.

Khamis, 16 Ogos 2018

BERBUDI DAN BERBAHASA




TERIMA KASEH

YANG MAHA ESA





ANTARA SAJAT SAIFOL








ANTARA 

SAJAT & SAIFOL
Kalau Lu suruh pilih antara Saipol dan Sajat.. musti Gwa pilih Sajat ..empat kali gwa pancot-pancot.. lepas tu baru cerita pasal LGBT. Gwa dgr DAP yg mau LGBT.. sebar Kristian.. yang Gwa tau Saipol dan Sajat tu Islam.. apa kena mengena dgn DAP plak.. on CARI JALAN SELESAI LGBT
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 6:42 PM

h





-------------------

AWAS WASPADA




AWAS
TURKEY DAN AMERIKA
SEDANG GADUH 
LIRA TURKI SEDANG JATUH

TRUMP & ERDOGAN
SAMA SAMA BERKERAS KEPALA

RUPIAH INDON
TELAH TERGANGGU JUGA

PASARAN SAHAM DUNIA MERUNDUM
SISTEM EKONOMI KAPITALIS
SEDANG BERKRISIS
INGAT 1998
SEMUA BERMULA DARI SIAM

TAJUK MEDIA

MENGGERUNKAN

Signs That Global Financial Markets Are Entering A Bear Market, And 11 Ways That You Can Get Prepared For The Chaos That Is Coming…




That Escalated Quickly: The Emerging Market Currency Crisis Of 2018 Threatens To Destabilize The Entire Global Financial System

---------------

SEMUA MERANCANG







MERANCANG
Hahaha sudah dixuga Rahim tambi sudah merancang semua merancang rafidah sudah checkmate daim sudah checkmate yg lain cuba checked mencari formula formula mungkah ada satu telinovila mader in sow berada on 
TETAP SETIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18




---------------

INI KERJA SIAPA?





KERJA SIAPA?

ko kencing la isam.. masalah blogspot.com.my tak de kaitan dengan mcmc. itu polisi google. domain tukar ke local domain. skang goole dah tukar polisi balik ko kuat kencing la tt. on
 JAM 4 TADI DI DANG WANGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/16/18







----------------

LU TAU MAT SONGEL






LU TAU 

MAT SONGEL
Woii tt, lu tahu kan sapa mat songel? Saja taknak beritahu nak bikin suspen on 
SIAPA DIA MAT SONGEL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/16/18

Im




---------------

NAIK PELAMIN MAHKAMAH





NAIK PELAMIN

MAHKAMAH
oit tt.. gua nak muntah sbb muak tengok asyik muka lu naik court.. dari start akil baligh sampai skang tak pernah berenti ke sana.. bila pulak lu nak naik pelamin.. kah kah kah on 
DI PANGGIL POLIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/16/18

janji



------------

MAYAT DITEMUI


Misteri bau busuk 

terungkai, mayat suami isteri ditemui



MERSING - Bau busuk dari rumah seorang peneroka Felda Tenggaroh 3 di sini membawa penemuan mayat pasangan suami isteri yang dipercayai telah  meninggal dunia beberapa hari.


KERETA SAPA

PASTI NUMBER

LARIS 

TERJUAL

MAGNUM TOTO

KAH KAH KAH







--------------------------

BUDAYA KITA







4315

BUDAYA KITA

GUA AMAT YAKIN
NUMBER KERETA INI
AKAN LARIS TERJUAL
DISEMUA KEDAI
JULA NUMBER

MUNGKIN BILA GUA TULIS INI
NUMBER INI 
TELAH HABIS TERJUAL
KAH KAH KAH





----------------------

BACA SEKALI LAGI SEJARAH









BACA SEJARAH 

LAGI SEKALI

https://www.malaysiakini.com/columns/438903



Muhammed Firdaus
Alamak bang hisham...penulisan menarik..bunga bnyk sgt..600thn dulu pun masuk..akhir nye isi ciput pastu sambung mngu depan..sye cadangkan abg terbit kn buku je senang nk baca..mcm novel cite indon je sambung2..patut le org ckp melayu suke brdrama..heheh...msg n pengisian tu yg penting..bkn bunga2 lagi..kuar buku mesti ramai beli bang..
SukaBalas26m
Adoiii blm pancut lagi ka... on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Remove content | Delete | Spam
Anonymous
on 8/16/18


Beza YAM Bagindo Agong.. Haji Najib dan Zahid dengan Chedet.. sama seperti beza nye.. dam ular.. dam aji dan main embus tepung dgn main catur.. on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh


Mmg sial la 7 keturunan mat songel ni sebab mempersendakan pilihan dan hak rakyat malaysia. Semoga sejarah akan bongkarkan siapa mat songel. Biar semua anak malaysia tahu dan ramai2 ludah ke muka dia. on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18


woi TT .. alah takat catit dalam portal berita tak best. bila lagi lu nak buat versi movies macam "dari jempoh ke manchestee" kali ni kalau lu buat movie "dari jalanan ke istana" ke "dari penjara ke putrajaya ke" dari "kapitalis ke sosialis" kah kah kah mesti terlajak laris. KAH KAH KAH on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18

Asyik asyik bikin suspense....dah ready nak pancut engksu jentik telor.... binawe punya TT.... kalau ditakdirkan aku mati sebelum dapat tahu cerita penglipur lara kau hingga ke penamat, tak ke naya.. . on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Jigit
on 8/15/18


Aku tahan berak sbb nak baca surah kau yg ditunggu2 ni.. Masa baca rasa berak ilang timbul rasa klimaks.. Ujung2 boleh plak pancut awal.. Jilake TT. on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Anonymous
on 8/15/18


------------------

CARI JALAN SELESAI LGBT






CARI JALAN 

SELESAI  

LGBT
sabo brader..sabo..bulan2 haji ni bwk byk2 sabo..yg berckp itu adalah keadilan dari kapar..mari kita semua tanya sendiri kpd wan azizah dan anuar ibrahim..apakah ckp2 keadilan kapar ini saheh mahe buah maggis..awal2 dulu anuar mmg pernah kata mengenai daim zainudin..masa tu anuar belum cium tangan sultan j.masa tu anuar bukan wakil sultan..
adalah bangang bila ada org nak kan anuar jadi pm sdgkan anuar dlm penjara,anuar tidak bertandingan bahkan tidak menang atau kalah apa2..utk gua, andaikata menteri2 yg dilantik sekarang ini dpt berjalan dgn adil, maka utk apa gua tunggu anuar jd pm..anuar terkenal dgn geng2 pink form white form.
selain itu, cuba tanya anuar apa penyelesaian anuar mgenai lgbt..di saudi juga ada lgbt, diindonesia islam terbesar didunia juga ada lgbt..kalo lu tgk indon, pekeje seks itu bukan lgbt bahkan yg straight seks juga..kes lgbt juga dikenakan kpd trump, tetapi tidak kpd obama husin atau bush..lgbt tidak ditanya kpd king salmon saudi..lgbt hanya dihukum oleh on JANGAN HANYA RETORIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18









-----------------

NAK BERKESAH






IA KE ?

TAK SANGKA

JSJ paling tinggi kes rasuah, kata KPN


JABATAN Siasatan Jenayah (JSJ) mempunyai kes rasuah tertinggi, dedah Ketua Polis Negara Mohamad Fuzi Harun.

Bercakap kepada pemberita pagi tadi, Fuzi juga berkata setiap jabatan dalam pasukan polis terlibat dengan rasuah.


KALAU GUA

TULIS  KESAH

BEKAS KPN

ADA DUSUN

DURIAN BERIBU

EKAR

FITNAH KE?

SAJE TANYA 

GUA  DAH MULA

GATAL

NAK BERKESAH

KAH KAH KAH



----------------------

DI PANGGIL POLIS







Polis ambil keterangan Isham Rais berhubung artikel tentang Agong

Polis hari ini merekodkan keterangan aktivis sosial, Hishamuddin Rais yang didakwa memuat naik artikel berbaur hasutan terhadap Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V di blognya pada 6 Jun lepas.

Peguam Zaid Malek yang mewakili Hishamuddin berkata, anak guamnya itu diminta hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pada 4 petang ini bagi membantu siastan berhubung artikel berkenaan.

"Proses merakam keterangan hampir dua jam itu berjalan dengan baik dan Hishamuddin sendiri telah memberikan kerjasama kepada pihak polis.

"Beliau (Hishamuddin) diminta hadir berikutan terdapat satu laporan polis yang dibuat terhadapnya oleh seorang lelaki dari Chembong Rembau, Negeri Sembilan, baru- baru ini," katanya kepada pemberita sejurus proses memberi keterangan selesai.

Menurutnya, Hishamuddin disiasat di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sementara itu, Hishamuddin meminta agar kerajaan Pakatan Harapan memansuhkan Akta Hasutan 1948 seperti yang terkandung dalam manifesto mereka.

"Sekiranya mereka gagal berbuat demikian saya akan berkempen dalam blog saya mengatakan kerajaan yang memerintah mungkir janji," katanya.

Pada 6 Jun lepas, beliau didakwa telah memuat naik artikel berbaur hasutan terhadap Sultan Muhammad V di blognya, www.tukartiub.blogspot.com.

Bagaimanapun, pada keesokannya (7 Jun), Hishamuddin telah membuat laporan polis menafikan ada memuat naik artikel berbaur hasutan dan menghina Yang di-Pertuan Agong dan mendakwa blognya telah digodam.
-Bernama




-----------------

BILA MUSUH MEMUJI







BILA 

MUSUH MEMUJI
Ini lah namanya mengolah persetujuan pencatur politikos. Mustahil annuar musa tak ngerti hukum politik sebegini. Sbg musuh yg memuji, pasti akan mempengaruhi hujah dan tindakan pencatur politik. Inilah peranan abe kawe set2 kito. on TUAN HAJI SOKONG TUAN HAJI
Publish | Delete | Spam
Nope
on 8/14/18





------------------

KENCING?







KENCING?
Bos ada talipon? Bos dalam penjara pun boleh talipon? Kencing la Isam! on 
MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18


Anwar dakwa terima 2 panggilan dari Najib pada malam 9 Mei | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../anwar-dakwa-terima-2-panggilan-d...
Translate this page
May 17, 2018 - ... yang dipenjara, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebanyak 2 kali bagi mendapatkan ...Najib dihadapkan dengan kekalahan mengejut yang mengakhiri pemerintahan ... jadi tidak elok untukbercakap berkenaan peralihan serta-merta. ... Selepas dibebaskan pada 2004, Anwar dipenjara kalike-2 atas tuduhan ...

Anwar Ibrahim Dedah Perbualan Telefon Dengan Najib ... - OhBulan

ohbulan.com/beliau-enggan-terima-kenyataan-anwar-ibrahim-deda...
Translate this page
May 18, 2018 - Ketika ditemubual Reuters di kediaman Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau ... Datuk SeriNajib Razak telah menghubunginya sebanyak dua kali ...

Anwar kata Najib hubunginya dua kali pada malam PRU - Malaysiakini

https://www.malaysiakini.com/news/425519
Translate this page
May 17, 2018 - Anwar kata Najib hubunginya dua kali pada malam PRU ... Bekas perdana menteri Datuk Najib Razak menghubungi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk ... itu tidak memujuk untuk cuba berunding dengan beliau dalam "cara yang serius". ... Chan Vk Appu:::att mr appu,,, tak baik cakap" first lady" cam tu,,,dosa.




-----------------------

MAKAN DEDAK




MAKAN DEDAK
Tt dah Mkn dedak 
Al fulusikum fulusikom
 Dah bunyi mcm gerombolan on 
JANGAN BUAT ONAR
Publish | Delete | Spam
Saiful
on 8/15/18
Kah2 pooidah senor 
Dah mkn dedak 
Komen saya pun tak berani 
Lu pun kaki putarjaya 
Ckp tin tin on TETAP SETIA
Publish | Delete | Spam
Saiful
on 8/15/18



--------------

SIAPA DIA MAT SONGEL



SIAPA DIA

 MAT SONGEL
Mmg sial la 7 keturunan mat songel ni sebab mempersendakan pilihan dan hak rakyat malaysia. Semoga sejarah akan bongkarkan siapa mat songel. Biar semua anak malaysia tahu dan ramai2 ludah ke muka dia. on MERAKAM SEJARAH - PROJEK MEMALUKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18






---------------

KITA TUNNGU DAN NANTI







TUNGGU & NANTI

awat polis amat minat ngan ngan tukar tiub ? ada projek tukar tiub kereta tersadai ka? kah kah kah... awat tak tanya bila kepala polis nak tukar ? awat tak tanya kenapa tak siasat kepala polis yang derma sejuta kat australia tu ? kenapa tak tanya tauke tauke judi tak tangkap ? kenapa kenapa kenapa ? kah kah kah... on 
JAM 4 TADI DI DANG WANGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/15/18






-------------

PROJEK SAIFOOL LAGI





SEE FOOL LAGI
apa kabar gamaknya saudara haji saiful bontot baukari tu? seram sejuk atau pucat lesi? harap2 haji saiful diberi kekuatan untuk terus beribadah dengan tenang. on 
PROJEK SAIFOL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:56 PM





------------