.

Ahad, 1 Mac 2009

GEMPAQ !! HEBAT!! PERASUAH DI TANGKAP!! HANGAT !!! 180 JUTA BERTUKAR TANGAN !!!ALOR SETAR 1 Mac — Seorang anggota trafik berpangkat Koperal di cawangan trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan menerima rasuah sebagai dorongan untuk tidak menyaman seorang penunggang motosikal pada 1 Nov tahun lalu.

Nordin Muhamad Nor, 46, didakwa menerima suapan wang tunai sebanyak RM180 untuk tidak menyaman Khoo Shu Shan atas kesalahan menunggang motosikal tanpa lesen dan tamat cukai jalan, di bulatan Teluk Wanjah di sini pada kira-kira pukul 6.40 petang.

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Fieza Fazlin Fandi.kah kah kah…. GEMPAQ SELURUH ALOOOR STAQ…. kah kah kah….

kah kah kah…. HEBAT 180 JUTA BERTUKAR TANGAN?.... kah kah kah…

woit…. BUKAN RINGGIT…..kah kah kah…. 180 JUTA RUPIAH PAAAK…. kah kah kah…

kah kah kah….INI SAJE KE KAMAMPUAN SPRM….kah kah kah….

woit… MINTA TANYA POLIS TRAFIK NI…. RAYA HAJI DULU DIA KAT MANA?..... SIAPA BAGI DIA DAGING KORBAN ?..... kah kah kah….ENTAH ENTAH MB SELANGOR ADA ULUR DIA DAGING KORBAN…. kah kah kah....

kah kah kah...LEMBU LEMBU MAT EZAM DI MANA ... TAK BERGERAK GERAK....kah kah kah
SISTEM KAPITALIS TERBUKA CETUS KRISIS EKONOMI GLOBAL - melayauKUANTAN 28 Feb. — Datuk Seri Najib Tun Razak berkata sistem kapitalis yang dilihat terlalu mementingkan peranan pasaran bebas untuk meraih kekayaan yang besar, telah membawa kepada krisis ekonomi global yang begitu meruncing.

Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan berkata sistem tersebut yang dilihat tidak ada pengawasan dan terlalu bebas hingga membiarkan pasaran menentukan segala-galanya, jelas tidak boleh membawa keuntungan dan kesejahteraan secara mampan.

“Salah satu daripada pengajaran daripada krisis ini ialah bahawa kita perlu ada pemikiran baru dari segi ideologi, kefahaman tentang apakah sistem yang terbaik yang boleh menentukan kesejahteraan kita secara berterusan.kah kah kah…. UNTUK PERTAMA KALINYA ISTERI ROSMAH BERCAKAP BENAR…kah kah kah…

woit….. AKHIRNYA KESEDRAN SAMPAI JUGA…. kah kah kah….NAJIB : SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK TIDAK BOLEH DIADAKAN

Najib Razak berkata, Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak tidak boleh memanggil sidang tergempar kerana mahkamah masih belum membuat keputusan berhubung status kerajaan negeri itu.

Najib berkata, sebarang keputusan untuk mengadakan sidang DUN Perak bergantung kepada keputusan mahkamah berhubung kes terbabit.


woit… YANG DI MAHKAMAH BUKAN KES SPEAKER…. kah kah kah


kah kah kah… KES MAHKAMAH IALAH TENTANG SIAPA MB PERAK YANG SAH…. kah kah kah…

kah kah kah… TIDAK SANGKUT PAUT DENGAN STATUS TUAN SPEAKER… kah kah kah

woit… JANGANLAH TIPU MELAYU… JANGAN BODOHKAN MELAYU… kah kah kah..
TIDAK LAYAK TINGGAL DI NEGARA INI - melayau
PASIR MAS 28 Feb. - Ketua Penerangan UMNO, Senator Tan Sri Muhammad Muhd. Taib menyifatkan Pengerusi DAP, Karpal Singh tidak layak untuk tinggal di negara ini kerana tidak memahami adat dan budaya masyarakat di sini.

Beliau berkata, sikap Karpal yang bermulut celupar itu juga tidak sesuai dan selari dengan rakyat negara ini terutama orang Melayu yang beradat dan beradab.


kah kah kah…. BETUL… BETUL… BETUL…. kah kah kah…

woit…. MUNKEE INI ADALAH CONTOH INSAN MITAHLI…kah kah kah

woit … MUNKEE INI CONTOH INSAN BERADAP SOPAN… kah kah kah

woit…. KALAU BENGALI INI TAK DUDUK DI MALAYSIA…. MUNKEE INI AKAN OFFER TINGGAL DI RUMAHNYA DI AUSTRALIA…. kah kah kah40 AHLI PARTI KEADILAN RAKYAT KELUAR PARTI - melayauTASEK GELUGOR 28 Feb. - Sebanyak 40 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Negeri (JKKKN) Pokok Tampang, di sini bertindak keluar dari parti itu untuk menyertai UMNO.

Mereka menyerahkan borang keahlian UMNO kepada Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Berangan, Shabudin Yahaya dalam satu majlis di sini semalam.

Sazali Abdullah, 38, yang mengetuai kumpulan itu berkata, dia mengambil keputusan tersebut kerana hilang keyakinan terhadap pakatan pembangkang yang gagal menunaikan janji pada pilihan raya umum lalu.


kah kah kah…. ADA LAGI RUPA-RUPA NYA AHLI PKR… kah kah kah…

woit…. DI PILIHANRAYA KECIL PERMATANG PAUH …. 30,000 MENINGGALKAN PKR…kah kah kah

kah kah kah… DI KUALA TERENGGANU 10,000 AHLI PKR YANG BERPALING TADAH… kah kah kah…

kah kah kah…. DI BUKIT GANTANG LAGI 20,000 KELUAR PKR…kah kah kah

kah kah kah …DI BUKIT SELAMBAU LAGI 20,00 KELUAR…..kah kah kah

woit …. PELIK BETUL… KIRA PUNYA KIRA HAMPIR 120,000 AHLI PKR SUDAH CABUT… MACAM MANA PKR MASIH ADA AHLI…. kah kah kah…

woit…. KIRA PUNYA KIRA…. PKR BETUL-BETUL PARTI SUDAH TIDAK ADA AHLI…. SEMUA SUDAH LARI…..kah kah kahKERAJAAN ADA HAK BATALKAN PERJANJIAN KONSESI
Itu desakan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negara ini yang mahu supaya kerajaan bertindak sedemikian.

Setiausaha Agung Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), Muhammad Sha'ani Abdullah berkata, semasa perjanjian itu dibuat, FOMCA dan beberapa NGO lain tidak bersetuju dengan isi kandungannya yang lebih memihak kepada syarikat pemilik konsesi.

"Lebuh raya adalah kemudahan awam. Tidak sepatutnya ia diswastakan dan kemudian dikenakan tol.


kah kah kah…. INI TEPAT …kah kah kah…

woit…. INILAH TUNTUTAN ORANG RAMAI…. kah kah kah…

woit… KONSESI INI ADALAH KERJA MADEY NAK KAYAKAN KRONI…kah kah kah…..

woit…. MILIK NEGARAKAN JALAN RAYA… BEBASKAN WARGA DARI TOL…kah kah kah