atau 013 -243 -70-92

KALAU TERUS SESAT JUMPA DI RESTUARAN MALAYSIA KAJANG ADA SATE DAN BEER.. kah kah kah

NOTA:

LUKISAN potret revolusioner - kiri dalam tradisi Marxist dari Karl Marx kepada Tan Malaka, bersama Shamsiah Fakeh, Ahmad Boestamam, P Veerasenan, S Ganapathy dan ramai lagi.

Pameran ini berlangsung di Pustaka Kiri, bertempat di kawasan industri Balakong dan dikuratorkan oleh ahli PSM Cawangan Kajang, Sevan Doraisamy. Pameran yang bersempena dengan pelancaran Pustaka Kiri - sebuah perpustakaan kecil dengan gagasan besar.

Berikut adalah petikan kenyataan kuratorial oleh Sevan:

"Parti Sosialis Malaysia (PSM) mengambil inisiatif untuk membuka sebuah pustaka mini yang akan menempatkan ratusan buku, akhbar dan majalah kiri dari Karl Marx, Che Guevara, Ho Chi Ming, Chavez ke Boestaman, Dari PKM, PKMM, PUTERA ke PSM, Sosialis lama ke Sosialis Baru dan buku-buku progresif dan sebagainya. Anda dijemput ke pelancaran Pustaka Kiri Mini dan anda boleh juga menyumbang buku kiri kepada kami. Dengan bersenjatakan idelogi dan kaki sentiasa di tanah, ayuh kita maju langkah demi langkah menuju sebuah dunia tanpa diskriminasi - SOSIALISMA KEMBALI BERGEMA MEGAH."

PILIH KAMPONG CHINA - JANGAN PILIH KAMPONG MELAYU BAWA SUSAH UNTUK APNO
PERANGKAP MAUT JANGKA PANJANG
BUAT DI KAMPONG CHINA LEBIH SENANG KONTROL DARI KAMPONG MELAYUTNB JAMIN PROJEK CAR TAK ROBOH SEKOLAH ,KUIL – malaysiakini

Tenaga Nasional Berhad (TNB) hari ini menjalankan kerja ukur sukat pembinaan Projek Pengukuhan Sistem Kawasan Tengah (CAR) di Kampung Sg Terentang, Rawang.

Menurut kenyataan TNB, kerja ukur sukat itu bagi menentukan lokasi tapak menara dan juga struktur rumah/bangunan yang terbabit dengan pembinaan tapak menara.

"Dijangkakan hanya lebih kurang 10 struktur sahaja yang perlu dirobohkan bagi pembinaan monopole berkenaan. Tiada bangunan sekolah dan rumah ibadat perlu dirobohkan dalam proses ini," menurut kenyataan itu.

Projek CAR ini telah tertangguh hampir tiga tahun selepas mendapat bantahan penduduk Kg Sg Terentang yang terbabit dan kes ini dibicarakan sehingga ke peringkat Mahkamah Persekutuan.

KAH KAH KAH…

woit… BUKAN ISU RUNTUH SEKOLAH…. kah kah kah..

woit… BUKAN ISU RUNTUH KUIL…. kah kah kah..

woit… ISUNYA BAHAYA LETERIK KEPADA IBU MENGANDUNG…kah kah kah..

woit… SIAPA DUDUK DEKAT PYLON INI…. BESAR KEMUNGKINAN DAPAT BARAH….. kah kah kah..

woit… TERUTAMA …. ANAK YANG BARU LAHIR…kah kah kah..

woit… JAGAN ALIH ALIH ISU…. kah kah kah..

kah kah kah... DAH PUAS TIPU MELAYU... INI CHINA PULAK KENA TIPU...kah kah kah..

woit… INI PUN PILIH KAMPONG CHINA…. kah kah kah..

kah kah kah… NANTI LOJI NUKLEAR PUN PILIH KAMPONG CHINA JUGA…. kah kah kah..

nota:

tak percaya?

sila tanya lebai google
lihat kajian ilmiah yang
telah dilakukan di uk tentang
kawasan yang mendadak naiknya
penyakit barah leukemia.


tak percaya juga?

sila pergi bawah pylon ini
dan dengar bunyi yang lahir
dari tenaga leterik yang
membawa ombak tenaga.
jika ombak ini terkena ibu
mengandung maka jawabnya ialah barah.

tak percaya lagi?

mari sini nak kena penampar kah kah kah

LAWAK PETANG KAMIS
SELALU MASAK CAPATI - BUNTUT JADI HITAM


SULTAN SELANGOR TEGUR GOLONGAN TIDAK BERADAB
- melayau

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah kesal dengan golongan yang mendakwa mereka profesional dan berjawatan besar tetapi tidak mempunyai adab yang sepatutnya.

Malah titah baginda, golongan yang tidak beradab itu juga mendakwa penampilan itu sesuai dengan imej masyarakat moden.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH..

woit… SESEKALI KALAU RAJA GOPAL BUAT LAWAK BEST JUGA…. kah kah kah..

kah kah kah…. PERIOK KATA BUNTUT KUALI ITAM…. kah kah kah..

kah kah kah… KUALI KATA BUNTUT PERIOK ITAM… kah kah kah…

kah kah kah… KUALI JAWAB ….ITAM KERANA SELALU MASAK MASAK CAPATI UNTUK KAVITA SINGH…. kah kah kah..

kah kah kah…. ITU PASAL ITAM…. kah kah kah

TUKAR TIUB PERTAMA MENENTANG LOJI NUKLEAR
FIKRAH TERBAIK UNTUK MEMBUAT KERJA TERJAHAT
SURAT DARI KAMPONG

Gerun saya baca kenyataan di atas. Senangnya beliau mengeluarkan kata-kata. Fahamkah dia tentang reaktor neuklear? Kamu semua bagaimana?

Saya takut.

Saya sangat takut tentang perkara yang berkaitan dengan nuklear. Bila disebut nuklear saya teringat malapetaka letupan Chernobyll di Ukraine pada tahun 1980an. Punca letupan tidak dapat disahkan tetapi dikatakan berpunca dari kecacatan rekabentuk.

Malapetaka ini masih segar di ingatan saya. Mungkin ramai di antara kamu yang sudah lupa. Mungkin ada di antara kamu yang langsung tidak tahu tentang letupan reaktor Chenorbyll ini. Dalam tragedi itu ramai yang mati dan beribu-ribu lagi rakyatnya yang menderita akibat kanser dari pencemaran radiasi.

Itu di Ukraine, Russia di mana teknologinya sudah berkembang maju pada waktu itu. Cuba kaji balik teknoloji kita sekarang. Kita ditahap mana kalau dibuat perbandingan dengan Ukraine? Bagaimana pula dengan tahap mentaliti penyelenggaraan kita? Kamu ingat pakar kita boleh bina reaktor itu dengan sempurna tanpa cacat celanya?

Saya takut.

Terus terang saya katakan yang saya langsung tidak yakin dengan keupayaan pakar kita. Sayapun tidak tahu yang kita ada pakar dalam bidang ini sebelum membaca kenyataan di atas. Naik bulu roma saya fikirkan. Cuba tanya diri sendiri, adakah mentaliti penyelenggaraan kita sudah mantap? Tidak, saya rasa ada yang masih kuno. Mentaliti rakyatnya pula bagaimana? Adakah sudah professional? Tidak, saya rasa ada banyak otak-otak yang masih tersangkut di zaman batu.

Jadi bagaimana? Bolehkah kita bina reaktor nuklear kalau bina bangunan, silingnya runtuh. Kalau bina jalan, jalan merekah. Kalau bina stadium, stadium ranap?

Aspek penyelenggaraan adalah suatu yang sangat serius dan harus dikendalikan secara professional. Masalahnya di negara ini, bila berlaku salah laku, semua kepincangan akan dirahsiakan. Bila berhadapan dengan masalah, pihak pengurusan akan lepas tangan atau menuding jari kepada pihak lain. Jarang sekali ada pihak yang akan terima tanggungjawab dengan hati yang terbuka untuk mencari penyelesaian. Kalau tak setuju di hati, merajuk! Rakyat pula akan ditabur dengan tipu muslihat. Belit sana dan belit sini. Macamlah kita tidak boleh tafsir. Inikah mentaliti kelas pertama? Kalau reaktor meletup, siapa yang lari dulu? Pakar bukan?

Takut saya.

Jadi, macam mana saya hendak terima reaktor nuklear? Siapa boleh menyakinkan saya? Siapa boleh jamin keselamatan saya?

Kamu ada jawapan? Saya ada. Janganlah bina reaktor selagi minda masih belum bersedia!

Kalau 52 tahun masih di tokok lama, tahun 2021 di mana kita?

Takut tak?

YB YOHANI

nota:
surat ini diterima pagi ini
lalu tanpa kebenaran memasukan
ke dalam blog. tak tahu pun
siapa dia makhluk yang bernama
yb yohani ini. dari suratnya
pastilah dia manusia yang baik.
(TT)

TUKAR TIUB BLOK PERTAMA MENENTANG NUKLEAR
BAHAYA RADIOAKTIF TERHADAP BAYI
SELANGOR TIDAK SOKONG PDEMBINAAN LOJI JANAKUASA NUKLEAR - malaysianinsider

Selangor tidak menyokong dan tidak akan membenarkan pembinaan loji janakuasa nuklear di negeri ini kerana berpendapat wujud sumber tenaga lain seperti tenaga solar yang boleh dibangunkan, kata Menteri Besar Selangor Abdul Khalid Ibrahim .

Beliau berkata Selangor juga bersedia mengurangkan penggunaan tenaga daripada segi lampu dan mengkaji teknologi baru yang menggunakan tenaga paling minimum daripada bergantung kepada loju janakuasa nuklear seperti yang dicadangkan.

“Saya rasa kita tidak perlu membuat lanjutan usaha untuk mempertingkatkan pengeluaran tenaga melalui loji janakuasa nuklear ini,” katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini hari ini.

Isu pembinaan loji janakuasa nuklear ini serius dan perlu dibincangkan di Parlimen, kata Abdul Khalid, yang juga Anggota Parlimen Bandar Tun Razak, sebagai mengulas pengumuman kerajaan yang memberi lampu hijau kepada Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air untuk meneruskan rancangan bagi membina sebuah loji janakuasa nuklear negara pertama yang dijangka beroperasi menjelang tahun 2021.

“Kita telah mempunyai satu loji janakuasa termahal yang dibina iaitu empangan Bakun... saya tidak melihat keperluan untuk membina loji janakuasa nuklear sebagai alternatif kepadanya,” kata Menteri Besar Selangor itu.

nota:

kerajaan selangor telah mengambil langkah yang tepat menolak usaha untuk mendirikan loji nuklear.

apa yang pelik ialah dasar ini tidak pernah dibincangkan di parlimen.

tukar tiub telah menulis awal lagi bahawa loji ini akan dibeli dari peranchis. ini adalah loji tangan kedua.

ini berlaku kerana najib ‘sedang dipau’ oleh peranchis. peranchis boleh ‘pau’ najib kerana kes yang bersabit dengan pertemuan najib dengan altantuya di restaurant di paris yang telah di umumkan oleh sepupu altantuya dimahkamah satu ketika dahulu.

pasti pihak risikan peranchis tahu hal ini. tidak mungkin lawatan pembesar dari negara luar tidak akan di bontoti olih DGSE – director general of external security – counter intelijen Peranchis.

yakinlah – loji ini akan diletakan di kawasan india atau china. sama seperti apa yang telah dilakukan oleh syarikat asian rare earth pada 1982 - kilang radioaktof ini mahu di pasang di bukit merah, papan dan parit perak.

syarikat Asian Rare Earth (ARE) dibentuk untuk mengekstrak itrium ( sejenis unsur nadir bumi) daripada monazit. Pemegang saham utamanya ialah Mitsubishi Chemical Industries Ltd (35%), Beh Minerals (35%), Lembaga Urusan dan Tabung Haji (20%) dan beberapa peniaga bumiputera (10%). Pihak ARE telah mendapatkan pandangan dari Pusat Penyelidikan Atom Tun Dr. Ismail (Puspati), Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar mengenai sisa buangan radioaktif yang dihasilkan melalui pemerosesan monazit. Adalah diputuskan, sisa buangan itu yang menjadi milik kerajaan Negeri Perak akan disimpan kerana berpotensi sebagai sumber tenaga nuklear

lihat betapa licik syarikat laknat dari jepun ini. sengaja memileh tabung haji dan peniaga bumiputera – ini untuk mempertahankan kepentingan modal mereka. taik dan bahayanya ditinggalkan kepada negeri perak.

kenapa syarikat laknat jepun ini memilih kawasan majoriti china untuk mendirikan
kilanghnya. kenapa TIDAK DI DIRIKAN DI GINZA TOKYO?

jawabnya : kawasan majority china atau india ini dipilih kerana bila ada tentangan maka orang kampong dan penduduk china/india yang menentang projek ini akan dituduh anti-nasioanl tidak patriotik dan tidak setia pada sultan. percayalah pada ketika ini rancangan sedang berjalan untuk mengenal pasti kawasan loji ini.

ingat dimana loji pembakaran sampah hendak didirikan?

di broga : kawasan yang majoriti penduduk china.

ini dasar rasis apno.

ini dasar rasis - pecah dan perintah.

tukar tiub adalah blog pertama yang menimbulkan hal ini. dari analisa tukar tiub lawatan najib yang akhir ke peranchis pastilah ada membincangkan hal ini.

justeru anak muda - anak semua bangsa - wajib mula menyusun satu gerakan yang ampoh untuk menentang loji nukelar ini.

bayangkan buat stadium – stadium runtuh.
buat jalan - jalan runtuh
buat empangan – empangan runtuh
buat hospital – hospital runtuh
buat sekolah – sekolah runtuh
buat jambatan – jambatan runtuh

loji nuklear jika runtuh - bahayanya berjuta tahun

sellafeild
chernobyll
adalh dua contoh dimana loji janakuasa nuklear runtuh
hingga ke hari ini bahaya radio aktif telah menimbulkan
barah yang berterusan kepada warga yang duduk
beribu ribu batu dari kawasan itu. debu radio aktif
beterbangan dan bahaya yang dibawanya tidak tamat
hingga berjuta tahun.

nota:
pemimpin yang kena pau
amat bahaya untuk warga negara !

NOTA:

hanya ada dua tempat yang baik untuk
loji janakuasa ini didirikan:
satu di putrajaya
dan satu lagi di country height kajang kah kah kah


TUKAR TIUB BLOG PERTAMA MENENTANG LOJI NUKLEAR
BAYI MANGSA RADIO AKTIF DI IRAQ
BAYI MANGSA RADIO AKTIF CHERNOBYLLNUKLEAR PALING SELAMAT JALAN ELETRIK – mStar

Tidak ramai yang mengetahui bahawa tenaga nuklear adalah sumber penjanaan tenaga elektrik yang paling selamat berbanding dengan sumber tenaga lain.

Timbalan Naib Canselor Universiti Perubatan Sains Masterskill, Profesor Proom Promwichit berkata, hanya 0.007 peratus risiko bagi penggunanya dan setakat hari ini belum ada kes kemalangan reaktor tenaga nuklear yang memberi kesan besar kepada tamadun manusia kecuali ia berlaku akibat daripada kecuaian manusia sendiri.

Beliau berpendapat bahawa cadangan yang dibuat oleh kerajaan untuk menjadikan sumber tenaga nuklear sebagai sumber alternatif bagi penjanaan tenaga elektik pada masa hadapan adalah cadangan yang bijak dan banyak mendatangkan manfaat kepada negara.

"Dari segi kepakaran sumber manusia kita tidak mempunyai banyak masalah dalam hal ini kerana kita mempunyai rakyat yang mempunyai kepakaran tersebut namun kemungkinan besar kita mempunyai masalah untuk mencari lokasi yang sesuai untuk bina reaktor kecil," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

KAH KAH KAH..

woit… INI KANG KONG SIAM DARI MANA PULAK NI…. kah kah kah..

kah kah kah… KAKI BODEK MANA PULAK NI…. kah kah kah…

kah kah kah… SETAKAT KANG KONG DARI UKM…. MANA ADA STANDARD….. kah kah kah..

kah kah kah…. STUDENT MOYOK…. PENSYARAH LAGI MOYOK… kah kah kah…

kah kah kah... UKM = UNIVERSITI KELUARGA MOYOK... kah kah kah

woit… KANG KONG SIAM PULAK DI GUNAKAN UNTUK TIPU ORANG MELAYU…. kah kah kah…

woit… PANGGIL LAH MAT SALEH…. MELAYU LEBIH SENANG DI TIPU OLEH MAT SALEH…. kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU PUN TAK TAHU TENTANG SELLAFEILD…kah kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU TAK TAHU PUN TENTANG THREE MILES ISLAND… kah kah kah..

nota:
orang melayu pun tak tahu
najib telah kena pau oleh peranchis
itu pasal akan beli loji nuklear second hand dari sana
kah k
ah kah

BAHAYA BESAR ! AWAS !
SILA BERI BELAS KASEHAN

SAKSI UTAMA KES TEMBAK REMAJA BERI KENYATAAN KALI KETIGA
- mStar

Saksi utama kes kematian Aminulrasyid Amzah, 15, pada 26 April lepas akibat terkena tembakan polis, dipanggil buat kali ketiga untuk memberikan keterangan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor petang ini, menurut peguam yang mewakilinya.

Muhammad Azamuddin Omar, 15, yang diiringi peguam yang mewakilinya N.Surendran dan Lathefa Koya dan pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 9, Shah Alam, Monaliza Mokhtar tiba di ibu pejabat polis itu kira-kira 5.20 petang.

Mereka keluar dari pekarangan ibu pejabat polis itu kira-kira setengah jam kemudian selepas kenyataannya direkodkan.

Bercakap kepada pemberita, Surendran berkata Azamuddin yang berada bersama Aminulrasyid dalam kereta ketika kejadian, hari ini ditanya sembilan soalan, sesetengahnya soalan yang sama pernah ditanya.

KAH KAH KAH…

woit…. JAGA JAGA… JANGAN PERGI BILIK SOAL SIASAT YANG TINGGI….kah kah kah..

woit… INGAT APA JADI DENGAN BENG HOCK…. kah kah kah..

kah kah kah… MINTA TEMU BUAL DALAM KANTIN…. kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU BILIK TINGGI MINTA TILAM DUNLOPILO DI LETAKAN BAWAH SETIAP TINGKAP…… kah kah kah…

kah kah kah… NANTI ADA PULA KES BUNUH DIRI LAGI…. kah kah kah..