.

Selasa, 11 Ogos 2009

TER NOW !!! BERITA BARU DI TERIMA
JENTOLAK PENGGALI MASUK KAMPONGPERMATANG PASIR

Penduduk Permatang Pasir telah terperanjat apabila melihat beberpa buah jentolak masuk ke kampong mereka pagi ini.

Adalah di fahamkan jentolak penggali ini yang dimiliki oleh sebuah syarikat swasta yang beribu pejabat di Ipoh telah mendapat kontrek untuk menggali di Permatang Pasir.

Lebai Suffin Tok Menara 67 tahun, penduduk asal Permatang Pasir ketika ditanya telah memberitahu kemungkinan jentolak penggali ini adalah untuk bekerja meneruskan projek perumahan yang terbengkalai di Permatang Badak.

Tetapi menurut Cik Gu Faiz Arrifian 42 tahun yang juga bekas ahli JKK Permatang Pasir, jentolak ini telah dihantar atas arahan Muhyiddin Yassin. Tujuan jentolak ini ialah untuk menggali sebuah sungai di Permatang Pasir.

Menurut Cik Gu Faiz, Muhyiddin Yassin mahukan sebuah sungai disediakan di Permatang Pasir secepat munkin sebelum hari penamaan calon. Sungai ini amat-amat diperlukan.

Cik Gu Faiz yang juga telah dilantik sebagai sub kontrektor projek ini dengan bangganya telah menjelaskan bahawa dengan adanya sungai baru di Permatang Pasir maka Muhyiddin Yassin akan dapat sekali lagi menjanjikan sebuah jamban tan baru untuk para pengundi di Permatang Pasir. Janji jamban tan ini menurut Faiz telah berjaya memenangi hati para pengundi di Manek Urai kah kah kah.(TT)SATU LAGI WABAK BARU
MUNKEE INI PARTI APA ?

SETUJU PAS KELUAR PAKATAN PEMBANGKANG
– melayau

KUALA LUMPUR 10 Ogos - Pas perlu keluar daripada pakatan pembangkang kerana perjuangannya lebih mulia dan bermaruah jika berada di luar pakatan itu.

Ketua Penerangan Pemuda UMNO, Reezal Merican Naina Merican berkata, ini kerana setiap kali Pas ingin menegakkan syariat dan kemuliaan Islam mereka tidak henti-henti disekat malahan secara terbuka dan lantang dihina oleh rakan mereka sendiri iaitu DAP.

''Ramai umat Melayu dan Islam terhiris perasaan akibat tindak-tanduk dan kebiadapan pemimpin DAP.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH

Woit… MUNKEE INI DARI PARTI APA ?.... kah kah kah…

Kah kah kah… MUNKEE INI AHLI PPP ATAU MIC ATAU KIMMA.... kah kah kah…

Woit…. MUNKEE NI SUDAH JADI AHLI PAS KE ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…. MUNKEE INI KENA PENYAKIT KITUL SYNDROME… kah kah kah..

p/s : Kitul Syndrome ialah penyakit hilang identiti. Penyakit ini hanya terkena kepada manusia yang tak tentu arah baka dan keluarganya. Salah salah satu ciri Kitul Syndrome ialah cuba menyamar identiti dirinya. Kadang kala si sakit akan menyangka dirinya saekor anjing. Maka si sakit akan menyalak lebih anjing dari anjing untuk membuktikan keanjiangannya.

Kitul Syndrome ini boleh merebak terutama apabila ada peluang untuk mendapat kontrek.

Penyakit ini tidak akan berjangkit kepada warga orang-orang asli dan mereka yang yakin terhadap indenti dirinya.

Malaysian Medical Council and Mental Diseases telah menamakan penyakit ini Kitul Syndrome berdasar kes pertama yang berlaku di zaman Kerajaan Mansor Shah di Melaka 600 tahun dahulu. Seorang lelaki bernama Kitul telah diserang penyakit ini.Si Kitul ini telah mengaku dirinya Tun Teja.
WABAK BARU DI MELAKA

CIK GU DAKWA KERAP DIGANGGU GURU BESAR
– berita hairan


MELAKA: Seorang guru sebuah sekolah kebangsaan di Ayer Molek dekat sini, kini dalam dilema apabila terpaksa mengambil cuti sakit sehingga tiga minggu selepas mendakwa menjadi mangsa gangguan seksual guru besar sekolahnya, sejak sebulan lalu.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

Kah kah kah… INI WABAK TAMBI… SAMA BAHAYA DENGAN WABAK H1N1… kah kah kah…SEMUA WAJIB BERHATI HATIVIRUS TERNAKAN MAKMAL SEDANG MENYERANG


Virus ternakan makmal senjata biologi Amerika sedang menyerang. Virus ini tidak mengenal miskin/kaya – China/Melayu – beragama/atheis – baik/jahat – oksidental/oriental – semua berkemungkinan menjadi mangsa.

DATA PADA 6 OGOS 2009


Angka kematian seluruh dunia : 1688

Seluruh dunia sedang berhadapan dengan Selsema Babi. Tidak ada negara yang terkecuali. Angka kematian kian bertambah. Di bawah adalah sebahagian dari angka kematin dibeberapa negara yang sedang terok dilanggar virus H1N1.

Amerika Syarikat – 436
Argentina - 337
Mexico - 142
Canada - 60
Chile - 96
Thailand - 64
Singapore - 6
Berunai - 1

DON’T’T GIVE TAMIFLU TO UNDER -12 WARN RESERACHER – The Guardian London

10 August 2009

Antiviral drugs like Tamiflu and Relenza that form the cornerstone of the government's fight against swine flu should not be given to children under the age of 12, researchers said today.

They called on the Department to Health to immediately reassess its pandemic flu policy after finding that side-effects from medicines such as Tamiflu could outweigh any benefit.

The research, by Dr Matthew Thompson, a clinical scientist and Oxford GP, and Dr Carl Heneghan, from the John Radcliffe hospital in Oxford, found that in some children Tamiflu caused vomiting, which can lead to dehydration and complications.

The team said it was "inappropriate" for Tamiflu and Relenza to be given to most children with mild flu symptoms. "The downside of the harms outweigh the one-day reduction in symptomatic benefits," Heneghan said.

"One of the health messages going forward should be that we do not rely on Tamiflu or Relenza based on the evidence we have today. GPs should be seeing more children to check their symptoms. Getting rid of the reliance on Tamiflu as a magic bullet is the way forward."

The government has repeatedly referred to its stockpile of antivirals as one reason why people should not be overly concerned about the current pandemic.

The study, a peer review of seven trials, found Tamiflu had little or no effect on asthma flare-ups, ear infections or the likelihood of a child needing antibiotics.

The research comes little over a week after other research found that children given Tamiflu reported side-effects including nausea and nightmares.

Nota:
The Guardian adalah akhbar kiri yang paling berpengaruh di Eropah.
Akhbar ini tidak dimiliki oleh individu atau sayarikat pemodal.
The Guardian dijalankan oleh dana yayasan.
UMNO GOMBAK BANTAH REPLIKA ANWAR
LORD MURUJIBBANTAH LANJUTKAN TEMPOH REPLIKA ANWAR
- malaysiakini

Umno Gombak akan mengadakan "bantahan terbuka" jika Majlis Perbandaran Selayang (MPS) meluluskan permohonan melanjutkan tempoh menegakkan imej besar Datuk Seri Anwar Ibrahim.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

Kah kah kah ….. TERGOLEK BANTAL KETAWA…. kah kah kah kah…

Kah kah kah …. TUNGGANG TELANGGANG…. kah kah kah

DAN YANG INI:

KAH KAH KAH


TAHUN 1999, SAYA HANYA TINGGAL SELUAR DALAM: NAJIB – malaysian insider

AMPANG, Ogos 10 — "Apabila keputusan pilihan raya umum 1999 diketahui hanya mendapat majoriti 241 undi, saya rasakan `dunia gelap’ seketika. Ibarat yang tinggal hanya seluar dalam sahaja."

Demikian seloroh Najib Razak semasa merasmikan mesyuarat Umno bahagian Kuala Selangor dan kemudiannya Umno bahagian Ampang pada hujung minggu lalu.APA SUDAH JADI ?
KHAIRY JERUT LEHER SENDIRI
– harakah daily

KUALA LUMPUR, 10 Ogos (Hrkh) -Hujah yang menjerut leher sendiri! Umno terdesak! Demikian antara kenyataan yang boleh ditujukan kepada Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin.

Kenyataan Khairy bahawa PAS wajar keluar daripada Pakatan Rakyat ternyata satu usaha terdesak dan Umno kini semakin kehilangan modal dalam menarik kembali sokongan rakyat.

"Dewan Pemuda PAS Pusat ingin mempertegaskan bahawa Umno terlebih berhak dan wajar untuk keluar daripada BN dan menyertai PAS sebagai sebuah gerakan Islam jika sekiranya Umno benar-benar ikhlas mahu membela serta memelihara kesucian agama Islam,"tegas Ketua Pemuda PAS, Nasruddin Hassan Tantawi hari ini.

Tambahnya, Pemuda PAS melihat desakan Khairy supaya PAS keluar daripada Pakatan Rakyat jelas menunjukkan bahawa Umno sangat terdesak untuk menguasai kepercayaan rakyat dan pengaruh politik nasional.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…


Kah kah kah…. SIAPA ADA TALI GUNI….kah kah kah..

Kah kah kah…. TOLONG POS LAJUKAN PADA MUNKEE NI… kah kah kah..

Kah kah kah…. BUAT CEPAT CEPAT…kah kah kah..

Kah kah kah…. TAK LAMA LAGI SPRM NAK CEKUP DIA…. kah kah kah…

Woit…. PADU PADU APA JADI ?… kah kah kah…

Kah kah kah…. SUDAH JAHANAM… kah kah kah..

Kah kah kah… PADU PADU DAH JADI TIBAI TIBAI KE ?... kah kah kah…