.

Jumaat, 19 Februari 2010

DIBUNUH – TERBUNUH – ATAU BANGUN KENA BUNUHSABAIT SHAER DARI RUMI
BERDUA MEMBUAT LAPORAN


LAPORAN BEDAK KE -2 DIDEDAHKAN HARI INI - makaysiakini

Inkues kematian seorang pembantu politik kepada exco kerajaan negeri Selangor, Teoh Beng Hock akan bersambung hari ini dengan anggota keluarganya berharap mereka akan mendapat jawapan sama ada kematiannya itu disenganjakannya ataupun dia dibunuh.

Ahli pathologi hospital Sungai Buloh, Dr Shahidan Md Noor, yang melakukan bedah siasat kedua ke atas Teoh dipanggil keterangannya hari ini.

Salinan laporan bedah siasat yang dijalankan pada 22 Nov lalu juga dijangka akan diumumkan hari ini.

Shahidan melakukan bedah siasat itu dengan pemerhatian oleh ahli pathologi yang dilantik oleh kerajaan Selangor, Dr Pornthip Rojanasunand dari Thailand, manakala Suruhanjaya Pencengahan Rasuah Malaysia (SPRM) pula melantik Dr Peter Venezis sebagai pemerhati mereka.

Pornthip adalah pengarah Institut Pusat Sains Forensik yang berpangkalan di Bangkok dan terletak di bawah bidang kuasa Kementerian Undang-undang Thailand. Beliau pada perbicaraan tahun lalu berkata 80 peratus kemungkinan kematian Teoh adalah kerana dia dibunuh.

Venezis pula adalah ahli pathologi yang terkenal dengan penyiasatan kematian Puteri Diana.

Kedua-dua ahli pathologi berkenaan juga dijadual memberikan keterangan mereka.

Koroner Azmil Muntapha Abas mengarahkan bedah siasat kedua ke atas mayat Teoh dilakukan pada 9 Nov lalu berikutan dakwaan Pornthip itu.LAGI BERITA TIPU MELAYUFROGOO AL-KLASIKO DENGAN BLAKO AL-MUNKEE KO
MAULIDUR RASUL: TIADA PERARAKAN DI JOHOR, PAHANG DAN PERLIS -malaysiakini

Johor, Pahang dan Perlis tidak akan mengadakan perarakan sempena sambutan Maulidur Rasul tahun ini, umumnya kerana ia tidak dituntut oleh Islam.

Di Pahang, negeri itu hanya akan mengadakan satu ceramah di auditorium RTM Kuantan, tanpa perarakan besar seperti yang diadakan beberapa tahun lalu, kata pengarah Jabatan Agama Islam Pahang, Abdul Manan Abdul Rahman.

"Kita tidak buat perarakan, tapi sambutan dalam bentuk ceramah sahaja. Seingat saya kita cuma pernah adakan perarakan sekali saja pada tahun 2008, yang lain lebih banyak kita adakan ceramah," kata Abdul Manan ketika dihubungi.

KAH KAH KAH...

woit... MANA DIA EEEE DARI PENANG... kah kah kah..

woit... MANA DIA MALAON DARI REMBAU... kah kah kah..

woit... KENAPA TAK MELONCAT TAK MENGAMBUR...kah kah kah..

kah kah kah... BILA LAGI NAK MEMPERJUANGKAN HAK BERARAK...kah kah kah..

woit... KENAPA DIA SAHAJA ...PERGI LAH DUKU KERAJAAN PAHANG, JOHOR DAN PERLIS...kah kah kah..

kah kah kah... NAK KE JOHOR MESTI TAK BERANI...NANTI KENA SEPAK OLEH SULTAN..kah kah kah

nota:
apabila kerajaan pakatan Pulau Pinang
membincangkan sama ada hendak berarak
atau tidak di hari kelahiran nabi muhamad
bukan main lagi malaon-malon ini – hebat islam mereka.

bila ditanya kenapa tidak melawan rasuah
semua pekak buat tak dengar
inilah kumpulan yang diberi nama islam berarak kah kah kah

PARTY BARU AKAN MUNCUL
PRU-13: TIADA SIMBOL PAS BUAT IBRAHIM ALI TANDING DI PASIR EMAS –
malaysianinsider

PAS tidak akan memberi laluan kepada Ibrahim Ali untuk bertanding semula di kubu kuatnya di bahagian Parlimen Pasir Mas, Kelantan atas lambang parti itu pada pilihan raya umum akan datang.

“Tidak, kami tidak akan membenarkan Ibrahim Ali bertanding atas tiket PAS lagi... apa yang diputuskan pada tahun 2008 bersifat sekali sahaja, itu adalah keputusan ‘one-off’,” kata ahli jawatankuasa PAS Kelantan, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah ketika dihubungi The Malaysian Insider.

KAH KAH KAH

woit....APA LAH PARTI PAS NI... kah kah kah..

woit... INGAT DALAM DUNIA INI TAK BOLEH BUAT SIMBOL PARTI...kah kah kah..

woit... INGAT PAS SAJE YANG ADA SIMBOL BULAT.... kah kah kah..

woit... ONE OFF ATAU TEN OFF PUN TAK KIRA... kah kah kah..

kah kah kah... LAWAN MESTI LAWAN... LOMPAT MESTI LOMPAT...kah kah kah


NAH INI DIA LOGO BARU :

nota:
hijau merah dan kuning
hijau tanda sawah padi
kuning bila padi masak
merah bila dilanggar kereta kah kah kah
BERITA TIPU MELAYUBANYAK SANGAT EEE SEKARANG INI - SEMUA NAK MENIPU MELAYU
ADAKAH SETPOL EEE INI?


ATAU EEE YANG INI ?SETIAUSAHA POLITIK DIBEBAS DENGAN JAMINAN RM50,000 - melayu

Setiausaha politik seorang menteri kanan yang ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Pulau Pinang pada Khamis lalu dibebaskan dengan jaminan sebanyak RM50,000.

Beliau yang ditahan kerana disyaki melakukan kesalahan di bawah Akta SPRM 2009 dan Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembiayaan Keganasan 2001 dibebaskan pada Ahad lepas setelah percakapannya diambil.

Menurut kenyataan SPRM, suspek ditahan reman selama lima hari bermula 12 Februari lalu, iaitu sehari selepas dia ditangkap.

“Bagaimanapun, suspek telah dilepaskan dengan jaminan SPRM sebanyak RM50,000 dengan seorang penjamin pada 14 Februari selepas percakapannya diambil.

“Turut disita adalah sebuah kenderaan dan sejumlah wang bagi membantu siasatan,” menurut kenyataan suruhanjaya itu yang dikeluarkan hari ini.

SPRM menahan setiausaha politik berkenaan di Pulau Pinang pada 11 Februari lalu kerana disyaki melakukan kesalahan rasuah dan pengubahan wang haram.


KAH KAH KAH...

woit... LAPORAN INI BETUL NAK TIPU MELAYU ....kah kah ka...

kah kah kah.... TAK ADA NAMA MALAOAN INI... kah kah kah...

kah kah kah... SETIAUSAHA SIAPA?... kah kah kah...

kah kah kah... KEMENTERIAN MANA...kah kah kah..

woit... ADAKAH MALAON INI SETPOL KEPADA NIK AZIZ.... kah kah kah...

woit... JANGAN LAH TIPU Melayu.... kah kah kah..

kah kah kah... CUKUP LAAA... JANGAN BODOHKAN MELAYU...kah kah kah
MERABA- RABA TERABA PUNGGUNG KERA
INI BUKAN YAB RABA RABA BONTOT - INI SEDANG MENARI

AMERIKA TIDAK CAMPUR TANGAN DALAM KES LIWAT ANWAR : JAMALUDDIN
- mStar

ROMPIN: Amerika Syarikat (AS) tidak pernah campur tangan dalam perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata Duta Besar Malaysia ke AS, Datuk Seri Dr Jamaluddin Jarjis.

Katanya, pentadbiran Presiden Barrack Obama setakat ini tidak pernah mengeluarkan kenyataan supaya kes yang dihadapi oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu digugurkan.

"Belum ada apa-apa yang dikeluarkan oleh Amerika Syarikat berhubung perkara itu," katanya kepada pemberita selepas merasmikan projek Baiti Jannati Tenaga Nasional Berhad (TNB) di Kampung Sepayang di sini, hari ini.

Jamaluddin, yang juga Ahli Parlimen Rompin, berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Luar Senat Amerika Syarikat, John Kerry, Selasa lalu, yang meminta kerajaan Malaysia supaya perbicaraan kes liwat Anwar dijalankan secara adil.


KAH KAH KAH...

woit.... MALOAN RABA RABA BONTOT INI ADA LAGI.... kah kah kah...

kah kah kah... BETUL BETUL MAALAOAN INI SEDAG MERABA-RABA... kah kah kah..

woit... ATAU MI SPIK NO INGLIS....kah kah kah

KAH KAH KAH

sila baca bawah ini :

CHAIRMAN KERRY STATEMENT ON FORMER MALAYSIAN DEPUTY PRIME MINISTER ANWAR IBRAHIM

WASHINGTON, D.C. – Senate Foreign Relations Committee Chairman John Kerry (D-MA) released the following statement today about Former Malaysian Deputy Prime Minister Anwar Ibrahim:

“I call on the government of Malaysia, and specifically on Prime Minister Datuk Seri Najib Razak, to ensure a fair and equitable resolution of the legal proceedings currently under way against former Deputy Prime Minister Anwar Ibrahim.

“It has been over a decade since Anwar's first trial, on charges that were later overturned by the Federal Court. The current charges closely mirror the ones levied years ago, and have been brought soon after Mr. Anwar's resumption of his role as elected Member of Parliament and leader of the parliamentary opposition. I urge the Malaysian government to accord Mr. Anwar every legal protection to which he is entitled as a Member of Parliament and as a citizen - and to settle his case in a manner that builds confidence in the impartiality and credibility of the Malaysian judicial system.”

Tomeika Bowden
Deputy Press Secretary
Committee on Foreign Relations (Majority)
Tel: 202.224.3468